Työtovereita puhuminen

Anonyymi

Eräästä ihmisestä puhutaan työpaikalla: " onhan se vähän uskovainen, mutta onhan se nyt muuten ihan mukava". Voitaisiinko ihmisestä puhua:"onhan se homo, mutta onhan se nyt noin muuten mukava" ?

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      tuohan on oikeastansa varsin rakentava ajattelutapa. Huolimatta siitä että toinen ihminen edustaa aivan erilaista maailmankäsitystä kuin itse niin silti halutaan nähdä hänet myönteisessä valossa. Tullaan siis erilaista ihmistä vastaan ja hyväksytään hänet sakkiin. Esimerkkejä. Onhan se oikeistoporvari ja punikkivastainen mutta ihan symppis työkaveri silti. On sillä kauheita tatuointeja joka puolella kroppaa ja kasvoissakin ja pilkkejä roikkuu nenästänsä mutta kyllä hänen kanssansa tulen silti hyvin juttuun.

    • Anonyymi

      No joo, onhan tuo ihan ystävällistä/sellaiseksi tulkittava kommentti, että toista pidetään mukavana erilaisuudestaan huolimatta.
      Mutta toisaalta ei kai sitä tarvitsisi erikseen mainita tai ylipäätään esille tällaisissa keskusteluissa. Vaikka toinen onkin kuinka uskovainen tahansa. Varsinkaan jos ko ihminen ei itse tuputa uskoansa muille tai tuo sitä muutenkaan erityisemmin ainakaan esille.
      Toki homoseksuaaleista ym kun puhutaan noin, se voi tai voidaan tulkita alentavaksi ainakin, jos ei syrjiväksi. Vaikka pointti olisikin ystävällinen.
      Itse olen aika helvetin kyllästynyt jo siihen, kun olen puolimustalainen(eli toinen vanhemmista mustalainen ja toinen valkolainen) ja olen elänyt kuitenkin ikäni valkoisten yhteiskunnassa heidän normien mukaan.
      Niin monet, varsinkin edellisellä asuinpaikkakunnallani missä myös vartuin, asiasta tietävät toivat aika usein puheissaan ilmi, että "kuinka mustalainen voikin olla tuollainen ja ylipäätään noin??? Että oikein on kouluja käynyt ja työtä tekee, vielä rehellisesti verokortilla.". Ja muutenkin kait ihmetytti, kun en varastele, riehu puukon kanssa, laula tangoja jalat nilkkoja myöden hevosenpaskassa raviradoilla tai muuallakaan. Jne, mitä nyt mustalaisten luullaan ja kait odotetaankin tekevän.
      Kai se on sitten jonkinsorttista rasismiakin se, että ihmeen hyvä olet siitä huolimatta mitä olet.

    • Anonyymi

      Ei työpaikalla voida puhua mistäään sellaisesta, mistä ei voida kysyä haastattelussakaan. Henkilökohtaiset asiat eivät liity työhön.

      • Anonyymi

        Jos työaikana puhuttaisiin vain 100% työasioita niin sellainen firma ei kauaan pystyssä pysy kun työntekijät hajoaisivat työnsä ääreen. Sellainen 20 % hömppää ja 80 % duunia on toimivan firman resepti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos työaikana puhuttaisiin vain 100% työasioita niin sellainen firma ei kauaan pystyssä pysy kun työntekijät hajoaisivat työnsä ääreen. Sellainen 20 % hömppää ja 80 % duunia on toimivan firman resepti.

        Aika monessa työpaikassa puhutaan 95 % aivan muuta kuin työasioita ja se loput 5 % käytetään työasioihin varsinkin valtion ja kaupungin työpaikoissa.


    • Anonyymi

      Työkavereiden yksityiselämän piiriin kuuluvista asioista ei saa juoruta. Maailma on kyllä täynnä muita puheenaiheita kuten sää, urheilu, taide tai vaikkapa kokkaus. Aiheethan ei maailmasta lopu kesken, vaikka työkavereiden vakaumuksesta tai seksuaalisesta suuntauksesta ei puhuttaisi.

      • Anonyymi

        On olemassa työpaikkoja ja ammattialoja, joissa työnantajaa kiinnostaa enemmän mitä työntekijä tekee vapaa-ajallaan kuin mitä tekee työssään. Esim. jos naisvartija menee vapaa-aikanaan samaa sukupuolta olevan kanssa sokkotreffeille niin se on välittömästi potkut seuraavana aamuna.

        Eli naisvartijan pitäisi elää totaalisessa selibaatissa jos on homoseksuaali. Sen sijaan jos heteromies-ja heteronainen, vartijat molempia, jos heille syntyy suhde työaikana niin se ei ole mikään ongelma. Sen sijaan naispuolisen homoseksuaalien pitää pidättäytyä kaikenlaisesta kanssakäymisestä kenen kanssa tahansa missä tahansa varsinkin vapaa-ajalla, kenellekään ei saa puhua (sehän voi puhua yli suunsa), ketään ei saa moikata (ei edes naapuria), hymyillä ei saa ei edes vapaa-ajalla tai se on heti potkut töistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe