Mariupol on oman aikamme Guernica.

Iltasanomissa hieno silminnäkijäkuvaus Mariupolin tuhoamisesta, lukekaa se.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008700078.html
Guernican tavoin Mariupol tulee säilymään ihmiskunnan muistissa. Sen pitää säilyä, ihmiskunta ei saa unohtaa. Nämä paikalla olleet toimittajat auttavat säilyttämään muiston tapahtuneesta rikoksesta.

Natsi-Saksan kukistumisen jälkeen sanottiin, että "ei koskaan enää". Uskottiin myös että kyse oli vain natsismista ja fasismista. Vieläkin ajatellaan, että kunhan vain estetään uusnatsien nousu niin menneiden aikojen kauhut eivät toistu. Olen alkanut ajatella toisin. Ideologioilla viisastelu on mielestäni hyödytöntä. Asian voi yksinkertaistaa: roistoja ei saa päästää valtaan. Roistot voivat kutsua itseään millä nimellä haluavat ja teeskennellä mitä haluavat, mutta kyllä heidät roistoiksi voi tunnistaa. Hitlerin Saksa oli roistovaltio, Putinin Venäjä on roistovaltio, siinä koko juttu. Toimivalla demokratialla voidaan parhaiten estää valtioiden muuttuminen roistojen johtamiksi roistovaltioiksi.

4

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitä se on, kun lukee yksinomaan prseennuolijaSuomen medioita, ja lännen medioiden valehtelua ovat jo jotkut USA:n ja Venezuelan toimittajat kritisoineet.

      Eräästä lähteestä:
      "Toinen Ukrainan armeijan verkkoon julkaisema video Banderan toimista Ukrainassa, joka järkytti jopa saksalaista Bild-julkaisua, joka perinteisesti omaksuu länsimielisen kannan.

      Kuten "tekijät" itse kommentoivat videota, kuvamateriaali näyttää vangittujen venäläisten sotilaiden kuulustelut: sidotuille laitetaan pusseihin päähän, ja ammutaan jalkoihin...
      Kuvateksti näytön alareunassa: "Ukrainan sotarikokset venäläisiä vastaan".

      Saksalainen Bildin sotilasasiantuntija Julian Repke twiittasi:
      "Vaikka tämä olisi asia, jota emme haluaisi raportoida, se on silti raportoitava.... tämä on Ukrainan armeijan sotarikos"."

      Myös kiinalaiset ovat kritisoineet Ukrainan armeijan toimia:

      "Video sotavankien julmasta kohtelusta Ukrainassa aiheutti raivoa kiinalaisessa Weibo-sosiaalisessa verkostossa. Sen käyttäjät sanoivat, että tällaiset toimet muistuttavat natsien käyttäytymistä.
      Julkaistun videon käyttäjä sanoo, että kuvamateriaali näyttää "Ukrainan armeijan toimet Venäjän sotilashenkilöstöä sekä LNR:tä ja DNR:tä vastaan". Muutamassa tunnissa video sai yli 1000 kommenttia.

      Suurin osa kiinalaisista Internetin käyttäjistä tuomitsi jyrkästi Ukrainan armeijan toimet videolla ja huomautti, että heidän käytöksensä rikkoo Geneven sotavankien kohtelua koskevaa yleissopimusta, ja heidän toimintansa ovat sotarikoksia.

      Video näyttää kuinka armeija ampuu vankien jalkoihin. Samaan aikaan kidutuksen aikana he kysyvät sotilailta Venäjän armeijan sijainnista ja asemista. Vangit makaavat maassa, eikä kukaan hoida heidän haavojaan. Video päättyy siihen, että kolmea muuta vangittua sotilasta ammutaan jalkoihin ja ukrainalaiset kysyvät: "Missä upseerit ovat?"

      Miksi länsi vaikenee Ukrainan sotarikoksista?
      Miksi Suomi on prseennuolijana mukana tärvelemässä Venäjän mainetta?
      Sattumaltako mielisairas Venäjää ja venäläisiä vihaava mies tuli näille palstoille saarnaamaan käänteistä totuutta?

      • Anonyymi

        MIKSI??????. Koska länsi on mukana niissä.Mariupolista piiritetystä punkkerista löytyy,Naton punkkerirottia.Ovat(nato) yrittäneet vimmatusti niitä vapauttaa,onnistumatta. Toivoa vaan sopii ettei siltä löydy suomenarmejan sotilaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIKSI??????. Koska länsi on mukana niissä.Mariupolista piiritetystä punkkerista löytyy,Naton punkkerirottia.Ovat(nato) yrittäneet vimmatusti niitä vapauttaa,onnistumatta. Toivoa vaan sopii ettei siltä löydy suomenarmejan sotilaita.

        Onko tämä taas se legendaarinen NATO-kenraali, joka näyttää osoittautuneen yhtä konkreettiseksi kuin ne biopommitukseen koulutetut muuttolinnut?


      • Anonyymi

        Ja voisiko edes joku kertoa Kremlin puhemiehelle Stepan Banderan kuolleen yli 60 vuotta sitten, joten heidän ei enää tarvitse joukkoteloittaa siviilejä etsiskellessään tyyppiä Butsan kellareista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe