Eksklusiivinen - uskomus

Anonyymi

Ajattelin, että tuonpa vähän vaihtelua kirjoituksiin laittamalla vanhan kirjoituksen Heinolta , teidän mietittäväksenne.

Eksklusiivisia tarkoittaa oppia, jossa vain tietty uskonto on totta ja muut ovat vääriä oppeja. Islam ja juutalaisuus ovat valtaosaltaan eksklusiivisia. Ihminen on taitava keksimään uskontoja, joilla voidaan hallita ihmismieltä. Kristinuskoon on itse sielujen vihollinen istuttanut monia oppeja, jotka ovat myös eksklusiivisia, ei vanhoillislestadiolaisuus ole ainoa, on tarjolla jokaiselle oma joukko, jotka ovat tiukasti eksklusiivisia. Ajattelen, että tämä muut poissulkeva oppi tekee olon turvalliseksi.

Ihmisellä on halu löytää turvattomassa maailmassa turvapaikka – lintukoto. Jossa on oikeinuskovien ihmisjoukko joka vakuuttaa, me olemme Jeesuksen lauma. Mitä vähempi tutkii ja perehtyy uskon olemukseen – historiaan, sen helpompi on uskoa vakuutus, että vain meillä on oikea usko, kun uskot omalle kohdallesi synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, sinun ei muuta tarvitse tietää. (kuka voisi uskoa toisen kohdalle synnit anteeksi?)

Tämmöisiä uskovia on paljon. On niin, että ihmisen on helpompi uskoa puhujien opetusta, jos ei itse ota selvää mitä raamattuun on kirjoitettu – mikä on Jumalan sanaa, mikä ihmisten lisäyksiä, tai sovellutuksia, että raamatun ilmoitus soveltuu paremmin oman yhteisön oppiin.
Luulen, että Salomon saarnaaja on melko lähellä oikeaa:
”Ja minä halusin ottaa selville, mikä on tietoa ja viisautta, mikä taas mielettömyyttä ja typeryyttä. Mutta minä havaitsin, että tuulta vain tavoittelin.
Sillä missä on paljon viisautta, siellä on paljon huolta, ja joka tietoa lisää, lisää tuskaa.” (Saar.1:17,18)

En yhtään ihmettele, että ry:n uskovat haluavat pitää kiinni eksklusiivisesta opista. Opista on hyvin vaikea irrottautua. Kun mietin omaa kohtaani, niin kyllä minulla on ollut hyvin vaikeaa luopua vain me – opista. Minulla on ollut kyllä tietoa. Jo nuorena kauhistelin miten sotkuista on ollut koota raamattu. Enempi on ollut vääriä kirjoituksia, kuin oikeita.
Uskon, että jos Jumala ei olisi ohjannut oikeaan, meillä ei olisi Jumalan sanaa – raamattua. Sekin tuntui hyvin pahalta, kun en löytänyt edes sitä, että kirkkoisät olisivat olleet kaikilta osin yksimielisiä. Jeesus rukoilee:
"Minä en enää ole maailmassa, mutta he jäävät maailmaan, kun tulen luoksesi. Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä.”(Joh.17:11)

Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)
Tähän raamatun sanaan on meidän pakko turvautua, ei ole muuta mihin kiinni tarttuisi. Kuitenkin uskova löytää myös itsensä kodittomaksi maailmassa. Tämän totesi myös Jeesus:
”Jeesus sanoi hänelle: "Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi."(Luuk.9:58)

94

1650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskomusta ja uskontoa voi määritellä eri tavoin:
      maailmanuskonto
      uskonto, joka on vanha ja jolla on paljon kannattajia, laaja maantieteellinen levinneisyys ja/tai muuten huomattava merkitys
      luonnonuskonto
      alkuperäiskansan perinteinen uskonto, ns. heimouskonto, johon synnytään
      uususkonto
      uskonto, joka on syntynyt nykyaikana (aikarajaus vaihtelee) ja siihen liitytään
      kirjauskonto
      uskonto, jonka oppi ja perinne on koottu pyhään kirjallisuuteen
      kirjoitukseton uskonto
      uskonto, jonka perinne siirtyy sukupolvelta toiselle suullisessa muodossa ja toimintaan osallistumisen kautta, ei pyhiä kirjoja
      perustettu uskonto
      uskonto, jolla on tietty perustajahahmo ja perustamisajankohta
      etninen uskonto
      uskonto, joka on syntynyt ja kehittynyt tietyn kansan piirissä
      kansallinen uskonto
      uskonto, joka on pysynyt tietyn kansan keskuudessa eikä yleensä pyri levittäytymään
      universaali uskonto
      uskonto, joka pyrkii leviämään maailmanlaajuiseksi
      monoteistinen uskonto
      uskonto, jonka mukaan on vain yksi Jumala, joka on tuonpuoleinen
      polyteistinen uskonto
      uskonto, jossa uskotaan moniin jumaliin
      panteistinen uskonto
      uskonto, jossa uskotaan jumaluuden olevan kaikkialla
      animistinen uskonto
      uskonto, jonka mukaan kaikissa todellisuuden elävissä ja elottomissakin asioissa on henki tai sielu
      agnostinen uskonto
      uskonto, jossa ei oteta kantaa jumalaan tai jumaliin
      lineaarisen aikakäsityksen uskonto
      uskonto, jonka aikakäsityksen mukaan ajalla on Jumalan määrittelemä alku ja loppu
      syklisen aikakäsityksen uskonto
      uskonnot, joiden aikakäsityksen mukaan ajalla ei ole alkua eikä loppua, vallitsee ikuinen kiertokulku
      eksklusiivinen uskonto
      uskonto, joka sulkee pois muut uskonnot ja niiden totuudet, uskoo omistavansa ainoan totuuden, sallii vain yhteen uskontoon kuulumisen
      inklusiivinen uskonto
      uskonto, joka sisällyttää sisäänsä muidenkin uskontojen ajatuksia ja vaikutuksia, sallii useaan uskontoon kuulumisen yhtäaikaa
      pluralistinen uskonto
      uskonto, joka pitää kaikkia uskontoja yhtä lailla oikeassa olevina
      synkretistinen uskonto
      uskonto, joka on syntynyt uskontojen sekoittuessa tai jossa on vaikutteita toisesta uskonnosta
      elävä uskonto
      arjen uskonnollisuus, uskontotieteen ilmaisu tavallisten ihmisten uskonnollisuuden tutkimukselle

    • Anonyymi

      Tämä toinen Heinon kirjoitus sopii mielestäni hyvin tähän jatkoksi.

      Olen kuunnellut kesäradiota ns. vanhollislestadiolaisten saarnamiesten saarnoja. Ihmetellyt, että miksi jokaisessa saarnassa painotetaan, että ei tarvitse muuta kuin uskoa omat synnit anteeksi, niin on taivaskelpoinen.
      Herää mieleen kysymys, että kuka se nyt naapurin syntejä edes yrittäisi uskoa anteeksi. Miksi sitten näin vakuutetaan? (usko omat synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä)

      Äänetön yhtiömies toimii kommandiittiyhtiössä. Tämän ovat hoksanneet SKK:n napamiehet ja luulevat tässä olevan helppo ulospääsy kaikesta vastuusta hoitokokoustoilailusta. Mutta onko tästä ratkaisunavaimeksi, siis sellaiseksi, joka päästäisi kaikesta vastuusta ne henkilöt, jotka ovat toimineet uskonyhteisössä äänettömänä jäsenenä, eli he eivät ole juuri voineet opinsuuntaan vaikuttaa, koska ovat olleet ääneti, eli liian pieniä tai syntyneet hoitokoksien jälkeen.

      On hyvin todennäköistä, että juuri tätä vastuunpakoilua kuvaat tämä vakuuttelu, että usko vain omat syntisi anteeksi. (eli vakuutetaan, ettei tarvitse tunnustaa, että on osallinen opillisesta eksymisestä, koska on hiljaisena kulkenut joukon mukana harhaan Jeesuksen seuraamisessa)

      Äänetön yhtiömies ei osallistu yhtiön johtamiseen, eli hän ei ole vastuussa yhtiön päätöksistä, mutta yhtiön mennessä nurin hän menettää koko sijoittamansa omaisuuden. Näin on myös uskovan osa, eli jos olet vaikka, kuinka hiljaa, mutta kuulumallasi yhteisöön, olet samassa asemassa kuin tuo äänetön yhtiömies. Eli viimeisellä tuomiolla ei kysytä, uskoitko anteeksi naapurisi synnit, vai ihan omasi?
      Ei siinä tilaisuudessa ole turvaa uskonyhteisöstä, vaan on niin kuin tuossa Oskari Jussilan virressä lauletaan:
      ”Sun kuolemasi on turvani, sun veres puhtauteni.”

      • Anonyymi

        "Äänetön yhtiömies ei osallistu yhtiön johtamiseen, eli hän ei ole vastuussa yhtiön päätöksistä, mutta yhtiön mennessä nurin hän menettää koko sijoittamansa omaisuuden."

        Väärin. Ky:n äänetön yhtiömies menettää vain yhtiöön sijoittamansa pääoman. Vastuunalainen yhtiömies sen sijaan vastaa yhtiön veloista koko omaisuudellaan. Vertaus on siksi huono.

        Kirjoituksessa lähdetään ajatuksesta, että hoitokokouksissa on toimittu kokonaisuutena ottaen väärin ja kaikki vl:t olisivat kollektiivisesti vastuussa jokaisesta väärinteosta tunnustamalla vl-uskoa. Ensinnäkään en usko systemaattiseen väärintekoon. Yritän kuitenkin avata vähän ajatuksiani tilanteista, joissa kaikki ei ole mennyt siveästi ja lempeästi.

        Kun seurakunta kollektiivisesti sitoo, se vastaa sitomisestaan ja kun seurakunta kollektiivisesti päästää, se vastaa päästöstä: "Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu." (Matt. 18:18.) Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä, joten tältä osin kaikki paikalla olevat ovat vastuussa. Kaikilla on periaatteessa mahdollista käyttää ääntään, mutta toki äänenkäyttöön jännittyneessä ilmapiirissä liittyy riski, että itseltä odotetaan parannusta. Tuskin silti olisi tavatonta, että moni sitomiselle ääneti penkissä istuen hyväksynnän antanut ei välttämättä pystyisi asiaan ottamaan kantaa, jos häneltä henkilökohtaisesti kysyttäisiin asiasta. Sekin on mahdollista, että moni ajattelee: esitetyillä seikoilla en ehkä olisi sitonut, jos asia olisi ollut vain minun päätettävissä, mutta seurakunta päätti näin ja siihen tyydyn.

        Mahdollisista karkeista ja loukkaavista sanoista hoitokokouksissa vastaa niiden käyttäjä: "Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan." (Hes. 18:20.) Ei ole tavatonta, että rankoissa tilanteissa tunteet kuumentuvat ja jopa muutoin tosi lämmin ihminen sanoo asioita tavalla, joka loukkaa toista. Tällaista on syytä pyytää anteeksi. Netin anonyymeillä keskustelupalstoilla toisten loukkaamista pidetään hyveenä, oikeassa elämässä moukkamaisena tai väkivaltaisena käytöksenä tai heikkona tunteidenhallintana.

        Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Äänetön yhtiömies ei osallistu yhtiön johtamiseen, eli hän ei ole vastuussa yhtiön päätöksistä, mutta yhtiön mennessä nurin hän menettää koko sijoittamansa omaisuuden."

        Väärin. Ky:n äänetön yhtiömies menettää vain yhtiöön sijoittamansa pääoman. Vastuunalainen yhtiömies sen sijaan vastaa yhtiön veloista koko omaisuudellaan. Vertaus on siksi huono.

        Kirjoituksessa lähdetään ajatuksesta, että hoitokokouksissa on toimittu kokonaisuutena ottaen väärin ja kaikki vl:t olisivat kollektiivisesti vastuussa jokaisesta väärinteosta tunnustamalla vl-uskoa. Ensinnäkään en usko systemaattiseen väärintekoon. Yritän kuitenkin avata vähän ajatuksiani tilanteista, joissa kaikki ei ole mennyt siveästi ja lempeästi.

        Kun seurakunta kollektiivisesti sitoo, se vastaa sitomisestaan ja kun seurakunta kollektiivisesti päästää, se vastaa päästöstä: "Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu." (Matt. 18:18.) Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä, joten tältä osin kaikki paikalla olevat ovat vastuussa. Kaikilla on periaatteessa mahdollista käyttää ääntään, mutta toki äänenkäyttöön jännittyneessä ilmapiirissä liittyy riski, että itseltä odotetaan parannusta. Tuskin silti olisi tavatonta, että moni sitomiselle ääneti penkissä istuen hyväksynnän antanut ei välttämättä pystyisi asiaan ottamaan kantaa, jos häneltä henkilökohtaisesti kysyttäisiin asiasta. Sekin on mahdollista, että moni ajattelee: esitetyillä seikoilla en ehkä olisi sitonut, jos asia olisi ollut vain minun päätettävissä, mutta seurakunta päätti näin ja siihen tyydyn.

        Mahdollisista karkeista ja loukkaavista sanoista hoitokokouksissa vastaa niiden käyttäjä: "Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan." (Hes. 18:20.) Ei ole tavatonta, että rankoissa tilanteissa tunteet kuumentuvat ja jopa muutoin tosi lämmin ihminen sanoo asioita tavalla, joka loukkaa toista. Tällaista on syytä pyytää anteeksi. Netin anonyymeillä keskustelupalstoilla toisten loukkaamista pidetään hyveenä, oikeassa elämässä moukkamaisena tai väkivaltaisena käytöksenä tai heikkona tunteidenhallintana.

        Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.

        "hän menettää koko sijoittamansa omaisuuden."

        Häh, tuossahan luki SIJOITTAMANSA omaisuuden, joten oikaisuni oli aiheeton, pahoittelut. Yleensä se ilmaistaan "vain sijoittamansa pääoman", ei "koko sijoittamansa omaisuuden", siksi hämäännyin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Äänetön yhtiömies ei osallistu yhtiön johtamiseen, eli hän ei ole vastuussa yhtiön päätöksistä, mutta yhtiön mennessä nurin hän menettää koko sijoittamansa omaisuuden."

        Väärin. Ky:n äänetön yhtiömies menettää vain yhtiöön sijoittamansa pääoman. Vastuunalainen yhtiömies sen sijaan vastaa yhtiön veloista koko omaisuudellaan. Vertaus on siksi huono.

        Kirjoituksessa lähdetään ajatuksesta, että hoitokokouksissa on toimittu kokonaisuutena ottaen väärin ja kaikki vl:t olisivat kollektiivisesti vastuussa jokaisesta väärinteosta tunnustamalla vl-uskoa. Ensinnäkään en usko systemaattiseen väärintekoon. Yritän kuitenkin avata vähän ajatuksiani tilanteista, joissa kaikki ei ole mennyt siveästi ja lempeästi.

        Kun seurakunta kollektiivisesti sitoo, se vastaa sitomisestaan ja kun seurakunta kollektiivisesti päästää, se vastaa päästöstä: "Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu." (Matt. 18:18.) Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä, joten tältä osin kaikki paikalla olevat ovat vastuussa. Kaikilla on periaatteessa mahdollista käyttää ääntään, mutta toki äänenkäyttöön jännittyneessä ilmapiirissä liittyy riski, että itseltä odotetaan parannusta. Tuskin silti olisi tavatonta, että moni sitomiselle ääneti penkissä istuen hyväksynnän antanut ei välttämättä pystyisi asiaan ottamaan kantaa, jos häneltä henkilökohtaisesti kysyttäisiin asiasta. Sekin on mahdollista, että moni ajattelee: esitetyillä seikoilla en ehkä olisi sitonut, jos asia olisi ollut vain minun päätettävissä, mutta seurakunta päätti näin ja siihen tyydyn.

        Mahdollisista karkeista ja loukkaavista sanoista hoitokokouksissa vastaa niiden käyttäjä: "Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan." (Hes. 18:20.) Ei ole tavatonta, että rankoissa tilanteissa tunteet kuumentuvat ja jopa muutoin tosi lämmin ihminen sanoo asioita tavalla, joka loukkaa toista. Tällaista on syytä pyytää anteeksi. Netin anonyymeillä keskustelupalstoilla toisten loukkaamista pidetään hyveenä, oikeassa elämässä moukkamaisena tai väkivaltaisena käytöksenä tai heikkona tunteidenhallintana.

        Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.

        ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.”

        Oli ihan mielenkiintoista lukea kommenttejasi, en vain tajua kaikkea kirjoittamaasi. Lainasin pienen pätkän kirjoitustasi ja toivon, että selventäisit tätä ajatustasi: ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa,”
        Ymmärrän, että tarkoitat Jumalan varjeluksella sitä, että ei ole osallinen hoitokokousien tuomioihin, jos on osallistunut ”äänettömästi tuomioihin” mutta kuitenkin totellut hoitomiehiä siten, että kun hoitajat ovat julistaneet pannatuomion, äänetönuskova on pitänyt tuomiota voimassa, vaikka onkin sisimmässään pitänyt tuomiota vääränä.

        Kysynkin sinulta, että mihin laitetaan Jeesuksen neuvo: ”Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.”


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.”

        Oli ihan mielenkiintoista lukea kommenttejasi, en vain tajua kaikkea kirjoittamaasi. Lainasin pienen pätkän kirjoitustasi ja toivon, että selventäisit tätä ajatustasi: ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa,”
        Ymmärrän, että tarkoitat Jumalan varjeluksella sitä, että ei ole osallinen hoitokokousien tuomioihin, jos on osallistunut ”äänettömästi tuomioihin” mutta kuitenkin totellut hoitomiehiä siten, että kun hoitajat ovat julistaneet pannatuomion, äänetönuskova on pitänyt tuomiota voimassa, vaikka onkin sisimmässään pitänyt tuomiota vääränä.

        Kysynkin sinulta, että mihin laitetaan Jeesuksen neuvo: ”Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.”

        Jumalalla ei ole seurakuntaa, vain Israel.
        Lue sen verran Jumalan Sanaa, että kristityillä on seurakunta, jota johtaa Jeesus.
        Taas Welluilla on seurakunta. mutta ei Kristusta, ei kastetta, joten se on vain pakanallinen uskonnollinen porukka.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Jumalalla ei ole seurakuntaa, vain Israel.
        Lue sen verran Jumalan Sanaa, että kristityillä on seurakunta, jota johtaa Jeesus.
        Taas Welluilla on seurakunta. mutta ei Kristusta, ei kastetta, joten se on vain pakanallinen uskonnollinen porukka.

        Jumalan Sana isolla tarkoittaa Kristusta, Jumalan sana pienellä Raamattua ja Kristuksesta saarnattua sanaa. Tässä raamatunkohtia, joissa puhutaan Jumalan seurakunnasta kristityistä ihmisistä koostuvana yhteisönä eikä Israelina:

        1. Kor. 1:2 tervehtivät Korintissa olevaa Jumalan seurakuntaa, Kristuksen Jeesuksen pyhittämiä, Jumalan kutsumia pyhiä sekä kaikkia, jotka eri seuduilla, missä asuvatkin, huutavat avukseen Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä samoin kuin me. [1. Kor. 6:11; 2. Tim. 1:9]

        1. Kor. 10:32 Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa. [Room. 14:13 ]

        1. Kor. 11:22 Ettekö voi syödä ja juoda kotonanne? Vai halveksitteko te Jumalan seurakuntaa niin että häpäisette niitä, joilla ei ole ruokaa? Mitä minun pitäisi sanoa teille? Kiittääkö teitä? Tässä asiassa en teitä kiitä. [Jaak. 2:5,6]

        1. Kor. 15:9 Olenhan apostoleista vähäisin enkä edes ansaitse apostolin nimeä, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa. [Ef. 3:8; 1. Tim. 1:15 | Ap. t. 8:3; Gal. 1:13; Fil. 3:6; 1. Tim. 1:13]

        2. Kor. 1:1 Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, ja veli Timoteus tervehtivät Korintissa olevaa Jumalan seurakuntaa ja kaikkia pyhiä koko Akhaiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa, vaikka ne ilmeisen traumaattisia ovat olleet etenkin sidotuille ja opillista harhailua on ihan ylätasolla asti esiintynyt. Valittunsa Jumala on johdattanut tai johdattaa takaisin elämän lähteelle, siihen tyydyn.”

        Oli ihan mielenkiintoista lukea kommenttejasi, en vain tajua kaikkea kirjoittamaasi. Lainasin pienen pätkän kirjoitustasi ja toivon, että selventäisit tätä ajatustasi: ”Uskon, että Jumala varjeli seurakuntansa myös hoitokokouksissa,”
        Ymmärrän, että tarkoitat Jumalan varjeluksella sitä, että ei ole osallinen hoitokokousien tuomioihin, jos on osallistunut ”äänettömästi tuomioihin” mutta kuitenkin totellut hoitomiehiä siten, että kun hoitajat ovat julistaneet pannatuomion, äänetönuskova on pitänyt tuomiota voimassa, vaikka onkin sisimmässään pitänyt tuomiota vääränä.

        Kysynkin sinulta, että mihin laitetaan Jeesuksen neuvo: ”Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.”

        "Ymmärrän, että tarkoitat Jumalan varjeluksella sitä, että ei ole osallinen hoitokokousien tuomioihin, jos on osallistunut ”äänettömästi tuomioihin” mutta kuitenkin totellut hoitomiehiä siten, että kun hoitajat ovat julistaneet pannatuomion, äänetönuskova on pitänyt tuomiota voimassa, vaikka onkin sisimmässään pitänyt tuomiota vääränä."

        En tarkoittanut noin. Tarkoitin, että Jumala varjeli omansa seurakunnassaan myös 1970-luvun myrskyissä, on johtanut valittujaan takaisin sen jälkeen ja voi edelleen johtaa valittujaan takaisin seurakuntaansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumalan Sana isolla tarkoittaa Kristusta, Jumalan sana pienellä Raamattua ja Kristuksesta saarnattua sanaa. Tässä raamatunkohtia, joissa puhutaan Jumalan seurakunnasta kristityistä ihmisistä koostuvana yhteisönä eikä Israelina:

        1. Kor. 1:2 tervehtivät Korintissa olevaa Jumalan seurakuntaa, Kristuksen Jeesuksen pyhittämiä, Jumalan kutsumia pyhiä sekä kaikkia, jotka eri seuduilla, missä asuvatkin, huutavat avukseen Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä samoin kuin me. [1. Kor. 6:11; 2. Tim. 1:9]

        1. Kor. 10:32 Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa. [Room. 14:13 ]

        1. Kor. 11:22 Ettekö voi syödä ja juoda kotonanne? Vai halveksitteko te Jumalan seurakuntaa niin että häpäisette niitä, joilla ei ole ruokaa? Mitä minun pitäisi sanoa teille? Kiittääkö teitä? Tässä asiassa en teitä kiitä. [Jaak. 2:5,6]

        1. Kor. 15:9 Olenhan apostoleista vähäisin enkä edes ansaitse apostolin nimeä, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa. [Ef. 3:8; 1. Tim. 1:15 | Ap. t. 8:3; Gal. 1:13; Fil. 3:6; 1. Tim. 1:13]

        2. Kor. 1:1 Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, ja veli Timoteus tervehtivät Korintissa olevaa Jumalan seurakuntaa ja kaikkia pyhiä koko Akhaiassa.

        Olen sitä ainut, joka on tuonut asian palstalle, ja helpoiten luettavissa Joh 1.
        Paavali kirjoitti juutalaiselle, myös joillekin israelilaiselle seurakunnille, kyseisissä kohteissa ja sillä sai heidän hyväksyntäänsä ja pääsi julistustyöhän.
        Ei minulle mitään uutta, miten Sinun kohdalla?
        Jos tulee pieni kirjoitusvirhe, stilisoijille, etupäässä pakanaoille se on herkkupala, valitan.

        Kopiointiin pystyy kommentoimatta kuka hyvänsä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Olen sitä ainut, joka on tuonut asian palstalle, ja helpoiten luettavissa Joh 1.
        Paavali kirjoitti juutalaiselle, myös joillekin israelilaiselle seurakunnille, kyseisissä kohteissa ja sillä sai heidän hyväksyntäänsä ja pääsi julistustyöhän.
        Ei minulle mitään uutta, miten Sinun kohdalla?
        Jos tulee pieni kirjoitusvirhe, stilisoijille, etupäässä pakanaoille se on herkkupala, valitan.

        Kopiointiin pystyy kommentoimatta kuka hyvänsä.

        Olen tarkka, että en kirjoita Jumalaa sanaa isolla, jos sillä ei tarkoiteta Kristusta. Tässä meillä ei kuitenkaan liene erimielisyyttä.

        Sen sijaan meillä vaikuttaa olevan erimielisyys siitä, voidaanko pakanakristittyjen yhteisöä kutsua Jumalan seurakunnaksi: "Jumalalla ei ole seurakuntaa, vain Israel.
        Lue sen verran Jumalan Sanaa, että kristityillä on seurakunta, jota johtaa Jeesus." Kommenttisi on ylimielinen, ottamani lainaukset ovat korinttilaiskirjeistä. Paavali kutsuu Korintin seurakuntaa Jumalan seurakunnaksi. Ko. seurakunnassa oli paljon pakanakristittyjä ja juutalaiseen lakiin liittyvät kiistat määrittelevät paljon kirjeiden sisältöä. Paavali ei millään anna ymmärtää, että pakanakristityt eivät olisi osa Jumalan seurakuntaa, päinvastoin. Tuo on jokin sinun oma opinkappale, etteivät pakanakristityt olisi osa Jumalan seurakuntaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ymmärrän, että tarkoitat Jumalan varjeluksella sitä, että ei ole osallinen hoitokokousien tuomioihin, jos on osallistunut ”äänettömästi tuomioihin” mutta kuitenkin totellut hoitomiehiä siten, että kun hoitajat ovat julistaneet pannatuomion, äänetönuskova on pitänyt tuomiota voimassa, vaikka onkin sisimmässään pitänyt tuomiota vääränä."

        En tarkoittanut noin. Tarkoitin, että Jumala varjeli omansa seurakunnassaan myös 1970-luvun myrskyissä, on johtanut valittujaan takaisin sen jälkeen ja voi edelleen johtaa valittujaan takaisin seurakuntaansa.

        Tuota sinun kommenttiasi on melko vaikea ymmärtää siten, että ymmärtäisi oikein, mitä tarkoitat. Kun sanot: ”Jumala varjeli omansa seurakunnassaan myös 1970-luvun myrskyissä. On johtanut valittujaan takaisin sen jälkeen ja voi edelleen johtaa valittujaan takaisin seurakuntaansa.”

        Siis ymmärrän, että ns. ”omansa” ovat ry uskovia, joita Jumala on varjellut hoitokokouksien ajan. Nyt kuitenkin kysyn, että ovatko he lähteneet pois ry:n uskovien joukosta, koska toteat: ”johtaa valittujaan takaisin seurakuntaansa.” Onko siis tämä Jumalan seurakunta, siis rauhanyhdistys, johon he palaavat, Vaikka ry – uskovat eivät ole tehneet parannusta eksymyksestään, vaikka ovat kyllä pahoitelleet eksymystään.


    • Anonyymi

      Mietin, että laittaisinko vielä yhden Heinon kirjoittaman Raamatunselityksen ja päätin laittaa, sitten lopetan. Nämä kirjoitukset ovat kyllä tutkimisen arvoisia.

      ”Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi”

      Galatalaiskirje on hyvin mielenkiintoinen tutkittava, sillä kirja kumoaa monet vl opetukset esimerkiksi sen, että parannus tapahtuisi ainoastaan jos vl - uskova saarnaa synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Myös saarnaajaksi valinta on Jumalan valinta:
      ”Mutta Jumala, joka jo äitini kohdusta oli valinnut minut ja armossaan kutsui minut työhönsä,
      näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle, jotta lähtisin julistamaan vieraille kansoille sanomaa hänestä. Silloin en kysynyt neuvoa yhdeltäkään ihmiseltä” (Gal. 1: 15,16)
      Tämän kohta Raamatussa on minulle avannut ymmärryksen, että on aivan oikein jos tuntee Jumalan kutsun sydämessään, lähteä opiskelemaan teologiaa.

      Mikä se sitten meni uskomisenasiassa pieleen kun Paavalin täytyi niin kovalla kädellä heitä ojentaa? Tätä Paavali selventää: ”Tosin joukkoomme oli tullut eräitä valeveljiä urkkimaan, millaista on se vapaus, jonka me olemme Kristukselta Jeesukselta saaneet. Heidän tarkoituksenaan oli saattaa meidät lain orjuuteen.”

      Nämä väärät saarnamiehet olivat niin voimallisia, että Pietarikin alkoi heitä pelätä. Paavali tiesi, että jos evankeliumin rinnalle tuodaan jotain muuta kuin usko Kristukseen, usko mitätöityy ja ollaan ”tekouskossa”. Väärät saarnamiehet saivat aikaan sen, että uskomisesta tuli ”kyttäysusko”, eli alettiin teeskennellä, eikä uskallettu seurausten pelossa uskoa siihen vapauteen mihin Kristus on meidät vapauttanut. Paavali toteaa tämän: ”Mutta kun sinne oli tullut Jaakobin luota muutamia miehiä, hän jäi pois ja eristäytyi kääntyneistä, koska pelkäsi niitä, jotka vaativat ympärileikkausta.”

      Inhimillisesti kun ajattelee tätä asiaa, niin tuntuisi hyvin järkeen käyvältä varmistaa taivaaseen pääsy kun ottaa vielä ympärileikkauksen varmistukseksi. Aivan järkevää tämä pieni toimenpide tuntuu järjen kannalta ajateltuna, mutta Paavali selittää, että mitään ihmistekoa ei saa tuoda uskon rinnalle, vain yksin usko Kristukseen kelpaa Jumalalle:
      ”Lahjoittaako Jumala teille Hengen ja antaako hän voimatekojen tapahtua teidän keskuudessanne sen tähden, että te noudatatte lain käskyjä, vai sen tähden, että te uskotte kuulemanne evankeliumin?
      Muistattehan Abrahamin: "Hän uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi." (Gal. 3:5,6)

      Voi hyvänen aika miten vaikeaa meille on uskoa yksinkertaisesti! Kun Jumala vakuuttaa Abrahamille:
      ”Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." (1Moos. 12:3

      Me tulisimme Jumalan siunauksesta osallisiksi, meidän tulee uskoa yhtä vahvasti Jumalan lupauksiin kuin Abraham uskoi. Evankeliumin rinnalle ei saa tuoda yhtäkään seurakunnan ”armoneuvoa” ja vaatia ns. sääntöjä noudattamaan ja näin laittaa ehto uskomiselle. Jumala vakuuttaa Jeremiaan kautta, että hänen puoleltaan uusi liitto, joka perustuu uskoon Kristukseen pitää ja vertaa tätä maailmankaikkeuden, aurinkokuntien pysyvyyteen, jonka Jumala on säätänyt, että aurinko ja kuu pysyvät radoillaan.
      ”ja hän sanoo näin: -- Yhtä varmasti kuin minä pidän voimassa tämän järjestyksen, yhtä varmasti pidän huolen siitä, että Israelin jälkeläiset ovat aina minun kansani.” (Jer. 31:36)

      Laki tuomitsee teot ja on mittari ihmisen omille pyrkimyksille. Ihminen joutuu aina lain alle jos tuodaan uskon ehdoksi tekoja, olivat teos sitten seurakunnan ”armoneuvoja” tai muita ehtoja. Neuvoa saa uskovia, näin myös apostolit neuvoivat, mutta eivät asettaneet uskomisen ehdoksi neuvojaan, eli siten, että jos näin teette, olette oikein uskomassa:
      ”Rakkaat ystävät, te, jotka asutte muukalaisina vieraassa maassa. Minä kehotan teitä pysymään erossa tämän maailman himoista, jotka sotivat sielua vastaan.” (1 Piet. 2: 11)

      Lain tarkoituksen Paavali selittää selkeästi:
      ”Mikä sitten on lain tarkoitus? Se säädettiin perästäpäin osoittamaan rikkomukset, kunnes tulisi se jälkeläinen, jota lupaus koski. Lain luovuttivat enkelit välittäjää käyttäen.” (Gal. 3:19)

      On se sitten kumma, miksi uskominen väännetään ihmisten taholta niin mutkaiseksi! Tulisi uskoa johonkin ihmisjoukkoon, tai synninpäästönsanoihin. Jos, nämä tuodaan uskon rinnalle – ollaan lain alla. Me kun uskomme, laki ei voi tehdä uskoamme tyhjäksi, vaan saamme perinnön Abrahamin kanssa:
      ”Tarkoitan sitä, että neljäsataakolmekymmentä vuotta myöhempi laki ei voi kumota Jumalan aikoinaan vahvistamaa testamenttia ja tehdä hänen lupaustaan tyhjäksi.
      Jos perinnön saaminen perustuisi lakiin, se ei enää perustuisikaan lupaukseen. Jumala on kuitenkin juuri lupauksellaan lahjoittanut perinnön Abrahamille.” (Gal. 3: 17,18)

    • Anonyymi

      Mietin näitä vanhoja Heinon kirjoittamia kirjoituksia ja kaipaan lisää häneltä, mutta hän taitaa olla jo vaiennut. Muistelen, että jossakin kohtaa Raamatussa sanotaan, että kaikella on oma aikansa, siis silläkin, että Jumala nuhtelee ihmistä, mutta ei loputtomiin, jos ihmiset eivät tottele, Jumala hylkää heidät. Turhaa taitaa olla laittaa näitäkin Heinon vanhoja kirjoituksia tänne, kukaan ei taida ymmärtää, eli nähdä mitä hän kirjoittaa. Otin pätkän hänen kirjoituksestaan, jossa todetaan, etteivät ihmiset nähneet eivätkä ymmärtäneet Jumalan Pojan puhettakaan:

      ”Minä kun en ole konservatiivinen, enkä liberaalinen uskova, joten minä en voi tehdä ollenkaan ”lehmänkauppoja”, eli minun on aina tarkistettava mitä mieltä valtakunnan kuningas on asioista. Mieleeni nousi Jeesuksen puhe leivisköistä. Hän opetti:
      ”Jolla on, sille annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on.
      Minä puhun heille vertauksin, koska he näkevät eivätkä kuitenkaan näe ja kuulevat eivätkä kuitenkaan kuule eivätkä ymmärrä.” (Matt.13:12,13)

      Eli jos lähdetään lipsumaan Jumalan sanan opetuksista, menetetään se vähäinenkin ymmärrys, joka kenties on omattu Jumalan tahdosta.”

    • Anonyymi

      Täällä ei enää paljon keskustella syvällisesti uskomisen asioista, pilkataan ja kinastellaan vain turhanaikaisia. :(

      • Anonyymi

        Oikeassa taidat olla siinä, ettei asiallista keskustelua enää täällä synny uskosta ja poista. Ennen täällä käytiin hyvinkin vilkasta keskustelua, mutta ei tuo keskustelu tainnut mihinkään selvyyteen johtaa. Luulen, että jos ihmisjoukko on johtajien toimesta saatu johdatettua ”kuoppaan”, johtajat paimentavat heitä niin tarkasti, että he myös siellä pysyvät. Tähän kait meidän on tyytyminen, kiitos sinulle kommentistasi.


    • Anonyymi

      Minäpä olen vähän surrut, kun ei olekaan syntynyt paljonkaan keskustelua näistä Heinon kirjoituksista, vaikka tuskin monikaan on hänen kanssaan samaa mieltä. Onkohan niin, että olen lainannut semmoisia kirjoituksia, jotka eivät herätä keskustelua. Kun tämän hoksasin, niin aattelin, että kokeilen vielä yhtä kirjoitusta:

      "Avainten vallasta on uskontojen kesken aina kiistelty ja mikseipä olisi? Se, jonka hallussa nämä avaimet ovat, se on taatusti maailman mahtavin hallitsija. Me ihmispoloiset olemme monesti kehitelleet semmoista oppia, joka mahdollistaisi nuo avaimet ihmisen ”lakkariin”.

      Jupe mainitsi Calvinismin, miten he tulkitsevat avainten vallan lähes samoin kuin Seppo Lohi. Mielestäni Calvinismin oppi on kuitenkin melkoisesti erilainen, hehän kannattavat predestinaatio-oppia. Nuorena tutkin kirkkohistoriaa ja ällistyin kovin kirkkoisistä. Olin uskonut, että koska he olivat eläneet niin lähellä sitä aikaa, jolloin Jeesus eli ja vaikutti, että he olisivat olleet yksimielisiä opillisista kysymyksistä, mutta eivät olleetkaan.

      Augustinus oli hyvin suuri persoona ja juuri hänen kirjoituksiaan Luther luki ja monissa asioissa päätyi samoin uskomaan. Tämä piispa ja kirkkoisä, kehitti ennaltamääräämisopin. Hänen lisäksi predestinaatio-oppia on paljon puolustanut John Calvin, hän kehitti oppia edelleen ja niin ihmiset uskoivat, ettei ihmisellä ole valinnanvapautta, uskoa tai olla uskomatta. Lutherin yhteistyön rapautuessa kehittyi protestanttisuuden toinen haara, reformoitu kirkko, joka nojaa Zwinglin ja Calvinin oppeihin. jatkuu.

    • Anonyymi

      Raamattu on kyllä kirjoitettu niin vaikeatajuiseksi, että ihmisäly tökkää monissa kohdin ja juuri tämän takia monet pitävät sitä satukirjana. Kumminkin jos Jumala avaa ihmismielen ymmärtämään, niin huomaa, ettei Raamattu olekaan ristiriitainen kirja. Katsotaanpa ensiksi tuota Augustinuksen väitettä, ettei ihminen voi itse valita, uskooko vai ei usko. Luetaanpa:
      ”Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?"
      Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä.
      Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi."(1.Moos.3:1–3)

      Tässä, jo Raamatun alkulehdillä voimme todeta, että juuri valinnan Jumala antoi ihmiselle ja myös kertoi, mitä väärästä valinnasta seuraa. Entä sitten kun Jeesus kertoo, että kaikkia ei ole valittu:
      ”Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja.'" (Matt.22:14)

      Sittenpä me tullaamme siihen mihin keskustelu päätyi; avainten valtaan. Sillä Jeesus kertoo, että kukaan ihminen ei löydä häntä, ellei Isä vedä, eli johdata Jeesuksen luokse – siis parannukseen:
      ”Kaikki ne, jotka Isä minulle antaa, tulevat minun luokseni, ja sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois.
      Enhän minä ole tullut taivaasta tekemään oman tahtoni mukaan, vaan täyttämään lähettäjäni tahdon.
      Ja lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki.
      Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä. Viimeisenä päivänä minä herätän hänet."(Joh.6:37–40)

      Mielestäni Seppo Lohi saarnaa ihan oikein. Juuri tähän kutsujan hommaan Jeesus lähetti opetuslapsensa. Jeesus kertoo vielä Jumalan tahdon:
      ”Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä.”
      Voiko tätä selvemmin sanoa? Entä sitten kun tällä avaimella, jolla voidaan avata, sillä myös voidaan lukita, kuka siis lukitsee?

      Jotta me tähän saisimme semmoisen vastauksen, joka kestää Jumalan edessä, meidän täytyy tutkia, miten asia oli alussa – paratiisissa:
      ”Älkäämme siis enää viipykö Kristuksen opin alkeissa, vaan edetkäämme täyteen tietoon. Emme voi uudestaan laskea perustusta.”(Heb.6:1)
      Eli tästä näemme, että Jumala on opin perustuksen sanonut jo paratiisissa ja tästä perustuksesta Raamatussa kaikki profeetat ja apostolit meille saarnaa ja Jeesus sanoo tätä opetusta uskomme perustukseksi.

      Nyt voimme lukea, että kenelle voidaan asettaa panna ja kuka vain voi pannan julistaa. Muistetaanpa nyt mitä Jumala ilmoitti tuolle ensimmäiselle ihmisparille, hän sanoi näin: ”Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi."

      Nyt me hoksaamme, että nuo sideavaimet olivat Jumalan sanassa! Eli jos ihminen tekee Jumalan tahdon vastaisen teon, Jumalan sana tuomitsee silloin, ei seurakunta, ei ihminen. Vaikka esimerkiksi Paavali kertoo tämän Jumalan tuomion juutalaisten puolustajille ja sanoo heidän tuomionsa, elleivät he lakkaa pilkkaamasta:
      ”Näin on käynyt Hymenaiokselle ja Aleksandrokselle. Olen luovuttanut heidät Saatanan kuritettaviksi, jotta he oppisivat olemaan pilkkaamatta Jumalaa.
      Aleksander, vaskiseppä, on tehnyt minulle paljon pahaa; Herra on maksava hänelle hänen tekojensa mukaan.” .”(1.Tim.1:20)

      Eli lopuksi; pitää voida Jumalan sanalla osoittaa synnintekoa, josta nuhdeltava ei halua luopua, eikä huoli Jumalan armahdusta, hänet Jumalan sana sitoo, ei edes seurakunta saati sitten yksityinen uskova. Jumala kuitenkin tarjoaa aina langenneella armahdusta, ihan niin kuin paratiisissa ensimmäinen ihmispari sai lupauksen Jeesuksesta, joka on rikkipolkeva käärmeen pään."

      • Anonyymi

        Minä ymmärrän, että hoitokokouksissa meni joskus asiat oikeallakin tavalla, eli oli todellista syytä hoitaa jonkun uskonelämää, ja asia saattoi mennä Jumalan sanan mukaisesti. Jos ns. Kristuksen kirkkolakia käytettiin niin, että rakkaus, joka on suurin, oli mukana, niin se oli Raamatun mukaista. Mutta sitten hoitokokoukset "riistäytyivät käsistä" ja aiheuttivat paljon mieli- ym. pahaa, joiden korjaamista ei ole koskaan kunnolla tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ymmärrän, että hoitokokouksissa meni joskus asiat oikeallakin tavalla, eli oli todellista syytä hoitaa jonkun uskonelämää, ja asia saattoi mennä Jumalan sanan mukaisesti. Jos ns. Kristuksen kirkkolakia käytettiin niin, että rakkaus, joka on suurin, oli mukana, niin se oli Raamatun mukaista. Mutta sitten hoitokokoukset "riistäytyivät käsistä" ja aiheuttivat paljon mieli- ym. pahaa, joiden korjaamista ei ole koskaan kunnolla tehty.

        Näinkö olet ymmärtänyt? (Minä ymmärrän, että hoitokokouksissa meni joskus asiat oikeallakin tavalla)
        Heinokin kertoo noista ”oikeista” hoidoista kirjassaan ”Tarvitsin elämääni kokeakseni kaikkea tätä”
        Hän ottaa esimerkin omasta serkustaan, joka lankesi synnilliseen tekoon. Tuosta teosta oli kulunut aikaa yli neljäkymmentä vuotta. Tuo serkku teki tuolloin parannuksen siten, että maksoi tuntuvan korvauksen tytölle ja kävi seurataloisuudessa pyytämässä julkisesti tekoaan anteeksi uskovilta. Tuon ajan uskovat saarnasivat teon anteeksiannetuksi ja kertoivat, että Jeesus on tuonkin synninteon sovittanut.

        Kun hoitokokoukset alkoivat, johtokunnassa mietittiin mahdollisia synnillisiä uskovia. Joku muisti silloin Heinon serkun, niinpä johtokunta laittoi kaksi johtokunnan jäsentä nuhtelemaan Heinon serkkua. Nuhtelijat kysyivät kohteliaasti, että saisivatko he puhua serkun synneistä, johon he saivat luvan. Nuhtelijat pyysivät serkkua tulemaan kokoukseen tekemään uusintaparannuksen, kun synti on niin vanha, ettei kukaan oikein muita koko syntiä, eikä tuolloin ymmärretty tehdä väärästä hengestä parannusta. Serkku kertoi nuhtelijoille, että hän on ymmärtänyt, että Jumalakin on antanut hänelle anteeksi ja jopa unohtanut hänen lankeemuksensa, mutta kun nuhtelijat kovin vaativa, sanoivat, että nuoremmatkin saisivat tietää, hän kävi tunnustamassa uudelleen synnintekonsa ja johtokunta hoitajat saarnasivat väärän hengen ja synnin anteeksi.


    • Anonyymi

      Pääasiassa kaikki uskonsuunnat kuulostavat eksklusiivisilta. Tälläkin palstalla vellujen lisäksi esimerkiksi eräskin kiivailija esittää kovasti, että vain hän uskoo oikein. Edustaneeko hellareita, metodisteja tms.

      • Kaikki uskonsuunnat eivät usko eksklusiivisesti. Ei läheskään. Pinnasänky nimimerkistä en ota kantaa, mutta lähes kaikki kristityt, mukaan lukien katoliset, uskovat ei eksklusiivisesti. Eksklusiivinen usko tarkoittaa että ei usko että muut voisi pelastua.

        Tämä ei tarkoita että olisi ihan samaa miten uskotaan. Jotkut ovat enemmän oikeassa kun toiset.

        Esimerkiksi me pikkuesikoiset ajattelevat että meidän suunnalla lestadiolaisuudesta on se oikea usko, mutta se ei tarkoita että katsoisimme että vanhoillislestadiolaiset eivät voisi pelastua.


      • Anonyymi
        LFF_lestadiolainen kirjoitti:

        Kaikki uskonsuunnat eivät usko eksklusiivisesti. Ei läheskään. Pinnasänky nimimerkistä en ota kantaa, mutta lähes kaikki kristityt, mukaan lukien katoliset, uskovat ei eksklusiivisesti. Eksklusiivinen usko tarkoittaa että ei usko että muut voisi pelastua.

        Tämä ei tarkoita että olisi ihan samaa miten uskotaan. Jotkut ovat enemmän oikeassa kun toiset.

        Esimerkiksi me pikkuesikoiset ajattelevat että meidän suunnalla lestadiolaisuudesta on se oikea usko, mutta se ei tarkoita että katsoisimme että vanhoillislestadiolaiset eivät voisi pelastua.

        Eksklusiivinen sana on mielestäni ”mörkö” jota melkein jokainen uskonnollinen yhteisö haluaa karttaa, keksimällä erilaisia kiertoilmauksia, joilla pyrkivät kiertämään koko käsitteen. Näin sinäkin:
        ”Esimerkiksi me pikkuesikoiset ajattelevat että meidän suunnalla lestadiolaisuudesta on se oikea usko, mutta se ei tarkoita että katsoisimme että vanhoillislestadiolaiset eivät voisi pelastua.”

        Tuntuuko vaikealta ymmärtää tätä väittämää? Helluntaiuskovat ja muutkin vapaat suunnat taasen sanovat, että voi muissakin uskonsuunnissa pelastua, mutta tosiasia on, että heihin ei voi liittyä jos hyväksyy lapsikasteen. Entä miten on katolinen kirkko, kirkko kyllä myöntää, niin kuin sinäkin, että voi muissakin uskonnoissa pelastua, mutta katoliseen kirkkoon ei voi liittyä ellei hyväksy kiirastulioppia, jota ei ole Raamatussakaan.

        Lainataanpa vähäsen:
        ”Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä. Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa.

        Katolinen kirkko tunnustaa ortodoksiset ja orientaaliortodoksiset kirkot todellisiksi kirkoiksi, koska niillä on katolisen kirkon mukaan apostolinen suksessio ja sakramentit. Katolinen kirkko ei sen sijaan tunnusta kirkoiksi siitä 1500-luvun uskonpuhdistuksen aikana irroneita yhteisöjä (esim. luterilaista kirkkoa) vaan kutsuu niitä "kristillisiksi yhteisöiksi". Luterilaisilta kirkoilta puuttuu katolisen kirkon mukaan apostolinen suksessio, pappeus ja tästä syystä myös oikea ja pätevä ehtoollinen.”


      • Anonyymi
        LFF_lestadiolainen kirjoitti:

        Kaikki uskonsuunnat eivät usko eksklusiivisesti. Ei läheskään. Pinnasänky nimimerkistä en ota kantaa, mutta lähes kaikki kristityt, mukaan lukien katoliset, uskovat ei eksklusiivisesti. Eksklusiivinen usko tarkoittaa että ei usko että muut voisi pelastua.

        Tämä ei tarkoita että olisi ihan samaa miten uskotaan. Jotkut ovat enemmän oikeassa kun toiset.

        Esimerkiksi me pikkuesikoiset ajattelevat että meidän suunnalla lestadiolaisuudesta on se oikea usko, mutta se ei tarkoita että katsoisimme että vanhoillislestadiolaiset eivät voisi pelastua.

        Tuo on nyt saivartelua ja lähes epärehellistä. Siis tuollainen opetus. Mutta kuulostaa tutulta. " Me emme tuomitse muita, emmekä ylennä itseämme, mutta vain me olemme ainoassa oikeassa uskossa". Miksi ei voi sitten rehellisesti sanoa, että uskomme, että vain me pelastumme ja muut eivät Sitähän tuo kuitenkin tarkoittaa, kun uskoo uskovansa ainoina oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on nyt saivartelua ja lähes epärehellistä. Siis tuollainen opetus. Mutta kuulostaa tutulta. " Me emme tuomitse muita, emmekä ylennä itseämme, mutta vain me olemme ainoassa oikeassa uskossa". Miksi ei voi sitten rehellisesti sanoa, että uskomme, että vain me pelastumme ja muut eivät Sitähän tuo kuitenkin tarkoittaa, kun uskoo uskovansa ainoina oikein.

        Emme usko olevamme ainoassa oikeassa uskossa. Ei Raamatun aikanakaan ollut mitään ainoa oikea usko. Paavali oikaisi monesti seurakuntia monestakin asiasta ja kuitenkin kaikki nämä seurakunnat olivat 'oikein' uskovia.


      • LFF_lestadiolainen kirjoitti:

        Kaikki uskonsuunnat eivät usko eksklusiivisesti. Ei läheskään. Pinnasänky nimimerkistä en ota kantaa, mutta lähes kaikki kristityt, mukaan lukien katoliset, uskovat ei eksklusiivisesti. Eksklusiivinen usko tarkoittaa että ei usko että muut voisi pelastua.

        Tämä ei tarkoita että olisi ihan samaa miten uskotaan. Jotkut ovat enemmän oikeassa kun toiset.

        Esimerkiksi me pikkuesikoiset ajattelevat että meidän suunnalla lestadiolaisuudesta on se oikea usko, mutta se ei tarkoita että katsoisimme että vanhoillislestadiolaiset eivät voisi pelastua.

        Ei tietenkään, miksi sinä minusta sellaista epäilet.
        Eksklusiivisuuden ominaisuuksia on kaksi.
        1. Kuuluminen johonkin suurempaan kirkkokuntaan alalahkona, kuten SRK kuuluu Lut kirkkoon, joka on taas Katolisen, Rooman kirkon alalahkona, Heillä on sama Paavi.
        2. Lahkon on oltava muut pois sulkeva, kuten lestadiolaiset, pelastus on VAIN heillä, ei ulkopuolella.
        Joten Lut kirkko ei täytä lahkon olemusta, se ei saarnaa muiden joutuvan kadotukseen, kuten saarnaa maallistunut ihmisuskoon liukunut SRK.
        SRK;han ei ole kristitty seurakunta, vaan uskonnollinen liike, He eivät tunnusta Jeesusta kaikkivaltiaaksi Herraksi.
        Heillä on vain lahkon usko, ovat uskomassa vailla fokusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme usko olevamme ainoassa oikeassa uskossa. Ei Raamatun aikanakaan ollut mitään ainoa oikea usko. Paavali oikaisi monesti seurakuntia monestakin asiasta ja kuitenkin kaikki nämä seurakunnat olivat 'oikein' uskovia.

        Kommenttisi on aika outo! Kirjoitat: ”Emme usko olevamme ainoassa oikeassa uskossa.” Tämä kommenttisi herättää heti vastakysymyksen. Onko oikeita uskoja siis useita? Kun Paavali neuvoi seurakuntia, ei hän neuvonut niitä uskovia, jotka eivät olleet menneet harhaan:
        ”Te mielettömät galatalaiset, kuka teidät on lumonnut? Asetettiinhan teidän silmienne eteen aivan avoimesti Jeesus Kristus ristiinnaulittuna!” (Gal.3:1

        Sanot näitä eksyneitä uskovia: ”kuitenkin kaikki nämä seurakunnat olivat 'oikein' uskovia.” Miten sinä nyt noin ajattelet! Jos he olisivat olleet oikein uskomassa, ei Paavalin olisi tarvinnut heitä neuvoa: ”Te mielettömät galatalaiset, kuka teidät on lumonnut?” Ei semmoista tarvitse neuvoa tielle, joka jo on oikealla tiellä, eli seuraa Jeesusta.

        Ku Pietari kirjoittaa silloisille uskoville, hän kirjoittaa näin:
        ”Pyrkikää sen vuoksi osoittamaan uskossanne lujuutta, lujuudessa oikeaa tietoa,” (2 Piet.5)
        Hän siis ei kirjoita eksyneille, vaan neuvoo uskovia pysymään lujina uskossa ja aina etsimään oikeaa tietoa, siis Jumalan tahtoa. Näin meidänkin tulee tehdä, sillä maailma on täynnä väärää opetusta, josta Jeesus varoittaa opetuslapsiaan:
        "Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden.
        Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan.
        Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan.” (Matt.24:9–11)


      • pinnasänky kirjoitti:

        Ei tietenkään, miksi sinä minusta sellaista epäilet.
        Eksklusiivisuuden ominaisuuksia on kaksi.
        1. Kuuluminen johonkin suurempaan kirkkokuntaan alalahkona, kuten SRK kuuluu Lut kirkkoon, joka on taas Katolisen, Rooman kirkon alalahkona, Heillä on sama Paavi.
        2. Lahkon on oltava muut pois sulkeva, kuten lestadiolaiset, pelastus on VAIN heillä, ei ulkopuolella.
        Joten Lut kirkko ei täytä lahkon olemusta, se ei saarnaa muiden joutuvan kadotukseen, kuten saarnaa maallistunut ihmisuskoon liukunut SRK.
        SRK;han ei ole kristitty seurakunta, vaan uskonnollinen liike, He eivät tunnusta Jeesusta kaikkivaltiaaksi Herraksi.
        Heillä on vain lahkon usko, ovat uskomassa vailla fokusta.

        Luulenpa polyteististen uskontojen aiheuttavan vähiten rähinää 🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi on aika outo! Kirjoitat: ”Emme usko olevamme ainoassa oikeassa uskossa.” Tämä kommenttisi herättää heti vastakysymyksen. Onko oikeita uskoja siis useita? Kun Paavali neuvoi seurakuntia, ei hän neuvonut niitä uskovia, jotka eivät olleet menneet harhaan:
        ”Te mielettömät galatalaiset, kuka teidät on lumonnut? Asetettiinhan teidän silmienne eteen aivan avoimesti Jeesus Kristus ristiinnaulittuna!” (Gal.3:1

        Sanot näitä eksyneitä uskovia: ”kuitenkin kaikki nämä seurakunnat olivat 'oikein' uskovia.” Miten sinä nyt noin ajattelet! Jos he olisivat olleet oikein uskomassa, ei Paavalin olisi tarvinnut heitä neuvoa: ”Te mielettömät galatalaiset, kuka teidät on lumonnut?” Ei semmoista tarvitse neuvoa tielle, joka jo on oikealla tiellä, eli seuraa Jeesusta.

        Ku Pietari kirjoittaa silloisille uskoville, hän kirjoittaa näin:
        ”Pyrkikää sen vuoksi osoittamaan uskossanne lujuutta, lujuudessa oikeaa tietoa,” (2 Piet.5)
        Hän siis ei kirjoita eksyneille, vaan neuvoo uskovia pysymään lujina uskossa ja aina etsimään oikeaa tietoa, siis Jumalan tahtoa. Näin meidänkin tulee tehdä, sillä maailma on täynnä väärää opetusta, josta Jeesus varoittaa opetuslapsiaan:
        "Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden.
        Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan.
        Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan.” (Matt.24:9–11)

        > Tämä kommenttisi herättää heti vastakysymyksen. Onko oikeita uskoja siis useita?

        Ei löydy sellaista seurakunta joka olisi täysin oikeassa. Kaikki kristilliset suuntaukset tarvitsevat oikaisua. Päämäärä voisi olla että usko on oikea, mutta koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä siihen ei taida päästä.

        Ei ”vanhoillislestadiolaisuus” ole ollut samaa kautta vuosisadat. Vanhoillislestadiolainen oppi on aika uusi. Silti ei niin väärässä että johtaisi kadotukseen.


      • Verum_an_falsum kirjoitti:

        Luulenpa polyteististen uskontojen aiheuttavan vähiten rähinää 🤔

        Nehän kumartaa kaikille jumalillensa, ajattelematta, että pyllistää takana oleville.
        Kukaan ei edes noteeraa mihinkään, siis miksi rähistä.
        Taa osa lahkoista elää vankilassa, niin se helposti saa säälin vihaa heitä kohtaan.


      • pinnasänky kirjoitti:

        Nehän kumartaa kaikille jumalillensa, ajattelematta, että pyllistää takana oleville.
        Kukaan ei edes noteeraa mihinkään, siis miksi rähistä.
        Taa osa lahkoista elää vankilassa, niin se helposti saa säälin vihaa heitä kohtaan.

        Kenelle sinä sitten pyllistät kumartaessasi jumalaasi?
        Tottakai suomalaisillekin Tuonen Tytti, Ahti, Louhi jne merkitsivät paljon ihan niin kuin kreikkalaisillekin Gaia ja Zeus ja Afrodite jne.

        Ketkä elää vankilassa, kaikki polyteistit, vai?
        Nyt kyllä puhut huuhaata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Tämä kommenttisi herättää heti vastakysymyksen. Onko oikeita uskoja siis useita?

        Ei löydy sellaista seurakunta joka olisi täysin oikeassa. Kaikki kristilliset suuntaukset tarvitsevat oikaisua. Päämäärä voisi olla että usko on oikea, mutta koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä siihen ei taida päästä.

        Ei ”vanhoillislestadiolaisuus” ole ollut samaa kautta vuosisadat. Vanhoillislestadiolainen oppi on aika uusi. Silti ei niin väärässä että johtaisi kadotukseen.

        Yritin lukea uusinta kommenttiasi, mutta taasen löysin siitä ristiriitaisuutta. Kirjoitat: ”Kaikki kristilliset suuntaukset tarvitsevat oikaisua. Päämäärä voisi olla että usko on oikea”
        Kysynkin, että miten usko voisi olla ”oikeaa”, jos koko seurakunta tarvitsisi oikaisua? Eli eikö usko ole silloin vinksahtanut pois oikealta tieltä jos opetetaan uskonnollisten johtajien oivalluksia, eikä Jeesuksen opetuksia.

        Jeesus opettaa vuorisaarnassaan:
        ”Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja harvat löytävät sen!” (Matt.7:14) ja vielä samassa tilaisuudessa lisää:
        ”Sen tähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.” (Matt.7:24)

        Oletkohan oikeassa, kun kirjoitat: ”Päämäärä voisi olla että usko on oikea, mutta koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä siihen ei taida päästä.”
        Eli jos tarkoitat oikealla uskolla sitä, että uskotaan Kristukseen, mutta seurataan vajavaisia ihmisten opetuksia, siis väärää opetusta. Kirjoitat vielä niinkin: ”Silti ei niin väärässä että johtaisi kadotukseen.”

        Mielestäni ei voida näin uskoa ja jos uskoo ja usko koetellaan Jumalan sanalla, muistetaan, että Jumala on ”kuluttavainen tuli.” Eli jos huomaamme Jumalan Sanan edessä, että olemme rakennelleet uskomme ihmiskäsitysten varaan, silloin annamme Jumalan Sanan Polttaa väärät käsitykset ja meille käy hyvin. Paavali selittää tätä:
        ”Sillä muuta perustusta, ei taida yksikään panna, vaan sen, joka pantu on, joka on Jesus Kristus.
        Jos nyt joku rakentaa tämän perustuksen päälle kultaa, hopiaa, kalliita kiviä, puita, heiniä, olkia:
        Jokaisen teko tulee julkiseksi; sillä se päivä sen on selittävä, joka tulessa ilmaantuu: ja minkäkaltainen kunkin teko on, sen tuli koettelee.
        Jos jonkun teko pysyy, jonka hän sen päälle rakentanut on, niin hän saa palkan:
        Jos jonkun teko palaa, niin hän saa vahingon; mutta hän tulee itse autuaaksi, kuitenkin niinkuin tulen kautta.” (1.Kor. 3:11–15)


      • Verum_an_falsum kirjoitti:

        Kenelle sinä sitten pyllistät kumartaessasi jumalaasi?
        Tottakai suomalaisillekin Tuonen Tytti, Ahti, Louhi jne merkitsivät paljon ihan niin kuin kreikkalaisillekin Gaia ja Zeus ja Afrodite jne.

        Ketkä elää vankilassa, kaikki polyteistit, vai?
        Nyt kyllä puhut huuhaata!

        Olet joskus naisena todella korni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritin lukea uusinta kommenttiasi, mutta taasen löysin siitä ristiriitaisuutta. Kirjoitat: ”Kaikki kristilliset suuntaukset tarvitsevat oikaisua. Päämäärä voisi olla että usko on oikea”
        Kysynkin, että miten usko voisi olla ”oikeaa”, jos koko seurakunta tarvitsisi oikaisua? Eli eikö usko ole silloin vinksahtanut pois oikealta tieltä jos opetetaan uskonnollisten johtajien oivalluksia, eikä Jeesuksen opetuksia.

        Jeesus opettaa vuorisaarnassaan:
        ”Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja harvat löytävät sen!” (Matt.7:14) ja vielä samassa tilaisuudessa lisää:
        ”Sen tähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.” (Matt.7:24)

        Oletkohan oikeassa, kun kirjoitat: ”Päämäärä voisi olla että usko on oikea, mutta koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä siihen ei taida päästä.”
        Eli jos tarkoitat oikealla uskolla sitä, että uskotaan Kristukseen, mutta seurataan vajavaisia ihmisten opetuksia, siis väärää opetusta. Kirjoitat vielä niinkin: ”Silti ei niin väärässä että johtaisi kadotukseen.”

        Mielestäni ei voida näin uskoa ja jos uskoo ja usko koetellaan Jumalan sanalla, muistetaan, että Jumala on ”kuluttavainen tuli.” Eli jos huomaamme Jumalan Sanan edessä, että olemme rakennelleet uskomme ihmiskäsitysten varaan, silloin annamme Jumalan Sanan Polttaa väärät käsitykset ja meille käy hyvin. Paavali selittää tätä:
        ”Sillä muuta perustusta, ei taida yksikään panna, vaan sen, joka pantu on, joka on Jesus Kristus.
        Jos nyt joku rakentaa tämän perustuksen päälle kultaa, hopiaa, kalliita kiviä, puita, heiniä, olkia:
        Jokaisen teko tulee julkiseksi; sillä se päivä sen on selittävä, joka tulessa ilmaantuu: ja minkäkaltainen kunkin teko on, sen tuli koettelee.
        Jos jonkun teko pysyy, jonka hän sen päälle rakentanut on, niin hän saa palkan:
        Jos jonkun teko palaa, niin hän saa vahingon; mutta hän tulee itse autuaaksi, kuitenkin niinkuin tulen kautta.” (1.Kor. 3:11–15)

        Ei löydy sellaista seurakunta joka olisi täysin oikeassa, koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä.

        Ei Paavalikaan sulki seurakuntia ulos pelstavasta uskosta vaikka hän oikaisi niitä.

        Mikä seurakunta on sinun mielestä täysin oikeassa?

        Et taida löytää sellaisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei löydy sellaista seurakunta joka olisi täysin oikeassa, koska seurakunnat koostuvat vajavaisista ihmisistä.

        Ei Paavalikaan sulki seurakuntia ulos pelstavasta uskosta vaikka hän oikaisi niitä.

        Mikä seurakunta on sinun mielestä täysin oikeassa?

        Et taida löytää sellaisen.

        Ei sulkenut pois seurakuntaa, koska he tekivät parannuksen ja palasivat väärältä tieltä.”
        "Herra sanoi "Huomatkaa: noin ajatteli väärämielinen tuomari.
        Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan?
        Minä sanon teille: hän hankkii heille oikeuden viipymättä. Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?” (Luuk.18:6–8)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sulkenut pois seurakuntaa, koska he tekivät parannuksen ja palasivat väärältä tieltä.”
        "Herra sanoi "Huomatkaa: noin ajatteli väärämielinen tuomari.
        Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan?
        Minä sanon teille: hän hankkii heille oikeuden viipymättä. Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?” (Luuk.18:6–8)

        > Ei sulkenut pois seurakuntaa, koska he tekivät parannuksen ja palasivat väärältä tieltä.”

        Missä näin sanotaan?

        Ei Paavalikan mikään erehtymätön opettaja ollut. Se että hän huomautti seurakuntia siitä että he hänen mielestä opettivat väärin, osittaa että "oikein" uskovissa seurakunnissa oli keskustelua opista. Ydinkohdista oli yhteisymmärys.


      • pinnasänky kirjoitti:

        Olet joskus naisena todella korni.

        Olet kliseinen uskismies, joka osoittaa olevansa ahdasmielinen ja itsekäs.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Ei sulkenut pois seurakuntaa, koska he tekivät parannuksen ja palasivat väärältä tieltä.”

        Missä näin sanotaan?

        Ei Paavalikan mikään erehtymätön opettaja ollut. Se että hän huomautti seurakuntia siitä että he hänen mielestä opettivat väärin, osittaa että "oikein" uskovissa seurakunnissa oli keskustelua opista. Ydinkohdista oli yhteisymmärys.

        Kirjoitat: ”Missä näin sanotaan?

        Ei Paavalikan mikään erehtymätön opettaja ollut. Se että hän huomautti seurakuntia siitä että he hänen mielestä opettivat väärin, osittaa että "oikein" uskovissa seurakunnissa oli keskustelua opista. Ydinkohdista oli yhteisymmärys.”

        Oletan, että et tunne Raamatun kirjoituksia juurikaan ja siksi kyselet ja päättelet, eli teet johtopäätelmiä heikon tiedon varassa. Meidän keskustelumme ei taida tuottaa tulosta, koska sinä et tunne Raamattua ja tämän takia teet vääriä päätelmiä. Tehtäisiinkö niin, että luet ensi, eli tutkit esimerkiksi mitä Paavali kirjoittaa ja sitten vasta arvostelet hänen kirjotuksiaan. Kirjoitat: ”Ei Paavalikaan mikään erehtymätön opettaja ollut.”

        Kun kirjoitat esimerkiksi Paavalin harhailusta opista, sinun tulee näyttää, missä hän erehtyy, eikä heittää epäilyksiä tuosta vaan ja arvella, arvelulla ei ole totuutta, se on vain sinun arvelusi. Laitan pätkän Paavalin opetuksesta, niin jospa pääset alkuun lukemisessa:

        ”Kirjoitan tästä jo täältä käsin, jottei minun sinne tultuani tarvitsisi turvautua ankaruuteen käyttäessäni sitä valtaa, jonka Herra on antanut minulle. Minunhan tulee sillä rakentaa, ei repiä.
        Lopuksi veljet: iloitkaa, antakaa ojentaa itseänne, ottakaa kehotukseni vastaan, olkaa yksimielisiä ja eläkää rauhassa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” (2.Kor.13:10,11)


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Olet kliseinen uskismies, joka osoittaa olevansa ahdasmielinen ja itsekäs.

        Kirjoitit toisella palstalla jahven isosta elimestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitit toisella palstalla jahven isosta elimestä.

        Joo!
        Muinaiset jumalat käyttivät niitä maan hedelmöittämiseen ja sääntöjä rikkovien ihmisten raiskaamiseen. Muinaiset miesjumalat panivat miehiä takamukseen jos nämä eivät kunnioittaneet heitä. 😀


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Joo!
        Muinaiset jumalat käyttivät niitä maan hedelmöittämiseen ja sääntöjä rikkovien ihmisten raiskaamiseen. Muinaiset miesjumalat panivat miehiä takamukseen jos nämä eivät kunnioittaneet heitä. 😀

        Myös vl-miehiä? 😉


      • Anonyymi kirjoitti:

        Myös vl-miehiä? 😉

        Niitä ei noihin aikoihin tainnut olla, mutta kyllähän ne olis vl:lle tehny varmasti saman jos olisivat eläneet samaan aikaan.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Joo!
        Muinaiset jumalat käyttivät niitä maan hedelmöittämiseen ja sääntöjä rikkovien ihmisten raiskaamiseen. Muinaiset miesjumalat panivat miehiä takamukseen jos nämä eivät kunnioittaneet heitä. 😀

        Ahhaa. Olit paikan päällä - todistamassa tapahtumaa.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Niitä ei noihin aikoihin tainnut olla, mutta kyllähän ne olis vl:lle tehny varmasti saman jos olisivat eläneet samaan aikaan.

        Sinulta tulee taas paljon rivoa tekstiä. Oletko rivo ihminen? Taidat olla. Epäilen, etteivät maan asukkaat ole niin kauniita, että "jumalat" haluaisivat olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Luultavasti kauneinkinn maan asukas on "jumalien" mielestä hirvittävän ruma.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Niitä ei noihin aikoihin tainnut olla, mutta kyllähän ne olis vl:lle tehny varmasti saman jos olisivat eläneet samaan aikaan.

        Miksi edes keskustelet Raamatun aiheista, kun sul kerran on aivan muut kiinnostuksen kohteet - rivouksien lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulta tulee taas paljon rivoa tekstiä. Oletko rivo ihminen? Taidat olla. Epäilen, etteivät maan asukkaat ole niin kauniita, että "jumalat" haluaisivat olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Luultavasti kauneinkinn maan asukas on "jumalien" mielestä hirvittävän ruma.

        Niin. Kuka nyt rumaa haluaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulta tulee taas paljon rivoa tekstiä. Oletko rivo ihminen? Taidat olla. Epäilen, etteivät maan asukkaat ole niin kauniita, että "jumalat" haluaisivat olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Luultavasti kauneinkinn maan asukas on "jumalien" mielestä hirvittävän ruma.

        Etkö lukenut, että jumalat raiskasivat rangaistuksena, eivät siksi että olisivat olleet pihkassa joka ihmiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahhaa. Olit paikan päällä - todistamassa tapahtumaa.

        En, mutta olen lukenut.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        En, mutta olen lukenut.

        ja mistä luit sen, tuskin raamatusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ja mistä luit sen, tuskin raamatusta.

        Kirjasta "Miksi miehet vilauttelevat".
        Kirja selittää miksi uskonnot ovat niin falloskeskeisiä jne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahhaa. Olit paikan päällä - todistamassa tapahtumaa.

        Sinäkin olit varmaan todistamassa ylösnousemusta jo ennen M. Mariaa, eikös vaan?


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Sinäkin olit varmaan todistamassa ylösnousemusta jo ennen M. Mariaa, eikös vaan?

        En usko Raamattua.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Kirjasta "Miksi miehet vilauttelevat".
        Kirja selittää miksi uskonnot ovat niin falloskeskeisiä jne.

        Taas se fallos. Eikö elämässäsi ole muuta kiinnostavaa? Jatka nyt ihmeessä ilman falloksia. Ehkä helpottaa jotekin. On kai muutakin kiinnostavaa tai sitten ei?


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Kirjasta "Miksi miehet vilauttelevat".
        Kirja selittää miksi uskonnot ovat niin falloskeskeisiä jne.

        Eikö elämääsi voi tulla joitakin ylevämpiä aiheita kuin fallokset? Miksi luet saasta-kirjoja? Mitä tämä kirjavalikoima sinusta kertoo?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö elämääsi voi tulla joitakin ylevämpiä aiheita kuin fallokset? Miksi luet saasta-kirjoja? Mitä tämä kirjavalikoima sinusta kertoo?

        Että haluan tuntea miesten ajatusmaailman ja miksi he kehittelevät tällaisia uskomuksia.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Että haluan tuntea miesten ajatusmaailman ja miksi he kehittelevät tällaisia uskomuksia.

        On tutkittu, että feministit ovat pohjimmiltaan peniskateita.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Että haluan tuntea miesten ajatusmaailman ja miksi he kehittelevät tällaisia uskomuksia.

        Miksi pitäisi tuntea miesten ajatusmaailmaa? Sitä paitsi on erilaisia miehia, samalla tavalla myös kaikki naiset eivät ole ihan samanlaisia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi tuntea miesten ajatusmaailmaa? Sitä paitsi on erilaisia miehia, samalla tavalla myös kaikki naiset eivät ole ihan samanlaisia.

        Vaikka siksi, että heitä on 50% ihmiskunnasta ja jos ei ymmärrä toista ollenkaan, niin se voi olla vähän huono juttu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On tutkittu, että feministit ovat pohjimmiltaan peniskateita.

        On tutkittu, että miehet tuntevat suuresti kohtukateutta! 😁


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Vaikka siksi, että heitä on 50% ihmiskunnasta ja jos ei ymmärrä toista ollenkaan, niin se voi olla vähän huono juttu.

        Eikä ole olemassa tiettyjä sukupuolirooleja korkeampia ajatuksia. Ja sinulle ei todellakaan ole mitään ylevämpää kuin fallokset. Ihan oksettavaa.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        On tutkittu, että miehet tuntevat suuresti kohtukateutta! 😁

        No mitä sitten. Miksi se sinua kiinnostaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikä ole olemassa tiettyjä sukupuolirooleja korkeampia ajatuksia. Ja sinulle ei todellakaan ole mitään ylevämpää kuin fallokset. Ihan oksettavaa.

        Kirjasta olen oppinut, että oikeastaan koko maskuliinisuus miesten silmissä seisoo falloksen varassa.
        Miksi pikkutytöt eivät piirtele kirkkoveneitä lumeen, mutta pojat kyllä piirtelevät pippeleitä ties mihin?
        Miksi miehillä on nimi munalleen, mutta naisella ei vaginalleen ole?
        Jne


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Kirjasta olen oppinut, että oikeastaan koko maskuliinisuus miesten silmissä seisoo falloksen varassa.
        Miksi pikkutytöt eivät piirtele kirkkoveneitä lumeen, mutta pojat kyllä piirtelevät pippeleitä ties mihin?
        Miksi miehillä on nimi munalleen, mutta naisella ei vaginalleen ole?
        Jne

        No mitä sitten. Pitäisikö antaa miesten nauttia omista asioista ja meidän naisten siirtyä korkeampiin ajatuksiin? Miksi meidän pitäisi olla kiinnostuneita siitä, mistä miehet pitävät.
        Jos jatkat edelleen huomiosi keskittämistä siihen, maailmankuvasi saastuu vielä enemmän kuin se jo nyt on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No mitä sitten. Pitäisikö antaa miesten nauttia omista asioista ja meidän naisten siirtyä korkeampiin ajatuksiin? Miksi meidän pitäisi olla kiinnostuneita siitä, mistä miehet pitävät.
        Jos jatkat edelleen huomiosi keskittämistä siihen, maailmankuvasi saastuu vielä enemmän kuin se jo nyt on.

        Minä "saastutan" maailmankuvaani mielelläni tietokirjoilla.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Minä "saastutan" maailmankuvaani mielelläni tietokirjoilla.

        Jos jatkat edelleen jatkuvasti kiinnittymistä huomiosi niihin fallos-juttuihin, se tarkoittaa, ettet pääse siitä yli etkä voi jatkaa rauhallista elämääsi. Alapää-saastasta voisi jo siirtyä johonkin korkeampaan. Vai mitä?


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Minä "saastutan" maailmankuvaani mielelläni tietokirjoilla.

        Eikö tietokirjan lukijalla pitäisi olla vähintäänkin tieteellinen tausta? Vai ovatko nämä alapään-rivoukset sinulle tiedettä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tietokirjan lukijalla pitäisi olla vähintäänkin tieteellinen tausta? Vai ovatko nämä alapään-rivoukset sinulle tiedettä?

        Tietokirjoja voi lukea kuka vain. Minä aloitin jo joskus seitsemän vuotiaana 🤔


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos jatkat edelleen jatkuvasti kiinnittymistä huomiosi niihin fallos-juttuihin, se tarkoittaa, ettet pääse siitä yli etkä voi jatkaa rauhallista elämääsi. Alapää-saastasta voisi jo siirtyä johonkin korkeampaan. Vai mitä?

        Pitäähän minun ymmärtää miksi maailma on rakennettu näin, vai mitä?


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Pitäähän minun ymmärtää miksi maailma on rakennettu näin, vai mitä?

        Onko tämä maailma niin ihana, että sitä on ymmärrettävä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko tämä maailma niin ihana, että sitä on ymmärrettävä?

        Minä olen niin filosofinen, että pohdiskelen syntyjä syviä.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Minä olen niin filosofinen, että pohdiskelen syntyjä syviä.

        Fallos -jutut eivät ole filosofiaa, vaan alin taso.


    • Anonyymi

      Olisko se jo melkoisen oikeaa uskomisen mallia jos seuraa kuinka Apostolit toimivat, mitäs luullaan palstalla.

      He julistivat evankeliumia että antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukukunnasta!

      ja ne jotka antoivat, he tekivät parannuksen ottivat kasteen ja liittyivät yhteen samanlaisten kanssa.

      mikä meni tässä vaiheessa vikaan, vai menikö mikään, kertokaa?

      • Anonyymi

        Ja eikö sellainen ole melkoisen oikeaa tapaa niiden edellisten kanssa, että ohjataan uskonelämää kuin autoa, eikä lukita itseä ja muita laumaa johonkin aikoja sitten eläneen ihmisen tekemisiin ja puhumisiin vaan katsotaan Raamatusta miten tämä' j a tuo asia nyt olisi !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja eikö sellainen ole melkoisen oikeaa tapaa niiden edellisten kanssa, että ohjataan uskonelämää kuin autoa, eikä lukita itseä ja muita laumaa johonkin aikoja sitten eläneen ihmisen tekemisiin ja puhumisiin vaan katsotaan Raamatusta miten tämä' j a tuo asia nyt olisi !

        olen esm kuullut että lestalaisten seuroissa edelleen luetaan Leevin kirjoituksia ja saarnoja !!

        siis haloo voiko tuo olla totta j amitä järkeä sii smitä Raamatullista järkeä sellaisessa voisi olla.

        Leevikö pelastaa karkeine kielineen häh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olen esm kuullut että lestalaisten seuroissa edelleen luetaan Leevin kirjoituksia ja saarnoja !!

        siis haloo voiko tuo olla totta j amitä järkeä sii smitä Raamatullista järkeä sellaisessa voisi olla.

        Leevikö pelastaa karkeine kielineen häh?

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        2. Mooseksen kirja (Exodus):
        21:15, 21:20-21 Jos lapsi lyö vanhempaansa, hänet on surmattava. Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus, paitsi jos orja kuolee ennen kuin päivä tai pari on kulunut, jolloin miestä on rangaistava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        4. Mooseksen kirja (Numeri)
        11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        14:18 Lapsia pitää rangaista iso-iso-isoisien teoista.
        15:32-36 Mies kerää keppejä lauantaina (sapattina). Jumalan mukaan siitä hyvästä hänet on tapettava.
        31:14-18 Mooses kehottaa miehiään tappamaan miehet ja ei-neitsyet mutta pitämään neitsyet itsellään (ilmeisesti seksuaalipalveluksiin).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        Saarnaaja
        3:19, 9:5, 9:10 Kuolema on lopullinen. Ei ole kuolemanjälkeistä elämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        1. Tim. 5:8 ”Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.”
        Luuk. 14:26 ”Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” (1933/38-käännös) Tämä on tarkka käännös.

        Vuoden 1992 käännös on sensuroinut tämänkin: ”Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” Tämä ei vastaa alkutekstiä eikä muunkielisiä käännöksiä, esimerkiksi Youngin: ”If any one doth come unto me, and doth not hate his own father, and mother, and wife, and children, and brothers, and sisters, and yet even his own life, he is not able to be my disciple”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        Vuoden 1992 sensuroitu ja vääristelty Raamatun nykykäännös

        Vuoden 1992 nykykäännös on sensuroitu ja vääristelty versio alkuperäistekstistä. Tämän näkee esimerkiksi vertaamalla vuoden 1992 käännöstä 1933/38-käännökseen ja vieraskielisiin, vaikkapa Luuk. 14:26, jossa Jeesus vaatii perheenjäsenten vihaamista, nykykäännöksessä vain luopumista. Käännöksen tavoitteena ei ollut toistaa se, mitä Raamatussa sanotaan, vaan kirjoittaa se, millainen vertauskuvallinen tulkinta on nykyään muotia. Käännöstyöryhmän professori Jussi Aro: ”Sanatarkat käännökset ovat pelottavan alttiita väärinkäsityksille ja väärille tulkinnoille. Raamatun sana on käännettävä, ei sana sanalta vaan ajatus ajatukselta, jotta se tavoittaisi kuulijansa. On pyrittävä saamaan esille sen ydin, ei kuori.” Nämä ”väärinkäsikset” ovat olleet Aron mukaan erityisen paha ongelma lähetystyössä, joten tarvittiin sensuroitu versio. Eri kristityt kuitenkin tulkitsevat Raamattua eri tavoin, ja siksikin on vääristelevää antaa ymmärtää sukupolvea–paria Jeesuksen jälkeen eläneiden ihmisten kirjoittaneen jotain muuta kuin kirjoittivat. Jos kuitenkin johonkin oppiin pitää käännyttää, mieluummin vuoden 1992 oppiin kuin alkuperäiseen julmaan oppiin.

        Samalla tavalla voisi Mein Kampfista ja Koraanista tuottaa kiltimmät, sensuroidut versiot, esimerkiksi kääntämällä juutalaisvastaiset tekstit: ”Juutalaiset ovat esimerkki siitä, miten eri kansat voivat paremmin eläessään omassa keskuudessaan kuin sekaisin.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuoden 1992 sensuroitu ja vääristelty Raamatun nykykäännös

        Vuoden 1992 nykykäännös on sensuroitu ja vääristelty versio alkuperäistekstistä. Tämän näkee esimerkiksi vertaamalla vuoden 1992 käännöstä 1933/38-käännökseen ja vieraskielisiin, vaikkapa Luuk. 14:26, jossa Jeesus vaatii perheenjäsenten vihaamista, nykykäännöksessä vain luopumista. Käännöksen tavoitteena ei ollut toistaa se, mitä Raamatussa sanotaan, vaan kirjoittaa se, millainen vertauskuvallinen tulkinta on nykyään muotia. Käännöstyöryhmän professori Jussi Aro: ”Sanatarkat käännökset ovat pelottavan alttiita väärinkäsityksille ja väärille tulkinnoille. Raamatun sana on käännettävä, ei sana sanalta vaan ajatus ajatukselta, jotta se tavoittaisi kuulijansa. On pyrittävä saamaan esille sen ydin, ei kuori.” Nämä ”väärinkäsikset” ovat olleet Aron mukaan erityisen paha ongelma lähetystyössä, joten tarvittiin sensuroitu versio. Eri kristityt kuitenkin tulkitsevat Raamattua eri tavoin, ja siksikin on vääristelevää antaa ymmärtää sukupolvea–paria Jeesuksen jälkeen eläneiden ihmisten kirjoittaneen jotain muuta kuin kirjoittivat. Jos kuitenkin johonkin oppiin pitää käännyttää, mieluummin vuoden 1992 oppiin kuin alkuperäiseen julmaan oppiin.

        Samalla tavalla voisi Mein Kampfista ja Koraanista tuottaa kiltimmät, sensuroidut versiot, esimerkiksi kääntämällä juutalaisvastaiset tekstit: ”Juutalaiset ovat esimerkki siitä, miten eri kansat voivat paremmin eläessään omassa keskuudessaan kuin sekaisin.”

        Miksi kristityt ottavat Raamatusta vain miellyttävät kohdat ja muut jättävät sujuvasti huomioimatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

        MIkä paikka tämä on: "1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään."
        Missä näin lukee, vai keksitkö ihan itse?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIkä paikka tämä on: "1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään."
        Missä näin lukee, vai keksitkö ihan itse?

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

        21 Kuka tietää, kohoaako ihmisen henki ylös ja vajoaako eläinten henki alas maahan? 22 Minä havaitsin, ettei ole mitään parempaa kuin nyt iloita teoistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

        Hän on meidät pelastanut

        ja kutsunut pyhällä kutsullaan,

        ei meidän tekojemme perusteella

        vaan oman päätöksensä ja armonsa mukaisesti,

        jonka hän jo ennen aikojen alkua soi meille

        antamalla meille Kristuksen Jeesuksen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4. Mooseksen kirja (Numeri)
        11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        14:18 Lapsia pitää rangaista iso-iso-isoisien teoista.
        15:32-36 Mies kerää keppejä lauantaina (sapattina). Jumalan mukaan siitä hyvästä hänet on tapettava.
        31:14-18 Mooses kehottaa miehiään tappamaan miehet ja ei-neitsyet mutta pitämään neitsyet itsellään (ilmeisesti seksuaalipalveluksiin).

        19Sillä ihmisten ja eläinten kohtalo on yhtäläinen: samalla tavoin kuolevat molemmat, yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole etusijaa eläimiin nähden, kaikki on turhuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2. Kirje Timoteukselle
        2:26 Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.
        1:9 Jumala on valinnut meistä pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

        Voi, voi mistähän kirjasta olet lukenut ja vielä pidät totena. Tässä Bibliasta, sama kohta:

        ”Hullut ja turhat kysymykset hylkää, tietäen, että ne ainoastaan riidat synnyttävät.
        Mutta ei Herran palvelian tule riitaisen olla, vaan siviän jokaista kohtaan, opettavaisen, pahoja kärsiväisen.
        Hiljaisuudessa nuhtelevaisen vastahakoisia; jos Jumala heille joskus antais parannuksen totuutta ymmärtämään,
        Ja he jälleen katuisivat ja perkeleen paulasta pääsisivät, jolta he hänen tahtonsa jälkeen vangitut ovat.” (2.Tim.2:23–26)

        ”Joka meitä on autuaaksi tehnyt ja pyhällä kutsumisella kutsunut, ei meidän töidemme perästä, vaan aivoituksensa ja armonsa” ( 2. Tim: 1:9)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        Jumalan pelastussuunnitelman ylistys

        3


        Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. 4




        Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. 5



        Rakkaudessaan hän näki hyväksi JO EDELTÄ MÄÄRÄTÄ meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olen esm kuullut että lestalaisten seuroissa edelleen luetaan Leevin kirjoituksia ja saarnoja !!

        siis haloo voiko tuo olla totta j amitä järkeä sii smitä Raamatullista järkeä sellaisessa voisi olla.

        Leevikö pelastaa karkeine kielineen häh?

        24




        Kun minä kutsuin ja te estelitte,

        kun ojensin kättäni eikä kenkään kuunnellut,

        25vaan te vieroksuitte kaikkia minun neuvojani,

        ette suostuneet minun nuhteisiini,

        26





        niin minäkin nauran teidän hädällenne,

        pilkkaan, kun tulee se, mitä te kauhistutte;

        27kun myrskynä tulee se, mitä te kauhistutte,

        kun hätänne saapuu tuulispäänä,

        kun päällenne tulee vaiva ja ahdistus.

        28






        Silloin he minua kutsuvat, mutta minä en vastaa,

        etsivät minua, mutta eivät löydä.

        29Koska he vihasivat tietoa,


      • Anonyymi kirjoitti:

        Turvapaikka löytyy vain Jumalan sanasta:
        ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”(Ps.23:6)

        No mutta entäs:
        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
        2. 4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
        Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.

        KR 1933/-38
        5Moos. 15:17 niin ota naskali ja PISTÄ SE hänen korvansa läpi oveen; olkoon hän sitten sinun orjasi ainiaan. Samoin tee myös orjattarellesi.

        Hyvästi selitetty?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan testamentin monessa kohdassa kerrotaan, miten Jumala on kaikkivoipa ja kaikkinäkevä muttei pysty useisiin asioihin eikä näe useita asioita. Uudesta Testamentista asialle löytyy selitys?
        2. Tess. 2:9 (Paavali) Saatana, ei Jumala, on kaikkivaltainen.
        2. Tim. 2:26 (Paavali) Paholainen voi vallata meidät milloin tahansa.

        Miten UT; siellä valta vaihtui;MATT 28;18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


    • Anonyymi

      Tänne palstalle on pesiytynyt henkilö/henkilöitä jotka esiintyvät Raamatun alkukielen asiantuntijoina ja kirjoittavat vanhantestamentin kohtia, joita muokkaavat oman mielensä mukaiseksi. Mikä tarkoitus tämmöisellä kirjoittelulla lienee? Eikö pitäisi keskustella Heinon esilletuomista raamatunkohdista ja jos hän on ymmärtänyt väärin silloin, tulee kertoa miten tulisi ymmärtää nuo Raamatun kirjoitukset.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      248
      2688
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      11
      1663
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      120
      1589
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      16
      1472
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      96
      1335
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1180
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      943
    8. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      908
    9. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      56
      898
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      1
      875
    Aihe