Miksi nahka on hyvä kun turkki on paha?

Anonyymi

8

83

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siksi kun on ne kuuluisat "keisarin uudet vaatteet"!

  • Anonyymi

   Aivan - jos pääministeri olisi turkissa, niin suvakkiarmada upottaisi sen Marinin ainakin Mariaanien haudan syvyyteen, 11 000 m.

  • Anonyymi

   Miksi otsikoissa ei lue: Sanna! Kenen nahkaan pukeudut?

  • Anonyymi

   Marinin takin nahan alkuperä oli tuskin kotimainen ammuvaivaa tai villieläin vaan tuontitavaraa maailman suurimmat nahantuottajamaista kuten Kiina, Intia tai Brasilia.

  • Anonyymi

   Kyllä pitäisi Sannan pukeutua kankaaseen tai vaikka tekonahkaan. Huonoa esimerkkiä näyttää. Voi miten joskus paheksuttiin Alexander Stubbin varvastossuja!

   • Anonyymi

    Venäläisestä öljystä tehty tekonahka on eettisempää kuin suomalainen lihantuotannon sivutuotteena syntyvä nahka!


  • Anonyymi

   Siksi kun turkki on peräisin söpöltä eläimeltä jolla on kauniit silmät, ja nahka on peräisin vähemmän söpöltä eläimeltä jolla on mulkosilmät.

  • Ensinnäkin naudan, lampaan, poron yms tuotantoeläimen nahka on lihantuotannon sivutuote. Jos eläin kasvatetaan ihmisen tarpeisiin ja tapetaan, niin on eettisesti oikein käyttää siitä kaikki hyväksi: liha, sisäelimet, nahka. Sama koskee esimerkiksi hirveä, joka on varmasti sitä eettisintä lihaa ja nahkaa. Nahkatakki on siis yhtä paheksuttava kuin marketin grillimakkaratarjous. Se missä määrin lihan syönti yleensä on eettistä vai ei on vaikeampi kysymys.

   Turkiseläimiä taas kasvatetaan pelkästään turkisten takia.

   Toiseksi "perinteiset" tuotantoeläimet ovat tuhansien sukupolvien aikana domestikoituneet eli geneettisesti sopeutuneet / jalostettu ihmisen hoidokeiksi. Lampaan "kesyttäminen" on aloitettu 10.000 vuotta sitten. Turkiseläimet (minkki, kettu jne) ovat taas geneettisesti (ja vaistoiltaan, tarpeiltaan) käytännössä villien kantamuotojensa kaltaisia. Lisäksi ne ovat aktiivisia petoeläimiä, joilla on luontaisesti suuri reviiri ja villieläinten pitäminen pienessä häkissä on epäeettistä vaikka ei ainakaan toistaiseksi lain mukaan eläinrääkkäystä.

   Tämä ei poista sitä, etteikö kaikkeen kotieläintuotantoon liittyisi eettisiä ongelmia. Esimerkiksi koirien pitäminen tavalla joka vastaa sikalan minimitasoa olisi laitonta eläinrääkkäystä, vaikka biologisesti koira ja sika ovat suunnilleen yhtä älykkäitä sosiaalisia nisäkkäitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2597
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2432
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1926
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1607
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1458
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   593
   1354
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   51
   1090
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   364
   1045
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   981
  Aihe