No sillai!
Vihreiden kansanedustaja Hanna Holopainen ehdottaa, että Suomessa alettaisiin tarhata vesipuhveleita ekologisuuden nimissä.
Ei niitä Afrikan villejä nautoja, vaan jotain kesytettyä sorttia.
Kyllä ilmastonmuutoksen mukana koko ekosysteemimme tulee muuttumaan, hurmaava tulvaisuus on edessämme.
Vesipuhveleita Suomeen?
11
304
Vastaukset
- Anonyymi
Mikä siinä mahtaisi olla ekologista ? En ole tarpeeksi vihreä ymmärtääkseni.
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Makriina kirjoitti:
Napsauta hakukoneeseen Hanna Holopainen vesipuhvelit, niin saat selityksen, liian pitkä selostettavaksi.
Iloiseksi tiedoksemme, että vesipuhveleita jo Suomessa onkin, ja niiden maidosta tehdään mozzarellajuustoa.
Fantastista!Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Nuo ramoonan hyvät eivät ole kaikkien hyviä, turhaa mainostusta.
- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Ruotsissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä vesipuhvelien kasvatusta ja lypsyä. Ne ovat tehokkaita maisemanhoitajia pusikoitumista vastaan ja vesistön rehevöitymisen kurissapitäjiä. Suomessakin lihakarjan laiduntaminen on ajanut saman asiaa, esimerkiksi Espoon Fiskarsinniemessä ja Inkoon Kopparnäsissä olen niitä nähnyt. Ulkona viihtyvällä lihakarjalla on paksu karva, mutta eikös vesipuhveli ole alunperin lämimämpien maiden asukki ja karva ohuehko? Tarvitseekohan se lämpimän navetan, ja lypsäminenkin ehkä vaatii navetan. Vesipuhveli rupee mielellään, ja Suomessa löytyy kyllä rypemispaikkoja. Aito puhvelimaidosta tehty mozzarella on ihanaa, minulla on melkein aina jääkaapissa monikäyttöistä mozzarellajuustoa, tosin nytkin vain lehmänmaidosta valmistettua. Margarita-pizzaan ei ei pohjan päälle tarvita muuta kuin hyvää tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Salaatissakin sen paras makukaveri on tomaatti.
Olen lukenut, että myös lampaita lypsetään jossain Suomessa ja tehdään allergikoille sopivaa jäätelöä. Lampaat ovat myös näitä monitoimijoita, maisemanahoitajia, villan ja lihan antajia. Kannatan tuotantoeläinvalikoiman lisäämistä Suomen rannoille, niityille, metsiinkin tietyin edellytyksin. Tietysti kaikkien pitää saada elää lajinmukaista elämää.Vuohenjuusto on vielä parempaa siinä on voimakkaampi maku.!
Eikös Suomessa jossain kasvateta biisoneitakin lihan takia. Niitä ei kylläkään varmaan lypsetä. Paksu turkki niillä, tarkenevat ulkona.
Mutta kun, eikös se vesipuhveli ole vieraslaji.
Miten tämä nyt ollenkaan sopii mihinkään tämän astiseen, että vihreä toisi tänne vieraslajeja.- Anonyymi
Tuodaanhan tänne ihmisiäkin vesipuhvelien ja sarvikuonojen ynnämuiden krokotiilien maasta.
Joku aika sitten artikkeli jossa luvattiin kloona norsun avulla Mammutti, mammutti tarkenisi ulkotiloissa hyvinkin, paremmin kuin vesipuhveli talvella kun järvet jäässä.
Norjaan tuotu myskihärkiä, niin kovaa pakkasta etteivät pärjäisi.- Anonyymi
Minua mietitytti myös tuo Pohjolan talvi ja jäätyminen, miten ne vesipuhvelit talvella, olisko ne tuotava sisätiloihin?
Tai jos ne käyttäytyisi samoin kuin Pablo Escobarin virtahevot, jotka lisääntyivät ja levisivät ympäri maaseutua Kolumbiassa, nyt joutuvat metsästämään ja ampumaan niitä? (Etelä-Amerikassa ei ole luonnostaan virtahepoja)- Anonyymi
Kolumbiaan roudasi puolestaan huumepomo Pablo E virtahepoja , tullut pitovaikeuksia.
Kyllä pohjolassa asumisesta on se hyöty, että vitahepoja ei tarvitse pelätä, ei ainakaan talvella.
Osuuspankeilla oli aikanaan lapsille virtahepopankki. Ainoat Suomessa viihtyneet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia
Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell2074586- 1862561
- 671512
Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?
Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?961210- 1251119
Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi
jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?1041106- 711061
Kohta katson sun kuvaasi
ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa91032Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan
Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a1311017- 107977