Aikuisen lapsen auttaminen.

Anonyymi

Kuinka paljon ja kuinka kauan aikuista lasta pitää auttaa?. Tytär 30v. laittoi välit poikki koska ei mielestään ole saanut riittävästi tukea meiltä vanhemmiltaan.
Hänellä on poika joka isällään joka toinen viikko. Lasta ollaan hoidettu aina kun on pyytänyt. Olen töistä sopinut vapaita että olen lapsen voinut ottaa hoitoon.
Olemme puolessavälissä kuuttakymmentä ja kokoaika työssä. Aamuvuoroihin herätään klo 5- 5.30.
Tytär osti läheltämme talon viimekesänä. Mies työtön eikä juurikaan pysty taloudellisesti osallistumaan kustannuksiin. Tytärtä varoiteltiin että pari vuotta menee että saavat talon remontoitua. Ja on myös suhteelle kova koetus. Varoitukset kaikui kuuroille korville. Otti ison remontti lainan...vielä lisää lainaa kun ei riittänytkään. Nyt parisuhde rakoilee..voimat ja rahat loppu ja syyttää meitä ettei ole saanut tarpeeksi tukea. Taloudellisesti ei pystytä auttamaan,velkaa on itselläkin.
Lasta hoidetaan tarvittaessa, ollaan oltu pihanraivaus apuna,repimässä tapetteja ym. Syyllistää rankasti meitä tuen puutteesta. Mitäpä mieltä? Vanhempina tuntuu meistä todella pahalle. Ollaan menossa perhetyöntekijän kanssa keskustelemaan asiasta.

33

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuen määrä riippuu täysin aikuisen lapsen vanhemmista ja heidän voimavaroistaan ja rahatilanteesta. Myös siitä miten hyvät eväät ja opit vanhemmat ovat osanneet lapselleen elämää varten antaa.

      Ilmeisesti sinulla on ns. erityislapsi, koska hänen jo toinen parisuhde on kriisissä, raha-asiat ovat päin prinkkalaa, ei ole realistista käsityskykyä siitä mitä saa tehtyä ja mitä ei.
      Se että te vanhemmat käytte kokopäivätöissä, sehän on vain erittäin hyvä asia. Saat vähän sitä omaa aikaa, ei tarvitse olla puolison eikä tyttären kanssa. Jaksat paremmin tehdä niitä remonttihommia kun lataat akkujasi työpaikallasi.

      • Anonyymi

        Lataat akkuja...teen fyysistä työtä.
        Eikä kysymys ollut siitä etten haluaisi olla puolison tai tyttären kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lataat akkuja...teen fyysistä työtä.
        Eikä kysymys ollut siitä etten haluaisi olla puolison tai tyttären kanssa.

        Tähän vielä että tyttäreni mies siis on työtön,ei oma mieheni. Muotoilin asian ehkä vähän epäselvästi. Suurin ongelmahan heillä on se että tytär maksaa kaiken tällä hetkellä. Kaikki lainat ,ja elämisen kulut. Tähän emme pysty mitenkään vaikuttamaan emmekä auttamaan. Tyttären mies on korkeasti koulutettu mutta ollut jo yli kaksi vuotta työttömänä. Vaatimukset työn suhteen niin kovat että sellaisen työn saaminen mitä hän haluaa vaikuttaa täysin mahdottomalta. Eikä suostu edes väliaikaisesti ottamaan alempipalkkaista työtä. Siitä huolimatta ostivat talon ja ja tytär otti isot remonttilainat🤦‍♀️ Eikä kyse ole rakkauden mittaamisesta rahalla..jos itsellä olisi ylimääräistä niin tottakai auttaisimme myös rahallisesti. Vaan kun ei ole. Eikä tytär vaadi rahaa. Olemme itsekin hyvin hämmentyneitä mitä hän tällä tuen puutteella tarkoittaa.


    • Anonyymi

      Autan sen minkä pystyn. Olemme mieheni kanssa kumpikin yli 60-vuotiaita, mies eläkkeellä. Kaikki lapset ovat aikuisia, yksi töissä, yksi opiskelee tekee keikkatyötä ja yksi on työtön. JOkaista autamme tarpeen tullen, eniten rahallisesti. Eivät juurikaan pyydä mitään mutta tiedämme, että rahasta on kaikilla tiukkaa.

    • Anonyymi

      En lukenut mutta jo otsikko kertoi että älkää valittako. Lasten isä ei pskaakaan välitä koska lapset maksaa. Uuden kun teki niin entiset unohtui. Raha meni edelle.lutikka elää.

      • Anonyymi

        Mulle sama vaikka lapsi olisi nelikymppinen. Lapsi silti on ja hyvä se. Rakkaus lapseen ei ikää kysy. Rahaa kyllä mutta rakkaus ei rahaa laske. Häpeä lapsen siittäjä joka rahassa rakkauden lasket. Yäk.💩


    • Anonyymi

      Kun ihminen on täysi-ikäinen,seisoo se omilla jaloillaan,latiakaan ei tarvitse antaa. Ostaa sitä.minkä tuloillaan irti saa,sillä selvä.

      • Anonyymi

        -sivusta kommentoin
        Kyllä 30-v on jo täysin vastuussa omasta elämästään, parisuhteestaan, raha-asioistaan ja omasta lapsestaan.
        Elämä opettaa ja jokainen meistä tehköön omat virheensä.


    • Anonyymi

      Teillä on vaikea tilanne.
      Kieltäytyykö lapsenne ymmärtämästä että vanhemmillaankin on oikeus elää ja nauttia omalla työllään ansitusta palkasta; oli se sitten lomamatkoja tai muita ylimääräisiä piristyksiä jokapäiväiseen arkeen.
      On asiaankuulumatonta lapseltanne vaatia taloudellista apua, tietäen että aherratte joka pennin eteen ja olette itse ansainneet sen.

      Tosin; suurin osa vanhemmista aivan mielellään auttaa taloudellisesti jos on mahdollista. Mutta se ei tarkoita että vanhempien kaikki säästöt ja palkkapussi työnnetään lapselle!

      30vuotias aikuinen tietää aivan tarkkaan miksi omat rahansa ei riitä!
      Hän tietää aivan tarkkaan miksi on huolellisesti ja harkiten päättänyt tehdä vääriä valintoja.
      Teidän, vanhempina antamat neuvot olisivat kuitenkin valuneet kuulevista korvista kuin vesi ankan selästä. Joten on aivan turhaa tuntea syyllisyyttä lapsenne valinnoista.

      Teette nyt jo oikein kun haluatte ja tarjoudutte viettämään aikaa lapsenlapsenne kanssa. Fyysisen avun tarjontaa tietysti voitte jatkaa jos voimat riittävät.
      Mutta ehdottaisin että juttelisitte oikein vakavasti lapsenne kanssa kieltäytyessänne taloudellisesta avusta. Tai ainakin vähentämään sitä suuresti.

      lapsenne ei rakasta teitä yhtään sen vähempää ymmärtäessään että te olette itse ansainneet omat tulonne ja että teillä on oikeus ja kohtuus itse nauttia työnne (taloudellisista) hedelmistä.
      Lapsenne on nyt aika oppia ymmärtämään tuo.

      Te olette siinä ainoat opettajat.

    • Anonyymi

      Aikuinen lapsi tarkoittaa tuella huonossa elämäntilanteessa varmaan ymmärrystä, kuuntelua ja muuta henkistä tukea. Aikuinen kysyy neuvoa, jos sitä tarvitsee.
      Avun tarve on kuitenkin hyvä selvittää puhumalla ja myös kertoa mihin apuun itse pystyy. Iäkkäät työssä käyvät vanhemmat ei varmaan rakennukselle enään pysty ja ei ole tarkoituskaan varmaan muuta kuin talkoiden muodossa.
      Liian usein vanhemmat tekee asioita aikuisten lasten puolesta. Se on mielestäni väärin. Heidän pitää osata järjestää elämänsä niin ettei se käy aivan mahdottomaksi.
      Olisi aivan mahtavaa jos omat lapset aina onnistuisi, mutta realistisesti ajateltuna me kaikki kompastelemme elämässä. Aikuisille lapsille tuki ja negatiivistenkin asioiden hyväksyminen on arvokasta meiltä vanhemmilta.
      Me vanhemmat olemme huolissamme lapsistamme kuolemaan saakka, mutta sitä huolta ei kannata aina näyttää.

      • Anonyymi

        Kyllä näin on . Ja ollaan kuunneltu ja ymmärretään toki tilanne. Ei olla aina samaa mieltä hänen kanssaan mutta ollaan pidetty omana tietona enimmät mielipiteemme. Eli esim. nämä talon remonttiasiatkin oli jo heti nähtävissä mutta tuntuu että he eivät uskoneet tai halunneet ymmärtää mitä asia vaatii. Vaikka kauniisti yritin asiasta varoitella. Nyt tilanne on mikä on. Hoh,hoh🙄Ja huoli on hänen jaksamisestaan tottakai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näin on . Ja ollaan kuunneltu ja ymmärretään toki tilanne. Ei olla aina samaa mieltä hänen kanssaan mutta ollaan pidetty omana tietona enimmät mielipiteemme. Eli esim. nämä talon remonttiasiatkin oli jo heti nähtävissä mutta tuntuu että he eivät uskoneet tai halunneet ymmärtää mitä asia vaatii. Vaikka kauniisti yritin asiasta varoitella. Nyt tilanne on mikä on. Hoh,hoh🙄Ja huoli on hänen jaksamisestaan tottakai.

        Vanhempien on hyvä tiedostaa etteivät ole enään vastuussa aikuisista lapsista.
        He tekevät oman elämänsä ja kantavat vastuut.
        Se mikä tässä aloituksessa on ikävää että omaa elämää ei kuitenkaan hallita ja vihat puretaan jo työnsä tehneisiin vanhempiin.


    • Anonyymi

      Tekin olette jo sen ikäisiä että kyllä kuuluisi jo tyttären tukea teitä eikä toisin päin. Toki labra voi hoitaa tarvittaessa mutta jokainen itse huolehtikoon lapsistaan. Vanhemmilla varmasti aina huoli lapsista olivatpa minkä ikäisiä tahansa. Mutta jokaisen täytyy oppia selviytymään ja tehdä omat virheet. Se ei mikään syy pistää välejä poikki. Loppujen lopuksi tekin vanhentte koko ajan ja vaakakuppi menee lopulta toisin päin.

    • Anonyymi

      :)

      kaikki, menee vielä hienommin,

      uskon ja toivon, niin,

      :)

    • Anonyymi

      Erottaa asiat toisistaan. Oma elämäntilanteesi on.
      Ja sitten on täysin aikuisen tyttäresi elämäntilanne. Itse lopetin noin kolmikymppiselle aikuiselle lapselle rahan lähettämisen, kun oli jonkin aikaa aina välistä pyydellyt, jopa lainaksi: vaan luokseni ei kuulunut tätä lasta edes käymään, saati lainaa maksettu euroakaan takaisin.
      Selvisi lisäksi ikäviä asioita muuta kautta liittyen tämän lapsen elämään. Suru tietysti on valtava. Mitään muuta kuitenkaan en voi, kuin antaa lapseni itse vastata omasta elämästään. Eri asia jos saisin suuren palkan, tai olisi iso omaisuus, niin silloin olisi mahdollista auttaa ja vaatia elämäntavan muutosta.

      Mitä se keskusteluapu sinulle asiassa auttaa? Tämä pariskunta jossa tyttäresi on osapuolena, velkaneuvontaan. Ja stoppi velanotolle.

      • Anonyymi

        Oikeassa olet. Enkä tiedä onko siitä keskusteluavusta mitään apua? Kurjaa tilanteessa on ettemme ole nyt nähneet lapsenlasta ollenkaan,yli kuukauteen. Yritän hyväksyä tilanteen vaikka kurjalta tuntuukin. En aio kuitenkaan anteeksi alkaa pyytelemään. Emme mielestämme ole tehneet mitään väärää. Itse hänen ja miehensä on otettava vastuu tilanteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeassa olet. Enkä tiedä onko siitä keskusteluavusta mitään apua? Kurjaa tilanteessa on ettemme ole nyt nähneet lapsenlasta ollenkaan,yli kuukauteen. Yritän hyväksyä tilanteen vaikka kurjalta tuntuukin. En aio kuitenkaan anteeksi alkaa pyytelemään. Emme mielestämme ole tehneet mitään väärää. Itse hänen ja miehensä on otettava vastuu tilanteesta.

        Ihan totta, patista velkaneuvontaan, ennenkuin kämppä realisointiin menee. Heidänhän ne on ne rahalliset sotkunsa selvitettävä. Jos vävy lähtee töihin se helpottaa taakkaa, mutta se on hänen oma ja tyttärenne asia saada työnhakuun vauhtia.
        Se "keskusteluapu" anopille, ei auta edes anoppia. Velanotto kuriin, tarkka maksusuunnitelma, ylimääräiset menot kuriin ja hommiin mars auttaa heitä varmasti.


    • Anonyymi

      Ap, moitit täällä tytärtäsi ja työtöntä vävyäsi monesta asiasta.
      Tyttäresi halusi asua vanhempiensa lähellä, osti sen vuoksi omakotitalon naapurustostanne. Talo oli hänelle liian kallis, vävynne joutui työttömäksi, nyt nuorilla on isoja huolia. Ei ole helppoa olla työtön ja rahaton.

      Jospa kyse ei ole mistään tapettien repimisestä, remppa-avun vähyydestä eikä rahallisesta tukemisesta.
      Ehkä tyttäresi tarkoittaa noilla tuen puute puheillaan sitä että hän tarvitsisi nyt isän ja äidin halia, tukea ja turvaa, ei moitteita. Sitä että oma äiti ja isä ottaa syliin ja sanoo että kyllä tästä yhdessä selvitään, mietitään yhdessä mitä tehdään ja miten edetään.

      Sanot että olet hoitanut lastenlastasi; aina kun on pyydetty.
      Tuo, aina kun on pyydetty, kuulostaa kylmältä, hoidat vain velvollisuuden takia.
      Jos sinulla on ikävä, miksi et yksinkertaisesti mene tyttäresi luokse tapaamaan lastenlastasi, hehän asuvat aivan siinä lähelläsi.

      • Anonyymi

        Ei olla moitittu. Ja vävy on 41v. tytär 30v. Ja kuten sanottu ollaan kokoaika työssä mieheni kanssa molemmat. Aina ollaan yhdessä ruodittu asioita ja oltu henkisenä tukena. Tälle tilanteelle emme yksinkertaisesti voi mitään. Ainoa ratkaisu on että vävy menisi töihin...mihin tahansa. Koska kelan päivärahalla tällä hetkellä. Halua siihen vaan ei tunnu olevan diplomi insinöörillä. Rajalliset meidänkin voimavarat on .


    • Anonyymi

      Elätän aikuista lastani omasta tahdostani ja hän myös auttaa minua . Muualla maailmassa lapset tukee vanhempiaan j vanhemmat lastaan hautaan asti. Eri asia se jos jompikumpi hyväksikäyttää itsekkyyttään tai pahuuttaan. Se on väärin se ja sille on laitettava stoppi. Meillä ei sellaista ole.

    • Anonyymi

      En ole ikinä saanut vanhemmilta pahemmin mitään tukea, en henkistä enkä fyysistä, niin olenpahan oppinut pärjäämään omillani. Ei ikinä olisi heiltä tullut mieleenkään pyytää apua/tukea.
      Ja ihan hyvissä väleissä ollaan.

    • Anonyymi

      En ymmärrä mitenkä tyttären rempassa ja yhden lapsenlapsen auttaminen olisi 55 vuotiaille kamalan rankkaa.

      Remonttihan on teille siunaus. Sinä ja miehesi saatte yhdessä tehdä tyttärellenne ja hänen perheelleen nättiä kotia asuttavaksi, mutta ethän sinä sitä huomaa negatiivisen asenteesi takia.

    • Anonyymi

      Sama tällä jaksoin 8 vuotta olla yleistalouskonen.Kun asuntosäästäjinä pussisani. Uraputkessa minulla lapsen lapset. Otti ja lähti koko perhe. Kun uskalsin sanoa EI. Kolmatta lasta en hoida. 2 lapsen kanssa kärsi jo raskausajan masenus ja sen jälkeinen. Sama olisi ollut kolmanen kanssa. Minä näin nälkää autaessa häntä. Kun anat aikuiselle lapsellese pikku rillin vie koko käden. Anna hänen otaa vastu itse elämästä,Raha hant kiinni käske mennä sossu ,leipäjonot ymm-Jos omilla tuloilla ei pärjää.Olet hommasi tehnyt kun lapsi 18vuotta täytänyt.

    • Anonyymi

      Tyttärelläsi on pari vuotta vanha asunto-remppalainat ja tuskailee miten pärjää kun mies on jäänyt työttömäksi.

      Ap sanoit tuolla että vävysi voisi mennä mihin tahansa työhön.
      Ei se kuule niin helppoa tänä päivänä ole se, minkä tahansa, työn saaminen.
      Insinöörejä ei koulutustaan huonompiin töihin palkata, etenkään jos samaa paikkaa hakee joku sellainen, joka on kyseistä työtä tehnyt aiemminkin.

      Anna ihmeessä oma työpaikkasi vävyllesi tai miehesi voisi antaa omansa. Kyllähän jompi kumpi työnantajistanne ilomielin palkkaa teidän suosituksesta 15 vuotta nuoremman tekijän tilalle.

      Sinua harmittaa tyttäresi perheen lainat.
      Sukupolvelta toisellehan teillä kulkee tuo velanotto, teilläkin on vielä velkaa.
      Miksi ette ole maksaneet omia velkojanne pois aikaisemmin?
      On se ihmeellistä miten yhteensä 60-65 vuotta töissä olleet ihmiset ovat yhä velkaa jonnekin päin.

    • Anonyymi

      Etkö lukenut kunnolla, vai ymmärtänyt. Ap kertoi ,ettei vävylle kelpaa sellaiset työt mitä saisi. Nimenomaan- Suomi on täynnä tekemätöntä työtä.

      • Anonyymi

        Kyllä ymmärsin.
        Ongelma on kuitenkin se, että ei anoppi niiden työpaikkojen töitä mene tekemään, vaan vävy. Pointti on tuossa.

        Mitä pariskunnan velkoihin tulee,
        aloittaja sanoo näin , että tytär otti ison lainan ja osti omakotitalon .. viime kesänä..
        Tytär otti sen lisäksi vielä remppavelkaa 2 kertaa.
        Aloittajan mukaan tyttären mies on ollut työttömänä jo 2 vuotta, eikä hänelle kelpaa muu kuin korkeakouluvaatimuksilla oleva työpaikka

        Tämähän kertoo siitä, että aloittajan tyttärellä on ainakin suhteet pankinjohtajaan kunnossa.
        Koska kaikilla kerran on ollut tiedossa vävyn työttömyys.

        Aloituksesta ja apn vastauksista voi ymmärtää että sitä velkaa on hänen tyttärellään, ei vävyllä.

        Ap:llä itsellään ja hänen miehellään on myös velkaa.
        Sellainen tytär millainen äiti, vai miten se meni se vanha sananlasku


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ymmärsin.
        Ongelma on kuitenkin se, että ei anoppi niiden työpaikkojen töitä mene tekemään, vaan vävy. Pointti on tuossa.

        Mitä pariskunnan velkoihin tulee,
        aloittaja sanoo näin , että tytär otti ison lainan ja osti omakotitalon .. viime kesänä..
        Tytär otti sen lisäksi vielä remppavelkaa 2 kertaa.
        Aloittajan mukaan tyttären mies on ollut työttömänä jo 2 vuotta, eikä hänelle kelpaa muu kuin korkeakouluvaatimuksilla oleva työpaikka

        Tämähän kertoo siitä, että aloittajan tyttärellä on ainakin suhteet pankinjohtajaan kunnossa.
        Koska kaikilla kerran on ollut tiedossa vävyn työttömyys.

        Aloituksesta ja apn vastauksista voi ymmärtää että sitä velkaa on hänen tyttärellään, ei vävyllä.

        Ap:llä itsellään ja hänen miehellään on myös velkaa.
        Sellainen tytär millainen äiti, vai miten se meni se vanha sananlasku

        Aika hyvät tulot, jos tollaset lainat saanu.


    • Anonyymi

      Oon joskus tehnyt liki 10 kk sellasta duunia jota vihasin heti ekasta päivästä alkaen. Oli mekaanista yhden osan tekoo, paikallaan seisomista, robotin hommaa.
      Pata meni niin jumiin, että yks aamu motarilla oli ihan viittä vaille etten kääntänyt rattia sillanpilaria kohti. Se herätti ja pelästytti melkein isomman hädän housuun. Kun pääsin duuniin otin lopputilin ja poistuin saman tien. Sinne jäi irtisanomisajan liksat. Heti helpotti kun pääsin firman ovesta pihalle, vapisutti koko kroppaa, ja kauhistutti ajatukset siitä miten itsarikin olis parempi vaihtoehto kuin se duuni.
      Piti pyytää broidi hakeen, en pystyny itse ajaan pois.

      Joten ap, back off, sun vävy on aikuinen mies, se osaa itse päättää omista työpaikoistaan, ei kuulu sun päätäntävallan alle.

      • Anonyymi

        Eikä ap.n rahat ja vapaa-aika kuulu vävylle.
        - sivusta


    • Anonyymi

      Kotoa opitaan perusasiat. Vanhemmat on esimerkkinä niin huonossa kuin hyvässäkin. Arvot periytyy.
      50v 2 ihmistä töissä ja on vielä velkaa. Kertoo jotain.
      Kuinka kauan ihmisiä tulee auttaa, saati omaa lastaan? Ihan aikuisten oikeestiko sitä kysyt? Kuulut varmaan niihin jotka hokivat aikanaan *lapsi on tärkein* .

      Läheisiä autetaan aina kuin voi ja on tarpeen. Jos ei halua riitä, silloin ei ole kyse läheisestäänkään. Tämä ei ole mitenkään verisidejuttu. Kuka pysyy rinnalla, kun on vaikeaa? Siitä sen tietää. Sinä taas katsot asiaksesi heittää kuraa päälle. Tyttäresi varmaan juuri tätä kaipaa.

      Kun vielä lisätään, tyttären miehen arvostelu, ollaankin syvällä suossa.
      Mielestäni voi olla hyvinkin järkevää saada koti kuntoon. Se remontin keskellä asuminen kun ei ole mitään herkkua. Jos sitä vielä pitää tehdä väsyneenä töiden jälkeen, riidoilta tuskin voidaan välttyä.

      Pisteet tyttärellesi. Onnittelen hänen miestään.

      • Anonyymi

        Ei kaikki ota niitä velkoja nuorina, kuten sinä kuvittelet. Kun vanhemmat otti vasta 40 vuotiaana velkaa. Ja se asiahan ei sulle kuulu. Turha lässyttää.

        T. Sivusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki ota niitä velkoja nuorina, kuten sinä kuvittelet. Kun vanhemmat otti vasta 40 vuotiaana velkaa. Ja se asiahan ei sulle kuulu. Turha lässyttää.

        T. Sivusta

        Minun vanhemmat*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki ota niitä velkoja nuorina, kuten sinä kuvittelet. Kun vanhemmat otti vasta 40 vuotiaana velkaa. Ja se asiahan ei sulle kuulu. Turha lässyttää.

        T. Sivusta

        Ei ota ei, vaikka pitäisi, nuorena ihmisellä on työvuosia edessä vielä runsaasti. Nuori pystyy varautumaan erilaisiin taloudellisiin kriiseihin paremmin. Jos velkaantuu liikaa pystyy paikkaamaan tappiot työvuosiensa aikana.

        Mitä nuorempana velat maksaa pois, sitä enemmän pystyy säästämään niitä päiviä, kuukausia, vuosia varten kun nettorahaa ei enää tule pankkitilille kuin murto-osa.

        Jos vielä 55:sena on esim asuntovelkaa useamman vuoden ajaksi, ei siinä enää ehdi säästämään eläkepäivien varalle yhtään. Jos siihen tulee vielä joku paha sairastuminen tms joka syö käytettävissä olevia varoja hidastaa lainojen takaisinmaksua, niin entistä vähemmän jää säästöön käyttörahaa eläkepäivien yllättäviin menoihin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe