Työllistymisen esteenä autottomuus. Miten yleistä ?

Pitkäaikaistyttömyydellä on useita syitä. Miten yleistä on että työllistyminen ei onnistu jos itsellä ei ole omaa autoa eikä edes ajokorttia/ajolupaa ? Oma arvioni on että yksi tärkeimmistä työllistymisen esteistä Suomessa. Suomi on etäisyyksien maa. Työllistymistä edistävänä toimenpiteinä esitän: Valtion tukea pitkäaikaistyöttömän ajokortin ja auton hankitaan. Oma auto lisää pitkäaikaistyöttömän mahdollisuutta ottaa työtä vastaan ja nostaa työttömän elämänlaatua merkittävästi. Auto ei ole vain kulkuväline vaan myös kuljetusväline. Sen sijaan aktiivimalli 2:sen työllistämisharjoitukset (hakemusrumba nonstop haastattelut) ovat monin osin hyödyttömiä pitkäaikaistyöttömälle. / Jimmy Rose

19

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On paljon työpaikkoja niin toimisto-kuin aspaduuneja, joissa ei tarvita autoa missään vaiheessa eikä ajokorttia. Esim. kun olin eräässä aspaduunissa niin sanottiin, että sulle ei anneta työvuoroja, koska sulla ei ole autoa eikä ajokorttia. Kuitenkin työtehtävissä ei missään vaiheessa tarvita autoa eikä ajokorttia ja rekrytoitaessa tämä tiedettiin, että minulla ei ole autoa eikä ajokorttia. Lisäksi työkohteeseen pääsee loistavasti julkisilla kulkuvälineillä.

      • Anonyymi

        Eilen löytyi useampia toimistoduuni-ilmoitus, joissa luki "Oma auto välttämätön.", joten en vastaa niihin ilmoituksiin.


    • Anonyymi

      Muistaakseni aikonaan kävin kepulaisen Baronan haastattelussa siistiin toimistotyöhön. Haastattelussa minulle Baronan rekrytoija sanoi, että ei me palkata sinua, koska sinulla on tuon värinen takki (valkoinen).

    • Anonyymi

      Ikinä en ole tarvinnut autoa tai ajokorttia. Aivan älytön ehdotus. Ehkä jos et muuta osaa, kun kääntää rattia.

    • Anonyymi

      Jotkut ei saa edes ajokorttia vaikka haluaisi, ensinnäkin siihen ei oo varaa tätä maailman menoa ja kun mies parempi palkkaises töissä ni ei saa tt-tukea mut hankala on säästää ku sähkö kallista,mies tarvitsee auton käydäkseen toisella paikkakunnalla töissä ni polttoaine kallista, päälle ruokakulut mitkä nekin alkaa olla kallista vaikka yrittää kuinka edullisesti tehdä ruokaa. Minulla puolestaan sairauksina mm.epilepsia ja lievä Keva ni työn saaminen on paljon vaikeampaa ku eivät ota vaikka on hyviäkin hakemuksia pistetty. Kesätöitä sen sijaan sain täksi kesäksi ihme ja kumma mut tämä kesätyö oli tuettu kesätyö vanhempieni asuinkaupungissa. Eläkettä en tuu saamaan kun minä pystyn osa-aika töihin ja myös kokoaikaisesti kunhan löytyy se oikea työnantaja. Ei auta kuin hakea töitä osa-aika työn ohella.

    • Anonyymi

      siinpä se...pitkä matka kaupunkiin ja neljä hakemusta...autottoman on mahdoton saada työtä...asunnot pn rakennettu 80 ja 2000 luvulla silloisen politiikan mukaan,,,nyt tällainen äkillinen muutos saa myllerryksen aikaiseksi ja pelkotilat karensseista sekä viimeisenkin tulomenetyksen...kun taas kaupungissa saa kaikki tuet helposti...
      toisakseen tämänpäivän autoissa on kalliit huollot ja nekin vaikuttaa auton ylläpitämiseen työttömänä...onhan sähköautoissa tulevaisudessa vielä kalliimmat huollot mitä näissä vanhoissa bensakotteroissa .niille kun et voi itse eikä saa tehdä mitään ,ei edes jarruja saa korjata ..

    • Anonyymi

      Mitenhän työttömällä on varaa autoon, kun ei ole töissä käyvälläkään?

      Itse aloitin ensimmäisen oikean työn viime vuoden alussa(4 tutkintoa vaati että töitä sain ilman suhteita), netto on nyt 2500€/kk eli olevinaan keskituloinen, mutta käytännössä tuntuu melkein köyhemmältä kuin työttömänä.

      Toimistolla kaikki muut on hyväosaisia jotka on päässeet suoraan koulusta töihin ja ehtineet kerryttää autot, talot yms vaikka osa itseä nuorempia, ja itse vasta yritän maksaa opintolainaa yms pois sekä hommata elämän perushyödykkeitä.

      Pitäisi auto hommata, 6kk olen katsellut päivittäin vaan paikallinen tarjonta on aika heikkoa etelään verrattuna, alle 10000€ ei saa kuin yli 10v ja/tai 200k ajettuja pikkuautoja, välillä näkyy joku 4-5k€ alle 150k ajettu, mutta nekin menee hetkessä. Halvempaa tarjontaa kun katsoo niin niissä on ihan liian iso riski että jobbarilta ostettu auto leviää viikon päästä.

      Ja sitten hyvät uudehkot (alle 5v vanhat) maksaa 15-30k€ eli palaisi kaikki säästöt pitäisi ottaa vielä iso laina, jossa korko on 7-15%

      Kyllä se on työnantajan velvollisuus tarjota auto jos sitä työhön tarvitsee, ei voi olettaa että kaikki on siinä elämäntilanteessa, että löytyy uusi moderni ja ilmastoitu auto joihin vielä mahtuu mahdolliset työhön tarvittavat tavarat

      • Anonyymi

        Yleensä kiinteistöhuollossa ja siivojien tuurajilta vaaditaan oma auto... Ei sitten kannata vaikka miten laskeen... Tänäpäivänä ei kilometrikorvaus kata kuluja sano naapurin moottori jysähti... 6000 € lasku... Oli kallis harrastus..


      • Anonyymi

        Miksi edes pohdit ja mielikuvitus laskelmoit mokomaa? Ei merkitystä mihinkään, teet vain omat juttusi ja ratkaisut tässä ainossa elämässä omaksi parhaaksi.


    • Anonyymi

      Kyllä meidän huollossa on siivojilla ja työntekijöillä firman auto.

      • Anonyymi

        Jaaa onko niillä jotka on vuokrafirman kautta röissä..


    • Anonyymi

      täälä pohjoisessa pyöritellään päätä ja ihmetellään uutta lakia ...
      eihän täälä kulje edes linja-autot kun nekin on lakkautettu ,keski-ikä on lähempänä 60 vuotta...ois päästy eläkeputkeen mutta kun lopettivat senkin niin kai sitä sitten karenssiin joutunna,neljää paikkaa pitää hakea vaikkei ole edes ammattia vastaa työtä...kun ikää on ja bussit ei kulje niin eipä ole mahdollisuutta työllistyä aivan helposti..ennen oli näitä risusavotoita vaan nekin loppui ja tukityöt ovat siirtyneet kaupunkiin..ei maalla kannata enää asua...

    • Anonyymi

      Kyllä jotkut taas ihmettelevät mutta epäilemättä jossakin pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella ja Turussa pärjää julkisen liikenteen varassa, mutta sopii koittaa pienemmillä paikkakunnilla autoja ei edes juuri kulje.

      • Anonyymi

        Päättäjät kun asuu kehäkolmosen sisällä niin eivät tiedä että ulkopuolella voi olla älyllistä elämää ... Kyllä eläkeputken leikkaamisessa olisi voinut käyttää järkeä... Ne töihin jotka haluaa kituuttaa hautaan asti ja ne yli 58v jotka haluaa kituuttaa pienellä tuella niin heille oma mahdollisuus..


    • Anonyymi

      C-kortti tuo työpaikan syliin! Omaa kuorma-autoa ei asiaan tarvita!

      • Anonyymi

        Ottakaa vihje talteen eli älkää koskaa suorittako C-korttia, koska olette kusessa koko elämän!


    • Anonyymi

      Ette sovi Lännen konseptiin. Kyllä auto pitää olla, muuten voitte tuhoutua.

    • Anonyymi

      Kysy poliisilta?

    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      😋 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi017466898ie

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3591
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      232
      2198
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1444
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      986
    Aihe