Exän päihdeongelma

Anonyymi

Tilanne: Ero, yhteishuoltajuus, varhaisteini asuu luonani. Exän alkoholinkäyttö ajoi suhteen eroon. Ex-vaimo etsi itselleen miehen, jota juominen ei haitannut. Tuona aikana lapsi ei juuri käynyt siellä. Sekin suhde päättyi parissa vuodessa ja ex asuu nyt uuden miehen kanssa. Vuoden vaikutti siltä, että juominen olisi ollut hallinnassa, ja exän ja lapsen suhde parani, mutta taas mentiin ja nyt mukana on muitakin aineita.

Mitä helvettiä teen? Ex valehtelee vaikka mistä ja kieltäytyy menemästä hoitoon (on toistuvasti valehdellut siellä olevansa ja pian käy selville ettei ole). Jos käräytän hänet viranomaisille, häneltä menee duuni ja sen mukana elatuskyky, enkä näe miten se häntäkään auttaisi. Voisin alkaa rajoittaa tapaamisia (muodollista sopimusta ei ole, joten kieltämällä ne en syyllisty mihinkään), mutta siitä luultavasti seuraisi kostoiskuja vähintään juoruilun kautta ja lapsi kuitenkin haluaa pitää yhteyttä.

Exän meno on sen verran holtitonta, että epäilen hänen tulevan jossain vaiheessa poimituksi kaupungilta juoppoputkaan silmät lautasina. Voinko itse joutua ongelmiin sosiaaliviranomaisten kanssa siitä, että en ole käräyttänyt äitiä, jonka luona lapsi ei asu? En välttämättä voi uskottavasti teeskennellä tietämätöntä. En haluaisi hakea yksinhuoltajuutta, mutta onko se paras vaihtoehtoni? Onko tilanteessani oleville vertaistukea missään?

Ex ei ole vaaraksi lapselle muuten kuin esimerkillään ja lapsi on riittävän vanha ja fiksu osatakseen häipyä tilanteesta ja kutsua kyydin, jos meno menee rujoksi. Mutta ex ei tosiaan enää aina osaa olla käyttämättä edes lapsen ollessa luonaan.

4

736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mieti parasta vain lapsen kannalta hän ei voi tehdä asialle mitään ja on silti keskiössä

    • Anonyymi

      Eihän lasta voi tuollaiseen lähettää.

      Lasu hoitaa asian, tee ilmoitus.

      • Anonyymi

        Kun sanot "Lasu hoitaa asian", mitä uskot tapahtuvan? Oletko varma, ettei siitä tule isälle ja lapselle pelkkää lisäriesaa?


    • Anonyymi

      Lapsesi käydessä äitinsä luona,muista aina painottaa ettei hänen tarvitse katsoa juppoa äitiään.
      Selitä että äidillä on vakava ongelma ja äidin on itse haettava siihen apua. Mutta lapsen ei missään tapauksessa tarvitse katsella äitinsä käytöstä. Aiti saattaa olla hyvä mainipuloija ja aiheuttaa syyttämällä lasta, omista ongelmistaan.

      Haluaako hän mennä sinne ensinkään?
      Eikö olisi parempi että lapsi kommunikoisi vain puhelimitse tai facebookissa tai skypessä hänen kanssaan.
      Tuolloin sinun ei tarvitse pelätä mahdollisia traumoja lapsellesi. Sinä kuitenkin olet tuki ja turva johon hän voi aina luottaa.

      Yhteishuoltajuus ei tarkoita että lapsen on vietettävä aikaa juoppojen ja huumeita käyttävien ihmisten seurassa!
      Yhteishuoltajuus yleensä tarkoittaa etta kumpikin vanhempi on taloudellisesti vastuussa lapsen kasvatukseen liittyvissä asioissa. Molemmat vanhemmat osallistuvat opettajien kanssa yhteistuumin lapsen parhaaksi valitsemaan koulu- ja vapaa-ajan ohjelmiin jne..

      Kohta lapsi on omillaan ja pois "pesästä'. Tee näistä muutamista jäljellä olevista vuosista mahdollisimman turvallinen ja luotettava sinun luonasi.

      On aivan sama mitä lapsesi äiti rallattelee mailmalla - sillä ei ole mitään merkitystä sinun ja lapsesi elämään!!!!!!!!! Kukaan noista mahdollisista juoruista ei kuitenkaan piittaa yhtikäs mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe