Voice of Finland on musiikin häpäisyä ja yleisön väheksymistä. Miksi tämä sarja vetää riman ali?

Anonyymi

Ymmärrän, että raha on tiukassa ja tv-kanavalle pitäisi saada täytettä halvalla. Laitetaan nuoria hyväuskoisia laulamaan ilmaiseksi. Lenni-Kallen miniorkesteri soittamaan ja pari vakiojuontajaa pölöttää. Nämäkin maksetaan yltäkylläisen sponsoroinnin kautta. Yhdelle kilpailijalle palkinnoksi sponsorin lahjoittamat kaiuttimet ja sitten hänet lähetetään studiolle. Sanonpa, että PASKAA!!!

Ensinnäkin suurin osa osallistujista - valmentajien useista neuvoista välittämättä - piiloutuvat englanninkielisen laulun taakse. Toiseksi harva osallistuja soittaa itse mikä kertoo että he eivät ole musiikissa sydäntä myöten mukana. Kolmanneksi ohjelmasta puuttuu oikea orkesteri puhaltimineen ja jousisoittimineen ja kuoro.

Neljänneksi ohjelmassa lauletaan vuodesta toiseen samoja kuluneita hittibiisejä - niistäkin lyhennettyjä versioita, että mainoskatkoille jää tilaa. Taitellisuuteen luulisi kuuluvan edes hitunen mielikuvitusta.

Täytyy sanoa, että Voice of Finland on musiikin pilkkaamista ja katselijoiden väheksymistä.

12

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lenni Kallen orkesterista ei ole pahaa sanottavaa, mutta siinä olet 100% oikeassa, että nuoria suorastaan houkutellaan näihin "kilpailuihin" joiden palkinto on ehkä yhden kappaleen levytyssopimus ja sen jälkeen unohdus. Totuus kun on se, että musiikkielämän "huippuartistit" eivät oikeasti halua uusia taitavia esiintyjiä markkinoille koska pelkäävät oman leivän menetystä enemmän kuin mitään muuta. Lavalla esiintyneitä kehutaan ja ylistetään ja samalla on jo päätetty, että portit on kiinni varsinkin jos uusi tulokas on taitava. Suomen kokoisen maan musiikkielämä on kolmen amerikkalaisen tuotantoyhtiön hallitsema ja nämä suuryhtiöt päättävät kenet ottavat listoille. "Huippuvalmentajat" ovat kaikki kytköksissä suuryhtiöihin sopimusten kautta eikä niitä sopimuksia vaaranneta uusien tulokkaiden takia olivat he sitten miten taitavia hyvänsä.

    • Tällä kaudella Voice of Finlandissa on ollut enemmän hyviä laulajia kuin ennen ja joitain suosikkejakin mulla on.

      Tässä yks Voicen kisaaja, joka pääs liveihin Juhan Tapion tiimissä:
      https://www.youtube.com/watch?v=_V-yVBX0eZQ

    • Yks mun suosikeista toi jonka esityksen linkitin.

    • Anonyymi

      Onhan Suomi täynnä hienoja laulajia, tuskin tuosta tosiaankaan mitään isompaa uraa aukeaa. Katseleehan tätä ohjelmaa paremman puutteessa. Valmentajat taitaa usein jäädä taidoissaan vaan pahasti jälkeen näistä kilpailijoista, no onhan ne kriitikotkin aina niitä kaikkien lahjattomimpia.

      Miksi vain laulajille on oma kilpailu, olis kivaa kun soittajillekin olisi.

    • Anonyymi

      Lenni-Kallen tilalle voitaisiin ottaa Veetikalle. Sarjan taso nousisi kokonaan uudelle levelille.

    • Anonyymi

      Biisit on tosiaan aina samoja, vanhoja hittejä. Titanicia ja I'll always love youta. Eikö ne muuta keksi? Suomenkielistä nykyaikaista musaa? Taitaa olla ihan tekemällä tehty ohjelma, jenkkiversiossakin nuoret vetää Queenia josta ovat tuskin kuulleetkaan.

      • Siinä olet oikeassa, että monessa Voicessa ympäri maailmaa lauletaan paljon samoja kappaleita, mutta maakohtaista vaihteluakin on.

        Itse tykkäisin kuunnella tavallisen Voicen kisaajien laulavan enemmän vanhempaa musiikkia, vaikka 1950-80 -lukujen musiikkia, en niin paljon nykymusiikkia, tosin joillekin kisaajille nykymusiikkikin sopii ja jotkut kappaleet nykymusiikissa on ihan hyviä musiikki kun on musiikkia oli se sitten miltä vuosikymmeneltä tai vuosisadalta peräisin, jos sävel ja/tai sanat kuulostaa hyvältä ja laulajan ääni nappaa. Voice seniorissa kisaajat laulaa paljon vanhempaa musiikkia ja kuulostaa hyvältä, muutenkin senioreissa on ollut enemmän mun tyyppisiä esiintyjiä kuin tavallisessa Voicessa. Mutta aina silloin tällöin tavallisessakin Voicessa ollut hyviä laulajia, Suomessa ja muualla.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Siinä olet oikeassa, että monessa Voicessa ympäri maailmaa lauletaan paljon samoja kappaleita, mutta maakohtaista vaihteluakin on.

        Itse tykkäisin kuunnella tavallisen Voicen kisaajien laulavan enemmän vanhempaa musiikkia, vaikka 1950-80 -lukujen musiikkia, en niin paljon nykymusiikkia, tosin joillekin kisaajille nykymusiikkikin sopii ja jotkut kappaleet nykymusiikissa on ihan hyviä musiikki kun on musiikkia oli se sitten miltä vuosikymmeneltä tai vuosisadalta peräisin, jos sävel ja/tai sanat kuulostaa hyvältä ja laulajan ääni nappaa. Voice seniorissa kisaajat laulaa paljon vanhempaa musiikkia ja kuulostaa hyvältä, muutenkin senioreissa on ollut enemmän mun tyyppisiä esiintyjiä kuin tavallisessa Voicessa. Mutta aina silloin tällöin tavallisessakin Voicessa ollut hyviä laulajia, Suomessa ja muualla.

        Itsekin tykkään kuunnella vanhoja klassikoita, joita ei kuitenkaan ole liian usein kuultu.

        Paljon olisi hyviä biisejä, joita ei ole koskaan voicessakaan kuultu. Keksisin varmaan äkkiä 100 sellaista vanhaa biisiä, jotka olis kiva kuulla.

        Nykymusa ei ainakaan jää minun mieleeni soimaan, aika harva melodia enää tarttuu, rokin riffitkään ei kuulosta enää miltään. Ei vaan osata.

        Täytyykin juutuubista katella tuota senioria.


    • Anonyymi

      Onhan noita laulajia 13 tusinassa, mutta missäs ovat uudet lahjakkaat säveltäjät ja sanoittajat?

      Mun mielestä VOF:n sääntöjä pitäisi muuttaa niin, että kilpailijan pitää esittää jokaisella kerralla itse sävelletty ja sanoitettu, ennen julkaisematon biisi.

      • Anonyymi

        Kaikki alkaa toistaa itseään, liikaa tätäkin formaattia tullut, sävellyslaulukilpailu vois olla ihan ok, mutta löytyykö niitä säveltäjiä tarpeeksi tästä pienestä maasta, laulaahan moni osaa jo luonnostaankin, lapsena mutkin laitettiin kuoroon seitsemän vanhana. Ei oikein kuitenkaan laulaminen iskenyt, ja se jäi yhteen kertaan se. Mieluummin opettelin kitaransoittoa sitten myöhemmin, koska instrumentissa on enemmän haastetta, ja kitarat on hienoja pelejä. myös se kasarin hevibuumi vaikutti siihen, että pitihän se sähkis saada itsekin. Nykyään on jo useampia, kun eihän yksi riitä, kuten useimmille muiden instrumenttien soittajille, tulee vaan himo saada erilaisia keppejä veivattavaksi, kaikki kitaristit kyllä tietää miten koukuttavia soittimia kitarat on.


    • Anonyymi

      Kaikki kaudet katsoneena totean että oli surkein voittaja ikinä, jos kisan voittaa uikutuksella ja heikolla vibralla niin jotain pahasti äänestäjissä vialla

    • Anonyymi

      Kyllähän osallistujat ihan karaoke baarien tasoa ovat..ei mitään huippuja todellakaan! Alkujaksoissa oli paremmat laulajat vielä mutta finaalit todella säälittävää tasoa. Ihmettelen miten sattuikin viimeisissä jaksoissa tasan yksi laulaja jokaisen neljän valmentajan joukkueesta olemaan jatkossa jos ylipäätään äänestykset hoidettiin rehellisesti? Eiköhän vaan pisteitä jakaneet keskenään valmentajat sopivasti tasan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe