Tunneihminen ja järki-ihminen ja riidat, voiko tämä toimia?

Anonyymi

Hirveän vaikeaa kirjoittaa tännekään.
Olemme 4 - kymppisiä, kumpikin olleet kahdesti naimisissa jo, kummallakin lapsia, vain minun pienet lapseni asuvat meillä. Olemme olleet yhdessä vasta reilun vuoden. Kesällä ostin talon, jollaisesta mieheni haaveili ja nyt asumme täällä kauniissa kodissa, mutta riitelemme kokoajan. Olemme alunperinkin erilaisia, itse olen romanttinen tunneihminen, nautin fyysisestä läheisyydestä, jota jaan auliisti miehelleni. Mieheni on uraihminen, järki-ihminen ja vakaa kuin Kallio. Ei puhu, eikä pussaa, paitsi pakotettuna. Hän on väsynyt siihen, kun kerjään yhteistä aikaa ja läheisyyttä. Hän sanoo että osoittaa rakkautta muilla tavoin. Minulle ei kuulemma mikään vaan riitä. Hän remontoi kotimme, huoltaa autoni jne. Arvostan häntä suuresti, mutta janoan fyysistä läheisyyttä niin paljon että se tekee kipeää. Välillä hän ikään kuin havahtuu, että ei halua minun olevan onneton, pari päivää ottaa enemmän kiinni, pussaa muutaman kerran päivässä. Sitten taas loppuu. On vain työkiireet. Ja minun pitäisi tyytyä seksiin 3 päivän välein.
Taas takana iso riita aiheesta. Lapset ovat mummolassa, me vkl kaksin, nukuimme eri huoneissa viime yön ja nyt minä itken autotallissa ja hän katsoo televisiota sisällä.
Tottakai on mietitty eroa, mutta rakastan häntä niin paljon, en pysty kuvittelemaan ketään toista hänen jälkeensä enää ikinä.
Voiko tätä saada toimimaan?
Terapiaankin meillä on jo aika ensi kuussa. Jaksetaankohan edes sinne.
Onko kenelläkään antaa positiivisia ajatuksia, neuvoja, vinkkejä, kokemuksia? Olisin niin kiitollinen.

15

1414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitähän jos laskisit miehen omaan kotiinsa , asuisitte erillään ja tapaisitte pari kertaa viikossa.
      Tuo antaisi kummallekin aikaa tehdä rauhassa omia hommiaan ja tavatessanne voitte sitten tarinoida yhteisistä ja erilaisista asioista, kenties minierot lähentäisivät teitä?

      Jos haluat pitää rakastamasi miehen, lakkaa kinuamasta - tiedät ettei hän oikein arvosta sitä. Hanki vaikka kissa tai muu lemmikki joka otaa vastaan halailuhalusi

      Ellei tuo toimi, sitten ainoa vaihtoehto näyttää olevan , toisenlaisen ystävän etsintä.

      • Anonyymi

        Olen ehdottanut erilleen muuttamista hetkeksi, hänen vastauksensa siihen on, että sitten suhde on loppu, hän ei muuttele ees - taas.
        Hänelle on hyvin tärkeää mitä muut ajattelevat, siksi järjestely ei käy.
        Mies on ilmeisimmin versio tavallisesta suomalaisesta miehestä joka ei puhu eikä pussaa... Aika jännä juttu, etten ollut ikinä ennen tällaista tavannut ja silti on muka niin tavallinen mies??!!


    • Anonyymi

      Todella ikävää. Ihmettelen vaan, että noin lyhyen seurustelun jälkeen lyöttäydyitte yhteen, tuntematta toisianne ja tapojanne. Painostitko? Yrität niin kovasti miellyttää miestäsi, toteutat jopa talohaaveet. Rakastat niin kovasti, vai oletko läheisriippuvainen? Ei taida miehesi liiasta lempeilystäsi välittää, mutta kuitenkin sinusta niin paljon, että lähtee kanssasi terapiaan. Hieno homma. Ehkä siellä selviää, onko suhteellanne onnistumisen mahdollisuuksia. Ihmisen luonne ei kuitenkaan muutu.

      • Anonyymi

        Minä en painostanut muuttamaan yhteen, mies painosti. Alkoi viikon päästä jo nukkumaan joka yö meillä, kuukauden päästä puhui kihloista. 6kk päästä vasta päästin meille virallisesti asumaan ja 10kk kohdalla suostuin kosintaan...
        Hän meni aiemmin vuoden seurustelun jälkeen naimisiin ja oli jälkimmäisessä liitossaan vain reilun vuoden
        Siksi ihan itse toppuuttelin häntä että on tunnettava paremmin ennenkuin mennään naimisiin
        Minä olen virheistäni jo oppinut


    • Anonyymi

      Mihin syihin teidän molempien edelliset avioliitot ovat kaatuneet?
      Oletko ottanut opiksesi aikaisempien erojen syistä?
      Miksi sinulla oli iso tarve mennä heti eron jälkeen yhteen jonkun kanssa?
      Etkö uskaltanut elää yksin/vain lastesi kanssa muutamaa vuotta?

      Sinä ostit kodin jonka nykyinen miehesi halusi?
      Eikö kyseessä olekaan teidän yhteinen kaunis koti?

      Miksi ihmeessä menet nyt autotalliin itkeskelemään?
      Oletko koskaan miettinyt miksi olet niin itkuherkkä?
      Etkö osaa käsitellä ja puhua asioista ilman kyyneleitä?
      Jotenkin tuntuu, että kuvittelet nyt mielessäsi juttuja jotka eivät ole totta?

      Mistä juontaa tarpeesi olla koko ajan toisen iholla?
      Korvaatko jotain lapsuuden hylkäämistä tai yksinjäämis-traumaa usein toistuvan seksin avulla?
      Etkö uskalla olla hetkeäkään yksin parisuhteessakaan?

      • Anonyymi

        Johan oli kysymystulva. Osaan olla hetkenkin yksin. Olen yksin 6 päivää viikossa, niin että toinen vain nukkuu kotona. 7. Päivänä alan jo kaivata muutakin kuin sänkyseuraa. Ihan normaaleja juttuja, onko se läheisriippuvuutta? Olisi kiva halailla, jutella, pidellä kädestä.
        Olen katsonut peiliin. Edelliset suhteeni päättyivät 1. Alkoholismiin (mies) ja 2. Väkivaltaan (mies) mieheni ei paljoaa suostu pujahtamaan edellisistä liitostaan. Mutta ainakin ensimmäinen liitto kariutui, kun hän oli aina töissä silloinkin. Toinen vaimo taas vaati kuulemma olemaan välillä lapsen kanssa niin tuo otti jalat alleen.
        Lapsuuteni oli hyvinkin traumaattinen, alkoholismia, perheväkivaltaa, turvakoteja, sain usein selkäsaunoja hyvin pienestä ja jouduin hyvin nuorena vahtimaan sisaruksiani myös yöllä. Varmaankin jätti jälkensä minuun. Ainakin ne, että itse haluan lapsilleni ja itselleni parempaa.
        Olen miettinyt, miksi olen itkuherkkå ja ymmärtänyt, että minulla on tämä erityisherkkyys, jota pidän kirouksena, mutta on se lahjakin. Kuulemma.

        Mistä päättelet että menin eron jälkeen pian uuteen suhteeseen, olin kyllä jonkin aikaa yksin lasteni kanssa. Olin jo päättänyt että näin on hyvä, kun tuo mies karmit kaulassaan käveli elämääni ja halusi minut ja teki niin ison vaikutuksen heti. Hän halusi muuttaa pian luokseni. Minun asuntoni oli liian pieni ja ostin siis jo aiemman suunnitelmani pohjalta talon.
        Kyllä se on silti yhteinen kaunis kotimme.

        Mitä muuta? Olisiko kysymysten sijaan mahdollisuus antaa nyt neuvoja?

        Ap


      • Anonyymi

        Ja mikä ihmeen usein toistuva seksi on, jos sitä on vain noin kolmen päivän välein?


    • Kuulostaa aika tavanomaiselta ongelmalta. Ja ei, mitään helppoa ratkaisua tilanteesen ei ainakaan mulla ole.

      Kaikkein tärkeintä nyt, tuon terapian lisäksi olisi se, että nimenomaan ette riitele tuon sanoisinko läheisyyseroavaisuutenne johdosta. Siihen liittyvät keskustelut tulisi kyetä hoitamaan tavallisina keskusteluina ilman riitaa. Se ei onnistu kuin sopimalla etukäteen ja erikseen, että vältätte molemmat eskaloimasta tilannetta riitelyksi, vaan pyritte pitämään keskustelun asiallisena ja ymmärtämään toistenne näkökannat sekä hyväksymään toisenne sellaisena kuin toinen mielipiteineen esiintyy, omana itsenään.

      Ja jos totta puhutaan, ette te muuta tarvitsekaan, jos tuossa onnistutte. Olennainen asia on paljastaa sisimpänsä, se miksi kaipaa tai ei kaipaa läheisyyttä ja luottaa siihen, että toinen paljastaa itsensä, luottaa vuorostaan sekä miettiä sitten yhdessä missä on kohtuullinen kompromissialue.

      Mä olen ollut hyvin samanlainen enkä tule ikinä olemaan sylissä könyävä, liki loputtoman läheisyyden sykkivä lähde. En. Olen enemmän pragmaattinen jäärä ja siinä missä perinteinen läheisyys pienissä paloissa on kivaa, niin yliannostus tulee herkästi. Olen opetellut siihen, että vierekkäin sohvalla, viinilasit kädessä kynttilän valossa elämästä jutteleminen viikon päätteeksi on oikeastaan aika kivaa. Toinen kiva läheisyyden muoto on tehdä (hyödyllistä) yhdessä, maalataan vaikka autotallia tai mennään sieneen, miksei kirppiskäyntikin.

      • Anonyymi

        Kiitos kivasta vastauksestasi.
        Terapiakäynti takana, vasta vähän avattiin asioita toista odotellaan.
        Erilaisuus on todellakin pakko hyväksyä vaan. Yritän tässä houkutella toista tekemään jotain vaikka alkuun minun mielikseni... Voi vaikka itsekin tykästyä. Myöntää jo, että tykkää kun välillä hiplailen vaikka korvaa. Jotenkin niin vaikeaa tehdä sama tai vastaavaa minulle?
        Hyvä viikonloppu takana, toinen tuntuu yrittävän. Tosin oli vain eilen kotona, mutta otti kainaloon, pussasi, sanoi rakkaaksi. Vähän kuuntelikin höpöjuttujani.
        Yritän pärjätä vähemmällä, on tuo niin rakas, ensihuuma ei mulla tunnu loppuvan lainkaan, kai siksi kun vaikka yhdessä asutaan, vähän yhdessä ollaan.
        Tekemistä yhdessä tuo onkin ehdotellut, kun ei ole kotona istuja. Se siis seuraavaksi kokeiluun kun osuu yhteinen vapaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kivasta vastauksestasi.
        Terapiakäynti takana, vasta vähän avattiin asioita toista odotellaan.
        Erilaisuus on todellakin pakko hyväksyä vaan. Yritän tässä houkutella toista tekemään jotain vaikka alkuun minun mielikseni... Voi vaikka itsekin tykästyä. Myöntää jo, että tykkää kun välillä hiplailen vaikka korvaa. Jotenkin niin vaikeaa tehdä sama tai vastaavaa minulle?
        Hyvä viikonloppu takana, toinen tuntuu yrittävän. Tosin oli vain eilen kotona, mutta otti kainaloon, pussasi, sanoi rakkaaksi. Vähän kuuntelikin höpöjuttujani.
        Yritän pärjätä vähemmällä, on tuo niin rakas, ensihuuma ei mulla tunnu loppuvan lainkaan, kai siksi kun vaikka yhdessä asutaan, vähän yhdessä ollaan.
        Tekemistä yhdessä tuo onkin ehdotellut, kun ei ole kotona istuja. Se siis seuraavaksi kokeiluun kun osuu yhteinen vapaa!

        Ole hyvä :)
        Se voi olla aika iso homma saada toinen oma-aloitteisesti tekemään pieniä asioita sinun iloksesi, se ei taida tuossa mielessä ehkä olla niin automaattista miehillä. Tai jotain sellaista...
        Kun muistat toisen yrittämistä palkita ainakin alkuun hiukan kiittämälläkin, niin oppi jää hiukan paremmin mieleen, vähän kuin koiranpentua kouluttaisi, olkoonkin että vertaus on miehille hiukan alentava :)
        Toivotan Onnea matkalle!


    • Anonyymi

      Sanoit, että miehen kakkosvaimo halusi miehen viettävän enemmän aikaa heidän yhteisen lapsen kanssa? Mies otti mieluummin jalat alleen ja lähti.
      Eipä kuulosta kovinkaan mukavalta mieheltä.

      Samaten tuo, että heti muuttaa sisälle kuuntelematta sinun mielipidettä.
      Sinä ostot omakotitalon, ilmeisesti sinä myös maksoit/maksat sitä yksin. Mies on parisuhteessanne vapaamatkustaja, ei huolehdi lapsestaan, ei ole halunnut sinultakaan muuta kuin seksiä ja asunnon.

      Sanot haluavasi omille lapsillesi turvallisen ja hyvän lapsuuden.
      Viestiesi perusteella mies ei taida olla kovin läsnäoleva aikuinen, eikä minkäänlainen tuki tai turva sinun lapsillesi.

      Jos sinulle ja lapsillesi riittää sellainen joka on fyysisesti läsnä, mutta ei puhuteltavissa eikä kosketettavissa, niin se on lasten kannalta kyllä hyvin vähän.
      Sinulla oli ensin alkoholisti, sitten väkivaltainen mies, nyt tyyppi jota ei voisi vähempää kiinnostaa sinä tai oma lapsi.
      Sinuna harkitsisin vielä uudelleen. Ero olisi minun mielestä paras.
      Jospa neljäs kerta toden sanoisi. Löytäisit lopultakin ihmisen joka on oikeasti kiinnostunut yhteisen elämän rakentamisesta sinun ja lastesi kanssa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä.

        Ja miten edes päädyit suhteeseen tuollaisen miehen kanssa, joka ei puhu eikä pussaa?


    • Anonyymi

      3 kertaa viikossa riittää

    • Anonyymi

      Oot vaan siinä jos ei muuta ongelmaa. Aloita vaikka suhde tai joku harrastus paremminkin.

    • Anonyymi

      Siis molemmille jo 3 liitto? Ettekä vieläkään osaa keskustella? Oisko vaan että ette osaa sitoutua täytyy hakemalla hakea jotain että pääsee eroamaan. 3 viikoittain on jo oikeastaan aika paljon perus arjessa . Kuitenkaan ette enää mikään vasta rakastunut pari ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe