Älykkyyttä ei voida mitata luotettavan tarkasti

Anonyymi

Älykkyystestit mittaavat vain tiettyjä ihmisen kognitiviisia kykyjä, joista yleinen ongelmien ratkaisun taito on merkittävä, mutta testit suosivat teoreettisesti suuntautuneita ja korkeasti koulutettuja ihmisiä taiteellisesti ja ammatillisesti lahjakkaiden kustannuksella.

Niinpä käsityöläiset, kalastajat, maanviljelijät, taiteilijat, muusikot, urheilijat, ja muut sellaiset eivät menesty yhtä hyvin älykkyystesteissä kuin teoreettisen koulutuksen saaneet kuten biologit, fyysikot, matemaatikot, lääkärit, insinöörit, ekonomit, jne.

Lahjakkuus on yksi älykkyyden laji, jota ei testeissä mitata. Testeissä ei myöskään oteta huomioon testiin osallistujan menestystä koulussa tai elämässä (tai ammatissa). Testit eivät tästä syystä anna luotettavaa tarkkaa tulosta ihmisen älykkyydestä. Sitä ei pitäisi määritellä lukuarvolla, koska tulos ei ole pätevä.

Älykkyystesteillä ja soveltuvuuskokeilla voidaan kuitenkin suuntaa antavasti mitata ihmisten kyvykkyyttä erilaisiin tehtäviin ja jopa sitä älykkyyttä, joka ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen asia kuin on annettu ymmärtää, lähinnä ateistien toimesta. Onhan tunnettua, että ateisti siino pitää itseään keskimäärin teistejä älykkäämpänä, koska "testit" osoittavat niin... :)

39

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi iniset älykkyysosamääristä? Mitä älykkäämpi testeissä, sen hullumpi Jumalan edessä ja mitä kajahtaneempi pipipää täällä maan päällä niin sen viisaampi taivaassa. Täydellinen selitys? Eikö olekin?

      20 Missä ovat viisaat ja oppineet, missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi?

      21 Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat.

      Ja bonuksena, jos tämän maailman valtiailla olisi ollut tätä salattua Jumalan viisautta, he eivät olisi ristiinnaulineet kirkkauden Herraa...ja kirkkauden Herran nerokas maailmanpelastussuunnitelma olisi mennyt munilleen. Eikö hetkinen...ei saatana taas 🤣🤣🤣

      7 Me julistamme Jumalan salaista, kätkettyä viisautta, jonka hän jo ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme.

      8 Sitä ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.

    • Anonyymi

      Äly erotetaankin erilliseksi lahjakkuudesta.
      ÄO tarkoittaa lähinnä loogista kyvykkyyttä, ja sitä testataan matematiikalla (numerot, kirjaimet, tekstiarvoitukset), visuaalisella tai/ja kielellisellä. Nekin alustat ovat lahjakkuutta.
      Vaaditulla nopeudella on myös merkitystä ÄO-lukemaan.
      Kuviotestit, visuaaliset ovat ns. kulttuurivapaita, jotka ei edellytä opintoja, mutta se rajoittuu visuaalisen, visuaallisen ajattelun ja prosessoinnin alueelle, ja lisäksi, mitä enemmän keskittynyt kognitioihin, joita ei normaalissa elämässä juuri kohtaa, saati aikarajoitteella, niin sitä paremmin pärjää myös kulttuurivapaissa testeissä.
      Kolmannen maailman alemmat ÄO:t johtuu osin muista kuin älystä, mutta osin myös biologista, koska heidän lukemansa on sukupolvien jälkeen jenkeissäkin vielä alempi, vaikka tosin koulutustasonsakin on alempi, ja ehkei vain älystänsä johtuen.

    • Anonyymi

      Linkissä maailman ainoan ortotopolopian dosentin Aapo Heikkilän kaavoja ja teorioita mm. para-avaruudesta, ultrafiltteristä osana G-avaruutta ja nelinkertaisia integraaleja. Aapo opetti vaikka ei kuulunut henkilökuntaan Oulun yliopistolla. Itse keksimänsä tieteen dosentti mittasi tontun päitä yliopiston siivouskomerossa. Aapo (Aappo Erkki) Heikkilä (12. huhtikuuta 1931 Haapavesi – 22. huhtikuuta 1993) oli olevaisen ja uneksitun väliä luontevasti liikkunut tutkija, joka täytti Oulun yliopiston suuren luentosalin. Heikkilä oli finanssineuvos, kaikkien tunnettujen tieteiden kunniatohtori, sielunmaiseman arkkitehti, kasvatustieteen kunniadosentti, supernoviisi, kunniakoneteekkari, hortopotanomi ja zoologi humanoides.

      Vuonna 1987 Heikkilä valittiin – opiskelijoiden riemukkaalla myötävaikutuksella – Vuoden oululaiseksi. Ääniä tuli yli 500, enemmän kuin yliopiston L1-luentosaliin mahtui väkeä.

      Heikkilä oli finanssineuvos, kaikkien tunnettujen tieteiden kunniatohtori, sielunmaiseman arkkitehti, kasvatustieteen kunniadosentti, supernoviisi, kunniakoneteekkari, hortopotanomi ja zoologi humanoides.

      Aapo väsäsi itselleen psykiatrin paperit ja sai siitä pitkän vankeustuomion. Kekkonen armahti hänet 8 kk:n istunnon jälkeen, koska potilaat kutsuivat varjotieteilijää takaisin framille parannuttuaan merkittävästi hänen opeillaan. Kuten on tiedetty älyä ja sielukkuutta on monella sektorilla. Musiikin puolella juuri (17.5.2022) edesmennyt kreikkalainen säveltäjä Vangelis, soundrack- specialisti. Häntä pidettiin musiikillisena nerona. Katsoja voi puntaroida ovatko nämä herrat uskovia vaiko ateisteja maailmankatsomukseltaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=57woJ1akD8c
      https://www.youtube.com/watch?v=UdPOCQGYwrk

    • Anonyymi

      Älykkyystestien mukaan mustaihoiset ovat vähemmän älykkäitä kuin valkoihoiset.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rotu_ja_älykkyys#Rotujen_väliset_erot_älykkyystutkimuksissa

      Tämä pitäisi ottaa huomioon kaikessa elämässä ja toiminnassa valkoihoisten eduksi. :)

      • Anonyymi

        "Wikipediassa ei ole tämän nimistä artikkelia."

        :( varsinkaan kun ei osaa edes linkittä oikein
        sekin viiina-hihhuli


    • Anonyymi

      Ei se ihan pidä paikkaansa. Yksi minulle läheinen ihminen testattiin, kun hän oli alle kaksikymppinen ja testin tulos oli, että hän on erittäin älykäs. Hän on taiteellinen, syvällisesti ajatteleva ja hyvin luova ihminen.

    • Anonyymi

      Ovatko teistit visuaalisesti lahjaampia kun he pystyvät kuvittelemaan jumalan?

      • Anonyymi

        Ylemmällä luokalla opiskeli tuleva nyt jo edesmennyt pastori, teologi, joka tuli myöhemmin vastaan sattumalta kirkossa, vaikka siellä harvakseltaan käydään.. Hän puhui 8 kieltä, opiskeli samaan aikaan pianonsoittoa ja suvussa oli tieteilijöitä, kuten hänkin. Voitaisiinko sanoa että erittäin sivistynyt henkilö ja uskomaton mielikuvitus. Jumala tarvitsi häntä jossakin muualla kuin maan päällä ja hän jäätyi järven jäälle ja menehtyi jo aikamoisen nuorena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylemmällä luokalla opiskeli tuleva nyt jo edesmennyt pastori, teologi, joka tuli myöhemmin vastaan sattumalta kirkossa, vaikka siellä harvakseltaan käydään.. Hän puhui 8 kieltä, opiskeli samaan aikaan pianonsoittoa ja suvussa oli tieteilijöitä, kuten hänkin. Voitaisiinko sanoa että erittäin sivistynyt henkilö ja uskomaton mielikuvitus. Jumala tarvitsi häntä jossakin muualla kuin maan päällä ja hän jäätyi järven jäälle ja menehtyi jo aikamoisen nuorena.

        Tunsin erittäin viisaan ihmisen, teologian tohtorin, satoja tieteellisiä julkaisuja. Hän asui joen varrella, joka tulvi rankkasateella. Tohtoriystäväni kiipesi talon katolle ja odotti, että Jumala pelastaa hänet. Mies meloi kanootilla paikalle ja tarjosi apua tohtoriystävälleni. Hän kieltäytyi ja kertoi, että Jumala pelastaa hänet.

        Vesi ylettyi jo ystäväni vyötärölle ja hän joutui seisomaan ihan talon harhjalla. Paikalle ajoi pelastuslaitoksen kumivene, josta tarjottiin apua. Ystäväni kieltäytyi ja odotti Jumalan pelastusta. Lopulta ystäväni joutui kiipeämään savupiipun päälle ja tulvavesi ulottui kaulaan asti. Paikalle pörräsi merivartioston helikopteri, josta laskettiin tikkaat, mutta ystäväni kieltäytyi ja kertoi, että Jumala pelastaa hänet ihan kohta.

        Ystäväni keskusteli Jumalan kanssa ja kysyi, että miksi Hän ei pelastanut. Jumala sanoi: "Kuule rakas ystäväni, yritin pelastaa sinut kolme kertaa, mutta et ottanut apua vastaan."

        Jumalalla ei ollut tyhmälle uskovaiselle tohtorismiehelle mitään tarvetta misään muuallakaan. Tämä juttu on muilta osin totta, mutta Jumalaa ei ole olemassa. Heh ;-D


    • Anonyymi

      Biokemia pariskunta Suomesta. Opiskelivat Usassa ja molemmat väittelivät tohtoriksi.
      Toinen lääkäri & tutkija. Toinen korkeassa asemassa Suomessa johtavassa asemassa. Molemmat myös hihhuleita eli vajakkeja ateistisen sanakirjan mukaan.

      • Moni mielisairas selviää arjen askareista avohoidossa, ei kai tässä mistään sen kummemmasta ole kyse. Heillä harhat pysyvät sen verran kurissa, etteivät häiritse merkittävästi arjen pyörittämistä. Valitettavan useilla hihhuleilla se mielisairaus alkaa häiritsemään arkeakin ja tämä näkyy sitten suljetuilla osastoilla, vankiloissa, terroritekoina ja joukkoitsemurhina, jos nyt muutamia konkreettisia esimerkkejä halutaan mainita.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Moni mielisairas selviää arjen askareista avohoidossa, ei kai tässä mistään sen kummemmasta ole kyse. Heillä harhat pysyvät sen verran kurissa, etteivät häiritse merkittävästi arjen pyörittämistä. Valitettavan useilla hihhuleilla se mielisairaus alkaa häiritsemään arkeakin ja tämä näkyy sitten suljetuilla osastoilla, vankiloissa, terroritekoina ja joukkoitsemurhina, jos nyt muutamia konkreettisia esimerkkejä halutaan mainita.

        Sinäkin Zukerland saatat olla puhelin operaattorin asiakas Suomessa, jossa on veljeni johdossa ja joka on hihhuli ja erittäin vajakki. Paljastan ainoastaan operaattorin omistajan Telenor Norja. Me olemme kaikki vajakkeja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkin Zukerland saatat olla puhelin operaattorin asiakas Suomessa, jossa on veljeni johdossa ja joka on hihhuli ja erittäin vajakki. Paljastan ainoastaan operaattorin omistajan Telenor Norja. Me olemme kaikki vajakkeja.

        Tuskinpa veljesi on Suomen johdossa.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Tuskinpa veljesi on Suomen johdossa.

        Teleoperaattoreita voidaan johtaa muualta Suomesta, vaikka muuten toiminta on Helsinki keskeistä. Ihmiset kunnioittavat omia kotiseutujaan ja varsinkin omaa asumista ja sen tasoa sekä luontoa. Se on yksi osa perheiden elämistä ja elämää. Siitä huolimatta toiminta pyörii.
        Johtajatasolla voi olla ihmisiä, joilla on asunto vain palavereja varten. Minä teen myös itse toimintaa eli työtä etänä. Koronan aikana toimintaolosuhteet muuttuivat pysyvästi, koska kaikki toimii. On olemassa videoneuvottelut ja voidaan ylittää valtioiden rajat. Tätä assiaa sanoi Jope, Jeesus Kristus pyrki myös osoittamaan. Jopekin oli uskova.


    • Anonyymi

      Taiteellisuus periytyy esim. voi olla kuvaiteilijoita entisissä sukupolvissa ja nykyisissä elävissä taas muusikoita. Geenit jylläävät. Taiteelliset ihmiset, jotka ovat niin pitkällä
      taiteessaan, että elämä on lyhyempi, koska boostia pitää hakea. Elvis Presley. Ei ollut
      mitenkään tyhmä, mutta hänkin sotkeutui maailmaan, missä kuolema ja taivas ovat lähempänä. Ihmiset vetävät elämänsä läpi pikakelauksella ja ovat silti älykkäitä.

    • Anonyymi

      Mensan testit mittaavat luotettavasti päättelykykyä, mutta sen tuloksien mukaan ei ole yleislahjakas jokapaikassa. Huippupisteet saanut voi olla tumpelo monella alalla. Itse sain huippupisteet armeijan testissä, Sen perusteella jouduin väkisin auk:hon. mutta olin töppö alikessu. Tosin halutessani olisin päässyt ruk : hon, mutta halusin vain pois tuosta laitoksesta. Monta kertaa kadehdin siviilissäkin, kouluaikaisia opettajan haukkumia tovereita, kun he pärjäsivät monessa asiassa paremmin, kuin minä, opettajan kehuma.. Mutta viisaus voittaa älykkyyden. Viisaus teki minusta syvästi uskovan kristityn. Se toi mukanaan hiljaisen ja ymmärtävän mielen lähimmäisiäni kohtaan. Nyt ymmärrän Jeesuksen sanoman "rakasta myös vihollistasikin." Samoin ymmärrän anteeksiannon valtavan voiman. Olen surullinen, koska moni älykäs, on matkalla kadotukseen, oman ylivertaisuuden illuusion lumoissa. Hän talloo lähimmäisiään oman etunsa takia häikäilemättä. On jopa tyhmyyttä unohtaa ikuisuuden näkökulma ja olla sokea Jumalan valtavalle hyvyydelle, joka on tarjolla kaikille.

    • Anonyymi

      Hupaisaa. Nyt, kun on monissa testeissä todettu että ateistit ovat teistejä älykkäämpiä, teistit alkavat siirrellä älykkyyden maalitolppia.
      Kannattaisiko mielummin yrittää todistaa, että jumala on olemassa? Sellaista teiltä ei ole vielä kuultu.

      • Tutkimusten mukaan jodi lisää älykkyyttä. Jodioitu suola lisää ihmisjoukon keskimääräistä älykkyyttä ~10%. Taitaa hihhuleilla olla kiellettyä tuollaiset suolat 😂 😂 😂

        Iodized Salt Consumption and its Association with Intelligence Quotient (IQ) Among 6-12 years Age Group Children in Bihar

        Results: Consumption of iodized salt was 73.5% out of 1263 households surveyed and the prevalence of goitre among children was 2.9%. The mean IQ of study population was 82.6 and it was 9 points lower in children consuming inadequately iodized salt in comparison to children consuming adequately iodized salt. Presence of goitre, inadequately iodized salt consumption and increasing age were the factors which were significant predictors of low IQ level.

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30515705/


      • Anonyymi

        Ajattelevat teistit ovat yhtä älykkäitä kuin ajattelevat ateistit. Samaten jenkitutkimusta. Ajattelemisella viitataan uskonnon ajatteluun. Jenkkilän yliopistossa uskontoteoriaa opiskelevien keskimääräinen äo on 121, josta saa lisää tietoa, olettaen, että puikoissa eivät ole ateistit, ja että he ovat "teistejä".
        Juutalaiset ovat älykkäitä, muslimit taas ei ja kristityt siitä väliltä.
        Itäisimmässä Aasiassa ei ole samalla lailla uskovaisia ja ÄO on 105:n molemmin puolin. Se ei viittaa vain buddhalaisuuteen, koska niissä maissa ÄO on Intian luokkaa eli 80. Mutta mitä älylllisempää uskonto, sitä älykkäämpiä sen harrastaajat, on alustava linja, jossa ei ole mitään epäselvää itsessään. Onko Dalai Lama ateisti, en tiedä, mutta hän on uskonnollinen, joka eroaa selvästi ateismista, jolla ei ole mielenkiintoa sen enempää käytännölliseen kuin teoreettiseen uskonnon tutkimukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelevat teistit ovat yhtä älykkäitä kuin ajattelevat ateistit. Samaten jenkitutkimusta. Ajattelemisella viitataan uskonnon ajatteluun. Jenkkilän yliopistossa uskontoteoriaa opiskelevien keskimääräinen äo on 121, josta saa lisää tietoa, olettaen, että puikoissa eivät ole ateistit, ja että he ovat "teistejä".
        Juutalaiset ovat älykkäitä, muslimit taas ei ja kristityt siitä väliltä.
        Itäisimmässä Aasiassa ei ole samalla lailla uskovaisia ja ÄO on 105:n molemmin puolin. Se ei viittaa vain buddhalaisuuteen, koska niissä maissa ÄO on Intian luokkaa eli 80. Mutta mitä älylllisempää uskonto, sitä älykkäämpiä sen harrastaajat, on alustava linja, jossa ei ole mitään epäselvää itsessään. Onko Dalai Lama ateisti, en tiedä, mutta hän on uskonnollinen, joka eroaa selvästi ateismista, jolla ei ole mielenkiintoa sen enempää käytännölliseen kuin teoreettiseen uskonnon tutkimukseen.

        On pääuskontoja, täynnä uskonoppeja, ja sitten kokemususkontoja, kuten buddhalaisuus.

        Jos täyttää päänsä johtavalla tiedolla ja kuvittelee sitä kautta olevansa älykäs, niin ei siinä ole eroa mitä opiskelee.

        Kun kokee olevansa osa universumia, niin on kaiken opetetun yläpuolella.


    • Anonyymi

      > Älykkyystestit mittaavat vain....

      ...sitä miten lähellä testintekijän älykkyyttä testattava on. Ei mitään takeita siitä, että testin tekijä olisi älykäs.

      • Anonyymi

        Taas surkeaa maalitolppien siirtelyä.


    • Anonyymi

      Älykkyyden mittaus on helppoa.

      Jos uskot kaikkea näkemääsi ja kokemaasi vastaan kuten jumaliin, niin olet idiootti.

      Sekäärme tai aasi ei puhu vaikka kuinka hihhuli niin väittäisi ilman todisteita.

    • "Onhan tunnettua, että ateisti siino pitää itseään keskimäärin teistejä älykkäämpänä, koska "testit" osoittavat niin... :)"

      En ole kerskunut olevani muita älykkäämpi, mutta teisteiltähän tuo valehtelu sujuu kuin ripulipaskalla käynti. Tosin olen läpäissyt yliopiston pääsykokeen ensimmäisellä yrtittämällä. Jotkut eivät selvittäneet sitä viidennelläkään. Suoritin myös tutkinnon ja työskentelin eläkkeeseen asti.

      Siitä huolimatta en edelleenkään pidä järkevänä uskoa juutalaisten säveltämiin satuihin.

      • ei yrtittämällä vaan yrittämällä :)


      • siino kirjoitti:

        ei yrtittämällä vaan yrittämällä :)

        Jos sisään pääsy edellyttää viittä yritystä eikä sittenkään pääse niin voi siinä mukana olla yrtittämistäkin 😀


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Jos sisään pääsy edellyttää viittä yritystä eikä sittenkään pääse niin voi siinä mukana olla yrtittämistäkin 😀

        Joo, saattaa olla, mutta eivät nuo pahemmin kannabiksessa vaikuttaneet olevan :)


    • Anonyymi

      Suuri virhe on kuvitella, että mitattu älykkyys olisi joku ihmisen muuttumaton ominaisuus. Älyä voi harjoittaa siinä kuin lihaksiakin tai hapenottokykyä. Aivot ovat paljon joustavammat ja mukautuvammat kuin lihas. Älykkyydellä, hapenottokyvyllä, lihasvoimalla jne on p3rimän asettama maksimipotenttiaali, jonka yksilö voi saavuttaa, mutta ihmisestä itsestään riippuu miten lähelle maksimia hän pääsee.

      Henkilöllä A vo olla paremmat perinnölliset edellytykset kestävyysjuoksuun kuin henkilöllä B, mutta jos A vapaa-aikanaan vetää kaljaa ja makaa sohvalla ja B lenkkeilee, niin henkilö B voi olla ylivoimainen puolimaratonilla verrattuna henkilöön A.

      Aivan samoin ihmiset voivat tyhmentää itseään lukemalla Raamattua ja kuuntelemalla saarnaajien epäloogisia tarinoita tai he voivat opiskella, oppia ajattelemaan kriittisesti ja loogisesti ja näin tehdä itsestään niin älykkäitä kuin heidän potentiaalinsa mahdollistaa.

      • Anonyymi

        Vanhemmiten ihminen tulee vähemmän älykkääksi ja voi olla kuollessaan täysi idiootti, vaikka olisi ollut nero nuorena ja saavuttanut tieteen alalla paljon.


    • Anonyymi

      Tässäkin ketjussa oli monta esimerkkiä siitä, miten käsitteet sekaantuvat. Kyse on keskimääräisestä älykyydestä.
      Tunnen itsekin pari varsin lahjakasta uskovaa, mutta pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella voin sanoa ilman testejäkin, että varsinkin fundamentalistisissa suunnissa on myös paljon niitä pahnanpohjimmaisia.

    • "Niinpä käsityöläiset, kalastajat, maanviljelijät, taiteilijat, muusikot, urheilijat, ja muut sellaiset eivät menesty yhtä hyvin älykkyystesteissä kuin teoreettisen koulutuksen saaneet kuten biologit, fyysikot, matemaatikot, lääkärit, insinöörit, ekonomit, jne."

      Höpslöps, älykkyystestit mittaavat nimenomaan yleistä älykkyyttä, joka ennustaa myös sitä, miten nopeasti opit uuden taidon ja osaat soveltaa aiemmin opittua tietoa uudella tavalla ja uusissa tilanteissa. Eikö tämä opitun tiedon ja taidon soveltaminen ole juuri sitä, mitä huippuhyvät käsityöläismestarit tai taiteilijat tekevät. Ei sen tarvitse olla täysin abstraktia, käsitteellistä ajattelua.

      BBC: Has humanity reached ‘peak intelligence’?

      Although IQ tests are often criticised, a vast body of research shows that their scores can be useful indicators of your performance on many tasks. They are especially good at predicting academic success (which is not surprising, considering that they were initially designed to be used in schools) but also predict how quickly you pick up new skills in the workplace. They are not a perfect measure, by any means – and many other factors will also shape your success – but in general they do show a meaningful difference in people’s capacity to learn and process complex information.

      https://www.bbc.com/future/article/20190709-has-humanity-reached-peak-intelligence

      • Tässä tiivistetysti selitetään älykkyystestin periaate eli mittaa tietyllä tavalla aivojen "tehoa".

        It was only 100 years ago, after all, that scientists first invented the “intelligence quotient” to measure someone’s intellectual potential. Their success relies on the fact that many cognitive abilities are correlated. So your ability to perform spatial reasoning or pattern recognition is linked to your maths ability and your verbal prowess, and so on. For this reason, IQ is thought to reflect a “general intelligence” – a kind of underlying brainpower.


      • On eri asia tutkia paperilla teoreettisia geometrisia kuvioita ja sanoja kuin ratkaista käytännön elämässä ja työssä ongelmia, joita eteen tulee.

        Älykkyystestissä hyvin pärjäävä teoreetikko voi olla täysi tampio käytännön ongelmien ratkomisessa esimerkiksi metsästyksessä, kalastuksessa, retkeilyssä, rakentamisessa, käsitöissä, musiikissa, urheilussa, jne.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Tässä tiivistetysti selitetään älykkyystestin periaate eli mittaa tietyllä tavalla aivojen "tehoa".

        It was only 100 years ago, after all, that scientists first invented the “intelligence quotient” to measure someone’s intellectual potential. Their success relies on the fact that many cognitive abilities are correlated. So your ability to perform spatial reasoning or pattern recognition is linked to your maths ability and your verbal prowess, and so on. For this reason, IQ is thought to reflect a “general intelligence” – a kind of underlying brainpower.

        Zuckerkandl !

        Entäs se tunneäly.
        Mikä on Zuckerkandlin tunneälyosamäärä?

        Kuka keksi rakkauden?
        Oletko kokenut rakkautta siltä epäjumala Mulkultasi?

        Keskustelussa:
        "Miksi positiivinen ateismi on erittäin todennäköisesti oikeassa"
        Zuckerkandl esitteli jotain afrikkalaista
        Mulukku-epäjumalaansa näin sanoen:

        -"-
        Muluku loi ihmisen, antoi hänelle työkalut ja opetti viljelemään työkaluilla maata (Ihmisen olemassaolo, työkalujen olemassaolo ja maanviljelys todistavat Mulukusta).

        Ihminen alkoi kapinoimaan Mulukua vastaan eikä tehnyt työtä (Ihmisillä yleisesti esiintyvä laiskuus ja napinamieliala todistaa Mulukusta).

        Muluku antoi työkalut apinoille, otti apinoilta hännät ja kiinnitti ne ihmisten takapuoliin. Apinoille Muluku sanoi: "Olkaa ihmisiä" ja ihmisille Hän sanoi: "Olkaa apinoita". Näin ihmiset apinat vaihtoivat roolia ja apinoista tuli ihmisiä (Koko tieteellinen maailma ja evoluutiobiologia todistaa tämän todeksi. Ihmisillä ja apinoilla on todellakin yhteinen esi-isä).
        Raamatussa ja muissa uskonnollisissa tarinoissa on samankaltaisuuksia Mulukun luomiskertomuksen kanssa. Tämä perustuu tietysti siihen, että muut ovat kopioineet sitä ja kertovat sitä omissa kulttuureissaan. Ihmisen alkukoti on Afrikassa, joten tämän kertomuksen leviäminen kaikkialle on todiste siitä, että Muluku oli ensimmäisenä ja Hän on todellinen elävä Jumala
        -"-

        Kun sitten kommentoin Mulukkua epäjumalaksi, niin Zuckerkandl tivasi minua todistamaan sen että Mulukku on epäjumala.
        Vastasin että Mulukulta puuttuu rakkaus.
        Siihen Zuckerkandl tivasi heti että todista että Mulukulta puuttuu rakkaus.

        Tällaista venkuloimista se on ateistien kanssa:
        Todista, todista, todista.....

        Sitten kun sanoo Zuckerkandelille että todista että Raamatun Jumalaa ei ole olemassakaan, niin Zuckerkandl on aivan kyvytön nyhverö todistamaan tätä valhetta oikeaksi.


    • Anonyymi

      Lisään vielä,että oman älykkyystestini tulos oli sellainen että testauksen tarkastaja totesi,että saavuttamani lukema sopii testin normaalihajonnan marginaaliin!
      Pankaas ateistit paremmaksi!

    • Anonyymi

      Minun älykkyyteni on mitattu luotettavasti ja todettu, että olen maailman älykkäin ihminen. Mitta-asteikko loppui kesken, kun älykkyyttäni mitattiin...

      • Anonyymi

        . "Mitta-asteikko loppui kesken, kun älykkyyttäni mitattiin..."
        Ja testaajat nauroivat vielä matkalla kotiinsa...!!


      • Anonyymi

        Kun sinua mittailtiin, mitattiin pituuttasi.
        Tulos 175 on kyllä tuplasti suurempi kuin ÄO:si. Ainaskin...


    • Anonyymi

      Ateistit ovat järkimiehiä ja rationalisteja, mutta
      voidaankohan tunneälyä ja intuition voimakkuutta mitata
      jollain digi-mittarilla tms.......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1889
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1775
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      126
      1740
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      73
      1625
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1285
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      23
      1035
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      948
    Aihe