Evoluutio loi kasvuhokeman ja näyttö- ja vertailutalouden!

[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80738/kuinka-kauan-voimme-taloudessa-kasvaa-talousnobelisti-holmstrom-tuumailee - ]

Kerrassaan erinomainen kolumni |1 - sanoo jo otsikoinnistaan lähtien mistä on todella kysymys. Kasvun intohimo; pitää saada enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä .. ~ https://yle.fi/uutiset/3-5152522 - . Tähän mantraan ollaan iskostuttu munaskuitaan myöten erityisesti lännessä, jota kirittää ideaalit vapaus, yksilöllisyys .. ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/mika-on-yksityisyytesi-hinta.html - ja yhdessä päättäminen - puhutaan demokraattisesta oikeudesta kuluttaa kasvufilosofian mukaisesti. Miksi me huudamme koko ajan kasvun perään?
.
|1 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008635247.html -, otsikoituna näin: "Ihminen on pohjimmiltaan loputtoman ahne, ja siksi meillä on ilmastokriisi ja bitcoin" -HS-toimittajana Joonas Laitinen.

Ne paljon puhuvat kulutuslukemat - per asukas ja valtioittain!

Jos katsomme todellisuutta silmiin eli kulutuslukuja, ja niiden aiheuttamia ympäristöhaittoja, ei jää kahta sanaa mistä ne ovat kumuloituen lähtöisin. Jos vielä osaamme tutkia tuon vapauden nimissä yksilöllisyyttä - siis kulutuskäyttäytymisen per capita mentaliteettia, korostuu läntisten valtioiden luoma kulutustavoittelun kesto-ongelma meitä kaikkia Maapallon kahdeksaa miljardia ihmistä elättävää kierrossa olevaa luontobiologiaa kohtaan.

On aika katsoa todellisuutta silmiin, tässä YLE-kirjoituksessa olevat grafiikat kertovat paljaan ympäristöongelmien karuuden, valtioittain - keiden toimesta tuo itsekkyys kulutusmaniana on luontoamme ajatellen pahimmillaan ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan - , Yle-otsikoituna näin:

"Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa".
--

Syömme liikaa liian vähäisten osalta -

.. pieni vähemmistöinen läntinen ihmispopulaatio syö muiden riisikupeilta - niin ihmisten kuin muiden eliölajien. Meidän ihmiskunnan biomassa on vain vähäinen osa evoluution luomasta kokonaisbiologiasta, ollen jopa vähäisempi kuin muurahaispopulaatioiden yhteisbiomassa .. ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000003613003.html - .

--
Itsekkyys on evoluution luoma lahja ihmiskunnalle, siksi olemme valittuja, jo uskonnotkin niin kertovat -

.. olemme viisaita, älykkäitä ja nopeita oivaltamaan kaikkea sellaista, että saamme lisää, enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä - näin ainakin todistelemme toinen toisillemme!

.. katso vaikka yli äyräiden pullistuvia makeispussukoita - suurentuneita limonadipulloja - lisääntyviä hevosvoimia kasvavissa autoissamme - puhumattakaan asuinneliöistä, joita tarvitaan yhä lisää - huoneitakin enemmän - vaadimme tilaa.

Kuinka suuri se karhunpesä onkaan - jopa useammalle poikaselle - lumikinoksessa tai maakuopassa juurakon alla. Miten oli meidän maapesät kymmeniä tuhansia vuosia - hyvin meni kuitenkin, sillä me tässä elossa olevat ihmiset olemme siitä erinomainen todiste!

--
Olemmeko evoluution kokeiluversio, joka ihmettelee nyt olemmeko ainoita älykkäitä koko maailmankaikkeudessa?
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/olemmeko-yksin-universumissa.html - ]

Kulutusjuhla alkoi ahneudesta saada lisää ja sen myötä olla enemmän kuin muut - siis haluamme näyttää riikinkukon pyrstösulkia omana erinomaisuutena ja lopulta kykynä olla juuri se joka saa lisääntyä.

Kreikkalaiset keksivät demokratian - vapaiden miesten reaaliaikahuuteluna turuilla ja toreilla -

.. puhuttiin jo tuolloin suorademokratiasta (!) - tuon nykyisen maailmallisvähemmistöisyyden läntisenä kulutusjuhlinnan ilmentymänä, joka käy juuri nyt omaa kamppailuaan hegemoniasta, joka paljolti luotiin kolonialismista.

Tänään Elämme demokratian kriisissä .. ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78948/yllattaen-olemme-demokratian-yhteisokriisissa - , jota EU-Eurooppa koettaa kehittää - Kiinan seuratessa uteliaana, löytyisikö sieltä jotain kehityskelpoista 1400 miljoonalle kiinalaiselle!

Siirtomaiden riiston myötä edelleen lännessä (lähinnä EU-Euroopan alkuperäjäsenvaltiot, tosin Iso-Britannia erosi tuosta EU-sidoksesta) haluttiin lisää, enemmän ja nopeammin, ja tätä kehitystä ruokki aseet, uteliaisuus ja halu löytää jotain sellaista, jolla voidaan erottautua - syntyi kahden maailman valtava rako joka repeytyi ja joka jatkaa repeytymistään nyt idän ja lännen jyrkkenevänä vastakkain asetteluna .. ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - .

--
Itsekkyys kulminoituu tänään voimallisesti juuri nyt Euroopassa, jossa käydään sotaa - tai sotimisen erikoisoperaatiota -

.. jossa veli käy veljeä vastaan riitana historiasta, vaikutteesta kuin reviireistä .. ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html - ja etupiireistä |* - nyt Ukrainassa länsi on napit aseina vastakkain idän kanssa.

>>>
...
62310

147

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paitsi että ns. evoluutio ei ole eliöitä luonut - maailman suurin harhatiede.

      • Mielestäsi mikä sitten? Tässä kohdin kaikki mielipiteet ovat tervetulleita, sillä emme tunne evoluutiota kovin tarkoin - osaltamme vain oletamme, tarkan tiedon puutteessa!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mielestäsi mikä sitten? Tässä kohdin kaikki mielipiteet ovat tervetulleita, sillä emme tunne evoluutiota kovin tarkoin - osaltamme vain oletamme, tarkan tiedon puutteessa!

        Luojan tekemä maailma. Hieno suunnittelu näkyy vastaansanomattomasti kaikkialla, ei näitä persoonaton, mekanistinen luonnonprosessi ole saanut aikaan, vaikka kiivaasti niin väitetään, eri motiiveista käsin.
        Elämänkin on Luoja antanut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luojan tekemä maailma. Hieno suunnittelu näkyy vastaansanomattomasti kaikkialla, ei näitä persoonaton, mekanistinen luonnonprosessi ole saanut aikaan, vaikka kiivaasti niin väitetään, eri motiiveista käsin.
        Elämänkin on Luoja antanut.

        Siis jumala - kirjoitan pienellä, koska en nimeä mitään yksittäisen uskonnon jumalkäsitettä tähän - olisiko ajateltavissa "universumin käyttöjärjestelmä"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luojan tekemä maailma. Hieno suunnittelu näkyy vastaansanomattomasti kaikkialla, ei näitä persoonaton, mekanistinen luonnonprosessi ole saanut aikaan, vaikka kiivaasti niin väitetään, eri motiiveista käsin.
        Elämänkin on Luoja antanut.

        Ovatko viruksetkin "hienoa luomistyötä"?


      • Anonyymi

        Tiede, mitä tiede on muuta kuin insinöörien päiväuni!


      • Anonyymi

        Jumala, mutta mikä jumala?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Siis jumala - kirjoitan pienellä, koska en nimeä mitään yksittäisen uskonnon jumalkäsitettä tähän - olisiko ajateltavissa "universumin käyttöjärjestelmä"?

        Kirjoitatko nimen putin isolla P:llä? Minä en, koska tuo hylkiö ei ansaitse minkäänlaista kunnioitusta!


      • Anonyymi

        Kelpaako vaihtoehdoksi?

        Aikojen alusta meitä on ohjannut, tai oikeastaan koko biologista maailmaa lisääntymisensä myötä - evoluutio, joka on master-algoritmi, joka tuottaa ihmismielistä "bitinvääntäjien" mielikuvamaailmaa tunkeutumisena ihollemme ja sen allekin.

        Algoritmi on ohjelmalauseke tai -lausekkeita, joiden idea on tutkia, selvittää ja analysoida kaikkea sellaista mistä seuraa jotain, siis kausaliteettia - syyn ja seurauksen lakia, joka on myös tuon "mestarin" ohjesäännöstö, miten evoluutio toimii, joko "tietoisesti" tai sitten vielä "sattumalta", kun emme ymmärrä mitä "ihon alla tapahtuu" - aivoissamme, mikä sekin on evoluution ohjauksessa (! - ?).

        Bitti on nykyään vielä nolla tai ykkönen, siis sangen yksinkertaista matematiikkaa, joilla voidaan laskea binäärisesti - yksinkertaista eikö?


        Nuo nollat ja ykköset ovat tarkemmin erilaisia jännitetasoja, virran eli sähkön kulkiessa -

        .. kunnes valo (=fotonit ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Fotoni - ) ottaa ohjat käsiinsä -

        .. nopeuttaen kellotaajuutta atmosfäärien yläpuolelle. Kellotaajuus on taas tapahtumia aikayksikössä - se voidaan ilmaista myös toimintanopeutena, siksi esimerkiksi kuinka kamera kykenee lukemaan liikennemerkin nopeusrajoituksen ja näin säätämään automme nopeutta, ettei sakko iske lompakkoon.

        Algoritmi ei ole siis muuta kuin ohje "huomiselle" - tulevaisuudelle,

        .. tai seuraavalle portaalle eli aikayksikössä eteenpäin - aikahan virtaa nykytietämyksen mukaan vain tulevaisuuteen, koska emme havaitse konkreettisesti enää eilistä - menneisyyttä, joka meni jo, jättäen vain käsitteen ja ymmärryksen vaihtelevasti ajatuksen älykkyyden suhteessa historiastamme.

        Algoritmi ennustelee meidän tapoja, toimia kuin ajatussuuntia - ja näin algoritmeilla voidaan ohjata Sinua ja minua toimimaan "halutulla tavalla" - tuottaen vaikkapa mainoksia juuri makuumme.

        Pelottavatko nämä algoritmit -

        kyllä ja ei, sillä meidän ei ole pakko niiden ohjauksia noudattaa, jos osaamme tunnistamisen. Harmiksemme meitä ohjaa myös oma sisäinen hallintamme ulkopuolella oleva tahto, joka tietää ja vääntää meitä suuntaan - joko äärimmillään tahdottomina sopuleina (propagandan vaikuttamana) tai sitten riittävän tietomäärän ohjaamana tiedostamisen puolelle, ettei ole järkevää esimerkiksi ostaa enempää kuin tarvitaan, tai olla hyväksymättä manipulaation ohjaavuutta!

        Miksi on evoluutio ja miksi siis bittimaakarit oivalsivat tietokoneen ääressä istuen jo vuosikymmeniä sitten tietoisälykkyytensä ohjaamisen konekielien ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Konekieli - maailmaan, vaikka 'nollat ja ykköset' ovat kaukana siitä todellisuudesta mikä on ohjauksen salaisuus sisällämme, jota emme paljoakaan tunne -


      • "Evoluutio alkoi silloin kuin olematon hakeutui mitättömän luokse"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luojan tekemä maailma. Hieno suunnittelu näkyy vastaansanomattomasti kaikkialla, ei näitä persoonaton, mekanistinen luonnonprosessi ole saanut aikaan, vaikka kiivaasti niin väitetään, eri motiiveista käsin.
        Elämänkin on Luoja antanut.

        Aivan - Luojan Luoma! ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko viruksetkin "hienoa luomistyötä"?

        Niitä ensimmäisiä lisääntymiskykyisiä, sinäkin kannat niiden perimää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitatko nimen putin isolla P:llä? Minä en, koska tuo hylkiö ei ansaitse minkäänlaista kunnioitusta!

        Suomessa kielioppisäännön pohjalta erisnimet ja juuri esimerkiksi sukunimet kirjoitetaan isolla - kävitkö koulua?


      • Anonyymi

        Evoluutio on ollut aina, se on siis luonut myös eliötkin!


    • 2

      Itä ei ole tässä vain Venäjä -

      .. vaan myös osittain Kiina, joka on jo sanonut vuosia sitten ettei maailmallisuutta enää johdeta yhden valtion valtapolitiikalla |2.
      .
      |2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/09/maailma-tarvitsee-kiinan-usan.html -
      .

      Kiina on on tullut omin itsekkäin menetelmin saaliin ja aina lopulta ravinnon jakoon - hupenevista varannoista |3, joita raaka-aineiksi kutsutaan. Kiina ottanee osuutensa - sen ollen noin 1,4/8,0 - yksinkertainen tosiasiat ihmisten lukumääränä.
      .
      |3 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -, KL-ingressiltään näin: "Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan."
      .

      Varanto luo mahdollisuuden tuottaa ja tämä tuotos on läntisen opin mukaan liiketoimintaa |4, jossa varannot eli raaka-aineet - raaka-ravintokin jalostetaan mahdollisimman pitkälle - suurempien voittojen toiveena. Tämä voitonpyyde on se pahin tekijä luotaessa nyt ihmisperäistä ympäristökatastrofia ja katastrofin kiihtyvyyteen vaikuttaa valtiollinen itsekkyys olla näkemättä metsää puilta |5.
      .
      |4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/tyota-tullaan-tekemaan-vain-tarvittaessa.html -
      |5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden?changed=1647964247 -
      |5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79805/biodiversiteetti-romahtamassa-missa-piilevat-voittajat?changed=1647727579 -

      --
      Miksi itsekäs ahneus?

      On kysymys näyttämisestä ja vertailusta ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74953/naytto-ja-vertailutalous-mita-se - , siis lopultakin vain ja ainoastaan kyvystä olla enemmän kuin muut. Teknologisen hauskasti tätä "enemmän kuin muut" kutsutaan autoismin nelipakoputkisuudeksi ... äänilläkin on merkityksensä - jättisuuret jenkkiavolavapakut megakumeineen ja harleydavidsonisit ovat tästä ilmentymiä, kuten ferraristit.

      --

      >>>

    • 3

      Evoluutio loi meille vain yhden, tai kaksi tehtävää - lisääntymisen .. ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/01/lapsiperheissa-iloitaan-vaihtelevassa.html - ja siihen liittyvän huolehtimisen, että juuri se oma "hedelmä" jatkaa itsekkäästi omaa geeniperimää - jopa maksimaalisesti. Tosin tänään "hyvän tavoittelu, nautiskelu ja "nähä mualimaa" ovat romahduttaneet lisääntymisen |6- erityisesti lännen elintasomaissa.
      .
      |6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/12/vauvakato-piinaa-kantasuomalaisia.html -
      .

      Kiinakin suitsi omaa lisääntymistä -

      .. yhden lapsen politiikkana - jonka myötä ja kohonneen elintason kautta Kiina väkiluvun tähdätään olevan vuoden 2100 jälkeen noin 650 miljoonaa, mitä se oli edellisen kerran vuonna 1957.

      ..
      Niin - miten suitsimme ahneutta ja itsekkyyttä?

      Meidän on löydettävä yhteinen vihollinen, joka yhdistää - tänään se on EU-Euroopassa ja lännen vähemmistöisyydestä Venäjä, joka aloitti sodan Euroopassa - edellinen sota oli täysin ulkoa sotkeuduttu USA-pommitteinen Serbian sota, jossa ilman mitään mandaattia kammettiin Serbian autonominen osa - Kosovo - omalle itsenäisyyden tielle. Miksi muuten tuo sota on nyt verrantona niin vähäkirjoitteinen?

      Meillä on oikea yhteinen vihollinen -

      .. se on tämä erinomaisen HS-avauksen - ihmisen oma ahneus ja itsekkyys,

      .. joka on tuhoamassa luontobiologian, joka elättää lopulta meidät kaikki, myös kaupunkilaiset. Eniten kärsivät ovat kohta ravintopulan, kuivuuden ja käyttökelpoisen makean veden puutteessa olevat, joihin me suomalaiset emme toistaiseksi kuulu.

      Me kuulumme nyt median kiusaamien joukkoon,

      .. kun suomalainen media ja päättäjät ovat sotkeutuneet aivan väärille linjoille -

      .. kehittämään läntistä eu-yhteisöllisyyttä asiakokonaisuudesta, joka ei meille kuulu, vaikka onkin yleisinhimillisyydeltään elämän eettisyyden painopisteessä -

      .. puhutaan Ukrainan sodasta, jossa jälleen siviilit ovat he, jotka eniten kärsivät .. ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/kaikissa-sodissa-karsivat-eniten-aina.html - .


      >>>

      • Anonyymi

        Ihmiskunnan pahimmat viholliset istuvat tällä hetkellä Kremlissä superpahis Putlerin seurana.


    • Anonyymi

      Bitcoin tms. on vasta kehityksensä alkutekijöissä. Millaista "rahaa" muu eliöstö kuin ihminen käyttää? Raha loi velan ja velka ympäristöongelmat.

      • Anonyymi

        Kiinan valtio suunnittelee omaa valuuttansa digitalisaatiota – universaaliksi rahaksi

        .

        HS-otsikko: ”Kiina luo ensimmäisenä talousmahtina oman digivaluuttansa – se panee Yhdysvallat ahtaalle ja tarjoaa autoritääriselle hallinnolle lähes rajattomasti valtaa”

        ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007910587.html



        ..
        Kiina on maailman suurin talous ja suurin vientivaltio

        Kiinan ulkomaankaupan ylijäämä viimeiseltä 20 vuodelta on yksinkertaisesti valtava. Kiinan taloudelliseen kokoon ja vaikuttavuuteen nähden Kiinan oma itsenäinen valuutta - yuan | renmimbi on vajaamittainen, varsinkin kun Kiina on ulos maailmalla käytännössä velaton. On siis olemassa kaikki edellytykset vahvalla ja vakaalle Kiinan valuutalle.

        US dollari (USD) on maailmanvaluutta - ylivertaisella vaikuttavuudella, määräävyydellä ja kiristysmahdollisuudella (SWIFT), tämän antaen Yhdysvalloille sen armeijan US Army & USAF myötävaikutuksella suhteettoman markkinavaikuttavuuden |1 - varsinkin maailmalliseen populaatiokokoon nähden, sen ollen 0,33/7,9 - Kiinan vastaava on 1,4/7,9.

        Aikanaan USA irrotti presidentti Richard Nixonin aikana USD' n Bretton Woodsissa |2 kultakannasta, tuota ennen dollarilla sai tietyn määrän kultaa - US-keskuspankki FED takasi sen.

        Kultakannasta irtautumisen jälkeen US velkaantui valtaviin mittoihin |3 ja samalla sen ulkomaankaupan kumulatiivinen vaje kasvoi sekin suuriin mittoihin - oli varaa, sillä USD oli maailmanvaluutta ja maailmallinen talous pyöri(i) tuon US dollarin ympärillä.



        Kiina on eräs maailman suurimmista raakakullan ostajista

        Myös koruihin ja elektroniikkaan, mutta erityisesti johonkin sellaiseen, mitä emme ehkä osaa vielä hahmottaa |E, kuten ei sitäkään millaisia valuuttapelisuunnitelmia Kiinalla ja maailman suurimmalla raaka-aine- ja energiavarannon omaavalla Venäjällä on. Ehkä Venäjän rupla sidotaan uuteen yuaniin |4, joka saattaa kehittyä "kaikesta taloudesta riippumattomaan chinacoin-yuaniin" (?)


      • Anonyymi

        Velka syö huomista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan valtio suunnittelee omaa valuuttansa digitalisaatiota – universaaliksi rahaksi

        .

        HS-otsikko: ”Kiina luo ensimmäisenä talousmahtina oman digivaluuttansa – se panee Yhdysvallat ahtaalle ja tarjoaa autoritääriselle hallinnolle lähes rajattomasti valtaa”

        ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007910587.html



        ..
        Kiina on maailman suurin talous ja suurin vientivaltio

        Kiinan ulkomaankaupan ylijäämä viimeiseltä 20 vuodelta on yksinkertaisesti valtava. Kiinan taloudelliseen kokoon ja vaikuttavuuteen nähden Kiinan oma itsenäinen valuutta - yuan | renmimbi on vajaamittainen, varsinkin kun Kiina on ulos maailmalla käytännössä velaton. On siis olemassa kaikki edellytykset vahvalla ja vakaalle Kiinan valuutalle.

        US dollari (USD) on maailmanvaluutta - ylivertaisella vaikuttavuudella, määräävyydellä ja kiristysmahdollisuudella (SWIFT), tämän antaen Yhdysvalloille sen armeijan US Army & USAF myötävaikutuksella suhteettoman markkinavaikuttavuuden |1 - varsinkin maailmalliseen populaatiokokoon nähden, sen ollen 0,33/7,9 - Kiinan vastaava on 1,4/7,9.

        Aikanaan USA irrotti presidentti Richard Nixonin aikana USD' n Bretton Woodsissa |2 kultakannasta, tuota ennen dollarilla sai tietyn määrän kultaa - US-keskuspankki FED takasi sen.

        Kultakannasta irtautumisen jälkeen US velkaantui valtaviin mittoihin |3 ja samalla sen ulkomaankaupan kumulatiivinen vaje kasvoi sekin suuriin mittoihin - oli varaa, sillä USD oli maailmanvaluutta ja maailmallinen talous pyöri(i) tuon US dollarin ympärillä.



        Kiina on eräs maailman suurimmista raakakullan ostajista

        Myös koruihin ja elektroniikkaan, mutta erityisesti johonkin sellaiseen, mitä emme ehkä osaa vielä hahmottaa |E, kuten ei sitäkään millaisia valuuttapelisuunnitelmia Kiinalla ja maailman suurimmalla raaka-aine- ja energiavarannon omaavalla Venäjällä on. Ehkä Venäjän rupla sidotaan uuteen yuaniin |4, joka saattaa kehittyä "kaikesta taloudesta riippumattomaan chinacoin-yuaniin" (?)

        ChinaCoin!?


      • Anonyymi

        Te itäröllit käytätte ruplia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te itäröllit käytätte ruplia.

        Ja ruplan korvaa kohta vaihdonvälineenä sokeri ja voi.


    • Anonyymi

      TIETOISKU!

      Miksi media ei kerro siviilikärsimyksistä mitä oli Yhdysvaltain johtamissa hyökkäysotatoimissa Serbiassa, Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa, Jemenissä, Libyassa, Syyriassa jne -

      .. miksi nämä Ukrainaan verrannot suurvaltapyrkyryytenä eivät nouse tasapuoliseksi verrannoksi nykyiselle Venäjän sotatoimille ja uhan luonnille - juuri meillä Suomessa, jossa emme todellisuudessa koe uhkaa kuin vain omasta tavasta kuluttaa, näyttää ja hokea kasvua - itsekkäänä ja ahneena.

      --

      Mutta mitä ihmettä -

      .. nykyinen valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa luopumisesta .. ~ https://yle.fi/uutiset/3-12368951 -, Yle-ingressiotteeltaan näin:

      "Valtiovarainministeri Annika Saarikko varoitti, että kaikki joutuvat tinkimään elintasostaan, .. "

      - siis elintasosta tinkimisestä - rohkea veto, ja osuva, sinällään oikean suuntainen veto - ja nyt Annika voisi kertoa miten hän näyttäisi esimerkkiä kansalaisillemme, eikä vain ehdottelisi kasvot peruslukemilla kulutuksen kaventamisesta.

    • Anonyymi

      Evoluutio ei selvästi ole tuttu asia avaajalle. On niin täyttä soopaa.

      • Anonyymi

        Evoluutio jakaa asiantuntijoita, mitään yhtä ja varmaa selitettä ei ole olemassa, mutta pohdinta jatkuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio jakaa asiantuntijoita, mitään yhtä ja varmaa selitettä ei ole olemassa, mutta pohdinta jatkuu!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Evoluutio jakaa asiantuntijoita, mitään yhtä ja varmaa selitettä ei ole olemassa, mutta pohdinta jatkuu!

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Ei jaa - et vain itse ymmärrä evoluutiota.


      • Anonyymi

        Miten selittäisit evoluution?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten selittäisit evoluution?

        Google on ystäväsi - luetun ymmärtäminen riittää.


    • Anonyymi

      Etköhän Ilkka voisi jo myöntää, että "kaik on mänt, työ ootta hävinneet tämän sovan" , ei ollut Putlerista maailmanvalloittajaksi, eikä sinusta propagandaministeriksi Terijoki kakkosen hallitukseen.

    • Anonyymi

      Hesarin kolumni on täysosuma. Loi mahdollisuuden syventyä evoluution periaatteisiin, joita tunnetaan kovin kapeasti.

      Näyttö- ja vertailutalous johtuu suoraan tuosta kolumnin ahneudesta ja itsekkyydestä.

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Tiedätkö I-trolli, että kolumni on MIELIPIDEKIRJOITUS - kaiken lisäksi siinä ei ole sanaakaan evoluutioteorista.

        Höpöhöpötalous on joku aivopierusi.


    • Ihmeellinen on sun jumala tuo evoluutio joka pystyy luomaan mitä vaan .. hiiiiiiiiiiiiii

      • Anonyymi

        "Evoluution ymmärtämiseen on paljon polkuja"

        Miksi, siksi, ettemme tiedä siitä kovinkaan paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Evoluution ymmärtämiseen on paljon polkuja"

        Miksi, siksi, ettemme tiedä siitä kovinkaan paljon!

        Miksi monikko? Onko teitä koulupudokkata montakin?
        Ette selvästi ymmärrä mikä on evoluutio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi monikko? Onko teitä koulupudokkata montakin?
        Ette selvästi ymmärrä mikä on evoluutio.

        Jokin ongelma kommentoijalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokin ongelma kommentoijalla?

        On jos itsestään monikkoa käyttää. Narsisimi, tyhmyys vai narsisimi&tyhmyys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokin ongelma kommentoijalla?

        Heikko tietämys evoluutiosta ainakin. Onpa soopaa.


    • Anonyymi

      Puolitammeko ahneutemme ja itsekkyytemme ja vaikuttaako se lopulta evoluution mahtikäskyyn lisääntyä ja huolehtia jälkikasvusta?

      --
      "Elonkehä jatkaa myös ilman ihmistä"

      ..
      Bitcoin on idealtaan hyveellinen tasapainottaja ja oikeudenmukaistaja - se olisi yhteinen vaihtoväline - kaikille samana, samanarvoisena, ilman valuuttojen välistä kikkailua ja se toisi oikeudenmukaisen vertailun (jos se nyt on edes tarpeellista) eri valtioiden väleille -

      .. nythän kaikki maalataan USD-vetoisesti, jopa bkt-verrannot, jossa todellisuudessa pariteettikorjattuna Kiina on jo maailman suurin talous (bkt/PPP) -

      .. siis bitcoin olisi hyve, jos meillä ei olisi liiaksi, vain kohtuudella ahneutta ja itsekkyyttä!

      Kiina suunnittelee jo kiristely- ja pakotevapaata maailmanvaluuttaa, joka palaisi verrantoon johonkin todella elintärkeään - esimerkiksi ravintoon, jonka niukkuus saatavuutena lisääntyy - ainakin alueittain, heille, joilla menee luontonsa kanssa huonosti ..

      • Anonyymi

        Kiina on kehitysmaa, mutta miljardipopulaation vuosi maailman kolmanneksi suurin talous.

        Kiina ei suunnittele mitään maailmanvaluuttoja, mutta Venäjälle varmasti kelpaa juanitkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on kehitysmaa, mutta miljardipopulaation vuosi maailman kolmanneksi suurin talous.

        Kiina ei suunnittele mitään maailmanvaluuttoja, mutta Venäjälle varmasti kelpaa juanitkin.

        Google kertoo Kiinan olevan maailman suurin talous ostovoimakorjauksella, jo vuodesta 2016 - IMF ja Talouselämä kertovat näin. Pariteettikorjaus huomio valuuttaerojen virheet, yleensä BKT ilmoitetaan USD pohjaisesti, mikä vääristää vertailua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google kertoo Kiinan olevan maailman suurin talous ostovoimakorjauksella, jo vuodesta 2016 - IMF ja Talouselämä kertovat näin. Pariteettikorjaus huomio valuuttaerojen virheet, yleensä BKT ilmoitetaan USD pohjaisesti, mikä vääristää vertailua.

        Voi voi kun et ymmärrä asiaa ollenkaan:

        Valtioiden talouksien suuruutta verrataan todellisella BKT:llä, jolloin suurimmat ovat USA ja EU

        Ostovoimakorjaus EI OLE valuuttamuunnos, selvitä se Luoma ensin itsellesi ja tule sitten keskustelemaan aiheesta JOS YMMÄRRÄT ASIAN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi kun et ymmärrä asiaa ollenkaan:

        Valtioiden talouksien suuruutta verrataan todellisella BKT:llä, jolloin suurimmat ovat USA ja EU

        Ostovoimakorjaus EI OLE valuuttamuunnos, selvitä se Luoma ensin itsellesi ja tule sitten keskustelemaan aiheesta JOS YMMÄRRÄT ASIAN.

        Tekniikkatalous uutisoi näin

        https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ohitti-yhdysvallat-ja-jatkaa-kasvuaan-kiinasta-maailman-suurin-talous/86dd77f5-e793-3645-b75f-33ce60dfcc1c

        Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi kun et ymmärrä asiaa ollenkaan:

        Valtioiden talouksien suuruutta verrataan todellisella BKT:llä, jolloin suurimmat ovat USA ja EU

        Ostovoimakorjaus EI OLE valuuttamuunnos, selvitä se Luoma ensin itsellesi ja tule sitten keskustelemaan aiheesta JOS YMMÄRRÄT ASIAN.

        Wiki: "Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan vaihtokurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. Ostovoimapariteettia tarvitaan erityisesti, kun halutaan verrata kahden maan elintasoja. Jos tietyn hyödykekorin hinta olisi esimerkiksi 25 Englannin puntaa tai 50 Yhdysvaltain dollaria, olisi ostovoimapariteetti silloin 1 £ = 2 $. Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen vaihtokurssi.[1][2] Esimerkiksi suora bruttokansantuotteiden vertailu ei mittaa tarkasti kulutuksen määrää, koska hintatasoissa on suuria eroja ... "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wiki: "Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan vaihtokurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. Ostovoimapariteettia tarvitaan erityisesti, kun halutaan verrata kahden maan elintasoja. Jos tietyn hyödykekorin hinta olisi esimerkiksi 25 Englannin puntaa tai 50 Yhdysvaltain dollaria, olisi ostovoimapariteetti silloin 1 £ = 2 $. Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen vaihtokurssi.[1][2] Esimerkiksi suora bruttokansantuotteiden vertailu ei mittaa tarkasti kulutuksen määrää, koska hintatasoissa on suuria eroja ... "

        Tuossahan tuli oleellisimmat - tarkennetaan kuitenkin:

        Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen valuuttakurssi.

        Ostovoimapariteetin avulla mitataan kansantalouden rahan arvoa sen perusteella, miten paljon sen valuutalla voi ostaa tavaroita ja palveluja. T
        ällä tavoin saadaan tarkempi käsitys kansantalouden tuotoksesta ASUKASTA KOHTI kuin vain muuttamalla bruttokansantuotteen tai bruttokansantulon arvo (yleensä) Yhdysvaltojen dollareiksi tai euroiksi.

        Ostovoimapariteettia ei siis käytetä maiden välisissä vertailuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan tuli oleellisimmat - tarkennetaan kuitenkin:

        Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen valuuttakurssi.

        Ostovoimapariteetin avulla mitataan kansantalouden rahan arvoa sen perusteella, miten paljon sen valuutalla voi ostaa tavaroita ja palveluja. T
        ällä tavoin saadaan tarkempi käsitys kansantalouden tuotoksesta ASUKASTA KOHTI kuin vain muuttamalla bruttokansantuotteen tai bruttokansantulon arvo (yleensä) Yhdysvaltojen dollareiksi tai euroiksi.

        Ostovoimapariteettia ei siis käytetä maiden välisissä vertailuissa.

        BKT/ PPP per asukas kertaa valtion asukasluku = todellinen kansantalouden ostovoima. Oikea tapa vertailla maita. IMF : Kiina on ollut suurin jo vuodesta 2015 ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BKT/ PPP per asukas kertaa valtion asukasluku = todellinen kansantalouden ostovoima. Oikea tapa vertailla maita. IMF : Kiina on ollut suurin jo vuodesta 2015 ...

        Reaalisen bruttokansantuotteen kasvu kertoo kansantalouden kasvusta ja sen suorituskyvyn vahvistumisesta. Taantuma on taloudellinen häiriö, jossa maan bruttokansantuote laskee kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä. Puoli vuotta ilman talouskasvua tarkoittaa siis taantumaa. Lama on taantuman pitkittyminen, johon liittyy muitakin vakavia häiriötekijöitä. Taloudellisen kehityksen ja häiriöiden ja niiden asteen ymmärtäminen BKT-mittausten avulla on välttämätön ehto oikeille talouspoliittisille ohjaustoimille.

        Koska BKT kuvaa kansantalouden taloudellista suorituskykyä, sitä käytetään paljon maan taloudellisen kantokyvyn mittatikkuna kansainvälisessä yhteistoiminnassa. Sitä käytetään muun muassa kansainvälisten jäsenmaksujen (YK, OECD, kehitysapu jne.) ja EU-budjetoinnin perusteena. EU:n aluepolitiikassa taloudellisen tuen kohteeksi valitaan alueita, joiden taloudellinen suorituskyky on keskimääräistä heikompi. BKT:n arvonlisäykseen perustuvaa mittaustapaa käytetään siis myös maan sisäisten alueiden taloudellisen suorituskyvyn mittaukseen. Bruttokansantuotteeseen kytketyt kriteerit ovat tärkeitä EU:n taloudellisessa ohjauksessa. EU:ssa sovittu ohjauskriteeri, jonka perusteella maan julkisen sektorin alijäämä (lainanotto) ei saa ylittää kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta, on esimerkki BKT:n roolista EU:n taloudellisessa ohjauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan tuli oleellisimmat - tarkennetaan kuitenkin:

        Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen valuuttakurssi.

        Ostovoimapariteetin avulla mitataan kansantalouden rahan arvoa sen perusteella, miten paljon sen valuutalla voi ostaa tavaroita ja palveluja. T
        ällä tavoin saadaan tarkempi käsitys kansantalouden tuotoksesta ASUKASTA KOHTI kuin vain muuttamalla bruttokansantuotteen tai bruttokansantulon arvo (yleensä) Yhdysvaltojen dollareiksi tai euroiksi.

        Ostovoimapariteettia ei siis käytetä maiden välisissä vertailuissa.

        Todellisen elintason vertailussa kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reaalisen bruttokansantuotteen kasvu kertoo kansantalouden kasvusta ja sen suorituskyvyn vahvistumisesta. Taantuma on taloudellinen häiriö, jossa maan bruttokansantuote laskee kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä. Puoli vuotta ilman talouskasvua tarkoittaa siis taantumaa. Lama on taantuman pitkittyminen, johon liittyy muitakin vakavia häiriötekijöitä. Taloudellisen kehityksen ja häiriöiden ja niiden asteen ymmärtäminen BKT-mittausten avulla on välttämätön ehto oikeille talouspoliittisille ohjaustoimille.

        Koska BKT kuvaa kansantalouden taloudellista suorituskykyä, sitä käytetään paljon maan taloudellisen kantokyvyn mittatikkuna kansainvälisessä yhteistoiminnassa. Sitä käytetään muun muassa kansainvälisten jäsenmaksujen (YK, OECD, kehitysapu jne.) ja EU-budjetoinnin perusteena. EU:n aluepolitiikassa taloudellisen tuen kohteeksi valitaan alueita, joiden taloudellinen suorituskyky on keskimääräistä heikompi. BKT:n arvonlisäykseen perustuvaa mittaustapaa käytetään siis myös maan sisäisten alueiden taloudellisen suorituskyvyn mittaukseen. Bruttokansantuotteeseen kytketyt kriteerit ovat tärkeitä EU:n taloudellisessa ohjauksessa. EU:ssa sovittu ohjauskriteeri, jonka perusteella maan julkisen sektorin alijäämä (lainanotto) ei saa ylittää kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta, on esimerkki BKT:n roolista EU:n taloudellisessa ohjauksessa.

        Perus-bkt:n vertailussa on ongelmana tuo USD sidos. Joku hoksasi jo aiemmin jossain, että Washingtonissa ostetaan huumeet ja opioidit dollareilla, riisi Pekingissä juaneilla ja vodka Moskovassa ruplilla :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perus-bkt:n vertailussa on ongelmana tuo USD sidos. Joku hoksasi jo aiemmin jossain, että Washingtonissa ostetaan huumeet ja opioidit dollareilla, riisi Pekingissä juaneilla ja vodka Moskovassa ruplilla :-)

        Ahaa - tuossa sinulla menee heti asia pieleen.
        Lue tämä tarkasti: valuutoilla on vaihtokurssi. Tällä kurssilla juanit voidaan vaihtaa dollareiksi ja päinvastoin - rahan ostovoima pysyy teoriassa vaihtohetkellä samana.

        Vertauksesi on huono, koska dollarit käyvät maksuvälineiksi Kiinassa ja Venäjällä. Kiinan juanilla ja Venäjän ruplilla ei voi ostaa Washingtonissa.


    • Anonyymi

      Putin on suuri visionääri. Venäjän talous pienenee, mikä on siis ympäristöteko. Tosin Putin tuhoaa ja saastuttaa oikein olan takaa saadakseen talouskasvun loppumaan.

    • Anonyymi

      Venäläiset hyökkäysjoukot Ukrainassa tappavat omia komentajiaan, jotta eivät joutuisi lihamyllyyn.
      Eilen omat tappoivat eversti Juri Medvetskinin ajamalla panssareilla hänen yli.

      Tämänkin on luonnonvalinta Vahvin jää henkiin.

      • Anonyymi

        Oliko tuo uutinen sotapropagandaa kiovalaisten taholta vai puolueettomasti varmennettu tieto uskottavasta lähteestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko tuo uutinen sotapropagandaa kiovalaisten taholta vai puolueettomasti varmennettu tieto uskottavasta lähteestä?

        Etkö lue lehtiä tai seuraa mediaa? Venäläiskomentajan yliajo on jopa lööpeissä asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö lue lehtiä tai seuraa mediaa? Venäläiskomentajan yliajo on jopa lööpeissä asti.

        Millaisissa lehdissä ja kenen ilmoittamana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaisissa lehdissä ja kenen ilmoittamana?

        Googlaa Luoma omien joukkojen tappaman eversti nimi: Juri Medvedev tai Venäjän 37. moottorisoitu jalkaväkiprikaati, jonka komentaja hän oli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö lue lehtiä tai seuraa mediaa? Venäläiskomentajan yliajo on jopa lööpeissä asti.

        Mutta mistä oli tuo alkuperäinen lähde?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mistä oli tuo alkuperäinen lähde?

        Löytyy jopa ketjusta. Lue kommentteja.


    • Anonyymi

      Luin koko jutun ajatuksella ja ennakkoluulottomuudella. Aukaisi aivan uusia ajatuksia.

      • Anonyymi

        Etkö ajatellut eilen mitään kun teit avauksesi?
        Suosittelen, että selvität ensin itsellesi mikä on evoluutio, mitä et selvästi ymmärrä kun avaustasi katsoo.


    • Anonyymi

      Kas siinäpä kolmeutta yllinkyllin yhdessä raketissa kerrakseen😂🤣😅

    • Kuules Ilkka. Venäjä hyökkäsi naapurimaan ja veljeskansan kimppuun käytännössä ihan vain siksi, että Putinia vaivaa suuruudenhulluus. Länsi puolestaan koettaa auttaa Ukrainaa. Onko se sinusta väärin?

      • Anonyymi

        Suosittelen perehtymään Ukrainan alueen historiaan ja Minskin sopimukseen, joka ei koskaan toteutunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suosittelen perehtymään Ukrainan alueen historiaan ja Minskin sopimukseen, joka ei koskaan toteutunut.

        Aivan - selviää silloin miten väärässä Putin ja putinistit Luoma mukaanlukien ovat


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suosittelen perehtymään Ukrainan alueen historiaan ja Minskin sopimukseen, joka ei koskaan toteutunut.

        Olen tainnut tutustua siihen riittämiin. Sinä sen sijaan et ole tainnut tutustua. Ymmärrän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan - selviää silloin miten väärässä Putin ja putinistit Luoma mukaanlukien ovat

        Tiedätkö Kiovan Venäjän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö Kiovan Venäjän?

        Parhaiten selvität sen itsellesi esim Wikipediasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö Kiovan Venäjän?

        Miten tuo historiallinen valtakunta mahtaa tähän aiheeseen liittyä?

        Mikäli se liittyy, onko meidän huomiotava kaikki muutkin menneiden aikojen valtakunnat?
        '
        Onko seuraavaksi edssämme kenties se tilanne, että alamme palautella Rooman valtakunnan rajoja?


    • Anonyymi

      Sivusta elämää. Melko kliffaa.

    • Anonyymi

      Itsekkyys ja ahneus ovat osa ihmisyyttä. Osalle kohtuullisuus on tasapainoa. Ahnein puolue on Kokoomus.

      • Anonyymi

        Suomea velkaannuttavin puolue on SDP
        Kokoomus ja Keskusta laittoivat Suomen talouden kuntoon 2015 - 2019

        Nyt tytöt ovat tuhonneet sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomea velkaannuttavin puolue on SDP
        Kokoomus ja Keskusta laittoivat Suomen talouden kuntoon 2015 - 2019

        Nyt tytöt ovat tuhonneet sen.

        Tänään hallitus on onnistunut lähes kaikessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään hallitus on onnistunut lähes kaikessa.

        Velkaa, velkaa, velkaa

        Ulkopoliittisesti hyvä hallitus kun ovat lyöneet luun kurkkuun Venäjälle ja Kiinalle.

        Nyt Marin vie meidät NATOon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Velkaa, velkaa, velkaa

        Ulkopoliittisesti hyvä hallitus kun ovat lyöneet luun kurkkuun Venäjälle ja Kiinalle.

        Nyt Marin vie meidät NATOon

        Miten luu on lyöty kurkkuun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomea velkaannuttavin puolue on SDP
        Kokoomus ja Keskusta laittoivat Suomen talouden kuntoon 2015 - 2019

        Nyt tytöt ovat tuhonneet sen.

        Kokoomus on vaarallinen puolue isänmaamme tulevaisuudelle. Orpoa kannetaan jo sivuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus on vaarallinen puolue isänmaamme tulevaisuudelle. Orpoa kannetaan jo sivuun.

        Suomen suosituin puolue ja kantava voima yli sadan vuoden ajan.

        SDP yritti liittää juuri itsenäistyneen Suomen Neuvostoliittoon 1918 punakapinallaan, jossa kuoli 40 000 suomalaista. Koska SDP pyytää anteeksi Suomen kansalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten luu on lyöty kurkkuun?

        Aivan loistavasti!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomea velkaannuttavin puolue on SDP
        Kokoomus ja Keskusta laittoivat Suomen talouden kuntoon 2015 - 2019

        Nyt tytöt ovat tuhonneet sen.

        Velkaa on tullut, mutta kerrohan silti: minkä isien Suomen järjestelmästä SINÄ olisit antanut romahtaa Koronan aikana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen suosituin puolue ja kantava voima yli sadan vuoden ajan.

