Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minulla on oikeus kuulla Ylestä toivomaani musiikkia

Anonyymi

Miksi mestarillisia suomalasia säveltäjiä kuten Tuukkasta, Saikkolaa, Aaltosta ja Fordellia ei tuoda esille ja nosteta ylös unohduksen hämärästä vaan heidän musiikkinsa lojuu unohdettuna arkistojen kätköissä? jos esim. yle esittäisi heidän musiikkiaan kanavillaan ja areenassa kenties orkesteritkin saattaisivat kiinnostua siitä ja ottaa heidän musiikkiaan ohjelmistoonsa ja mahdollisesti viedä sitä ulkomaille saakka ja kiinnostus heidän musiikkiaan kohtaan saattaisi tämän seurauksena herätä maailmallakin jolloin suomeen saattaisi virrata tekijänoikeustuloja joka ehkä hyödyttäisi koko klassisen musiikin kenttää.

Mutta nyt Yle vain istuu kantanauhatallenteiden päällä ja varoo visusti soittamasta niitä johtuen ilmeisesti siitä että kell onnni on se onnen kätkeköön. Minä olen rintamamiehen poika isäni ammuttua venäläisiä maataistelukoneita syvärillä ja hänestä tuli lopulta KHO:n hallintoneuvos (nyk. oikeusneuvos) tehden myös pitkän uran VR:llä lähettäen mm. satavuotisjuhlajunaa ja oltuaan virallisena syyttäjä rautatiehallituksessa, opettaja rautatieopistossa ja apulaisasianvalvoja kunnes siirtyi korkeimpaan hallinto oikeuteen jossa yleni hallintosihteeristä, esittelijä-ja hallintoneuvokseksi oltuaan myös kansliapäällikkö, suojelujohtaja ja myös virkaylioikeuden sihteeri. näin ollen minulla on oikeus kuulla Ylestä toivomaani suurta suomalaista musiikkia eikä tulla syrjityksi.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Äitini oli varsinaiselta ammatiltaan rautatievirkamies, VR:n ulkomaanosaston vastaava ja aseman ääni joskus kauan sitten kun isäni esti häntä menemästä yliopistoon opiskelemaan mutta sivutoimenaan myös näytteli tv sarjoissa, elokuvissa ja mainoksissa kun oli harrastanut näyttelemistä kerhossa koko ikänsä ja ammattilaiseksikin pyydetty ja soitteli myös pianoa tv.ssä ja oli haastateltavana työnsä puolesta. hänkin nautti välillä klassisen musiikin kuuntelemisesta ja kertoi kuinka hän oli nuorena Lontoossa työssä ollessaan kuullut Wagnerin Tanheuser oopperan ja sen pyhiinvaeltajien kuoron ollessa hänestä niin mahtava. Jouduin kuuntelemaan pienenä paljon hänen pianonsoittoaan.

    • Anonyymi

      Olisin vielä sen sanonut että v. 1925 syntynyt äitini lauloi kuorossa monilla laulujuhlilla ympäri Eurooppaa kuten mm. Bernissä asti ja lauloi mm. rautatieläisten juhlassa ent. messuhallissa, nykyisessä kisahallissa Finlandiaa ja kertomansa mukaan oli pelännyt putoavansa edessä soittavan tuuban sisään. Hän myös itse sepitti eli sävelsi lastenlauluja ja kirjoitti Jukka Kajavan kehumia lastennäytelmiä ja oi melko taitava pianisti nuorempana kuin hänen kaikki muutkin perheessään. Lääkintävääpeli isästään piti tulla kanttori mutta hukkui pimennyksen aikana kun hänet tuupattiin satama altaaseen eikä selvinnyt hyisessä vedessä vaikka oli uimamaisteri ja taitava kerroshyppääjä. Hän pelasti talvisodassa kymmeniä haavoittuneita ja sai ansioistaan vapaudenmitalin.

      Äitini josta tuli aikuisena rautatievirkailijana aseman ääni joskus 70 luvulla ja näytteli monissa mainoksissa, sarjoissa ja filmeissäkin mm. Mikko Niskasen opetuselokuvissa ja täältä tullaan elämä filmissä niin oli pikkulottana Helsingin pommituksissa jo talvisodan aikana ja haavoittuneita auittaessaan haavoittui itse venäläisten pomminsirpaleesta päähänsä ja lähtö oli millien päässä. Eräs pommi jäi myös suutariksi pommisuojan oviaukon viereen eikä räjähtänyt. Äiti oli myös puhelinkopissa juuri silloin kun ensimmäiset pommit putosivat helsinkiin ja lasin sirut vain lentelivät.

    • Anonyymi

      "Minulla on oikeus kuulla Ylestä toivomaani musiikkia"

      niin minullakin, mutta Yle senkuin jemmaa piilossa Sipe Santapukin upea sinfoniaa jota jo ajatellessa katharsis on heti pukkaamassa päälle.

      Myöskään Pekka Pohjolan 1:stä ja valitettavasti myös ainoaksi jäävää sinfoniaa ei ole soitettu, ja nuo kaksi mainittua sinfoniaa nyt sentään ovat ne ainoat todella merkittävät sinfoniat jotka Suomessa on Sibeliuksen 7. sinfonian julki tulon jälkeen tehty.

      • Anonyymi

        Saanen valistaa sinua vakavasti siinä mitkä sinfoniat oikeasti ovat suuria ja merkittäviä teoksia suomessa lähtien Melartinin 6 sinfoniasta joista tehdyt levytykset ovat sinfonioiden lyhennettyjä versioita eivätkä niiden uusia editioita joten kannattaa suhtautua skeptisesti niistä tehtyihin levytyksiin mutta voin kuitenkin esmes suositella Jussi jalaksen komeaa tulkintaa Melartinin 5. sinfoniasta jota minäkin kerran kuuntelin pakahtuneena poltetta rinnassa vaikkakin sekin lienee mutiloitu eikä täydellinen alkuperäisversio jota kuulemma saamieni tietojen valossa ollaan kuitenkin levyttämässä saksalaiselle cpo merkille kuten 6: ttakin sinfoniaa, ensimmäinen kerta laatuaan, sikäli kun tiedän. Itse kuuntelen eilen illalla yle klassiselta Sibeliuksen sinfonioita paljon suurempaa nautintoa tuntien maisteri Sulho rannan sinfonia Piccolaa joka on tyyliltään omintakeista uusklassismia edustava sinfonia jonka erityisesti pezzo tematico ja pezzo umoristico osat ovat vaikuttavia ja syvää tyydytystä tuottavia eikä finaalikaan ole hassumpi taidokkaassa temaattisessa työssä mutta muuan ehdoton lempisinfoniani on Tuukkasen meri sinfonia jota ei ikävä kyllä voi kuunnella kokonaisuudessaan youtubesta tai spotifysta sillä sen laaja lähes impressionistisen pehmeä ihana avausosa loistaa poissaolollaan mutta myös vanhaa Tuukkasta edustava Myrsky osa on vaikuttavan pakahduttava vaahtopäille nousevien maininkien vyöryssä mutta myös Helvi Leiviskän sinfonia on vaikuttava teos ja pitää muistaa että nää kaikki olivat ammattisäveltäjiä eivätkä harrastelijoita kuten mainitsemasi pop muusikot.


      • Anonyymi

        Olen muistaakseni kuullut Youtubesta tuon Pohjolan sinfonian tai osan siitä eikä se vedä sävellysteknisesti saati emotionaaliselta syvyysperspektiiviltään vertoja Erkki Aaltosen, Lauri Saikkolan tai edes Erik Fordellin sinfonioille tai tuskin edes Ringbomin, Ikosen tai Törnenkään kyseisen lajityypin teoksille joita ei ikävä kyllä voi juuri kuunnella mistään.

        Se on mukava klishee ja ikävä kyllä yhä vallalla oleva väärinkäsitys että kansallissäveltäjämme sinfoniat ovat tämän sävellysmuodon parhaat edustajat suomessa mutta näin ei todellisuudessa ole sillä monien muiden edellä luettelemieni säveltäjien sinfonioissa on sävellysteknistä taitoa, emotionaalista syvyyttä ja voimaa huomattavasti enemmän ja voin vain todeta että suorittamieni empiiristen havaintojen mukaan käsitykset edellä mainitun säveltäjän hegemoniasta sinfonisen musiikin alalla ovat vanhentuneita ja aikansa eläneitä uusien tutkimustulosten tuodessa esille uusia todisteita väittämää vastaan sitä mukaa kun unohduksen synkkään yöhön vajonneita sinfonioita tulee päivänvaloon ja saamme oikeaksi havaittua ja hyvää tietoa asian tiimoilta joka päivittää vanhentunita tietoja nykykäsitystä vastaaviksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe