Missä on sana Kristuksesta, siellä on itse Kristus läsnä.

-
Kuinka ihminen tulee osalliseksi Jumalan vanhurskaudesta? Miten otan vastaan Jumalan Kristuksessa minulle tarjoavan vanhurskautensa? Miten minusta tulee uskosta vanhurskas ihminen?


Paavali lähtee jälleen liikkeelle meille luonnolliselta tuntuvasta uskon vanhurskauden vastakohdasta lain vanhurskaudesta.

Mooseksen kirjoituksiin nojaten Paavali on kyllä valmis hyväksymään, että lain noudattamiseen perustava vanhurskaus antaa ihmiselle iankaikkisen elämän. Mutta sen saavuttaa vain sellainen ihminen, joka noudattaa sitä mitä lain käskyihin on kirjoitettu. ”Jokaiselle, joka niitä noudattaa, ne antavat elämän” (3 Moos 18:5).
Paavali itse kirjoittaa: ”Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää” (Room 2:10).

Mutta lain käskyt ovat ehdottomia, sillä ”kirottu on jokainen. joka ei tee kaikkea, mitä lain kirja käskee” (Gal 3:10; 5 Moos 27:26). Minkäänlaiset kompromissit ja sovittelut eivät ole mahdollisia. Lakia on luettava ja toteltava juuri niin kuin se on kirjoitettu. Mitään ei katsota ikään kuin sormien lävitse.

Hyvää on tehtävä aina eikä pahaa saa tehdä koskaan! Tähän taas ei yksikään ihminen ole koskaan pystynyt. Sen jokainen juutalainen tiesi. Sen tietää myös jokainen joka lukee VT:n historiallisia kirjoja ja profeettoja.

Paavali saattoikin julistaa avoimesti Pisidian Antiokian synagogassa juutalaisille: ”Te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla” (Apt 13:39, KR 38). Galatalaiskirjeessä Paavali vielä avoimemmin sanoo, että ”on selvää, ettei kukaan tule Jumalan silmissä vanhurskaaksi laki noudattamalla” (Gal 3:11).
Laki ei rakenna mitään uskon varaan, vaan nimenomaan lain noudattamisen varaan.

Olisi luullut, että tämä umpikuja johtaisi jokaisen vilpittömän juutalaisen uskon vanhurskauteen. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Usein perussyynä on se, ettei ihminen halua myöntää omaa kyvyttömyyttään noudattaa Jumalan lakia. Ihminen kaikista pettymyksistään huolimatta kuvittelee, että hän pystyy kyllä noudattamaan lain määräyksiä.

jatkuu...

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...jatkoa

      Kuinka toisenlainen onkaan uskon vanhurskas. Jumala on valmis antamaan Poikansa Kristuksen tähden sen lahjaksi jokaiselle ihmiselle. Tällainen lahja voi tuntua ihmisestä mielettömältä tuhlaukselta.

      Mutta lahja on mahdollista ottaa vastaan vain uskomalla Kristukseen, ei ohi Kristuksen. Joka uskoo Kristukseen samalla sitoutuu häneen. Kristuksen persoona tulee hänelle tärkeäksi. Näin pelastavassa uskonvanhurskaudessa loukkauskivenä on aivan kuin kaksi särmää.
      Toinen on sen ilmaisuus ja lahjaluonne ja toinen on Jeesuksen Kristuksen persoona.

      Yhdenkään ihmisen ei tarvitse lähteä etsimään Kristusta jostain äärimmäisen kaukaa – ei korkealta taivaalta eikä syvältä maan uumenista (10:6-7). Sellaiseen korkeuteen ja sellaiseen syvyyteen ei yksikään ihminen pääse. Mutta Kristus onkin tullut taivaan kirkkaudesta maan päälle.

      Hän eli meidän keskellämme yhtenä meistä. Me saatoimme koskettaa häntä (1 Joh 1:1). Nyt hän on myös noussut ylös maan syvyyksistä, kuoleman valtakunnasta, hän elää tänäänkin ja on jokaisen ihmisen helposti tavoitettavissa.

      Kristus tulee nyt jokaista ihmistä kohti sanassaan (10:8). Missä on sana Kristuksesta, siellä on itse Kristus läsnä. Jokainen ihminen voi kuulla ja oppia sen uskon sanan Kristuksesta, jota Paavali on julistanut ja joka on meitä varten talletettuna UT:ssa.

      Meidän aikanamme se tulee lähelle yli 2000 eri kieltä puhuvaa ihmistä heidän omalla äidinkielellään. Se on mahdollista lausua omalla suullaan, sen voi oppia ulkoa (esim. Joh 3:16) ja se voi vallata sydämen (10:8; Ilm 3:20). Juuri tämä sana Kristuksesta synnyttää kuulijan sydämessä uskon (10:17).

      Miten siis ihminen saa omakseen Jumalan vanhurskauden ja pelastuu?

      Roomalaiskirje antaa vastauksen, jossa on kolme asiaa. Ensin Paavali mainitsee suun tunnustuksen ja sydämen uskon. Nämä kaksi kuuluvat kiinteästi yhteen, vaikka on luonnollista ajatella, että ensin syntyy sydämessä usko Jeesukseen, kun ihminen kuuntelee Kristusta julistavaa sanaa. Se täyttää sydämen ja sitten sydämen kyllyydestä suu puhuu.

      Tunnustaa suullaan, että Jeesus Kristus on Herra (kreik.kyrios, hepr. Jahve), merkitsee avointa ja tietoista suostumista ja myöntymistä Jeesuksen auktoriteettiin ja hallintavaltaan omassa elämässä. Juuri tähän juutalaiset eivät alistuneet.

      Jeesus oli heille kivi, johon he kompastuivat ja kallio, johon he loukkasivat itsensä. He eivät ole enää sen jälkeen kansana suostuneet nousemaan ja muuttamaan kantaansa. Jumalaan he kyllä uskoivat, mutta eivät ole halunneet tunnustaa Jeesusta Messiaaksi, Jumalan Pojaksi ja todelliseksi Jumalaksi.

      Näinhän Paavali juutalaisena teki, kun hän rohkeasti ja riemullisin mielin kirjoitti tässä kirjeessä: Kristus ”on kaiken ylläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen!” (Room 9:5). Hän toistaa saman julkisen tunnustuksen Filippiläiskirjeessä: ”Jeesus Kristus on Herra” (Fil 2:11).

      Se on yhteen Jumalaan kiihkeästi uskovan juutalaisen fariseuksen huikea tunnustus.
      -
      ( Ote Olavi Peltolan opetuksesta "Roomalaiskirje 10. luku")

    • Anonyymi

      1Kor.15:22-28 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eväviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. Sillä hänen pitää hallitseman siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle. Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema. Sillä: kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle. Mutta kun hän sanoo: kaikki on alistettu, niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänet valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa. 1Kor.3:23. 11:3

      • -
        Jeesus Kristus on todellinen Jumala ja todellinen ihminen.

        Otamme esille Jeesuksesta Kristuksesta vain kolme tärkeää asiaa. Ensinnäkin hän on Jumala, Jumalan ainosyntyinen Poika. Hän syntyi ihmiseksi Betlehemissä ajanlaskumme alussa.

        Jeesuksen persoona on meille täysin ylivoimainen ilmaistavaksi inhimillisin sanoin ja käsittein. Jeesus on ja jää meille salaisuudeksi. Hän on aina jotain paljon enemmän ja suurempaa kuin mitä pystymme ymmärtämään ja sanomaan. Ainoa oikea asenteemme hänen edessään onkin vaikeneminen ja palvominen! Meidän ei tule selitellä kuka Jeesus on, vaan antaa hänen vallata sydämemme ja koko olemuksemme.

        Kuitenkin ihmisinä uskaltaudumme jotain sanomaan Jeesuksesta. Teemme sen siksi, koska meidänkin ajassamme on monenlaisia Jeesuksesta puhuvia opettajia.

        Voidaksemme erottaa oikeat Jeesuksen todistajat harhauttavista, on meille annettu avuksi ensimmäisten vuosisatojen aikana syntyneet lyhyet ja ytimekkäät uskontunnustukset. Ne sisältävät yhteenvedon Raamatun keskeisimmästä sanomasta.

        Siksi on hyvä kuunnella huolella vanhan Athanasioksen tunnustuksen sanoja Jeesuksesta: "Meidän Herraamme Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on Jumala ja ihminen. Jumala on hän Isän olennosta, ennen kaikkia aikoja syntynyt. Mutta ihminen on hän äitinsä olennosta, ajassa syntynyt. Täydellinen Jumala ja täydellinen ihminen, järjellisellä sielulla ja inhimillisellä ruumiilla. Isänsä vertainen jumaluuden puolesta ja vähempi Isää ihmisyyden puolesta. Ja vaikka hän on Jumalan ja ihminen, ei kuitenkaan ole kahta Kristusta, vaan yksi".

        UT alkaa Jumalan ihmiseksi tulemisesta. Se tapahtui määrättynä aikana (Luuk 2:1-2), määrätyssä paikassa (Matt 2:1,5; Miik 5:1)), tietystä naisesta syntyen (Luuk 1:26-27; 2:6-7; Jes 7:14), poikana, joka sai nimekseen Jeesus (Matt 1:25).

        Jeesuksen sikiäminen Pyhästä Hengestä ja syntyminen neitseestä on kristilliselle uskolle mitä todellisin tapahtuma tässä maailmassa. Se on myös ainutlaatuinen ja ainutkertainen maailman historiassa. Se ei ole toistunut eikä tule toistumaan. Kristillinen kirkko ei voi tästä totuudestaan antaa periksi nykyaikaiselle luonnontieteelliselle ajattelulle. Siinä Jumala vapaalla, kaikesta riippumattomalla teolla on tehnyt mahdottoman mahdolliseksi. Olemme "ilmoitetun salaisuuden" edessä (Room 16:26). Asia on mitä luonnollisin: Äidin kohdussa sikiää Pyhän Hengen vaikutuksesta poika, joka ajallaan syntyy todellisena ihmisenä. Kuitenkin hän on Jumalan Poika - todellinen Jumala. Kyseessä on meille täysin käsittämätön Jumalan teko.

        Tämä ihme osoittaa Jeesuksen ainutlaatuisuuden ihmisten joukossa. Hän ei ole vain langenneen ihmissuvun jäsen, ihminen ihmisten joukossa. Hänen alkuperänsä on hamasta muinaisuudesta. Hän on turmeltuneen ihmiskunnan ulkopuolelta ja vapaa perisynnin vaikutuksesta.
        -
        ( Ote Olavi Peltolan opetuksesta "Yksin Kristus")


      • Anonyymi
        S-Seutulainen kirjoitti:

        -
        Jeesus Kristus on todellinen Jumala ja todellinen ihminen.

        Otamme esille Jeesuksesta Kristuksesta vain kolme tärkeää asiaa. Ensinnäkin hän on Jumala, Jumalan ainosyntyinen Poika. Hän syntyi ihmiseksi Betlehemissä ajanlaskumme alussa.

        Jeesuksen persoona on meille täysin ylivoimainen ilmaistavaksi inhimillisin sanoin ja käsittein. Jeesus on ja jää meille salaisuudeksi. Hän on aina jotain paljon enemmän ja suurempaa kuin mitä pystymme ymmärtämään ja sanomaan. Ainoa oikea asenteemme hänen edessään onkin vaikeneminen ja palvominen! Meidän ei tule selitellä kuka Jeesus on, vaan antaa hänen vallata sydämemme ja koko olemuksemme.

        Kuitenkin ihmisinä uskaltaudumme jotain sanomaan Jeesuksesta. Teemme sen siksi, koska meidänkin ajassamme on monenlaisia Jeesuksesta puhuvia opettajia.

        Voidaksemme erottaa oikeat Jeesuksen todistajat harhauttavista, on meille annettu avuksi ensimmäisten vuosisatojen aikana syntyneet lyhyet ja ytimekkäät uskontunnustukset. Ne sisältävät yhteenvedon Raamatun keskeisimmästä sanomasta.

        Siksi on hyvä kuunnella huolella vanhan Athanasioksen tunnustuksen sanoja Jeesuksesta: "Meidän Herraamme Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on Jumala ja ihminen. Jumala on hän Isän olennosta, ennen kaikkia aikoja syntynyt. Mutta ihminen on hän äitinsä olennosta, ajassa syntynyt. Täydellinen Jumala ja täydellinen ihminen, järjellisellä sielulla ja inhimillisellä ruumiilla. Isänsä vertainen jumaluuden puolesta ja vähempi Isää ihmisyyden puolesta. Ja vaikka hän on Jumalan ja ihminen, ei kuitenkaan ole kahta Kristusta, vaan yksi".

        UT alkaa Jumalan ihmiseksi tulemisesta. Se tapahtui määrättynä aikana (Luuk 2:1-2), määrätyssä paikassa (Matt 2:1,5; Miik 5:1)), tietystä naisesta syntyen (Luuk 1:26-27; 2:6-7; Jes 7:14), poikana, joka sai nimekseen Jeesus (Matt 1:25).

        Jeesuksen sikiäminen Pyhästä Hengestä ja syntyminen neitseestä on kristilliselle uskolle mitä todellisin tapahtuma tässä maailmassa. Se on myös ainutlaatuinen ja ainutkertainen maailman historiassa. Se ei ole toistunut eikä tule toistumaan. Kristillinen kirkko ei voi tästä totuudestaan antaa periksi nykyaikaiselle luonnontieteelliselle ajattelulle. Siinä Jumala vapaalla, kaikesta riippumattomalla teolla on tehnyt mahdottoman mahdolliseksi. Olemme "ilmoitetun salaisuuden" edessä (Room 16:26). Asia on mitä luonnollisin: Äidin kohdussa sikiää Pyhän Hengen vaikutuksesta poika, joka ajallaan syntyy todellisena ihmisenä. Kuitenkin hän on Jumalan Poika - todellinen Jumala. Kyseessä on meille täysin käsittämätön Jumalan teko.

        Tämä ihme osoittaa Jeesuksen ainutlaatuisuuden ihmisten joukossa. Hän ei ole vain langenneen ihmissuvun jäsen, ihminen ihmisten joukossa. Hänen alkuperänsä on hamasta muinaisuudesta. Hän on turmeltuneen ihmiskunnan ulkopuolelta ja vapaa perisynnin vaikutuksesta.
        -
        ( Ote Olavi Peltolan opetuksesta "Yksin Kristus")

        voi kauheeta mitä harhaoppia, ja epöjumalan julkituomista..

        >>Jeesus Kristus on todellinen Jumala ja todellinen ihminen.
        >>

        Helvettiin te epäjumalan palvelijat menette ja sinne te kuulutte!!


    • Anonyymi

      Huomenet ss !

      Yhä jaksaa tuo hengellinen imbesilli ( Jeesus on Herra js ihminen mutta Jeesus ei ole Jumala) räksyttää. Täällä S24 kinastelupalstalla sopii kaikenlaisten wannabe-teologien ja hengellisten typeryksien purkaa paineitaan :-)

      Olavi Peltolan lainaukseen ei ole mitään huomauttamista (hänhän on hengellisesti rakas veljemme. jota helluntailaisetkin arvostavat; hellunfailaiset eivät toki häntä kunnioita, koska Olavi julistustyössään varoitti hellunfailaisuudesta), mutta tuohon Athanasiuksen uskontunnustukseen täydentäisin (jo ihan tämän räksyttäjän kiusaksi) :

      Jeesuksen jumaluuden ja ihmisyyden ykseys ei tapahtunut niin, että jumaluus olisi muuttunut ihmisyydeksi (ml. ihmisyyden syntisyys), vaan Jeesuksessa Kristuksessa jumaluus otti ihmisyyden itseensä.

      Ja näinpä päästäänkin Athanasiuksesta Paavaliin ja gf'ään = 》 Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.

      • Anonyymi

        Samoin nikki S-Seutulainen niin myös Olavi Peltola on luterilaisen kirkon jäsen ja Lutherin kansanmurhiin kiihottajan ja Jeesuksen omin vainoojan, Lutherin kannattaja.
        Häneltäkö Jeesuksen seuraajien pitää ottaa oppinsa, HYI SENTÄÄN!


      • Huomenta vaan,
        ja kiitos viestistäsi Athanasius huomioineen!
        Hm...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Samoin nikki S-Seutulainen niin myös Olavi Peltola on luterilaisen kirkon jäsen ja Lutherin kansanmurhiin kiihottajan ja Jeesuksen omin vainoojan, Lutherin kannattaja.
        Häneltäkö Jeesuksen seuraajien pitää ottaa oppinsa, HYI SENTÄÄN!

        "Nikki" S-Seutulainen ei ole Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäsen -
        eikä minkään muunkaan kirkon!


      • Anonyymi
        S-Seutulainen kirjoitti:

        "Nikki" S-Seutulainen ei ole Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäsen -
        eikä minkään muunkaan kirkon!

        Nikki" S-Seutulainen on täysin luterilaisen kirkon opeissa. Olavi Peltola, jota hän usein lainaa, kirjoittaa: Olen valmistunut 1954 papiksi ja toiminut aluksi seurakuntapappina. Vuodesta 1963 lähtien olen ollut kristillisten järjestöjen palveluksessa. Ennen eläkkeelle siirtymistäni vuonna 1992 olin lähes parikymmentä vuotta Evankelisluterilaisen Lähetysyhdistys Kylväjän koulutussihteerinä.
        Vapaissa suunnissa monesti ihmetellään: Miksi ei Jumala anna herätystä,miksi ei monia tule uskoon? Ei tule, sillä seurakunnassa pitää olla raamit ja kehykset. Jokaisesta ojasta ei pidä juoda eikä jokaisen oppeja pidä ottaa vastaan.
        Seurakunnat olisivat nykyistä paljon terveempiä, jos nostaisit muurit ja portit paikoilleen.
        Muurin nousevat rukouksella ja porttien perustuksen ovat Jumalan Sana ja Sana määrittää kuka tulee seurakuntaa ja kuka opettaa.
        Yhdelläkään seurakunnalla ei ole Jumalan antamaa tarvetta ottaa vastaan luterilaisen murhakirkon oppeja. Kaikki, jotka käyttävät itsestään sana luterilainen ovat joko tietämättään tai tietoisesti osallisia luterilaisen kirkon pahuuten ja harhoihin.


    • Anonyymi

      Raamatun mukaan Jeesuksen kuolemallaan hankkima sovitus ei tule kenenkään osaksi automaattisesti.

      Raamatun mukaan sovitus ja uskon Henki saadaan lahjaksi Kristillisessä kasteessa, kun Jumala pesee syntisyyden siteet pois ja vuodattaa pestyyn sydämeen omaa Henkeän, jonka yski ominaisuus on sydämen eli Hengen usko.

      Kasteessa Jumala pukee ihmisen Kristuksen vanhurskauteen liittämällä ihmisen sielun Kristukseen, eli Kristuksen ruumiiseen. Armosta, ilman ihmisen omia tekoja, joista hän voisi ottaa kunnian itselleen. Kaikki kunnia pelastuksesta kuuluu yksi Jumalalle.

      • Anonyymi

        Helluntailaiset kuvittelevat omien julistuksiensa ja ratkaisujensa, oman uskonsa ja oman vaelluksensa perusteella saavansa sen vanhurskauden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset kuvittelevat omien julistuksiensa ja ratkaisujensa, oman uskonsa ja oman vaelluksensa perusteella saavansa sen vanhurskauden.

        Vanhurskauden ihmiseen tuo kasteen Henki, mikä on uskon Henki, minkä Jumala vuodattaa uuteen, puhtaaseen ja tyhjään sieluun kasteessa Kristuksen omaksi. (Kristillinen yksi kaste) ei lahkokasteissa

        Gal. 5:22

        Mutta Hengen hedelmä on: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävyys, hyvyys, USKO, hiljaisuus, puhtaus.

        Helluntailailaisilla on ihan muita villitsevia hurmoshenkiä, jotka niitä viskoo maahan ja lattialle vaikka konttaamaan penkkien väliin etsimään sitä "Jeesusta".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhurskauden ihmiseen tuo kasteen Henki, mikä on uskon Henki, minkä Jumala vuodattaa uuteen, puhtaaseen ja tyhjään sieluun kasteessa Kristuksen omaksi. (Kristillinen yksi kaste) ei lahkokasteissa

        Gal. 5:22

        Mutta Hengen hedelmä on: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävyys, hyvyys, USKO, hiljaisuus, puhtaus.

        Helluntailailaisilla on ihan muita villitsevia hurmoshenkiä, jotka niitä viskoo maahan ja lattialle vaikka konttaamaan penkkien väliin etsimään sitä "Jeesusta".

        Jeesuksen usko meissä

        Kristukseen liitettävässä kasteessa ihminen saa Jeesuksen Hengen omakseen,
        eli Jeesuksn Totuuden Henki, jonka hän lupasi lähettää helluntaina kasteeseen veden lisäksi.
        Ihminen tuo kasteeseen veden ja Jeesus tuo kasteeseen oman kuolemansa läpikäyneen Henkensä.(Jeesus kastaa)

        "Meillä on sama uskon Henki, josta on kirjoitettu: "Minä uskon, ja siksi puhun."

        1. Kor. 12:13

        Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        Kristukseen kastetulla on Jeesuksen Henki. Jeesus piti Jumalan kymmenen käskyä, kuten meidänkin tulee pitää. Silloin meillä on Jeesuksen Henki asuvaisena meissä.

        Ilm. 14:12

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon. "


    • Anonyymi

      Kristillinen kaste on Jeesuksen kuoleman ja ikuisen elämän osallisuus meissä.

      Mutta minä olen kasteella kastettava, ja kuinka minä olenkaan ahdistettu, kunnes se on täytetty!

      Mutta Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä, mitä anotte. Voitteko juoda sen maljan, jonka minä juon, tahi tulla kastetuiksi sillä kasteella, jolla minut kastetaan?"

      Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?

      • Anonyymi

        Millä kasteella Jeesus kastettiin tuon hetken jälkeen?

        Hän oli jo käynyt Johanneksen kastettavana Jordan virrassa, mutta mihin tulevaan kasteeseen Herra Jeesus vittaa tuossa kohden, eli juuri ennen ristiinnaulitsemistaan?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Jeesus lupaa olla hänen kastekäskyä tottelevien kanssa läsnä ja läsnä tietenkin siinä kasteessa heidän kanssaan joka päivä. Samoin Jeesus lupaa olla läsnä ihmisen syntien tähden läsnä Herran eli Jeesuksen Pyhässä Ehtoollisessa viinin ja leivän muodossa.

      Matt.28
      18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
      19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
      20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen TEIDÄN kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

      • Anonyymi

        No, kerro oletko sinä itse kuuliainen Jeesuksen Kristuksen opetuslapsi?

        Mistä Jeesuksen mukaan kaikki tuntevat ihmisen Jeesuksen opetuslapseksi?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Helluntailiikkeen perustaja ja se opillinen ja hengellinen isähahmo Parham sai oppinsa ja henkensä suoraan Paholaiselta.

      • Anonyymi

        Ajatteletko, että paholainen laittaa ihmisen julistamaan pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta?

        Pelastuksen evankeliumin julsiatminen köyhille, onko se paholaisesta?

        22 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia. ( Luuk 7)

        Paholainen kyllä pyrkii saattamaan uskovia lankeamaan.

        8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. ( 1Piet 5)

        Pahanpuhuminenkin on pahuutta, pahuuden voimista kumpuavaa.

        Pelastuksen evankeliumi ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      Onko vaikeuksia ymmärtää perusasioita?

      Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa.

      Sillä hänessä luotiin KAIKKI, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, KAIKKI on luotu hänen kauttansa ja häneen, 17ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy KAIKKI voimassa. 18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen. 19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi 20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa KAIKKI, hänen kauttaan KAIKKI sekä maan päällä että taivaissa.

      Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, 4 joka tahtoo, että KAIKKI ihmiset pelastuvat ja tulevat tuntemaan totuuden.

      Sillä niinkuin KAIKKI kuolevat Aadamissa, niin myös KAIKKI tehdään eläviksi Kristuksessa,

      Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen.

      Sillä Jumala on sulkenut KAIKKI tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA armahtaisi. 33 Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä! 34 Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa? 35 Tai kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava? 36 Sillä hänestä ja hänen kauttansa ja häneen on KAIKKI; hänelle kunnia iankaikkisesti! Amen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe