Teijo Joutsela ja Hump/Naantalin puuro/ Mitä kuoleman jälkeen?/ Kovimmat Keräilijät/ Tekojärvi/Souvi

Huomenna - minun tapahtumahorisontistani, nyt - maailmankaikkeuden aika-avaruushorisontista ja viime keskiviikkona - lukijan keskihajonnan mukaan onli päivä, jolloin Naantalissa unikeko polskahtaisi mereen. Nyt on meren tilalla puuroa ja puolivuosisatainen perinne päättyy.

Amerikkalaisesta, kovaa vauhtia kuivuvasta sima- järvestä on alkanut löytyä ruumiita kahmalokaupalla. Eka oli keväällä tyynyrin sisällä ja kaksi muuta myöhemmin löydettyä sen ulkopuolella. Pelikaupunki Las Vegas on ottanut sieltä juomavetensä, joten outo sivumaku on nyt selitetty..
Haamulehti asiasta: https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008968468.html
Amerikkalaiseen kansanperinteeseen kuuluu, että hukkuneet naiset kelluvat oikeinpäin ja miehet väärinpäin. Tämä fakta oli jo Huckleberry Finnin tiedossa.

York, Englannissa on muuten maailman kummituspääkaupunki.

Kun ihmine kokee NDE:n eli herää kuolleista, kertoo hän usein mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Nämä kokemukset ovat moninaiset ja kerrottakoon, että se mitä elämässä silloin tapahtuu on se mitä halutaan/oletetaan tapahtuvan. Meidän kehoruumimme aikanakin tapahtuu niin kuin halutaan. Ajatuksen voima on kuitenkin väärä ilmaus, vaan tuo voima on "voimaton voima" tai "ajatukseton ajatus".

Oletteko katselleet, kun joka päivä roskakanavilta tulee Myytinmurtajien tilalla nykyään: "Amerikan Kovimmat Keräilijät". Siinä ohukainen ja paksukainen kiertävät pakulla kaatopaikalta toiselle. Nyt tuo paksukainen on korvattu ohukaisen veljellä. Paksukainen ei hoitanut hommiaan- oli sairaslomalla toistuvasti "selkänsä" takia. Veti kuvauksissa joka päivä pari pulloa kossua. Ei nähty koskaan pakun ratissa.

Suosittu radiokuunnelma, "Kankkulan Kaivo" oli humpan syntymäpaikka. Sillois Teijo Joutselan Pumppu- Veikot esiintyi kuunnelmassa usein. Se yhtye nousi suursuosioon ja aloitti 50- luvulla Humppa- Veikkoina keikkailun ja levytykset. Kipparikvartetin keikat, kun 60- luvulla vähenivät alkoi Joutsela päätoimisesti laulaa Humppa- Veikoissa. Hän oli käynyt klassisen laulu - ja viulukoulutuksen, mutta mursi kertausharjoituksissa vasemman etusormansa ja näin tulevan huippuviulistin ura katsesi.

Humppa perustuu sotilasmusiikkin ja Humppa- Veikoissakin joka raidalla soi sousafoni, joka on sotilassoittokuntien soitin. Siinä on tuuban ääni, mutta se on helpompi kantaa taisteluolosuhteissa, koska sen kietoutuu soittajan ympärille, kuin anakonda alkuasukkaan. Se on ainut soitin, jonka sisällä soittaja on, jos lasketa kitaran hihnaa.

Tässä hyvä esimerkki sousafonin soinnista "Yö altaalla"- kappaleessa. Tässä tulee myös hyvin esiin aidolle humpalle ominaiset pikku tauot ja potkut. Myös funkissa on samntyyppiset tehokeinot:
https://www.youtube.com/watch?v=eBuYAZ6jyXI
Humppa- Veikot tekivät monia Beatles- sävelmiä suurelle yleisölle tunnetuiksi. Tässä "She Loves You" vuodelta -63. Jee, jee, jee ei oikein sovi klassisen taustan omaavan Joutselan suuhun:
https://www.youtube.com/watch?v=SUJiTvNu-B4
Oma suosikkini on paras versio kappaleesta "Alaska", johon en linkkaa. Ensimmäinen suomalainen ääniäänilevy oli muistaakseni "Jazztyttö". Mykän äänilevyn aika oli ohi ja nyt pystyttiin riimitellä koko kansalle: "Turha on surra, jos ei oo sulla heilaa - pistä nokkas puuteriin ja otsatukkas peilaa." Humppa- Veikot teki tästä myöhemmin humppa- versionsa: https://www.youtube.com/watch?v=w9LwmI_krxU

"Joka pelätyn humpan taitaa,
voi esteet kaikki voittaa
Lyöt rikki vaikka kivistä aitaa -
sua kaikki kunnioittaa No muuta puolustusta en, ma tarvii kuin vain sen!
Joku hyökkää takaa, no maassa hän pian makaa!
Taito suomalainen tää, ei häviölle koskaan jää.
Iskut, tauot jotka teen, osuu joskus kohdalleen."

2

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vegaanit voisivat hyvin käyttää merenpuuroa ryöpättynä kuten irlantilaiset ja japanialaiset merilevää seaweed. saakohan kiksit kun on myrkyllistä? RYÖPÄTÄÄN!

      80-luvun murharyhmä 60-luvun maisemissa. Joku sekaantui mafioson simasuuhun ja tuottaja katosi. Missäköhän tynnyrissä hän on?

      Yorkissa pitää käydä. Jos on lukenut 80-luvun noidan käsikirjaa löytää kummituspaikkoja englannista muualtakin. BOrleyn pappila ja masentunut nunna. esmes

      Ihmisen kuollessa väliaikaikaisesti tai vaipuessaan rajamaastoon aivot toimivat kuten jumala on tarkoittanutkin. Ettei se kuolema niin pelottaisi. Siksi haluaisin kuolla rauhallisesti enkä väkivaltaisesti. Jäisi tuo kaunis hetki väliin jos kuolee rumasti.

      Olen katsonut amerikan kovimpia kyräilijöitä. Siinä vasta ohjelma.

      Skumppaveikkojen jouhisti istui kaivon reunalla ja soitti kunnes lipes ja tippus kaivoon.. Pian Jouhikko soi sielläkin ja yleisö huokaisi helpotuksesta..

      Skumppa perustuu alunperin samppanjaan sitten kuohuviiniin ja vihdoin viimein skumppaan. Sitä voi jalostaa simasta mustaherukanlehdistä tai punaviinimarjoista. Muistakaa reilu hiilihappo että posahtaa. Humppaa voi kuunnella ohessa ja syödä auran homejuustoa.

      Jouhisti unohtui kaivoon ja keksi ja sävelsi siellä kappaleen yö kaivossa. Skumpalla taisi olla jo alunperin osaa tippumiseen.

      Nyt minä jatkan puriinin kusemista maitotölkkiin kun en kihtijalla viitti vessaan mennä. Ärtyy. Mutta parempi taas kuin eilen.

    • "Mead-tekojärvi ei ole ollut täynnä sitten vuoden 1983 jälkeen. Silloin järven pinta nousi ennätyksellisen korkealle, noin 373 metriin merenpinnasta mitattuna."

      Eikös korkeus pitäisi ilmaista järven pohjasta mitattuna? Lähin merenpinta taitaa olla aika kaukana, joten en minä sieltä saakka lähtisi mittaamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe