Kaavoittuneisuuden ja vapaamielisyyden merkitys parinvalinnassa

Jos toisen parikin ajattelu on kovin vapaa ja toisen kovin kaavoittunut, on odotettavissa sopeutumisvaikeuksia. Vapaamielinen voi tiettyyn pisteeseen asti kestää kaavoittunutta puolisoaan, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti.

Yleensä keskustelua käydään puolison kauneuden/komeuden, rahakkuuden, herttaisuuden ja jämäkkyyden sekä sosiaaliluokan merkityksestä, mutta keskustelua kaavamaisuudesta ja vapaamielisyydestä ei juuri näy.

Kuitenkin näyttää siltä, että tämä faktori on ihmisille tärkeä, mutta edes tutkimuksissa sitä ei osata mieltää niin tärkeäksi, joten tätä faktoria ei edes tarjota arvioitavaksi.

Vapaamielisyys ja kaavoittuneisuus lienee synnynnäinen ja geneettinen ominaisuus. Ehkä siihen voidaan jonkin verran vaikuttaa kasvatuksen kautta, mutta tuskin enää aikuisena. Olen ollut huomaavinani, että ihminen pysyy tällä akselilla jokseenkin vakiopaikalla koko elämänsä.

Vapaamieliseen ajatteluun kuuluu, että kaikki muu on sallittua, paitsi vahingon tuottaminen. Siten esimerkiksi seksin alalla vain raiskaus, pedofilia ja parittaminen tulee olla kielletty, mutta ei muu. Ruoka-ajat voivat olla joustavia, samoin koko päivän ohjelma.

Eräs kaavamainen rouva määräsi miehensä syömättä pitkälle automatkalle, koska tämä oli myöhästynyt töitten takia ruokailusta.

Kun lukee kirjoituksia tälläkin palstalla, tulee sellainen kuva, että feministit ovat erityisen kaavamaisia sen lisäksi, että ovat miesvihamielisiä, katkeria, hegemoniapyrkyisiä ja synkkiä tosikkoja.

Alitajuisesti, siis edes tietoisesti ajattelematta, heitä kartetaan. Vapaa tulee pitäneeksi huolen, ettei länkiä aseteta hänen kaulaansa. 🌹👀

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vai sellasta tällä kertaa, ja sitten katsomme miltä näyttää tämän päivän sää. Ole hyvä, Kerttu Kotakorpi.

    • Anonyymi

      Sama ihminen voi olla vapaamielinen yhdessä asiassa ja konservartiivinen toisessa asiassa. Vapaamielisyyttä ja konservatismia on siksi vasrin turha noin yksioikoisesti pohtia ja arvottaa. Oleellisempaa on suhtautuminen yksittäisiin asioihin ja tietynlainen maailmankuvan, elämäntapojen ja ajattelumaailman samankaltaisuus. Näin erityisesti niissä tärkeiksi koetuissa asioissa. Jos jollain asialla ei ole toiselle väliä, niin on lopulta yhdentekevää miten toinen niistä ajattelee.

    • Anonyymi

      "Kun lukee kirjoituksia tälläkin palstalla, tulee sellainen kuva..."
      kynä.mi

      Sulla syntyy noita katteettomia kuvia aika herkästi.

    • Anonyymi

      No olipa vässykkä lapanen jopa mieheksi, jos ei osaa huolehtia itse syömisistään, vaan tottelee jotain "määräyksiä" ruokailuista. Jääkaappi lukittu ja avain vaimolla?

      • Anonyymi

        Sitä minäkin mietin. Ei osannut itse tehdä ruokaa, kun vaimo aina passasi? Ja se sitten esimerkkinä feminististä! Pikemmin päinvastoin.


      • Anonyymi

        Aivan niin. Tilannehan tapahtui miehen myöhästymisen vuoksi. Oli siihen syy missä tahansa, miehen olisi pitänyt ajatella asiaa vaimon kannalta. Vaimo laittanut ruuan, odottelee, mies ei tule. Fiksu mies olisi ottanut tilanteen haltuun, pahoitellut kovasti ja sanonut korvaavansa asian vaimolle.


    • Anonyymi

      Feministit eivät edelleenkään ole miesvihaajia, synkkiä, tosikkoja, katkeria. Ihan naurattaa väitteesi. Olet itse turhan kaavamainen ajattelussasi.

    • Anonyymi

      kangistuttu on 😁, nimenomaan kaavoihin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe