Avioero toiminimiyrittäjästä

Anonyymi

Naimisissa ollaan oltu noin 3 vuotta, suhteesta alle 4v. lapsi. Asumme minun omistamassani halvahkossa asunnossa ja olen huolehtinut yksin asuntolainan myös perhevapaiden aikana.

Avioliiton aikana mies käynnistänyt pöytälaatikkofirman toiminnan uudelleen. Yhteisesti sovittuna olen ollut päävastuussa lapsen asioista ja kodista, huolehtinut laskut jne.kaikki kotiasiat. Mies on saanut keskittyä täysin yritykseensä ja onkin kasvattanut sitä merkittävästi. On parasta aikaa tekemässä uutta yrityskauppaakin. Velkaa hänellä on, mutten tiedä kuinka paljon. Yrityksellä on useita autoja ja kalliita työkoneita.

Mies on siis saattanut esim.kesken illan lähteä firmalle hoitamaan asioita, en ole koskaan kyseenalaistanut tätä vaan kokenut molempien työskentelevän omalla tavallaan yhteisen hyvän parhaaksi. Olen itse hiljattain aloittanut päivätyön opintojen ohessa. Opintoja olen suorittanut siis miehen töiden tahtiin, ilman että hän on joutunut mitenkään osallistumaan.

No, ilmeisesti tulevaisuuden suunnitelmat eivät olleetkaan yhteneväiset ja mies on ottamassa avioeroa. Epäilen vahvasti, että hänellä on joku toinen nainen. Tämän vuoden puolella hän on etääntynyt entisestään, olen joutunut anelemaan yhteisestä taloudesta johtuviin laskuihin ja kuluihin rahaa koska hän on muun muassa lakkauttanut yhteisen tulimme ja alkanut puhumaan avioehdosta. En siis todellakaan ole kirjoittamassa mihinkään nimeäni.

Mitä minun nyt kannattaa tehdä? Mies ei ilmeisesti ole hakenut vielä avioeroa virallisesti mutta noilla avioehtopuheilla ilmeisesti suunnittelee jättävänsä minut puille paljaille. Itse tietysti koen, että olen mahdollistanut hänelle yrityksen kasvattamisen enkä todellakaan pidä reiluna, että mies aikoo vain häipyä rahoineen, joiden kasvattamiseen olen mielestäni osallistunut omalta osaltani täysillä. Mies vielä kaiken huipuksi uhkailee vievänsä lapsen mukanaan, en kyllä ymmärrä missä välissä lasta hoitaisi kun on käytännössä töissä 24/7. Uhkaili käräjillä siis jos en suostu hänen vaatimuksiinsa, hänellä kyllä on varaa käräjöidä. Itselläni tulot eivät nyt niin hulvattomat ole.

16

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylös

    • Anonyymi

      Itse asiassa en ihan kauheasti osaa neuvoa, mutta ota yhteis asianajajaan. Oikeusapu auttaa, jos sinulla ei ole muuten varaa.

      • Anonyymi

        Joo asianajajaa mietin jo, että varmaan pakko alkaa selvitteleen hintoja. Olen kuitenkin ihan tavallisessa päivätyössä, en usko että oikeusapua saisin. Omat tulot on noin 2400e kuussa ilman veroja, miehellä toki varmaan nelin viisinkertaiset.


    • Anonyymi

      Sain juuri tietää, että miehellä on ilmeisesti ollut useitakin sivusuhteita. On kyllä niin kusetettu olo kaikin puolin, että en näe tässä mitään sovittelun aineksia enää.

    • Anonyymi

      Nyt kertoi, että aikoo tosiaan viedä kaiken mukanaan. Autot ja kaiken muun ostamansa. En ymmärrä, mistä tuo kamala viha oikein kumpuaa. Ei kyllä ole minkäänlaista keskusteluyhteyttä tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Ota kunnon asianajaja äläkä mitään kehnoo yleistä.
      Valitse vielä avioeroihin erikoistunut jos löytyy.

    • Anonyymi

      Etsi asianajaja nopeasti. Ehkä sinun kannattaa laittaa avioero nopeasti vireille ennen kuin mies ehtii tehdä järjestelyjä omaisuutensa kanssa.

      Keskinäisen suhteenne selvittelyyn tarvitaan terapeuttia tms. Vaikuttaa siltä, että mies on todella lähdössä.

      • Anonyymi

        Uskoisin, että näin kesken yrityskaupan tuskin haluaa yrityksensä näyttävän kannattamattomalta, tuskin pankki antaisi siinä tapauksessa kauppoihin lainaa. Tokihan mies voi vetää läskiksi koko kaupat ihan vain vihaistuksissaan minulle, ei tuo käytös ole muutenkaan mitenkään loogista.

        Terapeutille mies ei kuulemma minun kanssani aio lähteä ikinä, kysyin jo aiemmin. Meinasi, että hän kyllä saa kaikki asiat sovittua ilmankin terapeutteja. Tarkoitti varmaan oikeasti, että saa saneltua kaikki asiat minulle sujuvammin ilman terapeutteja.

        Olisiko suosituksia avioerojuristeista Oulun seudulta? Naapurikaupunkiin tietysti käy myös, jos on joku tosi hyvä tiedossa.


    • Anonyymi

      Parasta oli ettei sattunut täysi monitoimiyrittäjä.

    • Anonyymi

      Avioero on nyt vireillä. Mies käyttäytyy edelleen ihan päättömästi. Vielä kerran yritti avioehdosta jankuttaa, mutta en suostunut. Naureskeli, että hänellä on pelkkää velkaa. Mutta eihän se niin voi mennä, että velkarahalla hankitaan omaisuutta, joka koko ajan tuottaa mutta velka vs.tavaran arvo olisi osituksesa -0e?

    • Anonyymi

      Mikähän tässä koko avauksessa on se aloittjan intressi? sekö, että ei halua luopua kulisseista joita mm, autot ym, edustaa? tai muu omanvoiton pyyntöinen ahneus saada miehensä rahat?
      Totuus mihensä rahoista on kuitenkin sellainen, ettei mihellä taida muuta olla kuin velkaa. ja siksi tämän ketjun aloittaja ei tule saamaan yhtikäs mitään.
      mihensä on fiksu kun on tehnyt selväksi ettei anna rahaa, sillä avioero on nyt se paras vaihtoehto, eipähän joudu ahne vaimoke vastuisiin mihensä veloista jollakin tavoin..

      Mutta se omanvoiton pyyntöinen ajattelu malli sokaisee tyhmemmänkin.

      • Anonyymi

        Pointti on se, että tässä olen kuvitellut olevani hautaan asti avioliitossa ja työskenteleväni yhteisen hyvän elämän puolesta tukemalla miestä että saa keskittyä täysillä omaan unelmaansa. Mutta onkin käynyt ilmi, että rakkaus oli pelkkää harhaa ja olinkin pelkkä piika, jota voi kohdella kuin paskaa jos huvittaa. Ja vielä käydä vieraissa vaikka aina on muka halveksinut niitä, jotka pettävät. Totta helvetissä haluan jotain korvausta tähän tuhlaamastani ajasta.


    • Tässä ote Minilex: stä:

      "Jos toinen tai molemmat puolisoista ovat yrittäjiä, myös yritykset kuuluvat lähtökohtaisesti avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen. Tämä tarkoittaa, että avioliiton purkautuessa yrityksen arvo otetaan huomioon osituksessa. Ongelmaksi saattaa osituksessa kuitenkin muodostua yrityksen arvon määrittäminen."

      Uskon, että tuollaisen yrityksen arvon määrittäminen on suht helppoa. Lasketaan arvo mukaan lukien varat tileillä, autot yms ja vähennetään niistä velat ja katsotaan mitä jää. Monimutkaisemmaksi menee, jos yrityksellä on paljon esimerkiksi IP ooikeuksia tai muuta vaikeammin rahassa mitattavaa arvoa.

      Et joudu perustelemaan osuuttasi yrityksestä millään lastenhoidolla, vaan puolet yrityksen arvosta kuuluu automaattisesti sinulle.

      "Mies vielä kaiken huipuksi uhkailee vievänsä lapsen mukanaan, en kyllä ymmärrä missä välissä lasta hoitaisi kun on käytännössä töissä 24/7. Uhkaili käräjillä siis jos en suostu hänen vaatimuksiinsa, hänellä kyllä on varaa käräjöidä. Itselläni tulot eivät nyt niin hulvattomat ole."

      Tuo uhkailu on psykologista sodankäyntiä, jolla saisi sinut luopumaan vaatimuksista. Tyynen rauhallisesti sanot, että et haluaisi käräjöidä, mutta olet valmis käräjille jos on tarvis. Sanot, että olet jo keskustellut juristin kanssa (vaikka olisit keskustellut vain hinnasta. Et silloin valehtele) ja kerrot vaikka juristin nimen.

      Neuvoisin sinua olemaan yhteydessä juristiin vaikka oikeusavun kautta tai sitten suoraan. Uskon, että tässä tapauksessa asianajaja kannattaa. Jo pelkkä tieto että sinulla on asianajaja, voi auttaa välttämään kalliit ja pitkäaikaiset riidat.

      Tärkeää, että säilytät rauhallisuutesi, etkä joudu paniikkiin.

      Tki täytyy muistaa, että myös asuntosi lasketaan yhteiseksi omaisuudeksi avioerotilanteessa, ellei sitä ole jotenkin poissuljettu.

      • Anonyymi

        Kiitos Yogamies! Asunto on siis alkuperäiskunnossa oleva, jossa olisi jo pitänyt tehdä vaikka mitä remonttia ja velkaa on tästä jäljellä saman verran mitä samassa kunnossa olevista saa myydessä. Ja olinkin jo oikeusaputoimistoon yhteydessä, sitä olen saanut jo eteenpäin.

        Miehen firmalla on muuten tietääkseni saatavia noin 100 000e edestä, lasketaanko nämä osituksesa tuloiksi? Saatavat ovat jostain yrityssaneerauksessa olevasta firmasta, joka on velkaa mieheni firmalle siis.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Yogamies! Asunto on siis alkuperäiskunnossa oleva, jossa olisi jo pitänyt tehdä vaikka mitä remonttia ja velkaa on tästä jäljellä saman verran mitä samassa kunnossa olevista saa myydessä. Ja olinkin jo oikeusaputoimistoon yhteydessä, sitä olen saanut jo eteenpäin.

        Miehen firmalla on muuten tietääkseni saatavia noin 100 000e edestä, lasketaanko nämä osituksesa tuloiksi? Saatavat ovat jostain yrityssaneerauksessa olevasta firmasta, joka on velkaa mieheni firmalle siis.

        " saatavia noin 100 000e edestä, lasketaanko nämä osituksesa tuloiksi?"

        En osaa ihan varmasti sanoa. Periaatteessa kyllä, jos kyse olisi vaikka laskuttamattomasta urakasta, mutta yrityssaneerauksessa olevasta firmasta rahojen saaminen ei ole ollenkaan varmaa, koska saneeraus voi päättyä myös konkurssiin.

        Ehkä niitä saatavia painotetaan jollain tavalla esim että saatkin 50 000 € sijasta 20 000 € tms.


    • Anonyymi

      Huh huh, ei taida ketjun aloitajlla olla kaikki kupit kaapissa. kun ei sen vertaa y mmärrä, ettei voi saada toisen ihmisen rahoja. joita ei edes ole. no onnea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe