Mies outona äitinsä jälkeen

Anonyymi

Mieheni äärimmäisen iäkäs äiti kuoli talvella ja koko kevät on mennyt tämän kuolinasioita ja jälkiasioita hoitaessa. Anoppi oli varakas, erittäin oikukas, ei hyväksynyt kaikkia lapsiaan eikä lapsenlapsia eikä lapsenlapsenlapsiaan. Oli pari hyvää tyyppiä lapsissa, osa oli liian lihavia, osa kuulemma vaihdokkaita. Hänen karkea kielensä piti osan sukua loitolla. Mieheni oli äitinsä suosikki ja tämä korotti äitinsä lähes kuningatar Elisabethiksi vaikka oli pitänyt äitiä vaikeana tapauksena. Hän kirjoitti äidistään ylistyselämäkerran. Äidin maatilan ja muun omaisuuden jako on ollut kinkkistä riitelevien sukulaisten ja testamenttiien takia. Lisävaikeutta tuli kun anoppi eli kunnioitettavaan ikään ja appi kuoli jo 50v aikaisemmin. Asiat roikkui, oli osin hoitamatta, virheitä on tehty. Verottaja on puuttunut anopin asioiden hoitamattomuuteen. Ja tietysti välit ovat nyt huonot ristiin ja rastiin. 2 tuomaria selvittelee perinnönjaossa vaikka kaikki lapset ovat jo hyvine eläkkeineen eläkeiässä.

Mieheni on toiminut elämässä rauhallisesti mutta eilen hän sai ihmekohtauksen kun äidin kaupunkiasunto purettiin myyntiin. Hän alkoi huutaa muuttajille jostain miniasiasta. Hän huusi ja kirosi ja potki huonekaluja. Osa muuttajista poistui. Miehen uhoa kesti 2 tuntia. Asia oli todella naurettavan pieni mutta paisui mieheni mielessä. Tyttäremme pahoitti mielensä isän käytöksestä. Itse järkytyin ja häpesin. Sitten hän hiljeni ja jatkoi muuttoa.

Meillä oli pakollinen meno illalla jossa mies oli kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän ylisti äitiään. Pidin suuni kiinni mutta illalla oli todella vihainen Miehelle joka oli munannut muuton. Sanoin etten voi luottaa enää, pelkään ja häpeän. Tänään lapsenlapsemme tulee meille asumaan 3kk erän kurssin takia. Pelkään että lapsi pelkää nyt ukin raivareita. Mikä saa yleensä kunnollisen miehen repeämän. Itse selitti minulle että saa kai hän nyt kerran nousta huonolla jalalla. Miten mies elää jatkossa, tuleeko hänestä äitinsä oikukas riitaisa poika. Voi tyttöä joka meille tulee ukkihirviön takia. Asumme opiskelukaupungissa ja tytöllä ei ole muita tuttuja täällä.

Ehkä mieheni äidin ikävä purkautui eilen muutossa. Äidin, joka oli todella vaikea. En osannut kuvitella naimisiin mennessä anopin elävän 100v. Asiat roikkui ja roikkui.

9

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitkä elämä pitkittää asioiden hoitoa. Hoivakotiajaj
      i voi oma asunto jäädä tyhjäksi, mitä sille tehdään. Appi oli 20 v alzheimerina hoivakodissa. Seisovat asiat seisoi, koti rappeutui. Oli vielä hänen sukulaisten jakamattomia kuolinpesiä, ilmestyi ekstra poika suvun riemuksi. Asioita selvitelty 3v.

    • Anonyymi

      Miehen äiti 100vuotiaaksi eli? Mies siis ainakin 75v? Purkaa surunsa ja oman tietoisutensa kuolee.Ei siis hänkään elä ikuisesti.Kuoleman kohdatessa oppii sen todelisen raadolisuuden me kaikki kuolemme.Miten itse suhtaudut oman äitisi, isän kuolemaan?Perunkirjotuksissa vaikka olisi 2 lusikaa ja haarukkaa riidellään. Jos mies jo yli 70 tai 75v. On myös alkavaa muistisairauta alzmer tauti. Sen alkuvaiheisin kuuluu huono käytös ja arvaamattomat raivokohtaukset ymm.Kunes setodetaan ja saadan läkitys sopiva,mielikin rauhoituu ja läkeillä purkaukset rauhoitumaan. Kovin katkerasti kirjotit kuoleesta,eli anopistasi.minusta se oli rumaa.Loitko koskan häneen tervettä kontakti pohjaa ja ymärystä hän oli sodat nähnyt ymm.Vai ajatelitko mustasukaisena ja katelisena viimeisen asti hyvä poika äiti suhde?Oletuksista ,luuloista kuviteluista,juoruista, ne suku, läheisriidat tulee!Kuin kateudesta tulee.Kun ei osata koskaan nosta kissa pöydälle heti ja puhua asioista asian omaisen kanssa heti.

    • Anonyymi

      Miehesi pääsi vasta nyt irti napanuorastaan. On hukassa itsensä kanssa. Joku viisaampi osannee kertoa miksi on nostanut äitinsä epärealistisen ylös. Minusta ap kirjoittaa ihan asiallisesti anopistaan. Miehellä voi tosiaan olla myös jotain terveydellistä ongelmaa, joka vaikuttaa persoonallisuuden muutokseen.

    • Anonyymi

      Älä tee äkkinäisiä johtopäätöksiä. Mies oli vain surun ja kaiken keskellä stressaantunut,se purkautui ja elämä jatkuu. Osoita miehellesi huomiota, hellyyttä,tue. Hän on nyt elämänsä ehkä kovimmassa paikassa.

    • Anonyymi

      Joku arvosteli anopistani puhumistani. Faktaa se oli. Arvostan anopin työtä tilalla. Hän johti sitä hyvin. Oli tiukka mutta lopetti käytännössä tilan.Anoppi ei ollut perinteinen mummo vaan kova ja tyly pienillekin. Muutamaa lukuunottamatta. Erään vieraan rodun äidin lapsia hän ei edes halunnut tavata kun ei ole Paavon näköisiä". Paavo oli miehensä Minkäs lapsi voi näölleen.

    • Anonyymi

      Pitkä napanuora

    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä, että äidillä ja pojalla on ollut oidipuksellinen seksuaalisuhde keskenään.

    • Anonyymi

      Miehesi ny sattuu olemaan hermoheikko sinuna varoisin hänen seuraansa koskaan et tiedä koska tulet nyrkistä saamaan jos ei pystyny hermojaan noin pikkujutussa hillitsemään mu niin makkaa kui pettaa

    • Anonyymi

      Äiti on miehelle tärkeämpi kuin muut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe