Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Unettomuus

Anonyymi

Kärsin todella pahasta unettomuudesta vuoden 2020 ajan, ei auttaneet mitkään lääkkeet. Terveystalon työterveyslääkäri sanoi, sitten sinun täytyy vaan valvoa ja nauroi. Todella törkeää toimintaa. Onneksi voin nykyisin paremmin ja saa nukuttua ilman lääkkeitä. Tuli todella inho Terveystaloa kohtaan.

8

623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulle taas lääkäri sanoi ruisleipää ja piimää,ja vastaanotto päättyi

    • Anonyymi

      Melatoniinia voi kokeilla.
      2mg-4mg - tunti ennen nukkumaan menoa.

    • Anonyymi

      Lääkärin nauraminen oli typerää. Toivottavasti itsekin huomasi jälkeenpäin mokansa. Kerron vaan että minä hoidan unettomuutta valvomalla, en millään muulla. Toistaiseksi on ollut niin että torkahtelen sitten bussissa tai muuten päivällä, niin että pärjään ja muutamia öitä nukun paremmin niin että kokonaisunimäärä jotenkuten pysyy kohtuumääräisenä.
      Tiedän ettei epäsäännöllinen uni ole terveellistä ja voi jopa altistaa Alzheimerille, mutta ei lääkkeiden suoma unikaan täydellistä elimistölle ole.
      Tietenkin on ihan eri asia, jos uni ei tule lainkaan ja valvoo yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Siihen en osaa sanoa mitään.

    • Anonyymi

      Otan osaa, asiatonta käytöstä lääkäriltä.

      Minä olen saanut unettomuuteeni helpotusta a) valeriaanasta b) magnesiumista illalla nautittuna c) kehon rentouttamisesta hierontarullalla.

      Valeriaanaa illalla 500-100 mg, magnesiumia illalla jalkakylpynä tai voiteena käsiin (tabletit ärsyttävät minulla vatsaa), ja hierontarulla niska-hartioihin ja selkään... googlatkaa.

    • Anonyymi

      Pitkään jatkunut unettomuus ei ole naurun paikka!
      Vähintään pitäisi selvitellä unettomuuden syitä, eikä vain käskeä valvomaan.

      Unettomuudelle voi olla monia syitä, joita tavallinen työterveyslääkäri ei välttämättä osaa hoitaa. Mutta hänen kuitenkin pitäisi osata ohjata oikeaan hoitoon!

    • Anonyymi

      Tyypillistä hurlumhei työterveyshuoltoa Terveystalolta!

      Vastaavaa kokeneille sanoisin, että kannattaa etsiä asiallinen lääkäri, joka ottaa vaivanne vakavasti.

    • Anonyymi

      Hei. Kärsin itsekkin pahasta unettomuudesta. Minulla oli tapana herätä tunnin-parin välein ja usean kerran yössä, mikä alkoi käymään psyykkeen päälle. Lukaisin hieman tieteellisiä artikkeleita ja muiden kokemuksia, ja nämä tepsi minun kohdalla:

      - Lämpötila. Pidä huoli, että menet nukkumaan viileässä huoneenlämmössä! (Yksi tärkeimmistä pointeista)
      - Liikunta. Jo 5 kilsan reipas kävelylenkki tekee ihmeitä.
      - Pimeys. Pimennä radikaalisti valoitusta vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vältä ruudun tuijottamista. Jos et voi, niin säädä edes ruutujen kirkautta alemmas.
      - D- ja K2-vitamiinilisät piristävät joitakin ihmisiä, mikä voi haitata nukahtamista. Jätä nämä viikoksi pois ja katso mitä tapahtuu. Itsellä luultavasti K2-vitamiini pahensi unettomuutta (oireet alkoivat heti kun aloin käyttään niitä)
      - Pidä kiinni iltarutiineista. Iltarutiinit auttaa "valmistaan" aivoja nukkumaan. Itse kuuntelen podcastejä tai katson TYLSIÄ Youtube-videoita.
      - Lopeta huolehtiminen. Heti kun ajatus muuttuu negatiiviseksi niin pakota itsesi ajattelemaan jotain mieluista vaikka sitä mitä aiot tehdä seuraavalla lomalla esim. kesälomalla. Itse tykkään unelmoida vaikka ja mistä.

      Kirkasvalohoito voi auttaa pitään unirytmin tasaisena. Korvatulpat voi auttaa herkkäunisia. Kannattaa kokeilla mikä toimii, sillä me ollaan ja toimitaan kaikki eri tavoin. Ne mitkä toimi minulle, ei välttämättä toimi muille. Ei se mitään maksa kokeilla.

    • Anonyymi

      Kyllä tyhmiä lääkäreitä on muuallakin sain yhden erotettua kun valitin lääkintöhallitukseen, kun sanoi ei sinun tarvi kaikkea kuullakkaan. minun ammatinopettajana piti todella kuulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe