Pankkikortilla maksamisen vaikeus ja helppous! Tänään näyttää olevan pankkikortin käyttö

Anonyymi

puheen aiheena vanhusten keskuudessa, ruokasali/olohuoneen puolella. Minunkin mielipidettäni kysyttiin ja kysymyksiä sateli kuin joskus vettä niskaani, kaatamalla.
TV taitanut olla taas auki aamusta asti ja luultavasti sieltä bonganneet kyseisen aiheen ruodittavakseen. Tietääkseni aika harvalla vanhuksella on pankkikortti käytössään.
Useimmat maksavat laskunsa joko käteisellä, tai maksumääräyksellä... ja omaiset hoitaa maksut pankissa sekä nostavat tarvittavan määrän käteistä vanhuksen käyttöön.

Itse käytän maksukorttia usein, sen helppouden takia ja siksi ettei käteistä oikein tahdo saada; ilman selityksiä- mihin rahaa aikoo käyttää! 1000 € alkaa olla jo rajana, jolloin taatusti tivataan käyttötarkoitusta, itse olen kokenut tämän kuulustelun, aivan kuin omien rahjen käyttö olisi rikos.

Toinen syy, miksi käyttää pankkikorttia on ett ainakin DanskeBank on lopettanut ns. kassapalveluissa kuulemma kokonaan käteisnostot. Silleen!
Kyseinen vanhus on nyt siirtymässä; toisen pankin asiakkaaksi ja omainen pystyy jälleen hoitamaan hänen käteisen tarpeensakin 30-80€/kk( pikku ostoksia, taxi kyydit ym. menot)

Ei monellakaan vanhuksista ole dokumetteja joilla tunnistautua, eikä omaa tietokonettakaan tai osaamista niiden käyttöön, eli turhan vaikeaksi on vanhusten elämä tehty. Muutaman tuhannen pankissa olevan euron takia, tilille kun ei tule kuin työeläke tai kansaneläke tai molemmatkin... ja omaiset huolehtivat vielä omalla kustannuksellaan lopuista heidän maksuistaan.

trollikka

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jokaisella ihmisellä on pankki kortti ja eihän vanhusten vanhainkodissa tarvi mitään maksaa eli kaikki mitä tulee niin menee vanhainkodille ja siitä pakko jättää vanhukselle 50e kuukaudessa ostoksiin loput pitää vanhainkoti tai omistajat

      • Anonyymi

        Ja köyhät vanhukset ei pääse vanhainkotiin tai ei oteta kun ei paljon ole tuloja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja köyhät vanhukset ei pääse vanhainkotiin tai ei oteta kun ei paljon ole tuloja

        Aika usein "köyhyys" on sitä, etteivät ahneet sukulaiset anna myydä omistusasuntoa perinnön toivossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika usein "köyhyys" on sitä, etteivät ahneet sukulaiset anna myydä omistusasuntoa perinnön toivossa.

        Yleensä köyhyyteen on syy pienet tulot eli matalapalkka ja siitä hyvin hyvin pieni eläke semmonen ei pääse vanhainkotiin vaan vanhainkotiin pääsee ne joilla asuntoja mökkejä veneitä metsää tilillä rahaa ja eläke suuri ja omaiset ja vanhainkoti tappelee kumpi sen saa


    • Anonyymi

      Vai yrittääkö trollikka saada vanhusten rahat omiin taskuihin ja esittää mukavaa ja luotettavaa sekä auttavaa trollikkaa mut syy kivuuteen et rahat menee trollikan taskuihin ja niihin mahtuu tai trollikan tilille eli aika kiva trollikka

      • Anonyymi

        Ja omaiset ikäviä kun penäävät missä tai mihin kadonnut eläkkeet ja sijoitus tulot tosi tyhmii omaiset


      • Anonyymi

        Kyllä mä myönnän ett yksityisessä hoitokodissa asuminen on kallista. En minä niiden asukkaiden pankkitilejä hallitse, useimmiten joku lähisukulainen tai virkaholhooja.
        Apteekkilaskuja en myöskään laskuta, tulee apteekkarilta laskutus, mitä on ostettu lääkärin määräämää reseptilääkettä. Se siitä kivuudesta! Olen minä tilannut joitain vatteita tai aamutossuja asukkaalle hänen toivomuksestaan hoitokotiinkin, laskutuksen ovat hoitaneet, joko itse, omainen tai uskottumies.

        Oikeesti on mulla asukkaana muutama vähävarainen vanhus, omaiset maksavat kimpassa, sen puuttuvan osuuden. Lapset ovat koulutettuja ja ansaitsevat viroissaan tai työssä. Mammalle jää vähintään se 50 - 100€/kk, koska aina joku lapsista antaa hieman ylimääräistä "taskurahaa".

        On meiltä muuttanut muutama vanhus poiskin, korkean hoitomaksun takia, ja muutama palannut takaisinkin. Kun ruoka sekä hoito, kuulemma meillä on parempaa/ystävällisempää.
        Osa poismuuttaneista jääneet sille tielleen, ilmeisesti he ovat olleet tyytyväisiä uudessakin sijoituskohteessaan. Kaupungin ostopalveluna en ota edes intervallipaikalle ketään.

        Viimeisin intervallipaikalle sijoitettu ihminen, maksaa myös itse laskunsa, kun viimein kotiutuu. Oikeesti mä odotan innolla sitä päivää!
        Ihan mahdottoman hankala tapaus, kello soi alvariinsa ja jotain asiaa on... vettäkin on kaadettava vesikannusta lasiin, kun tämä kerta on palvelutalo! Olohuoneeseen toisten vanhusten pariin hän ei suostu tulemaan, ettei saa keneltäkään KORONAA!
        Useimmat hälytyssoitot huoneesta ovat; syyllä millä hyvänsä... juttuseuran hakua hoitajista.

        Tämä on toisinaan hiton hauska palvelu ammatti, siitä vaan yrittäjäksi alalle. Tarkastuksia hoitokotiin tehtiin yhteen aikaan tiuhasti, johtuen kait parin omaisen valituksista... syystä ett tiesivät hoidon olevan kunnallista hoitoa huomattavasti kalliimman. Hoidettavan olisi tarvinnut tyytyä halvempaan hoitoon, vaikka maksoi omista rahoistaan asumisensa täällä.
        Asia ratkesi lopulta siten ett vanhus pyysi itselleen virkaholhoojan ja kielsi sisarentyttären yhteyden ottot. Samoin oli tehnyt hänen veljensäkin, joka asui Ukkokodissa.
        Riittää näitä sukulaisiakin monen sorttisia! Ja kaiken päälle vielä palstalaisiakin!
        trollikka

        Tarkastajia odotellaan... ei ole näkynyt kohta pariin vuoteen ja lain mukaan; meitä pitää tarkkailla, koska väärinkäytöksiäkin ja huolimatonta hoitoa, hoidotontakin toimintaa on havaittu.( Ilmeisesti jopa kuolemaan johtavia, jos lehtitietoihin on uskomista)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe