Britannia rikkoo brexit-sopimusta,EU käärmeissään!

Anonyymi

Britannian hallitus on julkistanut lakiesityksen, jossa ehdotetaan Pohjois-Irlannin brexit-kauppasopimuksen muutosta.

Britannian ulkoministeri Liz Truss kutsui lakiehdotusta "kohtuulliseksi, käytännön ratkaisuksi Pohjois-Irlannin ongelmiin" ja sanoi, että se ei riko kansainvälistä oikeutta, BBC kertoo.

– Olemme hyvin selvillä siitä, että toimimme lain mukaisesti, Truss sanoi.

Lakiesityksessä hallitus lupaa BBC:n mukaan poistaa "tarpeettomat" paperityöt tavaratarkastuksista ja Pohjois-Irlannin yrityksille samat verohelpotukset kuin muualla Britanniassa.

Tasavaltalaismielisen Sinn Fein -puolueen johtaja Michelle O'Neill syytti pääministeri Boris Johnsonia epävakauden ja epävarmuuden lisäämisestä Pohjois-Irlantiin.

– Boris Johnsonin toiminta on laitonta, hän rikkoo selvästi kansainvälistä oikeutta yksityiskohdista riippumatta, O'Neill sanoi.

EU on ilmoittanut, ettei pöytäkirjan sisällöstä voi yksipuolisesti päättää poiketa.

Liz Truss kertoi Twitterissä keskustelleensa lakiesityksestä maanantaina EU-komission varapuheenjohtajan Maros Sefcovicin kanssa.

Pohjois-Irlannin asema oli yksi vaikeimmista kysymyksistä koko brexit-neuvotteluissa, joten Britannian aikoma yksipuolinen irtiotto tyrmistyttää sekä naapurimaa Irlantia että muita EU-maita.

Brittihallitus ilmoitti jo toukokuussa aikovansa merkittävästi muuttaa Pohjois-Irlantia ja Irlantia koskevan pöytäkirjan kauppasääntöjä.


EU uhkaa Britanniaa oikeustoimilla maan hallituksen julkaiseman lakiesityksen takia. Esitys pyrkii muuttamaan Pohjois-Irlannin kauppasopimusta yksipuolisesti.

Euroopan komission Sefcovic sanoi, ettei EU neuvottele uudelleen "avioerosopimusta".

– Yksipuolinen toiminta vahingoittaa keskinäistä luottamusta. Komissio arvioi nyt Britannian lainsäädäntöluonnoksen, Sefcovic sanoi toimittajille Brysselissä.

EU harkitsee Sefcovicin mukaan nyt myös keskeytetyn rikkomusmenettelyn uudelleen aloittamista Britanniaa vastaan. Lisäksi EU harkitsee varapuheenjohtajaan mukaan muiden uusien tapausten aloittamista.

Tarkoituksena olisi Sefcovicin mukaan suojella EU:n sisämarkkinoita riskeiltä, joita pöytäkirjan rikkominen aiheuttaa EU:n yrityksille, kansalaisten terveydelle ja turvallisuudelle.

Pöytäkirjassa edellytetään Englannista, Skotlannista ja Walesista Pohjois-Irlantiin saapuvien tavaroiden tarkastuksia, jotta voidaan seurata tuotteita, joita voitaisiin mahdollisesti viedä EU:n alueelle Irlannin tasavallan kautta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun itse ensin hyväksyy sopimukset,lupaa juhlavasti niitä noudattaa ja sitten rikkoo ne ensi tilassa, on varmaan luotettava toimija?

      Ainakin EU-vihajien ihanne?

      • Anonyymi

        Ei se noudata Eu:kaan edes omia perussopimuksia.


    • Anonyymi

      Euroopan unionin antaman tiedotteen mukaan euroopan unioni itse on se,joka on laiminlyönyt velvollisuuksiiaan tässä Britaanniaa koskevassa asiassa,näin toteaa euroopan unionin antama lausunto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe