Kommunismin alalajit?

Anonyymi

Paljonko alalajeja on kommunismissa?

Perus kommunismi (filosofinen, sosiaalinen, poliittinen, ja taloudellinen ideologia, jonka tavoitteena on sosioekonominen järjestys, joka rakentuu kaiken omaisuuden yhteiseen tai sosiaaliseen omistukseen ja yhteiskuntaluokkien, rahan, ja valtion puuttumiseen)

Anarkokommunismi (kannattaa valtion, kapitalismin, palkkatyön, sosiaalisten hierarkioiden ja yksityisen omaisuuden lakkauttamista. Se kunnioittaa henkilökohtaista omaisuutta sekä yhteisomistuksessa olevia tavaroita ja palveluita)

Marxilaisuus (käyttää materialistista tulkintaa historiallisesta kehityksestä, ymmärtääkseen luokkasuhteita ja sosiaalisia konflikteja, sekä dialektista näkökulmaa tarkastellakseen yhteiskunnallista muutosta, kannattaa ateistista uskomuksellisuutta, jonka mukaan henkimaailmaa tai Jumalaa ei ole)

Utopistinen (eivät yleensä usko luokkataistelun tai yhteiskunnallisen vallankumouksen välttämättömyyteen sosialismin syntymiselle. Uskovat, että kaikkien luokkien ihmiset voivat vapaaehtoisesti omaksua yhteiskuntasuunnitelmansa, jos se esitetään vakuuttavasti, ja että heidän osuustoimintansa muoto voidaan vakiinnuttaa samanmielisten ihmisten keskuuteen olemassa olevassa yhteiskunnassa. Näin heidän pienet yhteisönsä voivat osoittaa yhteiskuntasuunnitelmansa toteutettavuuden)

Alkukantainen (esim. irokeesit, yhteiskuntia, jotka harjoittivat taloudellista yhteistyötä yhteisönsä jäsenten välillä, joissa lähes jokaisella yhteisön jäsenellä oli oma panoksensa yhteiskunnan hyväksi, ja maa ja luonnonvarat jaettiin usein rauhanomaisesti yhteisön kesken)

Uskonnollinen (sis. uskonnolliset periaatteeet, eikä kiellä esi-isien uskoa ja tietämystä)

Onko muita? Millä näillä on parhaat edellytykset tulevaisuuteen?
On kuitenkin muistettava, että kommunismi on vielä suhteellisen nuori poliittinen oppi, ja tarvitse aikaa kehittyäkseen. Harmi vain, että maailmassa ei ole poliittisten oppien koeajoalueita - kaikki halutaan heti liikenteeseen. NL ajan vallankumouksen aikana siitä opista puuttuivat jarrut, ja se oli liian iso liikenteeseen.

21

1997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "On kuitenkin muistettava, että kommunismi on vielä suhteellisen nuori poliittinen oppi, ja tarvitse aikaa kehittyäkseen".

      Kommunismi on jo yli sata vuotta vanha ja yllättävän paljon saanut ruumiita aikaan.

      Työkalut kehitykseen kommunismilla on ollut:

      sodat, tapot, murhat, internointi, koulutuskeskukset, työleirit, ilmianto, vähemmistökansojen tuhoaminen, lasten ja naisten raiskaukset, kaupunkien tuhoamiset, toisin ajattelevien vaino, luontokatastroofit, yhteiskunnan resurssien varastaminen, yksipäistäminen, poliittisten päätösten manipulointi, ateismi, jumalattomuus, ...
      Riittää tähän alkuun?

      • Anonyymi

        Olet harvinaisen kehittymätön tai ajattelematon. Se, että kommunismi on "jo" yli 100 v. vanha, kertoo vain sen, että se on vielä suht nuori ideologia. Ja kerropa paljonko kristinusko sai aikaan hävitystä. Et ei mitään uutta.


      • Anonyymi

        Kuka vain, joka toistaa ajat sitten kumottua "kommunismin tuhot ateismin syytä" -myyttiä, menettää oikeuden tulla otetuksi vakavasti.

        Jos korrelaatio on kausaatiota niin Stalinin viikset todistavat, että viikset ovat syypää massamurhiin.

        Kollektivismiaatteessa on paljon pielessä, jolla ei ole mitään tekemistä uskonnon puutteen kanssa.

        https://www.patheos.com/blogs/tippling/2019/03/24/a-great-myth-about-atheism-hitler-stalin-pol-pot-atheism-atrocity-redux/

        Puhumattakaan tosiasiasta, että Stalin tuki ortodoksikirkkoa.

        https://www.patheos.com/blogs/daylightatheism/2009/06/stalin-the-divine-savior/

        Raamatussa itsessään on kerrontaa, joka kuvailee kommunismia, ja ehdottaa, että varhaiset kristityt olivat kommunisteja, vaikka nykykristityt yrittääkin valikoivasti selitellä sitä pois kuten monta muuta Raamatun itselle epäsuotuisaa kohtaa.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16855018/suositelkaa-kirjoja-kommunismista!#comment-114212919

        Kommunismin sortoa oli havaittavissa jo kristillisissä anabaptisteissa. Ei unohdeta sellaista hirmutekoa kuin lahkoon kuulumattomien ei-kristillisten karkoitusta, joihin lukeutui raskaana olevia naisia, vauvoja sekä vanhuksia, raivoavaan lumimyrskyyn. (!!!)

        https://listverse.com/2014/10/03/10-communist-societies-that-predated-the-ussr/

        Raamattu myös rohkaisee sellaisia ihmisarvon ja ihmisoikeuksen loukkauksia kuin:

        *lapsen hakkaaminen (Sananlaskut 13:24, "vitsan käyttö" onkin yleisin tekosyy; esim. Hana Williams kuoli ulos lukittuna hypotermiaan)

        *lapsiavioliitot (4. Mooseksen kirja / Numbers 17:18; käsketään tappamaan "siis lapsista kaikki pojat ja - myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. [18] Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne.")

        *homouden valheellinen "rinnastus" seksuaaliperversioihin ja siltä pohjalta homoseksuaalien murhaamisen lietsominen (3. Mooseksen kirja / Leviticus 20:13)

        (Yleisesti lisää valerinnastuksen loogisesta fallaasista: https://www.logicallyfallacious.com/logicalfallacies/False-Equivalence )

        *orjan omistamista

        Kirje efesolaisille 6:5 käskee orjia pelkäämään, "kunnioittamaan" ja "palvelemaan" maallisia isäntiään "Kristuksen palvelijoina" "koko sydämestänne". (!!!!)

        1. Pietarin kirje 2:18 lisää, että myös epäoikeudenmukaisia isäntiä tulee palvella näin! Koska, seuraavat osiot sanovat (1. Pietarin kirja 2:19-21): "Armoahan se on, jos joku omassatunnossaan Jumalaan sidottuna joutuu syyttömästi kestämään kärsimyksiä. Mitä erinomaista siinä on, jos te kestätte silloin, kun teitä kuritetaan tehtyänne väärin? Jos te sen sijaan kestätte silloin, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalalta teille tulevaa armoa. Sillä siihen teidät on kutsuttu. Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään."

        *Lisätään tähän Kirje roomalaisille 13:1-7: "Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin(!!!!!), häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan(!!!!!), ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta. Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi.(!!!!!) Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen.(!!!!!) Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta vaan myös omantunnon vaatimuksesta. Sen vuoksi te verojakin maksatte, sillä viranomaiset ovat Jumalan palveluksessa, kun he hoitavat tehtäviään. (Taas kerran se harhaanjohtava muka-rinnastus.) Antakaa jokaiselle se, mikä hänelle kuuluu: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko(!!!!!), kenelle kunnia, sille kunnia."

        Kuinkahan moni kristitty sanoisi näin kommunismin uhreille?

        *5. Mooseksen kirja / Deuteronomy 13:7-10 kehottaa murhaamaan läheiset rakkaat, jotka yrittävät saada uskovan pois "oikeaoppisesta" uskonnollisesta fanaattisuudesta. "9 älä suostu hänen ehdotukseensa äläkä kuuntele häntä. Älä sääli häntä, älä osoita hänelle armoa äläkä salaa hänen rikostaan, 10 vaan surmaa hänet. Heitä itse ensimmäinen kivi, ja sinun perässäsi tulkoot kaikki muut."

        Kuulostaa aika monelta uskontokultilta. Samoin tekevät "ainoan oikean oppinsa" puolesta "epäjumalia" vastaan.

        Kuinka moni kristitty soimaa islaminuskoa samasta ja väittää tosissaan kristinuskoa "rakkauden" ja "rauhan" uskonnoksi? Kuinka moni yrittää selittää tuon osion?

        https://listverse.com/2018/06/24/10-human-rights-atrocities-justified-using-the-christian-bible/

        https://listverse.com/2018/08/01/10-dark-and-ungodly-christian-beliefs/

        ListVersen lisäksi nämä osiot voi vahvistaa sivustoilta Raamattu.fi ja Skeptic's Annotated Bible.

        δδ Xeper δδ


    • Anonyymi

      Kommunismia ei koskaan ole toteutunut missään päin maailmaa, vaikka sitä on yritettykin. Siinä on kyse vain utopiasta, jonka kehitti Englannissa huumoripakinoitsija Engel. Engel oli rahapulassa keksinyt vetävän tarinan, johon Marx lähti mukaan. Moni otti kuitenkin asian tosissaan silloin. Aivan kuten nykyäänkin pompitaan innoissaan monien netin reikäpäänä keksittyjen mitä älyttömimpien juttujen perässä. Monissa maissa kuten Neuvostoliitossa, Kiinassa tai Etelä-Amerikan maissa yritettiin, mutta aina tyssättiin kommunismin keskeisimpään ajatukseen eli internationaaliin.

      • Anonyymi

        Missä sulla on järki? Missähän kristinusko toteutui 100 vuotta sen luomisen jälkeen?! Suhteessa kristinuskoon, kommunismi levisi tehokkaammin osin tekniikan myötävaikutuksesta (radio, tv yms.), mutta sen kehittäminen on yhtä pahasti kesken kun kristinuskon, eli verta ja kuolemaa on odotettavissa, kunnes sillä on yhtä monta alalajia kun kristinuskolla, ja poliittinen valta, joka sitä ideologiaa käyttää, on rajoitettu kuten kirkon valta nykyään.


      • Anonyymi

        "aina tyssättiin kommunismin keskeisimpään ajatukseen eli internationaaliin"

        Mitäs oinas selittää?


    • Anonyymi

      Tässä on erittäin mielenkiintoinen mielipide:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16855018/suositelkaa-kirjoja-kommunismista!#comment-114154712
      "Marxisti-leninistit muistuttaa ... siinä, että oppia luetaan kirjaintarkasti kuin mitkäkin fundiskristilliset lukee raamattua. Sama se kuinka paljon ideologian pitää syrjäyttää se materiaalinen todellisuus, jonka puolesta koko marxismi-leninismin materialistinen filosofia on puhuvinaan.

      Tosiasioita pitää väännellä ja käännellä ja ulkoisten syntipukkien osuutta paisuttaa ja pelkistää yli äyräiden selittämään pois miksi ideologisesti oikeaoppisiksi nimitettyjen kommunistivaltioiden ja valekommunismi-revisionismiksi haukuttujen vastaavien osaksi lankesi hyvinkin samanlaisia katastrofaalisia tuloksia.

      Oikeaoppisten kohdalla kaikkeen löytyy aina joku syy, ellei jokin ole yks kaks valetta, mutta revisionistien kohdalla samoja perusteita ei tarvitse noudattaa."

      • Anonyymi

        Eli näyttää siltä, että myös kommunismin ongelma on se, että sen johtajasta tai luojasta halutaan tehdä puoljumala. Mutta vain ideologisia johtajiaan alaiset voivat miellyttää kirjan piiruntarkalla noudattamisella. Vai ketä tai mitä muuta he kuvittelevat voivansa miellyttää?
        Uskonnot ajattelevat voivansa miellyttää Jumalaa, jonka he uskonnon perusteella alentavat ihmisen käsityskyvyn tasolle. Toisaalta terve maalaisjärki on luonnonlain perustaa.

        Mitä kävi Jeesukselle hänen arvosteltuaan kirjanoppineita? Hän mm. sanoi, että laki on annettu, eikä yksikään pysty sitä noudattamaan. Missä siis vika? Ihmisissä tietysti, ja heidän ahdasmielisissä tulkinnoissaan, jotka lähtevät heidän omasta luonneidentiteetistään.

        On ihan sama mikä ideologia tai uskonto, mutta ihmisen luonne määrittää sitä, miten hän sitä ideologiaa haluaa tulkita.
        Ennemminkin siis pitäisi luoda ideologia, joka auttaa kanavoimaan ihmisen oman luonneidentiteetin sisäisiä tekijöitä, ja se on vastaus koko yhteiskunnan perustan ja olemuksen muuttamiselle - ei se, mitä omistat, vaan se, mitä itse olet, ja miten pääset kaltaistesi luokse, joista saat ilosi, ja jonka ideoista ja luomuksista tuot oman uhrisi, joka annetaan koko yhteiskunnan ja maailman hyväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli näyttää siltä, että myös kommunismin ongelma on se, että sen johtajasta tai luojasta halutaan tehdä puoljumala. Mutta vain ideologisia johtajiaan alaiset voivat miellyttää kirjan piiruntarkalla noudattamisella. Vai ketä tai mitä muuta he kuvittelevat voivansa miellyttää?
        Uskonnot ajattelevat voivansa miellyttää Jumalaa, jonka he uskonnon perusteella alentavat ihmisen käsityskyvyn tasolle. Toisaalta terve maalaisjärki on luonnonlain perustaa.

        Mitä kävi Jeesukselle hänen arvosteltuaan kirjanoppineita? Hän mm. sanoi, että laki on annettu, eikä yksikään pysty sitä noudattamaan. Missä siis vika? Ihmisissä tietysti, ja heidän ahdasmielisissä tulkinnoissaan, jotka lähtevät heidän omasta luonneidentiteetistään.

        On ihan sama mikä ideologia tai uskonto, mutta ihmisen luonne määrittää sitä, miten hän sitä ideologiaa haluaa tulkita.
        Ennemminkin siis pitäisi luoda ideologia, joka auttaa kanavoimaan ihmisen oman luonneidentiteetin sisäisiä tekijöitä, ja se on vastaus koko yhteiskunnan perustan ja olemuksen muuttamiselle - ei se, mitä omistat, vaan se, mitä itse olet, ja miten pääset kaltaistesi luokse, joista saat ilosi, ja jonka ideoista ja luomuksista tuot oman uhrisi, joka annetaan koko yhteiskunnan ja maailman hyväksi.

        Hyvinpä Jesse totesi, että Jumalan valtakunta otetaan lainoppineilta pois, ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinpä Jesse totesi, että Jumalan valtakunta otetaan lainoppineilta pois, ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.

        Mistä lähtee nk. syntien anteeksiantaminen? Eikö ymmärryksestä? Ymmärryshän on hyväksymisen alku. Sen takia: kokoa, liittele oikein, aseta täyte, ja hallitse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä lähtee nk. syntien anteeksiantaminen? Eikö ymmärryksestä? Ymmärryshän on hyväksymisen alku. Sen takia: kokoa, liittele oikein, aseta täyte, ja hallitse.

        Eihän tuo tarkoita mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli näyttää siltä, että myös kommunismin ongelma on se, että sen johtajasta tai luojasta halutaan tehdä puoljumala. Mutta vain ideologisia johtajiaan alaiset voivat miellyttää kirjan piiruntarkalla noudattamisella. Vai ketä tai mitä muuta he kuvittelevat voivansa miellyttää?
        Uskonnot ajattelevat voivansa miellyttää Jumalaa, jonka he uskonnon perusteella alentavat ihmisen käsityskyvyn tasolle. Toisaalta terve maalaisjärki on luonnonlain perustaa.

        Mitä kävi Jeesukselle hänen arvosteltuaan kirjanoppineita? Hän mm. sanoi, että laki on annettu, eikä yksikään pysty sitä noudattamaan. Missä siis vika? Ihmisissä tietysti, ja heidän ahdasmielisissä tulkinnoissaan, jotka lähtevät heidän omasta luonneidentiteetistään.

        On ihan sama mikä ideologia tai uskonto, mutta ihmisen luonne määrittää sitä, miten hän sitä ideologiaa haluaa tulkita.
        Ennemminkin siis pitäisi luoda ideologia, joka auttaa kanavoimaan ihmisen oman luonneidentiteetin sisäisiä tekijöitä, ja se on vastaus koko yhteiskunnan perustan ja olemuksen muuttamiselle - ei se, mitä omistat, vaan se, mitä itse olet, ja miten pääset kaltaistesi luokse, joista saat ilosi, ja jonka ideoista ja luomuksista tuot oman uhrisi, joka annetaan koko yhteiskunnan ja maailman hyväksi.

        Raamatun pohjalta vaikka "kommunismin ongelma on se, että sen johtajasta tai luojasta halutaan tehdä puoljumala", Raamatun mukaan (Kirje roomalaisille 13:1-4 ): "[1] Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. [2] Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. [3] Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta [3] Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta. [4] Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen."

        Eli Raamatun mukaan jopa itseään jumaloivat despootit (kuten punakmeerit, Stalin, Hoxha, Mao, Tito, pohjois-Korean Kim) ovat saaneet Jumalalta esivallan, jota ei olisi oikeutta vastustaa.

        Mutta mitä mieltä olisivat lukuisat miljoonat kommunismin uhrit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun pohjalta vaikka "kommunismin ongelma on se, että sen johtajasta tai luojasta halutaan tehdä puoljumala", Raamatun mukaan (Kirje roomalaisille 13:1-4 ): "[1] Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. [2] Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. [3] Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta [3] Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta. [4] Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi. Mutta jos teet väärin, pelkää! Esivalta ei kanna miekkaa turhaan. Se on Jumalan palvelija ja panee täytäntöön väärintekijälle kuuluvan rangaistuksen."

        Eli Raamatun mukaan jopa itseään jumaloivat despootit (kuten punakmeerit, Stalin, Hoxha, Mao, Tito, pohjois-Korean Kim) ovat saaneet Jumalalta esivallan, jota ei olisi oikeutta vastustaa.

        Mutta mitä mieltä olisivat lukuisat miljoonat kommunismin uhrit?

        Miksi aina käytetään raamatussa olevia yhden tyypin mielipiteitä noihin asioihin? Eikö Mooseskin muiden pappien yms. kanssa säätänyt mm. uhraukset Jumalalle? Ja uskovat sanoo, että Jumala johdatti porukan pois egyptistä, ja Jumala antoi lain.

        Mutta mitä sanoo UT? Että se olikin enkeli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi aina käytetään raamatussa olevia yhden tyypin mielipiteitä noihin asioihin? Eikö Mooseskin muiden pappien yms. kanssa säätänyt mm. uhraukset Jumalalle? Ja uskovat sanoo, että Jumala johdatti porukan pois egyptistä, ja Jumala antoi lain.

        Mutta mitä sanoo UT? Että se olikin enkeli.

        Oliko sinulla pointtikin?

        Jos roomalaiskirjeet sanovat, että KAIKKI esivalta on Jumalalta, niin sittenhän kymmeniä miljoonia vaatinut kommunismi-punafasismi-kollektivismi-terrori on Raamatun oikeuttamaa.

        Ehkäpä Raamattu ei olekaan älykäs moraaliperusta. -köh!-


    • Anonyymi

      Antifa vaikuttaa melko kommunistiselta viritelmältä. Olen lukenut paljon sen jäsenistön tekemistä seksuaalirikoksista. Mikään muu aate kuin kommunismi ei hyväksy jäsenistöön sellaista porukkaa.

      • Anonyymi

        Parempi olla vedenpitävät todisteet niistä "seksuaalirikoksista". Älä ainakaan valita, jos ilman todisteita sanomisiasi voidaan pitää natsien valheina.


    • Anonyymi

      Kommunismin alalajit:
      - yhteiskunnan hajoittaminen
      - sosiaaliset vääryydet
      - aseelliset vallankumoukset
      - elitisti
      - vakoilu yhteiskunta
      - nälänhätä
      - leipäjonot
      - sensuuri
      - kidutusta
      - tapot
      - massa siirrot ja leirit
      - aivopesu
      - pelon kylväminen
      - sodat
      - raiskaukset
      - pedofilia
      - varastelu
      - rosvoaminen
      - jne.
      Kiva oppi ja ideologia!

      • Anonyymi

        Sama kuin kristinusko!

        Unohdit:

        -tekopyhyyden

        -valikoiva, ekslusiivinen "myötätunto" ja "rakkaus" sisä-ryhmää kohtaan (abrahaamisilla uskonnoilla "pelastuneet" ja "uudelleensyntyneet", ei koske "syntisiä")

        -ideologis-opillisesti "vääräoppisten" pahantekosten arvostelun sen-ja-sen oppisuunnan opeista johtuvana (sisäinen attribuutio), oman oppisuuntauksen pahantekoset ulkopuolisisten tekijöiden syyksi eivätkä itse opin (ulkoinen attribuutio)

        -kansamurhaa, kansanmurhaa, kansanmurhaa

        -irrationalismin kannustaminen, tieteen ja järjellisen ajattelun kehittymisen pitkäaikainen hidastaminen, ideologiaan sopimattoman tieteellisen tutkimuksen taantumuksellinen vastustaminen

        -järkeilevien, vähemmän fanaattista uskoa kyseenalaistavien, erilaista uskopolkua seuraavien ja kaikenlaisten toisinajattelijoiden vaino

        -ihmisten hyvinvointia ja terveyttä parantavien (mm. lääketieteen) edistysten kieltäminen ja väkivaltainen vastustaminen vedoten taikauskoon

        -noitavainot, mielivaltaisesti nimettyjen "kerettiläisten" vainoaminen ja kaltoinkohtelu (sis. edellämainittuja)

        -retoriikka, jolla muiden vainoaminen kielletään ja perustellaan omakeksityllä muka-vainotun marttyyrin statuksella, uhrien syyllistäminen, omien pahantekosten kieltäminen ja unohtaminen tai oikeutus uskolla ellei molempia

        -erikoislisenssin antaminen "pelastuneen" statuksen saaneille muiden hyväksikäyttöön ja kaltoinkohteluun

        -rohkaisu "hyvän asian puolesta" valehteluun (kristittyjen tapauksessa "Herran puolesta" valehteluun)

        Kiva oppi ja ideologia!


      • Anonyymi

        Täytyy muistaa, että komuohtajillakin oli oma luonteensa, jonka perusteella he sotki koko ideologian.


    • Anonyymi

      intiaaniheimojen vihollisten skalpeeraukset ???

      • Anonyymi

        Kivikaudella oli pienet piirit. Samaan menee nykyajan sotiminen, vaikka nähdään missä olisi potentiaalisia vihollisia noin älyn suhteen.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe