Miksei paino tipu syömättömyydellä?

Anonyymi

Tää on asiallinen kysymys. Miksei paino tipu vaikka on ollut TOSI vähällä ruoalla yli puoli vuotta. En sano onko itseni vai tuttava, onko kyse köyhyydestä ettei ole ruokaa, vai halusta laihtua miten tahansa. Mutta jos niin on vaan ollut, jostain syystä, niin miten voi paino aina vaan olla 100kg, niin että kuihtuu ja menee huonoks mutta mikään ei lähde mistään, vaaka ei värähdäkään. Kun anorektikot on ilman ruokaa usein, tai hyvin vähällä, mutta nehän ei paina 100kg vaan kai 40-?kg? Ihan asiallisesti yritän kertoa asiaa, enkä tässä puutu anoreksiaan muuten kuin että löytyykö anoreksiaa tuntevia jotka vois kertoa mikä on heidän ruokamäärä/kalorimärät tms. kun tää kyseinen henkilö mielestäni niin on, useimpina päivinä, mutta sit välillä syö jotain. Juo hyvin vähän. Oon huolestunut, mutten osaa sanoa onko mikä tilanne kun kumminkin on se sen 100kg eikä muutu asia. Kun anoreksiassa se syömisen vähyys näkyy kehon laihuutena, tällä ei. Mutta ihan näännyttämistä on, Tiedän kun oon paikalla. Tietoo? Kokemuksia? Sori, voi kuulostaa tyhmältä, mut oikee asia ja huolissani mut ihmeissäni.

24

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Lääkärikeskus Aavassa Kampissa voi mittauttaa perusaineenvaihduntansa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääkärikeskus Aavassa Kampissa voi mittauttaa perusaineenvaihduntansa.

        Kiitos, enpä ollut tiennyt. Hyvä neuvo. (Aloittaja)


    • Anonyymi

      Et sinä ole ollut vahällä syömisellä JOS et ole laihtunut ja laihduttajan pitää jättää pois KAIKKI herkut.EI sitä muuten laihdu.

      Syö siis VAIN terveellistä JA ravitsevaa ruokaa JOS haluat laihtua.

      • Anonyymi

        En sano onko minä vai läheinen perheenjäsen. Mutta tiedossa mitä pistää suuhunsa, ihan kaikki. Ja ei kyllä herkuttele kuin hyvin harvoin esim. leivonnaisen syömällä. Karkkia äärimmäisen harvoin, ja kerralla ihan vähän vaan. Muutakaan ei juurikaan. Ja ruokaa välillä päivätolkulla ei MITÄÄN. Välillä leipä on ollut "paljon", yks tai kaks voileipää on jo "mässyä", ja saattaa jäädä päivän saldoksi, jopa viikon. On huolestuttava tilanne mutta viranomaisapu pahentaa lopulta, paras apu on ollut läheisten tuki ja ystävällisyys ja läsnäolo. Ei laitos ja lääkitys, mistä ylipaino alunperin tuli. Ja syynä on vaikeudet elämässä ja syöksykierre, köyhyys ja siitä seuraavat liitännäisongelmat. Ja ihmisten kovuus, välinpitämättömyys ja ilkeys. Se vaan ei parane nappeja syömällä. Ja napit tekee ylipainon ja hitaan aineenvaihdunnan. Josta tulee taas ilkeyttä ja liitännäisongelmia. Oon vaan ihmetellyt ettei laihdu sillä syömättömyystasolla mitä on. Kun oon kuitenkin lukenut anorektikkojen syömättömyydestä mutta ovat kuvissa muuta kuin 100kg.


      • Anonyymi

        Ei tarvitse jättää herkkuja pois. Se on vitsi vain kuten, että lääkäri sanoo, että jos on ripuli, täyyy lopettaa tupakointi.


    • Anonyymi

      Eikös kaverisi (😉) kannattais hakea tässä tapauksessa lääkäriapua. Sitä on saatavissa.

      • Anonyymi

        Haettu kyseiselle hlölle, kovat ihmiset pisti suljetulle osastolle. Siitä seurasi pohjalla asian paheneminen eikä mitään hyvää oikeastaan. Ja kun leimattiin epänormaaliksi tms. niin liitännäisongelmat paheni potenssiin kymmenen. Suku hylkäs sen sijaan että olis tukenut ja kysynyt syytä pahoinvointiin. Jolloin turvaverkko katosi, ja entistä enemmän ja pahempaa pahoinvointia, masentavampaa olemassaoloa kun sitten yksin melkein eikä sukuakaan enää. Monta vuotta myöhemmin on paljastunut että alkuperäinen pahoinvointi johtui narsismista perheessä, muttei sitä kukaan nähnyt/huomannut suljetulla tai avohoidossa. Syötetään vaan nappia eikä saa oikeaa terapiaa tai kukaan kysy että miks on paha olo. Kuunnellaan narsistipuolisoa joka kovana just heittää laitokseen ja sanoo siellä lääkärille että toi on ihan hullu. Kun on ensin ajanut masennukseen tai hermariin sen ihmisen. Sit hylkää ja vie lapset ja puhuu pahaa sukulaisille, jotka kaikki uskoo ja hylkää. Pysähtymättä kyseenalaistamaan onko edes totta, tai ettei kuulu hylätä vaan tukea. Ihan hirveetä ollu seurata.


    • Kyse ei ehkä olekaan siitä kuinka vähän syö, vaan kuinka vähän liikkuu. Ja mikä on suhde ruoan ravintoarvon ja liikkumisen välillä kulutetun energian määrällä.
      Monipuolista ruokaa ja enemmän LIIKUNTAA ja SÄÄNNÖLLINEN ateriointi (ei välipaloja) ja ruokailu joka kolmas tunti kohtuudella. Nälkää ei pitäisi nähdä, vaikka sekin kyllä lähtee reippaassa liikunnassa. Mutta se ei vain ole hyvä tapa laihduttaa, koska sitten tulee menetetyn ravinnon korvausvaihe, jolloin helposti korvataan tuplasti se mikä voitettiin. Vettä, tai kivennäisvettä runsaasti 2-3l pv.
      100kg painolla on aika rakasta liikkua yhtä paljon, kuin 40 kg:n painolla liikutaan.
      !00 kilon painoiselle liikkuminen on työtä ja 40 kiloisen ilonpitoa.

      • Anonyymi

        Huu, oon nähnyt ton että sitten kun MITÄÄN syö niin yhtäkkiä paino nousee käsittämättömän nopeasti. Mutta eka kerta että kuulen tuosta mikä siinä syy, tai siis mistä kyse. Ohhoh. Kiitos tiedosta.


    • Anonyymi

      Laihduttajan elämä on kurjaa kituuttamista , itse syön paljon herkkuja ja oikeastaan mitä tahdon ja kuin paljon tahdon , se 5-10 kg lisä mikä pysyy tässä tanakassa rungossa on pieni hinta tuosta nautinnosta .

      • Anonyymi

        Kiitos kommentista, kerron eteenpäin. Parantavaa. Syyllistetty kyseistä ihmistä mistään herkuttelusta aikanaan, joka helposti ajaa just siihen että menee epänormaaliks. Tulee sitä mitä anorektikoilla, jos on uyliherkkä tai luulee syövänsä liikaa herkkuja, vaikkei söiskään ja syynä esiim. lääkkeet.


    • Anonyymi

      Pien lauma on kaikkein helpoin 😂🤣😅

    • Anonyymi

      Sokeristahan kaikki johtuu. Tarkemmin sanottuna sokeroituvista hiilihydraateista. Sokeristuminen = kuolema.

      • Anonyymi

        Ihminen ei elä ilman sokeria. Ellei sitä saa ruuasta, maksa valmistaa sitä lihaksista.


      • Anonyymi

        No mut jos ei tuu niitäkään? Jos ei syö mitään?


      • Anonyymi

        Rasvoittuminen = kuolema


    • Anonyymi

      Ikääntyessä painonpudotus alkaa olla yhä vaikeampaa.
      Olen itsekin yrittänyt - jätin pois sokerin, riisin ja perunaa syön vain pari kertaa /kk ja pastaa saman verran, eli harvoin.
      Olen jättänyt pois kaikki maitotuotteet - käytän kaurajuomaa.
      Olen jättänyt pois punaisen lihan - syön kanaa ja kalaa.
      Syön vain kerran päivässä lämpimän aterian, tai jaan yhden annoksen puoliksi ja syön ne molemmat päivän mittaan.
      Leipää olen vähentänyt pariin palaseen vrk.
      Teen rasvassa paistettua ruokaa harvoin, pari kertaa kuussa.
      Käyn tunnin lenkillä joka toinen päivä. Juon vettä kohtuullisesti.
      Paino ei ole pudonnut, mutta ei ole noussutkaan.

      • Anonyymi

        No just. Sähän oot karsinut alle minimin. Miten tuosta vois enää vähentää mitään!!


    • Anonyymi

      Yleensä aineenvaihdunta on melko kova, jos on lihava, ja ruoan vähentämien tietyn rajan alle laihdutta, jota se ei tekisi, jos olisi vähemmän ylipainoa, kun aineenvaihdunta on hitaampaa tai/ja energian määrä on vähempää, sikäli eri asia.
      Jokaiseen lihavuustasoon liittyy oma ruokamääränsä, että jos se on balanssissa, ei liho eikä laihdu, ja jos vähentää taas vähän alle, niin laihtuu lisää, ja se pidetään vakion jatkossakin, vaikka on tosin mahdollista, että voi jokusen kuukauden kuluttua taas lisätä syömistä vähän, ja ei lihoo. Mutta pääsäntöisesti, Suomessa syödään liikaa, varsinkin keski-iässä, kun luullaan, että pitäisi olla aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala, ja siihen tulee usein välillä myös popsiskelua muutta - joka tulisi miinusta muusta. Noin paljon ei kuitenkaan voi enää keski-iässä syödä, varsinkaan, jos ei tee fyysistä työtä, ja se johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta, oli tämän hetken hömppätutkimus asiasta sitten mitä mieltä tahansa, kun ei tarjoa muuta selitystä tilalle.

    • Anonyymi

      Olet syönyt vain liikaa JOS et ole laihtunut.Sinä vain vähättelet syömisiäsi.

      Pistä tarkat määrät ylös.Kalorit ei saa mennä yli 1800 päivässä

      • Anonyymi

        No, lonkalta sanoisin että toisina päivinä sillä hepulla oli kalorit 0, eikä vettäkään menny paljon, tiedän kun vierestä katsoin. Sitten jos laskee keskiarvon/pv vaikka viikolta tai kuukaudelta, niin max 500. Oikeasti lähellä 340/pvä.


    • Anonyymi

      Harrasta liikuntaa niin laihdut.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe