Mayerin telakalla Saksassa tehdään 200 tuntia palkatonta

Anonyymi

Mayerin Saksan telakan työntekijät päättivät tehdä 200 tuntia palkatonta. Näin enemmistö työntekijöistä päätti. Kysymys on työpaikoista.

Meillä keskustellaan 100 tunnin palkallisten pekkasien käytöstä. Kun niistä 24 tuntia otettiin käyttöön muutama vuosi sitten, niin ammattiliitot rusinoivat valtavat lakot ja mielenosoitukset. On vähän eroa eri maiden työntekijöiden suhtautumisessa tulevaisuuden työpaikkoihin. Ollaanko samassa veneessä vai heitetäänkö kapuloita yrityksen rattaisiin? Kilpailukykyero Suomeen vain kasvaa.

Kiinasta tuli hieno risteilijä Viking Glory Turkuun. Tuli arviolta 30% halvemmaksi tehda Kiinassa. Laatutyötä. Onhan siinä suomalaista teknologiaa paljon. Milloin tulee seuraava? Ja suomalaiset ammattiliitot keskustelevat maksettujen pekkastuntien käytöstä,

Liitot uhkailevat ja pakottavat lakkoihin. Paperiliitto on ajanut 20 viimeisen vuoden aikana 34 paperikonetta alas toimillaan. Paperia tehdään kyllä, mutta ei Suomessa. Työ on siirretty ulkomaille. Nyt Paperiliitto on jahkaillut UPM:n kanssa neljä kuukautta periaatekysymysten kanssa. Liitto ei ole halunnut edes neuvotella.
Paperiliitto näyttää olevan yritystä vastaan ja UPM on sentään esimerkillinen yhteiskunnan palvelija, joka on pitänyt aina hyvää huolta työntekijöistään.

SAK-laiset ammattiliitot ovat Suomen suurin työttömyyden aiheuttaja ja veronkiertäjä, kun naurussasuin nostaa verottomia osinkoja, vaikka ei ole siihen oikeutettu.

22

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saksalaiset tekee pelkästä työn ilosta töitä. Ei muuta kuin hemaiseva kaunotar/komea uros muutaman kerran lääppimään niin saksalainen tekee lopun elämän pelkästä silmänilosta töitä. Firman palkanmaksu on kuitattu sillä ikuisesti.

    • Anonyymi

      Suomessa lähes miljoona verovaroilla palkattua ihmistä makaa etätöissä kotona.

      • Anonyymi

        Ai niin, eihän etätyö ole työtä, se on vain harrastus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niin, eihän etätyö ole työtä, se on vain harrastus!

        Eihän se mitään oikeaa työtä ole jos ei ole paperimiehen esimies selän takana vahtimassa!


    • Anonyymi

      Tämä sama kirjoitus on ollut jo useammalla palstalla. Miksi toitotat samaa kuraa joka tuutista. Telakka on telakka. Ei liity UPM:n touhuun millään lailla.

      Voisit samalla verrata vaikka kiinalaisten tai afrikkalaisten työehtoihin ja minkälaisia äänestyksiä työehdoista ja eduista siellä on vuosien varrella tehty.

      Esimerkit niin kaukaa haettu että tyhmempikin ymmärtää provosointisi. Tsemppiä koitokseen.

    • Anonyymi

      Paperiliitonko takia esim Ruotsissa ja Saksassa on koneita suljettu?😁

    • Anonyymi

      Yritätkö sanoa että Suomen pitäisi ottaa Kiinasta mallia. Kiinan työolot Suomeen. Pitääkö Suomalaisilta poistaa myös pekkaset.

    • Anonyymi

      Palkkoja voisi järkeistää:

      Paperimies, koulutus olematon, työ liukuhihnalla...Ei voi olla kummonen palkka.

      Hoitohenkilökunta, koulutus korkeakoulu, työssä vastaat toisen hengestä...Palkan pitäisi olla jotain muuta kuin "kummonen".

      • Anonyymi

        Nuohan ovat vain sinun luulojasi.
        Oikeasti nykypäivän tehtaassa koulutus/osaamistaso on todella kova, vaikka sinä mitä väität.
        Vastuu myös
        Sen takia siitä maksetaankin, ja alalle kelpaavat vain huippuyksilöt, jotka ovat sitoutuneita ja omaavat hyvät ongelmanratkaisukyvyt.


      • Anonyymi

        Tiedätkö paljonko Saksassa autotehtaissa maksetaan siitä liukuhihnatyöstä? Voin sanoa, että se on vähän toista luokkaa kuin Uudessakaupungissa. Yksikään paperimies ei saa Suomessa lähellekään sitä. Tsekissä Skodan tehtaallakin maksetaan saman verran kuin Uudessakaupungissa. Niitä liukuhihna töitä tehdään suuren palkan voimalla. Aikoinaan Fordin tehtaalla Detroitissa vaihtuvuus oli suurimmillaan 1000% vuodessa.


    • Anonyymi

      Haluat siis että vientiteollisuuden palkat alenisivat ja samalla verotulot vähenisivät jolloin myös monen hoitohenkilökunnan palkkoja jouduttaisiin leikkaamaan.

      Onko paperimies ainut ylipalkattu Suomessa ja vain UPM:n työntekijä. Nuori joka tulee UPM:lle töihin vaaditaan 5 vuoden koulutus ja usean vuoden työkokemus alalta.

      Olen samaa mieltä että hoitohenkilökunta ansaitsee paremman palkan mutta sitä ei saavuteta vientiteollisuuden palkkoja leikkaamalla.

    • Anonyymi

      Sen kiinalaialuksen laadusta ei vielä tiedetä mitään.

    • Anonyymi

      Miksi Suomalainen toivoo toiselle Suomalaiselle (pahaa) pienempää palkkaa ja huonompia työehtoja hyötymättä siitä itse mitään. Onko se vaan se kateus?

      • Anonyymi

        Kyllä, suomalainen on täysi kusipää toiselle.


    • Anonyymi

      Kukaan ei ole UPM:ssä puhunut palkkojen alentamisesta. Se on Hakaniemen herrojen ja heidän tehtailla olevien kätyreiden herjaa. Ja täällä kirjoittavien valehtelijoiden yllytystä. Jussi lupasi vasta televisiossakin, että vuosiansiot eivät pienene. Lupasi myös aikaisemmin, että työpaikat säilyy, jos lakot ei ala. Se valtuutus meni liiton alettua lakot tammikuun alussa. Koneita menee kiinni Suomessa.

      Paperiliitto on toimillaan ajanut 20 viime vuoden aikana 34 paperikonetta ulkomaille. Viimeeksi suljettiin Jämsässä ja Veitsiluodossa. Se johtui kaksi vuotta sitten pitkän lakkoilun ja 24 tunnin kiristyksen takia. Nekin 24 tuntia oli maksettuja tunteja vaikka liiton miehet muuta valehtelivat.

      Suomessa on vielä 100 tuntia maksettuja pekkastunteja ilman työvastiketta. Miehet makaa sohvalla ja palkka virtaa. Ei synny bruttokansantuotetta eikä tuottavuuslisää.

      Muutos on tätä aikaa ja tulevaisuutta. Vanhassa kiinni pysyminen on taakse päin menemistä. Ei ole saavutettuja etuja. Työpaikka ei ole saavutettu etu.

      • Anonyymi

        Kovasti jaksat tuota samaa soopaa.
        Ei mene läpi.


      • Anonyymi

        Yritystuet pois kaikki, jos firmat eivät työllistä niin ei latiakaan tukia ja myös jos firmalla menee muutenkin hyvin niin sille ei kuulu maksaa mitään tukea.

        Siinä sulle todellisia saavutettuja etuja jotka ulosmitaataan joka vuosi osinkoina ulos.
        Duunarin ja työttömän syyllistäminen on halpamaisinta mitä maailmassa on olemassakaan.


      • Anonyymi

        No onko se sun lompakosta pois jos maksetaan?
        Sapettaako noin kovin kun toiset pärjää, taidat itse kuulua niihin huono-osaisiin:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No onko se sun lompakosta pois jos maksetaan?
        Sapettaako noin kovin kun toiset pärjää, taidat itse kuulua niihin huono-osaisiin:D

        Keskeinen kiista koskee tässä vaiheessa sitä, että UPM haluaisi pidentää työntekijöiden työaikaa parilla tunnilla viikossa muttei maksaa työajan pidennyksestä.


    • Anonyymi

      Taitaa olla huono-osainen rikkuri joka katkera kun on saanut päällensä siankusta ja lietettä pyrkiessään lakonalaisiin töihin siinä kuitenkaan onnistumatta.
      Yrittäisi uudelleen ja uusintakäsittely on ihan ilmainen.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Ei ole ketään näkynyt.

      Talkoo-Taavetti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe