YTK ohittaa SAK:n

Anonyymi

YTK:n jäsenmäärä on 506.651 jäsentä 29.7.2022. SAK:n jäsenmäärä kuihtuu vauhdilla ja vuonna 2020 oli 560.000. Jäsenkato on merkittävä ja jos ei vielä niin ainakin pian YTK ohittaa SAK:n jäsenmäärässä.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html
Tämän ovat huomanneet myös ay-aktiivit. YTK:ta haukutaan ja keksitään mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Demareille tyypilliseen tapaan totuus tahtoo unohtua silloin kun aletaan omaa touhua puolustella.
Lakkoja järjestetään ihan vaan siksi, että voidaan esittää ay-uskovaisille miten mahtavaa on olla ammattiliitossa. Ja jäsenet kärsivät nahoissaan ja lompakossaan.
Onneksi yhä suurempi osa työntekijöistä ymmärtää mistä tässä on kyse ja tekee omat ratkaisunsa. Siihenhän heillä on täysi oikeus vaikka työpaikan luottamusmiehet kovasti uhkailevatkin liittoon kuulumattomia.
Oma työurani alkoi 1980-luvulla. Olen ollut työntekijänä, esimiehenä sekä työnantajana. En ole ammattiliittoja tarvinnut eikä ole työkaveritkaan tarvinneet vaikka osa onkin varsin suurta jäsenmaksua maksanut.
Ammattiliitot ovat jäsenkatonsa takia jo paniikissa ja kaikenlainen loanheitto vaan lisii. Työntekijän asemaan noilla loka-kampanjoilla ei ole ainakaan parantavaa vaikutusta. Kannattaa perehtyä asioihin muutenkin kuin liiton lehtiä lukemalla.

15

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan sama vaikka olisit aloittanut työsi 60-luvulla, niin lakon ollessa pääällä, jos töihin pyrit, kuuluit liittoon tai et, tulet ruutatuksi siankusella täytetyn ruutan ja partiomme toimesta.

      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Kesälomat alkavat olla jo ohi ja nyt olisi luottamusmiestenkin taas täydennettävä liukkari-varastoja mahdollisten lakkojen varalta. Tällä kertaa olisi suunnattava Saksan liikkeiden suuntaa, vanhat suosikit Venäjältä ovat ehkä nyt epäkorrekteja.

        Missähän kunnossakaan normaalit luottamusmiehet ovat, tavallinen keski-ikäinen ja ylipainoinen luottamusmies saattaa olla ns kesäterässä ankaran kaljoittelun jälkeen. Voi pumpusta ottaa jos joutuu vihkimään lakkoneitsyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kesälomat alkavat olla jo ohi ja nyt olisi luottamusmiestenkin taas täydennettävä liukkari-varastoja mahdollisten lakkojen varalta. Tällä kertaa olisi suunnattava Saksan liikkeiden suuntaa, vanhat suosikit Venäjältä ovat ehkä nyt epäkorrekteja.

        Missähän kunnossakaan normaalit luottamusmiehet ovat, tavallinen keski-ikäinen ja ylipainoinen luottamusmies saattaa olla ns kesäterässä ankaran kaljoittelun jälkeen. Voi pumpusta ottaa jos joutuu vihkimään lakkoneitsyttä.

        Kyllä liiton pitäisi olla hereillä tässä ja järjestää luottamusmiehilleen ”paluu lakkoon”-kurssit välittömästi. Sisältönä voisi olla ihan liukkareiden tuotetestausta, juna jyskytystä yhteishengen kohottamiseksi (kymmenellä luottamusmiehellä junasta voisi tehdä jyskyttävän ympyrän) jne


      • Anonyymi

        hahaha, ryssän puhetta


    • Anonyymi

      Onnea vaan sulle!
      Kun on ollut asialliset työnantajat!
      Lakkoon meneminen ei ole liiton eikä luottamusmiesten halu eikä tehtävä , työtaistelu halua on ollut paljon enemmän kuin oikeastaan onkaan lakkoiltu , omalla 40 vuoden kokemuksella työelämästä voi sanoa sen.

      Mutta ammattiliittoon kuulun vaikka on iso ja kansainvälinen työnantaja,
      kohtuullinen palkka listan yläpäästä, työterveyspalvelut, vuosibonukset, vuosilahjat, kivat työkaverit joista kuitenkin 95% ainakin ammattiliitossa ja työajat joustavia,
      saattaa kuitenkin se hyväkin työnantaja erehtyä laittomiin toimiin ja niitäkin tässä uran varrella on useita ,esim, laittomaksi todettuja irtisanomisia,
      sovittujen lisien ja palkkojen "unohtaminen" , väärin perustein tehtyjä palkkapäätöksiä, työturvallisuus vastuiden pakoilua sellaisia sattuu mutta lakitupaan vieneitä asioita.

      Kuinkahan paljon maassamme onkaan niitä jotka eivät ole kiinnostuneitakaan mitä heille palkassaan kuuluu kun näitä ammattiliittoja vieroksuavia ihmisiä kuitenkin on työelämässä tekemässä jotain muuta vauraaksi.

      Myös tämä oikeistopopulismi on lisännyt sellaista "pikkaisen rikkaamman perintökultapossun" ajatusmaailmaa ettei olekaan mikään työntekijä, palkansaaja, ammattiliittoa tarvitseva veronmaksaja vaan porvari !
      Kyllä on aika outo tie kun oikeiston ja raha vallan, EK,n iskuihin tavan työtekijä on kuitenkin heikoimmillaan ilman mitään tukea.

    • Anonyymi

      Ehkä ihmiset tulee hyvin palkallaan toimeen ja ovat vaurastuneet ja työnantajat ovat laillisen ja turvallisen, hyväntavan mukaisia ja ansiot liittojen neuvottelemalla tasolla!

    • Anonyymi

      Ei ole tähän päivään mennessä vielä löytynyt kenellekään lojaalia työnantajaa joka auliisti jakelee hyviä palkkoja sekä etuuksia kuin joulupukki.
      Muuta kuin perseidennnuolijoiden puheissa ja kuvitelmissa.
      Lakkoporteilla kyllä luulot pois otetaan ja sitten rikkuri tietää miltä siankusu 2viikkoa haisee kun ei lähde pesemälläkään.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Ansiosidonnainen maksetaan YTK:sta. Liitoilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Pitää olla työttömyyskassan jäsen, että saa ansiosidonnaisen. YTK on suurin kassa.

      Kukaan ei halua lakkoilla. Miksi maksaa kalliita jäsenmaksuja. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä. Kaikille on sama palkka, on liitossa tai ei. Se on yleissitovuus.

    • Anonyymi

      Töihin ei saa mennä lakon aikana, ellet ehdointahdoin halua tulla ruiskutetuksi siankusella.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Kuten aloituksessa kirjoitin; suunta on selvä : https://www.is.fi/politiikka/art-2000009277495.html
      Ihmiset tajuavat, että ammattiliitot ovat johonkin 1950-luvulle jämähtäneitä muinaisjäännöksiä jotka vain aiheuttavat vahinkoa Suomelle ja suomalaisille.

      • Anonyymi

        Mikähän siinä on, että Akavan liittojen jäsenmäärä kasvaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän siinä on, että Akavan liittojen jäsenmäärä kasvaa?

        Pikku porvareista tulossa kunnon punikki-kommunisteja?


    • Anonyymi

      Siitä huolimatta kun lakot laajasti keväällä alkavat, ruiskutamme rikkurit siankiusella ja lietteellä perinpohjaisesti mikäli pyrkivät sortamaan lakkoa ja pyrkimään töihin.
      Se ei ole muuttunut mihinkään sitten 50-luvun ja toimii edelleen.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      SAK:n todellinen jäsenmäärä on pienempi, kun otetaan kuolleet sielut pois rekisteristä. Niitä siellä on tuhansia.

    • Anonyymi

      Miksi kuulua liittoon? Maksaa jotain nettona 250 euroa vuodessa, ei mistään. Sama palkka, kuulut liittoon tai ei. Suurin osa kuuluu liittoon sen takia, että saa sitä kautta ansiosidonnaisen. Heitä on uskoteltu, että liitto maksaa sen. Se on vale. Ansiosidonnainen tulee työttömyyskassan kautta valtion budjetista. Liitoilla ei ole mitään tekemistä se kautta. Liiton kautta voi kuulua liiton työttömyyskassaan. Yli puoli miljoonaa on valinnut, ettei maksa liitoille satoja vuodessa, ei mistään, vaan ovat YTK:n jäseniä. Näin se on. Kukaan ei halua lakkoilla tai tukea lakkoilua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe