Vetytalouden kannattaminen narsismin piirteillä.

Anonyymi

Vetytalouden liiankin innokas kannattaminen tai vastustaminen voi mennä överiksi jos se saa narsismin piirteitä. Toki tätä ilmiötä ilmenee varmasti myös muidenkin aiheiden keskusteluissa, mutta erityisesti olen sitä huomannut vetyautojen ja koronarokotevastaisuuden keskusteluissa. Näitä tutkivia artikkeleita löytyy paljon netistä kun vain laittaa googleen "narsismi", mutta mielestäni tämä on selkein ja kuvaavin miten narsisti toimii kun se saa todella vallan vetyautojen keskusteluissa.

Pääkohdat artikkelista ovat: Kieltäminen, hyökkäys on paras puolustus, syyllisten osoittelu, oman erinomaisuuden polkeminen - ja muiden polkeminen, valehtelu, ei koskaan yksin häviämässä ja uhrin viitta harteille.

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000006621528.html

Kun viimeinkin vetyautot saadaan suomeen niin alkaa täälläkin väittelyt entisestään lisääntymään... narsismin piirtein. Kannattaa lukea, niin ymmärrät paremmin vastapuolta kun huomaat keskustelun tason menevän överiksi.

41

909

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tälläinen ihminen on täällä palstalla "vetynarsisti" :D

  • Anonyymi

   "Arvaamaton ja rauhaton.
   Yökaudet missä lienee...
   Ja kohtauksen järjestää
   Ei tarvi paljon yllyttää.

   Haavoittuvainen pikku gimma
   Herkät kasvot ja pienet rinnat.

   Karkottaa äidin huoneestaan.
   Tussilla seinään kirjottaa:
   "Mä tarvitsen vapautta,
   En kaipaa vanhan toistoa!"

   Haavoittuvainen pikku gimma
   Herkät kasvot ja pienet rinnat."

   https://www.youtube.com/watch?v=XjRyTF-0iaQ

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jotkut sijoittavat pörssissä vetyosakkeisiin ja voi olla aika isoja summia taloudellisesti kiinni vedyssä (jopa osakevelkaa) ja suuria tunnepohjaisia toiveita rikastumisesta, joten puheet voivat olla sen mukaisia varsinkin jos kepillä suhaistaan ampiaispesää "vetytalous ei voi toimia" kommenteilla (raivoa). Voi olla todella vaikeata myöntää oman tietämättömyyden takia suurista näkymistä huolimatta ettei ihmiset halua ostaa vetyautoja, jolloin koko korttitalo kaatuu vetyosakkeiden hiljakseen laskiessa. Siinä on kuumat paikat myynkö nyt (pienellä) tappiolla vai odotanko käännettä kun sen pitäisi olla ihan kulman takana. Parin viime vuoden aikana on tullut useita pieniä (tai jopa suuria) vetyalan yrityksiä pörssiin ja monilla niistä on osakkeen hinta vain selvästi laskenut.

   Jollakin voi olla myös koulutus ja työpaikka vetyalalla, niin samaan tapaan voi harmittaa kaikenlaiset vetyyn liittyvät negatiiviset arvostelut. Kuka nyt omaa työpaikkaa haluaisi menettää tulevaisuudessa varsinkin jos vielä tykkää työstään jolloin toivoo oman työnantajansa menestystä.

   Keksittekö muita syitä vetytalouden fanaattiseen kannattamiseen ja vasta-argumenttien kieltämiseen (esim. vetyautojen heikot myyntitilastot useamman vuoden aikana)? Aina se ei välttämättä ole narsismia... vaikka sellaiseksi se saattaa raivoamisen takia kääntyä.

   • Anonyymi

    Vetyosakkeet... no ne on kauan sitten myyty. Vety on jotain, joka on aina "muutaman vuoden päässä". Ei tarvitse olla kummoinen nero, että ymmärtää teknologian jäävän kakkoseksi, jos hyötysuhde on vain kolmanneksen kilpailijaan verrattuna.

    Nyt on Teslaa, kaivosfirmoja yms. akkutuotantoon ja kierrätykseen liittyviä ja viimeisimpänä Kempowerin osakeannista siivu. 1500 osaketta taisin merkitä, saa nähdä paljonko loppujen lopuksi tulee.


  • Anonyymi

   Thaimaan kulttuurissa kun turisti erehtyy rähjäämään syyttä suotta esim. hotellin virkailijalle, niin yleensä työntekijät vain poistuvat ja jättävät tylysti tälläisen ihmisen palvelematta. Kyse on termistä kasvojen menetys.

  • Anonyymi

   Mietteitä myös huonosta käytöksestä. Portaat keskusteluissa ovat: Kumoaminen, vääräksi osoittaminen, vasta-argumentti, vastustaminen, tyylin arvostelu, ad hominem ja parjaaminen. Varmaan myös terveyspuolella keskusteluissa on melkoisia sotia.

   https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/ad-hominem/

   • Anonyymi

    Eipä täällä mikään normaali argumentointi auto mitään, kun esim. vetyhöperöt valikoivat vain heidän ruusunpunaisiin unelmiinsa sopivat faktat ja jättävät jättiläismäiset huonot puolet kokonaan huomiotta.

    Erityisesti koko hommasta käytännössä mahdottomaksi tekevän heikon hyötysuhteen sekä valmistuksen ja korjauksien kustannukset ja päästöt.

    Eikä sitäkään muisteta, miten vetytankkaus käytännössä toimii: 150 m varo-alueet tankkauspisteen ympärillä, sähköä syövät kompressorit ja koko komeuden järjetön hinta yhtä palveltua vetyautoa kohti.

    Akkusähkölläkin on heikkoutensa (lähinnä se, että lataus vie kymmeniä minuutteja pikalaturilla), mutta käytännössä ne toimivat kaikilla osa-alueilla vetyautoja paremmin.


  • Anonyymi

   Ei vetytaloudessa ole mitään huonoa, mutta henkilöautoihin sitä ei taida tulla meille, koska se on niin kallista ja teollisuus vie vedyn.

  • Anonyymi

   Pienimmät koirat haukkuvat eniten. Egolla korjataan se mitä ei totuudella (koolla) voida pullistella.

  • Anonyymi

   Kyberuhkan alempi muoto on myös väärän tiedon levittäminen netissä kääntäen suuria joukkoja valheellisesti jotakin vastaan edistäen itsekkäästi omaa etuaan. Sitten kun tälläinen ihminen pääsee vielä korkealle valtaan, niin "sotiminen" alkaa jakaen syvästi kahtia jopa vihamielisesti. Narsistit ovat tässä hyviä sekoittamaan pakkaa kylväen epäilystä saaden vähintäänkin pienen osan "vaihtamaan puolta".... kunnes pitkän ajan kuluessa heillekkin tulee totuus eteen ja pienempi osa edelleen uskoo valheisiin.

   Trump, tapaus Capitol Hill jossa kuoli 5 ihmistä, koska uskoteltiin että vaalitulos oli varastettu.

   https://www.youtube.com/watch?v=jWJVMoe7OY0

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Totuus on narsistille myrkkyä ja jos se sotii narsistisen ihmisen kannattamaa maailmaa vastaan, niin silloin on nimenomaan hyvä tykittää täällä netissä niitä faktoja pysyen totuudessa. Narsisti menettää hermonsa ja alkaa tekemään kaikenlaista kiusaa kommenteissaan paljastaen olevansa oikeasti huono häviäjä vaikka uskoo sisimmässään ylimielisesti valheellisesti olevansa voittaja.

  • Anonyymi

   Narsistit koittavat puhua toista ympäri ja jos se ei onnistu, niin otetaan henkinen väkivalta käyttöön suututtaen ihmisiä ympärillään oikeassa elämässä. Narsisti ei välttämättä tajua (tai halua tajuta) miltä hänen kirjoittamansa hyökkäävät tekstit netissä näyttää ulkopuolisen silmissä tehden hänestä törkeän persoonan uskoen sen olevan aivan oikeutettua. Mutta jos samalla tyylillä vastaa hänelle töykeästi kyykyttäen niin sitä ei sitten itse pikkusieluisena vastaavasti kestetä, koska sehän on vain narsistin oikeus pyrkiä loukkaamaan toisia. :D

  • Anonyymi

   "Sitten kun se DJ laittoikin tän biisin
   Aa jengii alkoi twerkkaa
   Mie tiesin et mie flippaan

   Aina ku flippaan peto on irti
   Aina ku flippaan peto on irti
   Peto on irti
   Peto on irti
   Peto on irti
   Aina ku flippaan peto on irti"

   https://lyrics.fi/antti-tuisku/peto-on-irti

  • Anonyymi

   Olen aika varma että vetynarsisti on sokaistunut maailmanpoliittisista uutisista että nyt panostetaan ihan hurjasti vetytalouteen ja tehnyt jotain sijoituksia siihen liittyen vaikka ei tunnusta. Sen verran raivoisaa on puolustaminen ja piikittely että todella häntä harmittaa jos super-autot voittaa.

  • Anonyymi

   Minulla on muutamia ystäviä jotka ovat vuosien varrella kohdanneet narsistin seurustelussa. Se on kuin sammakon keittämistä. Aluksi kattilassa on mukavan lämmintä ja viihtyisää kun hurmataan, mutta sitten alkaakin vähitellen tulla hieman kuuma ja pyydetään laittamaan lämpöä pois useampaankin kertaan.... kun näin ei lopulta tapahdu useiden riitojen jälkeen, niin sammakko päättää hypätä pois ja sitten vasta narsisti suostuu laskemaan lämpötilaa... hetkeksi.

   Nämä narsistiset ihmiset aiheuttavat paljon tuhoa ihmissuhteissa oikeassa elämässä, koska ovat niin ehdottomia ja turvautuvat henkiseen väkivaltaan tehostaakseen vaatimuksiaan. Ovat oikeasti vain isoja aikuisia, mutta kiukuttelevia kakaroita joiden on saatava tahtonsa läpi... ja parisuhteessa vain yksisuuntainen tie ei onnistu.

  • Anonyymi

   Minulla eräs ystävä erosi narsistisesta miehestään. Hän oppi sen vuosien varrella että viranomaisten kanssa asioita selvittäessä (lasten huoltajuus) kannattaa olla enemmän itse hiljaa ja antaa vain narsistin pölöttää hurjasti neuvottelutilanteessa puuttuen kuitenkin aivan selkeisiin vääryyksiin. Narsisti kun ei malta olla ohjaamatta myös viranomaisia ja omilla puheillaan puhuu itsensä lopulta siihen valoon että hänen puheitaan lopulta epäillään myös viranomaisten toimesta. Perustuu siihen että narsistin aina on saatava olla oikeassa käyttäen huonojakin perusteluja ja myös suoranaista valehtelua. Ei tarvitse itse sitten niin paljoa todistella miten asia on kun narsisti on pilannut oman maineensa ja uskottavuutensa viranomaisten silmissä, jolloin viranomaisten on aina pakko myös tarkistaa erilaisia asioita eikä vain luottaa narsistin puheisiin. Tämä toki vie hetken aikaa että silmät aukeavat myös viranomaisille ettei ole ihan rehellisen ihmisen kanssa tekemisissä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kyllä on totuudesta kaukana tuon ryhmän jutut. Mutta nythän eletään totuudenjälkeistä aikaa, joten ei ongelma?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   "Suomalaiset on niin ylpeää ja egoistista sakkia. Että eivät suostu myöntämään mm. seuraavia asioita
   1) Heitä on huijattu
   2) He olivat väärässä, joten jankuttavat asiaansa vaikka hautaansa asti saaden yhtäkkisiä raivopuuskia, takalukkoja ja vetäytymisiä syrjien keskusteluista asiattomasti
   3) Eihän Suomessa ole korruptiota
   4) Että on oikeasti vain tosi heikossa kunnossa henkisesti ja kyntää pimeydessä
   5) Että he eivät tiedä jostain asiasta jotain ja pitäisi näyttää tietämättömyys/heikkous
   Siinä sopan ainekset. Ylpeyden kun nielis ensimmäisenä niin kohdat 1-5 poistuisi ja ongelmat ja energianvirtauksen esteet. Egokuolema onkin sitten pahempi juttu jopa henkisille ihmisille joten ei voi vaatia."

  • Anonyymi

   Jotkut tuhoavat uskottavuutensa höpöttämällä epätoivoisesti vastoin faktoja. Ja siihen vielä päälle kaikki kieltotila, huono käytös ja valehtelu. Ja kaikki se vaiva vain sen takia että halutaan fanittaa vetyautoja. Tälläinen ihminen tuhoaa hyvät keskustelut pitkässä juoksussa ja facebook ryhmä jää lopulta pieneksi jäsenmääriltään. Mutta jää sitten narsistille ne "joojoo miehet" jäljelle uskoen että hänen valtakunnassaan on kaikki hyvin ja uskoo olevansa valheellisesti rakastettu.

   https://www.facebook.com/groups/703647513136771/posts/2090411464460362/

   • Anonyymi

    Kunnon naurut sai tuosta. Kyllä noita hävettää muutaman vuoden päästä. Varmaan poistavat kaikki viestit ja koko ryhmän siinä vaiheessa.

    Vedyllä ei oikein ole uskottavuutta ja nuo tekevät ymmärtämättä parhaansa vähentääkseen sitä vähääkin.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Venäläisilläkin on pokkaa valehdella saadakseen oman päämääränsä läpi. Samaa tapahtuu täällä vetyautojen keskusteluissa, joten kuulostaako tutulta kun väittelet narsistin kanssa?

   "Huhtisen mukaan propaganda olisi onnistuakseen vaatinut sen, että ”sotilasoperaatio” Ukrainaan olisi edennyt ”siististi ja nopeasti”.

   – Jos ukrainalaiset olisivat ottaneet venäläiset avosylin vastaan, olisivat Venäjän väitteet Ukrainan vapauttamisesta ja pelastamisesta pitäneet paikkansa. Nyt kuitenkin kävi niin, että Venäjä kohtasi ennen näkemätöntä vastarintaa ja länsi yhdentyi. Voidaan sanoa, että Venäjän operaatio ja propaganda epäonnistuivat, Huhtinen arvioi.

   Huhtisen mukaan Venäjällä kansan kontrollointi ja kaiken kieltäminen ovat nyt valtion ainoita toimintatapoja.

   – Moskovassa luotetaan vielä sen kortin varaan, että Kremlin tukijat ja kansalaisyhteiskunta ovat tietämättömiä siitä, mistä sota kumpuaa. Itse olen hiukan skeptinen. Luulen, että venäläiset alkavat herätä sodan todellisuuteen, kun tappiokuvia tulee ja elintaso laskee, hän pohtii.

   – Loppujen lopuksi Venäjällä moni kansalainen kyllä tajuaa, että heitä huijataan. Kansan keskuudessa on ollut syvä epäluottamus viranomaisiin ja viestintään jo kauan ennen Ukrainan sotaa. Mutta johtaako se käyttäytymisen muutokseen ja peräti vallankumoukseen, sitä on vaikeaa sanoa."

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008680048.html

   • Anonyymi

    Joo, en ymmärrä miten vedystä joku jaksaa höyrytä, vaikka näyttöjä on käytännössä nolla.

    Kannattaisi ottaa hieman etäisyyttä koko vetyhommaan, ja katsoa miten se lähtee muualla maailmassa liikkeelle.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Narsistiset ihmiset saavat paljon tuhoa aikaan kun ovat tunnekuohuissaan loukkaantuneita ja yrittävät sitten epätoivoisia vastaiskuja välittämättä mahdollisista vastaseurauksista. Lopulta moni hylkää sotaisat ihmissuhteet ja narsistit myrkyttävät myös oman ystäväpiirinsä vuosien saatossa.

   https://www.youtube.com/watch?v=JjjvGY8SBqw

  • Anonyymi

   Putin toimii myös samaan tapaan kuin vetynarsisti. Vastustaja pitää hiljentää (henkisellä) väkivallalla, valehdella asioita jotka ajavat omaa etua, ei hävetä vaikka jäätäisiin myöhemmin valheista kiinni ja leimaamalla jatkuvasti "vaaralliset" keskustelijat jotenkin huonoiksi esim. vähä-älyisiksi, koska jotenkin pitää toista mustamaalata kun ei voi faktoilla pärjätä. Vain se oma Kremlin totuus painaa vaikka "kansa" olisikin toista mieltä. "Vapaa lehdistö" pitää ehdottomasti hiljentää.

  • Anonyymi

   "Perussuomalaisten Riikka-Slunga Poutsalo vertasi diktaattori Vladimir Putinia ja Venäjää koulukiusaajaan, jonka edessä suomalaiset eivät saa alistua eivätkä pelätä.

   – Tilanne on vähän sama kuin koulun pihalla. Isompi koulukiusaaja kiusaa ja uhkaa väkivallalla kaikkia, jotka hänen tielleen asettuvat. Ja niin kauan kuin kukaan ei puutu ja kaikki vain kääntävät katseensa muualle, kiusaaja jatkaa vieden julmuuttaan kaiken aikaa pidemmälle, Slunga-Poutsalo sanoi."

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8134d571-dd73-48e2-8d9e-4f51772c5968

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Lyttäämällä sähköautojen puolella jatkuvasti asiattomasti sähköautoja kertoo suuresta kostonhalusta ja häviön katkeruudesta. Ei kestetä ettei oma kannatus ole suosittu.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   207
   1634
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1374
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1299
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   80
   1218
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1175
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   979
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   910
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   111
   799
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   46
   766
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   692
  Aihe