Maailmankaikkeus kävi Loviisassa!

Sisältäni Loviisan löysin viime viikolla. Elisabeth oli ollut vallassa 70 vuotta. Kekkonen oli laskentatavasta riippuen pressana pidempään. Hän aloitti ammatin jo 14 vuotiaana kesätyönä, kun Paasikivi kävi aina kesä- heinäkuussa Perthissä, Australiassa surffailemassa, kun siihen aikaan siellä on monsterilaineet.

Loviisassa on ainutlaatuinen sinivioleteista rakennettu puistonpenkki ja torni vieressä. Punatiilisen kirkon maali hilseilee puuovissa ja kellotapulin luukuissa, saaden aikaan abandoneettisen impressionin. Kirkko on keskellä pitkää kylänraittia. Keskuksena pitäisin kuitenkin raatihuonetta, joka on muoveihin käärittynä, vain kellotorni on näkyvissä. Kruununjalokivet on siirretty sieltä museoon, urheilukentän viereen. Museon takana on koulu, jossa oli pihalla 8 täyskokoista koripalloa ja paikkakunnalla ei edes pelata korista. Kukaan ei ole kuullutkaan espanjan palloskriinistä, suomeksi tai ruotsiksi.

Tori muistutti siinä mielessä hyvin paljon Karkkilan toria, että torimyyntiaika oli juuri päättymässä.

Näköalapaikalle en jaksanut kiivetä, koska reitin varrella olevassa, paljon mainostetussa tuulimyllyssä ei ollut edes lapoja. Olin juuri sairastanut koronan ja pelkäsin apinarokkoa. Loviisan matkapuhelinmastosta tuli puhelimeeni tieto, että tämä tauti tarttuu vain sukupuoliyhteydessä apinan kanssa. Olin huojentunut ja tuntui, että suuri apina tippui selästäni.

Loviisalla on sekä menneisyys, että tulevaisuus. Suomen tunnetuin katoamismysteeri tapahtui juuri Loviisassa ja siell' on ensi vuonna asuntomessut. S- marketissa ei ollut pinaatti- juustopizzaa - kukaan ei ole sitä ilmeisesti sinne toivonut. Pullonpalautukselle oli oma huoneensa.

Loviisassakin on puutaloista koostuva vanhakaupunki, mutta sen tunnelma ei ole sama, kuin Naantalissa, Raumalla tai Porvoossa, koska talojen välissä kulkee leveä, melko vilkkaasti liikennöity tie. Kaupunki loppuu mereen ja alkaa Onnibuspysäkiltä ja vaisversa. Onnibus teki poislähtiessä silmukan, ennen pysäkille saapumistaan.

Riina varmaan joskus löytyy Loviisan metsistä. Pidin tätä Holgerssonia Bodomin murhaajana, kun ne sitä 2000- luvulla syyttikin oikeudessa siitä, mutta nyt näyttää siltä, että kioskinpitäjä oli niin hullu, että saattoi tehdä sen. Kannattaa katsoa tuore Aavedata aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=QHMvbXnOFwI
Liinaharjan tapauksessa mies tunnusti toimittajalle ottaneensa Sarin kyytiin. Piikkiön Piia oli taas aivan erilainen, kuin julkisuuskuvansa - äänekäs ja kapinallinen.. Ivalossa kadonnut Antti taisi kohdata väkivaltaisen lopun, mutta sitä ei poliisi syystä tai toisesta tutki. Jos murhien selvittelystä on kiinnostunut, niin kannattaa kuunnella nämä - viimeisenä tuo Liinaharja: https://areena.yle.fi/audio/1-50640985
Tämäkin on melkoinen mysteeri Panamasta:https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=17&t=26781

2

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin sen verran että loviisa taisi olla ruottalaisprinsessa ennen suomen venäjän aikaa. aika hassu juttu länsirannikolla ja itämetsissä on kaunista kaupunki kultuuruia mutta kun mennään suomalsaisuuden ytimeeen poltetaan ne kaikki...esimerkkinä espoon kartanot, kruunuvuoren huvilat..jos lars sonck olis elossa? kierisi haudassa.. älä ikinä ala arkkitehdiksi suomessa..sun työsi tuhotaan rahan vuoksi viimeistään 100 vuoden kuluttua kun halpatyövoima ulkomailta on paskonu märät eristeet kivivilla missä kasvatan hydroponisesti hyötykasveja.. et silleen- 20 neliön luukurt, nua oksetaa ei vain ainoastaantamä halpa kalja,..

    • Anonyymi

      Loviisassa on paljon pikkukaupunkimentaliteettia. Kyllä sielläkin asiallinen tyyppi pärjää.
      Onhan Pyhtääkin jo kaksikielinen pikku kunta.
      Sieltä käydään töissä paljon Kotkassakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe