Jesaja näki Jeesuksen elämän jo 700 vuotta ennen Kristuksen syntymää.

Anonyymi

Katso, minun palvelijani menestyy, hän on nouseva, kohoava ja sangen korkea oleva. Niinkuin monet kauhistuivat häntä — sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo — niin hän on saattava ihmetyksiin monet kansat, hänen tähtensä kuninkaat sulkevat suunsa. Sillä mitä heille ei ikinä ole kerrottu, sen he saavat nähdä, mitä he eivät ole kuulleet, sen he saavat havaita. Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan? Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut. Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli? Sillä hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus häntä. Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa. Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa. Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.
Jesaja 53:1‭-‬15 FB38

https://bible.com/bible/365/isa.53.1-15.FB38

209

878

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Taitavana härskinä huijarina Jeesus vastasi ns. sosiaaliseen tilaukseen. Työnvieroksuja kerjäsi milloin ei jaksanut varastaa.
   Näin se meni.

   • Todellisuudessa tuota Jeesusta katseltiin varsin paljon. Ei niin, että "kaikki peittivät kasvonsa".


   • Anonyymi

    Uskomaton mielikuvituksen voima sinulla! Että liki 100 vuotta kuolemansa jälkeen ihminen itse pystyisi luomaan itsestään Raamatun tarinan! Minun uskoni ei kyllä riitä tuohon.


   • Anonyymi

    Sinäkin aikanaan tulet vastaamaan tuosta lauseestasi itse Jeesukselle.
    Sinä luulet ,että et ,mutta tiedän että joudut ja olen varma että puntit tutisee silloin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinäkin aikanaan tulet vastaamaan tuosta lauseestasi itse Jeesukselle.
    Sinä luulet ,että et ,mutta tiedän että joudut ja olen varma että puntit tutisee silloin.

    Kuule, sinähän et tiedä mistään mitään. Tollo.


  • Anonyymi

   Luuk. 24: 38–39 🔥Niin näkikin ja kaikki saavat nähdä Hänet Hänen ilmestyessä pilvissä jälleen. Monet parkuvat ja vaikeroitsevat silloin.

   • Anonyymi

    Oopium luolan pilvissä, jos jossain muuten eivät missään.
    😁


   • Opettele kirjoittamaan tapahtuneista asioista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oopium luolan pilvissä, jos jossain muuten eivät missään.
    😁

    Meillä on nettiaika, kaikki tulee pilvistä ilman uskontoaopiumiakin.


  • Anonyymi

   Kaikki hirveydet syntyy rikkinäisestä sydämestä.
   Jeesus tuli taivaasta toisesta luomakunnasta ainoa Jolla on eheä sydän, se ei rikkoutunut ristilläkään. Sitä ilkeys ei ymmärrä, koska se tulee saatanasta.
   Kun tämän ymmärtää asiat muuttuu paremmaksi ja kauniimmaksi, koska sydän uudistuu.

   • Anonyymi

    "Jeesus tuli taivaasta.." taivaalle on suunattu kymmeniä tuhansia kaukoputkia eikä siellä mitään sellaista näy...


  • Anonyymi

   Pelkästään jo tuo tämän keskustelun avauksessa luettavan ollut Jesajan kirjan todiste Jeesuksesta joka kirjoitettiin satoja vuosia ennen Jeesuksen tuloa ja syntymää tulisi saada jokainen vähänkin Raamatun totuutta epäröivä tajuamaan, että se kirja on totta!
   Totta on myöskin se, että pian tämä Kaikkivaltias Jumala saattaa ihmiskunnan vastuuseen kaikesta "väärästä", johon ihmiskunta on syyllistynyt menneiden yli 6000 vuoden aikana.
   Tämä sama ikuisuuksien suuri Luoja, joka kirjoitutti oman rakkaan poikansa vaiheista Jesajan välityksellä jo kauan ennenkuin Messias todella tuli maanpäälle, on kirjoituttanut ihmiskunnalle varoituksen hyvissä ajoin etukäteen tottelemattomuuden seurauksista samaan Raamattuun, joka sinullakin mahdollisesti on hyllyssä vain pölyä keräämässä.
   Nyt olisi jokaisen meidän aika herätä ennenkuin on liian myöhäistä katua syntejään. Aikaa ei ole rakkaat hukattavaksi. Katsokaa tätä maailmaa joka kuohuu ympärillämme kuin levottoman meren aallot. Pian maailma kohtaa Jumalan Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen taivaallisen sotajoukkonsa. Jeesus vertasi meidän aikaamme Nooan aikaan, jolloin Jumala hävitti silloisen maailman eli väkivaltaisen ja välinpitämättömän ihmiskunnan. Pian tämä maailma kohtaa saman.

   • Anonyymi

    Vanhan testamentin jeesus lupasi tulla ainoastaan juutalaiset pelastamaan näiden ollessa pois jumalasta.
    Itse jeesuskin toteaa ainakin kerran tulleen vain juutalaisten tähden.
    😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vanhan testamentin jeesus lupasi tulla ainoastaan juutalaiset pelastamaan näiden ollessa pois jumalasta.
    Itse jeesuskin toteaa ainakin kerran tulleen vain juutalaisten tähden.
    😁

    Jumala lupasi vapahtajan kautta pelastamaan vain Juutalaiset.


   • Opettele kirjoittamaan tapahtuneista asioista.

    Alkaa ärsyttää nuo jonninjoutavat ennusteet.


  • Anonyymi

   Johanneksen evankeliumi: 10:16 Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen.

   Karitsa, joka pois maailman synnit.

   Apt: 3:22 Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
   3:23 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

   Ne on ulkopuolisia jotka ei usko Jeesukseen.

   • Anonyymi

    Juutalaisen maailman synnit!
    😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juutalaisen maailman synnit!
    😁

    Moosesuskovaisen kansan.
    Sijaitsee juutalaisille kirjassa!


  • Anonyymi

   "saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan,"

   Tuossa Jesaja ennustelee väärin.

   • Ja kyllähän Jeesus suunsa avasi vielä lopussakin.

    Jesaja puhui jostain toisesta. Niitä ihmisten ajatuksia.


   • Anonyymi

    Mistä tiedät varmasti.
    Yhdessä elokuvassa hän oli aitoperheellinen.
    😁


  • Anonyymi

   Kun sielu ja sydän on rikki täytyy vääristellä mielikseen ja suojella pahuutta; omaa syntisyyttä.
   Kuka elää eheää elämää.
   Jeesus on toisesta luomakunnasta, missä kaikki on hyvin ja puhdasta.

   • Anonyymi

    Rumuus on autuuden lähde, kauniit naiset ovat kultaisia renkaita sian kärsissä.
    😁


  • Anonyymi

   Miltä tuntuu kun jeesus image on valheellinen kirkkojen maalauksissa ja ikoneissa että patsaissa.
   Sivuutatte ohi mielestä?
   😁

   • Anonyymi

    >> Miltä tuntuu kun jeesus image on valheellinen kirkkojen maalauksissa ja ikoneissa että patsaissa. <<

    Koitamme sivuuttaa ne ohi mielestä.
    Nehän ovat vain kirkoissa.

    Vapaissa suunnissahan ei ole epäjumalankuvia lainkaan, koska raamatussa Jumala kieltää sellaiset.


  • Anonyymi

   Juutalaisilla ei käsitykseni mukaan ole minkäänlaista etuoikeudellista asemaa Jumalan edessä tässä ajassa, mutta menneisyydessä kylläkin. Tuo etuoikeus ja suosio otettiin heiltä pois hyvin vakavien rikkomusten, tekojen ja tottelemattomuuden johdosta. Tämä tulee selvästi esiin kun syventyy tutkimaan Uutta testamenttia. Syy löytyy siitä kun Jeesus tuomittiin syyttömänä kuin rikollinen ja tämä tapahtui oman kansan toimesta. Varsinkin juutalainen uskonnollinen papisto oli pääsyyllinen kaikessa Jeesuksen tuomntaan liittyvässä. Silloinen valtaa pitävä itse Rooman keisarin nimittämä hallitsija yritti useaan kertaan osoittaa juutalaiselle papistolle, ettei hän löydä mitään perustavaa syytä, miksi Jeesus pitäisi tuomita kuolemaan. Hän määräsi Jeesuksen ruoskittavaksi yrittäen näin vielä vedota juutalaisten säälin tunteisiin, mutta turhaan. Juutalainen kansa sen etunenässä turmeltuneet hengelliset johtajat huusivat valtaapitävälle Rooman nimittämälle hallitsijalle, ettei tämä olisi keisarin ystävä jos hän ei julistaisi Jeesukselle kuoleman tuomiota. ”Naulattakoon” oli juutalaisten tahto ja näin tapahtui.

   Jeesuksen murha johti siihen, että Jumala hylkäsi Israelin kansan siis lunnolliset juutalaiset. Tämä tuomio oli täysin oikeudenmukainen. Hänen suosionsa siirtyi kristilliselle seurakunnalle, joka näki uuden ajan sarastuksen vuonna 33 jkr kun se perustettiin. Ensimmäisinä tähän uuteen kansaan kuuluivat ne 120 henkeä ylähuoneessa , jotka saivat pyhän hengen lahjan hengen ihmelahjojen kera. Tähän kuului mm. kielilläpuhuminen, joka tosin myöhemmin lakkasi kun tämä lahja oli täyttänyt tarkoituisensa miksi se annettiin kristillisen seurakunnan yksilöille.
   Tähän seurakuntaan, joita kutsuttaisiin jatkossa kristityiksi kuului aluksi tosin lunnollisia juutalaisia mutta myöhemmin kutsun saivat myös pakanat, joista rooman armeijan komentaja Kornelius perheineen olivat ensimmäiset kastetut pakanakristityt.
   Lopulta vuonna 70 jkr koko juutalainen uskonnollinen palvonta järjestelmä tuhoutui, kun Roomalaiset tuhosivat koko Jerusalemin ja sen kerran niin mahtavan temppelin.
   Tuhon jälkeen temppeliä ei enää koskaan rakennettu uudelleen. Luonnolliset juutalaiset sulautuivat kaikkialle maapallolle eri maihin ja kansoihin.

   • Anonyymi

    Kielillä puhuminen syttyi uudestaan mielenterveys häiriöisten uskovaisten otettua se käyttöönsä!


   • Anonyymi

    >> Juutalaisilla ei käsitykseni mukaan ole minkäänlaista etuoikeudellista asemaa Jumalan edessä tässä ajassa, mutta menneisyydessä kylläkin. <<

    Kyllä heille on luvassa kaksinkertaisesti hyvitystä kaikesta kärsimyksestä ja Jumalalla on myös omat suunnitelmansa heitä varten lopun aikana. Ovathan he kansa, jonka kautta muutkin kansat ovat siunauksen saaneet. Ilmestyskirjassa kerrotaan Jeesuksen 12 apostolien nimien olevan jopa uuden Jerusalemin perustuksessa. Ilm. 21:14 "Ja kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoista apostolin kaksitoista nimeä."

    Jumalan lapseudessa ei kylläkään ole mitään erotusta juutalaisen ja kreikkalaisen, miehen taikka naisen välillä uudessa liitossa yms asioissa. Jeesukseen uskovat messiaaniset juutalaiset kokevatkin olevansa erittäin tasavertaisia meidän kanssamme, eivät ylpeile, eikä meidänkään kuulu ylpeillä, niin kuin ut sanoo.


  • Anonyymi

   Miksi Paavali kirjoitti lakatusta ilmiöstä ja sanoi tekevänsä sitä enemmän kuin muut?

   Kumma setä.

   • Anonyymi

    Hänellä oli uskottu mies, ei vaimoa.
    Ihan kuin Edgar Hooverilla, hänellä mies ja oli myös transvestiitti.
    😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hänellä oli uskottu mies, ei vaimoa.
    Ihan kuin Edgar Hooverilla, hänellä mies ja oli myös transvestiitti.
    😁

    Hoover vainosi homotekoja tekeviä miehiä valtion hallinnossa.
    Homovihaa samaa kuin tyypeillä täälläkin paljon monissa.
    😁


  • Anonyymi

   Jesaja:
   7:14 Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.
   7:15 Voita ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin hän oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän;
   7:16 sillä ennenkuin poika on oppinut hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän, tulee autioksi maa, jonka kahta kuningasta sinä kauhistut.

   • Kyllä Damasko ja Israel olivat jo tuhoutuneet kauan ennen kuin poika jonka syntymästä Jes. 7 kertoo , oli kasvanut niin isoksi että kykeni itse erottamaan hyvän pahasta. Puhe myös on nuoresta naisesta ei neitseestä.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Kyllä Damasko ja Israel olivat jo tuhoutuneet kauan ennen kuin poika jonka syntymästä Jes. 7 kertoo , oli kasvanut niin isoksi että kykeni itse erottamaan hyvän pahasta. Puhe myös on nuoresta naisesta ei neitseestä.

    Vaikka vt:ssä lukisi nuori nainen, se ei muuta sitä, että Jeesus on Messias.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaikka vt:ssä lukisi nuori nainen, se ei muuta sitä, että Jeesus on Messias.

    Jeesus siis syntyi noin v. 725 eaa ekakerran ja syntyi sitten uudelleen noin 700 vuotta myöhemmin?


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Jeesus siis syntyi noin v. 725 eaa ekakerran ja syntyi sitten uudelleen noin 700 vuotta myöhemmin?

    VT ei ole pelkkää historiaa, vaan myös esikuvaa siitä, mitä tuleman pitää uudessa liitossa ja tulevaisuudessa. VT:ssa on niitäkin profetioita, jotka eivät ole vielä tapahtuneet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    VT ei ole pelkkää historiaa, vaan myös esikuvaa siitä, mitä tuleman pitää uudessa liitossa ja tulevaisuudessa. VT:ssa on niitäkin profetioita, jotka eivät ole vielä tapahtuneet.

    Messias ei ole toiminut .


  • Anonyymi

   Jes.53:12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet lujettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta. Luuk.22:37 Sillä minä sanon teille, että minusta pitää käymän toteen tämän , mikä kirjoitettu on: Ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon. Sillä se , mikä minusta on sanottu, on täyttynyt.

  • Anonyymi

   Niin, Kristus syntyi vasta Paavalin synnyttämänä hänen sanailustaan itse määrämästään kuolemasta kiivaillessaan Jumalan kiivaudella asettaessaan yhden miehen eteen puhtaan neitsyen. En ole koskaan nähnyt vastaavaa röyhkeyttä liva-elämässä, mutta en väitä etteikö sitä olisi.

  • Anonyymi

   Menehtyi kuolemaan saakka vaan menestyy aikain loppuun asti. Messias Mestari, kunnia Hänelle.

  • Ainakin se kristityjen pitäisi tästä ymmärtää ettei JHWH:n palvelija ole JHWH itse, ei myöskään muutoinkaan mikään jumala. Henkilö palkitaan myös omilla jälkeläisillä, maineella ja muilla palkkioilla.
   Jeesus ei ollut ruma eikä sairas,ei ollut hiljaa ristillä eikä ollut vastoin lakia perustanut perhettä joten hän ei ollut siittänyt omia lapsia. Ei myös ole mitään syntivelkaa tai syntiä jonka joku muu voi ottaa kontolleen.

   • Anonyymi

    Sakarja keroo ihan selvästi, että ristille naulattiin Jehova. Jesaja kertoo samasta asiasta ja myös siitä, että Jehova antoi itsensä sovitusuhriksi ottaakseen maailman synnit kannettavakseen. Näyttää siltä, että sinulle juutalaiselle dikdukille tämä raamatullinen totuus ei näytä menevän perille, koska hoet alituksesti tuota valhetta.

    Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
    ---
    10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

    Jes 53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan,
    5 vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.
    6 Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.
    7 Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut.
    8 Hänet vangittiin, tuomittiin ja vietiin pois -- kuka hänen kansastaan siitä välitti? Hänet syöstiin pois elävien maasta, hänet lyötiin hengiltä kansansa rikkomusten tähden.
    9 Hänet oli määrä haudata jumalattomien joukkoon. Rikkaan haudassa hän sai leposijansa. Koskaan hän ei ollut harjoittanut vääryyttä, eikä petos ollut noussut hänen huulilleen.
    10 Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin, että hänet lävistettiin. Mutta kun hän antoi itsensä sovitusuhriksi, hän saa nähdä sukunsa jatkuvan, hän elää kauan, ja Herran tahto täyttyy hänen kauttaan.


   • Anonyymi

    >> Ainakin se kristityjen pitäisi tästä ymmärtää ettei JHWH:n palvelija ole JHWH itse, ei myöskään muutoinkaan mikään jumala. <<

    Ei miedän tarvitse juutalaisten vanhatestamentillisia tulkintoja ymmärtää. Vanhaa ja uutta testamenttia kuuluu tutkia yhdessä. VT on esikuvaa siitä, mitä uudessa liitossa tapahtuu.

    "Jälkeläiset", jotka Messiaalla ovat, ovat opetuslapsia, seuraajia, Jumalan perheeseen syntyneitä lapsia.

    Hän ei myöskään sanonut olevansa rabbi, muut kutsuivat häntä rabbiksi. Hän itse myönsi olevansa Herra ja opettaja. kun opetuslapset sellaiseksi häntä ensin kutsuivat. Eikä naimisiinmenokaan siksi ollut tarpeen, koska hän ei ollut vanhan liiton rabbi. Vaimokaan ei ollut tarpeen, koska hän tuli maailmaan vapauttaakseen ihmiset synneistään, niin kuin Jes. 53 muun muassa kertoo, eikä perustaakseen perheen.

    Jeesuksen ulkonäöstä ei tiedetä mitään, oliko hän ruma vai kaunis ulkonältään, mutta häntä ruoskittiin ym, mistä syystä on tuo rumuus-kohta profetiassa. Jeesus myös sanoo yhdessä kohtaa raamattua "aiotteko sanoa minulle, parantaja, paranna itsesi", mistä syystä jotkut ovat ajatelleet, että hän on saattanut itsekin sairastaa. Hänhän tuli kokemaan myös ihmisen elämää sellaisena kuin se on.

    Ja tehtävänsä kautta hänellä oli valta Jumalan Poikana antaa anteeksi myös syntejä.


   • Anonyymi

    Vale!
    Juutalaisten Tooran mukaan hän oli jalkavammainen, toinen silmä sokea ja oli iso elin.
    Hullu noita jne.
    😁


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Ainakin se kristityjen pitäisi tästä ymmärtää ettei JHWH:n palvelija ole JHWH itse, ei myöskään muutoinkaan mikään jumala. <<

    Ei miedän tarvitse juutalaisten vanhatestamentillisia tulkintoja ymmärtää. Vanhaa ja uutta testamenttia kuuluu tutkia yhdessä. VT on esikuvaa siitä, mitä uudessa liitossa tapahtuu.

    "Jälkeläiset", jotka Messiaalla ovat, ovat opetuslapsia, seuraajia, Jumalan perheeseen syntyneitä lapsia.

    Hän ei myöskään sanonut olevansa rabbi, muut kutsuivat häntä rabbiksi. Hän itse myönsi olevansa Herra ja opettaja. kun opetuslapset sellaiseksi häntä ensin kutsuivat. Eikä naimisiinmenokaan siksi ollut tarpeen, koska hän ei ollut vanhan liiton rabbi. Vaimokaan ei ollut tarpeen, koska hän tuli maailmaan vapauttaakseen ihmiset synneistään, niin kuin Jes. 53 muun muassa kertoo, eikä perustaakseen perheen.

    Jeesuksen ulkonäöstä ei tiedetä mitään, oliko hän ruma vai kaunis ulkonältään, mutta häntä ruoskittiin ym, mistä syystä on tuo rumuus-kohta profetiassa. Jeesus myös sanoo yhdessä kohtaa raamattua "aiotteko sanoa minulle, parantaja, paranna itsesi", mistä syystä jotkut ovat ajatelleet, että hän on saattanut itsekin sairastaa. Hänhän tuli kokemaan myös ihmisen elämää sellaisena kuin se on.

    Ja tehtävänsä kautta hänellä oli valta Jumalan Poikana antaa anteeksi myös syntejä.

    Alkukielen zera tarkoittaa miehen siittämiä jälkeläisiä, ei opetuslapsia ellei Jeesus nyt sitten ollut näiden biologinen isä. Jos lakia noudatti piti ottaa vaimo, tora niin käskee . Kristinuskossa on Jumala ja tällä poika juutalaisuudessa ei ole kuinJumala yksin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sakarja keroo ihan selvästi, että ristille naulattiin Jehova. Jesaja kertoo samasta asiasta ja myös siitä, että Jehova antoi itsensä sovitusuhriksi ottaakseen maailman synnit kannettavakseen. Näyttää siltä, että sinulle juutalaiselle dikdukille tämä raamatullinen totuus ei näytä menevän perille, koska hoet alituksesti tuota valhetta.

    Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
    ---
    10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

    Jes 53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan,
    5 vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.
    6 Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.
    7 Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut.
    8 Hänet vangittiin, tuomittiin ja vietiin pois -- kuka hänen kansastaan siitä välitti? Hänet syöstiin pois elävien maasta, hänet lyötiin hengiltä kansansa rikkomusten tähden.
    9 Hänet oli määrä haudata jumalattomien joukkoon. Rikkaan haudassa hän sai leposijansa. Koskaan hän ei ollut harjoittanut vääryyttä, eikä petos ollut noussut hänen huulilleen.
    10 Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin, että hänet lävistettiin. Mutta kun hän antoi itsensä sovitusuhriksi, hän saa nähdä sukunsa jatkuvan, hän elää kauan, ja Herran tahto täyttyy hänen kauttaan.

    JHWH on oman ilmoituksensa mukaan aina elävä- miten kukaan voisi tappaa maailman luojan? JHWH on kaikkivaltias, ei hänen tarvitse ensin "tappaa" itseään uhriksi itselleen jotta voisi tehdä jotain. Sellaista kuin maailman synti ei edes ole,vaan kukin on itse vastuussa teoistaan .
    Jes 53 alkaa näin" Hän kasvoiJHWH:n edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta". JHWH siis kasvaa itsensä edessä ennen kuin ottaa omalle kontolleen joidenkin pahat teot ja sen jälkeen kun on rankaissut itseään sairaudella ja rumuudella "saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja JHWH:n tahto toteutuu hänen kauttaan"
    Hän palkitsee itsensä myös näin: " minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; " Vihdoin Jumala pääse suurmiesten joukkoon ja saa myös elää kauan.. !!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vale!
    Juutalaisten Tooran mukaan hän oli jalkavammainen, toinen silmä sokea ja oli iso elin.
    Hullu noita jne.
    😁

    Tora ei puhu Jeesuksesta yhtään mitään .


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Tora ei puhu Jeesuksesta yhtään mitään .

    Tora ei, mutta juutalaisten kirja kylläkin!


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Tora ei puhu Jeesuksesta yhtään mitään .

    Raamatun Jumala on yksi Jumala, joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Alkukielen zera tarkoittaa miehen siittämiä jälkeläisiä, ei opetuslapsia ellei Jeesus nyt sitten ollut näiden biologinen isä. Jos lakia noudatti piti ottaa vaimo, tora niin käskee . Kristinuskossa on Jumala ja tällä poika juutalaisuudessa ei ole kuinJumala yksin.

    >> Alkukielen zera tarkoittaa miehen siittämiä jälkeläisiä <<

    Jeesus on Aabrahamin siementä. Ja Aabrahamin siemenessä tulee siunaus kaikille eli Jeesuksen kautta.

    "minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä"

    Ja varmasti ei laki määrää kaikkia lainnoudattajia ottamaan vaimoa. Ei Jumala mikään pakottaja ole. Profeetoista Jeremia ei mennyt naimisiin, eikä Eliastakaan sanota, että hän olisi ollut naimisissa jne.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    JHWH on oman ilmoituksensa mukaan aina elävä- miten kukaan voisi tappaa maailman luojan? JHWH on kaikkivaltias, ei hänen tarvitse ensin "tappaa" itseään uhriksi itselleen jotta voisi tehdä jotain. Sellaista kuin maailman synti ei edes ole,vaan kukin on itse vastuussa teoistaan .
    Jes 53 alkaa näin" Hän kasvoiJHWH:n edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta". JHWH siis kasvaa itsensä edessä ennen kuin ottaa omalle kontolleen joidenkin pahat teot ja sen jälkeen kun on rankaissut itseään sairaudella ja rumuudella "saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja JHWH:n tahto toteutuu hänen kauttaan"
    Hän palkitsee itsensä myös näin: " minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; " Vihdoin Jumala pääse suurmiesten joukkoon ja saa myös elää kauan.. !!!

    Et ymmärrä oma Jumalasi olemusta, siinä syy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et ymmärrä oma Jumalasi olemusta, siinä syy.

    Tietenkään en voi ymmärtää , voin vain tietää sen mitä hän Israelille ilmoitti :Hän on yksi, Hän ei kuole, Hän on maailman luoja ja ainoa syntien anteeksi antaja. Messias on ihminen, Davidin jälkeläinen, jonka Jumala valitsee johonkin tehtävään, luotu olento, kuten minä ja sinä.
    En usko että mikään mitä Hän ilmoitti olisi väärin niin että minun pitäisi alkaa miettiä miten sen muuttaisin jotta siitä tulisi se mitä hän oikeasti tarkoitti, mutta ei jostain syystä kyennyt vaikka on maailman luoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Alkukielen zera tarkoittaa miehen siittämiä jälkeläisiä <<

    Jeesus on Aabrahamin siementä. Ja Aabrahamin siemenessä tulee siunaus kaikille eli Jeesuksen kautta.

    "minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä"

    Ja varmasti ei laki määrää kaikkia lainnoudattajia ottamaan vaimoa. Ei Jumala mikään pakottaja ole. Profeetoista Jeremia ei mennyt naimisiin, eikä Eliastakaan sanota, että hän olisi ollut naimisissa jne.

    Jumala ei ole kenenkään siementä eikä tee jälkeläisiä. Jos Jeesus olisi ollut jumala ei hän tietenkään olisi voinut olla kenkään ihmisen jälkeläinen . Nykyinen suomennos kääntääkin Jesajan oikein, henkilö saa omia jälkeläisiä ja hänet muutenkin palkitaan.
    Kyllä JHWH pakottaa monessakin vain häntä saa rukoilla, ei saa murhata , sabatti pitää pyhittää jne "Lisääntykää" on mitzva joka koskee miehiä, naisille se on oma valinta. Kristinusko on tässäkin täysin toisenlainen ja yrittää jälkikäteen tehdä Israelin uskonnostakin samanlaisen kuin se itse on .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raamatun Jumala on yksi Jumala, joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki.

    Israelin Jumala on yksi vain kristinuskossa on kolmiyhteinen Jumala missään muussa uskonnossa ei ole eikä ole aiemminkaan ollut. Teillä kesti kauan ennen kuin päädyitte tuohon kolmiyhteyteen " 1. Tim. 2:5 :Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen kristus Jeesus".


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Israelin Jumala on yksi vain kristinuskossa on kolmiyhteinen Jumala missään muussa uskonnossa ei ole eikä ole aiemminkaan ollut. Teillä kesti kauan ennen kuin päädyitte tuohon kolmiyhteyteen " 1. Tim. 2:5 :Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen kristus Jeesus".

    Hellitä jo. Sinulla on levy päällä. Jeesuksen Jumaluus ilmenee raamatusta eri tavoin, jo ennen Paavalia ja jo ennen kirkolliskokouksia. Ja sinulle on jo sanottu, että kristinuskossa on yksi Junmala, joka on Isä, Poika ja Henki.

    Eipä sinulle kukaan muu kuin Israelin Jumala itse voi ilmoittaa, kuka ja mikä hän on, joten sitä sitten odottelemaan, että hän ottaa peitteen silmiltä.

    Me olemme sinulle asian raamatusta jo osoittaneet. Kannattaisi lukea ne kommentit, eikä väitellä uudestaan ja uudestaan samoista asioista. Kuka tänne jaksaa moneen kertaan samat jakeet sinulle hakea.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Jumala ei ole kenenkään siementä eikä tee jälkeläisiä. Jos Jeesus olisi ollut jumala ei hän tietenkään olisi voinut olla kenkään ihmisen jälkeläinen . Nykyinen suomennos kääntääkin Jesajan oikein, henkilö saa omia jälkeläisiä ja hänet muutenkin palkitaan.
    Kyllä JHWH pakottaa monessakin vain häntä saa rukoilla, ei saa murhata , sabatti pitää pyhittää jne "Lisääntykää" on mitzva joka koskee miehiä, naisille se on oma valinta. Kristinusko on tässäkin täysin toisenlainen ja yrittää jälkikäteen tehdä Israelin uskonnostakin samanlaisen kuin se itse on .

    Jeesus sikisi raamatun mukaan Pyhästä Hengestä. Piste.

    Uusi liitto on erilainen vanhan liiton profetian mukaan, mutta sinä yrität tehdä uudesta liitosta vanhan liiton kaltaisen.

    Ja Jumala ei todellakaan pakota. Sinulla on väärä kuva Jumalasta. Kiivaus oman nimen puolesta ja omasta kunniasta ei ole pakottamista. Jumala ei halua mitään orjia, vaan seuraajia.

    Ja mitä tulee kristinuskoon, uskon Jeesukseen Israelin Messiaana laittoivat alulle juutalaiset ja juutalaiset olivat niitä, jotka lähtivät viemään evankeliumin ilosanomaa pakanoillekin. Kiitos juutalaisten, evankleiumi saavutti lopulta jopa meidät suomalaisetkin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Tietenkään en voi ymmärtää , voin vain tietää sen mitä hän Israelille ilmoitti :Hän on yksi, Hän ei kuole, Hän on maailman luoja ja ainoa syntien anteeksi antaja. Messias on ihminen, Davidin jälkeläinen, jonka Jumala valitsee johonkin tehtävään, luotu olento, kuten minä ja sinä.
    En usko että mikään mitä Hän ilmoitti olisi väärin niin että minun pitäisi alkaa miettiä miten sen muuttaisin jotta siitä tulisi se mitä hän oikeasti tarkoitti, mutta ei jostain syystä kyennyt vaikka on maailman luoja.

    >> Tietenkään en voi ymmärtää , voin vain tietää sen mitä hän Israelille ilmoitti -- ei jostain syystä kyennyt vaikka on maailman luoja. <<

    Kyvyttömyys on kokonaan sinun puolellasi.

    Jumala on aina ilmoittanut ja paljastanut itsestään enemmän ja enemmän vähitellen, ja vienyt suunnitelmaansa pala palalta eteenpäin. Messias-profetia ja lupaus uudesta liitosta annettiin jo vanhassa liitossa, mutta uuden liiton koko olemus paljastui täysin vasta, kun se saatettiin voimaan.

    "Salaisuus on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta nyt ilmoitettu" Kol. 1:26.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Tietenkään en voi ymmärtää , voin vain tietää sen mitä hän Israelille ilmoitti -- ei jostain syystä kyennyt vaikka on maailman luoja. <<

    Kyvyttömyys on kokonaan sinun puolellasi.

    Jumala on aina ilmoittanut ja paljastanut itsestään enemmän ja enemmän vähitellen, ja vienyt suunnitelmaansa pala palalta eteenpäin. Messias-profetia ja lupaus uudesta liitosta annettiin jo vanhassa liitossa, mutta uuden liiton koko olemus paljastui täysin vasta, kun se saatettiin voimaan.

    "Salaisuus on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta nyt ilmoitettu" Kol. 1:26.

    "Jumala on aina ilmoittanut ja paljastanut itsestään enemmän ja enemmän vähitellen, ja vienyt suunnitelmaansa pala palalta eteenpäin. "
    Ei ole totta, olette uusi uskonto, teillä on oman oppinne mukaan kolmiyhteinen Jumala jonka yksi osa on inkarnoitunut ihmiseksi ja uskotte tämän osan olleen Israelille luvattu messias.
    Tämä Jumalanne pojaksi kutsumanne osa omaa jumalaanne ristiinnaulittiin roomalaisten toimesta ja pidätte ristiinnaulitsemista uhritoimituksena vaikka kaikki siinä oli vastoin toraa . Koska olette uusi uskonto jota tora ei tietenkään sido, voitte uskoa mitä vain mutta ette voi pakottaa uutta uskontoanne meille. Sitä kuitenkin yritätte tehdä, vainojen ajat ovat ohi, mutta uskontoanne tuputatte, ja opinne mukaan me joudumme uskontonne helvettiin mikäli pidämme kiinni sitä mitäJHWH meille ilmoitti ja vaati pitämään.Sitä suurempaa eroa ei kahden uskonnon välillä voi ollakaan.

    "Salaisuus on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta nyt ilmoitettu" JHWH:n ilmoitti itse meille kuka ja mikä on ja siinä meidän onkäsketty pysyä. Kumpaankohan kannattaa luottaa, maailman luojaan vai johonkin Paavaliin ?
    Valitsen sen joka valitsi Israelin, mutta voit tietysti jatkossakin ilmoittaa mitä uutta teidän Jumalanne itsestään teille ilmoittaa. Ehkä peruuttaakin jotain?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jeesus sikisi raamatun mukaan Pyhästä Hengestä. Piste.

    Uusi liitto on erilainen vanhan liiton profetian mukaan, mutta sinä yrität tehdä uudesta liitosta vanhan liiton kaltaisen.

    Ja Jumala ei todellakaan pakota. Sinulla on väärä kuva Jumalasta. Kiivaus oman nimen puolesta ja omasta kunniasta ei ole pakottamista. Jumala ei halua mitään orjia, vaan seuraajia.

    Ja mitä tulee kristinuskoon, uskon Jeesukseen Israelin Messiaana laittoivat alulle juutalaiset ja juutalaiset olivat niitä, jotka lähtivät viemään evankeliumin ilosanomaa pakanoillekin. Kiitos juutalaisten, evankleiumi saavutti lopulta jopa meidät suomalaisetkin.

    Sinä yrität tehdä Israelin uskonnosta ja sen Jumalasta oman uskontonne kaltaisen. Missä JHWH ilmoitaa että hänen ja Israelin välinen liitto on ohi ja on tehty "uusi liitto" maailman kansojen kanssa ? JHWH ilmoittaa nimenomaan että olemme hänen palvelijoitaan/orjiaan, emme seuraajia .
    Kristinuskon teologian mukaan Jeeuksella ei ole maallista isää vaikka niitä sukutauluja kovasti tuputetaan.Jeesuksella ei siis ole maallista sukuakaan.Piste.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hellitä jo. Sinulla on levy päällä. Jeesuksen Jumaluus ilmenee raamatusta eri tavoin, jo ennen Paavalia ja jo ennen kirkolliskokouksia. Ja sinulle on jo sanottu, että kristinuskossa on yksi Junmala, joka on Isä, Poika ja Henki.

    Eipä sinulle kukaan muu kuin Israelin Jumala itse voi ilmoittaa, kuka ja mikä hän on, joten sitä sitten odottelemaan, että hän ottaa peitteen silmiltä.

    Me olemme sinulle asian raamatusta jo osoittaneet. Kannattaisi lukea ne kommentit, eikä väitellä uudestaan ja uudestaan samoista asioista. Kuka tänne jaksaa moneen kertaan samat jakeet sinulle hakea.

    Jeesusta aletiin varhain kristittyjen parissa palvoa myös jumalana se kuitenkin oli vastoin yksijumalaista juutalaisuutta ja sen tekstejä joista kristityt yrittivät löytää tukea itselleen. Avoimesti polyteistisenä kristinusko ei siis voinut olla, joten se teologiassaan kehitti opin jonka mukaan kolme onkin tässä tapauksessa yksi.

    Missään hepr. raamattu ei puhu kolminaisuudesta, missään ei sanota että tora lakkaa olemasta voimassa, missään ei sanota että meidän pitää alkaa palvoa jotain Jeesusta jumalana tai joudumme jonkun uuden uskonnon helvettiin. Missään ei sanota että neitsyt tulee raskaaksi eikä messias olekaan Davidin sukua,missään ei sanota että messiaan toimittua maailmassa ei olekaan rauha eikä miekkoja ja taotakaan auroiksi vaan onkin kyse siitä että jonkin uuden uskonnon kannattajilla on sisäinen rauha - kuten vaikka Lutherilla tai kirkkoisillä ? Saati että yksi Jumala ei olekaan minä JHWH joka yksin olen tehnyt kaiken jota yksin saa rukoilla joka yksin annan synnit anteeksi...


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    "Jumala on aina ilmoittanut ja paljastanut itsestään enemmän ja enemmän vähitellen, ja vienyt suunnitelmaansa pala palalta eteenpäin. "
    Ei ole totta, olette uusi uskonto, teillä on oman oppinne mukaan kolmiyhteinen Jumala jonka yksi osa on inkarnoitunut ihmiseksi ja uskotte tämän osan olleen Israelille luvattu messias.
    Tämä Jumalanne pojaksi kutsumanne osa omaa jumalaanne ristiinnaulittiin roomalaisten toimesta ja pidätte ristiinnaulitsemista uhritoimituksena vaikka kaikki siinä oli vastoin toraa . Koska olette uusi uskonto jota tora ei tietenkään sido, voitte uskoa mitä vain mutta ette voi pakottaa uutta uskontoanne meille. Sitä kuitenkin yritätte tehdä, vainojen ajat ovat ohi, mutta uskontoanne tuputatte, ja opinne mukaan me joudumme uskontonne helvettiin mikäli pidämme kiinni sitä mitäJHWH meille ilmoitti ja vaati pitämään.Sitä suurempaa eroa ei kahden uskonnon välillä voi ollakaan.

    "Salaisuus on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta nyt ilmoitettu" JHWH:n ilmoitti itse meille kuka ja mikä on ja siinä meidän onkäsketty pysyä. Kumpaankohan kannattaa luottaa, maailman luojaan vai johonkin Paavaliin ?
    Valitsen sen joka valitsi Israelin, mutta voit tietysti jatkossakin ilmoittaa mitä uutta teidän Jumalanne itsestään teille ilmoittaa. Ehkä peruuttaakin jotain?

    Jumala on itsensä paljastanut vähitellen. Moosekselle hän ilmoitti olevansa hänen isiensä Jumala ja vasta tuolloin hän paljasti nimensä. Myös Jumaan suunnitelma on edennyt askel kerrallaan.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Sinä yrität tehdä Israelin uskonnosta ja sen Jumalasta oman uskontonne kaltaisen. Missä JHWH ilmoitaa että hänen ja Israelin välinen liitto on ohi ja on tehty "uusi liitto" maailman kansojen kanssa ? JHWH ilmoittaa nimenomaan että olemme hänen palvelijoitaan/orjiaan, emme seuraajia .
    Kristinuskon teologian mukaan Jeeuksella ei ole maallista isää vaikka niitä sukutauluja kovasti tuputetaan.Jeesuksella ei siis ole maallista sukuakaan.Piste.

    >> Missä JHWH ilmoitaa että hänen ja Israelin välinen liitto on ohi ja on tehty "uusi liitto" maailman kansojen kanssa ? <<

    Sinulle on monta kertaa jo vastattu vt:n raamatunkohdilla tähänkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Missä JHWH ilmoitaa että hänen ja Israelin välinen liitto on ohi ja on tehty "uusi liitto" maailman kansojen kanssa ? <<

    Sinulle on monta kertaa jo vastattu vt:n raamatunkohdilla tähänkin.

    Et ole vastannut ei hepr. raamatussa ole yhtään kohtaa joka ilmoittaa että liitto Israelin kanssa on ohi ja nyt on uusi liitto maailman kansojen kanssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumala on itsensä paljastanut vähitellen. Moosekselle hän ilmoitti olevansa hänen isiensä Jumala ja vasta tuolloin hän paljasti nimensä. Myös Jumaan suunnitelma on edennyt askel kerrallaan.

    Jo Avram tunsi nimen JHWH.1.Moos 15 Jumala ei tuossa muuttunut toiseksi eikä yhdestä vaikkapa kolmeksi.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Tietenkään en voi ymmärtää , voin vain tietää sen mitä hän Israelille ilmoitti :Hän on yksi, Hän ei kuole, Hän on maailman luoja ja ainoa syntien anteeksi antaja. Messias on ihminen, Davidin jälkeläinen, jonka Jumala valitsee johonkin tehtävään, luotu olento, kuten minä ja sinä.
    En usko että mikään mitä Hän ilmoitti olisi väärin niin että minun pitäisi alkaa miettiä miten sen muuttaisin jotta siitä tulisi se mitä hän oikeasti tarkoitti, mutta ei jostain syystä kyennyt vaikka on maailman luoja.

    VT:ssa puhutaan lapsesta, joka syntyy meille ynnä muita kohtia löytyy, joista ilmenee Poika.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Et ole vastannut ei hepr. raamatussa ole yhtään kohtaa joka ilmoittaa että liitto Israelin kanssa on ohi ja nyt on uusi liitto maailman kansojen kanssa.

    Uusi liitto tehtiin juutalaisten kanssa, joten liitto juutalaisten kanssa on kyllä voimassa, mutta uutena. Ne, jotka uskovat Jeesukseen, kuuluvat uuden liiton Jumalan kansaan. Vanhan liiton uhrit lakkautettiin jo parituhatta vuotta sitten.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uusi liitto tehtiin juutalaisten kanssa, joten liitto juutalaisten kanssa on kyllä voimassa, mutta uutena. Ne, jotka uskovat Jeesukseen, kuuluvat uuden liiton Jumalan kansaan. Vanhan liiton uhrit lakkautettiin jo parituhatta vuotta sitten.

    Ei niitä lakkautettu kuka ne muka lakkautti?


   • Anonyymi kirjoitti:

    VT:ssa puhutaan lapsesta, joka syntyy meille ynnä muita kohtia löytyy, joista ilmenee Poika.

    Siitä mitä JHWH ilmoitti ilmenee että hän on yksi ja ainoa.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Et ole vastannut ei hepr. raamatussa ole yhtään kohtaa joka ilmoittaa että liitto Israelin kanssa on ohi ja nyt on uusi liitto maailman kansojen kanssa.

    >> ei hepr. raamatussa ole yhtään kohtaa joka ilmoittaa että liitto Israelin kanssa on ohi ja nyt on uusi liitto maailman kansojen kanssa <<

    Jo vanhaan liittoon pääsi muitakin kuin syntyperäisiä juutalaisia, kunhan vain kääntyi juutalaisuuteen. Niin kuin pääsee edelleen käännynnäisiä.

    Uusi liitto:

    Jer. 3:16 ...ei enää puhuta Herran liitonarkista, se ei enää ajatukseen astu, eikä sitä enää muisteta; ei sitä enää kaivata, eikä sellaista enää tehdä. 17 Siihen aikaan sanotaan Jerusalemia Herran valtaistuimeksi, ja kaikki kansat kokoontuvat sinne, Jerusalemiin..

    Jes. 51:4 ...sillä minusta lähtee laki, ja minä panen oikeuteni valkeudeksi kansoille.

    Jes. 45:6 jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä olen Herra, eikä toista ole

    Sak. 9:10 ...hän julistaa rauhan kansoille.

    1. Moos. 28:14 sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.

    Jes. 66:8 Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet, ja he tulevat ja näkevät minun kunniani. 19 ...jotka eivät ole kuulleet minusta kerrottavan eivätkä nähneet minun kunniaani, ja he ilmoittavat minun kunniani pakanain keskuudessa...

    Sak. 14:16 pakanakansain tähteet... käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.

    Muitakin kohtia on, mutta en jaksa kaikkia kopioida tänne.

    Tämä liitto tehtiin juutalaisten kanssa, Jeesuksen kautta. Ja tähän uuteen liittoon on mahdollisuus kaikkien päästä, pakanoittenkin. Jumala on kaikkien ihmisten Jumala ja Luoja, ja hänen tarkoituksensa on aina ollut saattaa kaikki kansat tuntemaan ainoa oikea Jumala.

    5. Moos. 32:21
    herätän heidän kiivautensa kansalla, joka ei ole kansa, vihoitan heidät houkalla pakanakansalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> ei hepr. raamatussa ole yhtään kohtaa joka ilmoittaa että liitto Israelin kanssa on ohi ja nyt on uusi liitto maailman kansojen kanssa <<

    Jo vanhaan liittoon pääsi muitakin kuin syntyperäisiä juutalaisia, kunhan vain kääntyi juutalaisuuteen. Niin kuin pääsee edelleen käännynnäisiä.

    Uusi liitto:

    Jer. 3:16 ...ei enää puhuta Herran liitonarkista, se ei enää ajatukseen astu, eikä sitä enää muisteta; ei sitä enää kaivata, eikä sellaista enää tehdä. 17 Siihen aikaan sanotaan Jerusalemia Herran valtaistuimeksi, ja kaikki kansat kokoontuvat sinne, Jerusalemiin..

    Jes. 51:4 ...sillä minusta lähtee laki, ja minä panen oikeuteni valkeudeksi kansoille.

    Jes. 45:6 jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä olen Herra, eikä toista ole

    Sak. 9:10 ...hän julistaa rauhan kansoille.

    1. Moos. 28:14 sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.

    Jes. 66:8 Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet, ja he tulevat ja näkevät minun kunniani. 19 ...jotka eivät ole kuulleet minusta kerrottavan eivätkä nähneet minun kunniaani, ja he ilmoittavat minun kunniani pakanain keskuudessa...

    Sak. 14:16 pakanakansain tähteet... käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.

    Muitakin kohtia on, mutta en jaksa kaikkia kopioida tänne.

    Tämä liitto tehtiin juutalaisten kanssa, Jeesuksen kautta. Ja tähän uuteen liittoon on mahdollisuus kaikkien päästä, pakanoittenkin. Jumala on kaikkien ihmisten Jumala ja Luoja, ja hänen tarkoituksensa on aina ollut saattaa kaikki kansat tuntemaan ainoa oikea Jumala.

    5. Moos. 32:21
    herätän heidän kiivautensa kansalla, joka ei ole kansa, vihoitan heidät houkalla pakanakansalla.

    Yhdessäkään ei puhuta uudesta liitosta maailman kansojen kanssa mutta JHWH kaikkien luoja mutta ei ole kolminaisuus, yhden ainoan Jumalan kansat oppivat tuntemaan. Jeesuksesta ei hepr. raamattu puhu mitään.


  • Anonyymi

   "minun palvelijani ...monet kauhistuivat häntä — sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo — Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet... hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut... Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme... Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois... hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen... Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa... minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa... hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.

   Messias Jeesuksen tuomio ja kuolema näkyy yhtä kirkkaana kuin päivä näistä jakeista, mutta joidenkin juutalaisten mielestä Jesaja 53 ei edes ole Messias-profetia.

   • Anonyymi

    Mitä välität joistakin juutalaisista.
    Muutama hassu vaan.
    😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä välität joistakin juutalaisista.
    Muutama hassu vaan.
    😁

    Onhan tuo peite silmillä ärsyttävää, mutta hekin pelastuvat vain Jeesuksen kautta, joten evankeliumia on kerrottava.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan tuo peite silmillä ärsyttävää, mutta hekin pelastuvat vain Jeesuksen kautta, joten evankeliumia on kerrottava.

    Kristinusko on sellainen .

    Muslimit ja hindut, kuten buddhalaiset pelastuvat toisilla tavoilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onhan tuo peite silmillä ärsyttävää, mutta hekin pelastuvat vain Jeesuksen kautta, joten evankeliumia on kerrottava.

    Evankeliumi vietiin ensin juutalaisille. Ensimmäiset opetuslapset olivat kaikki juutalaisia. Nimenomaan juutalaiset lähtivät viemään evankeliumia ensimmäisenä eteenpäin ja maailmalle, muille juutalaisille ja myös pakanakansoille.

    Turha tästä pakanakansojen uskovia on siis "syyttää", että me muka koittaisimme juutalaisia "pakkokäännyttää kristityiksi". Mehän olemme itse niitä, jotka olemme evankeliumin juutalaisilta saaneet ja kuulleet!


   • Että kaikki peittivät kasvonsa Jeesusta näkemästä? Evankeliumi ei siitä kerro.

    Hauta oli luola, jossa ei kai muita ollut?


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Kristinusko on sellainen .

    Muslimit ja hindut, kuten buddhalaiset pelastuvat toisilla tavoilla.

    Eivät pelastu, vaan kaikki pelastuvat vain Jeesuksen kautta. Maailaman uskonnoissa ei edes ole mitään parannuksentekovaatimusta, joten ei ole mitään pelastusoppiakaan.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Että kaikki peittivät kasvonsa Jeesusta näkemästä? Evankeliumi ei siitä kerro.

    Hauta oli luola, jossa ei kai muita ollut?

    Tämä kohta puhuu Jeesuksen tuomiosta ja ihmisistä ristin juurella, eikä mistään haudassa olemisesta. Mahdollisesti myös kasvojen hengellisestä peittämisestä, koska enin osa uskonnollisista juutalaisista ym. kieltäytyivät uskomasta Messiaaseensa ja peite jäi silmille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä kohta puhuu Jeesuksen tuomiosta ja ihmisistä ristin juurella, eikä mistään haudassa olemisesta. Mahdollisesti myös kasvojen hengellisestä peittämisestä, koska enin osa uskonnollisista juutalaisista ym. kieltäytyivät uskomasta Messiaaseensa ja peite jäi silmille.

    Nytkö ollaan taas kuvaannollisessa Raamatussa.

    Pitää siis itse keksiä siihen sisältö.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eivät pelastu, vaan kaikki pelastuvat vain Jeesuksen kautta. Maailaman uskonnoissa ei edes ole mitään parannuksentekovaatimusta, joten ei ole mitään pelastusoppiakaan.

    Et tajua.

    Maailmassa on uskontoja jokaiselle jotakin. Kristinusko on vain yksi, eikä siihen usko kuin pieni osa ihmisistä.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Et tajua.

    Maailmassa on uskontoja jokaiselle jotakin. Kristinusko on vain yksi, eikä siihen usko kuin pieni osa ihmisistä.

    Puolet maailman kärpäsistä taitaa pörrätä sen pökäleen ympärillä.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Et tajua.

    Maailmassa on uskontoja jokaiselle jotakin. Kristinusko on vain yksi, eikä siihen usko kuin pieni osa ihmisistä.

    Sellaista kuin "kristinuskonto" ei ole olemassakaan. Kristinusko kyllä on. Uskonto on koneisto uskon ympärillä.

    Uskonnonvapaus tietysti sallii jokaisen harjoittaa juuri sitä uskontoa, mitä haluaa. Saa palvoa vaikka tulitikkua jumalanaan, jos sattuu huvittamaan. Ja tällaisia ihmisten keksimiä jumalia kyllä sitten riittääkin maailmassa. Raamatun mukaan kansojen jumalat ovat kuitenkin epäjumalia, siis eivät mitään jumalia laisinkaan.

    Tuom. 10:6 israelilaiset tekivät jälleen sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä, ja palvelivat baaleja ja astarteja ja Aramin jumalia, Siidonin jumalia, Mooabin jumalia, ammonilaisten jumalia ja filistealaisten jumalia...

    Ps. 96:5 Sillä kaikki kansojen jumalat ovat epäjumalia...

    Jer. 10:3 Sillä kansat noudattavat turhia jumalia; sillä ne ovat puuta, joka hakataan metsästä, puusepän kätten tekemiä, työaseella tehtyjä.

    Jes. 36:18-20 18 ...Onko muidenkaan kansojen jumalista kukaan pelastanut maatansa Assurin kuninkaan käsistä Missä ovat Hamatin ja Arpadin jumalat? Missä ovat Sefarvaimin jumalat? Ovatko ne pelastaneet Samariaa minun käsistäni? Kuka näiden maiden kaikista jumalista on pelastanut maansa...

    Jes. 43:11 Minä, minä olen Herra, eikä ole muuta pelastajaa, kuin minä.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Nytkö ollaan taas kuvaannollisessa Raamatussa.

    Pitää siis itse keksiä siihen sisältö.

    Raamattu on symboliikkaa erittäin suurelta osin. Jeesuskin opetti vertauksin.

    Kasvojen peittäminen voi viitata myös Jeesuksen paluuseen, Herran päivään, sillä matkallaan ristille Jeesus sanoi:

    "Jerusalemin tyttäret, älkää minua itkekö, vaan itkekää itseänne ja lapsianne.
    Sillä katso, päivät tulevat, jolloin sanotaan: 'Autuaita ovat hedelmättömät ja ne kohdut, jotka eivät ole synnyttäneet, ja rinnat, jotka eivät ole imettäneet'.Silloin ruvetaan sanomaan vuorille: 'Langetkaa meidän päällemme', ja kukkuloille: 'Peittäkää meidät'. Sillä jos tämä tehdään tuoreelle puulle, mitä sitten kuivalle tapahtuu?"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu on symboliikkaa erittäin suurelta osin. Jeesuskin opetti vertauksin.

    Kasvojen peittäminen voi viitata myös Jeesuksen paluuseen, Herran päivään, sillä matkallaan ristille Jeesus sanoi:

    "Jerusalemin tyttäret, älkää minua itkekö, vaan itkekää itseänne ja lapsianne.
    Sillä katso, päivät tulevat, jolloin sanotaan: 'Autuaita ovat hedelmättömät ja ne kohdut, jotka eivät ole synnyttäneet, ja rinnat, jotka eivät ole imettäneet'.Silloin ruvetaan sanomaan vuorille: 'Langetkaa meidän päällemme', ja kukkuloille: 'Peittäkää meidät'. Sillä jos tämä tehdään tuoreelle puulle, mitä sitten kuivalle tapahtuu?"

    Jes. 2:10 Mene kallion kätköön, piiloudu maan peittoon Herran kauhua ja hänen valtansa kirkkautta pakoon. 20 Sinä päivänä ihmiset viskaavat pois myyrille ja yököille hopea-ja kultajumalansa, jotka he ovat tehneet kumarrettaviksensa. 21 Ja he menevät vuorenrotkoihin ja kallionkoloihin Herran kauhua ja hänen valtansa kirkkautta pakoon, kun hän nousee maata kauhistuttamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu on symboliikkaa erittäin suurelta osin. Jeesuskin opetti vertauksin.

    Kasvojen peittäminen voi viitata myös Jeesuksen paluuseen, Herran päivään, sillä matkallaan ristille Jeesus sanoi:

    "Jerusalemin tyttäret, älkää minua itkekö, vaan itkekää itseänne ja lapsianne.
    Sillä katso, päivät tulevat, jolloin sanotaan: 'Autuaita ovat hedelmättömät ja ne kohdut, jotka eivät ole synnyttäneet, ja rinnat, jotka eivät ole imettäneet'.Silloin ruvetaan sanomaan vuorille: 'Langetkaa meidän päällemme', ja kukkuloille: 'Peittäkää meidät'. Sillä jos tämä tehdään tuoreelle puulle, mitä sitten kuivalle tapahtuu?"

    Raamattu on ihmisten ajatuksia, ja kuvaa mennyttä aikaa.

    Ei noilla sun jutuilla ole käytännön merkitystä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sellaista kuin "kristinuskonto" ei ole olemassakaan. Kristinusko kyllä on. Uskonto on koneisto uskon ympärillä.

    Uskonnonvapaus tietysti sallii jokaisen harjoittaa juuri sitä uskontoa, mitä haluaa. Saa palvoa vaikka tulitikkua jumalanaan, jos sattuu huvittamaan. Ja tällaisia ihmisten keksimiä jumalia kyllä sitten riittääkin maailmassa. Raamatun mukaan kansojen jumalat ovat kuitenkin epäjumalia, siis eivät mitään jumalia laisinkaan.

    Tuom. 10:6 israelilaiset tekivät jälleen sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä, ja palvelivat baaleja ja astarteja ja Aramin jumalia, Siidonin jumalia, Mooabin jumalia, ammonilaisten jumalia ja filistealaisten jumalia...

    Ps. 96:5 Sillä kaikki kansojen jumalat ovat epäjumalia...

    Jer. 10:3 Sillä kansat noudattavat turhia jumalia; sillä ne ovat puuta, joka hakataan metsästä, puusepän kätten tekemiä, työaseella tehtyjä.

    Jes. 36:18-20 18 ...Onko muidenkaan kansojen jumalista kukaan pelastanut maatansa Assurin kuninkaan käsistä Missä ovat Hamatin ja Arpadin jumalat? Missä ovat Sefarvaimin jumalat? Ovatko ne pelastaneet Samariaa minun käsistäni? Kuka näiden maiden kaikista jumalista on pelastanut maansa...

    Jes. 43:11 Minä, minä olen Herra, eikä ole muuta pelastajaa, kuin minä.

    Israelin Jumala oli Jerusalemissa asunut mies. Hän oli jumalten kokouksen johtaja. Jokaisella kansalla oli oma jumalansa.

    Kuten sinun jutussa näkyy jokseenkin hyvin. Israelilaisten piti tietenkin pitää kiinni omasta jumalastaan.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Israelin Jumala oli Jerusalemissa asunut mies. Hän oli jumalten kokouksen johtaja. Jokaisella kansalla oli oma jumalansa.

    Kuten sinun jutussa näkyy jokseenkin hyvin. Israelilaisten piti tietenkin pitää kiinni omasta jumalastaan.

    Usko ei ole joka miehen.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Israelin Jumala oli Jerusalemissa asunut mies. Hän oli jumalten kokouksen johtaja. Jokaisella kansalla oli oma jumalansa.

    Kuten sinun jutussa näkyy jokseenkin hyvin. Israelilaisten piti tietenkin pitää kiinni omasta jumalastaan.

    Israelin Jumala on koko maailmankaikkeuden luonut Jumala ja siis kaikkien ihmisten Jumala, niidenkin, jotka eivät usko häneen. Uskomatta jättäminen ei hänen asemaansa Luojana ja Jumalana horjuta eikä muuta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Israelin Jumala on koko maailmankaikkeuden luonut Jumala ja siis kaikkien ihmisten Jumala, niidenkin, jotka eivät usko häneen. Uskomatta jättäminen ei hänen asemaansa Luojana ja Jumalana horjuta eikä muuta.

    Raamatun mukaan Israelin Jumala oli Jerusalemissa asunut mies.

    On joko muuttunut tai kuollut. Hän oli vain Israelin Jumala.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Raamatun mukaan Israelin Jumala oli Jerusalemissa asunut mies.

    On joko muuttunut tai kuollut. Hän oli vain Israelin Jumala.

    Täällä on monesti jo kerrottu, mitä raamattu asiasta sanoo. Raamttu sanoo, että hän ei ole yksin juutalaisten tai Israelin Jumala.

    Room. 3:29-30 onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, koskapa Jumala on yksi...

    Jes. 45:5 Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Evankeliumi vietiin ensin juutalaisille. Ensimmäiset opetuslapset olivat kaikki juutalaisia. Nimenomaan juutalaiset lähtivät viemään evankeliumia ensimmäisenä eteenpäin ja maailmalle, muille juutalaisille ja myös pakanakansoille.

    Turha tästä pakanakansojen uskovia on siis "syyttää", että me muka koittaisimme juutalaisia "pakkokäännyttää kristityiksi". Mehän olemme itse niitä, jotka olemme evankeliumin juutalaisilta saaneet ja kuulleet!

    Näin on.
    Saastuttivat pakanat omasta uskonnostaan muokatulla ideologialla!
    😁


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on.
    Saastuttivat pakanat omasta uskonnostaan muokatulla ideologialla!
    😁

    Juutalaiset parjaavat kristittyjä siitä, että koitamme käännyttää heitä kristinuskoon, ynnä muuta typerää, vaikka asia on täysin päinvastoin: HE ovat evankeliumin Jeesuksesta tuoneet meille.

    Luuk. 24:44 (Jeesus sanoi:) ...kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa". 45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset. 46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, 47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, ALKAEN JERUSALEMISTA.

    Ja niin Jeesuksen juutalaiset opetuslapset totisesti tekivät. ✝✡


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juutalaiset parjaavat kristittyjä siitä, että koitamme käännyttää heitä kristinuskoon, ynnä muuta typerää, vaikka asia on täysin päinvastoin: HE ovat evankeliumin Jeesuksesta tuoneet meille.

    Luuk. 24:44 (Jeesus sanoi:) ...kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa". 45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset. 46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, 47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, ALKAEN JERUSALEMISTA.

    Ja niin Jeesuksen juutalaiset opetuslapset totisesti tekivät. ✝✡

    Raamattuun kirjattiin kaikkien juutalaisten kansojen käännyttämisen sijaan kaikkien maailman kansojen käännyttäminen.
    Imperialismia!
    😁


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä on monesti jo kerrottu, mitä raamattu asiasta sanoo. Raamttu sanoo, että hän ei ole yksin juutalaisten tai Israelin Jumala.

    Room. 3:29-30 onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, koskapa Jumala on yksi...

    Jes. 45:5 Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa.

    Ei tietenkään ole muuta Jumalaa kuin JHWH, ei Jeesusta eikä Kemosta. Ei liioin ole niin että ainoa Jumala ja kaiken luoja olisi vain yhden kansan Jumala. Niin kuitenkin on, että Israelilla on erikoistehtävä olla sen todistajana että JHWH on yksi ja on ainoa Jumala.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Ei tietenkään ole muuta Jumalaa kuin JHWH, ei Jeesusta eikä Kemosta. Ei liioin ole niin että ainoa Jumala ja kaiken luoja olisi vain yhden kansan Jumala. Niin kuitenkin on, että Israelilla on erikoistehtävä olla sen todistajana että JHWH on yksi ja on ainoa Jumala.

    >> Israelilla on erikoistehtävä olla sen todistajana että JHWH on yksi ja on ainoa Jumala. <<

    Oli. Nyt tehtävä on kaikilla uuden liiton uskovilla, joista ensimmäiset olivat juutalaisia. Mutta myös muiden kansojen uskovat, ei ainoastaan juutlaiset, ovat uuden liiton todistajia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Israelilla on erikoistehtävä olla sen todistajana että JHWH on yksi ja on ainoa Jumala. <<

    Oli. Nyt tehtävä on kaikilla uuden liiton uskovilla, joista ensimmäiset olivat juutalaisia. Mutta myös muiden kansojen uskovat, ei ainoastaan juutlaiset, ovat uuden liiton todistajia.

    >> Missään hepr. raamattu ei puhu... ym. Dikdukin väitteet <<

    Kristinusko syntyi, kun juutalaiset 2000 vuotta sitten ymmärsivät heprean raamatun osoittavan, että Jeesus on Messias. Uusi liitto perustettiin silloin, sen aikaisten juutalaisten kanssa, joista tuli ensimmäiset uuden liiton todistajat.

    Väitteet, että "kristityt ja Paavali ovat kristinuskon perustaneet" yms. ovat täyttä valhetta. Kristinusko lähti liikkeelle Jeesuksen juutalaisista opetuslapsista ja luvatusta maasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Missään hepr. raamattu ei puhu... ym. Dikdukin väitteet <<

    Kristinusko syntyi, kun juutalaiset 2000 vuotta sitten ymmärsivät heprean raamatun osoittavan, että Jeesus on Messias. Uusi liitto perustettiin silloin, sen aikaisten juutalaisten kanssa, joista tuli ensimmäiset uuden liiton todistajat.

    Väitteet, että "kristityt ja Paavali ovat kristinuskon perustaneet" yms. ovat täyttä valhetta. Kristinusko lähti liikkeelle Jeesuksen juutalaisista opetuslapsista ja luvatusta maasta.

    Joh. 20:

    24Tuomas, jota sanottiin Didymukseksi, yksi niistä kahdestatoista, ei ollut heidän kanssansa, kun Jeesus tuli.

    25 Niin muut opetuslapset sanoivat hänelle: "Me näimme Herran". Mutta hän sanoi heille: "Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko".

    26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"

    27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen".

    28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun HERRANI ja minun JUMALANI!"

    29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

    30 Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden;

    31 mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Israelilla on erikoistehtävä olla sen todistajana että JHWH on yksi ja on ainoa Jumala. <<

    Oli. Nyt tehtävä on kaikilla uuden liiton uskovilla, joista ensimmäiset olivat juutalaisia. Mutta myös muiden kansojen uskovat, ei ainoastaan juutlaiset, ovat uuden liiton todistajia.

    Tehän todistatte kolmen jumalan kimpasta, maailman kansoilla voi olla tuollainenkin uskonto ja voivat uskoa tuollaiseen jumalaan, mutta JHWH:n ilmoitus itsestään on, että hän on yksi ja ainoa Jumala. Sen todistajana Israel on, eikä tehtävää ole kumottu eikä JHWH:ea ole todistettu valehtelijaksi eikä olemattomaksi .


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Missään hepr. raamattu ei puhu... ym. Dikdukin väitteet <<

    Kristinusko syntyi, kun juutalaiset 2000 vuotta sitten ymmärsivät heprean raamatun osoittavan, että Jeesus on Messias. Uusi liitto perustettiin silloin, sen aikaisten juutalaisten kanssa, joista tuli ensimmäiset uuden liiton todistajat.

    Väitteet, että "kristityt ja Paavali ovat kristinuskon perustaneet" yms. ovat täyttä valhetta. Kristinusko lähti liikkeelle Jeesuksen juutalaisista opetuslapsista ja luvatusta maasta.

    Huomaisivat hepr. raamtun osoittavan että eräs Jeesus olikin ollut messias? Mistä? Siitä että kristinuskon mukaan neitsyt synnytti pojan jolla ei ollut maallista isää eikä maallista sukua? Tai siitä että rauha ei tullut maailmaan ja Israel ei saanut elää elä turvassa vai siitä että pahimmat juutalaisten vainoajat olivat juuri Jeesusta messiaaksi uskovia? Mistä? Ei se että joku asia lähtee liikkeelle joistakin juutalaisista tai Israelin maasta tee asiasta totta .


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Tehän todistatte kolmen jumalan kimpasta, maailman kansoilla voi olla tuollainenkin uskonto ja voivat uskoa tuollaiseen jumalaan, mutta JHWH:n ilmoitus itsestään on, että hän on yksi ja ainoa Jumala. Sen todistajana Israel on, eikä tehtävää ole kumottu eikä JHWH:ea ole todistettu valehtelijaksi eikä olemattomaksi .

    Emme todista mistään monesta jumalasta, vaan Jahve on yksi Jumala, joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki. "Minä olen isässä ja Isäminussa", sanoi Jeesus. Tämän Jeesuksen juutalaiset opetuslapset tajusivat, eiväthän he muuten olisi uskoneet Jeesusta. Heillä ei ollut uutta testamenttia, koska uuden testamentin asioita elettiin vasta todeksi muun muassa heidän oman elämänsä kautta. Eikä heihin vaikuttanut Paavalikaan, sillä Paavali oli vielä Jeesuksen eläessä fariseus.

    Ja saman Jumalan kolminaisuuden tajuavat nykyiset messiaanisetkin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Huomaisivat hepr. raamtun osoittavan että eräs Jeesus olikin ollut messias? Mistä? Siitä että kristinuskon mukaan neitsyt synnytti pojan jolla ei ollut maallista isää eikä maallista sukua? Tai siitä että rauha ei tullut maailmaan ja Israel ei saanut elää elä turvassa vai siitä että pahimmat juutalaisten vainoajat olivat juuri Jeesusta messiaaksi uskovia? Mistä? Ei se että joku asia lähtee liikkeelle joistakin juutalaisista tai Israelin maasta tee asiasta totta .

    He huomasivat asiat eri raamatunkohdista, joita sinullekin on täällä joitakin kohtia laitettu.

    Ja ihan turhaan sinä puhut asioista tyyliin "näin on teidän kristinuskonne mukaan", kun koko uskomme on juutalaisilta saatu. Pakanakansat eivät todellakaan ole Jeesuksen Messiaanisuutta "keksineet", eivätkä alulle laittaneet, vaan juutalaiset.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Emme todista mistään monesta jumalasta, vaan Jahve on yksi Jumala, joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki. "Minä olen isässä ja Isäminussa", sanoi Jeesus. Tämän Jeesuksen juutalaiset opetuslapset tajusivat, eiväthän he muuten olisi uskoneet Jeesusta. Heillä ei ollut uutta testamenttia, koska uuden testamentin asioita elettiin vasta todeksi muun muassa heidän oman elämänsä kautta. Eikä heihin vaikuttanut Paavalikaan, sillä Paavali oli vielä Jeesuksen eläessä fariseus.

    Ja saman Jumalan kolminaisuuden tajuavat nykyiset messiaanisetkin.

    Jeesus on voinut sanoa mitä vain, hän on teidän uskontonne Jumala mutta ei minkään muun uskonnon ja Israel saa luottaa vain JHWH:een, joten Israelista ei tule vieraan jumalan todistajaa koskaan.JHWH ei ole osista koostuva leikkiyksi koska itse ilmoitti muuta.
    Nämä messiaaniset exjuutalaiset totta kai "tajuavat" kolminaisuuden kun kerran kristinuskoon kääntyvät. Rehellisiä he eivät ole, eivät kehtaa käyttää kristityn nimeä ja kauppaavat Jeesustakin aina messiaana, eivät jumalana joka lähettää juutalaisina pysyneet juutalaiset helvettiin.
    Islamiinkin on kääntynyt juutalaisia, he kutsuvat itseään sen jälkeen muslimeiksi ja todistavat että Jumala on yksi. Islamissakin Jumalan ykseys on selkeä ja ehdoton lähtökohta jossa ei tarvitse t alkaa etsiä tekosyitä muulle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    He huomasivat asiat eri raamatunkohdista, joita sinullekin on täällä joitakin kohtia laitettu.

    Ja ihan turhaan sinä puhut asioista tyyliin "näin on teidän kristinuskonne mukaan", kun koko uskomme on juutalaisilta saatu. Pakanakansat eivät todellakaan ole Jeesuksen Messiaanisuutta "keksineet", eivätkä alulle laittaneet, vaan juutalaiset.

    Teiän uskontonne ei ole juutalaisilta saatu eikä luvattu messias ole vielä toiminut.Jos olisi ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    He huomasivat asiat eri raamatunkohdista, joita sinullekin on täällä joitakin kohtia laitettu.

    Ja ihan turhaan sinä puhut asioista tyyliin "näin on teidän kristinuskonne mukaan", kun koko uskomme on juutalaisilta saatu. Pakanakansat eivät todellakaan ole Jeesuksen Messiaanisuutta "keksineet", eivätkä alulle laittaneet, vaan juutalaiset.

    Messiaan toimintaa ei huomata vain raamatun kohdista vaan siitä mitä maailmassa tapahtuu. Siksihän JHWH tällaisen ihmisen valitsee - jos olisimme yhä Babyloniassa eikä olisi ollut pakkosiirroista paluuta olisiko ennustus Kyyroksesta toteunut?


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Teiän uskontonne ei ole juutalaisilta saatu eikä luvattu messias ole vielä toiminut.Jos olisi ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään.

    Olet väärässä. 😁 Jeesus syntyi juutalaiseksi ja kaikki hänen ensimmäiset opetuslapsensa olivat juutalaisia. Parjaamasi Paavali oli hänkin juutalainen fariseus, josta tuli Jeesuksen kuoleman jälkeen Jeesukseen uskova.

    Uskonnolliset viitekehykset, väkivalta yms. asiat, mitä kristinuskoon on ajan saatossa tullut lisää, on tullut muilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet väärässä. 😁 Jeesus syntyi juutalaiseksi ja kaikki hänen ensimmäiset opetuslapsensa olivat juutalaisia. Parjaamasi Paavali oli hänkin juutalainen fariseus, josta tuli Jeesuksen kuoleman jälkeen Jeesukseen uskova.

    Uskonnolliset viitekehykset, väkivalta yms. asiat, mitä kristinuskoon on ajan saatossa tullut lisää, on tullut muilta.

    Uskotte että Jeesus oli messias mutta luvattu ei voinut toteutua kun "Uskonnolliset viitekehykset, väkivalta yms. asiat, mitä kristinuskoon on ajan saatossa tullut lisää, on tullut muilta"Joidenkin muiden vika että koko juttu meni plörinäksi!


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Uskotte että Jeesus oli messias mutta luvattu ei voinut toteutua kun "Uskonnolliset viitekehykset, väkivalta yms. asiat, mitä kristinuskoon on ajan saatossa tullut lisää, on tullut muilta"Joidenkin muiden vika että koko juttu meni plörinäksi!

    >> muiden vika että koko juttu meni plörinäksi! <<

    Katolinen kirkkohan perustettiin sen alkuseurakunnan tilalle, jonka Jeesus alunperin perusti. Kristityiksihän nuo katolisetkin silti itseään kutsuvat, vaikka ovat tehneet vaikka mitä Jeesuksen tahdon vastaista. Myös juutalaiset heitettiin ulos. Ja sitten pakotettiin takaisin. Tai jotain sen tapaista. En ole kirkkojen historiaan niin paljon perehtynyt, kun en sellaisiin kuulu.

    Nykyään osa uskovista ei edes lue katolisia kristityiksi, ainakaan kunnon kristityiksi, koska he ovat poikenneet raamatusta niin paljon. Monelle katolinen kirkko edustaa lähinnä luopumusta. On myös menossa liikehdintä, joka pyrkii palauttamaan alkuseurakunnan mallin takaisin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Jeesus on voinut sanoa mitä vain, hän on teidän uskontonne Jumala mutta ei minkään muun uskonnon ja Israel saa luottaa vain JHWH:een, joten Israelista ei tule vieraan jumalan todistajaa koskaan.JHWH ei ole osista koostuva leikkiyksi koska itse ilmoitti muuta.
    Nämä messiaaniset exjuutalaiset totta kai "tajuavat" kolminaisuuden kun kerran kristinuskoon kääntyvät. Rehellisiä he eivät ole, eivät kehtaa käyttää kristityn nimeä ja kauppaavat Jeesustakin aina messiaana, eivät jumalana joka lähettää juutalaisina pysyneet juutalaiset helvettiin.
    Islamiinkin on kääntynyt juutalaisia, he kutsuvat itseään sen jälkeen muslimeiksi ja todistavat että Jumala on yksi. Islamissakin Jumalan ykseys on selkeä ja ehdoton lähtökohta jossa ei tarvitse t alkaa etsiä tekosyitä muulle.

    >> Rehellisiä he eivät ole, eivät kehtaa käyttää kristityn nimeä ja kauppaavat Jeesustakin aina messiaana, eivät jumalana joka lähettää juutalaisina pysyneet juutalaiset helvettiin. <<

    Messiaanisissakin voi olla opillisesti erehtyneitä ynnä muunlaisia. Ne joita minä kuuntelen, ymmärtävät kolminaisuuden, Jeesuksen Messiaanisuuden, helvetin ja kaikki muutkin asiat oikein raamatusta, ja kutsuvat itseään toisinaan myös kristityksi. Mutta kristitty ja messiaanisuus on sama asia, toinen vain on kreikkaa toinen hepreaa, joten sama se on kumpaa nimitystä käyttää. Mekin käytämme Jeesuksen suomenkielistä nimeä, vaikka alkuperäinen hepreankielinen nimi on Yeshua.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Teiän uskontonne ei ole juutalaisilta saatu eikä luvattu messias ole vielä toiminut.Jos olisi ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään.

    >> ...ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään <<

    Parjaat mielelläsi Jeesusta.
    Mitä siis se jumala, mihin sinä uskot, on tehnyt esim. ukrainalaisten hyväksi...?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> ...ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään <<

    Parjaat mielelläsi Jeesusta.
    Mitä siis se jumala, mihin sinä uskot, on tehnyt esim. ukrainalaisten hyväksi...?

    Parjaat mielelläsi Jeesusta.
    Mitä siis se jumala, mihin sinä uskot, on tehnyt esim. ukrainalaisten hyväksi...?

    Jeesushan on kristittyjensä kautta auttanut ukrainalaisiakin, muun muassa lennättämällä Ukrainan juutalaisia pois sodan jaloista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Parjaat mielelläsi Jeesusta.
    Mitä siis se jumala, mihin sinä uskot, on tehnyt esim. ukrainalaisten hyväksi...?

    Jeesushan on kristittyjensä kautta auttanut ukrainalaisiakin, muun muassa lennättämällä Ukrainan juutalaisia pois sodan jaloista.

    ICEJ: "Ukrainan sodan puhjettua ICEJ:n tuella on tuotu tähän mennessä 520 Ukrainan juutalaista Israeliin. Suomen osastona olemme auttaneet suoraan yli 2 000 juutalaista Puolassa tarjoamalla heille humanitääristä apua. Lisäksi olemme mukana pelastamassa kymmeniä holokaustivanhuksia sodan keskeltä. Israelissa autamme Ukrainan juutalaisten kotoutumisessa. Reilun kuukauden jatkunut Ukrainan sota on pakottanut yli kymmenen miljoonaa ukrainalaista jättämään kotinsa. Noin neljä miljoonaa lähtijää on paennut läntisiin naapurimaihin, kuten Puolaan, Moldovaan, Unkariin ja Romaniaan. Pakolaisten joukossa on tuhansia juutalaisia. Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö (ICEJ) on mukana useissa operaatioissa Ukrainan juutalaisten pelastamiseksi. ICEJ kulkee lähtijöiden rinnalla koko heidän pakomatkansa ajan Ukrainasta Itä-Eurooppaan ja sieltä edelleen Israeliin. ICEJ tukee juutalaisten evakuointia Ukrainasta, hätämajoitusta ja humanitääristä apua naapurimaissa sekä lentoja Israeliin ja kotoutumista israelilaiseen yhteiskuntaan."


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> ...ei meidän tässä tarvitsisi väitellä ja seurata kauhistuneina vaikka sitä mitä ukrainalaisille tehdään <<

    Parjaat mielelläsi Jeesusta.
    Mitä siis se jumala, mihin sinä uskot, on tehnyt esim. ukrainalaisten hyväksi...?

    Miekkoja ei ainakaan ole vielä taottu auroiksi , kristinusko vei koko messiasasian tuonpuoleisen jossa sitä ei voi todentaa. Kysehän on hepr. raamatun mukaan maanpäällisestä asiasta.
    Jos sanon että hepr. raamatun mukaan vainJHWH on jumala ei kukaan muu, en parjaa ketään vai onko minun uskottava joka uskonnon tarjoamaan jumalaan etten syyllistyisi parjaamiseen - tosin muut uskonnot eivät omiaan meille tuputa eivätkä väitä että he parhaiten tietävät millainen meidän jumalamme on.
    Hepr. raamattu lupaa rauhan maan päälle, miksi ei jo nyt, on ongelma kuten pahan ja kärsimyksenn yleensäkin. Se on varmaan ongelma kaikissa uskonnoissa joissa uskotaan kaikkivaltiaasen jumalaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Rehellisiä he eivät ole, eivät kehtaa käyttää kristityn nimeä ja kauppaavat Jeesustakin aina messiaana, eivät jumalana joka lähettää juutalaisina pysyneet juutalaiset helvettiin. <<

    Messiaanisissakin voi olla opillisesti erehtyneitä ynnä muunlaisia. Ne joita minä kuuntelen, ymmärtävät kolminaisuuden, Jeesuksen Messiaanisuuden, helvetin ja kaikki muutkin asiat oikein raamatusta, ja kutsuvat itseään toisinaan myös kristityksi. Mutta kristitty ja messiaanisuus on sama asia, toinen vain on kreikkaa toinen hepreaa, joten sama se on kumpaa nimitystä käyttää. Mekin käytämme Jeesuksen suomenkielistä nimeä, vaikka alkuperäinen hepreankielinen nimi on Yeshua.

    Nämä evankeeliset entiset juutalaiset mainostavat Jeesusta messiaana mutta unohtavat kertoa että Jeesus on kristinuskossa Jumala jota pitää palvoa. Vieraan jumalan palvonta on asia jonka tora ehdotomasti kieltää. Jumalan nimi on JHWH ei Jeshua, jokaisella on yhä juutalainkin nimi se jolla kutsutaan toran lukuunkin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Nämä evankeeliset entiset juutalaiset mainostavat Jeesusta messiaana mutta unohtavat kertoa että Jeesus on kristinuskossa Jumala jota pitää palvoa. Vieraan jumalan palvonta on asia jonka tora ehdotomasti kieltää. Jumalan nimi on JHWH ei Jeshua, jokaisella on yhä juutalainkin nimi se jolla kutsutaan toran lukuunkin.

    >> Nämä evankeeliset entiset juutalaiset mainostavat Jeesusta messiaana mutta unohtavat kertoa että Jeesus on kristinuskossa Jumala jota pitää palvoa. <<

    Tämäkin on valheväite. Sinulle on linkitetty videoita, joissa messiaaniset kertovat Jeesuksen Jumaluudesta.

    Kristityt yleensä ottaen käyttävät Messiaasta hänen etunimeään, tai vaihtoehtoisesti voidaan puhua joskus vain Jumalasta, tai Herrasta. Aivan sama, koska kaikki viittaa kuitenkin samaan Jumalaan.

    Etkä vastannut kysymykseeni siitä, mitä se jumala, johon uskot, on sinun mielestäsi tehnyt enempi auttaakseen esim. ukrainalaisia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Nämä evankeeliset entiset juutalaiset mainostavat Jeesusta messiaana mutta unohtavat kertoa että Jeesus on kristinuskossa Jumala jota pitää palvoa. <<

    Tämäkin on valheväite. Sinulle on linkitetty videoita, joissa messiaaniset kertovat Jeesuksen Jumaluudesta.

    Kristityt yleensä ottaen käyttävät Messiaasta hänen etunimeään, tai vaihtoehtoisesti voidaan puhua joskus vain Jumalasta, tai Herrasta. Aivan sama, koska kaikki viittaa kuitenkin samaan Jumalaan.

    Etkä vastannut kysymykseeni siitä, mitä se jumala, johon uskot, on sinun mielestäsi tehnyt enempi auttaakseen esim. ukrainalaisia.

    En tiedä mitä JHWH on tehnyt ukrainalaisten hyväksi, mutta sen tiedän että messiaan toimittua ei ole enää sotia ja Israelkin asuu turvassa. Meitä ei siis silloin koottaisi kaikkialta, laitettaisi juniin ja kaasutettaisi.

    " Sinulle on linkitetty videoita, joissa messiaaniset kertovat Jeesuksen Jumaluudesta" minulla on linkkejä joissa kerrotaan aidosta messiaasta joka ei ole vielä toiminut ja joka EI ole Jumala vaan ihminen, Davidin suvun jälkeläinen.


  • Anonyymi

   olikos tämä jesajakin jokin jumala, kun näki ja tiesi?
   Kyllä näitä riittää....

   • Anonyymi

    Onko sulla jotain voimajuomaa siinä kommentoinnin ohessa?


   • Anonyymi

    Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen; kirjakääröön on kirjoitettu, mitä minun on tehtävä. Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, ja sinun lakisi on minun sydämessäni."
    Psalmit 40:8‭-‬9 FB38

    https://bible.com/bible/365/psa.40.8-9.FB38


  • Anonyymi

   jeesus oli juutalaispoika joka luuli olevansa jumalan poika ja ristiinnaulittiin jumalanpilkasta.

   • Anonyymi

    Herra varjelee pilkkaajat liialta älyltä – hän ei anna heille aihetta voitonjuhliin.
    Job 17:4.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Herra varjelee pilkkaajat liialta älyltä – hän ei anna heille aihetta voitonjuhliin.
    Job 17:4.

    Haha.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Haha.

    Katsoit taas peiIiisi🤔


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Haha.

    Kuutiôhan Iukee aina pönttösessioiIIaan Raamattua.

    Se Bàxu siis.


   • Anonyymi
    torre3 kirjoitti:

    Haha.

    😁💔 Herran sana on miekka...


  • Anonyymi

   >> jeesus oli juutalaispoika joka luuli olevansa jumalan poika ja ristiinnaulittiin jumalanpilkasta. <<

   Room. 11:7-8
   Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet, niinkuin kirjoitettu on: "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi...

   2. Kor. 3:14-16
   heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa. Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä; mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.

   Jes. 29:10-12
   Sillä Herra on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen ja sulkenut teidän silmänne-profeettanne, ja peittänyt teidän päänne-näkijänne. Niin on kaikki ilmoitus teille niinkuin lukitun kirjan sanat; jos se annetaan kirjantaitavalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "Ei voi, sillä se on lukittu", ja jos kirja annetaan kirjantaitamattomalle ja sanotaan: "Lue tämä", niin hän vastaa: "En osaa lukea".

   Room. 10:19
   Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan".

   5. Moos. 32:21
   herätän heidän kiivautensa kansalla, joka ei ole kansa, vihoitan heidät houkalla pakanakansalla.

   Matt. 24:43
   Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.

   Room. 15:27
   sillä pakanat ovat tulleet osallisiksi heidän hengellisistä aarteistaan

   Sak. 12:10
   minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet...

   Sak. 14:4
   Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä

   • Anonyymi

    Jeesuksen juutalaiset opetuslapset tunnistivat Jeesuksen luvatuksi Messiaaksi. Niin myös nykyiset ns. messiaaniset juutalaiset.

    Raamatussa Tuomas kiteytti asian selväsanaisesti, kun hän sanoi Jeesukselle hänen ylösnousemuksensa jälkeen: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"


   • Anonyymi

    Kyllä vanha testamentti kertoo Jeesuksesta ja Hänen tulemuksestaan monessakin kohdassa, Jesajan lisäksi. Tässä Jeesus itse sanoo Abrahamin kertoneen Hänestä.

    Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme', ettekä tunne häntä; mutta minä tunnen hänet. Ja jos sanoisin, etten tunne häntä, niin minä olisin valhettelija niinkuin tekin; mutta minä tunnen hänet ja pidän hänen sanansa.

    Aabraham, teidän isänne, riemuitsi siitä, että hän oli näkevä minun päiväni; ja hän näki sen ja iloitsi." Niin juutalaiset sanoivat hänelle: "Et ole vielä viidenkymmenen vuoden vanha, ja olet nähnyt Aabrahamin!" Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut". Silloin he poimivat kiviä heittääksensä häntä niillä; mutta Jeesus lymysi ja lähti pyhäköstä.
    Johannes 8:54‭-‬59 FB38

    https://bible.com/bible/365/jhn.8.54-59.FB38


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä vanha testamentti kertoo Jeesuksesta ja Hänen tulemuksestaan monessakin kohdassa, Jesajan lisäksi. Tässä Jeesus itse sanoo Abrahamin kertoneen Hänestä.

    Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme', ettekä tunne häntä; mutta minä tunnen hänet. Ja jos sanoisin, etten tunne häntä, niin minä olisin valhettelija niinkuin tekin; mutta minä tunnen hänet ja pidän hänen sanansa.

    Aabraham, teidän isänne, riemuitsi siitä, että hän oli näkevä minun päiväni; ja hän näki sen ja iloitsi." Niin juutalaiset sanoivat hänelle: "Et ole vielä viidenkymmenen vuoden vanha, ja olet nähnyt Aabrahamin!" Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut". Silloin he poimivat kiviä heittääksensä häntä niillä; mutta Jeesus lymysi ja lähti pyhäköstä.
    Johannes 8:54‭-‬59 FB38

    https://bible.com/bible/365/jhn.8.54-59.FB38

    Ut on teidän uskontonne kirja se sanoo että jeesus on Jumala jos lainaat Koraania saat Jeesuksesta tietää ihan muuta ja hepr. raamatussa ei Jeesuksesta puhuta.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Ut on teidän uskontonne kirja se sanoo että jeesus on Jumala jos lainaat Koraania saat Jeesuksesta tietää ihan muuta ja hepr. raamatussa ei Jeesuksesta puhuta.

    Hepr. raamatussa on ennustukset Jeesuksesta, mutta sinä vain et niitä tajua. Saat pysyä siinä uskossasi, missä olet ja uskoa, ettei messiastanne ole vielä tullut. Ei uskosi ole meiltä pois. Israel kansana herää totuteen vasta myöhemmin ja ilmeisesti kuulut niihin myöhäisempiin. Sitä ennen vain osa juutalaisista ehtii tulla uskoon. Nämä ovat niitä kuuluisia messiaanisia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hepr. raamatussa on ennustukset Jeesuksesta, mutta sinä vain et niitä tajua. Saat pysyä siinä uskossasi, missä olet ja uskoa, ettei messiastanne ole vielä tullut. Ei uskosi ole meiltä pois. Israel kansana herää totuteen vasta myöhemmin ja ilmeisesti kuulut niihin myöhäisempiin. Sitä ennen vain osa juutalaisista ehtii tulla uskoon. Nämä ovat niitä kuuluisia messiaanisia.

    Ei meitä ole velvoitettu tulemaan mihinkään uskoon vaan pitämään se joka jo alussa meille ilmoitettiin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Ei meitä ole velvoitettu tulemaan mihinkään uskoon vaan pitämään se joka jo alussa meille ilmoitettiin.

    Ketään muutakaan ihmistä ei velvoiteta. Mutta pelastuminen synniltä ja kadotukselta saadaan vain Jeesus Messiaan kautta raamatun mukaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ketään muutakaan ihmistä ei velvoiteta. Mutta pelastuminen synniltä ja kadotukselta saadaan vain Jeesus Messiaan kautta raamatun mukaan.

    Ei vaan ainoa syntien anteeksi antaja on JHWH, ei kukaan a muu voi syntejä anteeksi antaakaan kaikki muut ovat luotuja .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ketään muutakaan ihmistä ei velvoiteta. Mutta pelastuminen synniltä ja kadotukselta saadaan vain Jeesus Messiaan kautta raamatun mukaan.

    Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!


   • dikduk kirjoitti:

    Ei vaan ainoa syntien anteeksi antaja on JHWH, ei kukaan a muu voi syntejä anteeksi antaakaan kaikki muut ovat luotuja .

    Jes 43:10 Minun todistajani, sanoo JHWH, olette te -- Israel, sinä jonka olen valinnut palvelijakseni -- ja teidän tulee tuntea minut ja uskoa minuun, ymmärtää, kuka minä olen. Ennen minua ei ole jumalaa syntynyt eikä ollut eikä minun jälkeeni tullut eikä tule.
    11 Minä, minä yksin olen JHWH , ei ole muuta pelastajaa kuin minä.
    12 Minä olen puhunut, minä olen pelastanut, olen ilmaissut teille tahtoni, minä itse, ei kukaan muu. Te olette minun todistajani, sanoo JHWH. Minä olen Jumala.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!

    >> Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!! <<

    Jeesus Jumalana ja kaiken Luojana saarnasi tietenkin totuutta kadotuksesta, ja sitä samaa, mistä jo vanha testamentti mainitsee:

    Jes. 66:24 ...he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

    Mark. 9:47-48 ...helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Ei vaan ainoa syntien anteeksi antaja on JHWH, ei kukaan a muu voi syntejä anteeksi antaakaan kaikki muut ovat luotuja .

    Jumala on Isä, Poika ja Pyhä Henki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!! <<

    Jeesus Jumalana ja kaiken Luojana saarnasi tietenkin totuutta kadotuksesta, ja sitä samaa, mistä jo vanha testamentti mainitsee:

    Jes. 66:24 ...he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

    Mark. 9:47-48 ...helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.

    Juudit 16:17 sanoo, että Herra Kaikkivaltias kostaa tuomiopäivänä; tulta ja matoja hän antaa heidän lihalleen; he itkevät tuskasta ikuisesti.

    Siirak 7:17 puhuu myös siitä, että jumalattomien kosto on tuli ja madot.

    Vertauskuvalliset kuvat, jotka ilmaisevat taivasta ja helvettiä, olivat käytössä juutalaisten keskuudessa jo ennen Vapahtajan aikaa; ja käyttäessään niitä hän noudatti heidän käsityksiään.

    Varhaisin esimerkki juutalaisesta kirjailijasta, joka väittää, että Jesaja 66 tukee oppia ikuisesta piinasta on Babylonian Talmud. Talmmudin mukaan piina kuitenkin kestää vain määräajan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumala on Isä, Poika ja Pyhä Henki.

    Kristinuskossa on tuollainen oppi jumalasta, juutalaisuudessa ei ole, eikä ole missään muussakaan uskonnossa . Et voi kolminaisuusopia väittää minkään muun uskonnon uskoksi koska se ei sitä ole, vaan kyseessä on röyhkeä valehtelu teidän puoleltanne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juudit 16:17 sanoo, että Herra Kaikkivaltias kostaa tuomiopäivänä; tulta ja matoja hän antaa heidän lihalleen; he itkevät tuskasta ikuisesti.

    Siirak 7:17 puhuu myös siitä, että jumalattomien kosto on tuli ja madot.

    Vertauskuvalliset kuvat, jotka ilmaisevat taivasta ja helvettiä, olivat käytössä juutalaisten keskuudessa jo ennen Vapahtajan aikaa; ja käyttäessään niitä hän noudatti heidän käsityksiään.

    Varhaisin esimerkki juutalaisesta kirjailijasta, joka väittää, että Jesaja 66 tukee oppia ikuisesta piinasta on Babylonian Talmud. Talmmudin mukaan piina kuitenkin kestää vain määräajan.

    Juutalaisuudessa on oppi tästä maailmasta ja tulevasta maailmasta ja se on syntynyt oppineiden toimesta eksiilin jälkeen .Missään hepr raamatussa ei ole oppia helvetistä kuoleman jälkeen, ei liioin varoitusta miten sinne joutuu tai miten siltä välttyy.

    Jeesus sen sijaan opettaa ikuisesta tulesta jonne joutuu jos ei usko häneen, jos siis noudattaa mitä JHWH käski päätyy kristittyjen mukaan teidän helvettiinne .

    Missä kohtaa hepr. raamatussa ovat Judit ja Sirak? Juutalaista kirjallisuutta oli etenkin 2. temppelin aikaan vaikka kuinka paljon, pitäisikö meidän uskoa kaikkeen mitä joku kirjoitti?


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!! <<

    Jeesus Jumalana ja kaiken Luojana saarnasi tietenkin totuutta kadotuksesta, ja sitä samaa, mistä jo vanha testamentti mainitsee:

    Jes. 66:24 ...he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

    Mark. 9:47-48 ...helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.

    " Jeesus Jumalana ja kaiken Luojana" Mitäpä Jeesus ei teille olisi : jumala joka oli oma voideltunsa, jumala joka rukoili itseltään apua , jumala joka kuoli uhriksi itselleen, jumala joka oli kuolleena 2 päivää ja sitten herätti itsensä kuolleista istumaan itsensä oikealla puolella ja toimii nyt taivaassa itsensä ylipappina .
    Jesaja 66 ei puhu tuonpuoleisesta eikä helvetistä, mitä jos lukisit koko luvun?
    Jes 44 "Näin sanoo JHWH, Israelin kuningas ja sen lunastaja, JHWH Sebaot: -- Minä olen ensimmäinen ja minä olen viimeinen, ei ole muuta Jumalaa kuin minä."Ketähän Jeesus kun eli, rukoili ?


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    " Jeesus Jumalana ja kaiken Luojana" Mitäpä Jeesus ei teille olisi : jumala joka oli oma voideltunsa, jumala joka rukoili itseltään apua , jumala joka kuoli uhriksi itselleen, jumala joka oli kuolleena 2 päivää ja sitten herätti itsensä kuolleista istumaan itsensä oikealla puolella ja toimii nyt taivaassa itsensä ylipappina .
    Jesaja 66 ei puhu tuonpuoleisesta eikä helvetistä, mitä jos lukisit koko luvun?
    Jes 44 "Näin sanoo JHWH, Israelin kuningas ja sen lunastaja, JHWH Sebaot: -- Minä olen ensimmäinen ja minä olen viimeinen, ei ole muuta Jumalaa kuin minä."Ketähän Jeesus kun eli, rukoili ?

    Onko tämä nyt sitä Mooseksen lain mukaista sapatinviettoa, roikkua tällä kiistelemässä?

    Jes. 66 kertoo samasta, mistä Jeesus puhuu ja mitä Jeesus käytti vertauksessaan. En ala selittelemään kadotusta, tulijärveä, helvettiä sen enempää, koska emme tiedä, paljonko kuvauksissa on symboliikkaa. Mutta sen verran uskallan sanoa, että se symboliikka, mitä raamattu käyttää, viittaa kyllä siiihen, että pelastumattomat kärsivät tuossa olotilassa iankaikkisesti.

    Jos ei, niin kerro minulle, mikä mato elää ja tuli palaa iankaiken?

    Ja miksi elävät ihmiset kauhistuisivat sellaisia ihmisiä, jotka eivät mistään mitään (teidän uskonne mukaan) tiedä enää kuolemansa jälkeen? Käyttekö nytkin hautausmailla kauhistelemassa ruumiita...?

    Minun mmielestäni vastaus on raamatun valossa selvä: ihminen on iankaikkisuusolento, joka kuoltuaan päätyy joko Jumalan luokse tai kadotukseen. Ja siitä mm. Jes. puhuu, kuin myös Jeesus.

    Ja kuten jo on Jumalasta sinulle vastattu, niin hän on Isä, Poika ja Pyhä Henki, josta Poika tuli maailmaan. Jeesus siis rukoili Isää, joka on taivaassa.

    Olihan Jumala jo vanhan testamentin kirjoitustenkin mukaan sekä taivaassa että temppelissä. Itse asiassa hän ei raamatun mukaan mahdu taivasten taivaisiinkaan. Emme siis ymmärrä, kuinka yksi Jumala voi olla samaan aikaan joka paikassa tai tietyssä paikassa, eri tavoin ilmestyneenä, kuten savupatsaassa, kirkkaudessa, Ilmestysmajan ovella jne., ollen silti samaan aikaan valtaistuimellaan taivaassa.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Juutalaisuudessa on oppi tästä maailmasta ja tulevasta maailmasta ja se on syntynyt oppineiden toimesta eksiilin jälkeen .Missään hepr raamatussa ei ole oppia helvetistä kuoleman jälkeen, ei liioin varoitusta miten sinne joutuu tai miten siltä välttyy.

    Jeesus sen sijaan opettaa ikuisesta tulesta jonne joutuu jos ei usko häneen, jos siis noudattaa mitä JHWH käski päätyy kristittyjen mukaan teidän helvettiinne .

    Missä kohtaa hepr. raamatussa ovat Judit ja Sirak? Juutalaista kirjallisuutta oli etenkin 2. temppelin aikaan vaikka kuinka paljon, pitäisikö meidän uskoa kaikkeen mitä joku kirjoitti?

    >> Missä kohtaa hepr. raamatussa ovat Judit ja Sirak? Juutalaista kirjallisuutta oli etenkin 2. temppelin aikaan vaikka kuinka paljon, pitäisikö meidän uskoa kaikkeen mitä joku kirjoitti? <<

    Väitinkö ko. kirjojen olevan hepr. raamatussa? En. Mutta juutalaisuudessa tunnetusti käytetään muutakin kirjallisuutta kuin hepr. raamattua.

    Esim. Talmud on ajanlaskun alun jälkeen koottu laaja rabbiininen teksti, joka koostuu suullisesta laista Mišnasta ja sen kommentaarista Gemarasta, sekä lisäksi myöhemmistä kommentaareista. Talmudia opiskellaan juutalaisissa kouluissa, ješivoissa, mutta myös esimerkiksi Israelin yliopistoissa. Talmudin koostamisen jälkeen on laadittu lisäksi varsinaisia juutalaisen lain kokoelmia. Juutalaisuuteen kuuluu lisäksi mystisiä tekstejä, joiden yhteisnimitys on kabbala. Jne.

    En ole eläissäni kuullutkaan sellaisista nykyjuutalaisita jotka pitäytyisivät pelkästään hepr. raamatussa.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Kristinuskossa on tuollainen oppi jumalasta, juutalaisuudessa ei ole, eikä ole missään muussakaan uskonnossa . Et voi kolminaisuusopia väittää minkään muun uskonnon uskoksi koska se ei sitä ole, vaan kyseessä on röyhkeä valehtelu teidän puoleltanne.

    >> kyseessä on röyhkeä valehtelu teidän puoleltanne.<<

    Sinulle jo laitettu kommentti siitä, missä, miten ja keiden toimesta kristinusko syntyi:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristinusko

    Se, että kristinusko olisi syntynyt pakanakansojen toimesta, on röyhkeä valhe. JOKAINEN teologi ym. tietää, että kristinusko syntyi juutalaisen Jeesuksen juutalaisten opetuslasten kautta, johon ensimmäisten opetuslasten jälkeen myös pakanat sen jälkeen liittyivät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Missä kohtaa hepr. raamatussa ovat Judit ja Sirak? Juutalaista kirjallisuutta oli etenkin 2. temppelin aikaan vaikka kuinka paljon, pitäisikö meidän uskoa kaikkeen mitä joku kirjoitti? <<

    Väitinkö ko. kirjojen olevan hepr. raamatussa? En. Mutta juutalaisuudessa tunnetusti käytetään muutakin kirjallisuutta kuin hepr. raamattua.

    Esim. Talmud on ajanlaskun alun jälkeen koottu laaja rabbiininen teksti, joka koostuu suullisesta laista Mišnasta ja sen kommentaarista Gemarasta, sekä lisäksi myöhemmistä kommentaareista. Talmudia opiskellaan juutalaisissa kouluissa, ješivoissa, mutta myös esimerkiksi Israelin yliopistoissa. Talmudin koostamisen jälkeen on laadittu lisäksi varsinaisia juutalaisen lain kokoelmia. Juutalaisuuteen kuuluu lisäksi mystisiä tekstejä, joiden yhteisnimitys on kabbala. Jne.

    En ole eläissäni kuullutkaan sellaisista nykyjuutalaisita jotka pitäytyisivät pelkästään hepr. raamatussa.

    Halachisissa asiossa haetaan tietoa Talmudista etenkin Bavlista ja muusta rabbinistisesta kirjallisuudesta jota syntyy lisää koko ajan, mutta siitä mitä on kuoleman jälkeen ei haeta tietoa kirjoista jotka eivät saastuta käsiä. Hepr. raamattu puhuu tämän puoleisesta ja antaa ohjeet siinä elämisestä eikä hepr. raamatussa ole oppia helvetistä.
    Talmud(it) on/ovat tulkintaa ja väittelyä sekä tarinoita (aggadah),se mitä JHWH itsestään ilmoitti on kerrottuna hepr. raamatussa ja siellä on Jumala joka ilmoittaa että on yksi , silti röyhkeästi väitätte että hepr. raamatussa Jumala muka on kristinuskon kolminaisuus. Ei ole ja on ihan sama ovatko kristinuskon perusteologian luoneet etniset juutalaiset vai hottentotit eihän meillä ole ilmoitusta ihmisiltä vaan Jumalalta itseltään.

    Ymmärrän kyllä senkin että niistä joiden kanssa täällä keskustelen eivät monetkaan edusta kristinuskon valtavirtaa ja täälläkin on kuitenkin muutamia jotka ymmärtävät uskontojemme erot eivätkä eivätkä väitä että kun uskomme omaamme meillä on "side silmillä".


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Kristinuskossa on tuollainen oppi jumalasta, juutalaisuudessa ei ole, eikä ole missään muussakaan uskonnossa . Et voi kolminaisuusopia väittää minkään muun uskonnon uskoksi koska se ei sitä ole, vaan kyseessä on röyhkeä valehtelu teidän puoleltanne.

    >> Kristinuskossa on tuollainen oppi jumalasta, juutalaisuudessa ei ole, eikä ole missään muussakaan uskonnossa. <<

    Muinaisen Mesopotamian uskonnossa jo oli kolminainen jumala. Ea (sumerien Enki) oli mesopotamialainen veden jumala, joka kuului jumalten kolminaisuuteen.

    Raamatussa ei esiinny sanana kolmiyhteisestä Jumalaa. Vanhan testamentin kuvaamat kertomukset kuitenkin sisältävät piirteitä, joita on voi pitää merkkeinä kolminaisuudesta. Israelin kansan jumalausko on ollut luonteeltaan enemmänkin monolatriaa kuin tiukkaa monoteismiä. Tästä ovat esimerkkeinä Kymmenen käskyn ensimmäinen käsky: ”sinulla ei saa olla muita Jumalia”, tai šema-rukous ”Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin”). Monoteismi ilmaistaan selkeästi vasta Jesajan kirjan 45. luvussa.

    Jo luomiskertomuksessa mainitaan Jumalan Henki, joka liikkui ”vetten päällä”. Viisauskirjallisuudessa (Psalmit, Sananlaskut) mainitaan Jumalan Poika sekä persoonallinen Viisaus, joka on Jeesus (Snl. 8).

    Kolminaisuusoppi tarkoittaa yksinkertaisesti oppia, joka yrittää selittää Jumalan olemusta.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Halachisissa asiossa haetaan tietoa Talmudista etenkin Bavlista ja muusta rabbinistisesta kirjallisuudesta jota syntyy lisää koko ajan, mutta siitä mitä on kuoleman jälkeen ei haeta tietoa kirjoista jotka eivät saastuta käsiä. Hepr. raamattu puhuu tämän puoleisesta ja antaa ohjeet siinä elämisestä eikä hepr. raamatussa ole oppia helvetistä.
    Talmud(it) on/ovat tulkintaa ja väittelyä sekä tarinoita (aggadah),se mitä JHWH itsestään ilmoitti on kerrottuna hepr. raamatussa ja siellä on Jumala joka ilmoittaa että on yksi , silti röyhkeästi väitätte että hepr. raamatussa Jumala muka on kristinuskon kolminaisuus. Ei ole ja on ihan sama ovatko kristinuskon perusteologian luoneet etniset juutalaiset vai hottentotit eihän meillä ole ilmoitusta ihmisiltä vaan Jumalalta itseltään.

    Ymmärrän kyllä senkin että niistä joiden kanssa täällä keskustelen eivät monetkaan edusta kristinuskon valtavirtaa ja täälläkin on kuitenkin muutamia jotka ymmärtävät uskontojemme erot eivätkä eivätkä väitä että kun uskomme omaamme meillä on "side silmillä".

    Kyllä ymmärrän itsekin erot. Ja olet myös hyvin selventänyt, kuinka juutalaiset uskovat, mikä antaa enemmän ymmärrystä ymmärtää, miksi vastustatte kristinuskoa.

    Mutta kuten jo niin monta kertaa todettu, niin "Herra on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen... niin on kaikki ilmoitus teille niinkuin lukitun kirjan sanat" - kuten Jesaja sanoo. Uuden testamentin väite "siteestä" perustuu siis tässäkin asiassa vanhaan testamenttiin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Miltä kadotukselta? Siltä helvetiltäkö jotaJeesus saarnasi:joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!

    "joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!"

    Ymmärrän että tällainen Jeesus saa ihmiset vihaiseksi. Siksi jotkut koittavat jopa rakentaa oman Jeesuksen joka vain rakastaa eikä koskaan puhu kadotuksesta. Mutta Raamatun Jeesus, se todellinen Jeesus, on sekä rakastava että tuomitseva.

    Mutta valinta on kuitenkin jokaisen ihmisen oma valinta. Ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa kuolemanjälkeiselle elämälle, ikuinen elämä taivaassa tai kadotus. Ei tästä tarvitse vihastua koska se ei auta yhtään. Mitä hyödyttää suuttua Jumalalle tästä kun valinta on sinun omasi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!"

    Ymmärrän että tällainen Jeesus saa ihmiset vihaiseksi. Siksi jotkut koittavat jopa rakentaa oman Jeesuksen joka vain rakastaa eikä koskaan puhu kadotuksesta. Mutta Raamatun Jeesus, se todellinen Jeesus, on sekä rakastava että tuomitseva.

    Mutta valinta on kuitenkin jokaisen ihmisen oma valinta. Ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa kuolemanjälkeiselle elämälle, ikuinen elämä taivaassa tai kadotus. Ei tästä tarvitse vihastua koska se ei auta yhtään. Mitä hyödyttää suuttua Jumalalle tästä kun valinta on sinun omasi?

    Niin juuri.

    Mutta Jumala ainoastaan voi tämänkin asian valaista ihmiselle. Myös sen, että jo vt asiasta kertoo.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "joko uskotte minua ja palvotte minua tai laitan teidät kuoltuanne kärsimään ikuisesti!!"

    Ymmärrän että tällainen Jeesus saa ihmiset vihaiseksi. Siksi jotkut koittavat jopa rakentaa oman Jeesuksen joka vain rakastaa eikä koskaan puhu kadotuksesta. Mutta Raamatun Jeesus, se todellinen Jeesus, on sekä rakastava että tuomitseva.

    Mutta valinta on kuitenkin jokaisen ihmisen oma valinta. Ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa kuolemanjälkeiselle elämälle, ikuinen elämä taivaassa tai kadotus. Ei tästä tarvitse vihastua koska se ei auta yhtään. Mitä hyödyttää suuttua Jumalalle tästä kun valinta on sinun omasi?

    En puhunut Israelin Jumalasta vaan Jeesuksesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä ymmärrän itsekin erot. Ja olet myös hyvin selventänyt, kuinka juutalaiset uskovat, mikä antaa enemmän ymmärrystä ymmärtää, miksi vastustatte kristinuskoa.

    Mutta kuten jo niin monta kertaa todettu, niin "Herra on vuodattanut teidän päällenne raskaan unen hengen... niin on kaikki ilmoitus teille niinkuin lukitun kirjan sanat" - kuten Jesaja sanoo. Uuden testamentin väite "siteestä" perustuu siis tässäkin asiassa vanhaan testamenttiin.

    JHWH ilmoitti että on kertonut meille kuka ja mikä on, sehän on liiton perusta .En vastusta kristinuskoa, mutta vastustan monien siihen kuuluvien antamaa väärää todistustusta Israelin Jumalasta joka ei ole kolmiosainen kuten omanne on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Kristinuskossa on tuollainen oppi jumalasta, juutalaisuudessa ei ole, eikä ole missään muussakaan uskonnossa. <<

    Muinaisen Mesopotamian uskonnossa jo oli kolminainen jumala. Ea (sumerien Enki) oli mesopotamialainen veden jumala, joka kuului jumalten kolminaisuuteen.

    Raamatussa ei esiinny sanana kolmiyhteisestä Jumalaa. Vanhan testamentin kuvaamat kertomukset kuitenkin sisältävät piirteitä, joita on voi pitää merkkeinä kolminaisuudesta. Israelin kansan jumalausko on ollut luonteeltaan enemmänkin monolatriaa kuin tiukkaa monoteismiä. Tästä ovat esimerkkeinä Kymmenen käskyn ensimmäinen käsky: ”sinulla ei saa olla muita Jumalia”, tai šema-rukous ”Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin”). Monoteismi ilmaistaan selkeästi vasta Jesajan kirjan 45. luvussa.

    Jo luomiskertomuksessa mainitaan Jumalan Henki, joka liikkui ”vetten päällä”. Viisauskirjallisuudessa (Psalmit, Sananlaskut) mainitaan Jumalan Poika sekä persoonallinen Viisaus, joka on Jeesus (Snl. 8).

    Kolminaisuusoppi tarkoittaa yksinkertaisesti oppia, joka yrittää selittää Jumalan olemusta.

    JHWH on itse esittänyt itsensä meille toisin eikä hepr. raamattu sisällä "piirteitä" joiden mukaan JHWH voidaan ajatella moniosaiseksi toisin kuin hän itse itsensä meille ilmoitti.

    Muslimit jotka paljolti lainasivat aineksia hepr. raamatusta, ymmärsivät että siellä puhuu yksi jumala, ei kristinuskon myöhempi teologinen rakennelma josta kristityt itse satoja vuosia väittelivät eikä osa kolminaisuutta vieläkään tunnusta(unitaarit).

    Kuninkaat muinaisessa lähi-idässä olivat jumalten poikia joko niin että heitä pidettiin jumalaisina tai siksi että katsottiin heidän edustavat jumalia maan päällä ja ovat näiltä saaneet valtansa. Hepr. raamattu käyttää näitä muinaisia kielikuvia, JHWH sanoo esim Salomoa pojakseen ja nk kuningaspsalmeissa kielikuvaa myös käytetään, on myös jumalten kokouksia ja on tarinoita joissa jumalten pojat naivat ihmisten tyttäriä.

    Viisaus on feminini joten Jeesuksen sukupuolenkin olette ymmärtäneet väärin jos joudutte hakemaan teologiallenne apua ihan milloin mistäkin.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    JHWH on itse esittänyt itsensä meille toisin eikä hepr. raamattu sisällä "piirteitä" joiden mukaan JHWH voidaan ajatella moniosaiseksi toisin kuin hän itse itsensä meille ilmoitti.

    Muslimit jotka paljolti lainasivat aineksia hepr. raamatusta, ymmärsivät että siellä puhuu yksi jumala, ei kristinuskon myöhempi teologinen rakennelma josta kristityt itse satoja vuosia väittelivät eikä osa kolminaisuutta vieläkään tunnusta(unitaarit).

    Kuninkaat muinaisessa lähi-idässä olivat jumalten poikia joko niin että heitä pidettiin jumalaisina tai siksi että katsottiin heidän edustavat jumalia maan päällä ja ovat näiltä saaneet valtansa. Hepr. raamattu käyttää näitä muinaisia kielikuvia, JHWH sanoo esim Salomoa pojakseen ja nk kuningaspsalmeissa kielikuvaa myös käytetään, on myös jumalten kokouksia ja on tarinoita joissa jumalten pojat naivat ihmisten tyttäriä.

    Viisaus on feminini joten Jeesuksen sukupuolenkin olette ymmärtäneet väärin jos joudutte hakemaan teologiallenne apua ihan milloin mistäkin.

    Sinulle on Messiaasta, pelastuksesta, vanhasta ja uudesta liitosta ym. asioista jo esitetty se, mitä kristinusko asioista sanoo. On annettu linkkejä, raamatunjakeita ym., joita voi tutkia.

    Tämä palsta on kristinuskon palsta ja me tuomme täällä siis esiin kristinuskoa. Ja koska kristinusko perustuu koko raamattuun, käytämme palstalla myös vanhaa testamenttia, sillä kristinuskossa uusi testamentti on jatkumo vanhalle testamentille.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    JHWH ilmoitti että on kertonut meille kuka ja mikä on, sehän on liiton perusta .En vastusta kristinuskoa, mutta vastustan monien siihen kuuluvien antamaa väärää todistustusta Israelin Jumalasta joka ei ole kolmiosainen kuten omanne on.

    >> väärää todistustusta Israelin Jumalasta joka ei ole kolmiosainen <<

    Raamattu on siinä tapauksessa se "väärä todistus", koska sieltä se tulee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> väärää todistustusta Israelin Jumalasta joka ei ole kolmiosainen <<

    Raamattu on siinä tapauksessa se "väärä todistus", koska sieltä se tulee.

    Ei tule meidän raamatustamme joka on tanach Tora Profetat ja Kirjoitukset siihen ei kuulu minkään muun uskonnon kirjoja mukaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinulle on Messiaasta, pelastuksesta, vanhasta ja uudesta liitosta ym. asioista jo esitetty se, mitä kristinusko asioista sanoo. On annettu linkkejä, raamatunjakeita ym., joita voi tutkia.

    Tämä palsta on kristinuskon palsta ja me tuomme täällä siis esiin kristinuskoa. Ja koska kristinusko perustuu koko raamattuun, käytämme palstalla myös vanhaa testamenttia, sillä kristinuskossa uusi testamentti on jatkumo vanhalle testamentille.

    UT ei ole jatkumo meidän kirjoituksiimme. Väitteenne on perusteeton.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    UT ei ole jatkumo meidän kirjoituksiimme. Väitteenne on perusteeton.

    Sekin väite perustuu raamattuun. Vanha ja uusi testamentti tukevat toisiaan sisällöltään.

    Mutta asiasta on turha jatkaa tämän pidempään vääntöä kristinuskon palstalla, koska kristityt eivät käänny uskostaan epäuskoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sekin väite perustuu raamattuun. Vanha ja uusi testamentti tukevat toisiaan sisällöltään.

    Mutta asiasta on turha jatkaa tämän pidempään vääntöä kristinuskon palstalla, koska kristityt eivät käänny uskostaan epäuskoon.

    Eivät tue vaan ovat joka perusasiasta erimielisiä.
    Emme mekään käänny polyteismiin jossa jumalat touhuavat kukin omiaan, yksi voi olla vaikka kuollut ja toinen sitten herättää menehtyneen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juudit 16:17 sanoo, että Herra Kaikkivaltias kostaa tuomiopäivänä; tulta ja matoja hän antaa heidän lihalleen; he itkevät tuskasta ikuisesti.

    Siirak 7:17 puhuu myös siitä, että jumalattomien kosto on tuli ja madot.

    Vertauskuvalliset kuvat, jotka ilmaisevat taivasta ja helvettiä, olivat käytössä juutalaisten keskuudessa jo ennen Vapahtajan aikaa; ja käyttäessään niitä hän noudatti heidän käsityksiään.

    Varhaisin esimerkki juutalaisesta kirjailijasta, joka väittää, että Jesaja 66 tukee oppia ikuisesta piinasta on Babylonian Talmud. Talmmudin mukaan piina kuitenkin kestää vain määräajan.

    Herp. raamattu ei kerro sen paremmin mistään viimeisestä tuomiosta kuoleman jälkeen kuin siitä että ihmiset kuoleman jälkeen jaoteltaisiin johonkin taivaseen tai ikuiseen kärsimykseen menijöiksi. Palkkio ja rangaistus ovat maallisia ja kun käskyjä noudattavalle ihmiselle luvataan palkkioksi pitkä ikä maanpäällä tai terveyttä ja rikkautta ne ovat outoja palkiota jos tarjolla olisi jokin ikuinenkin elämä tai rangaistuksen pelko eikä kummastakaan kerrota miten sen saa/siihen joutuu .

    Varmaa on että mistään syystä juutalainen ei saa alkaa uskoa minkään vieraan uskonnon jumaliin tai niissä esitettyihin oppeihin siitä mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Israelin Jumala on maailman luoja ja hän yksin määrää kaikesta, ei kukaan muu, ei ole apujumalia. Ei ole ketään muuta joka mistään määräisi.
    Uskomme tähän maailmaan ja tulevaan, helvettiä ei ole kellekään, eikä tietyn ajan kestävään rangaistukseen vaikuta uskominen johonkin vaan se miten ihminen on elänyt.

    Jeesus, jos on elänyt, esittää erilaisia ajatuksia vanhimmissa evankeliumeissa kuin nuorimassa jossa hän on jo kreikkalaisen filosofian läpitunkema ja kutsuu omaa kansaansa "teiksi ".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko tämä nyt sitä Mooseksen lain mukaista sapatinviettoa, roikkua tällä kiistelemässä?

    Jes. 66 kertoo samasta, mistä Jeesus puhuu ja mitä Jeesus käytti vertauksessaan. En ala selittelemään kadotusta, tulijärveä, helvettiä sen enempää, koska emme tiedä, paljonko kuvauksissa on symboliikkaa. Mutta sen verran uskallan sanoa, että se symboliikka, mitä raamattu käyttää, viittaa kyllä siiihen, että pelastumattomat kärsivät tuossa olotilassa iankaikkisesti.

    Jos ei, niin kerro minulle, mikä mato elää ja tuli palaa iankaiken?

    Ja miksi elävät ihmiset kauhistuisivat sellaisia ihmisiä, jotka eivät mistään mitään (teidän uskonne mukaan) tiedä enää kuolemansa jälkeen? Käyttekö nytkin hautausmailla kauhistelemassa ruumiita...?

    Minun mmielestäni vastaus on raamatun valossa selvä: ihminen on iankaikkisuusolento, joka kuoltuaan päätyy joko Jumalan luokse tai kadotukseen. Ja siitä mm. Jes. puhuu, kuin myös Jeesus.

    Ja kuten jo on Jumalasta sinulle vastattu, niin hän on Isä, Poika ja Pyhä Henki, josta Poika tuli maailmaan. Jeesus siis rukoili Isää, joka on taivaassa.

    Olihan Jumala jo vanhan testamentin kirjoitustenkin mukaan sekä taivaassa että temppelissä. Itse asiassa hän ei raamatun mukaan mahdu taivasten taivaisiinkaan. Emme siis ymmärrä, kuinka yksi Jumala voi olla samaan aikaan joka paikassa tai tietyssä paikassa, eri tavoin ilmestyneenä, kuten savupatsaassa, kirkkaudessa, Ilmestysmajan ovella jne., ollen silti samaan aikaan valtaistuimellaan taivaassa.

    Mitkä pelastumattomat ? Ei hepr. raamatussa pelastuta kuoleman jälkeisiltä asioilta vaan maanpäällisiltä .Kristinuskossa Jeesus rukoili uskontonne Isäjumalaa koska he ovat kaksi eri jumalaa joista toinen tarvitsi toisen apua. Hepr. raamatussa ei ole kuin yksi Jumala ketään muuta ei voi eikä saa rukoilla .
    Valtaistuin taivaassa on kielikuva joka on lainaa Israelia vanhemmilta alueen kulttuureilta eikäJHWH ole olento jota paikka sitoisi .


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Mitkä pelastumattomat ? Ei hepr. raamatussa pelastuta kuoleman jälkeisiltä asioilta vaan maanpäällisiltä .Kristinuskossa Jeesus rukoili uskontonne Isäjumalaa koska he ovat kaksi eri jumalaa joista toinen tarvitsi toisen apua. Hepr. raamatussa ei ole kuin yksi Jumala ketään muuta ei voi eikä saa rukoilla .
    Valtaistuin taivaassa on kielikuva joka on lainaa Israelia vanhemmilta alueen kulttuureilta eikäJHWH ole olento jota paikka sitoisi .

    >> Mitkä pelastumattomat ? Ei hepr. raamatussa pelastuta kuoleman jälkeisiltä asioilta vaan maanpäällisiltä . <<

    Mikä siis on juutalaisuudessa usko tuonpuoleisesta? Että kaikki ihmiset tai vain kaikki juutalaiset menevät taivaaseen kuoltuaan? Murhamiehetkin pääsevät kuoltuaan taivaaseen, niinkö? Vai eikö sellaista olotilaa ole lainkaan ihmisille? Vain Jumalako, enkelit ym. asuvat taivaassa?

    Ainakin Saul nostatti kuolleen Samuelin hengen noitavaimon avulla ja Saul sai siitä rangaistuksenkin, koska vainaja- ja tietäjähenkien puoleen kääntymistä ei saa hepr. raam. mukaan harrastaa. Mitä nämä kaikki hepr. raamatussa mainitut henget sitten ovat, jos ei ole mitään tuonpuoleista?


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    JHWH ilmoitti että on kertonut meille kuka ja mikä on, sehän on liiton perusta .En vastusta kristinuskoa, mutta vastustan monien siihen kuuluvien antamaa väärää todistustusta Israelin Jumalasta joka ei ole kolmiosainen kuten omanne on.

    >> En vastusta kristinuskoa <<

    Kyllä se on kristinuskon vastustamista, jos vastustaa sitä, mitä Kristuksesta raamatussa on ilmoitettu. Kristinuskohan tarkoittaa nimenomaan uskoa Kristukseen ja sen vastakohtana on antikristillisyys eli Kristuksen vastustaminen. Joka ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi, siis Messiaaksi, on antikristillinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> En vastusta kristinuskoa <<

    Kyllä se on kristinuskon vastustamista, jos vastustaa sitä, mitä Kristuksesta raamatussa on ilmoitettu. Kristinuskohan tarkoittaa nimenomaan uskoa Kristukseen ja sen vastakohtana on antikristillisyys eli Kristuksen vastustaminen. Joka ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi, siis Messiaaksi, on antikristillinen.

    En vastusta kristinuskoa mutta en usko sen sanomaan kuten en mikään muunkaan paitsi omani. JHWH ei missään määrää että meidän pitäisi kännyttää muut juutalaisuuteen, aikanaan tulette näkemään ettäJHWH on ainoa Jumala ja että hän on yksi .

    Ei hepr. raamattu missään sano että kun messias toimii hänet pitää jotenkin erityisetsi tunnustaa messiaaksi - miksi pitäisi? Taas kristinusko opettaa omiaan ja hyvin vihantäyteistä oppia: jos et palvo Jeesusta päädyt helvettiin ja sinne päätyy myös jos noudattaa mitä tora määrää. Kristinusko on se joka todellisuudessa vastustaa paitsi Israelin uskontoa, myös kaikkia muita uskontoja meidänhän pitää alkaa uskoa kuten te tai meitä rangaistaan tästä "vääryydestä" kuoleman jälkeen ikuisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Mitkä pelastumattomat ? Ei hepr. raamatussa pelastuta kuoleman jälkeisiltä asioilta vaan maanpäällisiltä . <<

    Mikä siis on juutalaisuudessa usko tuonpuoleisesta? Että kaikki ihmiset tai vain kaikki juutalaiset menevät taivaaseen kuoltuaan? Murhamiehetkin pääsevät kuoltuaan taivaaseen, niinkö? Vai eikö sellaista olotilaa ole lainkaan ihmisille? Vain Jumalako, enkelit ym. asuvat taivaassa?

    Ainakin Saul nostatti kuolleen Samuelin hengen noitavaimon avulla ja Saul sai siitä rangaistuksenkin, koska vainaja- ja tietäjähenkien puoleen kääntymistä ei saa hepr. raam. mukaan harrastaa. Mitä nämä kaikki hepr. raamatussa mainitut henget sitten ovat, jos ei ole mitään tuonpuoleista?

    Helvettiin ei mene kukaan eivät muunuskoiset myöskään, miksi menisivät eihän kukaan voi sille mitään mihin uskontoon on syntynyt, tai sille, ettei voi uskoa mihinkään jumalaan. Murhamiehet saavat ainakin maallisen rangaistuksen.
    Sheol(suomennettu tuonelaksi) mistä Samuel nostatettiin, oli maanalainen paikka jota pidettiin kaikkien kuolleiden loppusijoituspaikkana.Paikka ei siis ollut taivas eikä helvetti. Samuel kun hänet nostatettiin maan pinnalle, tunnistettiin viitastaan jota hän oli eläessäänkin pitänyt joten henkenä hän ei sheolista noussut.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    En vastusta kristinuskoa mutta en usko sen sanomaan kuten en mikään muunkaan paitsi omani. JHWH ei missään määrää että meidän pitäisi kännyttää muut juutalaisuuteen, aikanaan tulette näkemään ettäJHWH on ainoa Jumala ja että hän on yksi .

    Ei hepr. raamattu missään sano että kun messias toimii hänet pitää jotenkin erityisetsi tunnustaa messiaaksi - miksi pitäisi? Taas kristinusko opettaa omiaan ja hyvin vihantäyteistä oppia: jos et palvo Jeesusta päädyt helvettiin ja sinne päätyy myös jos noudattaa mitä tora määrää. Kristinusko on se joka todellisuudessa vastustaa paitsi Israelin uskontoa, myös kaikkia muita uskontoja meidänhän pitää alkaa uskoa kuten te tai meitä rangaistaan tästä "vääryydestä" kuoleman jälkeen ikuisesti.

    >> aikanaan tulette näkemään ettäJHWH on ainoa Jumala ja että hän on yksi . <<

    Niin me uskomme jo nyt.

    Mutta me "Messias-Jeesus-uskoiset pakanat ja juutalaiset" näemme raamatusta myös JHWH:n kolminaisuuden.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Helvettiin ei mene kukaan eivät muunuskoiset myöskään, miksi menisivät eihän kukaan voi sille mitään mihin uskontoon on syntynyt, tai sille, ettei voi uskoa mihinkään jumalaan. Murhamiehet saavat ainakin maallisen rangaistuksen.
    Sheol(suomennettu tuonelaksi) mistä Samuel nostatettiin, oli maanalainen paikka jota pidettiin kaikkien kuolleiden loppusijoituspaikkana.Paikka ei siis ollut taivas eikä helvetti. Samuel kun hänet nostatettiin maan pinnalle, tunnistettiin viitastaan jota hän oli eläessäänkin pitänyt joten henkenä hän ei sheolista noussut.

    >> Helvettiin ei mene kukaan eivät muunuskoiset myöskään, miksi menisivät eihän kukaan voi sille mitään mihin uskontoon on syntynyt, tai sille, ettei voi uskoa mihinkään jumalaan. <<

    Eihän se sitä katso, mihin on syntynyt tai ihmisen epäuskoonkaan. Jumalalla on tapansa ilmoittaa ihmisille itsensä ja se, mikä on oikein ja väärin. Eihän ihminen itse ole moraalia ym. päätellyt tai omaatuntoa itselleen kehittänyt.

    Ja jo aiemmin on mainittu Jesajan kohta, joka puhuu iankaikkisesta tulesta ym. ja jonka UT myös vahvistaa, joten rangaistukset ovat kyllä tulossa myös iankaikkisuuden näkökulmasta.

    Taivas, jossa olisi sekaisin niin hyvät kuin pahatkin, ei edes olisi mikään taivas, vaan ainoastaan hengelliseen todellisuuteen siirretty kopio tästä maailmasta, jossa tapahtuisi ihan yhtä pahoja asioita kuin maan päälläkin, koska ihmiset pääsisivät sinne muuttumattomina, siis syntisinä.

    >> henkenä hän ei sheolista noussut. <<

    Kysymys oli nimenomaan okkultismista, jossa henkiin otetaan yhteys. Ja hengestä myös raamattu puhuu: "Saul sanoi palvelijoillensa: "Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki..."

    Samuelin henki myös sanoi Sauille, että "huomenna olet sinä poikinesi minun tykönäni", ja sitten Saul kuoli. Joten tämäkin todistaa, että kysymys oli hengestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Helvettiin ei mene kukaan eivät muunuskoiset myöskään, miksi menisivät eihän kukaan voi sille mitään mihin uskontoon on syntynyt, tai sille, ettei voi uskoa mihinkään jumalaan. <<

    Eihän se sitä katso, mihin on syntynyt tai ihmisen epäuskoonkaan. Jumalalla on tapansa ilmoittaa ihmisille itsensä ja se, mikä on oikein ja väärin. Eihän ihminen itse ole moraalia ym. päätellyt tai omaatuntoa itselleen kehittänyt.

    Ja jo aiemmin on mainittu Jesajan kohta, joka puhuu iankaikkisesta tulesta ym. ja jonka UT myös vahvistaa, joten rangaistukset ovat kyllä tulossa myös iankaikkisuuden näkökulmasta.

    Taivas, jossa olisi sekaisin niin hyvät kuin pahatkin, ei edes olisi mikään taivas, vaan ainoastaan hengelliseen todellisuuteen siirretty kopio tästä maailmasta, jossa tapahtuisi ihan yhtä pahoja asioita kuin maan päälläkin, koska ihmiset pääsisivät sinne muuttumattomina, siis syntisinä.

    >> henkenä hän ei sheolista noussut. <<

    Kysymys oli nimenomaan okkultismista, jossa henkiin otetaan yhteys. Ja hengestä myös raamattu puhuu: "Saul sanoi palvelijoillensa: "Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki..."

    Samuelin henki myös sanoi Sauille, että "huomenna olet sinä poikinesi minun tykönäni", ja sitten Saul kuoli. Joten tämäkin todistaa, että kysymys oli hengestä.

    En ole puhunut mistään taivaasta eikä sitä puhu hepr. Raamattukaan.
    " Saul kysyi: "Minkä näköinen hän on?" Nainen vastasi: "Sieltä nousee vanha mies. Hän on kääriytynyt viittaan." Silloin Saul tiesi, että se oli Samuel, ja hän kumartui kunnioittavasti maahan saakka".Henkiolento joka oli kääriytynyt viittaan ja näytti vanhalta mieheltä? Kyse ei ollut okkultismista tarinassahan kerrottiin että vainajat asustivat maan alla ja heidät voitiin sieltä nostattaa esiin ja he puhuivat ja olivat tunnistettavissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> aikanaan tulette näkemään ettäJHWH on ainoa Jumala ja että hän on yksi . <<

    Niin me uskomme jo nyt.

    Mutta me "Messias-Jeesus-uskoiset pakanat ja juutalaiset" näemme raamatusta myös JHWH:n kolminaisuuden.

    Uskontonne opettaa väärin: Jumala on yksi eikä kolme.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Uskontonne opettaa väärin: Jumala on yksi eikä kolme.

    Jumala on yksi kristinuskon mukaan.

    Uuden testamentin Ef. 4:6 sanoo, että "yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa"

    Mutta myös Jumalan kolminaisuus tulee ilmi raamatusta meidän näkemyksemme mukaan. Se, että Jumalassa on Isä, Poika ja Pyhä Henki, ei tee hänestä kolmea erillistä jumalaa.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    En ole puhunut mistään taivaasta eikä sitä puhu hepr. Raamattukaan.
    " Saul kysyi: "Minkä näköinen hän on?" Nainen vastasi: "Sieltä nousee vanha mies. Hän on kääriytynyt viittaan." Silloin Saul tiesi, että se oli Samuel, ja hän kumartui kunnioittavasti maahan saakka".Henkiolento joka oli kääriytynyt viittaan ja näytti vanhalta mieheltä? Kyse ei ollut okkultismista tarinassahan kerrottiin että vainajat asustivat maan alla ja heidät voitiin sieltä nostattaa esiin ja he puhuivat ja olivat tunnistettavissa.

    Missä siis nämä kuolleet henget ovat? Maanalaisessa tuonelassako iankaiken?

    Jesaja antaa ymmärtää, että on myös ylösnousemus, kuten UT:kin kertoo:

    Jes. 26:19 Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.

    >> Kyse ei ollut okkultismista tarinassahan kerrottiin että vainajat asustivat maan alla ja heidät voitiin sieltä nostattaa esiin ja he puhuivat ja olivat tunnistettavissa. <<

    Henkiä ei nimenomaan saa nostattaa, koska sellainen oli kiellettyä VT:n mukaan ja se oli osasyy, miksi Saul kuoli:

    "Saul kuoli, --- myös sentähden, että hän oli kysynyt vainajahengeltä neuvoa".

    Henkiyhteydet, joita nykyisin kutsutaan mm. okkultismiksi, ovat selvästi kiellettyjä hepr. raamatussa. Asia on selvästi siellä kerrottu.

    5. Moos. 18:10 10 Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, 11 joka lukee loitsuja, kysyy vainaja-tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.

    2. Kun. 21:6 Manasse pani poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja-ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä siis nämä kuolleet henget ovat? Maanalaisessa tuonelassako iankaiken?

    Jesaja antaa ymmärtää, että on myös ylösnousemus, kuten UT:kin kertoo:

    Jes. 26:19 Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.

    >> Kyse ei ollut okkultismista tarinassahan kerrottiin että vainajat asustivat maan alla ja heidät voitiin sieltä nostattaa esiin ja he puhuivat ja olivat tunnistettavissa. <<

    Henkiä ei nimenomaan saa nostattaa, koska sellainen oli kiellettyä VT:n mukaan ja se oli osasyy, miksi Saul kuoli:

    "Saul kuoli, --- myös sentähden, että hän oli kysynyt vainajahengeltä neuvoa".

    Henkiyhteydet, joita nykyisin kutsutaan mm. okkultismiksi, ovat selvästi kiellettyjä hepr. raamatussa. Asia on selvästi siellä kerrottu.

    5. Moos. 18:10 10 Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, 11 joka lukee loitsuja, kysyy vainaja-tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.

    2. Kun. 21:6 Manasse pani poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja-ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

    Kuolleet eivät tietenkään asu tai ole asuneet sheolissa tai missään muuallakaan mutta se on vanhin ja ainoa käsitys joka kuoleman jälkeisestä tilasta hepr. raamatussa on ja tämä sheol/hades oli alueella muinoin yleinen käsitys. Tuonpuoleinen ei Israelin uskonnossa yleensäkään ollut mikään tärkeä asia jota olisi sen kummemmin edes käsitelty.

    Jes.26:19 on runollinen ilmaus joka liittyy eksiilistä paluuseen kuten Hes. kuolleet luut .
    on myös kohtia jotka sanovat:
    Jes. 26:14 "Kuolleet eivät virkoa eloon, vainajat eivät nouse: niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa."
    Saarn.9:5 "Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää palkkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumala on yksi kristinuskon mukaan.

    Uuden testamentin Ef. 4:6 sanoo, että "yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa"

    Mutta myös Jumalan kolminaisuus tulee ilmi raamatusta meidän näkemyksemme mukaan. Se, että Jumalassa on Isä, Poika ja Pyhä Henki, ei tee hänestä kolmea erillistä jumalaa.

    Tuon on yksin kristinuskon oppi jossa kolmesta jumalasta saadaan yksi kun julistetaan että he ovat yksi jumala.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Kuolleet eivät tietenkään asu tai ole asuneet sheolissa tai missään muuallakaan mutta se on vanhin ja ainoa käsitys joka kuoleman jälkeisestä tilasta hepr. raamatussa on ja tämä sheol/hades oli alueella muinoin yleinen käsitys. Tuonpuoleinen ei Israelin uskonnossa yleensäkään ollut mikään tärkeä asia jota olisi sen kummemmin edes käsitelty.

    Jes.26:19 on runollinen ilmaus joka liittyy eksiilistä paluuseen kuten Hes. kuolleet luut .
    on myös kohtia jotka sanovat:
    Jes. 26:14 "Kuolleet eivät virkoa eloon, vainajat eivät nouse: niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa."
    Saarn.9:5 "Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää palkkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu"

    Kannattaisi ruveta tutkimaan tuonela-asiaa, koska raamatun mukaan ihminen on iankaikkisuusolento.

    Saarn. 3:11 myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä

    Sinulla on aika paljon vastauksena ollut se, että hepr. raamattu on paljolti vain tarinoita ja ihmisten käsityksiä ja lainauksia. Silti puolustat joitakin asioita sieltä "totena".

    Millä perusteella siis päätät sen, mikä siellä on totta ja mikä ei...?

    Myös ne asiat, jotka sinun mielestäsi ovat raamatussa totta, voivat sinun raamatuntulkinnallasi ihan yhtä hyvin silloin olla pelkkää Israelin kansan folklorea tms.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaisi ruveta tutkimaan tuonela-asiaa, koska raamatun mukaan ihminen on iankaikkisuusolento.

    Saarn. 3:11 myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä

    Sinulla on aika paljon vastauksena ollut se, että hepr. raamattu on paljolti vain tarinoita ja ihmisten käsityksiä ja lainauksia. Silti puolustat joitakin asioita sieltä "totena".

    Millä perusteella siis päätät sen, mikä siellä on totta ja mikä ei...?

    Myös ne asiat, jotka sinun mielestäsi ovat raamatussa totta, voivat sinun raamatuntulkinnallasi ihan yhtä hyvin silloin olla pelkkää Israelin kansan folklorea tms.

    Oletko ehkä kabbalisti?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaisi ruveta tutkimaan tuonela-asiaa, koska raamatun mukaan ihminen on iankaikkisuusolento.

    Saarn. 3:11 myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä

    Sinulla on aika paljon vastauksena ollut se, että hepr. raamattu on paljolti vain tarinoita ja ihmisten käsityksiä ja lainauksia. Silti puolustat joitakin asioita sieltä "totena".

    Millä perusteella siis päätät sen, mikä siellä on totta ja mikä ei...?

    Myös ne asiat, jotka sinun mielestäsi ovat raamatussa totta, voivat sinun raamatuntulkinnallasi ihan yhtä hyvin silloin olla pelkkää Israelin kansan folklorea tms.

    On hepr. raamatussa tarinaakin,lainoja ja historiaa mutta sen ydin kuitenkin on JHWH:n liitto ja ilmoitus Israelille.
    Hepr. raamatussa ei tuonpuoleinen ole tärkeää eikä siitä ole yhtä kantaa, ei Saarnaajallakaan, ei liioin ole mitään tiettyä kantaa kuolemanjälkeisestä tilasta varhaista sheolia luukunottamatta.
    Itseäni ei tuonpuoleinen mitenkään kiinnosta miksi minun pitäisi sitä erityisesti miettiä? Juutalaisuuden kanta on 2. temppelin aikaan muodostettu oppineiden opetus tästä maailmasta ja tulevasta maailmasta, jonne siis kuoltuamme siirrymme mutta helvettiä ei ole.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    On hepr. raamatussa tarinaakin,lainoja ja historiaa mutta sen ydin kuitenkin on JHWH:n liitto ja ilmoitus Israelille.
    Hepr. raamatussa ei tuonpuoleinen ole tärkeää eikä siitä ole yhtä kantaa, ei Saarnaajallakaan, ei liioin ole mitään tiettyä kantaa kuolemanjälkeisestä tilasta varhaista sheolia luukunottamatta.
    Itseäni ei tuonpuoleinen mitenkään kiinnosta miksi minun pitäisi sitä erityisesti miettiä? Juutalaisuuden kanta on 2. temppelin aikaan muodostettu oppineiden opetus tästä maailmasta ja tulevasta maailmasta, jonne siis kuoltuamme siirrymme mutta helvettiä ei ole.

    >> helvettiä ei ole <<

    Perinteisellä juutalaisten näkemyksellä tuonpuoleisesta elämästä on paljon sanottavaa helvetin olemassaolosta. Talmud on paljon yksityiskohtaisempi helvetin tulesta ja pimeydestä ja tarjoaa jopa kuvauksia siitä. Juutalaisessa kirjallisuudessa on kirjoitettu paljon helvetin olemassaolosta. Juutalaisten näkemys kuolemanjälkeisestä elämästä, sellaisena kuin se on kirjattu heprealaisiin kirjoituksiin, on yksiselitteinen helvetin olemassaolosta, viitaten siihen yleisesti nimillä "sheol" ja "abaddon". Näillä sanoilla on kuitenkin epävarma etymologia ja viittaukset niihin ovat epämääräisiä, kun on kyse siitä, millaista helvetissä oikeastaan ​​on.

    Juutalainen perinne sisältää erilaisia ​​mielipiteitä taivaasta ja helvetistä. Viisaat sanovat, että vain todella vanhurskaat sielut nousevat suoraan Edeniin. Keskivertoihminen laskeutuu rangaistuksen tai puhdistuksen paikkaan, jota yleensä kutsutaan Gehinnomiksi. Jotkut pitävät Gehinnomia kidutus- ja rangaistuspaikkana, tulena ja tulikivenä. Toiset kuvittelevat sen vähemmän ankarasti paikkana, jossa tarkastellaan menneen elämänsä tekoja ja katuu syntejä. Sielun tuomio Gehinnomissa rajoittuu puhdistamisjaksoon ennen kuin sielut nousevat Olam Ha-Ba:lle. Lähteet eroavat siitä, mitä näille sieluille tapahtuu niiden alkuperäisen puhdistusajan lopussa. Jotkut sanovat, että jumalattomat tuhotaan kokonaan ja lakkaavat olemasta, kun taas toiset uskovat ikuiseen kadotukseen.

    Monet juutalaiset asettavat toivonsa perinteeseen, joka tarkoittaa, että jopa pahimmat meistä kärsivät vain joidenkin kuukausien rangaistuksen kuoleman jälkeen. Mutta missä Raamattu opettaa sellaista? Tosiasia on, että heprealaisessa Raamatussa ei ole mitään, mikä voisi tukea tätä uskoa millään tavalla.

    Daniel 12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen."

    Kuinka kauan on iankaikkisuus? Voidaanko se mahdollisesti tulkita väliaikaiseksi, joka päättyy kuukausien kuluttua?

    Heprealainen Raamattu puhuu syntisistä, jumalattomista ja epävanhurskaista satoja kertoja. Jumalan mittapuiden mukaan useimmat ihmiset (mukaan lukien juutalaiset) eivät ole vanhurskaita, vaan syntisiä. Mitä tapahtui juutalaisille, jotka eivät totelleet Tooraa?

    Jotkut uskovat, että kärsimme syntiemme vuoksi vain tässä maailmassa, mutta tämä on vain spekulaatiota ilman selvää raamatullista tukea. Jumala ei ole koskaan muuttanut Sanaansa, eikä heprealaisessa Raamatussa ole jaetta, joka voisi todistaa, että nykyään rukous, paasto ja "tzadaka" (vanhurskauden teot) riittävät sovittamaan juutalaisen sielun.

    Jesaja sanoo: "Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niinkuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme." (Jes. 64:6).

    Jumalan tehtävänä ei ole lähettää ihmisiä helvettiin. Pääsemme sinne hyvin ominkin voimin. Pikemminkin Jumala pelastaa ihmisiä helvetistä. Juuri siksi Hän lähetti Jeesuksen Messiaan.

    Näin opettavat messiaaniset juutalaiset.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> helvettiä ei ole <<

    Perinteisellä juutalaisten näkemyksellä tuonpuoleisesta elämästä on paljon sanottavaa helvetin olemassaolosta. Talmud on paljon yksityiskohtaisempi helvetin tulesta ja pimeydestä ja tarjoaa jopa kuvauksia siitä. Juutalaisessa kirjallisuudessa on kirjoitettu paljon helvetin olemassaolosta. Juutalaisten näkemys kuolemanjälkeisestä elämästä, sellaisena kuin se on kirjattu heprealaisiin kirjoituksiin, on yksiselitteinen helvetin olemassaolosta, viitaten siihen yleisesti nimillä "sheol" ja "abaddon". Näillä sanoilla on kuitenkin epävarma etymologia ja viittaukset niihin ovat epämääräisiä, kun on kyse siitä, millaista helvetissä oikeastaan ​​on.

    Juutalainen perinne sisältää erilaisia ​​mielipiteitä taivaasta ja helvetistä. Viisaat sanovat, että vain todella vanhurskaat sielut nousevat suoraan Edeniin. Keskivertoihminen laskeutuu rangaistuksen tai puhdistuksen paikkaan, jota yleensä kutsutaan Gehinnomiksi. Jotkut pitävät Gehinnomia kidutus- ja rangaistuspaikkana, tulena ja tulikivenä. Toiset kuvittelevat sen vähemmän ankarasti paikkana, jossa tarkastellaan menneen elämänsä tekoja ja katuu syntejä. Sielun tuomio Gehinnomissa rajoittuu puhdistamisjaksoon ennen kuin sielut nousevat Olam Ha-Ba:lle. Lähteet eroavat siitä, mitä näille sieluille tapahtuu niiden alkuperäisen puhdistusajan lopussa. Jotkut sanovat, että jumalattomat tuhotaan kokonaan ja lakkaavat olemasta, kun taas toiset uskovat ikuiseen kadotukseen.

    Monet juutalaiset asettavat toivonsa perinteeseen, joka tarkoittaa, että jopa pahimmat meistä kärsivät vain joidenkin kuukausien rangaistuksen kuoleman jälkeen. Mutta missä Raamattu opettaa sellaista? Tosiasia on, että heprealaisessa Raamatussa ei ole mitään, mikä voisi tukea tätä uskoa millään tavalla.

    Daniel 12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen."

    Kuinka kauan on iankaikkisuus? Voidaanko se mahdollisesti tulkita väliaikaiseksi, joka päättyy kuukausien kuluttua?

    Heprealainen Raamattu puhuu syntisistä, jumalattomista ja epävanhurskaista satoja kertoja. Jumalan mittapuiden mukaan useimmat ihmiset (mukaan lukien juutalaiset) eivät ole vanhurskaita, vaan syntisiä. Mitä tapahtui juutalaisille, jotka eivät totelleet Tooraa?

    Jotkut uskovat, että kärsimme syntiemme vuoksi vain tässä maailmassa, mutta tämä on vain spekulaatiota ilman selvää raamatullista tukea. Jumala ei ole koskaan muuttanut Sanaansa, eikä heprealaisessa Raamatussa ole jaetta, joka voisi todistaa, että nykyään rukous, paasto ja "tzadaka" (vanhurskauden teot) riittävät sovittamaan juutalaisen sielun.

    Jesaja sanoo: "Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niinkuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme." (Jes. 64:6).

    Jumalan tehtävänä ei ole lähettää ihmisiä helvettiin. Pääsemme sinne hyvin ominkin voimin. Pikemminkin Jumala pelastaa ihmisiä helvetistä. Juuri siksi Hän lähetti Jeesuksen Messiaan.

    Näin opettavat messiaaniset juutalaiset.

    Oppineet väittelevät Talmudissa ja esittävät omia mielipiteitään myös asioista joista meillä ei ole tietoa . Kaikkihan on JHWH:n käsissä ja hänhän synnit anteeksi antaa vai arveletko ettei hän voi kun temppeliä ei ole ?

    " Näin opettavat messiaaniset juutalaiset."
    JHWH opettaa muuta, sinä näyt uskovan että joukko harhaantuneita exjuutalaisia tietää enemmän kuin maailman luoja?


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Oppineet väittelevät Talmudissa ja esittävät omia mielipiteitään myös asioista joista meillä ei ole tietoa . Kaikkihan on JHWH:n käsissä ja hänhän synnit anteeksi antaa vai arveletko ettei hän voi kun temppeliä ei ole ?

    " Näin opettavat messiaaniset juutalaiset."
    JHWH opettaa muuta, sinä näyt uskovan että joukko harhaantuneita exjuutalaisia tietää enemmän kuin maailman luoja?

    >> JHWH opettaa muuta <<

    Mitä muuta?
    Messiaaniset puhuivat asiat hepr. raamatusta, josta nämä heidän sanomansa asiat ovat:

    "Juutalaisten näkemys kuolemanjälkeisestä elämästä, sellaisena kuin se on kirjattu heprealaisiin kirjoituksiin, on yksiselitteinen helvetin olemassaolosta, viitaten siihen yleisesti nimillä "sheol" ja "abaddon". Monet juutalaiset asettavat toivonsa perinteeseen, joka tarkoittaa, että jopa pahimmat meistä kärsivät vain joidenkin kuukausien rangaistuksen kuoleman jälkeen. Mutta missä Raamattu opettaa sellaista? Tosiasia on, että heprealaisessa Raamatussa ei ole mitään, mikä voisi tukea tätä uskoa millään tavalla.

    Daniel 12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen." Kuinka kauan on iankaikkisuus? Voidaanko se mahdollisesti tulkita väliaikaiseksi, joka päättyy kuukausien kuluttua?

    Heprealainen Raamattu puhuu syntisistä, jumalattomista ja epävanhurskaista satoja kertoja. Jumalan mittapuiden mukaan useimmat ihmiset (mukaan lukien juutalaiset) eivät ole vanhurskaita, vaan syntisiä.

    Jotkut uskovat, että kärsimme syntiemme vuoksi vain tässä maailmassa, mutta tämä on vain spekulaatiota ilman selvää raamatullista tukea. Jumala ei ole koskaan muuttanut Sanaansa, eikä heprealaisessa Raamatussa ole jaetta, joka voisi todistaa, että nykyään rukous, paasto ja "tzadaka" (vanhurskauden teot) riittävät sovittamaan juutalaisen sielun.

    Jesaja sanoo: "Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niinkuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme." (Jes. 64:6)."

    Eivätkä messiaaniset ole ex-juutalaisia, vaan entisiä rabbiinisen judaismin kannattajia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> JHWH opettaa muuta <<

    Mitä muuta?
    Messiaaniset puhuivat asiat hepr. raamatusta, josta nämä heidän sanomansa asiat ovat:

    "Juutalaisten näkemys kuolemanjälkeisestä elämästä, sellaisena kuin se on kirjattu heprealaisiin kirjoituksiin, on yksiselitteinen helvetin olemassaolosta, viitaten siihen yleisesti nimillä "sheol" ja "abaddon". Monet juutalaiset asettavat toivonsa perinteeseen, joka tarkoittaa, että jopa pahimmat meistä kärsivät vain joidenkin kuukausien rangaistuksen kuoleman jälkeen. Mutta missä Raamattu opettaa sellaista? Tosiasia on, että heprealaisessa Raamatussa ei ole mitään, mikä voisi tukea tätä uskoa millään tavalla.

    Daniel 12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen." Kuinka kauan on iankaikkisuus? Voidaanko se mahdollisesti tulkita väliaikaiseksi, joka päättyy kuukausien kuluttua?

    Heprealainen Raamattu puhuu syntisistä, jumalattomista ja epävanhurskaista satoja kertoja. Jumalan mittapuiden mukaan useimmat ihmiset (mukaan lukien juutalaiset) eivät ole vanhurskaita, vaan syntisiä.

    Jotkut uskovat, että kärsimme syntiemme vuoksi vain tässä maailmassa, mutta tämä on vain spekulaatiota ilman selvää raamatullista tukea. Jumala ei ole koskaan muuttanut Sanaansa, eikä heprealaisessa Raamatussa ole jaetta, joka voisi todistaa, että nykyään rukous, paasto ja "tzadaka" (vanhurskauden teot) riittävät sovittamaan juutalaisen sielun.

    Jesaja sanoo: "Kaikki me olimme kuin saastaiset, ja niinkuin tahrattu vaate oli kaikki meidän vanhurskautemme." (Jes. 64:6)."

    Eivätkä messiaaniset ole ex-juutalaisia, vaan entisiä rabbiinisen judaismin kannattajia.

    "Eivätkä messiaaniset ole ex-juutalaisia, vaan entisiä rabbiinisen judaismin kannattajia."
    Ovat entisiä juutalaisia jotka palvovat ja rukoilevat vierasta Jeesus- nimistä jumalaa. Itse asiassa he ovat osa jenkkien evankeelista kristillisyysuuntaa.
    Nämä exjuutalaiset kulkevat usein naamiaisasuissa, taliteissa ja kipoissa, jotta kristitty yleisö erehtyisi luulemaan että kyseessä ovat oppineet jotka elävät taivaan pelossa ja tuntevat kirjoitukset, kun he itse asiassa toistavat vain kristillistä teologiaa.

    Totta kai varoitetaan pahaa tekemästä, mutta parannus on aina mahdollinen eikä ole mitään sielun epäpuhtautta. Eihän JHWH ole temppelistä riipuvainen, miten kävi temppelien välisenä aikana? JHWH on kaikkivaltias toisin kuin kristinuskon Jumala, jonka pitää kuolla uhrina itselleen jotta voisi antaa luotujensa synnit anteeksi ja silti joutuu lähettämään osan ihmisistä itse luomaansa helvettiin koska nämä palvovat väärää Jumalaa esim. JHWH:ea joka on meidän "judaistien" Jumala.

    Sheol ja abadon ovat sama asia kuolleiden maanalainen säilytyspaikka, ei helvetti eikä taivas.
    JHWH ei missään ilmoita kuolemanjälkeisestä taivaasta tai helvetistä ja palkkiot joita hän jakaa ovat aina maallisia, eikä niihin koskaan liittynyt optiota tulevasta kuoleman jälkeisestä lisäpalkkiosta.
    Hepr. raamatussa on tätä "Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta."mutta myös viittauksia ikuiseen elämään niiden pohjalle rakentuu oppi tästä maailmasta ja tulevasta - jossa ei ole helvettiä.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    "Eivätkä messiaaniset ole ex-juutalaisia, vaan entisiä rabbiinisen judaismin kannattajia."
    Ovat entisiä juutalaisia jotka palvovat ja rukoilevat vierasta Jeesus- nimistä jumalaa. Itse asiassa he ovat osa jenkkien evankeelista kristillisyysuuntaa.
    Nämä exjuutalaiset kulkevat usein naamiaisasuissa, taliteissa ja kipoissa, jotta kristitty yleisö erehtyisi luulemaan että kyseessä ovat oppineet jotka elävät taivaan pelossa ja tuntevat kirjoitukset, kun he itse asiassa toistavat vain kristillistä teologiaa.

    Totta kai varoitetaan pahaa tekemästä, mutta parannus on aina mahdollinen eikä ole mitään sielun epäpuhtautta. Eihän JHWH ole temppelistä riipuvainen, miten kävi temppelien välisenä aikana? JHWH on kaikkivaltias toisin kuin kristinuskon Jumala, jonka pitää kuolla uhrina itselleen jotta voisi antaa luotujensa synnit anteeksi ja silti joutuu lähettämään osan ihmisistä itse luomaansa helvettiin koska nämä palvovat väärää Jumalaa esim. JHWH:ea joka on meidän "judaistien" Jumala.

    Sheol ja abadon ovat sama asia kuolleiden maanalainen säilytyspaikka, ei helvetti eikä taivas.
    JHWH ei missään ilmoita kuolemanjälkeisestä taivaasta tai helvetistä ja palkkiot joita hän jakaa ovat aina maallisia, eikä niihin koskaan liittynyt optiota tulevasta kuoleman jälkeisestä lisäpalkkiosta.
    Hepr. raamatussa on tätä "Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta."mutta myös viittauksia ikuiseen elämään niiden pohjalle rakentuu oppi tästä maailmasta ja tulevasta - jossa ei ole helvettiä.

    >> "Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta." <<

    Saarnaajan kirja taitaa olla enemmänkin saarnajan omaa pohdintaa kuin varsinaista oppia ja Jumalan ilmoitusta.

    >> he ovat osa jenkkien evankeelista kristillisyysuuntaa. Nämä exjuutalaiset kulkevat usein naamiaisasuissa, taliteissa ja kipoissa, jotta kristitty yleisö erehtyisi luulemaan että kyseessä ovat oppineet jotka elävät taivaan pelossa ja tuntevat kirjoitukset, kun he itse asiassa toistavat vain kristillistä teologiaa. <<

    Vain osa on tätä jenkkityyliä ja sieltä tulevaa uskonsuuntausta. Niissä on kristikunnan yleisenkin mielipiteen mielestä harhaoppia mukana, toisin sanoen rabbiinista judaismia ja kristinuskoa sekaisin. Ja myös niiden messiaanisten seurakuntien mielestä, jotka ymmärtävät raamatun oikein, kyseinen oppisuuntaus ei ole ihan raamatullista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> "Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta." <<

    Saarnaajan kirja taitaa olla enemmänkin saarnajan omaa pohdintaa kuin varsinaista oppia ja Jumalan ilmoitusta.

    >> he ovat osa jenkkien evankeelista kristillisyysuuntaa. Nämä exjuutalaiset kulkevat usein naamiaisasuissa, taliteissa ja kipoissa, jotta kristitty yleisö erehtyisi luulemaan että kyseessä ovat oppineet jotka elävät taivaan pelossa ja tuntevat kirjoitukset, kun he itse asiassa toistavat vain kristillistä teologiaa. <<

    Vain osa on tätä jenkkityyliä ja sieltä tulevaa uskonsuuntausta. Niissä on kristikunnan yleisenkin mielipiteen mielestä harhaoppia mukana, toisin sanoen rabbiinista judaismia ja kristinuskoa sekaisin. Ja myös niiden messiaanisten seurakuntien mielestä, jotka ymmärtävät raamatun oikein, kyseinen oppisuuntaus ei ole ihan raamatullista.

    Juutalaisuus ja kristinusko eivät kuulu yhteen vaikka kristinuskon perustajat olivat aluksi sauleja joista tuli pauleja jotka käyttivät hepr. raamatun asemesta käännöstekstejä, irrottivat jakeita yhteyksistään keksivät selityksiä niille kohdille jotka eivät heille olleet käyttökelpoisia ja ennen kaikkea jättivät huomiotta hepr. raamatun pääsanoman että on vain yksi Jumala joka yksin on kaiken luoja ja ainoa toimija.
    Muiden kansojen uskonnot monine jumalineen, kuolevine ja ylösnousevine jumalineen eivät olleet tosia, Israel määrättiin todistajaksi yhdelle Jumalalle eikä todistus poistu eikä muutu. Juutalaisuutta on se ja vain se, että Jumala on yksi. Voitte sitä kutsua judaismiksi jos se teistä tehtäväämme sopivasti halventaa.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Juutalaisuus ja kristinusko eivät kuulu yhteen vaikka kristinuskon perustajat olivat aluksi sauleja joista tuli pauleja jotka käyttivät hepr. raamatun asemesta käännöstekstejä, irrottivat jakeita yhteyksistään keksivät selityksiä niille kohdille jotka eivät heille olleet käyttökelpoisia ja ennen kaikkea jättivät huomiotta hepr. raamatun pääsanoman että on vain yksi Jumala joka yksin on kaiken luoja ja ainoa toimija.
    Muiden kansojen uskonnot monine jumalineen, kuolevine ja ylösnousevine jumalineen eivät olleet tosia, Israel määrättiin todistajaksi yhdelle Jumalalle eikä todistus poistu eikä muutu. Juutalaisuutta on se ja vain se, että Jumala on yksi. Voitte sitä kutsua judaismiksi jos se teistä tehtäväämme sopivasti halventaa.

    Siis eihän se nyt mikään haukkumanimi ollut, vaan uskonnon nimi, erotuksena etniseen ryhmään, kansaan, jota myös juutalaisiksi kutsutaan. Juutalaisuushan tarkoittaa minun käsittääkseni myös sukujuurta, syntyperää. Mutta kaikki syntyperäiset juutalaiset eivät kuitenkaan aina toteuta juutalaista uskontoa, vaan voivat olla tunnustukseltaan jotain muitakin. Perustin sanani vain siihen, mitä olen lukenut. Tämän sivun mukaan olisi olemassa ns. 'rabbiininen judaismi', joten eihän tuo nimitys sentään minun omaa keksintöäni ollut. 😊

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbinic_Judaism

    Ketju on muutenkin venynyt niin pitkäksi jo, että on aika siirtyä muita ketjuja komentoimaan. Olen pahoillani, jos loukkaannuit. Tarkoitus ei ollut loukata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis eihän se nyt mikään haukkumanimi ollut, vaan uskonnon nimi, erotuksena etniseen ryhmään, kansaan, jota myös juutalaisiksi kutsutaan. Juutalaisuushan tarkoittaa minun käsittääkseni myös sukujuurta, syntyperää. Mutta kaikki syntyperäiset juutalaiset eivät kuitenkaan aina toteuta juutalaista uskontoa, vaan voivat olla tunnustukseltaan jotain muitakin. Perustin sanani vain siihen, mitä olen lukenut. Tämän sivun mukaan olisi olemassa ns. 'rabbiininen judaismi', joten eihän tuo nimitys sentään minun omaa keksintöäni ollut. 😊

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbinic_Judaism

    Ketju on muutenkin venynyt niin pitkäksi jo, että on aika siirtyä muita ketjuja komentoimaan. Olen pahoillani, jos loukkaannuit. Tarkoitus ei ollut loukata.

    Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. Yksi kansa valittiin elämään erillään.
    Englanniksi juutalaisuus on judaism suomeksi juutalaisuus, hinduism= hindulaisuus eikä hinduismi. Nimeä judaismi/judaisti käytetään kyllä monien kristityjen parissa alentuvassa mielessä.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. Yksi kansa valittiin elämään erillään.
    Englanniksi juutalaisuus on judaism suomeksi juutalaisuus, hinduism= hindulaisuus eikä hinduismi. Nimeä judaismi/judaisti käytetään kyllä monien kristityjen parissa alentuvassa mielessä.

    Sivusta kysyn, että puhutaanko heprealaisessa raamatussa mistään, mikä voisi olla Jeesuksen mainitsema Pyhä henki? Tai Totuuden henki? Ovatko nämä muuten sama asia ja osaako kukaan selittää, mitä nämä oikeastaan ovat? Liittyy aiheeseen pyhä kolminaisuus.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. Yksi kansa valittiin elämään erillään.
    Englanniksi juutalaisuus on judaism suomeksi juutalaisuus, hinduism= hindulaisuus eikä hinduismi. Nimeä judaismi/judaisti käytetään kyllä monien kristityjen parissa alentuvassa mielessä.

    Puhun itse asiassa myös hinduismista. Ehkä sitten olen liian sulautunut puheessani tuohon englanninkieleen, koska käyn jatkuvasti englanninkielisillä sivuilla ja suvussakin on amerikkalaisia.

    Itse en ole koskaan kuullut kristittyjen käyttävän mitään alentavaa nimitystä juutalaisista tai juutalaisuudesta. Niissä uskonpiireissä, missä minä käyn, ei sellaisia käytetä. Enkä edes tiedä, ketkä tällaisia kristittyjä ovat, jotka käyttävät.


   • Anonyymi
    dikduk kirjoitti:

    Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. Yksi kansa valittiin elämään erillään.
    Englanniksi juutalaisuus on judaism suomeksi juutalaisuus, hinduism= hindulaisuus eikä hinduismi. Nimeä judaismi/judaisti käytetään kyllä monien kristityjen parissa alentuvassa mielessä.

    >> Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. <<

    Olen kuullut lukuisten juutalaisten, jotka ovat ateisteja tai joiden uskonto on joku muu kuin juutalaisuus, kutsuvan itseään silti juutalaiseksi. He pysyvät silti syntyperältään, etnisesti, juutalaisina, koska ovat veren perintönään juutalaiseen perheeseen syntyneitä.

    Meistä suomalaisista taas ei tulisi siltikään juutalaisia etnisesti katsoen, vaikka uskonnoltamme kääntyisimme kristinuskosta juutalaisuuteen. Olisimme sitten vain vain käännynnäisiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. <<

    Olen kuullut lukuisten juutalaisten, jotka ovat ateisteja tai joiden uskonto on joku muu kuin juutalaisuus, kutsuvan itseään silti juutalaiseksi. He pysyvät silti syntyperältään, etnisesti, juutalaisina, koska ovat veren perintönään juutalaiseen perheeseen syntyneitä.

    Meistä suomalaisista taas ei tulisi siltikään juutalaisia etnisesti katsoen, vaikka uskonnoltamme kääntyisimme kristinuskosta juutalaisuuteen. Olisimme sitten vain vain käännynnäisiä.

    >> Yksi kansa valittiin elämään erillään. <<

    Tämä kansa on nykyään hyvin hajanainen uskomuksiltaan.

    Neljäsosa juutalaisista (26 %) sanoo uskovansa Jumalaan, kuten Raamatussa on kuvattu.

    Juutalaiset todennäköisemmin kuin yhdysvaltalaiset aikuiset (50 % vs. 33 %) sanovat uskovansa johonkin muuhun henkiseen voimaan tai korkeampaan voimaan, mutta eivät Jumalaan, kuten Raamatussa kuvataan.

    Juutalaiset aikuiset sanovat myös kaksi kertaa useammin kuin suuri yleisö, etteivät he usko mihinkään korkeampaan voimaan tai henkiseen voimaan universumissa (22 % vs. 10 %).

    Lähde:
    Jews in U.S. are far less religious than Christians and Americans overall, at least by traditional measures

    https://www.pewresearch.org/fact-tank/2021/05/13/jews-in-u-s-are-far-less-religious-than-christians-and-americans-overall-at-least-by-traditional-measures/


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Juutalaisuus on etninen uskonto siinä kuuluvat kansa ja sen uskonto yhteen, ovat aina kuluneet, ei niitä voi erottaa. <<

    Olen kuullut lukuisten juutalaisten, jotka ovat ateisteja tai joiden uskonto on joku muu kuin juutalaisuus, kutsuvan itseään silti juutalaiseksi. He pysyvät silti syntyperältään, etnisesti, juutalaisina, koska ovat veren perintönään juutalaiseen perheeseen syntyneitä.

    Meistä suomalaisista taas ei tulisi siltikään juutalaisia etnisesti katsoen, vaikka uskonnoltamme kääntyisimme kristinuskosta juutalaisuuteen. Olisimme sitten vain vain käännynnäisiä.

    Ateistijuutalainen ei ole kääntynyt minkään vieraan jumalan palvelijaksi, mutta kun joku kääntyy, nimittäköön itseään edelleen juutalaiseksi tai ei , ei enää ole halachan mukaan juutalainen.
    Suomalaisilla ei ole omaa etnistä uskontoa jonka pohjalle koko kansakin olisi syntynyt. Juutalaisuus on ainoa muinaisista etnisistä uskonnoista joka on jäänyt jäljelle ja säilymisen perusta on ollut ettei ole käännytty vieraiden jumalien palvelijoiksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sivusta kysyn, että puhutaanko heprealaisessa raamatussa mistään, mikä voisi olla Jeesuksen mainitsema Pyhä henki? Tai Totuuden henki? Ovatko nämä muuten sama asia ja osaako kukaan selittää, mitä nämä oikeastaan ovat? Liittyy aiheeseen pyhä kolminaisuus.

    Ei liity Pyhä Kolminaisuus enkä tiedä mitä Jeesus tarkoitti jos/kun puhui Pyhästä hengestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Puhun itse asiassa myös hinduismista. Ehkä sitten olen liian sulautunut puheessani tuohon englanninkieleen, koska käyn jatkuvasti englanninkielisillä sivuilla ja suvussakin on amerikkalaisia.

    Itse en ole koskaan kuullut kristittyjen käyttävän mitään alentavaa nimitystä juutalaisista tai juutalaisuudesta. Niissä uskonpiireissä, missä minä käyn, ei sellaisia käytetä. Enkä edes tiedä, ketkä tällaisia kristittyjä ovat, jotka käyttävät.

    Ok.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> Yksi kansa valittiin elämään erillään. <<

    Tämä kansa on nykyään hyvin hajanainen uskomuksiltaan.

    Neljäsosa juutalaisista (26 %) sanoo uskovansa Jumalaan, kuten Raamatussa on kuvattu.

    Juutalaiset todennäköisemmin kuin yhdysvaltalaiset aikuiset (50 % vs. 33 %) sanovat uskovansa johonkin muuhun henkiseen voimaan tai korkeampaan voimaan, mutta eivät Jumalaan, kuten Raamatussa kuvataan.

    Juutalaiset aikuiset sanovat myös kaksi kertaa useammin kuin suuri yleisö, etteivät he usko mihinkään korkeampaan voimaan tai henkiseen voimaan universumissa (22 % vs. 10 %).

    Lähde:
    Jews in U.S. are far less religious than Christians and Americans overall, at least by traditional measures

    https://www.pewresearch.org/fact-tank/2021/05/13/jews-in-u-s-are-far-less-religious-than-christians-and-americans-overall-at-least-by-traditional-measures/

    Juutalainen kansa on hyvin maallistunutta muuallakin kuin Yhdysvalloissa.


  • Anonyymi

   Jumala kun Hän on profetiat inspiroinut, niin tottakai Hän myös huolehtii, että ne toteutuvat täysimääräisesti ja yksityiskohtaisesti. Eihän Hän muuten olisi Kaikkivaltias.

  • Anonyymi

   En usko raamattuihin enkä jeesuksiin tai johonkin henkiin. Joten ongelmanne ei koske minua. Erotkaa tekin kirkosta, se kannattaa.

   • Anonyymi

    Olen eronnut kirkosta, en kuulu mihinkään. En silti uskoani Jeesukseen pois heittänyt. Sehän tietäisi kadotusta.


  • Anonyymi

   >> Teiän uskontonne ei ole juutalaisilta saatu <<

   Wikipedia: Kristinusko -> Varhaiskristillisyys

   "Kristinuskon juuret ovat juutalaisuudessa, sillä Jeesus oli juutalainen ja suurin osa ensimmäisistä kristityistä olivat juutalaisia. Suurin osa Uuden testamentin kirjoittajista oli myös juutalaisia, jotka elivät tunnustaen ja levittäen kristinuskoa. Muita kansallisuuksia ensimmäisten kristittyjen joukossa oli ainakin samarialaiset ja antiikin roomalaiset."

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristinusko

   Ja raamatustahan nämä samat asiat voi myös lukea.

  • Anonyymi

   >> koko juttu meni plörinäksi <<

   Tältä videolta voi kuunnella messiaanisten selitystä kristinuskon juurista ym. Myös on mainittu tuosta plörinäksi menemisestä.

   Understanding the Jewish roots of our faith. - Follow Messiah #6
   https://www.youtube.com/watch?v=Irlo7BBNCEw

  • Anonyymi

   Höpöjuttua mikään näkeminen. Saahan niitä juttuja sepitellä.

  • Anonyymi

   (1) Jesajalle tuossa luvussa 53:kin mainittu “Herran palvelija” on yksiselitteisesti kansa, Israel (Jes 41:8–9; 44:1, 21; 45:4; 48:20; 49:3 jne.), jonka alennustilaa ja korotusta hän kuvaa muuallakin kuin vain luvussa 53. Toinen Jesajan käyttämä kuva on kärsivä tytär Siion, jonka alennustilaa ja korotusta hän vastaavasti kuvaa. Jesajan mukaan Israel oli / on kansojen seassa toisaalla kärsinyt ylenmäärin kohtuuttomasti – esim. vaikka Jesaja pitää Juudan kukistumista ja Babylonian eksiiliä rangaistuksena Israelin synneistä, olivat he hänen mukaansa toisaalta päätyneet kärsimään kohtuuttomasti kansojen käsissä näiden muiden kansojen syntien – ylpeyden, armottomuuden, toisen onnettoman aseman hyväksikäytön ym. – takia; toisaalla hän toteaa taas että Israel on kärsinyt aivan syyttä:

   Jes 40:1-2 "Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani", sanoo teidän Jumalanne. "Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä."

   47:1-7 Astu alas ja istu tomuun, sinä neitsyt, tytär Baabel, istu maahan, valtaistuinta vailla, sinä Kaldean tytär; … Istu äänetönnä ja väisty pimeään, sinä Kaldean tytär; sillä ei sinua enää kutsuta valtakuntien valtiattareksi. Minä vihastuin kansaani, annoin häväistä perintöni, minä annoin heidät sinun käsiisi; et osoittanut sinä heille sääliä, vanhuksellekin sinä teit ikeesi ylen raskaaksi. Ja sinä sanoit: "Iäti minä olen valtiatar", niin ettet näitä mieleesi pannut, et loppua ajatellut.

   52:2-5 Pudista päältäsi tomu, nouse istuimellesi, Jerusalem; irroita kahleet kaulastasi, sinä vangittu tytär Siion. Sillä näin sanoo Herra: Ilmaiseksi teidät myytiin, rahatta teidät lunastetaan. Sillä näin sanoo Herra, Herra: Minun kansani meni ensin alas Egyptiin asumaan siellä muukalaisena, ja sitten Assur sorti sitä ilman syytä (hpr. be’efes). Ja nyt, mitä minulla on tekemistä täällä, sanoo Herra, kun minun kansani on viety pois ilmaiseksi (hpr. chinam = “ilmaiseksi; syyttä”).

   (2) Luku 53 konteksteineen eli ympäröivine lukuineen puhuu siis Siion / Israelin alennustilasta ja uudistumisesta eri tavoin, esim.:

   Syyttä vangitun tytär Siionin vapautus (Jes 52:1-5)
   Kunnian palautus ja lohdutus Siionille ja sen raunioille kansojen nähden; kansan paluu (Jes 52:6-10)
   Alennustilassa olevan Herran palvelijan = Israelin ihmeellinen uudistuminen (Jes 52:13-53:12)
   Hyljätyn tytär Siionin kunnian palautus ja lasten paljous (Jes 54:1-10)

   Ts. Jes 53:n tulkinnassaan kristityt ovat tehneet samanlaisen kontekstistaan irrotetun tulkinnan kuin jakeen Hoos 11:1 sanojen "Egyptistä minä kutsuin poikani" kohdalla. Kun se mm. tuon Hoosean jakeen alkuosan perusteella puhuu kansasta, Israelista, ja sen exoduksesta Egyptistä, se on UT:ssa otettu "profetiana" siitä että Jeesus olisi ollut osan lapsuuttaan Egyptissä (Matt 2:15: Ja hän oli siellä Herodeksen kuolemaan asti; että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: "Egyptistä minä kutsuin poikani.")

   • Anonyymi

    >> Jesajalle tuossa luvussa 53:kin mainittu “Herran palvelija” on yksiselitteisesti kansa, Israel --- kristityt ovat tehneet samanlaisen kontekstistaan irrotetun tulkinnan <<

    Tämä nyt ei pidä alkuunkaan paikkaansa, eikä kysymys myöskään ole mistään "kristillisestä tulkinnasta".

    Jes. 53 puhuu nimenomaan persoonasta, "hän"-muodossa, eikä kansasta. Asian ymmärtävät myös messiaaniset juutalaiset. Myös monet ortodoksijuutalaiset opettavat Jes. 53:n olevan Messias-profetia. Vain ne juutalaiset ja muut, joilla on vielä peite silmillä, opettavat muuta.


  • Anonyymi

   Itse asiassa Messias-profetia alkaa jo luvusta 52 suomenkielisessä raamatussa.

   Jes. 52:14 Niinkuin monet kauhistuivat HÄNTÄ -sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo

   Jokainen rehellinen raamatunlukija tajuaa, että tämä on nimenomaan Messias-profetiaa, yhteen ihmiseen viittaavaa profetiaa.

   • Anonyymi

    Jes. 41:8 sinä, Israel, palvelijani Jaakob...
    Jes. 44:1 palvelijani Jaakob, Israel...

    Israel/Jaakob on kiistatta Jumalan valittu palvelija raamatun mukaan, sitä ei kukaan kiellä. Mutta kun Israelista puhutaan Jumalan palvelijana, se myös kerrtotaan suoraan tai ilmenee jollain tavalla niissä jakeissa, kuten edellä laitetuista jakeista nähdään. Jesaja 52-53 ei kuitenkaan enää puhu mitään Jaakobista, Israelista... Kysymys on siis eri palvelijasta kuin Israelista. Kysymys on Messiaasta. Myös juutalaisuudessa on pidetty Jes. 53 lukua Messias-profetiana.

    Messiaanisten opetusvideoita siitä, onko Israel Jes. 53 mainitsema kärsivä palveija:

    Isaiah 53: The Servant of the Lord a prophet like Moses
    https://www.youtube.com/watch?v=3a4ginqjASA

    ISAIAH 53 - The Forbidden Chapter!
    https://www.youtube.com/watch?v=XB4hexLWCdc


  • Anonyymi

   Luuk. 23: 20–21
   Lgbt-kansalaiset sen sijaan tilaa enemmän kuin maksaa.

  • Anonyymi

   >> Jes. 53 puhuu nimenomaan persoonasta, "hän"-muodossa, eikä kansasta. <<

   Tämä ja moni muu raamatunkohta, joita tässäkin ketjussa on tuotu jo esiin, todistavat Jeesuksen olevan Israelin Messias ja myös jumalolento.

   Alla on pari messiaanisen One for Israelin videota. Miksi Messiaan on oltava Jumala? Tästä aiheesta kerrotaan videolla:

   Why Messiah must be God!
   https://www.youtube.com/watch?v=aMXB6Q4z2cs

   Toinen video käsittelee aihetta Messiaan tuomasta rauhasta. Jos Jeesus on Messias, niin miksi sitten ei tullut maailmanrauhaa?

   "If Jesus is really the Messiah - how come there is no world peace?"
   https://www.youtube.com/watch?v=W8FnuTOgi50

   Videot on puhuttu hepreaksi ja tekstitetty englanniksi.

   • Anonyymi

    >> Jesajalle tuossa luvussa 53:kin mainittu “Herran palvelija” on yksiselitteisesti kansa, Israel --- kristityt ovat tehneet samanlaisen kontekstistaan irrotetun tulkinnan>>

    Vaihdetaanpa nyt sitten Jes. 53 luvun jokaisen "hän"-sanan tilalle sana "ISRAEL" ja katsotaan, miltä sanoma kuulostaisi tämän väitteen mukaan:

    Jes. 53:

    1 Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?

    2 ISRAEL kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut ISRAELILLA vartta eikä kauneutta; me näimme ISRAELIN, mutta ei ollut ISRAELILLA muotoa, johon me olisimme mielistyneet.

    3 ISRAEL oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen m-i-e-s (?) ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.

    4 Mutta totisesti, meidän sairautemme ISRAEL kantoi, meidän kipumme ISRAEL sälytti päällensä. Me pidimme ISRAELIA rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,

    5 mutta ISRAEL on haavoitettu meidän (?) rikkomusten tähden, runneltu meidän (?) pahain tekojen tähden. Rangaistus oli ISRAELIN päällä, että meillä (?) rauha olisi, ja ISRAELIN haavain kautta me (?) olemme paratut.

    6 Me (?) vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti ISRAELIN päälle kaikkien meidän (?) syntivelkamme.

    7 ISRAELIA piinattiin, ja ISRAEL alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei ISRAEL suutansa avannut.

    8 Ahdistettuna ja tuomittuna ISRAEL otettiin pois, mutta kuka ISRAELIN polvikunnasta sitä ajatteli? Sillä ISRAEL temmattiin pois elävien maasta; minun kansani (?) rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus ISRAELIA. (???)

    9 ISRAELILLE annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö ISRAEL tuli kuoltuansa, sillä ISRAELILLA ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut ISRAELIN suussa.

    10 Mutta Herra näki hyväksi runnella ISRAELIA, lyödä ISRAELIA sairaudella. Jos sinä panet ISRAELIN sielun vikauhriksi, saa ISRAEL nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu ISRAELIN kautta.

    11 Sielunsa vaivan tähden ISRAEL saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta ISRAEL, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen (kenen?) päälle heidän (kenen?) pahat teot.

    12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa ISRAEL saalista jakaa; sillä ISRAEL antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja ISRAEL luettiin pahantekijäin joukkoon, ISRAEL kantoi monien synnit, ja ISRAEL rukoili pahantekijäin puolesta.

    Itse asiassa lähes koko luku kuulostaa täysin tolkuttomalta näin kerrottuna, mutta varsinkin näihin kohtiin kaipaisin lisäselitystä, jos "hän" muka tarkoittaa Israelia:

    KEIDEN rikkomusten ja pahain tekojen tähden Israel on haavoitettu?
    KETKÄ ovat paratut Israelin haavain kautta?
    KEILLÄ on rauha Israelin rangaistuksen tähden?
    KETKÄ vaelsivat eksyksissä niin kuin lampaat?
    KEIDEN syntivelat ja pahat teot heitettiin Israelin päälle?
    MIKÄ HAUTA Israelilla on jumalattomain joukossa?
    MILLOIN Israel kuoli?
    MITEN Israel vahurskauttaa monet?
    KENEN päälle sälytetään KEIDEN pahat teot?


  • Anonyymi

   Höpöhöpö kukaan mitään Jeesusta nähnyt ole, ei ennen, eikä nyt.

   • Anonyymi

    Palaa vappusiman ääreen. 🥂 Vielä ehtii.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Palaa vappusiman ääreen. 🥂 Vielä ehtii.

    Lääkäriksi opiskellut Luukas, kertoo Jeesuksen Taivaaseen astumisesta. Siitä tapahtumasta ja kaikki muutkin raamatun tekstit voit lukea klikkaamalla alla olevaa osoitetta.

    Hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkuin hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut, ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän." Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä.
    Apostolien teot 1:2‭-‬3‭, ‬5‭, ‬7‭-‬12 FB38

    https://bible.com/bible/365/act.1.2-12.FB38


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lääkäriksi opiskellut Luukas, kertoo Jeesuksen Taivaaseen astumisesta. Siitä tapahtumasta ja kaikki muutkin raamatun tekstit voit lukea klikkaamalla alla olevaa osoitetta.

    Hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkuin hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut, ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän." Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä.
    Apostolien teot 1:2‭-‬3‭, ‬5‭, ‬7‭-‬12 FB38

    https://bible.com/bible/365/act.1.2-12.FB38

    Sitähän minäkin, pilviveikkoja olivat.
    Selittää kaikki ihmeteot Raamatussa prikulleen.
    😁


  • Anonyymi

   Jeesus työtävieroksuvana ketkuna käytti sosiaalisen tilauksen hyväkseen. Eipä kiertolaisella ollut muuta yhteyttä profetioihin eli harhoihin.

  • Anonyymi

   No profetiat kautta linjan ovat kaikki toteutuneet, ei pelkästään Jesajan profetiat.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   361
   3044
  2. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2820
  3. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1469
  4. Meidän Hanko

   Siis toi ämmä. Mitähän Stefu maksoi (ehkä ponin), että astuu tiluksilleen kuittailemaan Sohville. Nyt on pappa siinä kunnossa, että kannattanee olla h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1261
  5. Sano mies jotain mistä tietäisin että tykkäät

   Olen itse kirjoittanut tosi tunnisteellisesti, tiedät mun naisen olevan täällä, jos olet hän. Ihan siksi että uskallan paremmin irl, jos tiedän että t
   Ikävä
   120
   1140
  6. 57
   1077
  7. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   427
   787
  8. Tänään puhutaan loukkauksista

   (En huomioi sua röllikkä tänään, koska päänsärkyisenä ei huvita vääntää sun kans riitaa) Ihmisetkokee erilailla asioita. Toiset loukkaantuu pienemmis
   Ikävä
   118
   724
  9. Suomen kuherruskuukausi Ukrainan kanssa on ohi. Väitän, että suomalaisia on harhautettu.

   Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Voi myös olla sitä mieltä, että saa haluta Suomen liittymistä Natoon. Enne
   Maailman menoa
   224
   719
  10. Kaikkeuden kauniimmat simmut

   Olet timanttia ja ja. Ikävä on.
   Ikävä
   23
   719
  Aihe