mummi ei ota yökylään tarpeeksi usein

hennukka

Lasteni mummi ja pappa asuvat kahden kilometrin päässä. Minua ketuttaa se, etteivät he ota 4 vuotiasta poikaamme kovinkaan usein yökylään luokseen. Lupauksia kyllä satelee lapselle tyyliin: "perjantaina saat tulla mummolaan yöksi" tai "heti kun mummilla on vapaapäivä, voit tulla meille yöksi". Lapsi uskoo, mutta valitettavan usein tulee ohari. Esim lokakuussa 2004 oli yhden yön ja seuraavan kerran taisi olla helmikuussa yhden yön. Poika aina kysyy, että "milloin saan mennä mummilaan yöksi" ja minun täytyy vain sanoa, että en tiedä.

Pari viikkoa sitten mummo sanoi lapselle, että "huomenna voit tulla meille yöksi". Poika pakkasi innoissaan repun ja seuraavana päivänä äitini soitti ja sanoi, että aikoo mennä illalla tansseihin. Sanoi, että poika voi tulla sinne päiväksi ja hän tuo sitten kotiin kun lähtee sinne tansseihin. En välittänyt viedä poikaa sinne pariksi tunniksi, joten se reissu jäi.

Äh, että harmittaa. Vaikka ymmärrän se, että äidilläni on rankka työ, niin voisi silti edes joskus... Kun ei lomillaankaan ikinä ehdota. Ja kyllä hän varmaan tietää, että lapsi haluaa sinne, kun poika on jo itsekin kysellyt häneltä milloin pääsee.

Ja pappahan on ihan "kädetön ja jalaton", vaikka olisi aikaa ja eläkkeellä kerran on eikä edes hirveän vanhakaan...

33

5653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekin ukki

      Pidä ihmeessä äitisi kanssa kunnon keskustelu siten ettei pieni poikasi ole kuulolla. On mielestäni suorastaan edesvastuutonta " LUPAILLA" pienelle ihmisen taimelle niitä näitä ja sitten pyörtää lupauksensa. Eihän pieni lapsi hetken päästä tiedä kehen voi oikeasti luottaa, jos ei mummiinkaan voi. Sinuna tekisin kuvailemiesi kuprujen jälkeen äidillesi pienen opettavaisen kuprun. Lupaa mennä äitienpäivänä koko porukalla käymään, mutta älä mene äläkä soita ja selittele.Kun kysyy sanot vaan, että tuli epähuomiossa luvattua . Lapselle ei sais lupailla mitään, jos ei pysty lupauksiaan lunastamaan. Toivottavasti et itse äitinä syyllisty tähän "LUPAILUUN" ja pyörtämiseen sillä se on valitettavan yleinen tapa että saadaan lapsi hiljaiseksi.

    • pitäisi

      Jos mummi on vielä työelämässä, miksi hänen pitäisi hoitaa poikaasi vapaalla ollessaan, eikö se ole hänen virkistymistään varten. Meillä on ainakin ollut tapana perheenä vierailla mummolassa. Koskaan en ole tyrkyttänyt lapsia sinne yöksi, eipä silti että isovanhemmatkaan olisivat pyytäneet. En tarkoita etteikö mummot voisi hoitaa lapsia, mutta sitä tarkoitan ettei sitä saa pitää itsestään selvänä.
      Meidän mummo on jo eläkkeellä, mutta silti hän ei halua lapsia yksin heille. Osa syy on sekin että reuma on vääristänyt sormet, eikä hän saisi lapsille edes vaateita päälle.

      • mari

        kyse oli mummon tyhjistä lupauksista ei tarpeesta viedä lasta hoitoon.


      • pitäisi
        mari kirjoitti:

        kyse oli mummon tyhjistä lupauksista ei tarpeesta viedä lasta hoitoon.

        totta, niinpä olikin:)


    • lapset mummilla

      ei juuri koskaan.
      Syystä et toisen mummin kanssa(isä äite) ei olla tekemisissä ollenkaan, hylkäs lapset kun ero tuli.Eli yhteyden pito loppu siihen kun pistin lasten isän pihalle, muutaman kerran kyselin saako lapset tulla ja hain ne parin tunnin kuluttua pois. Sitten päätin ettei ole pelkästään mun velvollisuus pitää yhteyttä ja siihen se jäi, ei oo mummista kuulunu 2 vuoteen mitään.

      Mun vanhemmat taas asuu kaukana (1000km välimatka) vanhemmat käy mun luona n. kerran vuodessa, viimeex olivat 2vk josta mä 1vk kanarialla mieheni kanssa, eli kyllä sieltä apujakin saa jos oikein pyytää. Me käydää myös n. kerran vuodessa vanhemmilani, mut yksin ei lapset mummilla oo silloinkaan. Vanhimmat on joskus ollu muutaman yön, mut siitä on jo aikaa.

      ja laspset on 17v, 15v, 7v, 5v ja heinäkuussa la nuorimmalle.

      Nyt odottelemme juhla hetkeä mieheni kanssa kun hänen äitinsä on lupautunut vahdiksi yhden vrk ajaksi et me aikuiset päästää vielä ennen vaavin syntymää hetkeksi hengähtään kaksin.

      • madde

        tutulta..mun äiti(työelämässä vielä) asuu kilometrin päässä ja nyt 5v poikani ei ole koskaan ollut mummolassa yötä! eika juuri muutenkaan. Lapsi kyselee mummolta, voinko jäädä ja vastauksena vaivautunut hymy tai että joku toinen päivä..harmittaa lapsen puolesta ja loukkaa kyllä minuakin.Ja hoito paikkaa en todella kaipaa, hoito on muuten järjestetty, itseasiassa olen nyt itse hoitovapaalla, tyttö 1v..niin ja tyttöa nyt hyysätään ja kysellään ja tullaan katsomaan, esikoista paljon paljon harvemmin aikanaan.kyllä 5v jo huomaa epätasa-arvoisen käytöksen ja reagoi sen mukaan.Ajattelenpa mielessäni että turha kyllä sitten pyydellä tyttöäkään kylään isompana..:(
        toisella mummolla ollut mun mielestä "normaalisti", muutamia öitä tähän ikään mennessä.
        ärsyttää...


    • äitee +4

      kyllä todellakin asiasta on puhuttava. lapsihan joutuu petetyksi joka kerta kun lupausta ei pidetä ja sitten joskus ihmetellään miksi se ei välitä mummista? no miksihän.. asiasta ei ole helppo jutella, mutta jos aikuinen on tyhmä niin se on pakko.

      ehkä vähän hienovaraisempi höykytys on jos mummin luvatessa sanot että voidaanko asia pitää sovittuna ja mihin aikaa poika tulee? tai oletko nyt aivan varma ettet joudu perumaan? tms..

      lapsihan pettyy vielä sinuunkin koska olet se joka kertoo peruutuksen. ehkä mummin olisi hyvä joutua selittämään lapselle ettei vierailu onnistu?

      meillä oli joskus anopin kanssa sellaista ongelmaa että hän lupasi tulla vahdiksi ja sitten ei ollut riittävästi aikaa tai tuli myöhemmin, joskus oli muita lapsenlapsia mukana.. lopputulos siis sirkus, lähtemisestä tuli vitutus ja koko juttu meni pilalle. eikä meillä todella paria kertaa enmpää vuodessa biletämään olla menty ja vanhempani ovat se pääasiallinen hoitoapu koska jo työelämästä pois ja itse halukkaina ilmoittautuvat vaikkei tarvetta olisi.. sain kyllä kimppuuni miehen sisaruksetkin kun äidille olin pahasti sanonut ja mielen pahoittanut, mutta taisi siinä tulla tuskaa siitä että olivat osasyyllisiä tilanteisiin...

    • Milla.M

      Tuo on kyllä tosi törkeää pyytää ja luvata lapsi yöksi vaikkei sitä sitten oikeasti tarkoitakaan, ilmeisesti mummo saa itsensä hyvälle tuulelle ja mummonegoaan nostettua kun on olevinaan hyvä mummo vaikka sitten pettääkin loppukädessä lupauksensa.

      Aika tutulta kuulostaa, ex-anoppi on ottanut esikoisen tasan YHDEN kerran yökylään muutaman kuukauden ikäisestä, tytär ei ole ollut mummolassa sitä yhtäkään yötä. Lupaillut on aikoinaan jatkuvasti mutta eipä ole lupauksiaan pitänyt ja nyt ei tenavat varmaan enää menisikään yöksi koska ovat jo sen verran isoja. Tosin en ole kovin hirveästi asiaa harmitellut koska ex-appivanhemmat polttavat kessua sisätiloissa kuin korsteenit, ei sinne olisi ollut kovin kivaa jättää lapsiaan. Pelkkä parin tunnin kyläily riitti siihen että tenavat haisivat tupakalle päästä varpaisiin...terveellinen ympäristökö lapsille? Parikymmentä kilsaa on meilläkin välimatkaa ja kyllähän noita synttärikortteja sun muita satelee säännöllisesti, mutta mummo näkee lapsenlapsiaan tasan niin usein kuin minä jaksan heitä siellä käyttää, itse eivät vaivaudu kyläilemään.
      Omat vanhempani ovat olleet kyllä isovanhempia siitäkin edestä, aina on lapset olleet enemmän kuin tervetulleita ja paljon ovat siellä olleetkin ja ihan mummin ja ukin omasta pyynnöstä.

    • sisarusten kesken

      hoidetaan toistemme lapsia tarvittaessa ja vierailemme vain perheinä vanhemmillamme. Tämä tapa on kait meidän suvussa perintönä kulkeva juttu, sillä itsekkin lapsena tuli oltua tädeillä ja sedillä ja voi! kuinka hauskaa meillä olikaan serkusten kesken! Se on kyllä ikävä juttu jos teillä mummi lupailee turhia...:( auttaisiko keskustelu asiasta hänen kanssaan mitään?

    • Vässä äiti

      Minulla on 3 vanha poika , joka ei kovinkaan usein ole isovanhemmillaan yötä. Minun äitini on eläkkeellä ja hyvä kuntoinen , hän ei vaan ota ja jos joskus sattuu ottamaan ni vähintään kirjallinen selitys miksi haluamme lapsen yöksi ja aamulla yheksältä kotiin.. Voi taivas että se voi olla ärsyttävää ja äidilläni on etulyöti asema koska meillä ei oikein ole muita minne pojan veisi yöksi. Kaikista hauskinta asiassa on kun äitini kertoilee siskoilleen ja sukulaisilleen kuinka hän pitää poikaa , että vanhemmilla on myös omaa aikaa.. Olen kyllä korjannut aina kun minua on tästä kadehdittu kuinka mukavaa että isovanhemmat pitävät.. Ihan jo omankin jaksamisen vuoksi olisi kiva joskus vaan olla... Tiedän monia kenellä isovanhemmat järjestävät omat menonsakin niin että lapsen lapset pääsevät yöksi , lomareissuillekin mukaan , voi kuinka teitä kadehdin...

      • sanon minä

        Minulla on kuusi lasta, ikänään en ole isovanhempia häirinnyt lasteni hoidolla. Olen vihjeestä ymmärtänyt, että ei sovi, niinpä en ole lapsillekaan edes esittänyt vaihtoa, että isovanhemmille yökylään...Ja toisaalta nämä lapsethan ovat minun, haluan itse olla heidän kanssaan. En toki kiellä, etteikö olisi joskus mukavaa mennä jonnekin ihan vaan kahdestaan, vaikka vaan lauantaiaamulla kauppaan. Mutta olen ajatellut niin, että vielä sekin hetki tulee, kun istumme kahdestaan kotona, ja ihmettelemme talon tyhjyyttä. Lapset kasvaa koko ajan.


      • äiti
        sanon minä kirjoitti:

        Minulla on kuusi lasta, ikänään en ole isovanhempia häirinnyt lasteni hoidolla. Olen vihjeestä ymmärtänyt, että ei sovi, niinpä en ole lapsillekaan edes esittänyt vaihtoa, että isovanhemmille yökylään...Ja toisaalta nämä lapsethan ovat minun, haluan itse olla heidän kanssaan. En toki kiellä, etteikö olisi joskus mukavaa mennä jonnekin ihan vaan kahdestaan, vaikka vaan lauantaiaamulla kauppaan. Mutta olen ajatellut niin, että vielä sekin hetki tulee, kun istumme kahdestaan kotona, ja ihmettelemme talon tyhjyyttä. Lapset kasvaa koko ajan.

        heips,
        ymmärrän hyvin tunteesi, haluaisit vaan että lapsellesi ei tulisi paha mieli. koita kertoa mummolle ettei lupailisi liikoja lapselle, jää sitten turhat pahat mielet pois. kerro myös että ymmärrät ettei hänkään ehkä jaksa mutta koittaisi olla lapselle rehellinen. eli turhat lupaukset pois. meillä on poika jo lopettanut kyselyn että koska pääsisi mummolaan, muutamat itkut on itketty ja nyt ei enää tunnu kiinostavankaan. mummojen tappiohan se on kun lapset kasvaa niin nopeesti. onneksi meillä on toinen mummi joka on ottanut muutaman kerran lapset kun olen ollut kipeänä, ja on muutenkin lapsilleni kuin toinen äiti.


      • voisin olla varamummu/oma p...

        Hei.Minulla on 2v pojanpoika.Lassi on luonani n.3 viikonloppua kuussa pe-su. Jos asutte Vantaalla, niin voisimme treffata ja minä voisin kyllä ottaa mummulaan teidänkin pojan.Siinähän olisi Lassilla seuraa, minulla tekemistä ja teillä hetki omaa aikaa.
        Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


    • tai no....

      Lapset 19 ja 14, vanhempi on yökylässä mummolassa ollut vain kerran, hoidossa ei koskaan! Nuorempi ei ole ollut edes yökylässä,paitsi meidän vanhempien mukana 2 kertaa.Näin siis anoppilassa.Oma äitini hoiti vanhempaa lasta pienenä n.vuoden ajan.


      Anoppi ei ota itse koskaan yhteyttä, odottaa aina meiltä yhteydenottoa.Ja selkeästi pitää lapsiaan eriarvoisina.

      Onneksi asummekin nykyisin lähes 400km päässä.

      • mummoutta

        Lapset ovat 14 ja 18-vuotiaat, joten en nyt ihan muutaman vuoden päästä mummoutta toivo-mutta toivon kuitenkin.

        Omilla lapsillani ei ole ollut mummosuhdetta juuri lainkaan,asuvat kaukana ja toinen mummo(anoppi) ei ota yhteyttä juuri koskaan.Ja nyt sitten ihmetellään,mikseivät lapset esim.soittele?! Miksi soittaisivat, eiväthän juuri tunne ihmistä. Oma äitini soittelee päivittäin, puhelinsuhteilu on tuottanut tulosta - lapset naureskelevat ja juttelevat mummelin kanssa ihan sujuvasti.

        Itselläni ei ole koskaan ollut mummoja, olivat nukkuneet pois synnyttyäni.

        Itse ainakin ajattelen, voiko muuta rakkaampaa ollakuin omat lapset ja heidän lapset?? Omaa mummonkaipuutaniko, mutta vakaasti olen ajatellut mummouden koittaessa, olla läsnä niin paljon kuin minua läsnä haluavat ja tarvitsevat! En kuitenkaan tunge(toivottavasti)

        Paha sanoa, mutta jotkut lapset on niin villipeikkoja, ettei niitä nuorempikaan ihminen jaksaisi paimentaa...

        Tyhjien lupausten antajista en pidä, pahinta pettää lapsi joka vilpittömästi uskoo lupaukseen! No oppiipahan olemaan luottamatta.

        Voi olla että tyhjän lupaaja vielä kuulee lapselta kommentin:"aina lupaat, etkä ikinä pidä..."


    • nelli

      Kuulostat ihan mun siskolta,valittaa siitä että mummo ei välitä ja plaaplaaplaa....ottaen huomioon et mummot on jo sen ikäsiä että ei niien tarviikkaan jaksaa ja ne on teiät jo saanu potkittuu pihalle aikanaan.

      • eräs pahviaivo

        minun lasteni mummo on tasan 50 v, joten LUULISI jaksavan edes 2 kertaa vuodessa, mutta kun eipä näy jaksavan (tai siis ei nappaa)


    • Mummoton

      Ei mummot ole mitään lapsenvahteja.Ovat jo omansa kasvattaneet, eiköhän siinä ole tarpeeksi!

      • viesti kunnolla

        kyse oli lupausten antamisesta ja rikkomisesta, ei sinällään lapsen hoitamisesta.


      • ulkopuolinen
        viesti kunnolla kirjoitti:

        kyse oli lupausten antamisesta ja rikkomisesta, ei sinällään lapsen hoitamisesta.

        Kylläpä sielä alkuperäisessä on lause, että vaikka mummulla on rankka työ, niin voisi edes joskus...Eikä siinä enää puhuttu mistään lupauksista vaan suoraan ihmeteltiin, että miksei mummu ota yöhoitoon.
        Minulla on 5 lasta, joista 3 on ollut mummulassa yöhoidossa kukin pari yötä. Vanhin lapseni on opiskelija.
        Ei mummujen velvollisuus ole hoitaa lapsenlapsiaan. Silloin jos isovanhemmat kutsuvat lapsen luokseen yöksi voi puhua yökylästä, muuten se on yöhoitoa.


      • ulkopuolinen kirjoitti:

        Kylläpä sielä alkuperäisessä on lause, että vaikka mummulla on rankka työ, niin voisi edes joskus...Eikä siinä enää puhuttu mistään lupauksista vaan suoraan ihmeteltiin, että miksei mummu ota yöhoitoon.
        Minulla on 5 lasta, joista 3 on ollut mummulassa yöhoidossa kukin pari yötä. Vanhin lapseni on opiskelija.
        Ei mummujen velvollisuus ole hoitaa lapsenlapsiaan. Silloin jos isovanhemmat kutsuvat lapsen luokseen yöksi voi puhua yökylästä, muuten se on yöhoitoa.

        kyllä kyse oli nimenomaan siitä, että mummu lupaa ottaa yökylään, lapsi pakkaa kassinsa innoissaan- ja viimehetkellä mummu sanookin että menee tansseihin. Ihan suomeksi oli tämä kirjoitettu...


      • ulkopuolinen
        MrsChaos kirjoitti:

        kyllä kyse oli nimenomaan siitä, että mummu lupaa ottaa yökylään, lapsi pakkaa kassinsa innoissaan- ja viimehetkellä mummu sanookin että menee tansseihin. Ihan suomeksi oli tämä kirjoitettu...

        "Kun ei lomillaankaan ikinä EHDOTA"(Ei ole lupaamista jos äiti odottaa mummun ehdottavan...)
        Niin, aivan suomeksi luki tämäkin lause... Ja oli aivan sen perään, että "kun voisi lomillaankin joskus ottaa.."
        Ei kai kukaan pyydä lastaan pakkaamaan, että jos se mummu nyt pyytäisi? Ensin odotetaan kutsu ja sitten..
        Ketjun aloittaja kyllä aloitti sillä, että mummu lupaa muttei sitten otakaan. Mutta kyllä siinä tekstissä oli selvästi odotus, että mummunkin kuuluisi lasta hoitaa.
        Eiköhän lapset ole vanhempiensa, eikä isovanhempiensa.


    • petetyt lapset

      Minun vanhemmat asuvat 400 km päässä. Ja appivanhemmat yhtä kaukana toiseen suuntaan. Eli mummoja ei saa lapsenvahdeiksi. Mutta itsepähän olen lapseni hankkinut ja heidät myös hoidan. Kerran kauan sitten pyysin apua mutta sitä ei todellakaan herunut.

      Anoppini lupailee lapsilleni tulevansa käymään, ostavansa jotain pientä (esim viimeksi lasikuulat), mutta koskaan ei pidä lupauksiaan. Nyt kun pojat ovat vanhempia, 8 ja 10 vuotta, en jaksa enää suojella heitä mummolta. Olen puhunut anopin kanssa ja mikään ei auta ja niinpä olen kertonut myös anopille, että pojat tietävät ettei hänen lupauksiinsa voi luottaa.

    • valkovuokko

      Mielestäni mummit ja papat saavat ihan itse päättää siitä millä tavalla he osallistuvat lastenlastensa kanssa oleiluun. Siinä ei pitäisi kenelläkään olla mitään sanomista. Jokainen saa elää niinkuin haluaa. Me vanhemmat usein oletamme automaattisesti, että isovanhemmat osallistuvat lastemme hoitoon. Tietysti on kiva ja mukavaa jos näin on, mutta jokaisella on oikeus elää omaa elämäänsä niinkuin parhaaksi näkee. Ja se, että on eläkkeellä ja ns. aikaa ei oikeuta meitä määrittelemään mihin se aika olisi käytettävä.

      Aivan toinen asia on kuitenkin se, että lupaukset täytyy pitää. Jos näin ei ole parempi keskustella asiasta ja korostaa sitä, että ennenkuin luvataan mitään on parempi harkita kahteen kertaan voiko lupauksen myös varmasti lunastaa.

    • hennukka

      luin kirjoituksenne; kiitoksia mielipiteistä ja kommenteista. Tässä vastinetta:

      a) tarkoitus oli harmitella lupausten pettämistä, ei sitä, ettei ota hoitoon.

      b) miksihän äiti hankki kotiinsa matkasängyt, lelut ja syöttötuolit silloin kun lapseni syntyi? Matkasänky on ollut koottuna (tukkeena) toisessa makkarissa vuosia ja lapsi on nukkunut siinä ehkä 5 kertaa... Ei enää taitaisi edes mahtua siihen ;o)

      c) sanoin kyllä että äidilläni on rankka työ. No kellä nyt ei olisi nykypäivänä, ei hän sentään mikään kaivosmies ole. Mutta tuntuuhan noita vapaapäiviäkin olevan ja pitkät lomat.

      d) totta, että itse olen lapseni synnyttänyt, mutta herran jestas, kai sitä meikäläinenkin olisi ansainnut vapaaillan edes joskus?! Meillä ei tosiaankaan ole täällä muita, jotka voisivat hoitaa.

      e) tuntuu, että mummi hoitaa lapsen rahalla... Tuliaisia ziljoona joka reissulta, jäätelöä, pillimehuja, ja niinhän se taisi olla omassakin lapsuudessani. Ei meillä halailtu tai keskusteltu henkeviä, kun pääsin ylioppilaaksi äiti kyllä järkkäsi hienot juhlat mutta koskaan ei edes kysynyt todistusarvosanoja saati pyytänyt nähdä toikkareita. Ei varmaan tänä päivänäkään tiedä miten mulla kirjoitukset menivät... semmoinen luonne hänellä. mutta mukava äiti silti kaikesta huolimatta.

      • valkovuokka

        a)
        Otsikko ja kaksi ensimmäistä virkettä kyllä antoi ymmärtää myös tämän puolen.

        d)
        Jokainen ansaitsee vapaa-aikaa. Soita esim. Mannerheimin lastensuojeluliittoon, kysy neuvolasta, kuten myös seurakunnalta. Kyllä jostain varmaan saat apua lastenhoitoon. Miten isä? Voisko auttaa? Siskot, veljet, kummit?


      • tuota noin

        Kohta a - Lupausten pettäminen on aika paskaa,ei sellaisen puheeseen enää luota ja paha mieli tyhjistä lupauksista tulee-Lapsille etenkin,oppivat vielä p....npuhumisn jalon taidon..

        b - Lapsen syntyessä mummot hurahtavat hetkellisesti,jotkut haluaa oikeasti olla osa pikkuisen elämää,jotkut vain "leuhkivat" lapsenlapsillaan...

        c - Tarviaahan ihminen työstä ansaitut lomat, anteeksi vain mutta en minäkään ottaisi pieniä(tai isojakaan)lapsia lomani aikana hoitoon.(Omat muksut ovat 14 ja 18) Omien passaamisessa on aivan tarpeeksi..

        d - Vapaaillan halutessasi, hoitaja voi olla joku muu kuin mummo-itseasiassa niin varmasti olisi parempikin.

        e - Kaikista ei ole halailevaksi ja helläksi mummoksi, etenkin jos kanssakäyminen ei ole aktiivista...ja kerroithan ettei hän sinuakaan kohtaan ole erityisen emppis ollut.

        Älä välitä, mummo se menettää eniten jos on kaukainen lapselle.Turha se on myöhemmin huudella lapsen perään "miksei käy" ym. vieraaksihan sellainen ihminen jää jonka näkee/kokee kaukaa...

        Mun lapsilla ei ole mummosuhdetta juuri ollut, etenkään anoppiin joka on kylmä kuin jää...vaan eipä haittaa,hyväkun ei tarvia nähdäkkään!


    • otsikkosi perusteella kirjoittaa kitkerän vastauksen aiheesta "mummit ja yökyläilyt". Meillä ei lapset ole ikinä olleet mummuloissa yökylässä ilman vanhempia. Esikoinen on 12- vuotias. Mummuja ei vaan kiinnosta, ja me rakennamme omaa elämäämme, ilman mummuja. Välimatkasta ei meilläkään kiikasta. Toiseen mummulaan pääsee kyllä serkkupoika (esikoisen ikäinen) pari kertaa vuodessa muutamaksi viikoksi. Mutta ei meidän lapset.
      Tämä asia täytyy siis vaan hyväksyä, meidän lapsilla ei ole muumuja, heillä on kummit ja vanhemmat.
      Mutta sitten tuosta kävikin ilmi isompi ongelma. Lapsen pettäminen. Ei lapselle voi ikinä, koskaan antaa katteettomia lupauksia, ei hyvässä eikä pahassa!!! Jos ei äitisi tätä ymmärrä, on se sinun sanottava. Suoraan. Hän ehkä ottaa asiasta nokkiinsa, mutta hän on aikuinen. Sinun pitää suojella lastasi, epäreilulta aikuselta.

      • hennukka

        Kävin eilen lapseni kanssa mummolassa. Kun olimme lähdössä, mummi kysyi lapselta: "haluaisitko tulla joskus yöksi... tänään ei kyllä käy, mutta soitan jos vaikka huomenna kävisi..."
        No eipä ole tänään mitään sieltäpäin kuulunut. Onneksi lapsi ei ole maininnut asiasta mitenkään, toivottavasti unohti.
        Tällä kertaa vielä en asiasta mitään äidille sanonut, mutta seuraavalla kerralla aion kyllä mainita.


      • kahden äiti
        hennukka kirjoitti:

        Kävin eilen lapseni kanssa mummolassa. Kun olimme lähdössä, mummi kysyi lapselta: "haluaisitko tulla joskus yöksi... tänään ei kyllä käy, mutta soitan jos vaikka huomenna kävisi..."
        No eipä ole tänään mitään sieltäpäin kuulunut. Onneksi lapsi ei ole maininnut asiasta mitenkään, toivottavasti unohti.
        Tällä kertaa vielä en asiasta mitään äidille sanonut, mutta seuraavalla kerralla aion kyllä mainita.

        Turhat lupailut pois jos koskaan ei niitä aio toteuttaa.Kyllä aikuisen pitää jo noi tajuta.Minun lapseni (8 v)kyllä muistaa sanoa aina että sinä lupasit.Siis ei pitäisi lupailla mitään jos niitä ei pysty eikä aio toteuttaa.Mukavaa kevättä teille!


    • äiti myös

      meillä ei ole äitini ottanut lapsiani yökylään koskaan, ei ole edes pyytänyt. ole onnellinen jos edes joskus onnistuu.

    • Anonyymi

      Itselläni sama tilanne mutta vielä pahempi että siskon lapset jatkuvasti viikonloput yöhoidossa. Vanhimman veljeni perheen kanssa menetti välit juuri tämän takia kun ei ikinä muita ota. Täytyy ruveta itsekin toimenpiteisiin.

    • Anonyymi

      Ketju on vuodelta 2005. Eiköhän ne ole jo aikuisia ne sen aikuiset lapset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe