Jos minä saisin päättää.

Anonyymi

Niin ei liityttäs Natoon. Sillä kyllä oma puolustus on ollut meidän itsenäisyyden ainut oikea valinta tähän asti ja kyllä se on sitä edelleen.
Kun olimme liitossa Ruotsin kanssa, eli olimme osa Ruotsia. Ei sieltä meille apuja liiemmälti tullut, päin vastoin, se kuppas meidän kansan nälkäkuoleman partaalle ja jätti aina yksin taistelemaan Venäläisiä vastaan. Yli sata vuotta olimme Venäjän vallan alla ja kun siitä irti pääsimme 1918. Olemme tulleet toimeen yksinämme, lukuun ottamatta 1941-45 aikaa, joka ensiksi näytti hyvältä, mutta lopussa oli mitä karvainta kalkkia.
Jos vieraan apuun panemme toivomme, kyllä se tulevaisuus silloin on epävarmaa, sen historiamme on todistanut.
Kun lisäämme varoja armeijallemme vuosittain saman verran, mitä Naton jäsenmaksut ja muut siihen liittyvät kulut maksavat, niin käsitykseni mukaan meillä on hetken päästä eun vahvin armeija, jota nytkin jo lähentelee.
"Suomen ainut puolustaja on sen oma kansa." Sanoi JR 7, Äyräpään ja Vuosalmen suurtaisteluissa komentanut Kenraali. Meidän kaikkien tuntema isänmaan ystävä Adolf Änruut.

Kyllä tuntuu vähän naivilta ajatella, että Usan veronmaksajat jaksaisivat koko maailman puolustamisen rahoittaa nyt ja ikuisesti.
Siellä kun on nyt jo, köyhää kansaa enemmän kun koskaan. Siis oma puolustus kuntoon ja hoitakoon kukin puolustuksensa miten parhaaksi näkevät, se ei ole meidän asiamme.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No omasta mielestäsi. Mutta suuri enemmistö on nyt sitten toista mieltä se on sitä temukratiaa vapaa sana..Puten lätissä ei oo sitä Puten lätissä 15 v vankeutta heti jos et röhki sen kanssa samaa mieltä

  • Anonyymi

   Siinä onkin kyse pelotteesta. Näkeehän tuon Ukrainassa, ettei länsi mene auttamaan vaikka pyydettäisi, kun ei kuulu Natoon. Lähetetään vain aseita, mutta jos miehiä ei ole riittävästi eikä osaa käyttää niitä aseita, niin ne on ihan turhia. Jos kuuluu Natoon, niin tiukanpaikan tullen Venäjäkin voi odottaa suurempaa ja tehokkaampaa sotajoukkoa vastaansa. Oma puolustus on tärkein, mutta sodan pitkittyessä tarvittaisiin ehdottamasti enemmän ja kehittyneempiä aseita ja käyttäjiä niille. Esim. hävittäjiä voisi tulla huomattavasti enemmän apuun, kuin ne omat 64 kpl.

  • Anonyymi

   Hei haloo, eihän se oma puolustus mihinkään katoa natoon liittymisen myötä!

  • Karjala meni talvisodassa kun oli vain se oma puolustus eikä liittolaisia. Suomella ei kertakaikkiaan ole enää varaa menettää lisää aluettaan Venäjälle. Toivottavasti tästä liittymisvaiheesta selvitään ilman isompia ongelmia. Sen jälkeen helpottaa.

  • Anonyymi

   Päättäjät syyllistyvät maanpetokseen viedessään suomea ydinsodan partaalle?🤦🤦🤦

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   4849
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   396
   3291
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   2173
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   153
   1781
  5. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   209
   1243
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   470
   1241
  7. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1173
  8. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   75
   1085
  9. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   974
  Aihe