Jos haluaa välit poikki omiin sukulaisiin? Mikä ajaa ihmisen siihen?

Anonyymi

Miksi? Mikä ajaa ihmisen pois niin raiteiltaan, että omalla toiminnalla haluaa välit poikki kaikkiin sukulaisiin? Läheisimmät ihmiset ovat pahoja, mutta miksi? Miksi osalle ne lähimmät ihmiset ovat kaiken pahan alku ja juuri, vaikka todellisuudessa kaikki muut haluavat vain hyvää ja haluavat elää sovussa, mutta joku haluaa vain kaikki välit poikki. Mikä se juttu on? Onko se joku trauma lapsuudesta ja aikuisena siitä saa kaikki tuta? Mikä ajaa ihmisen riitaan ja välien laittamiseen poikki? Onko se oma halu, vai jonkun toisen ihmisen tarve vaatia riitaa ja välien poikki laittamista. Miten voi auttaa ihmistä, joka ei näe muuta kuin pahaa ympärillään?

32

530

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Höh jos ihminen näkee vain pahaa ympärillään (sukulaiset) niin kyllä hänellä on oikeus juosta ja kovaa. Yleisesti tämä ongelma johtuu juuri siitä ettei halua olla samanlainen kuin sukunsa ja haluaa elää omaa elämää. Kutsutaan myös itsenäistymiseksi. Ei suvun kanssa vietetä jokapäiväistä arkea, se on vaan siellä jossain taustalla. Välit voivat olla myös viileän kohteliaat joten ei ole mitään tarvetta tavata kuin hautajaisissa.
   Nämä apeen kaltaiset ihmettelijä ovat ilmeisesti puuttuneet liikaa asioihin ja manipuloineet jatkuvasti tehden yksilölle haittaa elämässä.
   Hyvä suku myötäelää ja tukee ei sano miten tulisi elää.

   • Anonyymi

    Höh, et tainnut ihan tajuta pointii. Osa ei myöskäs osaa olla viileen kohteliaita. Miettiis sit.


  • Anonyymi

   Jokaisella on oikeus omanlaiseensa elämään.
   Jos joku todella haluaa pistää välit poikki täysin sukulaisiin ja sinuun, niin hänellä on siihen oikeus. Hän päättää omasta elämästään ja elää sen omalla tavallaan.

   Ei kannata ruikuttaa. Riittää kun sanot lähtijälle, että hän voi tulla koska tahansa sun juttusille, sinun ovesi on auki. Jos tulee joskus myöhemmin, niin hyvä, ota vastaan. Jos ei tule, niin ei sitten tule, hyväksy se.

  • Anonyymi

   Jokaisella on todellakin oikeus laittaa välit poikki, mutta ei ihan kyllä normaalit ihmiset sellaista ymmärrä. Yleensä kateelliset ja katkerat tekevät niin. Ei normaali ihminen katkaise,

  • Anonyymi

   Ei se noin välttämättä ole. Sukulaiset katsokoot peiliin.

   • Anonyymi

    Kylläpä se usein on ja itsekkäät ihmiset eivät näe edes omaa hullua toimintaa. Niinhän se usein menee. Kun joku haluaa välit poikki, niin sitä sitten saa ja jää yksin omien tyhmien ajatusten kanssa.


  • Anonyymi

   Ihmisellä on varmasti paha olla, jos ei halua olla toisten kanssa tekemissä. Ei heitä voi auttaa, kun eivät he näe mitään hyvää toisissa. Traumoja ja katkeruutta. Omaan arvoon tuollaiset jättää.

  • Anonyymi

   ihmiset tahtovat uudistua ja se toiminta joka jää pitkäksi, se tuntuu epämiellyttävältä ja sitä on muutettava

  • Anonyymi

   valkoiset ihmiset eivät ole perhekeskeisiä tai vähemmän kuin etelämaalaiset

  • Anonyymi

   kaikelle on oma aikansa

   ehkä vain perheet eivät toimi

   mutta mikä korvaisi perheitä?

   ilmainen avoin hyväksyvä yhteiskuntako?

   no, ei ainakaan nyt se ole riittävän avoin

  • Anonyymi

   Omalta osaltani voin vastata aloittajan kysymyksiin.

   Olen kolmesta lapsesta keskimmäinen.
   Vanhin sisko sai isovanhempien jakamattoman huomion, vanhemmat maksoivat kaikki ne harrastukset mihin hänen teki mieli mennä ja jotka jäivät siskolta aina kesken. Hän sai kaikki ja aivan kaiken uutena. Vanhempi sisar heräteltiin vielä 15 vuotiaanakin kouluun isän toimesta. Isän tyttö nousehan jo.

   Nuorimmainen sai vanhempien jakamattoman huomion, vanhemmat ostivat kaiken mitä hänen mieleen juolahti, kuljettivat balettiin ja musiikkitunneille.

   Minä sain kaikki vanhimman siskon pieniksi jääneet vaatteet ja muut tavarat. Muistan miten ekaluokkalaisena sain itkupotkuraivarit kun en saanut kevätjuhlaan uutta mekkoa. Kysyin miksi minä en koskaan saa uusia vaatteita. En suostunut pukemaan isosiskon jäämämekkoa. Pistin kevätjuhlaan samat farkut ja puseron mikä minulla oli koulupäivinä. Äitini kuittasi sen pelkkänä kiukutteluna. Isosisko ja pikkusisko saivat uudet mekot. Muistan sen pettymyksen yhä.
   Minun harrastuksilla ei ollut väliä. Kouluni kävin yksin, läksyni tein yksin, täysin ilman vanhempien apuja. En muista yhtään sellaista kertaa että he olisivat auttaneet minua missään kouluasiassa. Aikani yritin saada vanhempieni huomion, turhaan heillä oli aina jotain muuta tärkeämpää.

   Minä olin perheessämme se joka ei ollut koskaan oikein mitään kenellekään.
   Isovanhemmat jakaantuivat vanhimman ja nuorimman siskon kesken. Vanhempani huomio kohdistui nuorimpaan, vanhin sisko hoidettiin hiljaiseksi rahalla.
   Minä olin se joka roikkui mukana, mutta jota ei tarvinnut huomioida koska minusta ei ollut mitään huolta kenellekään.

   Lähdin vuodeksi ulkomaille vaihto-oppilaaksi 16 vuotiaana, matkarahat sain kummitädiltä. Eipä monta kertaa soiteltu kotoa minulle sinä aikana. Palasin takaisin kotiin, huoneeni oli muuttunut äidin työhuoneeksi. Isosisko oli jo muuttanut pois kotoa, hänen huoneensa oli ennallaan. Olin 2 kk kotona, nukuin takkahuoneen sohvalla, muutin siitä opiskelija-asuntoon.
   Siitä päivästä alkaen olen elänyt täysin itsenäisesti. En ole pyytänyt enkä ole saanut vanhemmiltani enää rahaa sen jälkeen. Opiskelin ja tein töitä samalla. Kotona kävin opiskeluaikana satunnaisesti muutaman vuoden ajan. Isovanhemmat ja vanhempani puhuivat sisarteni asioista, heidän poikaystävistään, heidän tekemisistään. Kumpikaan ei kertaakaan kysynyt onko minulla poikaystävää, miten opiskeluni sujuvat, millä minä ne rahoitan, mitä minä teen vapaa-ajalla.

   Viimeiset 10 vuotta olen ollut täysin omillani. Vanhempiani en ole nähnyt vuosiin. Joskus jompi kumpi vanhemmistani soittaa, kertovat omia kuulumisiaan, kumpikaan ei kysy mitä minulle kuuluu. Isosisko ei enää soita, nuorempi sisko ainoastaan silloin kun tarvitsee jotain, hänet olen tavannut kahvilassa 2 vuotta sitten viimeksi. Kumpikaan sisaruksista ei ole kysynyt minulta kertaakaan, ikinä, mitä minulle kuuluu, mitä minä tunnen.

   Olen ollut nyt 4 vuotta avoliitossa, odotan lasta. En tiedä tietävätkö vanhempani avoliitostani. Tulevasta lapsesta eivät taatusti tiedä.

   Läheiseni eivät ole minulle läheisiä, koska minä en ole heille mitään. Eivät he ole tehneet minulle mitään pahaa, minä olen heille näkymätön, joku joka on olemassa, mutta jonka läsnäololla ja kuulumisilla ei ole väliä.
   Jos olet sitä mieltä, että minä olen omalla toiminnallani aiheuttanut kaiken yllämainitun, se tarkoittaa sitä, että minun ei olisi pitänyt ollenkaan syntyä.

  • Anonyymi

   Lisään vielä edelliseen kirjoitukseeni. En ole pistänyt välejä poikki, en riitele kenenkään kanssa. Ainoan kerran olen riidellyt silloin 7 vuotiaana kun en saanut uutta kevätjuhlamekkoa. Silloin sain aivan valtavan raivokohtauksen, miksi minulla ei ole väliä. Minut on vaiettu näkymättömäksi lapsuusperheessä.

   Olen lakannut soittamasta ja käymästä, koska vanhempani eivät kertaakaan ole kysyneet minulta miksi olen näin etäinen,miksi en tule käymään. Vanhempiani ei kiinnosta tietää miten elän, mitä minulle kuuluu, joten minuakaan ei kiinnosta.

  • Anonyymi

   Vaikea sanoa, todella vaikea asia. Siskoni tyttärestä on tullut vuosien aikana todella huomionhakuinen, töykeä ihminen toisia kohtaan. Yhteistä hyvää ei ole kenenkään kanssa ja hän tuntuu oikein nauttivan riitelystä. Sitten kun asiat menevät riitelyksi hänen omien toimiensa johdosta ja eivät hänen toivomallaan tavalla, hän toruu todella rumasti ihmisille ympärillään. Sitten kun on saanut toruttua, niin syyttää vielä muita ihmisiä riidoista ihmisten kanssa ja välien poikki menemisestä. Mikä ihmisillä on, miksi he voivat niin huonosti? Seuraan tilannetta todella mielenkiinnolla, kun kuulen asioita ja äsken kävin hänen luonaan pitkästä aikaa, kun asun niin kaukana hänestä, mutta näin tilanteen missä hän toimi todella rumasti. Mikä näiden riitelevien ihmisten tarkoitus on? Näyttä olevan toive vain haukkua toisia ihmisiä ja nostaa itseä jalustalle, mutta toisin näyttäytyy toisten silmiin.

  • Anonyymi

   Ei osaa nähdä muuta kuin oman navan. Tai toinen puoliso manipuloi toista. Pitää kiinni. Tai ihminen ei ymmärrä normaalia elämää. Osa ihmisistä on kummallisia ja he eivät todellakaan tajua normaalia elämää.

   • Anonyymi

    Siinäpä se, mikä on yhdelle normaalia, se ei ole sitä toiselle samassa perheessä asuvalle.

    Jollekin normaalia elämää on se, että hän voi tehdä mitä haluaa, mennä ja tulla välittämättä muusta perheestä ja heidän hyvinvoinnistaan. Voi uhkailla itsemurhalla tai tappamisella eikä uhkailija itse huomaa käytöksessään mitään omituista.

    Joillekin on normaalia puhua perheen muille jäsenille ivallisesti, vähättelevästi, mitätöidä muiden tekemisiä, naamioiden puheensa aina jälkikäteen huumoriksi.
    Luuseriksi haukkuminen, se kasvattaa lapsen luonnetta, samaten se kun lasta läimitään lujaa

    Entäs huora, sehän on vain sana, vaikka sana sanotaan käsi nyrkissä naisen naaman edessä. Eukko, akka, lehmä, ämmä, läskiperse, kaikki ovat sanojan mielestä neutraaleja, pelkkiä synonyymeja vaimo-sanalle. Aivan tavallisia sanoja joita normaalissa elämässä sanotaan jokaisen kotona toiselle.

    Onneksi tänä päivänä ihmisellä on vapaus valita ja etsiä ympärilleen paremmin käyttäytyviä ihmisiä ja yllämainitusta poikkeavaa normaalia elämää.


  • Anonyymi

   Noh. Jos ne sukulaiset on pässejä? Tai, jos ne vaikka ovat syyllistyneet rikokseen ja niitä pelkää. Sukulaiset voivat olla niin perkeleen rasittavia, että ei mitään rajaa. Kaverin puolesta kerron...

   Haluaisitko sinä esim. , että anoppi tulee kutsumatta takapihalles mittaamaan pihatuijien pituuksia? En usko, ellei sulla ole muuta elämää.

  • Anonyymi

   Itse en ole siinä tilanteessa, et näin ajattelisin, mut oma logiikka lähtisi siitä hyöty/ haitta- ajattelusta. Jos haitta on suuri ja menneet kokemukset heistä, silloin halu olla kanssakäymisissä vähenee. Ihan ymmärrettävää minusta? Toiset voi ajatella myös oman tilanteen niin huonoksi, ettei halua olla toisille riippana ja siksi etääntyy heistä?

  • Anonyymi

   Tungettelu ja vainoaminen ja määräily esim. keiden luona meidän pitäisi kyläillä. Sekaantuminen omiin raha asioihin ja voih onhan näitä syitä kylliksi. Kyllä noista on jo tarpeeksi syytä ottaa etäisyyttä.

  • Anonyymi

   Oli sukulainen tai ei. Jos on kusipää, voi antaa kenkää. Sukulaisuus, lähi sellainenkaan ei velvoita mitään. Jokaisella on oma elämä ja oikeus suojella sitä.

   • Anonyymi

    Totta. Sukulaissuhteissa voi olla omia rasitteita pitkienkin aikojen takaa. Ihmiset usein aktiivisesti unohtavat omat osuutensa sellaisiin.


  • Anonyymi

   Voi olla kokemus suvusta,että on sivuutettu ilman painavaa perustetta. Että vaikka mieluummin osakkaisiin kuulumattomien etua pidetään tärkeänä,eikä tosiasiallisten osakkaiden,niin helppo siinä on vetää johtopäätökset ja vetäytyä sivuun.
   Minä ainakin väsyin täysin siihen touhuun,ja ajattelin että ilman mitään kavaluutta mieluummin pysyn etäällä koko touhusta.
   Ja luen joka ikisen lapun mitä tulee,tarkkaan,tavaten melkein,etten suostu mihin hyvänsä.
   Myös jos oma vanhempi on kohdellut huonosti,se johtaa helposti samaan lopputulokseen.
   Ihmisellä on muisti.
   Kun kerran päättää,ettei enää tölvimistä kaikessa,alkaa se oma elämän tie.

  • Anonyymi

   ITSE HALUAN ELÄÄ OMAA ELÄMÄÄ JA VAIKKA UUDELLA HENKILÖLLYSYYDELLA... EN TAHDO TANSSIA KÄYTÖKSEN KANSSA

  • Anonyymi

   ITSE KOEN SEN SILLÄ TAPAA ETTÄ MINUA ÄRSYTTÄÄ SYVÄSTI SE ETTÄ MULLE PUHUTAAN KUN 13-VUOTIAALLE

  • Anonyymi

   Ehkä he puhuvat sinulle kuin 13- vuotiaalle, jos käyttäydyt kuin murrosikäinen.
   Vai etkö tiedä, että yleensä isoilla kirjaimilla (versaaleilla) kirjoitettu teksti on somessa huutamista.

  • Anonyymi

   Oletko sotkeutunut sisarusparveen jossa on jokin mysteeri jossa omalla puolisollasi on osuus esim jakamattoman pesän putsaamiseen josta sinulla ei kerrottu kaikkea. Jos olisit tiennyt totuuden niin tuskin olisit siinä! Mutta siinä sinulle pähkinä kerrakseen! Tässä vain yksi kokemus!

  • Anonyymi

   Oli sukulainen tai ei. Pakkoko niissä on roikkua ?

  • Anonyymi

   Sukulaisten määräilly,paremmin sinun elämästäsi tietäminen, heidän omasta mielestään. Lyttääminen yhteissätuumin. Pelko kun toinen uskaltaa ja itse ei.

  • Anonyymi

   Mites olisi sellainen yleisesti hyväksytty toimintamalli kuin sellainen, että kysyisit asianosaiselta itseltään että mikä mättää kun ei halua pitää sukulaisiin yhteyttä?

   Anonyymi kirjottelu suomi24:ssä harvemmin auttaa ketään.

   Jotenkin en usko, että kukaan noin vain syyttä suotta lähtisi välejään katkomaan sukulaisiinsa vaan kyllä siihen on aina joku syy, että miksi joku tekee niinkin lopullisen ratkaisun. Ihmiset vain kieltäytyy näkemästä sen syyn oman yksilökeskeisyytensä takaa ja tuijottavat liian kiinteästi omaa napaa sen sijaan että kysyisivät toiselta miten hänellä menee ja oikeasti kuuntelisivat sen mitä sillä toisella on sanottavana. Tuo että et ymmärrä tätä ihmistä josta kirjoitat vahvistaa minun teorian liiallisesta yksilökeskeisyydestä ja omaan napaan tuijottamisesta.

  • Anonyymi

   Menkää peilin eteen.

  • Anonyymi

   Jos sukulaiset aiheuttavat ahdistusta tai pelkkää pahaa mieltä, ei ole mitään syytä pitää yhteyttä.

   Ne ihmiset joihin voi luottaa, ovat läheisiäni. Sitä ei suinkaan rakenneta verisitein.

   Viimeksi hoidin asioita lakimiehen välityksellä. Ihmeen nopeasti asiat alkoivat muuttua toivomaani suuntaan. Puhuminen ei auttanut.

   SE on kummallista että, sukulaisille on erityisen epämieluisaa, kun minulla meneekin hyvin.

   • Anonyymi

    Ihanaa kuulla👍


  • Anonyymi

   En tiedä, mistä on kyse, mutta eipä ne sukulaissuhteetkaan pakottamalla parane. Ei ihmisiä voi väkisin "auttaa" mieleisikseen, eikä rakkautta saa vaatimalla, ei myöskään sukurakkautta. Joten jospa keskitytte johonkin muuhun kuin sukulaiseenne?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. "MUKANA KU PERÄPUKAMA!!" Janni Hussi paljastaa uudet kuviot pörrökaverin kanssa somessa!

   Oho! Janni Hussi paljastaa into piukena somessa uudesta aluevaltauksestaan. Postauksessa ei sanoja säästellä: https://www.suomi24.fi/viihde/mukana-ku-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   5161
  2. Älkää hyvät ihmiset ottako kolmatta piikkiä

   se ei auta helvetti pääsee vaan irti järkyttäviä tutkimuksia haitoista on jo liikaa olemassa tähän viestiin laitan toiset tunnisteet🤢🤕🤮🤒🚑
   Maailman menoa
   413
   4496
  3. Sofia Belorfin kauhunhetket

   Sofia koki viime viikolla kauhunhetkiä. Lukuisat silminnäkijät sekä lähipiiri vahvistavat Seiskalle, että kohulokki joutui pakenemaan keskellä päivää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   3419
  4. Suomi24 kirjoitukset poliisitutkinnassa

   Taitaa olla aika kertoa, missä olemme menossa. Täällä suomi24-palstalla olen saanut vuosikausia kokea valtavaa törkykirjoittelua kohdalleni. Nimimerkk
   Haapavesi
   122
   2461
  5. Taas ne kiduttavat joulujollotukset on alkaneet kaupoissa ja radiossa

   Pitäisikö tämän jonkun mielestä olla hauskaa? Lähinnä tekisi mieli potkaista jakkara alta kun näitä joutuu väkisin kuuntelemaan.
   Maailman menoa
   72
   2049
  6. Terrorismia?

   Mikähän juttu tämä on? Ja missä Kankaanpään seudulla? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008450787.html
   Kankaanpää
   31
   1812
  7. Sofia joutunut itkuisena pois kotoa

   Sofia joutunyt taas itkuisena etsimään yöpaikkaa muualta, tietää seven kertoa. Eilen kuitenkin oltiin taas family dinner 🤔. Totta vai tarua 🤷‍♀️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1426
  8. No niin.. tisseistä

   tässä ihmettelen yhtä asiaa. Tästä tulee tissikeskustelu, mutta toivoisin oikeasti rakentavaa palautetta. Eli.. minä olen suhteellisen pienirintainen
   Sinkut
   136
   1221
  9. Missä on rehellisyys Sofia B,valheilla on lyhyet jäljet.

   En ymmärrä, miksi pitää suojella ja valehdella, jos suhteessa on vaikka alkoholi ongelma ja hyväksyy kaiken tuskan mitä se voi tuottaa juuri itselleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1213
  10. Minkälainen on ihastuksesi whatsappkuva?

   Miehellä harmaa pipo päässä ja hymyilee kameraan päin 🤭
   Ikävä
   23
   1185
  Aihe