Kun kaikki mitä uskot onkin väärennöstä

Koen, että kristinusko on kirkkoisien vesittämä juttu. Yhteys alkuperäiseen sanomaan on kadonnut ja alkukieliseen tekstiin. Olen kokenut hurjia juttuja, jota kukaan kristitty ei ole osannut selittää minulle. Ymmärrän nyt syvällä tasolla että koko yliluonnollinen maailma luonnonhengistä (esim. keijut) lähtien on todellisuutta. Raamattu kyllä puhuu asiasta, alkukielillä kertoessaan valloista ja voimista.

En tiedä, mitä sanoisin. Katselin sellaisen Raamatun tutkijan haastattelun kuin Michael Heiser. Hän selitti, miten esim. kertomus enkelten kapinasta on ihan huuhaa juttu, että alussa olisi ollut joku kapina, kun kerran se ei pidä paikkaansa. Henkimaailma kävi vastarintaan vasta kun Kristus syntyi maan päälle ja teki tiedettäväksi suunnitelmansa.

Kosmisesta taistelusta on valehdeltu. Oikeasti asetelma ei ole mikä kirkkokunta on oikeassa ja mikä väärässä vaan kyse on hyvä versus paha. Alkuperäinen Saatana ei ole Lucifer vaan Ha Satan on yleistermi, joka tarkoittaa vastustajaa. Ilmeisesti joku persoonallinen Saatana ei siis ollut se, joka sai Adamin ja Eevan lankeamaan vaan Beelsebub tai Belial. Tunnustan kyllä, että Lucifer on langennut enkeli, mutta se on ihan oma lukunsa.

Koen, että Goetia-daimonit (ne 72) voivat tehdä mitä lystäävät. Minua eksytti demoni puhumalla raamatullisia asioita. Ne voivat sanoa mitä lystäävät ei siinä ole mitään yleistotuutta tai lakia varjelemassa, etteikö demoni voisi lausua jotain ääneen. Uskoakseni myös on paljon muutakin, monikerroksinen juttu, kaikkea en tässä nyt jaa.

Pointti on siis, että kristityt ovat vuosisatoja uskoneet vesitettyjä valheita ja eläneet niin irrallaan Raamatun totuudesta, ettei ihme uskon romahtaessa. Minunkin meinasi romahtaa. Suurin osa kristityistä on vieläpä uskon pimeällä puolella eli joko puoskareita, lihoneita, vääriä profeettoja tai väärien profeettojen eksyttämiä. En koe turvallisena mennä enää tässä maailmanajassa mihinkään seurakuntaan. Eksyminen on vakava juttu. Onneksi nyt tiedän totuuden.

41

460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulle uskoni on tosiasia, ja koska elämme tällaisessa maailmassa, turvaan Jumalaan joka ikinen päivä. Välimies ihmisen ja pyhän Jumalan välillä on Jeesus, joten hänelle kannattaa rukoilla, viedä asiansa, ja hän rukoilee ne edelleen Jumalalle, joka antaa vastauksen sitten kun hän niin hyväksi katsoo.
      Ihmisen elämä ei pääty kuolemaan, vaan sitten herätetään viimeiselle tuomiolle. Oletko valmis?

    • Anonyymi

      Minusta Raamattu kuvaa vain meidän suhdetta yhteiskuntaan, toisiimme ja elämään. Kirkot hallintoineen ovat kehittyneet ajan ja sivistyksen myötä. VanhaTestamentti on "lakiin ja auktoriteeteihin perustuva". Uusi Testamentti muistuttaa että on hyvä säilyttää vapaus ja elämänilo. Hyvyys ja pahuus ohjaavat aina ihmisiä, mutta niiden suhteen on kyse suhtautumisesta, ei siitä että olisi aina joku tuomari kivittämässä kuten nämä synnintunto-saarnaajat esittävät. Synti tarkoittaa epäaitoa suhdetta elämään ja vie elämänilon. Ei sen merkillisempää. Uskominen ja epäileminen erottamattomina luovat ristiriitoja, mutta suhtauminen asioihin antaa vapauden ja kyvyn elää.

    • Anonyymi

      "Onneksi nyt tiedän totuuden."

      Ja mistä sitten tiedät että juuri se mihin sinä uskot on totta?

      Ja voisi kanssa kysyä että millä perusteella Michael Heiser osoittaa että kertomus enkelten kapinasta ennen Jeesuksen tuloa on ihan huuhaa juttu?

      Ottaen siis huomioon että jos yksi enkeli kapinoi silloin kauan sitten ja puhui Eevalle käärmeen välityksellä, miksei niitä olisi voinut olla pian useampiakin kapinoimassa?

    • Anonyymi

      Onko kristinuskoa olemassakaan??? Eikö Jeesus ollut vain saarnamies ei Jumalan poika. Viekö muka se ihmisen iänkaikkiseen elämään, että uskoo Jeesuksen kuolleen ristillä sen vuoksi, että me kaikki saisimme syntimme anteeksi...

      Kukaan ei edes saa sillä tavalla mitään anteeksi ainakin mitä ihmisen toimintaan tulee. Ihminen vaatii toiselta ihmniseltä jatkuvasti kaikkia sovituksia mitä ihmeellisimmistä asioista ja pikkumaisimmisrta jutuista. jopa nuo tyypit jotka uskovat tuohon Jeesuksen sovitukseen. Äly hoi ja ymmärrys älkää jättäkö.

    • Anonyymi

      Käy Isrelissa missä olin ja asuin.
      Käy ja koe kaikki historialliset paikat,ne saa sydämmemn elämään.
      Et koskaan eksy jos käyt tiet ja polut Israelisissa..
      Ei tarvitse liittyä amerikan roska joukkoihin ei mihinkään uskontoon..
      Uskot vain Rakkauteen !

      • Anonyymi

        Amerikassa on lukumäärällisesti ja prosentteina enemmän uskovia kristittyjä kuin Suomessa. Kuuntele Robert Breakeriä, Geoffrey Grideria, Charles Lawsonia, David Peacockia, Spencer Smithiä, Raymond Thomasia, Chuck Missleriä, Peter Ruckmania. Kun Jeesus pian tempaa omansa seitsemäksi vuodeksi turvaan antikristuksen tieltä, Amerikka suunnilleen lakkaa. Suomessa uskovien ylöstempaus lienee melko huomaamaton asia. Valtionkirkon pulleat papittaret tuskin ovat joukossa mukana. Omatekemiä 'kieliä' hokevat hellarit voisivat miettiä, harjoittavatko uskonnollisuutta saadakseen kavereiden hyväksyntää, vai ovatko tosiaan pelastavassa uskossa. Kukaan ei pelastu omilla teoillaan. Jokainen pelastuu teoistaan huolimatta, jos uskoo Jeesuksen veren sovituksen oman syntisyytensä kohdalle.


    • Anonyymi

      Kristus on vähän liikekannalla. Piakkoin hän on islamin puolella Profeetta Isana ja sen jälkeen luulen että vuoden 2100 jKr hän on Vyasadevana Intian puolella.
      Luin vähän Hare Krishna liikkeen Bhagavatam teosta, jossa puhutaan myös kyvystä luoda menninkäisiä ja keijua.
      2020 mulle tuli hammassärky ja päätin kokeilla Youtubessa 432 Hz soitettua rauhoittavaa ja parantavaa musiikkia ja se tehosi. Tunsin kuinka hammassärky parannettiin. Saman päivän illalla tuli ihanan autuas olo ja koin että minua ollaan tempaamassa taivaaseen. Näin meduusan kaltaisen leijuvan hengen jolla oli kaunis ääni. Se levitti alkuun minuun autuuden tuntua, mutta jostakin syystä pettyi minuun ja ärtyi ja lähti pois. Ehkä en ollut tarpeeksi hengellinen vaan vitsailin liikaa maallisia vitsejä.

      Tarkoitan, että Kristityt ovat jälkeen jääneet tästä puolesta. Kuitenkin vuonna 2100 jKr tienoilla on olemassa ehkä mahdollisuus että Kristikunnassa joku alkaa opettamaan Bhagavatamia. Ainakin Sri Prabhupada on ennustanut Bhagavatamin tuloa lukioihin ja yliopistoihin mahdolliseksi. Juuri tuossa teoksessa muistaakseni toisessa osassa puhutaan keijuista ja mennikäisistä jonkin verran. Jos oikein muistan.....

      Tänä päivänä maailma on kuitenkin saatanan ja pahan vallassa liikaa, jotta voisi saada yhteyden taivaaseen ja parantaminen olisi parantajille vaaratonta työtä.
      Demonit estävät tänä päivänä yhteyden saamista taivaaseen hyvin paljon.

    • Anonyymi

      Raamattu on suurelta osin satua. Jeesusta ei ole ollut historiallisena henkilönä, mikä jo tunnustetaan tutkijoiden piirissä. Jeesus on tarinan sankasi samaan tapaan kuin Robin Hood on köyhien sankari.

      Kummatkin ovat myyttisiä legendoja, mutta eivät todellisia henkilöitä.

      • Anonyymi

        Jeesusta ei ole ollut historiallisena henkilönä, mikä jo tunnustetaan tutkijoiden piirissä. Jeesus on tarinan sankasi samaan tapaan kuin Robin Hood on köyhien sankari.

        On hyvä huudella,kun ei ole käynyt paikan päällä:)


    • Anonyymi

      Olen sitä mieltä että keskustelun aloittaja on imenyt liikaa vaikutteita erilaisista filosofioista ja ideologioista kuten varhaiskristityt ensimmäisellä vuosisadalla kun tosi kristillisyys saastui. Luopumukseen oli suurimpana syynä tietenkin Saatanan eli paholaisen vaikutus mutta myös alkukristittyjen kiihkeästi omaksuma kreikkalaisen Platonin filosofia, joka valtasi laajasti pintaa eksyttäen uskovat. Eksytys oli tuhoisa jatkuen meidän päiviimme saakka.
      Jos emme enää usko Raamatun ilmoitukseen silloin uskomme on turhaa eikä sillä ole käyttöarvoa. Aloittajan kommenteista tulee esiin monia erilaisia filosofisia vaikutteita, jotka ovat sekoittaneet hänen hengellisen identiteettinsä.
      On syytä palata puhtaaseen Raamatun ilmoittamaan totuuteen ja pysyä erossa kaikesta ei Raamatullisesta hapatuksesta. Se on yhtä vaarallista kuten ensimmäisellä vuosisadallakin ja siitä ei hyvää seuraa kun Kristus tulee tarkastamaan seurakuntien hengellisen tilan tulevaisuudessa jopa hyvinkin pian.

      On parempi unohtaa myöskin Michael Heiserin kaltaiset väärät profeetat. Heidän kirjoitustensa lukeminen on vaarallista ja hengellisesti tuhoisaa. Ja tämä on siis alkuperäisen paholaisen ovela tarkoitus juurikin kristityn hengellisyyden tuhoamikseksi ja epäilyksien herättämiseksi Raamatun ilmoituksia kohtaan.
      Jos enkelien kapina hänen mielestään ei ollut totta, silloin et voi uskoa myöskään Jeesukseen joka nimenomaan toi tämän esille selvästi esimerkiksi Ilmestyskirjassa.
      Pitäydy siis pelkästään Raamatun ilmoituksessa tai ajaudut vieläkin syvenpään sankkaan hengelliseen pimeyteen.

      • Anonyymi

        "Luopumukseen oli suurimpana syynä tietenkin Saatanan eli paholaisen vaikutus".
        Jaahas, vaikka koko saatana on allegoriaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luopumukseen oli suurimpana syynä tietenkin Saatanan eli paholaisen vaikutus".
        Jaahas, vaikka koko saatana on allegoriaa.

        Maailmankaikkeuden pimeissä, selittämättömissä mysteereissä asuva pelko on muinaisista ajoista lähtien vastustamattomasti herättänyt ihmisen huomion. Tämä huomio johtuu pelon kokemuksen erityisestä terävyydestä, ja kuten hyvin tiedetään, ilman jännitystä tavallisen ihmisen elämä muuttuu yksitoikkoiseksi ja mauttomaksi. Siksi ja nykyäänkin aavemaiset mysteerit ovat edelleen monien tuhansien ihmisten tarkan tarkkaavaisuuden, joukkojännityksen ja jopa palvonnan kohteena. Kauhuelokuvat, toimintajännärit, mystinen kirjallisuus, spiritistiset seurat ja teoriat "maailmanlopusta" ovat yhä suositumpia. Eikä Antikristuksen mysteeri näytä olevan näistä vähäisin.

        Ihmisiä (erityisesti niitä, jotka eivät ole välinpitämättömiä yliluonnollisesta) ahdistavat kirjaimellisesti profetiat Saatanan lähestyvästä päivästä, jolloin Saatana tunkeutuu maailmaamme. Kirjapenkit ovat täynnä tarttuvia otsikoita, kuten "Omen", "Manaaja", "Demonologia", "Antikristuksen tulo" jne. Televisioruuduilta mahtavat spiritistit julistavat, että pahan voimat ovat jo voittaneet kuusi taistelua hyvää vastaan, ja nyt alkaa viimeinen ja ratkaiseva taistelu. Uskonnolliset johtajat lupaavat ikuista helvettiä kaikille, jotka kiinnittävät ranteeseensa Saatanan numeron (vaikka se olisi vain pankkitilin numero).

        Kontaktorit työskentelevät intensiivisesti kosmoksen mustien energioiden kanssa pelastaakseen ihmiskunnan tulevalta katastrofilta. Kolminkertaiset valkoiset mestaritaikurit kiirehtivät lataamaan amulettisi muinaisten demonien tappavilla voimilla. Joku mutisee tiibetiläistä mantraa, joku tukehtuu suitsukkeiden savuun, joku ripustaa itsensä päästä varpaisiin ristillä, joku sulkee henkisesti mystisen ympyrän, joku kirjoittaa viimeisen paperinpalasen voimakkaita rukouksia kaikkien demonien karkottamiseksi ... Näin ihmisistä tulee pakkomielle ajatuksesta tulevasta Harmagedonista.

        Tietämättömien fanaattisten saarnamiesten vian vuoksi ihmisestä tulee taikauskoinen ja henkisesti sairas. Hän näkee yötä päivää unia numerosta 666, astraalisfäärien seitsemännestä ympyrästä, pahan silmän poistamisesta, karman parantamisesta. Sokeisiin oppaisiin luottamisen vuoksi hän alkaa uskoa pyhästi, että kaikki tämä hölynpöly on taistelua paholaisen, pahan kanssa. Hän valmistautuu antikristuksen tuloon ja haluaa suojella itseään tämän vallalta, mutta hän ei tiedä, että saatana on tullut jo kauan sitten, ja se on juurtunut hyvin sellaisten kurjien ihmisten sydämiin, jotka sekoittavat uskonnon taikauskoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmankaikkeuden pimeissä, selittämättömissä mysteereissä asuva pelko on muinaisista ajoista lähtien vastustamattomasti herättänyt ihmisen huomion. Tämä huomio johtuu pelon kokemuksen erityisestä terävyydestä, ja kuten hyvin tiedetään, ilman jännitystä tavallisen ihmisen elämä muuttuu yksitoikkoiseksi ja mauttomaksi. Siksi ja nykyäänkin aavemaiset mysteerit ovat edelleen monien tuhansien ihmisten tarkan tarkkaavaisuuden, joukkojännityksen ja jopa palvonnan kohteena. Kauhuelokuvat, toimintajännärit, mystinen kirjallisuus, spiritistiset seurat ja teoriat "maailmanlopusta" ovat yhä suositumpia. Eikä Antikristuksen mysteeri näytä olevan näistä vähäisin.

        Ihmisiä (erityisesti niitä, jotka eivät ole välinpitämättömiä yliluonnollisesta) ahdistavat kirjaimellisesti profetiat Saatanan lähestyvästä päivästä, jolloin Saatana tunkeutuu maailmaamme. Kirjapenkit ovat täynnä tarttuvia otsikoita, kuten "Omen", "Manaaja", "Demonologia", "Antikristuksen tulo" jne. Televisioruuduilta mahtavat spiritistit julistavat, että pahan voimat ovat jo voittaneet kuusi taistelua hyvää vastaan, ja nyt alkaa viimeinen ja ratkaiseva taistelu. Uskonnolliset johtajat lupaavat ikuista helvettiä kaikille, jotka kiinnittävät ranteeseensa Saatanan numeron (vaikka se olisi vain pankkitilin numero).

        Kontaktorit työskentelevät intensiivisesti kosmoksen mustien energioiden kanssa pelastaakseen ihmiskunnan tulevalta katastrofilta. Kolminkertaiset valkoiset mestaritaikurit kiirehtivät lataamaan amulettisi muinaisten demonien tappavilla voimilla. Joku mutisee tiibetiläistä mantraa, joku tukehtuu suitsukkeiden savuun, joku ripustaa itsensä päästä varpaisiin ristillä, joku sulkee henkisesti mystisen ympyrän, joku kirjoittaa viimeisen paperinpalasen voimakkaita rukouksia kaikkien demonien karkottamiseksi ... Näin ihmisistä tulee pakkomielle ajatuksesta tulevasta Harmagedonista.

        Tietämättömien fanaattisten saarnamiesten vian vuoksi ihmisestä tulee taikauskoinen ja henkisesti sairas. Hän näkee yötä päivää unia numerosta 666, astraalisfäärien seitsemännestä ympyrästä, pahan silmän poistamisesta, karman parantamisesta. Sokeisiin oppaisiin luottamisen vuoksi hän alkaa uskoa pyhästi, että kaikki tämä hölynpöly on taistelua paholaisen, pahan kanssa. Hän valmistautuu antikristuksen tuloon ja haluaa suojella itseään tämän vallalta, mutta hän ei tiedä, että saatana on tullut jo kauan sitten, ja se on juurtunut hyvin sellaisten kurjien ihmisten sydämiin, jotka sekoittavat uskonnon taikauskoon.

        Valmistaudutte torjumaan hänen hyökkäyksensä, ja hän hallitsee jo sisällänne, nauraa tyhmyydellenne, auttaa teitä ehdottamalla tarvetta ostaa amuletteja, lukea loitsuja, kuunnella tarinoita noitatekniikoista. Kaikki tämä mystinen hölynpöly on itse paholaisen provokaatio. Hän on kaikkien maailmanloppuennusteiden ainoa lähde, hän on kaikenlaisten demoniluokitusten tekijä ja hän lietsoo tätä taikauskoista hysteriaa maailmanlopun ympärillä. Pysykää siis mahdollisimman kaukana hänen uskollisista sanansaattajistaan (olipa heillä sitten kasukoita, valkoisia kaapuja, sahramirobeja tai yksivärisiä pukuja). He ovat Antikristuksen tiedostamattomia profeettoja!

        He maalasivat mielikuvituksellisesti seinälle paholaisen ja lyövät häntä nyrkillä tietämättä, että he tekevät niin sydämissään asuvan todellisen Saatanan yllyttämänä. He taistelevat vain vihollisensa heijastusta vastaan, ja se on hänen tärkein temppunsa. Sydän, jonka päällä istuu ylpeä ego ja jonka ympärillä kiemurtelevat himon, vihan, kateuden, ahneuden, itsekkyyden ja hulluuden myrkylliset hämähäkit, jotka kietovat kaikki sielun ajatukset ja halut tahmeaan synnin verkkoon, on paholaisen valloittamattomin linnake. Harmageddon on siellä mahdollinen, sillä todellinen Saatana on jumalattomuus kaikissa ilmenemismuodoissaan.

        Mutta missä jumalattomuus asuu? Ei maassa, ei yhteiskunnassa, ei filosofiassa, ei tieteessä, vaan ihmisessä itsessään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luopumukseen oli suurimpana syynä tietenkin Saatanan eli paholaisen vaikutus".
        Jaahas, vaikka koko saatana on allegoriaa.

        Pahuuden ongelma oli suuri huolenaihe Zarathustran kaltaisille ihmisille. Zarathustra aloitti saarnaamisensa Intiassa, ja hänellä, kuten monilla karismaattisilla, nykyajan ajattelijoilla, oli kysymys: "Jos Jumala on olemassa, hänen pitäisi olla hyvän lähde, mutta näen, että maailmassa on niin paljon epätäydellisyyttä ja pahaa". Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi.



        Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi. Ne ovat hyvän jumala ja pahan jumala, ja pahan jumalaa kutsuttiin paholaiseksi. Ja kävi ilmi, että Zarathustralaisen näkökulmasta oli toinenkin ongelma - hyvän jumala taisteli jatkuvasti pahan jumalaa vastaan. Myöhemmin kristityt filosofit ottivat tämän ajatuksen omakseen.



        No, meidän on uskottava se, koska ei ole mitään kansallista todistetta siitä, että Jumala on hyvä, eli näemme tässä maailmassa, että meillä on käsitys hyvyydestä, käsitys hyvyydestä, joten yksinkertaisin käsitys, johon ihmiset tulevat luonnollisesti, on se, että maailmassa on kahdenlaisia voimia: hyvä ja paha. Sanotaanpa, että zarathustralaisuudessa sanotaan, että on olemassa Ahriman ja Ahura Mazda, eli on olemassa valovoimia ja pimeitä voimia, tai sanotaanpa, että Vedoissa on Surya ja Asura, jumalten ja demonien ikuinen taistelu, tai, siellä, Saatana ja Jumala kristinuskossa. Niinpä ihminen, sanokaamme, tulee hyvin luonnollisesti siihen tulokseen, että tässä maailmassa, täällä, on varmasti jotain hyvää, valoa, ja massa jotain pimeää, synkkää, epäystävällistä jne. Ja ylipäätään se luonnollinen käsitys maailmasta, joka syntyy se heijastuu esimerkiksi Hollywood-elokuvissa, että on jatkuva taistelu hyvän ja pahan välillä, eli Hollywood-elokuvissa hyvä usein voittaa, mutta käytännössä maailmassa tietysti paha usein jossain määrin voittaa. Usein epäoikeudenmukaisuus, no, koko aineellisen maailman kehityshistoria on taistelua vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, ja Veda sanoo, että jos ymmärrämme karman lain, niin silloin on jo olemassa universaali oikeudenmukaisuus. Ja on melkein mahdotonta havaita älyllisesti Herran kaikkihyvää luonnetta, ja sen havaitsemiseksi tarvitaan luottamusta, ja tämä luottamus on pyhimyksissä, joilla on mystinen kokemus. Ja kun pitkälle kehittyneet mystikot, jotka ovat antaneet monta elämää askeesille, jotka ovat luopuneet aineellisesta maailmasta, he katsovat tavallisen olemassaolon verhon taakse, silloin he eivät älyllisellä tavalla, vaan mystisellä tavalla tuntevat, että on olemassa Lähde, ja se on hyvä, se on rakkaus, se on hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahuuden ongelma oli suuri huolenaihe Zarathustran kaltaisille ihmisille. Zarathustra aloitti saarnaamisensa Intiassa, ja hänellä, kuten monilla karismaattisilla, nykyajan ajattelijoilla, oli kysymys: "Jos Jumala on olemassa, hänen pitäisi olla hyvän lähde, mutta näen, että maailmassa on niin paljon epätäydellisyyttä ja pahaa". Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi.



        Sitten Zarathustra päätteli, että jumalia on itse asiassa kaksi. Ne ovat hyvän jumala ja pahan jumala, ja pahan jumalaa kutsuttiin paholaiseksi. Ja kävi ilmi, että Zarathustralaisen näkökulmasta oli toinenkin ongelma - hyvän jumala taisteli jatkuvasti pahan jumalaa vastaan. Myöhemmin kristityt filosofit ottivat tämän ajatuksen omakseen.



        No, meidän on uskottava se, koska ei ole mitään kansallista todistetta siitä, että Jumala on hyvä, eli näemme tässä maailmassa, että meillä on käsitys hyvyydestä, käsitys hyvyydestä, joten yksinkertaisin käsitys, johon ihmiset tulevat luonnollisesti, on se, että maailmassa on kahdenlaisia voimia: hyvä ja paha. Sanotaanpa, että zarathustralaisuudessa sanotaan, että on olemassa Ahriman ja Ahura Mazda, eli on olemassa valovoimia ja pimeitä voimia, tai sanotaanpa, että Vedoissa on Surya ja Asura, jumalten ja demonien ikuinen taistelu, tai, siellä, Saatana ja Jumala kristinuskossa. Niinpä ihminen, sanokaamme, tulee hyvin luonnollisesti siihen tulokseen, että tässä maailmassa, täällä, on varmasti jotain hyvää, valoa, ja massa jotain pimeää, synkkää, epäystävällistä jne. Ja ylipäätään se luonnollinen käsitys maailmasta, joka syntyy se heijastuu esimerkiksi Hollywood-elokuvissa, että on jatkuva taistelu hyvän ja pahan välillä, eli Hollywood-elokuvissa hyvä usein voittaa, mutta käytännössä maailmassa tietysti paha usein jossain määrin voittaa. Usein epäoikeudenmukaisuus, no, koko aineellisen maailman kehityshistoria on taistelua vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, ja Veda sanoo, että jos ymmärrämme karman lain, niin silloin on jo olemassa universaali oikeudenmukaisuus. Ja on melkein mahdotonta havaita älyllisesti Herran kaikkihyvää luonnetta, ja sen havaitsemiseksi tarvitaan luottamusta, ja tämä luottamus on pyhimyksissä, joilla on mystinen kokemus. Ja kun pitkälle kehittyneet mystikot, jotka ovat antaneet monta elämää askeesille, jotka ovat luopuneet aineellisesta maailmasta, he katsovat tavallisen olemassaolon verhon taakse, silloin he eivät älyllisellä tavalla, vaan mystisellä tavalla tuntevat, että on olemassa Lähde, ja se on hyvä, se on rakkaus, se on hyvä.

        Ajatus yhdestä ainoasta jumalasta ei ollut ainoa olennaisesti zarathustralainen periaate, joka löysi tiensä muihin suuriin uskontoihin, erityisesti kolmeen suureen uskontokuntaan: Juutalaisuus, kristinusko ja islam. Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.


        Jopa ajatus Saatanasta on pohjimmiltaan zarathustralainen.

        Tutkijat uskovat yleisesti, että muinainen iranilainen profeetta Zarathustra (joka tunnetaan persiaksi nimellä Zartosht ja kreikaksi nimellä Zarathustra) eli joskus 1500-1000 eaa. välillä. Ennen Zarathustraa muinaiset persialaiset palvoivat vanhan irano-arjalaisten uskonnon jumaluuksia, joka oli vastine indoarjalaisten uskonnolle, joka myöhemmin tunnettiin hindulaisuutena. Zarathustra kuitenkin tuomitsi tämän käytännön ja saarnasi, että ainoastaan Jumalaa - Ahura Mazdaa, Viisauden Herraa - olisi palvottava. Näin hän ei ainoastaan vaikuttanut Iranin ja Intian arjalaisten väliseen suureen kuiluun, vaan esitteli ihmiskunnalle luultavasti myös sen ensimmäisen monoteistisen uskon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatus yhdestä ainoasta jumalasta ei ollut ainoa olennaisesti zarathustralainen periaate, joka löysi tiensä muihin suuriin uskontoihin, erityisesti kolmeen suureen uskontokuntaan: Juutalaisuus, kristinusko ja islam. Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.


        Jopa ajatus Saatanasta on pohjimmiltaan zarathustralainen.

        Tutkijat uskovat yleisesti, että muinainen iranilainen profeetta Zarathustra (joka tunnetaan persiaksi nimellä Zartosht ja kreikaksi nimellä Zarathustra) eli joskus 1500-1000 eaa. välillä. Ennen Zarathustraa muinaiset persialaiset palvoivat vanhan irano-arjalaisten uskonnon jumaluuksia, joka oli vastine indoarjalaisten uskonnolle, joka myöhemmin tunnettiin hindulaisuutena. Zarathustra kuitenkin tuomitsi tämän käytännön ja saarnasi, että ainoastaan Jumalaa - Ahura Mazdaa, Viisauden Herraa - olisi palvottava. Näin hän ei ainoastaan vaikuttanut Iranin ja Intian arjalaisten väliseen suureen kuiluun, vaan esitteli ihmiskunnalle luultavasti myös sen ensimmäisen monoteistisen uskon.

