Canned Heat

Greeny

Oli upea ja perinnetietoinen bändi. Bob Hite ja Alan Wilson omistivat tuhansia savikiekkoja vanhaa bluesia ja myös kuuntelivat ne. Musiikki oli paljon muutakin kuin Going Up the Country ja On the Road Again. Antoivat sanalle "boogie" aivan uuden sisällön. Koko levypuoliskon täyttävän Refried Boogien sisäistäminen tosin vaatii jo aika syvälle Sunflower -maailmaan vajonnutta mieltä.
Sitäpaitsi levyttivät huikean tupla LP:n John Lee Hookerin kanssa.
Viikate on korjannut satoa miehistössä Wilson, Hite ja Vestine ovat rippejä. Tosin lähes alkuperäinen rumpali Alfonso Fito de la Parra kiertää vieläkin jonkinlaisen Heatin kanssa, mutta mutta ...

Suosittelen tutustumista vaikka best of kokoelman "Uncanned" avulla.

12

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jimbo

      Joo, olihan tuo aika hyvä bändi. En nyt ole kamalasti tutustunut, mitä nyt suurimmat hitit kuunnellut moneen kertaan ja woodstockin pätkän nähnyt. Kyllähän tuo aika karismaattinen bändi oli. Jäänyt ehkä vähän varjoon.

    • kaikkien aikojen

      suosikkeja rootsosastolla. Wilsonin ja Hiten aikoina bändin soitanta oli omaperäistä ja svengaavaa, jotenkin "kulmikasta". CH oli mielestäni rockbluesyhtye sanan varsinaisessa merkityksessä. Aina sitä kuunnellessani kiinnitän huomioni tosi tuhtiin soundiin, jonka rinnalla teksasin liuhuparrat tuntuvat valitettavasti paimenpojilta, niin hyviä kuin ovatkin.

      • Olli

        Olin joku vuosi sitten Tavastialla kuuntelemassa Canned Heatia ja rautaa oli. Moikkasin jopa Fitoa ohimennen ennen keikkaa ja se moikkasi takaisin! :)


      • heat
        Olli kirjoitti:

        Olin joku vuosi sitten Tavastialla kuuntelemassa Canned Heatia ja rautaa oli. Moikkasin jopa Fitoa ohimennen ennen keikkaa ja se moikkasi takaisin! :)

        Että jotkut muutkin diggaa tätä bändiä.Olivat rautaa 6-70 luvulla.Ikävä että tuoni korjasi kaverit jo varhain.Onneksi äänitteet jäivät.


    • juuffo

      On,on...yksi kaikkien aikojen! Pitääkin laittaa heti soimaan!

    • punky-funk

      Mallikkaasti yhdistivät purkkilämmöt perinteen ja Boogien. Orkesterin Henry Vestineä on osaltaan kiittäminen Nehemiah "Skip" Jamesin rehabilitoinnista. Tuo savikiekkofriikki lähti 60-luvulla parin muun hörhön kanssa metsästämään Skip Jamesia, delta-bluesin Bentonia koulukunnan perustavaa ja ehkä oudointa edustajaa. Niinpä saatiin raahattua tämä 30-luvulla levyttänyt starbu pitkän breikin jälkeen studioon väsäämään vielä kaksi albumia.

      Complete early recordings of Skip James on albumi, jota suosittelen kaikille roots-kamasta pitäville.

    • Fito

      Suositeltava Heat -historiikki on Fiton kirjoittama (sanelema??) Living the blues. Oikeastaan se on Fiton omaelämänkerta, mutta sehän on paljolti CH tarina. Mainioita juttuja mm. Heatin Woodstokin keikalta. Omani ostin Amazonilta kun paikallisesta Infosta ei löytynyt.

      • Greeny

        On John Hammondin "Wicked Grin". Hienoja versioita Tom Waitsin biiseistä. Itse tykkään enemmän näistä kuin Tomin alkuperäisistä. Oma suosikkini on huikea "Jockey Full of Bourbon" mutta ei levyllä ole yhtään huonoa luentaa.
        Liittyy aiheeseen sikäli, että bassossa on entinen Canned Heat mies: Larry Taylor. Kurttua soittaa muuten Sir Douglas -veteraani Augie Myers ja pieteetillä.


      • juuffo
        Greeny kirjoitti:

        On John Hammondin "Wicked Grin". Hienoja versioita Tom Waitsin biiseistä. Itse tykkään enemmän näistä kuin Tomin alkuperäisistä. Oma suosikkini on huikea "Jockey Full of Bourbon" mutta ei levyllä ole yhtään huonoa luentaa.
        Liittyy aiheeseen sikäli, että bassossa on entinen Canned Heat mies: Larry Taylor. Kurttua soittaa muuten Sir Douglas -veteraani Augie Myers ja pieteetillä.

        Vaikkuttaa että jossain vaiheesa tämä on hankittava!


    • fhj

      Five horse Johnson nimiseen yhtyeeseen kannattaa tutustua jos Canned Heatista tykkää. Nykyajan bändi soittaa tiukkaa blues boogieta canned heatin ja zz topin hengessä.

    • Kuulin juuri puolivahingossa Tommy Johnsonin kappaleen Canned Heat. Kipale on noin vuodelta 1930, levyltä Friends of Charlie Patton. Ja tästähän bändi on varmaankin nimensä napannut. Saundissa on hyvin paljon samaa. Falsettilaulua ja sitä rataa.

      Canned Heat tarkoittaa levyn kansitekstin mukaan korvikealkoholia. Johnson laulaa "Canned heat don't kill me, Lord I'll never die." eli Canned heat ei minua tapa.

      Johnson arvasi tässä kohdassa väärin.

    • The Karhu

      Siistiä huomata, että joillakin on vielä makua vanhalle kunnon rootsmusalle. Bändi otti mallia Robert Johnsonin ja Muddy Watersin kovasta elämäntyylistä, josta muuten kaikki rock-kliseetkin ovat saaneet alkunsa. Taisipa Bob "The Bear" Hite käydä bändeineen Suomessakin (olikohan se Ruisrock vuonna 1970...?). Keikan päätteeksi äijät menivät läheiseen kapakkaan syömään ja humaltumaan. Hite-setä halusi ilmeisesti tuoda palan periamerikkalaista "villi länsi"-henkeä mukanaan Suomeen ja kiskaisi taskustaa illan päätteeksi venäläisen parabellumin. Sillä Hite roiskaisi päin kapakan seinää, ja ilmeisesti tuossa turkulaisessa kapakassa (sijainnista ei ole tarkempaa tietoa) on edelleenkin luodinreikä seinässä. Villin elämänasenteen ja leppoisien road-biisien vuoksi Canned Heat sai fanijoukokseen myös runsaasti Helvetin enkeleitä ja muita motorististeja. Elämäntyyli ilmeisesti kostautui lähes kaikille bändin jäsenille, Fito de le Parraa lukuun ottamatta. Heidän musiikillisesta osaamisestaan sen sijaan kertoo se, että vierailijoita oli Canned Heat-levyilla aina Dr. Johnista Little Richardiin. Kaikin puolin siis uskomaton kulttibändi, jota joko vihaa tai rakastaa. Itse kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään. Boogie `till you puke!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      65
      2880
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      407
      2782
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      98
      2233
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      83
      1962
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      72
      1900
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      6
      1818
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      8
      1808
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      148
      1767
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1562
    Aihe