Venäjän vaikutusta on enemmän kuin luullaan

Anonyymi

Venäjän tiedusteluelimet eivät ole aivan pieniä putiikkeja, vaan henkilöstöä ja ideoita riittää. Itse olen seurannut huvittuneena julkista vastakkainasettelua, joka monilta osin on ollut tietenkin Venäjältä vaikutettua.

Saattaa nimittäin olla, että syy miksi Trump ei päässyt toiselle kaudella, voi olla se, että Venäjä vaihtoi tukensa Trumpin takaa Bidenin taakse. Kumpikin osapuoli nimittelee toisiaan Venäjän kätyreiksi ja ovat myös kumpikin oikeassa. Vähinkään järkevästi toimivat tiedustelupalvelu pyrkii aina vaikuttamaan mahdollisimman laaja-alaisesti, koska sillä tavalla se voi saada jotain aikaakin. Kuten Venäjä on nyt saanutkin: käytännössä vapaat kädet rikkoa kaikkia kansainvälisiä lakeja Ukrainassa.

Meidän suomalaisten tämä tulisi tietää, jos kenen. Vuosikymmenien ajan neuvostotiedusetelu pelasi pelejään Suomessa ja "kotiryssä" oli lopulta lähes jokaisella poliitikolla. Laajalla vaikuttamisella Neuvostoliitto sai edistettyä joitakin tavoitteitaan, ja siitä näemme, miten valtavasti työtä pienikin vaikuttaminen todellisuudessa vaatii: Suomen nurjertaminen täysin vasalliksi ei onnistunut.

Otetaanpa esimerkki: Moskova rahoittaa uusnatsitunnusten alla kulkevia äärioikeistolaisia, jotka puhuvat vaikkapa ydinaseiden hankkimisesta. Tämä saa monen rauhaarakastavan vihaamaan omiakin asevoimia, varsinkin jos äärioikeiston uhoava militarismi saadaan yhdistettyä maan omaan armeijaan jollakin, usein valheellisella tavalla.

Toisaalta Moskovan kannattaa tukea, ainakin propagandistisesti, myös rauhanliikettä, joka usein vastustaa militarismia nimenomaan maan omia puolustusvoimia vastaan.

Tilanteesta riippuen voidaan yrittää saada valtaan jomman kumman porukan edustaja lähtien siitä, kummasta on juuri sillä hetkellä enemmän hyötyä. Jos välittömiä tavoitteita ei ole, suositaan tahoja, joiden toiminta voi pitkällä aikavälillä muuttaa tilannetta itselle suotuisammaksi.

Kaikista maista löytyy aina hyödyllisiä tolloja, ja juorulehtien toimittajia, jotka ovat valmiita lähtemään mitä järjettömämpiin öyhötyksiin mukaan. Tausta paremmista piireistä tulevana koulukiusaajan altistaa tahattomaksi kätyriksi päätymistä huomattavasti.

Pitäkäähän silmänne auki: Kai Mykkäset ja Elina Valtosen (ent Lötköilymäki) eivät ole sitä, miksi sinisilmäisimmät heidät omassa ahneudessaan kuvittelevat. He ovat olleet ja tulevat myös jatkossa olemaan linkki itään.

Tiedustelu ei koskaan pelaa yksillä korteilla. Kun päävaikutuskanavat ovat paljastumasa tai jostain muusta syystä, kuten esim Suomen Natoon liittymisen vuoksi, tulossa käyttökelvottomiksi, voidaan painopiste siirtää toisaalle, josta on enemmän odotettavissa.

Jos joku kuvittelee, että Naton kannattajien joukossa ei olisi Kremlin kellokkaita ja sitäkin enemmän hyödyllisiä idiootteja, on todella tyhmä. Virallinen Venäjä saattaa protestoidan voimakkaasti Natoon liittymistämme vastaan, samalla vetäen huomitota pois siitä, että totta kai samaan aikaan valmistaudutaan "tappioon", eli rakentamaan vaikutuskanavia, jotka toimivat myös Natossa ollessamme. Sehän tarjoaa toisaalta myös erinomaisia mahdollisuuksia päästä tarkastelemaan ja vaikuttamaan jopa Naton ytimeen.

Me emme aina voi tietää, kuka on tahaton ja kuka tarkoituksella vahingollinen toimija. Mutta me voimme nähdä, mikä toiminta on vahingollista. Siksi aivan normaali, mutta hyvin aktiivinen ja avoin keskustelu ensisijaisesti asioista ja vasta toissijaisesti henkilöistä (milloin hyvin paljon vahingollista näyttää liittyvän juuri tiettyihin henkilöihin).

Eli siis: normaali avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan toiminta, jossa keskustelu on laaja-alaista ja erilaista asiantuntemusta on runsaasti ja asiantuntijat erilaisine näkemyksineen osallistuvat pelotta keskusteluun, on hyvä sisäinen puolustus kaikenlaista ulkoista vahingollista vaikutusta vastaan. Yhteiskunnan väkivaltakoneiston tulee nimenomaan suojata keskustelijoita painostukselta ja väkivallalta, eli toimia täysin toisin kuin yhteiskunnan väkivaltakoneisto nyt Venäjällä toimii.

3

66

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Venäjälle on tyypillistä, että se tukee "vihollismaissaan" sellaisia tahoja, joita se omalla maaperällään vastustaa. Tämä toimintatapa on periytynyt Venäjän nykyiselle hallinnolle edeltäjätään Neuvostoliitolta. joka esimerkiksi tuki rauhanliikkeitä kaikkialla länsimaissa, niin taloudellisesti kuin poliittisesti, samoin ympäristöliikkeitä, mutta Neuvostoliitossa kummatkin olivat kiellettyjä ja sellaisiin osallistuminen johti koviin vaikeuksiin.

   Sama päti ja pätee sukupuoli- ja genderliikkeisiin. Neuvostoliitto näki homoseksuaalisuuden sairautena, joka heikentää kansakuntaa, varsinkin sen militaristista pohjaa. Siksipä tuota Neuvostoliitossa täysin kiellettyä asiaa tuettiin länsimaissa, joiden vasemmistolaisille riitti Neuvostoliiton rahaa ja tukea vaikka nuo länsivasemmistolaiset kovaan ääneen ajoivat seksuaalivähemmistöjen asiaa. Koska kysymykseen liittyi laillisuuden rajojen uudelleenmäärittämistä, kannatti idästä käsin antaa ainakin poliittista sivustatukea juuri tahoille, jotka selvästi olivat menossa liian pitkälle.

   Näin se toimii edelleen. Nyt sama pätee myös uskonnollisuuteen, jota nykyinen Venäjän johto pitää erittäin tärkeänä yhteiskuntaa koossa pitävänä voimana. Niinpä kiihkoateismia ei sallita kotimaassa, mutta pöydän alta tuetaan "vihollismaissa", siinä missä niissä tuetaan myös selvästi yliampuvaa uskonnollista ekstremismiä. Miten tuo sitten poikkeaa skandaaleja ja isoja otsikoita etsivän kaupallisen median tavoitteista= No eipä kovin paljon... josta syystä media paitsi mahdollistaa avoimen yhteiskunnan toimimisen, tuottaa myös hälyn, jolla avoimen yhteiskunnan viholliset yrittävät sen toimintaa halvaannuttaa.

  • Anonyymi

   Eli perinteistä hajoita ja hallitse-peliä venäjä pelaa. venäjän touhu on aina ollut semmoista muurahaispesään sohimista mutta murkut kärsivällisesti aina kasaavat kekonsa uuteen uskoon eikä sohijalle jäänyt kuin kusinen kepakko käteen.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   5909
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   328
   2422
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   486
   2158
  4. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   285
   1666
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1373
  6. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   659
   1365
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   222
   1149
  8. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   73
   1114
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1018
  10. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   939
  Aihe