        SDP yritti liittää juuri itsenäistyneen Suomen Neuvostoliittoon 1918 punakapinallaan, jossa kuoli 40 000 suomalaista. Koska SDP pyytää anteeksi Suomen kansalta?

        Onko tähän demariyritykseen jokin todiste, sillä se muuttaisi koko aiheen historiakäsityksen.


    • Anonyymi

      Melkoista huuhaata koko avaus.

      Eikö avaajalla ole tietoa evoluutiosta kun menee jutut noinkin metsään

      • Anonyymi

        Avaus on terävä kuvaus nykyisyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaus on terävä kuvaus nykyisyydestä.

        Onko koulupudokkaita kovinkin paljon?


    • Heikko tietämys evoluutiosta kirjoitti joku rakas kirjoittaja.

      No kerro sinä sitten että meneekö evoluutio eteenpäin tällä hetkellä vai meneekö evoluutio takaperin?
      Siis alkaako ihmiset muuttua apinoita tai joku muu eläin niinkuin sika?
      Kalat on kuulema ryöminyt ylös vedestä maalle ja alkanut kävellä ? Alkaako taas eläimet kohta ryömiä taas takaisin mereen. Miksi ei kaikki kalat sitten on ryöminyt ylös maahan. Onko evo jotenkin epätasapainossa. Voiko evolustikkaat vastata ???

      Muuten ilman evoluutio löytyy kyllä paljon kaksijalkaisia käveleviä sikoja,, mitä olemme saaneet näin sotaista aika saaneet uutisista seuarata maailmasta.

      • Anonyymi

        Biologian opettajana minua hävettää. Eikö koulussa evoluutiosta jäänyt mitään mieleen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Biologian opettajana minua hävettää. Eikö koulussa evoluutiosta jäänyt mitään mieleen?

        No ei, kun en ole päässyt tutkimaan että evoluutio pitää paikkansa.

        Oletko sinä rakas nähnyt monet apinat muuttumaan ihmiseksi tai kaloja jotka ovat alkanut kävellä ja lähtenyt juoksemaan ??


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        No ei, kun en ole päässyt tutkimaan että evoluutio pitää paikkansa.

        Oletko sinä rakas nähnyt monet apinat muuttumaan ihmiseksi tai kaloja jotka ovat alkanut kävellä ja lähtenyt juoksemaan ??

        Juu, ylä-asteella sitten luet sitä. Odota muutama vuosi.


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        No ei, kun en ole päässyt tutkimaan että evoluutio pitää paikkansa.

        Oletko sinä rakas nähnyt monet apinat muuttumaan ihmiseksi tai kaloja jotka ovat alkanut kävellä ja lähtenyt juoksemaan ??

        Kyllä ihmiset ovat havainneet, miten evoluutio on muuttanut hiukan kooltaan pientä ihmistä muistuttavan Putinin mieletään isoksi hulluksi hirviöksi. Ja tämä vain n.70 vuoden sisään.


      • Anonyymi

        Kaksijalkainen kävelevä sika on aika hyvä nimitys Kremlissä valtaa pitävälle diktaattorille. Tosin useimpien mielestä tuo on loukkaavaa sikoja kohtaan.

        Mutta ehkä sellainen sanonta kuin sikamainen käytös tältä kaksijalkaiselta ukrainalaisia kohtaan nyt on kuitenkin ok?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ylä-asteella sitten luet sitä. Odota muutama vuosi.

        No rakas ! Fixuna kun olet arvasit varmaan että tarkoitin että ei kukaan ole päässyt tutkimaan evoluution paikkaansapitävä oleminen . Koska ei kukaan ole nähnyt kaloja ryömineen maalle ja alkanut kävellä ja muuttua apinoiksi. Ne ovat vain hassuja satuja mitä kouluissa opetetaan lapsille joka ikävä kyllä usko kaikki mitä heille syötetään.

        https://www.youtube.com/watch?v=UItngwZ1Y2g


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        No ei, kun en ole päässyt tutkimaan että evoluutio pitää paikkansa.

        Oletko sinä rakas nähnyt monet apinat muuttumaan ihmiseksi tai kaloja jotka ovat alkanut kävellä ja lähtenyt juoksemaan ??

        Mistähän johtuu, että suomalaiset Putinin kaverit ovat aika tyhmiä?


      • Savis kirjoitti:

        No rakas ! Fixuna kun olet arvasit varmaan että tarkoitin että ei kukaan ole päässyt tutkimaan evoluution paikkaansapitävä oleminen . Koska ei kukaan ole nähnyt kaloja ryömineen maalle ja alkanut kävellä ja muuttua apinoiksi. Ne ovat vain hassuja satuja mitä kouluissa opetetaan lapsille joka ikävä kyllä usko kaikki mitä heille syötetään.

        https://www.youtube.com/watch?v=UItngwZ1Y2g

        Meillä on nyt mahdollisuus seurata keskustelu missä Leikola ja Pekka pohtii maailman syntymä ja Big Bang.

        https://www.youtube.com/watch?v=jpo5oJm-bFs


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        No rakas ! Fixuna kun olet arvasit varmaan että tarkoitin että ei kukaan ole päässyt tutkimaan evoluution paikkaansapitävä oleminen . Koska ei kukaan ole nähnyt kaloja ryömineen maalle ja alkanut kävellä ja muuttua apinoiksi. Ne ovat vain hassuja satuja mitä kouluissa opetetaan lapsille joka ikävä kyllä usko kaikki mitä heille syötetään.

        https://www.youtube.com/watch?v=UItngwZ1Y2g

        Lapsi parka. Tuossa iässä muut kun näköhavainnot aiheuttavat hämmennystä.
        Odota muutama vuosi.


      • Savis kirjoitti:

        Meillä on nyt mahdollisuus seurata keskustelu missä Leikola ja Pekka pohtii maailman syntymä ja Big Bang.

        https://www.youtube.com/watch?v=jpo5oJm-bFs

        Ja kun me Rakkaat päästiin näin hyvä vauhtiin katsomaan , mitä tieteelliset tutkimukset sanovat , onko mahdollista että löytyy elämä jossain avaruudessa ja tulossa pieniä vihreitä muuta kuin idästä , meitä moikkamaan. ?? Niin katsotaamme tämänkin jakson >>>

        https://www.youtube.com/watch?v=IQNAL4m1WxA


      • Savis kirjoitti:

        Ja kun me Rakkaat päästiin näin hyvä vauhtiin katsomaan , mitä tieteelliset tutkimukset sanovat , onko mahdollista että löytyy elämä jossain avaruudessa ja tulossa pieniä vihreitä muuta kuin idästä , meitä moikkamaan. ?? Niin katsotaamme tämänkin jakson >>>

        https://www.youtube.com/watch?v=IQNAL4m1WxA

        Miten elämä on syntynyt pohti Leikola ja Reinikainen ?

        https://www.youtube.com/watch?v=ad1t1jDcDA0




      • Savis kirjoitti:

        Kait jokainen rakas evolutisti halua tietä mitkä on Darwinin pienimmät ongelmat , niinkuin suurimmatkin. ??

        https://www.youtube.com/watch?v=H3lOyws4rYQ

        Katsotaanko vielä ihmisen erityisominaisuudet !! Rakkaat Leikkola ja Reinikainen pohti näitä !!



      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän johtuu, että suomalaiset Putinin kaverit ovat aika tyhmiä?

        Kuulitko heihin, niihin r(t)yhmiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulitko heihin, niihin r(t)yhmiin?

        Yksi kommentoja ainakin kuluu - hän saattaa olla myös avaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi kommentoja ainakin kuluu - hän saattaa olla myös avaaja.

        Oletko se peräti sinä?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko se peräti sinä?!

        Luoman anonyymit kommentit ovat helppo tunnistaa.


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Katsotaanko vielä ihmisen erityisominaisuudet !! Rakkaat Leikkola ja Reinikainen pohti näitä !!

        BUAHAHAHAHAHAAHAAHAAHAAA Siinäpä "tieteilijät" .


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        No ei, kun en ole päässyt tutkimaan että evoluutio pitää paikkansa.

        Oletko sinä rakas nähnyt monet apinat muuttumaan ihmiseksi tai kaloja jotka ovat alkanut kävellä ja lähtenyt juoksemaan ??

        Sitten muutaman vuoden päästä yläasteella sinulle lapsukainen asia selviää.


    • Anonyymi

      Sky Newsin uutinen: venäläisjoukkojen kuri ja hermo rintamalla ovat pettämässä toden teolla. Virkamieslähteen mukaan venäläissotilaat ovat ajaneet 37. moottoriprikaatin komentaja Medvetshekin yli tahallaan ja aiheuttaneet hänen kuolemansa. Teon motiiviksi on arveltu kyseisen prikaatin kärsimiä suuria tappioita rintamalla. Lähde: Sky News.

      • Anonyymi

        Mikä olikaan alkuperäinen lähde? Uskottava ja todisteellinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olikaan alkuperäinen lähde? Uskottava ja todisteellinen?

        Sinulla on ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa, lähde on merkitty kommenttiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olikaan alkuperäinen lähde? Uskottava ja todisteellinen?

        Hesari ja iltapäivälehdet ovat myös kertoneet asiasta. Yliajettu eversti Juri Madvetshek kuoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesari ja iltapäivälehdet ovat myös kertoneet asiasta. Yliajettu eversti Juri Madvetshek kuoli.

        Entä alkuperäinen lähde?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä alkuperäinen lähde?

        Lue kommentteja. Sieltä sekin löytyy.


    • Anonyymi

      Rajaton kasvu on mahdollista ajallisesti heikkenevän fiat valuutan ansiosta.
      Välillä leikataan nollia, välillä vaihdetaan nimeä - kasvu jatkuu.
      Hönöjä juksataan.

      • Anonyymi

        Entä ympäristöongelmien kasvu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä ympäristöongelmien kasvu?

        Hyytävin esimerkki on kehitysmaa Kiina: se on pahin saastuttaja koko ihmiskunnan historiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyytävin esimerkki on kehitysmaa Kiina: se on pahin saastuttaja koko ihmiskunnan historiassa.

        Otitko huomioon haitallisten päästöjen kumuloituvuuden ja per nenä vastuun kuluttamisessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otitko huomioon haitallisten päästöjen kumuloituvuuden ja per nenä vastuun kuluttamisessa?

        Kiinan järjetön saastuttaminen johtuu Kiinan vanhanaikaisesta teollisuudesta, joka käyttää saastuttavaa kivihiiltä energianaan. Se ei siis johdu populaatiosta.


    • Anonyymi

      Evoluutio EI LUONUT kasvuhokeman ja näyttö- ja vertailutalouden (mitä ikinä nuo ovatkaan)

      • Anonyymi

        Googlaa "kasvuhokema" ja "näyttö- ja vertailutalous"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlaa "kasvuhokema" ja "näyttö- ja vertailutalous"

        Trollin soopaa näyttää olevan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollin soopaa näyttää olevan.

        Kerrotko tarkemmin mitä löysit?


      • Anonyymi

        Evoluutio "loi" juuri näyttö- ja vertailutalouden - kts. riikinkukon pyrstösulat - uroksella ... miksi arvelet noiden olevan aika-ajoin noin näyttävät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko tarkemmin mitä löysit?

        Googlaa "kasvuhokema" ja "näyttö- ja vertailutalous" niin löydät trollin soopaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio "loi" juuri näyttö- ja vertailutalouden - kts. riikinkukon pyrstösulat - uroksella ... miksi arvelet noiden olevan aika-ajoin noin näyttävät?

        Evoluutio ei luo yhtään mitään vaan evoluutio viittaa sukupolvien myötä tapahtuviin muutoksiin biologisten populaatioiden periytyvissä ominaisuuksissa.

        Kuuluu peruskoulun oppimäärään Suomessa. Avauksesta päätellen ei Venäjällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutio ei luo yhtään mitään vaan evoluutio viittaa sukupolvien myötä tapahtuviin muutoksiin biologisten populaatioiden periytyvissä ominaisuuksissa.

        Kuuluu peruskoulun oppimäärään Suomessa. Avauksesta päätellen ei Venäjällä.

        Miten Venäjä kuuluu tähän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollin soopaa näyttää olevan.

        Ymmärsitkö sanan kasvuhokema? Jos on vaikeaa, niin jaa se kahtia: kasvu ja hokema. Hokema on juureltaan hokea, siis verbi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärsitkö sanan kasvuhokema? Jos on vaikeaa, niin jaa se kahtia: kasvu ja hokema. Hokema on juureltaan hokea, siis verbi.

        Sinä et ainakaan ymmärrä: hokea -verbin partisiippi hokema on adjektiivi.

        Kuuluu peruskoulun oppimäärään, joka jäi sinulta kesken.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maailman talous supistuu Venäjän hyökkäyssotimisen vuoksi.
      Jos kehitysmaa Kiina lähtee tukemaan Venäjää, niin se joutuu pakotteiden kohteiksi.

    • Anonyymi

      Suomalaisia väitetään maailman onnellisimmaksi maaksi. Johtuuko se tyhmyydestä?
      Ainakin avauskirjoitus kuvastaa suunnatonta sellaista.

    • Anonyymi

      Samalla tuli monille evoluution alkeiskurssi :-)

    • Anonyymi

      Emme tunne paljoakaan evoluutiota, sen de facto vaikuttaessa kaikkeen!

      • Anonyymi

        Näinkö sinulle kävi, koska sinulta jäi peruskoulu kesken?

        Evoluutiohan kuuluu peruskoulun oppimäärään.

        Miksi kirjoitat itsestäsi monikossa?


    • Nyt olisi näin ylikulutuspäivän jälkeen kysyä uudelleen miten paljon talous voi kasvaa ja miten tuo kasvuhokema saavutetaan ja minkä kustannuksella!

      • Anonyymi

        Kerro miten elätät itsesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro miten elätät itsesi?

        Tuo onkin hyvä aspekti: kohta se itse elättää pieneliöstöä hautuumaalla.


    • Anonyymi

      Näyttö- ja vertailutalous?!?!

      • Anonyymi

        Peruskoulun kesken jättäneen Tiltun itse keksimä primitiivihokema.


    • Anonyymi

      Melkoinen pähkinä.

      • Anonyymi

        Niinpä... miksi selvästi yksinäinen ja syrjäytynyt vanhus suoltaa moista soopaa vaikka kuolo on jo korjaamassa Manalaan.


    • Anonyymi

      Evoluutio EI LUONUT kasvuhokeman ja näyttö- ja vertailutalouden (mitä ikinä nuo ovatkaan)

      Nuo sanat keksi itätrolli itse.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe