Miksi pidän uskontoja ja erityisesti kristinuskoa pahana?

Uskontoja ja erityisesti kristinuskoa on käytetty oikeutuksena huonoon lainsäädäntöön, syrjintään, sortoon, ihmisten eriarvoiseen kohteluun, väkivaltaan, omaisuuden ryöstöön, karkotukseen, vangitsemiseen, kidutukseen, tappamiseen ja sotiin. Tätä kaikkea on perusteltu Raamatulla: se on oikein, koska Jumala tahtoo niin!

Esimerkiksi Lutherin mielestä oli parempi tappaa nurkkakuntasaarnaajat, joita hän piti harhaoppisina (nämä olivat kristittyjä anabaptisteja ja antitrinitaareja), sillä levittäessään kerettiläisyyttä viettelivät he "hänen luterilaisiaan" kanssaan helvettiin, joten oli helpompi tappaa nämä kuin antaa useampien joutua tuliseen järveen.

Ei voi kuin ihmetellä uskonpuhdistajan ja kirkkokunnan perustajan pahuutta, ja sitä, että tällaista murhamiestä vielä palvotaan ja kunnioitetaan vanhurskaana (oikeamielisenä) miehenä, uskovien esikuvana ja Jumalan lapsena!

No, kun kerran Raamatun Jumala on samanlainen narsistinen sadisti, kiduttaja, murhaaja ja ryöväri, niin ei kai ihme, että häneen uskovat ihmiset ovat samanlaisia? Pyrkivät jopa kilvan muuttumaan samanlaiseksi "piruksi" kuin tämä Raamatun Jahve on, näiden murhamiesten ja ryövärien ja valehtelijoiden "taivaallinen isä".

Kristinusko on pahasta myös sen vuoksi, että se on tieteen vastaista ja siinä uskotellaan ihmisille lapsista asti, että tarut, myytit, legendat, valheet ja asiavirheet historiallisessa kerronnassa olisivat totta (kuvaisivat todellisuutta ja kertoisivat totuuden historian tapahtumista).

Lasten peloittelu helvetillä on sekin pahasta (nyt tiedetään varmuudella se, miten usko helvettiin on kehittynyt vuosituhansien saatossa eikä se kuvaa todellisuutta vähäisessäkään määrin: ihminen lakkaa olemasta tietoinen olento kuoltuaan).

Minä vastustan erityisesti kristinuskoa sen vuoksi, että sen vaikutukset ja itse uskonto on perusolemukseltaan ja enimmäkseen paha. Se, että kirkot ja seurakunnat tekevät jonkin verran humanitaarista avustustyötä ja hyväntekeväisyyttä ei oikeuta niitä levittämästä todellisuuden vastaista sanomaa ja valehtelemaan asioista.

17

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      > Tätä kaikkea on perusteltu Raamatulla

      Ei voi.

    • Anonyymi

      Ei, vaan ihminen on paha ilman kristinuskon pidättävää vaikutusta.
      Suomessa ennen kristinuskoa heimot soti alati keskenään ja orjuutti toisiaan.

      Afrikka oli täysin barbaarinen ennen kristinuskoa.

      Rooma sai rahaa ja valtaa niin paljon että turmeltui. Sen otti kristittyjen asemesta Jumalaa tuntemattomat jumalattomat hallintaansa.

      Ei valtaan pyrkinyt rahamies voi tehdä muuta kuin suojella rahojaan ja asemaansa. Niin myös Luther. Järjestäytynyt yhteiskunta vai utopioissa kelluvat hörhö kelmit?

      Ei edes alkuseurakunnan juutalaiset pyhässä hengessä kelvanneet kirkon ja yhteiskunnan perustaksi. He Ei koiria, sikoja ja petoja ehkä tarpeeksi osanneet varoa. Ei hörhö tunne kuin sanaa. Hän ei tunne todellisuutta ja diplomatiaa tai elukoiden vaikutuksen torjuntaa.

      • ”Ei, vaan ihminen on paha ilman kristinuskon pidättävää vaikutusta. ”

        Höpslöps, ihmiskunnassa ei ollut sotia lainkaan ennen maanviljelyksen keksimistä. Sattumalta samaan aikaan keksittiin ensimmäiset jumalat ja uskonnot. Maanviljelyksen tuottama ylimäjäämäsato ja omaisuuden kertyminen oli kannustin sotiin ja uskonnot ja jumalat legitimoivat sodat. Katso nyt esimerkiksi Vanhaa Testamenttia, eihän se ole muuta kuin ryöstämistä, hävittämistä, raiskaamista ja tappamista. Oikea kansanmurhaajan käsikirja. Ei saatana näitä idiootteja 🤣🤣🤣

        Tässä artikkeli sodankäynnin historiasta. Kivikaudelta ei ole todisteita sodankäynnistä (kivikirveillä murskattuja ihmisen luita, keihään tai nuolen aiheuttamia jälkiä luissa jne.)

        Skeletal and artifactual evidence of intergroup violence between Paleolithic nomadic foragers is absent as well.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prehistoric_warfare


      • Anonyymi

        He pitävät käskyt ilman, että olisivat lukeneet ne, tai kuulleet niistä saarnattavan kirkossa.
        He eivät vanno, eivätkä lausu turhaan Jumalan nimeä.
        He rakastavat lähimmäistään niinkuin itseään.
        He palvelevat Jumalaa ilman raamattua ja uskovat, että Jumala rakastaa heitä.
        Heillä on uskonto kaikkialla sama, eikä heillä ole uskonnollisia vihamielisyyksiä.
        He eivät nostaneet kättään minua vastaan, eivätkä varastaneet omaisuuttani...
        He pitävät itsellään sen mikä on heidän - ilman avaimia ja lukkoja.
        He tekevät aina parhaansa ja kuinka paljon rakastankaan näitä ihmisiä, jotka eivät rakasta rahaa! - taidemaalari George Catlin mandan intiaaneista -


    • Anonyymi

      Pahinta on rikollisten anteeksianto ja siten rikollisten määrän lisääminen niin voi taas antaa anteeksi 🤣

      • Anonyymi

        Eli mielestäsi varkaat pitäisi ampua? Eli luonnonlaki on väärässä?


    • Anonyymi

      Ei Kristinusko kovin paha ole enää nykyään, Islam on paljon pahempi, koska se on vieläkin siellä keskiajan tasolla missä Kristinusko oli silloin keskiajalla. Katso vaikka noita Rasmus Paludanin koraaninpolttoja youtubessa, muslimit alkaa mellakoimaan hullun lailla, ja jos teet pilapiirroksen muhammedista, sinun pää saattaa tippua pois.

      Enimmät Kristityt ja kirkot nykyään tykkää että homot on ihan ok, mutta lähi-idän muslimimaissa niitä pudotellaan vielä alas kerrostalojen katoilta tänäkin päivänä.

      Mutta kannattaa myös muistaa, että evoluutiossa selviytyminen on aina prioriteettina, joten se, että jokin asia on meidän mielestä pahaa ei välttämättä tarkoita että se häviää ihmisistä. Asiat jotka meidän mielestä on pahoja voi auttaa ihmisiä, yhteiskuntia tai ihmiskuntaa selviytymisessä. Evoluutio ei välttämättä aina myöskään suosi totuutta.

    • Anonyymi

      Esivalta ei turhaa miekkaa kanna. Jos se antaisi vapaasti kasvavien liikkeiden kehittyä se menettäisi oman valtansa ja asemansa.

      Myös nuo kasvavat liikkeet ennen pitkää vallottaisi omaisuuden sen haltijoilta yhdistämällä rahansa, jonka ovat saaneet armosta vain ruokaa ja vaatteita sekä asumista varten.

      Oikeus ei ole siinä mukana että liian helpolla valta vaihtuisi populistisille liikkeille.
      Kristinusko itse joutui uhraamaan lähes kaiken 33-313 jkr ennen kuin sai aseman keisarin suosiossa. Sillä kaikki omaisuus jota sillä oli se oli armosta saanut roomalaisilta. Eikä tuon omaisuuden turvin sopinut kiipiä orjien kanssa johtavaan asemaan.

      Sosialistien oppi avioliittojen turmelemisesta ja pappien tappamisesta näytti alkuun pelkästään pahalta , mutta uhrattuaan 20-30 miljoonaa ihmistä sosialistit pääsivät esittämään myös hyviä puoliaan, joita niitäkin oli.

      Ranskan vallankumous uhrasi myös paljon ennen kuin pääsi valtaan. Nykyisin muslimit uhraa eniten joten he ovat luultavasti seuraavat valtiaat. Ei kukaan voi päästä valtaan uskontona tai filosofiana noin vain muiden kustannuksella.

    • Anonyymi

      Satanistit myöntyy kaikenlaiseen orjuuteen ja kuolleen tietokonejumalan valvontaan.
      Mutta jos oikealla elämän antajalla on sääntöjä elämän ylläpitämiseksi niin Häntä vihataan.
      Niinpä on kuolema teidän kotinne.

      • Anonyymi

        "kuolleen tietokonejumalan "

        Eli se tietokonejumala on joskus elänytkin?


    • Anonyymi

      Kylläpä on heppoiset perustelut taas kristinuskoa vastaan ateisteilla. Pidätte kristittyinä sellaisia ihmisiä, jotka Uuden testamentin mukaan eivät kristittyjä ole, koska heidän tekonsa ja elämänsä todistaa tätä vastaan.

      Näitä ovat juuri avauksessa mainitut murhamiehet, ryöstäjät, maasta karkottajat, kiduttajat ja vangitsijat, joiden joukkoon Luther, Zwingli, Calvin ja katolisen kirkon johto maallisten ruhtinaiden ja keisarin kanssa kuuluivat.

      Todellinen kristitty ei voi tehdä tuollaista pahaa, koska on uudestisyntynyt Jumalan lapsi ja noudattaa Jeesuksen sekä apostolien esikuvaa elämässään: näiden sanoja, käskyjä ja ohjeita sekä esimerkillisen pyhää ja vanhurskasta elämää.

      Jos voitte osoittaa Jeesuksen ja apostolien toimineen samalla tavalla kuin katolinen porttokirkko ja sen tyttäret protestantit, niin sitten voidaan perustella Raamatulla näitä murhaajia kristityiksi, mutta ei muuten.

      Mainittakoon, että tosi uskovia Jumalan lapsia on todella vähän, korkeintaan muutama prosentti väestöstä. Nämä kelpaavat esikuvaksi kaikille pyhällä elämällään eivätkä todellakaan tee pahaa lähimmäisilleen, ellei sitten evankeliumin ja Raamatun opetusta pidetä pahana asiana. :)

      • Anonyymi

        Miksi kristinusko, kun on niitä muitakin uskontoja?


    • Ihmiskunnan edistys on perustunut ns. "parhaan argumentin" -periaatteeseen. Eli se mikä on totta ja todennäköisintä päätellään sen mukaan, minkä väitteen tueksi on esittää parhaat kaikkien arvioitavissa olevat argumentit.

      Uskonnot rikkovat tämän periaatteen ja lähtökohdaksi otetaan nippu dogmeja, jotka "nyt vaan ovat ihan varmasti totta" ja sitten niistä aletaan johtaa uusia tutkintoja. Tällaisia dogmeja on mm. "Jumala on olemassa", "Raamattu on Jumalan sanaa" jne.

      Dogmaattisen ajattelun vaara on, että siinä annetaan pirulle pikkusormi, kun hylätään rationaalinen ajattelu ja "parhaan argumentin" kunnioittaminen. Jos joitakin väitteitä julistetaan todeksi (esim "Raamattu on Jumalan sanaa"), niin mihin vedetään raja, jossa dogmista johdettuja, pohjimmiltaan perusteettomia väitteitä ei saa enää esittää. Uskonto voi johtaa ja on johtanut liikkeisiin, jotka julistavat esimerkiksi että "Jumala tahtoo Trumpin johtavan Amerikkaa". Silloin ollaan lipsahdettu rankasti teologisen sisäisen askartelun ulkopuolelle ja uskontoa aletaan käyttää vallan välineenä, mitä se pohjimmiltaan aina on.

      • Anonyymi

        "Jumala tahtoo Trumpin johtavan Amerikkaa".

        Tuossa on kyse harhaisesta Raamatun sanan tulkinnasta!Kun ei ole ollut PH mukana!
        Oikea tulkinta kuuluu:Jumala tahtoo pummin johtavan Amerikkaa!!
        Miksikö?

        Sitä ei vajavainen ihminen voi tietää!!Kyseessä on osa Jumalan Suurta Suunnitelmaa!!!

        Odottakaa vain,niin tulette näkemään!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala tahtoo Trumpin johtavan Amerikkaa".

        Tuossa on kyse harhaisesta Raamatun sanan tulkinnasta!Kun ei ole ollut PH mukana!
        Oikea tulkinta kuuluu:Jumala tahtoo pummin johtavan Amerikkaa!!
        Miksikö?

        Sitä ei vajavainen ihminen voi tietää!!Kyseessä on osa Jumalan Suurta Suunnitelmaa!!!

        Odottakaa vain,niin tulette näkemään!!

        Tuo on malliesimerkki siitä miten uskontoa käytetään vallan välineenä.

        Suomessa Keskustan ja lestadiolaisten allianssi on samantapainen.


    • Anonyymi

      "Jumala tahtoo Trumpin johtavan Amerikkaa".

      Saunatonttu ei ole sanonut mitään tuollaista.
      Eli valehtelet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe