Jos haluaa välit poikki omiin sukulaisiin? Mikä ajaa ihmisen siihen?

Anonyymi

Miksi? Mikä ajaa ihmisen pois niin raiteiltaan, että omalla toiminnalla haluaa välit poikki kaikkiin sukulaisiin? Läheisimmät ihmiset ovat pahoja, mutta miksi? Miksi osalle ne lähimmät ihmiset ovat kaiken pahan alku ja juuri, vaikka todellisuudessa kaikki muut haluavat vain hyvää ja haluavat elää sovussa, mutta joku haluaa vain kaikki välit poikki. Mikä se juttu on? Onko se joku trauma lapsuudesta ja aikuisena siitä saa kaikki tuta? Mikä ajaa ihmisen riitaan ja välien laittamiseen poikki? Onko se oma halu, vai jonkun toisen ihmisen tarve vaatia riitaa ja välien poikki laittamista. Miten voi auttaa ihmistä, joka ei näe muuta kuin pahaa ympärillään?

66

3268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höh jos ihminen näkee vain pahaa ympärillään (sukulaiset) niin kyllä hänellä on oikeus juosta ja kovaa. Yleisesti tämä ongelma johtuu juuri siitä ettei halua olla samanlainen kuin sukunsa ja haluaa elää omaa elämää. Kutsutaan myös itsenäistymiseksi. Ei suvun kanssa vietetä jokapäiväistä arkea, se on vaan siellä jossain taustalla. Välit voivat olla myös viileän kohteliaat joten ei ole mitään tarvetta tavata kuin hautajaisissa.
      Nämä apeen kaltaiset ihmettelijä ovat ilmeisesti puuttuneet liikaa asioihin ja manipuloineet jatkuvasti tehden yksilölle haittaa elämässä.
      Hyvä suku myötäelää ja tukee ei sano miten tulisi elää.

      • Anonyymi

        Höh, et tainnut ihan tajuta pointii. Osa ei myöskäs osaa olla viileen kohteliaita. Miettiis sit.


    • Anonyymi

      Jokaisella on oikeus omanlaiseensa elämään.
      Jos joku todella haluaa pistää välit poikki täysin sukulaisiin ja sinuun, niin hänellä on siihen oikeus. Hän päättää omasta elämästään ja elää sen omalla tavallaan.

      Ei kannata ruikuttaa. Riittää kun sanot lähtijälle, että hän voi tulla koska tahansa sun juttusille, sinun ovesi on auki. Jos tulee joskus myöhemmin, niin hyvä, ota vastaan. Jos ei tule, niin ei sitten tule, hyväksy se.

    • Anonyymi

      Jokaisella on todellakin oikeus laittaa välit poikki, mutta ei ihan kyllä normaalit ihmiset sellaista ymmärrä. Yleensä kateelliset ja katkerat tekevät niin. Ei normaali ihminen katkaise,

    • Anonyymi

      Ei se noin välttämättä ole. Sukulaiset katsokoot peiliin.

      • Anonyymi

        Kylläpä se usein on ja itsekkäät ihmiset eivät näe edes omaa hullua toimintaa. Niinhän se usein menee. Kun joku haluaa välit poikki, niin sitä sitten saa ja jää yksin omien tyhmien ajatusten kanssa.


    • Anonyymi

      Ihmisellä on varmasti paha olla, jos ei halua olla toisten kanssa tekemissä. Ei heitä voi auttaa, kun eivät he näe mitään hyvää toisissa. Traumoja ja katkeruutta. Omaan arvoon tuollaiset jättää.

    • Anonyymi

      ihmiset tahtovat uudistua ja se toiminta joka jää pitkäksi, se tuntuu epämiellyttävältä ja sitä on muutettava

    • Anonyymi

      valkoiset ihmiset eivät ole perhekeskeisiä tai vähemmän kuin etelämaalaiset

    • Anonyymi

      kaikelle on oma aikansa

      ehkä vain perheet eivät toimi

      mutta mikä korvaisi perheitä?

      ilmainen avoin hyväksyvä yhteiskuntako?

      no, ei ainakaan nyt se ole riittävän avoin

    • Anonyymi

      Omalta osaltani voin vastata aloittajan kysymyksiin.

      Olen kolmesta lapsesta keskimmäinen.
      Vanhin sisko sai isovanhempien jakamattoman huomion, vanhemmat maksoivat kaikki ne harrastukset mihin hänen teki mieli mennä ja jotka jäivät siskolta aina kesken. Hän sai kaikki ja aivan kaiken uutena. Vanhempi sisar heräteltiin vielä 15 vuotiaanakin kouluun isän toimesta. Isän tyttö nousehan jo.

      Nuorimmainen sai vanhempien jakamattoman huomion, vanhemmat ostivat kaiken mitä hänen mieleen juolahti, kuljettivat balettiin ja musiikkitunneille.

      Minä sain kaikki vanhimman siskon pieniksi jääneet vaatteet ja muut tavarat. Muistan miten ekaluokkalaisena sain itkupotkuraivarit kun en saanut kevätjuhlaan uutta mekkoa. Kysyin miksi minä en koskaan saa uusia vaatteita. En suostunut pukemaan isosiskon jäämämekkoa. Pistin kevätjuhlaan samat farkut ja puseron mikä minulla oli koulupäivinä. Äitini kuittasi sen pelkkänä kiukutteluna. Isosisko ja pikkusisko saivat uudet mekot. Muistan sen pettymyksen yhä.
      Minun harrastuksilla ei ollut väliä. Kouluni kävin yksin, läksyni tein yksin, täysin ilman vanhempien apuja. En muista yhtään sellaista kertaa että he olisivat auttaneet minua missään kouluasiassa. Aikani yritin saada vanhempieni huomion, turhaan heillä oli aina jotain muuta tärkeämpää.

      Minä olin perheessämme se joka ei ollut koskaan oikein mitään kenellekään.
      Isovanhemmat jakaantuivat vanhimman ja nuorimman siskon kesken. Vanhempani huomio kohdistui nuorimpaan, vanhin sisko hoidettiin hiljaiseksi rahalla.
      Minä olin se joka roikkui mukana, mutta jota ei tarvinnut huomioida koska minusta ei ollut mitään huolta kenellekään.

      Lähdin vuodeksi ulkomaille vaihto-oppilaaksi 16 vuotiaana, matkarahat sain kummitädiltä. Eipä monta kertaa soiteltu kotoa minulle sinä aikana. Palasin takaisin kotiin, huoneeni oli muuttunut äidin työhuoneeksi. Isosisko oli jo muuttanut pois kotoa, hänen huoneensa oli ennallaan. Olin 2 kk kotona, nukuin takkahuoneen sohvalla, muutin siitä opiskelija-asuntoon.
      Siitä päivästä alkaen olen elänyt täysin itsenäisesti. En ole pyytänyt enkä ole saanut vanhemmiltani enää rahaa sen jälkeen. Opiskelin ja tein töitä samalla. Kotona kävin opiskeluaikana satunnaisesti muutaman vuoden ajan. Isovanhemmat ja vanhempani puhuivat sisarteni asioista, heidän poikaystävistään, heidän tekemisistään. Kumpikaan ei kertaakaan kysynyt onko minulla poikaystävää, miten opiskeluni sujuvat, millä minä ne rahoitan, mitä minä teen vapaa-ajalla.

      Viimeiset 10 vuotta olen ollut täysin omillani. Vanhempiani en ole nähnyt vuosiin. Joskus jompi kumpi vanhemmistani soittaa, kertovat omia kuulumisiaan, kumpikaan ei kysy mitä minulle kuuluu. Isosisko ei enää soita, nuorempi sisko ainoastaan silloin kun tarvitsee jotain, hänet olen tavannut kahvilassa 2 vuotta sitten viimeksi. Kumpikaan sisaruksista ei ole kysynyt minulta kertaakaan, ikinä, mitä minulle kuuluu, mitä minä tunnen.

      Olen ollut nyt 4 vuotta avoliitossa, odotan lasta. En tiedä tietävätkö vanhempani avoliitostani. Tulevasta lapsesta eivät taatusti tiedä.

      Läheiseni eivät ole minulle läheisiä, koska minä en ole heille mitään. Eivät he ole tehneet minulle mitään pahaa, minä olen heille näkymätön, joku joka on olemassa, mutta jonka läsnäololla ja kuulumisilla ei ole väliä.
      Jos olet sitä mieltä, että minä olen omalla toiminnallani aiheuttanut kaiken yllämainitun, se tarkoittaa sitä, että minun ei olisi pitänyt ollenkaan syntyä.

    • Anonyymi

      Lisään vielä edelliseen kirjoitukseeni. En ole pistänyt välejä poikki, en riitele kenenkään kanssa. Ainoan kerran olen riidellyt silloin 7 vuotiaana kun en saanut uutta kevätjuhlamekkoa. Silloin sain aivan valtavan raivokohtauksen, miksi minulla ei ole väliä. Minut on vaiettu näkymättömäksi lapsuusperheessä.

      Olen lakannut soittamasta ja käymästä, koska vanhempani eivät kertaakaan ole kysyneet minulta miksi olen näin etäinen,miksi en tule käymään. Vanhempiani ei kiinnosta tietää miten elän, mitä minulle kuuluu, joten minuakaan ei kiinnosta.

      • Anonyymi

        Tästäkin kammottavasta tarinasta käy ilmi hyvin miten suuri valta vanhemmilla on myös sisarussuhteiden muotoutumiseen kasvuiässä. Aivan karmaisevaa luettavaa.

        Sitä seuraa kun kusipäät tekevät lapsia. Myös sisarussuhteet voivat mennä päin persettä vanhempien harjoittaman epäoikeudenmukaisen kohtelun seurauksena.


    • Anonyymi

      Vaikea sanoa, todella vaikea asia. Siskoni tyttärestä on tullut vuosien aikana todella huomionhakuinen, töykeä ihminen toisia kohtaan. Yhteistä hyvää ei ole kenenkään kanssa ja hän tuntuu oikein nauttivan riitelystä. Sitten kun asiat menevät riitelyksi hänen omien toimiensa johdosta ja eivät hänen toivomallaan tavalla, hän toruu todella rumasti ihmisille ympärillään. Sitten kun on saanut toruttua, niin syyttää vielä muita ihmisiä riidoista ihmisten kanssa ja välien poikki menemisestä. Mikä ihmisillä on, miksi he voivat niin huonosti? Seuraan tilannetta todella mielenkiinnolla, kun kuulen asioita ja äsken kävin hänen luonaan pitkästä aikaa, kun asun niin kaukana hänestä, mutta näin tilanteen missä hän toimi todella rumasti. Mikä näiden riitelevien ihmisten tarkoitus on? Näyttä olevan toive vain haukkua toisia ihmisiä ja nostaa itseä jalustalle, mutta toisin näyttäytyy toisten silmiin.

    • Anonyymi

      Ei osaa nähdä muuta kuin oman navan. Tai toinen puoliso manipuloi toista. Pitää kiinni. Tai ihminen ei ymmärrä normaalia elämää. Osa ihmisistä on kummallisia ja he eivät todellakaan tajua normaalia elämää.

      • Anonyymi

        Siinäpä se, mikä on yhdelle normaalia, se ei ole sitä toiselle samassa perheessä asuvalle.

        Jollekin normaalia elämää on se, että hän voi tehdä mitä haluaa, mennä ja tulla välittämättä muusta perheestä ja heidän hyvinvoinnistaan. Voi uhkailla itsemurhalla tai tappamisella eikä uhkailija itse huomaa käytöksessään mitään omituista.

        Joillekin on normaalia puhua perheen muille jäsenille ivallisesti, vähättelevästi, mitätöidä muiden tekemisiä, naamioiden puheensa aina jälkikäteen huumoriksi.
        Luuseriksi haukkuminen, se kasvattaa lapsen luonnetta, samaten se kun lasta läimitään lujaa

        Entäs huora, sehän on vain sana, vaikka sana sanotaan käsi nyrkissä naisen naaman edessä. Eukko, akka, lehmä, ämmä, läskiperse, kaikki ovat sanojan mielestä neutraaleja, pelkkiä synonyymeja vaimo-sanalle. Aivan tavallisia sanoja joita normaalissa elämässä sanotaan jokaisen kotona toiselle.

        Onneksi tänä päivänä ihmisellä on vapaus valita ja etsiä ympärilleen paremmin käyttäytyviä ihmisiä ja yllämainitusta poikkeavaa normaalia elämää.


    • Anonyymi

      Noh. Jos ne sukulaiset on pässejä? Tai, jos ne vaikka ovat syyllistyneet rikokseen ja niitä pelkää. Sukulaiset voivat olla niin perkeleen rasittavia, että ei mitään rajaa. Kaverin puolesta kerron...

      Haluaisitko sinä esim. , että anoppi tulee kutsumatta takapihalles mittaamaan pihatuijien pituuksia? En usko, ellei sulla ole muuta elämää.

    • Anonyymi

      Itse en ole siinä tilanteessa, et näin ajattelisin, mut oma logiikka lähtisi siitä hyöty/ haitta- ajattelusta. Jos haitta on suuri ja menneet kokemukset heistä, silloin halu olla kanssakäymisissä vähenee. Ihan ymmärrettävää minusta? Toiset voi ajatella myös oman tilanteen niin huonoksi, ettei halua olla toisille riippana ja siksi etääntyy heistä?

    • Anonyymi

      Tungettelu ja vainoaminen ja määräily esim. keiden luona meidän pitäisi kyläillä. Sekaantuminen omiin raha asioihin ja voih onhan näitä syitä kylliksi. Kyllä noista on jo tarpeeksi syytä ottaa etäisyyttä.

    • Anonyymi

      Oli sukulainen tai ei. Jos on kusipää, voi antaa kenkää. Sukulaisuus, lähi sellainenkaan ei velvoita mitään. Jokaisella on oma elämä ja oikeus suojella sitä.

      • Anonyymi

        Totta. Sukulaissuhteissa voi olla omia rasitteita pitkienkin aikojen takaa. Ihmiset usein aktiivisesti unohtavat omat osuutensa sellaisiin.


    • Anonyymi

      Voi olla kokemus suvusta,että on sivuutettu ilman painavaa perustetta. Että vaikka mieluummin osakkaisiin kuulumattomien etua pidetään tärkeänä,eikä tosiasiallisten osakkaiden,niin helppo siinä on vetää johtopäätökset ja vetäytyä sivuun.
      Minä ainakin väsyin täysin siihen touhuun,ja ajattelin että ilman mitään kavaluutta mieluummin pysyn etäällä koko touhusta.
      Ja luen joka ikisen lapun mitä tulee,tarkkaan,tavaten melkein,etten suostu mihin hyvänsä.
      Myös jos oma vanhempi on kohdellut huonosti,se johtaa helposti samaan lopputulokseen.
      Ihmisellä on muisti.
      Kun kerran päättää,ettei enää tölvimistä kaikessa,alkaa se oma elämän tie.

    • Anonyymi

      ITSE HALUAN ELÄÄ OMAA ELÄMÄÄ JA VAIKKA UUDELLA HENKILÖLLYSYYDELLA... EN TAHDO TANSSIA KÄYTÖKSEN KANSSA

    • Anonyymi

      ITSE KOEN SEN SILLÄ TAPAA ETTÄ MINUA ÄRSYTTÄÄ SYVÄSTI SE ETTÄ MULLE PUHUTAAN KUN 13-VUOTIAALLE

    • Anonyymi

      Ehkä he puhuvat sinulle kuin 13- vuotiaalle, jos käyttäydyt kuin murrosikäinen.
      Vai etkö tiedä, että yleensä isoilla kirjaimilla (versaaleilla) kirjoitettu teksti on somessa huutamista.

    • Anonyymi

      Oletko sotkeutunut sisarusparveen jossa on jokin mysteeri jossa omalla puolisollasi on osuus esim jakamattoman pesän putsaamiseen josta sinulla ei kerrottu kaikkea. Jos olisit tiennyt totuuden niin tuskin olisit siinä! Mutta siinä sinulle pähkinä kerrakseen! Tässä vain yksi kokemus!

    • Anonyymi

      Oli sukulainen tai ei. Pakkoko niissä on roikkua ?

    • Anonyymi

      Sukulaisten määräilly,paremmin sinun elämästäsi tietäminen, heidän omasta mielestään. Lyttääminen yhteissätuumin. Pelko kun toinen uskaltaa ja itse ei.

      • Anonyymi

        Vuosieni aikana olen noissa tilanteissa havainnut sekä helpoimmaksi että varmimmaksi keinoksi tahallisen valehtelun mm. elämäntapahtumien kertomisessa. Kateus teettää kaikenlaista pienessä piirissä.


    • Anonyymi

      Mites olisi sellainen yleisesti hyväksytty toimintamalli kuin sellainen, että kysyisit asianosaiselta itseltään että mikä mättää kun ei halua pitää sukulaisiin yhteyttä?

      Anonyymi kirjottelu suomi24:ssä harvemmin auttaa ketään.

      Jotenkin en usko, että kukaan noin vain syyttä suotta lähtisi välejään katkomaan sukulaisiinsa vaan kyllä siihen on aina joku syy, että miksi joku tekee niinkin lopullisen ratkaisun. Ihmiset vain kieltäytyy näkemästä sen syyn oman yksilökeskeisyytensä takaa ja tuijottavat liian kiinteästi omaa napaa sen sijaan että kysyisivät toiselta miten hänellä menee ja oikeasti kuuntelisivat sen mitä sillä toisella on sanottavana. Tuo että et ymmärrä tätä ihmistä josta kirjoitat vahvistaa minun teorian liiallisesta yksilökeskeisyydestä ja omaan napaan tuijottamisesta.

    • Anonyymi

      Menkää peilin eteen.

    • Anonyymi

      Jos sukulaiset aiheuttavat ahdistusta tai pelkkää pahaa mieltä, ei ole mitään syytä pitää yhteyttä.

      Ne ihmiset joihin voi luottaa, ovat läheisiäni. Sitä ei suinkaan rakenneta verisitein.

      Viimeksi hoidin asioita lakimiehen välityksellä. Ihmeen nopeasti asiat alkoivat muuttua toivomaani suuntaan. Puhuminen ei auttanut.

      SE on kummallista että, sukulaisille on erityisen epämieluisaa, kun minulla meneekin hyvin.

      • Anonyymi

        Ihanaa kuulla👍


    • Anonyymi

      En tiedä, mistä on kyse, mutta eipä ne sukulaissuhteetkaan pakottamalla parane. Ei ihmisiä voi väkisin "auttaa" mieleisikseen, eikä rakkautta saa vaatimalla, ei myöskään sukurakkautta. Joten jospa keskitytte johonkin muuhun kuin sukulaiseenne?

    • Anonyymi

      En missään nimessä halua olla kuin isäni vaan paljon sellainen joka ymmärtää ja muuta

    • Anonyymi

      Ihmiset ovat yksilöitä, toisista pidän, toisista en. Se, sattuuko joku olemaan sukulainen, ei muuta mitään. Tyhmää sukulaista en siedä sen enempää kuin tyhmää ketä tahansa.

    • Anonyymi

      Koska paskoilla sukulaisilla tuntuu olevan sellainen harhaluulo, että oman perheen sisällä voi käyttäytyä niin paskasti kun ikinä haluaa ja kohdella toisia törkeästi esim arvostella suoraan päin naamaa ja silti saa aina anteeksi ja rakastetaan.

      Normaalit ihmiset ymmärtää, että tervehenkinen perheyhteys on tärkeä tuki ja voimavara, eikä hyvä perhe ole mikään häiriintyneitten pikkulasten leikkitarha.

      Kaikissa ihmisissä on toki hyviä ja huonoja puolia,mutta ei ne hyvät puolet ole mikään maksusitoumus siihen, että saa sitten käyttäytyä huonosti ja kiusata toisia kun vaan itsestä siltä tuntuu ja sattuu huvittamaan.

      Kiusaajasukulaiaet mädätköön koppeihinsa, turha kuvitella, että siedän enää yhtäkään kertaa, raja tuli vastaan ja rakkaus loppui jo vuosia sitten. Se on seurausta kun kohtelee muita huonosti ja itsekkäästi.

      Minä yritin hyvällä loppuun saakka, mutta sillä ei ollut mitään arvoa, arvoa oli vaan kun sai kiusata, valehdella ja kyykyttää.

      Terveisiä Helvettiin.

      • Anonyymi

        Eli hyvällä itse olet toiminut. Taitaa kertoa kirjoittajan omista toimista tuokin. Sua ei ole varmaan rakastettu, kun noin katkera olet. huh huh mitä tekstiä, mutta noin ei saa toimia, Olet toimut vähän huonosti.


      • Anonyymi

        Yöllä tuokin on pitänyt jonkun sekoilevan kirjoittaa, kun ei päivänvaloa oma toiminta kestä. Kirjoitus kertoo kaiken kirjoittajasta ja siitä miten vääristynyt mieli jollain voi olla. Ei ymmärrä normaali asioita, miten toimitaan normaalissa elämässä. Jos ei elämässä ymmärrä normaalia, niin ei. Ei silloin sukukaan voi auttaa.


    • Anonyymi

      Sisaruksilla voi olla aikuisena eri arvomaailma. Joskus esim vanhempien kuolema erottaa tai lähentää heitä. Perinnjakl voi olla sopuisa tai riitaisa. Ehdotonta totuutta ei liene kenelläkään. Syitä lienee moninaisia onko väleissä vai ei.

      • Anonyymi

        Perinnönjaossa olen pesismaila kädessä. Jos joku aloittaa riidan niin vedän heti kalloon.


    • Anonyymi

      Jos ihan tarkkoja ollaan et tarvi kuin hyvät välit työnantajaan, kollegoihin, asunnon omistajaan siinä se.

      • Anonyymi

        Näin juuri. Suku on paskaa.


    • Anonyymi

      Kun suku on aivopestyjä et voi heitä jaksaa. Kun näet enemmän ja katsot näitä aivopesuunsa sidottuja,ja sinun kuuluu antaa kokea heidän elämänsä sellaisena,tässä elämässä.tunnet yäkötystä.

    • Anonyymi

      Ensiksikin, kaikki ei todellakaan ole vain riippuvaista tästä kuka katkoo ne välit,jos katkoo. Voi olla niin paljon syitä miksi välit ovat menneet poikki. Ei kannata heti tuomita yksittäistä henkilöä,koska läheskään aina syy ei ole vain yhdessä henkilössä. Kun sitten joku päättää ottaa vaikka vähäksi aikaa etäisyyttä,kyllä sitä sitten ihmetellään. No Miksi ei saisi? Ehkä sille on joku syy. Tais sitten siihen ovat muut ihmiset vaikuttaneet . Tiedän esim tapauksia jossa toinen aviopuoliso rajoittaa niin paljon toisen elämää ettei ole mahdollista tavata edes vanhoja ystäviä,tai pyrkii kaikin tavoin vaikeuttamaan tapaamisia. Kaiken laisia syitä voi olla . Myös se että joskus on pakko vaikka ei haluaisi.

    • Anonyymi

      Mun oma mielenterveys ja pää on jo aivan hajalla, en kestä enää sukulaisten mielenterveys- enkä muita ongelmia kuunnella enkä nähdä ketään. Oma pää pysyy paremmin kunnossa nyt kun olen täysin erakoitunut. En vastaa enää sukulaisten puheluihin enkä yhteydenottoihin. Tekstarin voin laittaa joskus, jollekin, jos sitäkään.

    • Anonyymi

      Jos joku kokee olevansa sellaisessa tilanteessa, että joutuu katkaisemaan yhteydenpitonsa kaikkiin sukulaisiin, niin siinä on ISO itsetutkiskelun paikka.
      Miksi on tähän tilanteeseen ajauduttu ja onko todellakin näin, että kaikki muut on niin huonoja että yhteydenkatkaisu on ihan oikeasti se oikea ratkaisu. Miten tilanteeseen on päädytty ja onko asiantilasta keskusteltu kaikkien osapuolten kesken??

      Surullisinta on, jos verisukulaiset ei voi olla keskenään tekemisissä jonkun osapuolen oman näkemyksen vuoksi.

    • Anonyymi

      Minä voin nyt kertoa, että välit veljeeni katkesivat kun selvisi että tämä oli pyytänyt poikaani lainaamaan tälle rahaa vuokranamaksua varten. Poikani oli silloin vain 18-vuotias opiskelija joka teki töitä opintojen ohella. Eli ihan lapsi vielä!
      Poikani lainasi vuokrarahat. Sisareni ei koskaan maksanut rahoja takaisin vaikka poikani niiden perään kyselikin.
      Tämä on mielestäni ihan hyvä syy etten enää ikinä ole sisareni kanssa tekemisissä.....

    • Anonyymi

      Sisareni = veljeni

      • Anonyymi

        Ja en tule olemaan häneen tekemisissä ennenkuin kohtaamme taivaan portilla. Sitten katsotaan, että kumpaan suuntaan kukin joutuu menemään...

        Minä ogotan taivaspaikkaa, koska en ikinä ole tehnyt mitään josta olisi toiselle haittaa. Päinvastoin olen aina kannatellut heikompia.


    • Anonyymi

      Oma lapsi menee aina muiden edelle. Sisarussuhteet eivät ole niihin verrattuna yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Toisin sanoe voin ihan hyvin elää lopun elämääni ilman lastani ryövännyttä sisarustani (jo viitisen vuotta mennyt näin). Lähin ihmissuhde on kuitenkin ja tulee olemaankin se äiti-lapsisuhde. Sen ylitse ei mene mikään.


    • Anonyymi

      Mikäli niin kävisi, että hän maksaisi velkansa anteeksipyynnön kera (20 vuoden jälkeen!!), niin voin edes sitten eläkepäivinä olle tekemisissä. En ennen sitä, koska todellakin se oma lapsi on se tärkein.

      • Anonyymi

        Annoitko sinä pojallesi veljesi/siskosi, kumpi hän nyt sitten olikaan, lainaamat rahat?
        Jos et antanut, yhtä paha olet kuin tämä velisisko, joten on aivan turha taivaspaikkaa sinunkaan odottaa.


    • Anonyymi

      Jokaisen oma asia. Ei tänne tarvitse henkilökohtaisia asioita kertoa eikä perustella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tyytymättömyys nykytilanteeseen ja luottamuksen puute voi kärjistää asioita? Syyllisiä voi olla monia ja ylipäätään ymmärryksen puute tai haluton ymmärtämään toisia? Osaako katsoa peiliin ja punnita omaa käyttäytymistä ja syitä sille?

    • Anonyymi

      Jos lähisukulaisuussuhteet tuottavat kohtuuttoman suurta ahdistusta, ongelmaa voi lähestyä myös spirituaalisesta näkökulmasta: sinun fyysinen perheesi ei välttämättä ole oikea perheesi. Fyysinen perhe voi olla vain lähtökohta tälle elämälle. Mutta tavoite tässä elämässä on löytää se oikea perhe, jota englanninkielisessä maailmassa kutsutaan "soul group"- nimellä.

      Jotkut uskovat että olemme oikeasti sieluja, joiden tarkoitus on jokaisen fyysisen elämän aikana löytää ne toiset soul group- perheeseen kuuluvat jäsenet. Jokaisella sielulla on pysyvä sieluperhe jotka elävät kaikissa elämissä jossakin roolissa toistensa elämissä. Jokainen näistä sieluista manifestoituu fyysisenä henkilönä tässä elämässä jossakin roolissa sinunkin elämässäsi. Paras ystäväsi voi olla toisessa elämässä oma lapsesi ja kolmannessa elämässä poikaystäväsi, neljännessä elämässä jossakin muussa roolissa. Mutta kyseessä on sama henkilö, sama sielu. Sieluryhmän, eli sen oikean perheen, sieluperheen jäsenien tarkoitus on auttaa toisiaan kehittymään ja laajentumaan tietoisuuden tasolla tässä elämässä.

      Voi olla ettei fyysisen perheesi jäsenet siis edes ole sinun oikeaa perhettäsi. Ehkä henkinen etäisyyden tunne johtuu siitä. Joku täysin tuntematon uusi tuttavuus voi tuntua jo heti ensitapaamiselta ennestään tutulta ja läheiseltä. Ehkä hän on se oikean perheesi jäsen.

      Tällainen ajattelu voi auttaa vaikeista perhesuhteista irtautuvia.

      • Anonyymi

        Oli tarkoitus osoittaa tämä kommentti 03.11.2021 20:33 kirjoittajalle. Meni vahingossa väärään kohtaan.


      • Anonyymi

        Omalla ajattelullaan ja lähestymistavallaan ihmissuhdeongelmiin voi helpottaa huomattavasti omaa oloaan. Suomalaiset turvautuvat aivan liian vähän tällaisiin spirituaalisiin selitysmalleihin kun taistelevat ihmissuhdekuvioidensa kanssa. Auttaa olotilaa huomattavasti kun ottaa vaikkapa tällaisen lähestymistavan ihmissuhteisiinsa.

        https://foreverconscious.com/5-soul-groups-belong


    • Anonyymi

      Kun sukulainen haukkuu ja nauraa muuttuneesta ulkonäöstä ja vuosien ajan puhelimessa kertoo vain omia asioitaan ja kun haluaa keskustella omista asioista, luurin päästä kuuluun, "nyt minun pitääkin lähteä hoitamaan se ja se juttu". Ei sellaista kukaan jaksa!

      • Anonyymi

        Miksi et sano sitä hänelle itselleen? Myös sinä itse taatusti käyttäydyt välillä siten että se ärsyttää ympärilläsi olevia. Itse et edes tajua omia vikojasi jos kukaan ei niistä sinulle kerro. Ei keneltäkään voi odottaa ajatustenlukukykyä.

        Latasin joskus puhelunauhurin luuriini. Tajusin vasta kuunneltuani puhelinkeskusteluja jälkikäteen nauhurilta, että puhun aivan eri tavoin eri ihmisten kanssa. Käyttäydyn aivan eri tavoin, ja otan huomaamattani erilaisia rooleja sen mukaan kenen kanssa keskustelen. Tajusin tämän vasta puhelunauhurin ansiosta. Äitini kanssa keskustellessa kuulostan syylliseltä vaikka keskusteltaisiin päivän säästä. Puhe on puuroutunutta kuin alkoholistilla. Siskoni kanssa kuulostan hyökkäävältä koska siskoni on hyvin dominoiva. Kaverini kanssa juttelen selkeäsanaisesti ja olen leppoisa. Aikuisen sukulaistytön kanssa keskustelen holhoavaan sävyyn. Ikinä en ole aikaisemmin tätä tajunnut.

        Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää. Varsinkin itsestään.


    • Anonyymi

      Tylsät ihmiset ovat tylsiä, sukulaisia tai ei.

    • Anonyymi

      En osaa vastata kysymykseen tyhjentävästi. Ihmisen ajaa irtaantumaan suvustaan se,ettei koe olevansa suvussa ihminen sillä tavalla,että olisi toisten( muutamienkin) mielestä mitään normaaleja suvun jäsenen oikeuksia. Oikeutta normaaliin vanhempien- lapsen väleihin. Oikeutta perintöön,vaikka on lakimääräinen perillinen.
      Jne. Jos useammassa asiassa sukulaiset kävelevät yli kuin kynnysmatolla,sitä avaa silmänsä ja ottaa jalkansa ja käy,eikä taakseen juuri katsele.

    • Anonyymi

      Se on pahuutta, kadehtimista. Jos esim. itsellä ei ole sisaruksia kadehditaan puolison sisarusten suhteita puolisoon. Tälläiset kiusaavat myös työpaikalla muita.

    • Anonyymi

      Suku haluaa käyttää häntä hyväksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe