Soitto haastattelun jälkeen

Anonyymi

Kävin maanantaina työhaastattelussa, joka meni ihan ok. Lupasi soittaa samana tai seuraavana päivänä. Haastattelijan puheista sain jo kuvan, että seuraavan päivänä tulisi soitto, jossa kerrottaisiin, että sain paikan, mutta mitään ei ole vielä kuulunut. Onko nyt liian aikaista kysellä perään?

8

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kannata kysellä, kyllä sieltä kuuluu. Joko miettivät muutaman välillä tai on muita työkiireitä.

    • Anonyymi

      No jos viikonlopun yli odotan, kumminkin lupasivat soittaa monta päivää sitten:/

    • Anonyymi

      Luultavasti et saanut paikkaa. Mullekin käynyt näin että luvattu soittaa, mutta sitten parin viikon päästä tuleekin s-postia että valitettavasti et tullut valituksi. Kannattaa varautua siihen.

    • Anonyymi

      No, joo. Itse en soittelisi ellei olisi jo jotain tyyliin 10 päivää kulunut siitä mitä luvattu. Nyrkkisääntö on ettei kannata esittää ainakaan heti liian epätoivoista ns. needyä vaan parempi, että sinulla on vaihtoehtoja (silloinkin vaikkei oikeasti olisi). Toisaalta taas, jos annat paikan olla etkä ota pitkän ajankaan kuluttua yhteyttä, niin et vaikuta kovin kiinnostuneelta paikasta, taas toisaalta.

      Työnantajatkin saattaa olla kieroja eli väittää, että kyllä hakijoita on ollut paljon palkkavaatimuksella 1800 €, joten oletko varma, että haluat 2000 €/kk nyt välttämättä? Tuo saattaa olla bluffiakin, mutta toisaalta mitätöntä, jos ajattelet, että sama kunhan nyt jonkun työn saa ja etsitään se parempi 2000-2200 €/kk työ hiukan myöhemmin tai kiristetään, että tämä firma x, joka on 5 km päästä teiltä, tarjosi 200 € enemmän kk palkkaa.

      • Anonyymi

        Niin ja sanoisin, että tuon kk tai muutaman kk jälkeen neuvotteluasemasi on parempi palkankorotuksen jälkeen kunhan olet muuten osoittanut olevasi oppiva työtehtävien suorittamisen kannalta ja muutenkin sopiva tehtävään. Kaveri kävi useasti jo 2 vuoden jälkeen pomoaan pommittamassa palkankorotusvaatimuksillaan, jotka pomo aina torppasi, mutta lopulta kun pomo yllätti tämän kaverin olevan työajalla työhaastattelussa kilpailevaan firmaan, otti tämä pomo itse esille sen tämän työntekijän vaatimuksen nostaa palkka 2250 € -> 2750 €/kk, jotta sai tämän vaihtamishalut menemään pois. Opetus on, se et aina ei olla varsinkaan huonolla työkokemuksella hyvässä neuvotteluasemassa palkan suhteen mut kokemusta kun on firmas kertynyt ja hoitanu hommat hyvin, niin työnantajaa ei enää niinkään kiinnosta lähteä tuhlaamaan rekrytointiresursseja uuden työntekijän hommaamiseen, jonka suoriutuminen on kysymysmerkki, joten parempi maksaa hyvin hommansa hoitavalle nykyiselle työntekijälle jonkinlainen palkankorotus.

        Toki tiedän tapauksia, joissa asenne on ollut, että emme voi maksaa sinulle 500 € enemmän kuukaudessa, joten mene vain kilpailijalle, jos he sen lupaavat, niin etsimme uuden tilallesi.


    • Anonyymi

      No, onko soittoa kuulunut? Riippuu varmaan myös vähän firman koosta ja oliko paljon hakijoita. Jonkun ison yrityksen rekrytointi voi kestää jopa kuukausia. Itse soittelisin nyt näin viikon jälkeen jo perään jos kerta tosiaan lupasivat samana tai seuraavana päivänä olla yhteydessä.

      Toivottavasti ei ole käynyt niin että rekrytoija haluaisi palkata sinut mutta pomo haluaa jonkun sukulaisen palkata sinne vaikka ei ehkä olisi paras vaihtoehto. Näitä sattuu muuten usein.

      • Anonyymi

        Näin vähän myöhässä niin soittoa ei kuulunut, mutta noin viikon päästä tuli viesti, että laitatko sähköpostilla tietos. Missään vaiheessa ei siis ilmotettu että sain paikan, mutta liekö mennyt jonkun muun kanssa sekaisin ja luullut, että on soittanu.


    • Anonyymi

      Lähes aina kun soittoa ei kuulu, paikka on mennyt jollekin muulle. Haastattelija on voinut nähdä sinussa parhaan hakijan, mutta joku ylempänä hierarkiassa on ehkä tehnyt oman valintansa. Näin se vaan menee kaiken kokoisissa yrityksissä ja osa haastatteluista on teatteria, jotta nepotismin perustein voidaan "sopivin" hakija. Haastattelujen voidaan sitten väittää että nepotismin perustein valittu oli sopivin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1419
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe