Huippukokkien ihmeelliset

Anonyymi

höffelshöffelit kuten french toast, meneekö jo vähän yli? Tehdään vaikka mitä sotkua ja sitten väitetään sitä hienoksi…

155

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletteko törmänneet Amuse-boucheen? Sehän mielestäni tarkoittaa vain sitä, että olet niin hienossa ravintolassa, että illan päätteeksi voit odottaa kahden hengen ruokailusta 500 e:n loppusummaa. Suomeksi tuo amuspuska on tilli ristiin kaksi ja suurennuslasi käteen!

      • Anonyymi

        Juu, kyllä asiakasta huijataan.


    • Anonyymi

      Ei tuo kasittääkseni ole mikään huippukokkien viritys vaan ihan perinteinen annos. Kyllähän suomessakin köyhiä ja rikkaita ritareita on tehty iät kaiken. tuohon on vain lisätty vähän muutakin syötävää.

      • Anonyymi

        Ei tuo ole perinteinen ja köyhä ritari on ihan toinen juttu! Se tehtiin ylijäämä pullanpaloista ja hillon räipeistä, nykyiseen höffelshöffeliin on tungettu mummun verhotkin matkaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo ole perinteinen ja köyhä ritari on ihan toinen juttu! Se tehtiin ylijäämä pullanpaloista ja hillon räipeistä, nykyiseen höffelshöffeliin on tungettu mummun verhotkin matkaan!

        No siis todellakin on perinteinen. Ei kaikki perinteinen tule alunperin Suomesta ja kuten sanoin, niin iän kaiken noita on tehty Suomessakin. Jokainen tekee vähän eri tavalla, kuten kaikessa. Toiset juhlavammin ja toiset homeisista hillonjämistä. Ja todellakin French toast on köyhä ritari, mutta myös rikkaita ritareita on puhuteltu samalla nimellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siis todellakin on perinteinen. Ei kaikki perinteinen tule alunperin Suomesta ja kuten sanoin, niin iän kaiken noita on tehty Suomessakin. Jokainen tekee vähän eri tavalla, kuten kaikessa. Toiset juhlavammin ja toiset homeisista hillonjämistä. Ja todellakin French toast on köyhä ritari, mutta myös rikkaita ritareita on puhuteltu samalla nimellä.

        Höpönpöppöä. French toast on ollut aina koreampi. Pullan päälle tehty vaatimaton köntti on eri juttu. Tutustu historiaan ja käsitteisiin.

        French toastissa on sotkettu suolainen ja makea. Köyhä ritari on jompaa kumpaa. Yleensä pelkästään makea:Pulla, hillo, kermavaahto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo ole perinteinen ja köyhä ritari on ihan toinen juttu! Se tehtiin ylijäämä pullanpaloista ja hillon räipeistä, nykyiseen höffelshöffeliin on tungettu mummun verhotkin matkaan!

        Oma mummuni teki köyhät ritarit yleensä tosiaan edellispäiväiseen pullaan, joka sitten kastettiin maitoon (tai kermaan), jossa oli mausteita ja kananmunaa. Sitten paistettiin voissa tosi rapeiksi. Päälle hilloa ja kermavaahtoa tai jätskiä ja joskus myös tuoreita marjoja (jos oli kesä). Tuo syötiin aika monesti aamupalalla tai välipalalla "jälkkäriksi", eli sitä ennen oli syöty vaikka nyt munia ja pekonia (tai mummulassa se oli yleensä kinkkua). Eli lopulta ihan sama, vaikka olisivat tulleet pöytään samalla lautasella. Toi kermavaahto tai jätski kai tekee niistä niitä rikkaita ritareita, mutta köyhistä ritareista silloin puhuttiin.

        Mun perhepäivähoitotäti teki myös ihan samanlaisia "köyhiä ritareita" ja oli samaa sukupolvea mun mummuni kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oma mummuni teki köyhät ritarit yleensä tosiaan edellispäiväiseen pullaan, joka sitten kastettiin maitoon (tai kermaan), jossa oli mausteita ja kananmunaa. Sitten paistettiin voissa tosi rapeiksi. Päälle hilloa ja kermavaahtoa tai jätskiä ja joskus myös tuoreita marjoja (jos oli kesä). Tuo syötiin aika monesti aamupalalla tai välipalalla "jälkkäriksi", eli sitä ennen oli syöty vaikka nyt munia ja pekonia (tai mummulassa se oli yleensä kinkkua). Eli lopulta ihan sama, vaikka olisivat tulleet pöytään samalla lautasella. Toi kermavaahto tai jätski kai tekee niistä niitä rikkaita ritareita, mutta köyhistä ritareista silloin puhuttiin.

        Mun perhepäivähoitotäti teki myös ihan samanlaisia "köyhiä ritareita" ja oli samaa sukupolvea mun mummuni kanssa.

        Kokkien ei pitäisi sotkea näitä. Ei siihen ripotella mitään eikä varmasti tunneta herneenversoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpönpöppöä. French toast on ollut aina koreampi. Pullan päälle tehty vaatimaton köntti on eri juttu. Tutustu historiaan ja käsitteisiin.

        French toastissa on sotkettu suolainen ja makea. Köyhä ritari on jompaa kumpaa. Yleensä pelkästään makea:Pulla, hillo, kermavaahto.

        Ei pidä paikkansa. Kuten sanottu, niin kaikki perinteet eivät tule Suomesta ja alunperinkin tuota tehdään tosi monella eri tavalla. Riippuu täysin tekijästä miten se tehdään. Kyseessä on niin vanha annos, että ei ole olemassa mitään aitoa ja oikeaa tapaa. Mene maailmalle ja tilaa useammasta paikasta ja huomaa, ettet koskaan saa täysin samanlaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokkien ei pitäisi sotkea näitä. Ei siihen ripotella mitään eikä varmasti tunneta herneenversoja.

        Ei ole olemassa "oikeaa" tapaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokkien ei pitäisi sotkea näitä. Ei siihen ripotella mitään eikä varmasti tunneta herneenversoja.

        Se, jos sua nyppii jonkun tietyn kokin tietty versio ko. annoksesta, ei kerro mitään itse annoksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se, jos sua nyppii jonkun tietyn kokin tietty versio ko. annoksesta, ei kerro mitään itse annoksesta.

        Sua nyppii sen tietyn kokin tapa laittaa ruokaa, ei french toast.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Kuten sanottu, niin kaikki perinteet eivät tule Suomesta ja alunperinkin tuota tehdään tosi monella eri tavalla. Riippuu täysin tekijästä miten se tehdään. Kyseessä on niin vanha annos, että ei ole olemassa mitään aitoa ja oikeaa tapaa. Mene maailmalle ja tilaa useammasta paikasta ja huomaa, ettet koskaan saa täysin samanlaista.

        Nimenomaan niin vanha annos ja käsite, että jokaisen pitäisi jo tietää horisematta, mikä on köyhä ritari, ja mitä siihen pannaan eikä sotkea siltä kansainväliseen Ranska-alkuiseen.

        Käsittelen tässä nyt Suomen ”köyhää ritaria”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpönpöppöä. French toast on ollut aina koreampi. Pullan päälle tehty vaatimaton köntti on eri juttu. Tutustu historiaan ja käsitteisiin.

        French toastissa on sotkettu suolainen ja makea. Köyhä ritari on jompaa kumpaa. Yleensä pelkästään makea:Pulla, hillo, kermavaahto.

        Meillä se "pulla" muuten oli aina suolaisen makea. Se ei ollut pelkkä makea jälkiruoka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan niin vanha annos ja käsite, että jokaisen pitäisi jo tietää horisematta, mikä on köyhä ritari, ja mitä siihen pannaan eikä sotkea siltä kansainväliseen Ranska-alkuiseen.

        Käsittelen tässä nyt Suomen ”köyhää ritaria”.

        Olensyönyt köyhiä ritareitakin niin monella tavalla tehtyinä, ettei siihenkään ole mitään oikeaa tapaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole olemassa "oikeaa" tapaa.

        On Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan niin vanha annos ja käsite, että jokaisen pitäisi jo tietää horisematta, mikä on köyhä ritari, ja mitä siihen pannaan eikä sotkea siltä kansainväliseen Ranska-alkuiseen.

        Käsittelen tässä nyt Suomen ”köyhää ritaria”.

        jos etsit kansainvälisiltä reseptisivustoilta french toast saat valtavan nipun myös ihan tuikitavallisia köyhien ritarien ohjeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On Suomessa.

        Se, että sinä teet jotain tietyllä tavalla, ei tee siitä "oikeaa" tapaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se, jos sua nyppii jonkun tietyn kokin tietty versio ko. annoksesta, ei kerro mitään itse annoksesta.

        Nimenomaan nyt on tehty ”versioita”, ei aitoa köyhää ritaria. He tekevätkin ”french toastia”, ei tähteistä kyhättyä ”köyhää ritaria”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sua nyppii sen tietyn kokin tapa laittaa ruokaa, ei french toast.

        Kyllä tässä puhutaan vain ruoasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan nyt on tehty ”versioita”, ei aitoa köyhää ritaria. He tekevätkin ”french toastia”, ei tähteistä kyhättyä ”köyhää ritaria”.

        Tuo on se sinun tapasi. Ihan perinteisesti french toast on nimenomaan edellispäiväiseen leipään/pullaan. Sen rakenne on tuohon tuoretta parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan nyt on tehty ”versioita”, ei aitoa köyhää ritaria. He tekevätkin ”french toastia”, ei tähteistä kyhättyä ”köyhää ritaria”.

        Jos joku tekee french toastin tuoreeseen leipään, niin hänen ongelmansahan se on. Lopputulos on huonompi. Vaan sekään ei liity french toastiin mitenkään, vaan tekijään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

        Kyllä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tässä puhutaan vain ruoasta.

        Et ole puhunut itse ruoasta, vaan jonkun kokin tavasta tehdä se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sua nyppii sen tietyn kokin tapa laittaa ruokaa, ei french toast.

        Sua nyppii se ettet erota köyhää ritaria Ranskan mallista.

        Ja sitten vain intät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olensyönyt köyhiä ritareitakin niin monella tavalla tehtyinä, ettei siihenkään ole mitään oikeaa tapaa.

        Ilmeisesti puhut muusta kuin Suomen alkuperäisestä ohjeesta. Mainitsit tuolla, että ”mene maailmalle”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole puhunut itse ruoasta, vaan jonkun kokin tavasta tehdä se.

        Aika monessa paikassa french toast on suolaista ja makeaa samalla lautasella, ei mitenkään yhteen miksattuna. Itse en itseasiassa taida koskaan olla saanut niitä yhteen miksattuina. ihan itse saa päättää, että vetääkö vaikka pekonia hillolla vai syökö erikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on se sinun tapasi. Ihan perinteisesti french toast on nimenomaan edellispäiväiseen leipään/pullaan. Sen rakenne on tuohon tuoretta parempi.

        Köyhä ritari perustuu tähteisiin.

        Nykyinen ’french toast” sörsselöintiin ja hifistelyyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sua nyppii se ettet erota köyhää ritaria Ranskan mallista.

        Ja sitten vain intät.

        En tietenkään,koska ei ole olemassa mitään oikeaoppista eroa. Riippuu ihan täysin paikasta millaisen annoksen saat. Monesti saat ihan perinteisiä köyhiä ritareita. Just tasan samoin tehtynä, kun olen niitä Suomessakin syönyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti puhut muusta kuin Suomen alkuperäisestä ohjeesta. Mainitsit tuolla, että ”mene maailmalle”.

        Tämä on tasan samaa typeryyttä, kuin länkyttää "oikeasta" pitsasta. Sellaista ei ole olemassa edes Italiassa, saati sitten maailmanlaajuisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhä ritari perustuu tähteisiin.

        Nykyinen ’french toast” sörsselöintiin ja hifistelyyn.

        Ei perustu. Monesti niitäkin on ihan perinteisesti tehty ei tähteistä. Se riippuu niin paikasta. Köyhemmässä paikassa on ollut tähteiden hyödyntämistä ja rikkaammassa paikassa on sitten se rikkaampi versio tasan samasta ruoasta. Molempia voit myös ranskalaisina versioina saada. Riippuu tekijästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhä ritari perustuu tähteisiin.

        Nykyinen ’french toast” sörsselöintiin ja hifistelyyn.

        Voin kaivaa sulle tosta kirjahyllystäni suomalaisen emäntäkoulun keittokirjan, jossa köyhien ritarien kanssa "sörsselöidään".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tietenkään,koska ei ole olemassa mitään oikeaoppista eroa. Riippuu ihan täysin paikasta millaisen annoksen saat. Monesti saat ihan perinteisiä köyhiä ritareita. Just tasan samoin tehtynä, kun olen niitä Suomessakin syönyt.

        Eli riippuu ihan siitä onko kokilla mitään tietotaitoa eli edes koulutusta.

        Moni sotkee käsitteet, sitten myös ruoat ja annokset. Voihan sille sitä myöten antaakin vaikka minkä nimen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole puhunut itse ruoasta, vaan jonkun kokin tavasta tehdä se.

        Selvitin sinulle juuri köyhän ritarin ja kv french toastin eron.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin kaivaa sulle tosta kirjahyllystäni suomalaisen emäntäkoulun keittokirjan, jossa köyhien ritarien kanssa "sörsselöidään".

        Sitä liotusmaitoa mm. maustettiin jollain appelsiininkukkavedellä (en tiedä mitä on). Kirja on jostain ajalta hieman ennen sotia. Oli aikanaan siellä mummuni kirjahyllyssä. Tosin hän ei (kai) mitään appelsiinikukkavesiä) käyttänyt.


      • Anonyymi

        Nykyiset ovat kaukana perinteisistä. Hienouden tavoittelua siinä, missä sitä ei alunperin ole ollut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvitin sinulle juuri köyhän ritarin ja kv french toastin eron.

        Ei sellaista ole. Vanhoissa annoksissa ei ole mitään oikeaoppista versiota. Saman maankin eri alueilla sama ruoka tehdään usein ihan eri tavalla. Ihan sama on suomalaisissa perinneruoissa. Ei ole olemassakaan "perinteistä" karjalanpaistia tai rieskaleipää tmv.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Kuten sanottu, niin kaikki perinteet eivät tule Suomesta ja alunperinkin tuota tehdään tosi monella eri tavalla. Riippuu täysin tekijästä miten se tehdään. Kyseessä on niin vanha annos, että ei ole olemassa mitään aitoa ja oikeaa tapaa. Mene maailmalle ja tilaa useammasta paikasta ja huomaa, ettet koskaan saa täysin samanlaista.

        Et pysy aiheessa. Tässä on puhe Suomen puolen asioista. Maailmalla toki voit saada vaikka kermalla valellun kokonaisen krokotiilin toastin päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyiset ovat kaukana perinteisistä. Hienouden tavoittelua siinä, missä sitä ei alunperin ole ollut!

        Kyllä niissä aiemminkin on hienosteltu. Ihan riippunut talosta, jossa olet syönyt.

        Muksuna ihmettelin mikä ihme on appelsiininkukkavesi, joten se jäi mieleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et pysy aiheessa. Tässä on puhe Suomen puolen asioista. Maailmalla toki voit saada vaikka kermalla valellun kokonaisen krokotiilin toastin päällä.

        Just puhuin ihan suomalaisen emäntäkoulun keittokirjasta 1900- luvun alusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niissä aiemminkin on hienosteltu. Ihan riippunut talosta, jossa olet syönyt.

        Muksuna ihmettelin mikä ihme on appelsiininkukkavesi, joten se jäi mieleen.

        Se kuulosti tosi fiiniltä, se appelsiininkukkavesi. Oletan sen olevan jotain ruusuveden kaltaista, eli just sitä miltä kuulostaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on tasan samaa typeryyttä, kuin länkyttää "oikeasta" pitsasta. Sellaista ei ole olemassa edes Italiassa, saati sitten maailmanlaajuisesti.

        No pitsan tietää jokainen, mutta sulla menee pullat ja pellit köyhien ritareiden kanssa sekaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei perustu. Monesti niitäkin on ihan perinteisesti tehty ei tähteistä. Se riippuu niin paikasta. Köyhemmässä paikassa on ollut tähteiden hyödyntämistä ja rikkaammassa paikassa on sitten se rikkaampi versio tasan samasta ruoasta. Molempia voit myös ranskalaisina versioina saada. Riippuu tekijästä.

        Mene sitten sinne Ranskaan. Täällä pullat ovat olleet köyhiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sitten sinne Ranskaan. Täällä pullat ovat olleet köyhiä.

        No ei ole ainakaan suomalaisissa emäntäkouluissa olleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin kaivaa sulle tosta kirjahyllystäni suomalaisen emäntäkoulun keittokirjan, jossa köyhien ritarien kanssa "sörsselöidään".

        Emäntäkoulussa tiedettiinkin mikä on jäämäpulla. Nykykokit eivät tiedä siitä mitään. Kaiva niille se kirja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No pitsan tietää jokainen, mutta sulla menee pullat ja pellit köyhien ritareiden kanssa sekaisin.

        Eli sä et tiedä pitsaakaan. Sekin kun voi olla niin montaa erilaista versiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sitten sinne Ranskaan. Täällä pullat ovat olleet köyhiä.

        Teillä ehkä, mutta ei Suomessa yleisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sellaista ole. Vanhoissa annoksissa ei ole mitään oikeaoppista versiota. Saman maankin eri alueilla sama ruoka tehdään usein ihan eri tavalla. Ihan sama on suomalaisissa perinneruoissa. Ei ole olemassakaan "perinteistä" karjalanpaistia tai rieskaleipää tmv.

        Sattuupahan olemaan. Varsinkin noissa viimeksi mainituissa.

        Haluatko olla nyt vain vastarannankiiski?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emäntäkoulussa tiedettiinkin mikä on jäämäpulla. Nykykokit eivät tiedä siitä mitään. Kaiva niille se kirja.

        Ei pidä paikkaansa tuokaan. Siinä reseptissä sai käyttää myös tuoretta pullaa, oli sellainen vaihtoehto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just puhuin ihan suomalaisen emäntäkoulun keittokirjasta 1900- luvun alusta.

        Maailmanmatkailusta sä tuolla puhuit. Nyt yrität kirjaa tyrkyttää, mutta kyllä me muut jo suomalainen perinteinen köyhä ritari tiedetään.

        Lue sieltä kirjassa itsekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattuupahan olemaan. Varsinkin noissa viimeksi mainituissa.

        Haluatko olla nyt vain vastarannankiiski?

        Ei todellakaan ole, eikä varsinkaan noissa. Ihan karjalassakin tehdään karjalanpaisti useammalla eri tavalla. Olen maistanut monenlaista aitojen karjalaisten tekemää "perinteistä" karjalanpaistia ja rieskaa voi tehdä "perinteisesti" ainakin viidellä eri tavalla. Se miten Lapissa tehdään on mulle se "perinteinen" tapa. Tosin seiltäkin löytyy kahdenlaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmanmatkailusta sä tuolla puhuit. Nyt yrität kirjaa tyrkyttää, mutta kyllä me muut jo suomalainen perinteinen köyhä ritari tiedetään.

        Lue sieltä kirjassa itsekin.

        Sinä kuvittelet tietäväsi, kun et tajua ettei sellaista "perinteistä" oikeasti ole missään perinteisessä olemassakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa tuokaan. Siinä reseptissä sai käyttää myös tuoretta pullaa, oli sellainen vaihtoehto.

        No tuore tai homeinen, mutta prkl PULLA! Ei sitä kukaan ole sanonutkaan! Nyt on kyllä hometta jossain joo!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä ehkä, mutta ei Suomessa yleisesti.

        Suomen varhaishistoriassa, kyllä on ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tuore tai homeinen, mutta prkl PULLA! Ei sitä kukaan ole sanonutkaan! Nyt on kyllä hometta jossain joo!!

        Vaalea leipäkin käy. Ei tarvitse olla pulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli sä et tiedä pitsaakaan. Sekin kun voi olla niin montaa erilaista versiota.

        Huoh…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole ainakaan suomalaisissa emäntäkouluissa olleet.

        Kyllä olivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaalea leipäkin käy. Ei tarvitse olla pulla.

        Perinteisempi on muuten nimenomaan vaalea leipä, sillä ei nisua useinkaan ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kuulosti tosi fiiniltä, se appelsiininkukkavesi. Oletan sen olevan jotain ruusuveden kaltaista, eli just sitä miltä kuulostaakin.

        Tuo on ollut jossain Ruotsissa. Ei kuulu Suomeen. Suomessa oli/on maito.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä olivat.

        Eivät olleet. Eivät ainakaan olleet kirjottaneet sitä sun "oikeaa" reseptiäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ollut jossain Ruotsissa. Ei kuulu Suomeen. Suomessa oli/on maito.

        Ihan on suomalainen emäntäkoulun keittokirja, sori


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät olleet. Eivät ainakaan olleet kirjottaneet sitä sun "oikeaa" reseptiäsi.

        Kyllä vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ollut jossain Ruotsissa. Ei kuulu Suomeen. Suomessa oli/on maito.

        Maito/kerma, jossa mausteita tai ei ole ja jossa kananmunaa tai ei ole ... mausteet vaihtelevat. Kaikki tavat täysin supisuomalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain.

        Ei tuo sillä muutu, että sä vänkäät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteisempi on muuten nimenomaan vaalea leipä, sillä ei nisua useinkaan ollut.

        Nimenomaan, erottakaa juurikin toast (vaalea leipä) j köyhän ritarin pulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain.

        Ei se torpanmummon homeinen pulla ja homeinen hillo ole yhtään suomalaisempaa, kuin varakkaampien talojen tavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaalea leipäkin käy. Ei tarvitse olla pulla.

        Se onkin ”french toast”, vaalea paahtoleipä. Siitä sen nimikin tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä kuvittelet tietäväsi, kun et tajua ettei sellaista "perinteistä" oikeasti ole missään perinteisessä olemassakaan.

        Perinteet ovat aina olemassa. Peruuta vaikka talvisodan aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole, eikä varsinkaan noissa. Ihan karjalassakin tehdään karjalanpaisti useammalla eri tavalla. Olen maistanut monenlaista aitojen karjalaisten tekemää "perinteistä" karjalanpaistia ja rieskaa voi tehdä "perinteisesti" ainakin viidellä eri tavalla. Se miten Lapissa tehdään on mulle se "perinteinen" tapa. Tosin seiltäkin löytyy kahdenlaista.

        Kyllä on, perusohje ja pohja on aina sama.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan, erottakaa juurikin toast (vaalea leipä) j köyhän ritarin pulla.

        Ja nimenomaan molemmat käyvät Suomessa. Tossa mainitsemassani reseptissä lukee hieman kuiva vaalea leipä tai pullapitko, tuossa järjestyksessä. Mä söin muksuna useinmiten leipään tehtyjä köyhiä ritareita. Ei niitä pullia yleensä ollut yli jäänyt, mutta leipää useammin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteet ovat aina olemassa. Peruuta vaikka talvisodan aikaan.

        Puhun ajasta jo ennen talvisotaa. 1900-luvun alussa. Talvisodan jälkeen nyt ainakaan kenelläkään ollut mitään pullaa ylijäämänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on, perusohje ja pohja on aina sama.

        Ei ole. Ne voi tehdä monella tavalla, täysin "periteisesti". Perinteitä löytyy yhtä monta kuin tekijöitäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan on suomalainen emäntäkoulun keittokirja, sori

        Ruotsin vallan ajalta. Julkaistu ennen 1323.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin vallan ajalta. Julkaistu ennen 1323.

        Uudempi on tuo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maito/kerma, jossa mausteita tai ei ole ja jossa kananmunaa tai ei ole ... mausteet vaihtelevat. Kaikki tavat täysin supisuomalaisia.

        Appelsiinivesiä ei köyhissä ritareista ollut normaali kansalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo sillä muutu, että sä vänkäät.

        Eikä totuus käänny vaikka sä sitä vääristät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin vallan ajalta. Julkaistu ennen 1323.

        Tuskin tuohon aikaan on ollut edes mitään emäntäkoulujen oppikirjoja, tokko edes koko emäntäkouluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se torpanmummon homeinen pulla ja homeinen hillo ole yhtään suomalaisempaa, kuin varakkaampien talojen tavat.

        Homeisempi ritari on se oikea ritari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nimenomaan molemmat käyvät Suomessa. Tossa mainitsemassani reseptissä lukee hieman kuiva vaalea leipä tai pullapitko, tuossa järjestyksessä. Mä söin muksuna useinmiten leipään tehtyjä köyhiä ritareita. Ei niitä pullia yleensä ollut yli jäänyt, mutta leipää useammin.

        Ulkomailla on paahtoleipäpohja. Suomessa se on virallisesti pullan pala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Appelsiinivesiä ei köyhissä ritareista ollut normaali kansalla.

        Ei se tähän liity. Reseptissä se silti on, ihan perinteisessä emäntäkoulussa. Suomalaisessa reseptissä. Ja vaikka sitä ei olisi ollutkaan niin muita mausteita toisilla oli ja toisilla ei. Toisilla oli kananmunia tuohon laitettavaksi ja toisilla ei. Toisilla oli maitoa, toisilla kermaa. Osa jatkoi sen maidonkin vedellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä totuus käänny vaikka sä sitä vääristät.

        Ainoa, joka vääristää ja vänkää, olet sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin tuohon aikaan on ollut edes mitään emäntäkoulujen oppikirjoja, tokko edes koko emäntäkouluja.

        Eli sulla ei ole koko kirjaa tai olet kirjoitellut itse sinne ohjeitasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homeisempi ritari on se oikea ritari.

        Ei ole. Ei muille kuin torpan mummun ritareita syöneille. Toisille se oikeampi on jotain ihan muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole. Ne voi tehdä monella tavalla, täysin "periteisesti". Perinteitä löytyy yhtä monta kuin tekijöitäkin.

        Sitten ruoat ovat eri nimillä. Hyvin yksinkertaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli sulla ei ole koko kirjaa tai olet kirjoitellut itse sinne ohjeitasi.

        On, mutta ei mitään sekoiluja jostain 1300-luvulta. kerroin jo ainakin kahteen kertaan miltä ajalta tuo on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten ruoat ovat eri nimillä. Hyvin yksinkertaista.

        Eivät ole, vaan tasan samalla nimellä. Niin se aina noissa perinneruoissa on. Niissä on monta perinnettä, joista yksikään ei ole sen oikeampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole. Ei muille kuin torpan mummun ritareita syöneille. Toisille se oikeampi on jotain ihan muuta.

        Syö sinä sitten juuri sitä hifisteltyä settiä, sen kannattajahan tuota oletkin. Silvous plait.

        Muille käy oikea suomalainen vaihtoehto eli jäämäpulla hillolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syö sinä sitten juuri sitä hifisteltyä settiä, sen kannattajahan tuota oletkin. Silvous plait.

        Muille käy oikea suomalainen vaihtoehto eli jäämäpulla hillolla.

        Sinulle käy. Suomalaisille käy se, mihin itse kukin on tottunut. Nuorempi polvi useat edes tiedä mitä nuo ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syö sinä sitten juuri sitä hifisteltyä settiä, sen kannattajahan tuota oletkin. Silvous plait.

        Muille käy oikea suomalainen vaihtoehto eli jäämäpulla hillolla.

        Suomalaisilla valtaosalla ei ole ollut mitään ylijäämäpullia. Pulla on hifistelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa, joka vääristää ja vänkää, olet sinä.

        Sinäpäs kylläkin. Harmittelet, koska opetan sinulle pullan oikeaa historiaa. Ennen ei ruoalla hienosteltu, tehtiin siitä, mitä oli.

        Sittemmin tulivat ylimääräiset hörsellykset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se tähän liity. Reseptissä se silti on, ihan perinteisessä emäntäkoulussa. Suomalaisessa reseptissä. Ja vaikka sitä ei olisi ollutkaan niin muita mausteita toisilla oli ja toisilla ei. Toisilla oli kananmunia tuohon laitettavaksi ja toisilla ei. Toisilla oli maitoa, toisilla kermaa. Osa jatkoi sen maidonkin vedellä.

        Mitä sitten tuot aiheeseen. Se ei kuulu tähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisilla valtaosalla ei ole ollut mitään ylijäämäpullia. Pulla on hifistelyä.

        Juu, ei todellakaan tavallisella kansalla ole jäänyt mitään ylijäämäpullia. Pulla itsessään on jo ylellisyystuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäpäs kylläkin. Harmittelet, koska opetan sinulle pullan oikeaa historiaa. Ennen ei ruoalla hienosteltu, tehtiin siitä, mitä oli.

        Sittemmin tulivat ylimääräiset hörsellykset.

        Pulla on jo ylimääräinen hörsellys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ei todellakaan tavallisella kansalla ole jäänyt mitään ylijäämäpullia. Pulla itsessään on jo ylellisyystuote.

        Kyllä oli pullaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ei todellakaan tavallisella kansalla ole jäänyt mitään ylijäämäpullia. Pulla itsessään on jo ylellisyystuote.

        Niille ei ollut kuka ei osannut tehdä pullaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sitten tuot aiheeseen. Se ei kuulu tähän.

        Tietysti kuuluu, sillä emäntäkoulussa on opetettu niitä suomalaisia periteitä. Eli, että köyhät ritarit on voinut tehdä vaalean leipään tai pullaan (jos nyt jollakulla oikeasti on sellaista yleellisyystuotetta ollut ylijäämänä kaapeissa lojumassa). Se leipä on kastettu maitoon tai kermaan, jossa on tai ei ollut mausteita tai kananmunaa. Kaikki tuo on Suomalaista perinnettä. Sitten se on tarjottu hillon tai marjojen kera ja rikkaammassa talossa on voinut olla laittaa päälle myös vähän kermavaahtoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle käy. Suomalaisille käy se, mihin itse kukin on tottunut. Nuorempi polvi useat edes tiedä mitä nuo ovat.

        Saivartelet, mutta eipä se ole uutta.

        Suutuit, koska nuorempana neuvoin nyt sulle, mikä on oikea köyhä ritari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niille ei ollut kuka ei osannut tehdä pullaa.

        Et sitten tiedä miten kalliita ne pulla-ainekset ovat olleet? Pulla on ollut harvinainen yleellisyystuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saivartelet, mutta eipä se ole uutta.

        Suutuit, koska nuorempana neuvoin nyt sulle, mikä on oikea köyhä ritari.

        Jaa. sä ole kakara. No se selittää, ette tiedä mitään perinneruoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät ole, vaan tasan samalla nimellä. Niin se aina noissa perinneruoissa on. Niissä on monta perinnettä, joista yksikään ei ole sen oikeampi.

        Kyllä ne ovat eri nimisiä. Karjalanpaisti on karjalan kylistä lähtöisin ja peruspohjat samat, Lapissa sulla on sitten ihan muut sopat eli ihan eri ruoat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On, mutta ei mitään sekoiluja jostain 1300-luvulta. kerroin jo ainakin kahteen kertaan miltä ajalta tuo on.

        Koko kirjaa ei ole olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saivartelet, mutta eipä se ole uutta.

        Suutuit, koska nuorempana neuvoin nyt sulle, mikä on oikea köyhä ritari.

        Eihän lapset mistään mitään tiedä. Kuten nyt sitä, että pulla ei todellakaan ole ollut Suomessa jokapäiväinen juttu. Kuvittelevat kaiken olleen aina nykyistä yltäkylläisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne ovat eri nimisiä. Karjalanpaisti on karjalan kylistä lähtöisin ja peruspohjat samat, Lapissa sulla on sitten ihan muut sopat eli ihan eri ruoat.

        Eivät ole erinimisiä, vaan tasan samaa tavaraa. Lapissa ei syödä karjalanpaistia, mä puhun karjalaisten tekemästä ruoasta. Rieska on rieska kaikkialla, tosin monin eri tavoin tehtynä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne ovat eri nimisiä. Karjalanpaisti on karjalan kylistä lähtöisin ja peruspohjat samat, Lapissa sulla on sitten ihan muut sopat eli ihan eri ruoat.

        Samat peruspohjathan näissä alotuksen jutuissa myös on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko kirjaa ei ole olemassa.

        Usko mitä uskot. Ei se sun sanomisillasi tuosta hyllystä mihinkään katoa. Tyypillistä käytöstä, kun tajuaa olevansa väärässä. En usko ja itkupotkuraivari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten tiedä miten kalliita ne pulla-ainekset ovat olleet? Pulla on ollut harvinainen yleellisyystuote.

        Maalla tehtiin pullaa, maalaistaloissa. Etkö sitä tiedä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saivartelet, mutta eipä se ole uutta.

        Suutuit, koska nuorempana neuvoin nyt sulle, mikä on oikea köyhä ritari.

        OK, sä olet tollanen pullamössösukupolven edustaja. Kuvittelet elämän Suomessa aina olleen pullamössöä. No joo, annetaan tietämättömyytesi sitten anteeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti kuuluu, sillä emäntäkoulussa on opetettu niitä suomalaisia periteitä. Eli, että köyhät ritarit on voinut tehdä vaalean leipään tai pullaan (jos nyt jollakulla oikeasti on sellaista yleellisyystuotetta ollut ylijäämänä kaapeissa lojumassa). Se leipä on kastettu maitoon tai kermaan, jossa on tai ei ollut mausteita tai kananmunaa. Kaikki tuo on Suomalaista perinnettä. Sitten se on tarjottu hillon tai marjojen kera ja rikkaammassa talossa on voinut olla laittaa päälle myös vähän kermavaahtoa.

        Puhe oli appelsiinivedestä. Se ei ollut mikään yleinen juttu. Päinvastoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ei todellakaan tavallisella kansalla ole jäänyt mitään ylijäämäpullia. Pulla itsessään on jo ylellisyystuote.

        Maalaistaloissa oli kyllä pullaa. Oli aineksia, mistä tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko mitä uskot. Ei se sun sanomisillasi tuosta hyllystä mihinkään katoa. Tyypillistä käytöstä, kun tajuaa olevansa väärässä. En usko ja itkupotkuraivari.

        Sekoitat aina aiheen oli se mikä hyvänsä. Vänkäät vettä viiniksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat peruspohjathan näissä alotuksen jutuissa myös on.

        ???? ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saivartelet, mutta eipä se ole uutta.

        Suutuit, koska nuorempana neuvoin nyt sulle, mikä on oikea köyhä ritari.

        Mummulassa jos aikanaan oli jäänyt pulla yli, niin siihen sipastiin se hillo ihan sellasenaan. Ei siitä mitään köyhiä ritareita alettu väsätä. Se olis ollut tuhlausta. Kyllä se pulla sillä hillolla tarpeeksi mehevöity. Köyhät ritarit tehtiin nimenomaan kuivaan leipään. Pula-aikana lapsuutensa viettänyt äitini syö nykyäänkin pullapitkon sipauksella hilloa. Se on hänen herkkunsa lapsuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät ole erinimisiä, vaan tasan samaa tavaraa. Lapissa ei syödä karjalanpaistia, mä puhun karjalaisten tekemästä ruoasta. Rieska on rieska kaikkialla, tosin monin eri tavoin tehtynä.

        Olet pihalla nyt resepteinesi. Karjalanpaistilla on syvät ”juuret”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maalla tehtiin pullaa, maalaistaloissa. Etkö sitä tiedä?

        Joo, ihan joka talossa on ollut aina varaa pullaan. Opettelu nyt edes kotimaasi historiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mummulassa jos aikanaan oli jäänyt pulla yli, niin siihen sipastiin se hillo ihan sellasenaan. Ei siitä mitään köyhiä ritareita alettu väsätä. Se olis ollut tuhlausta. Kyllä se pulla sillä hillolla tarpeeksi mehevöity. Köyhät ritarit tehtiin nimenomaan kuivaan leipään. Pula-aikana lapsuutensa viettänyt äitini syö nykyäänkin pullapitkon sipauksella hilloa. Se on hänen herkkunsa lapsuudesta.

        Tuo ON nimeltään ”köyhä ritari” ystävä hyvä…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OK, sä olet tollanen pullamössösukupolven edustaja. Kuvittelet elämän Suomessa aina olleen pullamössöä. No joo, annetaan tietämättömyytesi sitten anteeksi.

        Ethän edes tiedä ikääni…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhe oli appelsiinivedestä. Se ei ollut mikään yleinen juttu. Päinvastoin.

        Ei siitä ollut kyse. Se oli vain kuriositeetti. Oli siinä monta muutakin vaihtoehtoa, jolla sitä maitoa/kermaa voi maustaa. Sokeria (leipä kun ei ole itsessään makeaa), kanelia, kardemummaa ja jopa sahramia (se se vasta yleellisyyttä olis ollut).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maalaistaloissa oli kyllä pullaa. Oli aineksia, mistä tehdä.

        No ei todellakaan ollut. Tai no juu, jos tehtiin sokeritonta pullaa (leipää).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OK, sä olet tollanen pullamössösukupolven edustaja. Kuvittelet elämän Suomessa aina olleen pullamössöä. No joo, annetaan tietämättömyytesi sitten anteeksi.

        Sä olet sitten kai kaupunkilaissulupolvea? Siltä ainakin tuntuu juttujen perusteella. Väität ettei maalaistaloissa tiedetty pullanteosta mitään…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei todellakaan ollut. Tai no juu, jos tehtiin sokeritonta pullaa (leipää).

        Huoh…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siitä ollut kyse. Se oli vain kuriositeetti. Oli siinä monta muutakin vaihtoehtoa, jolla sitä maitoa/kermaa voi maustaa. Sokeria (leipä kun ei ole itsessään makeaa), kanelia, kardemummaa ja jopa sahramia (se se vasta yleellisyyttä olis ollut).

        Niin? Ja sitten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, ihan joka talossa on ollut aina varaa pullaan. Opettelu nyt edes kotimaasi historiaa.

        Ja sinä maaseudun ja kaupungin ero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ???? ??

        Puhuit juuri itsesi pussiin. Myönnät, että perinneruoissa vain "pohjat" ovat samat. Ihan kuten noissa köyhissä ritareissa. Lahdetään liikkeelle kuivanneesta leipätuotteesta, joka kastetaan maitotuotteeseen (lisukkeilla tai ilman) ja paistetaan. Lopputulos tarjotaan talosta löytyvien lisukkeiden kera. Kyllä, se on köyhä ritari kaikessa yksikertaisuudessaan ja perinteisyydessään ja lopputulos riippuu tekijästä ja siitä mitä talossa on ollut käytettävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet pihalla nyt resepteinesi. Karjalanpaistilla on syvät ”juuret”.

        Tietysti sillä on juuret. Vaan ei aitoa ja oikeaa tapa tehdä. Se on lihapata, jota on tehty ja tehdään jos sun miljoonalla eri tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ON nimeltään ”köyhä ritari” ystävä hyvä…

        Ei todellakaan ole ... se ei ole köyhä ritari, se on pulla hillolla. Köyhä ritari on perinteisesti ihan jotain muuta Suomessakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ethän edes tiedä ikääni…

        Et sinäkään minun, mutta sanoit itse olevasi nuorempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhuit juuri itsesi pussiin. Myönnät, että perinneruoissa vain "pohjat" ovat samat. Ihan kuten noissa köyhissä ritareissa. Lahdetään liikkeelle kuivanneesta leipätuotteesta, joka kastetaan maitotuotteeseen (lisukkeilla tai ilman) ja paistetaan. Lopputulos tarjotaan talosta löytyvien lisukkeiden kera. Kyllä, se on köyhä ritari kaikessa yksikertaisuudessaan ja perinteisyydessään ja lopputulos riippuu tekijästä ja siitä mitä talossa on ollut käytettävissä.

        Niinhän sä voit sanoa, mutta köyhä ritari on eri kuin mikään ”french toast”. Ei sitä voi karjalanpaistiin ja sen historian kulkuun verrata.

        Miksi vänkäät? Oletko ammattivänkääjä eli vain ilosta?

        Sillä et edes alkuun tiennyt, mikä on köyhä ritari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä olet sitten kai kaupunkilaissulupolvea? Siltä ainakin tuntuu juttujen perusteella. Väität ettei maalaistaloissa tiedetty pullanteosta mitään…

        Vain sinä puhut tietämyksestä. Tiedolla ei ole asian kanssa teko maassa, jossa vehnäkin on ollut viljana harvinaisuus. Saati sitten, että sokeria olis ollut vara tuosta vaan ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinä maaseudun ja kaupungin ero.

        Nimenomaan maalla ei ollut varaa. Kaupungissa on ollut paremmin. Mä olen maalainen juuriltani, joten en voi kaupunkilaisten pullamössöjä tajuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole ... se ei ole köyhä ritari, se on pulla hillolla. Köyhä ritari on perinteisesti ihan jotain muuta Suomessakin.

        😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän sä voit sanoa, mutta köyhä ritari on eri kuin mikään ”french toast”. Ei sitä voi karjalanpaistiin ja sen historian kulkuun verrata.

        Miksi vänkäät? Oletko ammattivänkääjä eli vain ilosta?

        Sillä et edes alkuun tiennyt, mikä on köyhä ritari.

        Eli et edes tiedä mikä köyhä ritari on ... okei no se selittää tämänkin vänkäyksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinäkään minun, mutta sanoit itse olevasi nuorempi.

        Mitäpä jos olenkin pulla? Jos olen kuivahtanut, olen hätävara hillolla.

        Mitäpä jos?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😂😂😂

        Köyhä ritari on aina Suomessakin ollut juuri tuollainen maitoon kastettu ja sitten paistettu leipä. Tosiaan on sitä vanhoissa keittokirjoissakin. Vaan juu, jos teillä on kutsuttu kuivaa pullakänttyä hillolla köyhäksi ritariksi, niin saat tietämättömyytesi anteeksi. Ethän sä voi tietää, kun sulle on aina kerrottu väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti sillä on juuret. Vaan ei aitoa ja oikeaa tapa tehdä. Se on lihapata, jota on tehty ja tehdään jos sun miljoonalla eri tavalla.

        Niinhän sä haluat uskotella. No tee sitten niillä copyversioilla. Sulle ei perinneohjeet merkkaa mitään. Saat vääristellä niitä niin kuin lystää. Muut tekevät aitoja lopputuloksia perinteitä kunnioittaen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä jos olenkin pulla? Jos olen kuivahtanut, olen hätävara hillolla.

        Mitäpä jos?

        No sitten olet. Varo, ettei joku tee susta köyhää ritaria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain sinä puhut tietämyksestä. Tiedolla ei ole asian kanssa teko maassa, jossa vehnäkin on ollut viljana harvinaisuus. Saati sitten, että sokeria olis ollut vara tuosta vaan ostaa.

        On sulla suppeat näkemykset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän sä haluat uskotella. No tee sitten niillä copyversioilla. Sulle ei perinneohjeet merkkaa mitään. Saat vääristellä niitä niin kuin lystää. Muut tekevät aitoja lopputuloksia perinteitä kunnioittaen.

        Jokaiselle merkkaavat ne omat perinteet. Sen tämäkin keskustelu todistaa. Et suostu millään tajuamaan, että perinteitä on monia ja kaikki yhtä suomalaisia ja oikeita. Omasi on sinulle liian tärkeä, jotta suostuisit kunnioittamaan muita suomalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole ... se ei ole köyhä ritari, se on pulla hillolla. Köyhä ritari on perinteisesti ihan jotain muuta Suomessakin.

        Onhan se. Se oli sitä eilen, se on sitä tänään ja sitä se on yhä huomennakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sulla suppeat näkemykset.

        No, mä tunnen maani historian. Sä ilmeisesti vain rikkaiden herraskartanoiden pullantuoksuisen todellisuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se. Se oli sitä eilen, se on sitä tänään ja sitä se on yhä huomennakin.

        Kyllä, köyhä ritari on aina ollut ja tulee jatkossakin Suomessa olemaan maitotuotteeseen kastettu ja paistettu kuivunut vaalea leipätuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, mä tunnen maani historian. Sä ilmeisesti vain rikkaiden herraskartanoiden pullantuoksuisen todellisuuden.

        Ehkä Ruotsin siis. Pane pulla suuhun ja maate niin mieles lauhtuu.

        Köyhä ritari ei french toastiksi kyllä muutu :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitten olet. Varo, ettei joku tee susta köyhää ritaria.

        Kyllä se poliisi voitelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä Ruotsin siis. Pane pulla suuhun ja maate niin mieles lauhtuu.

        Köyhä ritari ei french toastiksi kyllä muutu :)

        Ilmeisesti sinä tunnet Ruotsin historiaa pullineen. Suomessa niihin ei todellakaan ole tavallisella kansalla ollut varaa. Ne ovat olleet ylellisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä Ruotsin siis. Pane pulla suuhun ja maate niin mieles lauhtuu.

        Köyhä ritari ei french toastiksi kyllä muutu :)

        Eikä pullakäntty hillolla köyhäksi ritariksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli et edes tiedä mikä köyhä ritari on ... okei no se selittää tämänkin vänkäyksen.

        Sä tulit tähän ketjuun onneton tietämättä siitä mitään. Sitten kun sulla ei ole muita kavereita, alat vänkäämään niin kuin jo sata vuotta olet tehnyt. Luuletko etteivät tiedä kuka olet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä tulit tähän ketjuun onneton tietämättä siitä mitään. Sitten kun sulla ei ole muita kavereita, alat vänkäämään niin kuin jo sata vuotta olet tehnyt. Luuletko etteivät tiedä kuka olet.

        Minä tiesin koko ajan, mutta nyt tajusin että sähän et tiedä edes mikä köyhä ritari on Suomessa perinteisesti ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhä ritari on aina Suomessakin ollut juuri tuollainen maitoon kastettu ja sitten paistettu leipä. Tosiaan on sitä vanhoissa keittokirjoissakin. Vaan juu, jos teillä on kutsuttu kuivaa pullakänttyä hillolla köyhäksi ritariksi, niin saat tietämättömyytesi anteeksi. Ethän sä voi tietää, kun sulle on aina kerrottu väärin.

        Ja sä et lue nähtävästi koko ketjua. Sitä ei kyllä sulle anteeksi anneta. Puhut päälle ja ristiin etkä sisäistä mitään. Sun takia kenenkään keskustelut ei S24 onnistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä tulit tähän ketjuun onneton tietämättä siitä mitään. Sitten kun sulla ei ole muita kavereita, alat vänkäämään niin kuin jo sata vuotta olet tehnyt. Luuletko etteivät tiedä kuka olet.

        Totta, turhaan vänkäsin ihmisen kanssa, joka ei tiedä köyhää ritaria. Ei se mitään, ei sen sun vikasi ole. Tosin se on täysin oma vikasi, että puhut vastoin parempaa tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä tiesin koko ajan, mutta nyt tajusin että sähän et tiedä edes mikä köyhä ritari on Suomessa perinteisesti ollut.

        Onko siis älyssäsi vikaa kun et ymmärrä toisten tietämystä. Kokeilepas työntää köyhä ritari p…seesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä pullakäntty hillolla köyhäksi ritariksi.

        Eikä elämäntaparoistot nuhteettomiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sä et lue nähtävästi koko ketjua. Sitä ei kyllä sulle anteeksi anneta. Puhut päälle ja ristiin etkä sisäistä mitään. Sun takia kenenkään keskustelut ei S24 onnistu.

        Olen koko ajan puhunut täysin koherentisti köyhistä ritareista ja perinneruoista, joihin ei ole yhtä ainoaa oikeaa reseptiä. Sä ilmeisesti ole t sitten puhunut eri asiasta, mutta syytön minä siihen olen.

        Juu, vaikea sitä on sisäistää, että toinen ei edes tiennyt mikä köyhä ritari oikeasti Suomessa on ollut. Ei tosiaan käynyt edes mielessäni, että joku voisi kuvitella pullakäntyn hillolla olevan köyhä ritari. No mutta aina oppii, että kaikenlaisia höpsöjä vänkäreitä riittää, jotka kirjottelevan ihan pöpöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko siis älyssäsi vikaa kun et ymmärrä toisten tietämystä. Kokeilepas työntää köyhä ritari p…seesi.

        No nyt just tajusin, että ihan oikeasti et tiennyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko siis älyssäsi vikaa kun et ymmärrä toisten tietämystä. Kokeilepas työntää köyhä ritari p…seesi.

        Todellakin ... älyni on niin heikko, ettei käynyt mielessänikään jonkun vänkäävän asiasta, josta ei tiedä mitään.


    • Anonyymi

      Ihmeellisiä ovat huippukokkien annokset. Lautasella pieni köntti lihanpala, jota on tunti valmistettu, Vierellä muutama viipale jotain röstipaistettua perunaa, jossa yrittejä pinnalla.
      Kastiketta lautaselle levitettynä ohuina viiruina, että joutuu nuolemaan lautasta, että saa kastiketta suuhun.
      Annos niin pieni, että kasvaa vaan nälkä siitä, mitä oli ennen syömistä.

      • Anonyymi

        Nimenomaan naurattaa se pipetillä piputettu kastikeraita. Suuhun asti sitä ei saa (ainakaan just sivustyneesti). Pitää käydä naulakossa nuolemassa astia :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofian ökyilyt on loppu

      Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3474
    2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

      Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
      Tunteet
      290
      1783
    3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

      Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
      Maailman menoa
      513
      1550
    4. Meillä on yhteys

      Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
      Ikävä
      75
      1461
    5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

      Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
      Maailman menoa
      420
      1424
    6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

      Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
      Ikävä
      94
      1291
    7. Jesper on herrasmies

      Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      1231
    8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

      nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
      Tunteet
      141
      1148
    9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

      Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
      Kauhava
      85
      1144
    10. Ässät taas yhdessä

      Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1072
    Aihe