        Ajatus yhdestä ainoasta jumalasta ei ollut ainoa olennaisesti zarathustralainen periaate, joka löysi tiensä muihin suuriin uskontoihin, erityisesti kolmeen suureen uskontokuntaan: Juutalaisuus, kristinusko ja islam. Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta. Jopa ajatus Saatanasta on pohjimmiltaan zarathustralainen; itse asiassa koko zarathustralaisuuden usko perustuu taisteluun Jumalan sekä hyvyyden ja valon voimien (joita edustaa Pyhä Henki, Spenta Manyu) ja pimeyden ja pahan voimia hallitsevan Ahrimanin välillä. Vaikka ihmisen on valittava, kummalle puolelle hän kuuluu, uskonto opettaa, että lopulta Jumala voittaa, ja jopa helvetin tuleen tuomitut pääsevät nauttimaan paratiisin (vanhan persian kielen sana) siunauksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatus yhdestä ainoasta jumalasta ei ollut ainoa olennaisesti zarathustralainen periaate, joka löysi tiensä muihin suuriin uskontoihin, erityisesti kolmeen suureen uskontokuntaan: Juutalaisuus, kristinusko ja islam. Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta. Jopa ajatus Saatanasta on pohjimmiltaan zarathustralainen; itse asiassa koko zarathustralaisuuden usko perustuu taisteluun Jumalan sekä hyvyyden ja valon voimien (joita edustaa Pyhä Henki, Spenta Manyu) ja pimeyden ja pahan voimia hallitsevan Ahrimanin välillä. Vaikka ihmisen on valittava, kummalle puolelle hän kuuluu, uskonto opettaa, että lopulta Jumala voittaa, ja jopa helvetin tuleen tuomitut pääsevät nauttimaan paratiisin (vanhan persian kielen sana) siunauksista.

        Saatana eli paholainen on yksi länsimaisen juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin perinteiden tunnetuimmista hahmoista. Yllättävää kyllä, tämä olento tuli antiikin maailmassa myöhään. Saatanaa ei löydy juutalaisesta Raamatusta missään täysin pahana olentona. Hän kehittyi Persian Akhamenidien valtakunnan aikana (noin 550 eaa. alkaen), ja tuolloin Persian vallan alla eläneet juutalaiset ottivat hänet omakseen. Hänen virallinen nimensä Saatana juontuu heprean kielen sanasta 'ha-Satan'. Ha tarkoittaa "sitä" ja Saatana tarkoittaa "vastustajaa" tai "vastustajaa". Nimi kuvasi hänen mahdollista tehtäväänsä Jumalan luomistyön vastustajana. Kreikankielinen "diabolos", englanniksi "devil", tarkoitti "syyttäjää", "herjaajaa", mikä taas kuvasi hänen rooliaan. Saatanan käsite syntyi ajan kuluessa ja vaiheittain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatana eli paholainen on yksi länsimaisen juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin perinteiden tunnetuimmista hahmoista. Yllättävää kyllä, tämä olento tuli antiikin maailmassa myöhään. Saatanaa ei löydy juutalaisesta Raamatusta missään täysin pahana olentona. Hän kehittyi Persian Akhamenidien valtakunnan aikana (noin 550 eaa. alkaen), ja tuolloin Persian vallan alla eläneet juutalaiset ottivat hänet omakseen. Hänen virallinen nimensä Saatana juontuu heprean kielen sanasta 'ha-Satan'. Ha tarkoittaa "sitä" ja Saatana tarkoittaa "vastustajaa" tai "vastustajaa". Nimi kuvasi hänen mahdollista tehtäväänsä Jumalan luomistyön vastustajana. Kreikankielinen "diabolos", englanniksi "devil", tarkoitti "syyttäjää", "herjaajaa", mikä taas kuvasi hänen rooliaan. Saatanan käsite syntyi ajan kuluessa ja vaiheittain.

        Persian hallinto ja zarathustralaisuus

        Kun uusbabylonialainen valtakunta valloitti ja tuhosi Jerusalemin (587 eaa.), osa juutalaisista joutui vankeuteen Babyloniaan. Kyros Suuri valloitti babylonialaiset vuonna 550 eaa. ja perusti Persian valtakunnan. Persian valtiokultti oli profeetta Zarathustralin perustama zarathustralaisuus. Pahuutta pidettiin hyvän vastakohtana. Puhdas, hyvä olento Ahura Mazda ("Viisas Herra") oli kaiken lähde, ja sen vastakohtana oli druj, kaaos. Druj henkilöityi Angra Mainyuksi ('valheellinen', 'petos'), joka tunnetaan myös nimellä Ahriman. Taivaat, maa ja kaikki ihmiset kuuluvat tähän napa-alueeseen.

        Kyrus salli juutalaisten palata Jerusalemiin (539 eaa.), vaikka jotkut jäivätkin sinne. He veivät mukanaan monia muinaisen persialaisen uskonnon elementtejä, ja he yhdistivät kaaoksen personifikaation aiempiin näkemyksiin ha-Satanista. Nyt hän oli vain Saatana tai kreikaksi diabolos, paholainen, ja juutalaiset alkoivat osoittaa kaiken pahan Saatanan syyksi Jumalan sijasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persian hallinto ja zarathustralaisuus

        Kun uusbabylonialainen valtakunta valloitti ja tuhosi Jerusalemin (587 eaa.), osa juutalaisista joutui vankeuteen Babyloniaan. Kyros Suuri valloitti babylonialaiset vuonna 550 eaa. ja perusti Persian valtakunnan. Persian valtiokultti oli profeetta Zarathustralin perustama zarathustralaisuus. Pahuutta pidettiin hyvän vastakohtana. Puhdas, hyvä olento Ahura Mazda ("Viisas Herra") oli kaiken lähde, ja sen vastakohtana oli druj, kaaos. Druj henkilöityi Angra Mainyuksi ('valheellinen', 'petos'), joka tunnetaan myös nimellä Ahriman. Taivaat, maa ja kaikki ihmiset kuuluvat tähän napa-alueeseen.

        Kyrus salli juutalaisten palata Jerusalemiin (539 eaa.), vaikka jotkut jäivätkin sinne. He veivät mukanaan monia muinaisen persialaisen uskonnon elementtejä, ja he yhdistivät kaaoksen personifikaation aiempiin näkemyksiin ha-Satanista. Nyt hän oli vain Saatana tai kreikaksi diabolos, paholainen, ja juutalaiset alkoivat osoittaa kaiken pahan Saatanan syyksi Jumalan sijasta.

        Qumraniin (noin 150 eKr.) asettuneen juutalaisen eessalaislahkon kirjoituksissa on ensimmäinen kirjallisuus, jossa luodaan pahan personifiointimenetelmä. Lahkon kirjallisuudessa Saatana ei rinnastettu ainoastaan pahuuteen vaan nimenomaan kaikkiin tai kaikkiin ryhmiin, jotka eivät olleet samaa mieltä heidän omien näkemystensä kanssa, mukaan lukien muut juutalaiset. Heidän tekstiensä mukaan Jumala oli luonut ihmisiin kaksi henkeä: valon tien ja pimeyden tien. Demonit olivat nyt Saatanan hallinnassa; hän lähetti ne riivaamaan pimeydessä eläviä tekemään pahaa. Esseniläiset käyttivät Saatanalle ja hänen asiamiehilleen symbolisia nimiä; Belial (hepreaksi 'arvoton'), joka johtaa "pimeyden poikia" valon poikia vastaan viimeisessä taistelussa (The War Scroll).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Qumraniin (noin 150 eKr.) asettuneen juutalaisen eessalaislahkon kirjoituksissa on ensimmäinen kirjallisuus, jossa luodaan pahan personifiointimenetelmä. Lahkon kirjallisuudessa Saatana ei rinnastettu ainoastaan pahuuteen vaan nimenomaan kaikkiin tai kaikkiin ryhmiin, jotka eivät olleet samaa mieltä heidän omien näkemystensä kanssa, mukaan lukien muut juutalaiset. Heidän tekstiensä mukaan Jumala oli luonut ihmisiin kaksi henkeä: valon tien ja pimeyden tien. Demonit olivat nyt Saatanan hallinnassa; hän lähetti ne riivaamaan pimeydessä eläviä tekemään pahaa. Esseniläiset käyttivät Saatanalle ja hänen asiamiehilleen symbolisia nimiä; Belial (hepreaksi 'arvoton'), joka johtaa "pimeyden poikia" valon poikia vastaan viimeisessä taistelussa (The War Scroll).

        Kuten taivaan enkeleillä ja arkkienkeleillä, meillä on nyt hierarkia ja eri tehtävät Saatanan hovissa. Beelsebub oli yksi helvetin seitsemästä ruhtinaasta, ja se juontaa juurensa muinaisesta kanaanilaisesta jumalasta, joka tunnettiin siitä, että hän hankkiutui eroon kärpäsistä (tautien kantajista). Näin ollen Beelsebub, kärpästen herra.


        Qumranin kääröjen joukossa oli erilaisia apokalyptisia tekstejä. Henokin kirjat kertovat lisää yksityiskohtia "Jumalan pojista". Heidät tuomittiin siitä, että he olivat opettaneet ihmisille metallurgiaa ja magiaa, ja heitä rangaistiin heittämällä heidät taivaasta ja kahlitsemalla heidät ikuisiksi ajoiksi kuiluun (juutalainen käsite Sheolista, kuolleiden maasta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten taivaan enkeleillä ja arkkienkeleillä, meillä on nyt hierarkia ja eri tehtävät Saatanan hovissa. Beelsebub oli yksi helvetin seitsemästä ruhtinaasta, ja se juontaa juurensa muinaisesta kanaanilaisesta jumalasta, joka tunnettiin siitä, että hän hankkiutui eroon kärpäsistä (tautien kantajista). Näin ollen Beelsebub, kärpästen herra.


        Qumranin kääröjen joukossa oli erilaisia apokalyptisia tekstejä. Henokin kirjat kertovat lisää yksityiskohtia "Jumalan pojista". Heidät tuomittiin siitä, että he olivat opettaneet ihmisille metallurgiaa ja magiaa, ja heitä rangaistiin heittämällä heidät taivaasta ja kahlitsemalla heidät ikuisiksi ajoiksi kuiluun (juutalainen käsite Sheolista, kuolleiden maasta).

        Myös 2. vuosisadalla jKr. sekä kristityt että juutalaiset - varhaiset rabbit - sovelsivat syntiinlankeemuskertomukseen uusia käsityksiä. Tällöin käärme tunnistettiin täysin paholaiseksi naamioituneena ja Eeva sai enemmän merkitystä Eedenin ensisijaisena syntisenä. Kaikkia naisia koskevien naisvihamielisten näkemysten vuoksi Eevan ymmärrettiin joutuneen käärmeen viettelemäksi (sen valtavan falloksen vuoksi), ja sitten hän vietteli Aatamin. Rabbiinisessa tutkielmassa Genesis Rabbah Eevan seksuaalinen häpeä on syy siihen, miksi naiset pysyvät verhottuna, ja että kuukautiset olivat rangaistus Aatamin veren vuodattamisesta. Tertullianus, 2. vuosisadalla jKr. elänyt kirkkoisä, väitti, että Eevan kautta kaikki naiset olivat "paholaisen portti" ja Eevan vuoksi "jopa Jumalan pojan oli kuoltava" .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös 2. vuosisadalla jKr. sekä kristityt että juutalaiset - varhaiset rabbit - sovelsivat syntiinlankeemuskertomukseen uusia käsityksiä. Tällöin käärme tunnistettiin täysin paholaiseksi naamioituneena ja Eeva sai enemmän merkitystä Eedenin ensisijaisena syntisenä. Kaikkia naisia koskevien naisvihamielisten näkemysten vuoksi Eevan ymmärrettiin joutuneen käärmeen viettelemäksi (sen valtavan falloksen vuoksi), ja sitten hän vietteli Aatamin. Rabbiinisessa tutkielmassa Genesis Rabbah Eevan seksuaalinen häpeä on syy siihen, miksi naiset pysyvät verhottuna, ja että kuukautiset olivat rangaistus Aatamin veren vuodattamisesta. Tertullianus, 2. vuosisadalla jKr. elänyt kirkkoisä, väitti, että Eevan kautta kaikki naiset olivat "paholaisen portti" ja Eevan vuoksi "jopa Jumalan pojan oli kuoltava" .

        Myös kreikkalaiset filosofit, kuten Herakleitos ja Pythagoras, pitivät Zarathustran ajatuksista. Herakleitos oli keisari Dareioksen hovifilosofi, ja hän johdatti logos-periaatteensa Zarathustran kirjoituksista. Platon mainitsi nämä kaksi filosofia suurimmiksi vaikutteikseen.

        Persialaiset uskonnolliset ajatukset tulivat Roomaan Mithrasan-kultin kautta, joka oli zarathustralaisuuden esoteerinen haara ja jonka keskiössä oli Mithras messiaanisena pelastajahahmona, joka toimi välittäjänä hyvän ja pahan voimien välillä. Mithralaisuus nousi nopeasti Rooman valtakunnan suosituimmaksi uskonnoksi, koska se vetosi sotilaisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös kreikkalaiset filosofit, kuten Herakleitos ja Pythagoras, pitivät Zarathustran ajatuksista. Herakleitos oli keisari Dareioksen hovifilosofi, ja hän johdatti logos-periaatteensa Zarathustran kirjoituksista. Platon mainitsi nämä kaksi filosofia suurimmiksi vaikutteikseen.

        Persialaiset uskonnolliset ajatukset tulivat Roomaan Mithrasan-kultin kautta, joka oli zarathustralaisuuden esoteerinen haara ja jonka keskiössä oli Mithras messiaanisena pelastajahahmona, joka toimi välittäjänä hyvän ja pahan voimien välillä. Mithralaisuus nousi nopeasti Rooman valtakunnan suosituimmaksi uskonnoksi, koska se vetosi sotilaisiin.

        Mithran (auringon) sanottiin kuolevan joka vuosi talvipäivänseisauksen aikaan ja syntyvän uudelleen joulukuun 25. päivänä. Mithrasilla oli myös kaksitoista opetuslasta, jotka vastasivat vuoden kahtatoista kuukautta (on myös mielenkiintoista huomata, että vedalaisissa kirjoituksissa on maininta kahdestatoista Ādityasta - auringonjumaluudesta, jotka edustavat vuoden kahtatoista kuukautta. Mitra on yksi näistä jumaluuksista).

        Mithras-kultin pappeja kutsuttiin ..., ja he käyttivät rituaaleissa värikkäitä hattuja ja silkkiä. Suosituin mithralainen rituaali koostui maailmankaikkeuden luomista symboloivan härän uhraamisesta. Ajan myötä sonnin tappamisesta luovuttiin, ja vihityille annettiin viiniä ja leipää, jotka symboloivat rituaalisen uhrin verta ja ruumista.



        Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.

        JOTEN KOKO SAATANAN KÄSITE ON OTETTU SIELTÄ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mithran (auringon) sanottiin kuolevan joka vuosi talvipäivänseisauksen aikaan ja syntyvän uudelleen joulukuun 25. päivänä. Mithrasilla oli myös kaksitoista opetuslasta, jotka vastasivat vuoden kahtatoista kuukautta (on myös mielenkiintoista huomata, että vedalaisissa kirjoituksissa on maininta kahdestatoista Ādityasta - auringonjumaluudesta, jotka edustavat vuoden kahtatoista kuukautta. Mitra on yksi näistä jumaluuksista).

        Mithras-kultin pappeja kutsuttiin ..., ja he käyttivät rituaaleissa värikkäitä hattuja ja silkkiä. Suosituin mithralainen rituaali koostui maailmankaikkeuden luomista symboloivan härän uhraamisesta. Ajan myötä sonnin tappamisesta luovuttiin, ja vihityille annettiin viiniä ja leipää, jotka symboloivat rituaalisen uhrin verta ja ruumista.



        Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.

        JOTEN KOKO SAATANAN KÄSITE ON OTETTU SIELTÄ.

        Kristinusko perustui alun perin jälleensyntymiseen. Jeesuksen ensimmäiset seuraajat tiesivät sielun jälleensyntymisestä, ja samat katarit sanoivat, ettei helvettiä ollut olemassa, vaan että helvetti oli jatkuva uudestisyntyminen uuteen ruumiiseen. Ja jopa pääuskonto, jonka arkkitehti Paavali rakensi, perustui jälleensyntymisen ajatukselle, koska Paavali itse kuului luokkaan, jossa tämä ajatus hyväksyttiin. Ennen kristinuskoa hän oli fariseus, joka vain tunnusti jälleensyntymistä.
        Kaikki profeetat puhuivat jälleensyntymisestä, kristityt ja ensimmäiset muslimit tiesivät siitä. 500 vuotta Jeesuksen Kristuksen lähdön jälkeen reinkarnaatio kiellettiin virallisesti. Se tuli tielle, koska se oli epämukava ilmiö, joka vaati selityksiä, yksityiskohtia, tarinoita siitä, miten se tapahtui. Papit eivät yksinkertaisesti halunneet ihmisten tietävän kuolemanjälkeisestä elämästä, koska tämä tieto poisti välikädet kokonaan. Jokainen, joka tietää, miten hengellisen pelastuksen prosessi tapahtuu, ymmärtää, että hänen on tehtävä työtä itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko perustui alun perin jälleensyntymiseen. Jeesuksen ensimmäiset seuraajat tiesivät sielun jälleensyntymisestä, ja samat katarit sanoivat, ettei helvettiä ollut olemassa, vaan että helvetti oli jatkuva uudestisyntyminen uuteen ruumiiseen. Ja jopa pääuskonto, jonka arkkitehti Paavali rakensi, perustui jälleensyntymisen ajatukselle, koska Paavali itse kuului luokkaan, jossa tämä ajatus hyväksyttiin. Ennen kristinuskoa hän oli fariseus, joka vain tunnusti jälleensyntymistä.
        Kaikki profeetat puhuivat jälleensyntymisestä, kristityt ja ensimmäiset muslimit tiesivät siitä. 500 vuotta Jeesuksen Kristuksen lähdön jälkeen reinkarnaatio kiellettiin virallisesti. Se tuli tielle, koska se oli epämukava ilmiö, joka vaati selityksiä, yksityiskohtia, tarinoita siitä, miten se tapahtui. Papit eivät yksinkertaisesti halunneet ihmisten tietävän kuolemanjälkeisestä elämästä, koska tämä tieto poisti välikädet kokonaan. Jokainen, joka tietää, miten hengellisen pelastuksen prosessi tapahtuu, ymmärtää, että hänen on tehtävä työtä itse.

        https://www.youtube.com/watch?v=bhpaZm9mDAM&t=12s
        Sensuroitu.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja tämä on siis alkuperäisen paholaisen ovela tarkoitus juurikin".
        Vaikka koko saatanaa ei edes ole olemassa.

        "On syytä palata puhtaaseen Raamatun ilmoittamaan totuuteen"
        Miksei Koraanin, Tooran tai Avestan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On syytä palata puhtaaseen Raamatun ilmoittamaan totuuteen"
        Miksei Koraanin, Tooran tai Avestan?

        "Olen sitä mieltä että keskustelun aloittaja on imenyt liikaa vaikutteita erilaisista filosofioista ja ideologioista kuten varhaiskristityt ensimmäisellä vuosisadalla kun tosi kristillisyys saastui."
        Entäs tämä?
        https://www.kotimaa.fi/artikkeli/ville-makipelto-tutkimus-tuo-noyryytta-raamatuntulkintaan/
        Mitään Vanhan testamentin teksteistä ei ole kirjoitettu yhdeltä istumalta. Niiden taustalla on monia lähteitä, ja tekstejä on muokattu useita sukupolvia, Ville Mäkipelto sanoo.
        Joosuan puhe on vaihtunut Jumalan puheeksi

        Mäkipelto tutkiikin tekstien toimitushistoriaa, sitä, miten tekstit ovat aikojen saatossa muovautuneet. Joosuan kirjan kirjureista, jotka ovat kopioineet ja muokanneet käsikirjoituksia, tiedetään henkilöinä hyvin vähän.

        – Kirjurit kuuluivat yhteiskunnan eliittiin, sillä luku- ja kirjoitustaito ei ollut yleistä.

        Tavallisena työpäivänä Mäkipellolla on edessään erilaisia käsikirjoituksia: masoreettinen teksti, johon meidän tuntemamme Raamattukin pohjautuu, Vanhan testamentin kreikankielinen käännös eli Septuaginta ja Qumranin yhteisön säilyttämät tekstit. Käsikirjoituksia vertailemalla esiin alkaa nousta selkeitä eroja.

        Joosuan kirjan peruspoljento on sotaisa.

        – Mooseksen seuraajaksi valittu Joosua johdattaa Israelin kansan luvattuun maahan ja valloittaa alueen heimot. Kirjassa on paljon väkivaltaisia kuvauksia. Yksi tunnetuin niistä on Jerikon kaupungin hävittäminen, Ville Mäkipelto kuvailee.

        Kirjan loppupuolella maa jaetaan Israelin heimoille. Loppuun on myös sijoitettu Joosuan puheita, joihin Mäkipelto on keskittynyt. Puheiden tekstihistoriassa on erityisen paljon muutoksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olen sitä mieltä että keskustelun aloittaja on imenyt liikaa vaikutteita erilaisista filosofioista ja ideologioista kuten varhaiskristityt ensimmäisellä vuosisadalla kun tosi kristillisyys saastui."
        Entäs tämä?
        https://www.kotimaa.fi/artikkeli/ville-makipelto-tutkimus-tuo-noyryytta-raamatuntulkintaan/
        Mitään Vanhan testamentin teksteistä ei ole kirjoitettu yhdeltä istumalta. Niiden taustalla on monia lähteitä, ja tekstejä on muokattu useita sukupolvia, Ville Mäkipelto sanoo.
        Joosuan puhe on vaihtunut Jumalan puheeksi

        Mäkipelto tutkiikin tekstien toimitushistoriaa, sitä, miten tekstit ovat aikojen saatossa muovautuneet. Joosuan kirjan kirjureista, jotka ovat kopioineet ja muokanneet käsikirjoituksia, tiedetään henkilöinä hyvin vähän.

        – Kirjurit kuuluivat yhteiskunnan eliittiin, sillä luku- ja kirjoitustaito ei ollut yleistä.

        Tavallisena työpäivänä Mäkipellolla on edessään erilaisia käsikirjoituksia: masoreettinen teksti, johon meidän tuntemamme Raamattukin pohjautuu, Vanhan testamentin kreikankielinen käännös eli Septuaginta ja Qumranin yhteisön säilyttämät tekstit. Käsikirjoituksia vertailemalla esiin alkaa nousta selkeitä eroja.

        Joosuan kirjan peruspoljento on sotaisa.

        – Mooseksen seuraajaksi valittu Joosua johdattaa Israelin kansan luvattuun maahan ja valloittaa alueen heimot. Kirjassa on paljon väkivaltaisia kuvauksia. Yksi tunnetuin niistä on Jerikon kaupungin hävittäminen, Ville Mäkipelto kuvailee.

        Kirjan loppupuolella maa jaetaan Israelin heimoille. Loppuun on myös sijoitettu Joosuan puheita, joihin Mäkipelto on keskittynyt. Puheiden tekstihistoriassa on erityisen paljon muutoksia.

        Jatkuvasti on puhuttu siitä, että Raamattua on muutettu. Samoin on aikoinaan tehty dokumentti, jonka mukaan islam ja buddhalaisuus eivät myös ole sitä, mitä ne alun perin olivat. Onko kaikista maailman alkuperäisistä teksteistä ylipäätään mitään jäljellä vai onko niitä kaikkia muutettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On syytä palata puhtaaseen Raamatun ilmoittamaan totuuteen"
        Miksei Koraanin, Tooran tai Avestan?

        Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.

        JOTEN KOKO SAATANAN KÄSITE ON OTETTU SIELTÄ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsitteet taivaasta ja helvetistä, tuomiopäivästä ja maailman lopullisesta ilmestymisestä sekä enkeleistä ja demoneista ovat kaikki peräisin Zarathustran opetuksista sekä niiden innoittamasta myöhemmästä zarathustralaisesta kirjallisuudesta.

        JOTEN KOKO SAATANAN KÄSITE ON OTETTU SIELTÄ.

        Kun kaikki mitä uskot onkin väärennöstä
        Ei kai nyt ihan kaikki.


    • Anonyymi

      Tää jeesus ja jumala usko on mielisairaitten juttuja olen itse lääkärin dianoosin mukaan 100%invaludi
      Teidän täytyy etsiä vastauksia muualta
      Kuten sanoin olen lääkärin mielestä 100%invalidi
      Olen lapsesta asti rukoillut jumalaa isää poikaa ja pyhää henkeä. Mutta tilanne on nyt tämä että tämä meidän rakas lääkärimme on kaapannut kaiken vallan itselleen.
      En tiedä miksi taivaan isä on suostunut siihen.
      Mutta minut tämä rakas lääkärimme totesi mielisairaaksi
      Kuten sanoin olen lapsesta asti ollut usossa olen kohta 46v.
      Tiedän kyllä että taivaan isälläkin on vaikeitta aikoja .
      Kuten raamatussa sanotaan jumalan hulluus on ihmisviisautta parempi. Tämä riittää nyt .

    • Anonyymi

      Miten koet Islamin? Onko sama tarina?

    • Anonyymi

      "Ymmärrän nyt syvällä tasolla että koko yliluonnollinen maailma luonnonhengistä (esim. keijut) lähtien on todellisuutta."

      Jaa siis kokemuksiesiko takia? Se että jokin näyttää mielessäsi todelta eo tarkoita että se on edes totta. Kyllä jotkut demonit voi saada ihmisen kuvittelemaan että se lentää ympäri maailmankaikkeutta jossain avaruusaluksessa. Vaikka on siis vain kotona omassa sängyssä ollut koko ajan. Niiden jutut on paskaa alusta loppuun.

      Ainakin jos sulle jotkut Goetia-daimonit muka puhuvat. Vaikka tälläiset tarinasi olisivatkin totta, se ei tarkoita että mitä olet kokenut tai kuullut on totta. Oli se sitten kuka tai mikä tahansa joka sulle väittää jotain, siltä voi vaatia samat todisteet mitä odottaisit jossain oikeudenkäynnissä.

    • Anonyymi

      🍿mums, melkein tukehduin popcorniin kun nauroin ihan katketakseni.
      Että tämä kansa on pihalla.

      Melko tarkkaan parin tuhannen vuoden välein sama stoori. Tuli tyyppi, ei suostu kuolemaan, selittää kummaa juttua joka kannattaisi kuunnella.

      Ja sit siihen sotketaan nämä alkutarinat, origin stories. Eivät edes liity toisiinsa.

      Te typerykset. Olette kaikki väärässä. Varmasti ja aina. Välillä hävettää kuulua samaan lajiin teidän kanssa.
      Oon käynyt täällä Suomi24 hölinöissä nyt kaksi päivää. Tää riittää. Tajusin, että tänne on koostunut se typerin pohjasakka tältä niemeltä. Jos taas tämä on otanta koko maasta, niin ei edes mikään Jumala kykene meitä enää auttamaan ja se miksi tämä maa on jo näin hajalla ja politiikka paskana sai juuri selityksen. Ansaittu kohtalo. Poistun naureskelemaan muualle. Olette ansainneet toisenne.

      • Anonyymi

        Olet siis viisain ihminen koko planeetallamme. Onnittelut siitä!


    • Anonyymi

      Oikeassa olet että Kristityt ovat uskoneet vesitettyjä valheita..(kirkkokunnat, messut).Kaukana raamatun totuudesta. Lusifer on ex-valonkantaja, yksi korkeimmista enkeliruhtinaista ennen ihmisen luomista, hallitsi maapalloa ja hallitsee edelleen Aadamin ja evan lankeemuksen jälkeen.
      Olet oikeassa, valtaosa kristityistä ei ymmärrä raamatusta puoliakaan, mitä sielä oikeasti sanotaan.
      Tarkenna miten Lusifer on eri juttu!? koska kaikki kiteytyy tähän langenneeseen persoonaan jolla monta nimeä.
      Ne 72-demonia..oletko koskaan edes ajatellut rukoilla, pyytää jeesukselta ohjausta koska et hänen nimeään maininnut kirjoituksessasi.

    • Anonyymi

      Olet huolissaan uskontojen romahtamisesta. Raamatuss
      On ettei yeshua tule ennenkuin luopumus tapahtuu.
      Jossain hengellisessä kirjoituksessa sanottiin meidä
      Pitää opetella messiaan oikea nimi. Tämä yeshua tietääkseni on hepreaksi hänen nimensä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe