Syö vähemmän liiku enemmän

Anonyymi

Tämä on hyvin yksinkertainen ohje mikä pitäisi toimia painonhallinnassa ja laihduttamisessa.
Syö vähemmän ja liiku enemmän.Jos et ole liikkunut yhtään lihomisesi syy on liikunnan puute ja jos olet syönyt liikaa lihomisen syy on liika syöminen.

Jos syy on kummassakin pitää tehdä muutos kumpaankin asiaan.
Ei siinä auta miettiä turhia asioita esim saako hiilihydraatteja syödä tai herkkuja.Totuus on se että kaikkia saa syödä.

Ihminen lihoo vain silloin kun syö liikaa.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietenkin sitä voi miettiä miten pitäisi syödä,mutta tämä on se juttu että ihminen lihoo vain silloin kun syö liikaa.

      • Anonyymi

        Asiaa on tutkittu ja löydetty huomattavia aineenvaihdunnallisia eroja ihmisillä. Asia ei ole aivan simppeli. Helppohan se on kukkakeppien väittää.


    • Anonyymi

      Sitä SAA syödä aivan kaikkea mitä maa päällään kantaa.Sitä lihoo vain silloin JOS syö liikaa.

      • Anonyymi

        Elkää syökö liikaa,muuten siitä lihoo.


    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt, että jos laihdutus ei onnistu, miksi pitää sitten ostaa kassikaupalla epäterveellistä paskaa. Eikö löydy kultaista keskitietä?

      • Anonyymi

        Löytyisikö kultainen terveys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyisikö kultainen terveys?

        Jos jotain sarkasmia yritit, niin haista vadelma.


    • Anonyymi

      asia on juuri näin. ja kun syö kunnollista hyvälaatuista ruokaa (ei tarkoita kallaista) vaan vähä rasvaista jne.. niin ei tarvitse olla nälissäänkään .
      Mutta jos ahmii paska ruokaa ,eikä liiku niin turpoaa kuin syöttö porsas .

      maailman kovimpien lajien harrastajat Hiihtäjät ja vapaa ottelijat on kaikki ihanne painossa vaikka Hiihtäjät syö aivan uskomattomia määriä ruokaa ,mutta juju on siinä että ne kuluttaa sen mitä syö.

      Meillä on valtionvarain Ministeri joka on hyvä esimerkki miten käy kun syö enemmän kuin tienaa ..eikö kuluttaa painoa on tupalten mitä siihen mittaan saisi olla..
      Miten voisi ajatella että Suomen valtion taloutta hoidettaisiin niin että ei kuluteta enempää kuin tienataan....ei mitenkään ja siksi valtio velkaantuu kun taloutta hoidetaan samoilal periaatteilla kuin Minsiteri omaa kuntoaan.

      • Anonyymi

        sitten meillä on urheilulajeja joissa ei tarvitse paljon liikkua niin siellä pärjää läskikin esim. jääkiekko jossa muutaman nimuutin välein pääsee vaihtoon huohottaan tai moukarin heitto tms.. miettikää hiihtäjiä ja niiden treeniä tai 50 km hiintoa kun ne menee metsässä mopon vauhtia pakkasella vähillä vaateilla, vaateiden vähyys jo sanoo sen että liikunta pitää olla kokoajan huipussaan ,muutenhan paleltuisi.

        ja onhan ammateja joissa pitää olla ihanne painossa jos meinaa työt hoitaa kunnolla esim. raksa miehet..vaikka on seilläkin lihavia lusmuja jotka ei tee töitänsä kunnolla. tai Thaimaalaiset marjan poimijat jotka poimii jopa 10-20 kertaisen määrän tavaliseen poimijaan verrattuna siellä voi läskejä mukana kantaa kun marjoja metsästä lähdetään hakemaan ja rahaa tienaamaan.


    • Anonyymi

      Tässä on myös aineenvaihdunnasta kysymys. Olen painanut toistasataa kiloa 9 vuotta. Nytkin on sataviis kiloa painoa päällä vaikka on lämmin kesä, hikoilen ja liikun.

    • Anonyymi

      Tarkempi huomautus siihen että jos harjoittaa raskasta liikuntaa niin samana päivänä tulee suurentaa annoskokoja.

    • Anonyymi

      Näin juuri, ei oo kukaan syämättä lihava
      Ja kun kävelee parikin tuntia päiväs niin kyllä siinö varmasti laihtuu
      Ei oo mitäön ydinfysiikkaa laihduttaminen

    • Anonyymi

      "Tämä on hyvin yksinkertainen ohje mikä pitäisi toimia painonhallinnassa ja laihduttamisessa."

      Vaan kun ei toimi-tuomittu epäonnistumaan.

      • Anonyymi

        Olisiko ketodieetti toimiva ratkaisu? Ovatko kaikki hiilihydraatit sokereita? Myydäänkö kioskilla moponkorjaustarvikkeita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko ketodieetti toimiva ratkaisu? Ovatko kaikki hiilihydraatit sokereita? Myydäänkö kioskilla moponkorjaustarvikkeita?

        "Myydäänkö kioskilla moponkorjaustarvikkeita?"

        Onko teillä tyhmyys sukuvika??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myydäänkö kioskilla moponkorjaustarvikkeita?"

        Onko teillä tyhmyys sukuvika??

        "Onko teillä tyhmyys sukuvika??"

        Teidän suvussanne ilmeisesti ei ole. Vain sinä olet poikkeus.


    • Anonyymi

      ".....sitten meillä on urheilulajeja joissa ei tarvitse paljon liikkua niin siellä pärjää läskikin esim. jääkiekko jossa muutaman nimuutin välein pääsee vaihtoon huohottaan tai moukarin heitto tms.."

      Kiitos tästä, meni kahvit näppikselle. Nauratti mukavasti.

      Näytä meille moderni 2020-luvun ammattijääkiekkoilija, joka pärjää lajissaan olemalla läski. Taidat muistaa aikoja 1960-70 -luvuilta, jolloin laji oli vielä melko uusi, kypärää ei käytetty ja tupakka suupielessä oli must-and-cool.

      Moukarinheitto on voima-, taito- ja tekniikkalaji, naisilla ja miehillä hieman erilainen. Miesten moukari painaa noin 7,3 kiloa eli tavallinen ämpäri lähes täynnä vettä. 80 m heittoon vaaditaan lähtönopeudeksi noin 30 m/s eli lähes 110 km/h.

      Maa kiertää Aurinkoa, eikä Maa kierrä Aurinkoa - kumpiko niistä painaa enemmän? Moukarinheittäjä tarvitsee suurta laji- ja maksimivoimantuottokykyä. Näiden lisäksi heittäjän kyky pyöriä nopeasti ja taitavuus (kuten lihashallinta ja koordinaatiokyky) ovat tärkeässä roolissa. Usein heittäjät ovat isokokoisia, voimakkaita ja nopeita, ja heidän lihaksissaan on paljon nopeasti supistuvia lihassoluja. Heiltä löytyy valtavasti "räjähtävää" voimaa, kuten myös muilta heittäjiltä.

      Voima ja vastavoima. Heittäjä joutuu vastustamaan suuria voimia heiton aikana ja siksi heittäjän aiheuttama vastavoima on erityisen tärkeää heiton tasapainon kannalta. Välineeseen kohdistuvat voimat ovat heiton aikana painovoima sekä moukarin varsivoima (keskipakoisvoima), sekä pieni määrä aerodynaamisia voimia. Varsivoima on voima, joka välittyy heittäjästä varren avulla moukarin päähän. Moukarin varsivoima aiheuttaa vedon, johon heittäjän on vastattava. Siksi
      heittäjältä vaaditaan suurta voimantuottokykyä. Varsivoiman kasvaessa moukarin pään nopeus kasvaa ja päinvastoin. Yli 80 m heitoissa varsivoiman suuruus on suurimmillaan noin 3000 N, joka siis vastaa 300 kilon painoa.

      Moukarinheittäjämiehen keskipituus on 185 cm, paino hieman alle 120 kiloa ja painoindeksi noin 34. Keskivertoinen moukarinheittäjä kykenee nostamaan rinnalleen 150 kilon painon, jalkakyykkäämään lähes 250 kilon painon ja hyppäämään vauhditonta pituutta 3,20 metriä. Parhaat ja ehdottomat huiput suoriutuvat tietenkin paremmin.

      --

      Hiihtäjän hapenottokyvyn ja kestävyyden on oltava huippuluokkaa, VO(max)-arvona 80 - 90. Samaan pystyvät vain juoksijat ja pyöräilijät.

      Kun tavallinen hiihtäjä kuitenkin pannaan jääkiekkokaukaloon, hän ei selviä siellä millään osaalueella edes auttavasti. Jääkiekko on aggressiivinen ja nopeatempoinen kestävyys- ja taitolaji. Jääkiekkolijan keskipituus on noin 190 senttiä ja keskipaino 95 kiloa, Hiihtäjän ihannepaino on 68 - 78 kiloa. Wayne Gretzky oli huippukiekkoilijoista kevyt, painoa vain 84 kiloa; Mario Lemioux painoi pelikunnossa 107 kiloa, samoin Aleksandr Ovetskin nykyisin. Pelikaukalossa on tosin tilaa kaikenlaisille pelaajille, mutta ei taidottomille, lihaville ja hitaille.

      Moukarin äärellä hiihtäjä herättäisi vain hilpeyttä. Hiihtäjän pitäisi siis kyetä tuottamaan voiman-ja-vastavoiman periaatteen mukaisesti käsistään 3000 Newtonin voima, eli hiihtäjän tulisi kyetä pitelemään pyöriessään kehää ympäri 300 kilon painoja. Naurettava ajatus.

      Jokaisessa urheilulajissa korostuu omat erityisalueet. Hiihtäjästä ei kuitenkaan koskaan tule jääkiekkoilijaa, ja varsinkaan hiihtäjästä ei voi tulla koskaan heittäjää (kuula, kiekko, moukari, rajauksin myös keihäs). Vaikka heittäjät voivat olla ja yleensä myös ovat kookkaita (BMI 34), heidän voimantuottokykynsä on vertaansa vailla. Painonnostajien lisäksi he ovat maailman vahvimmat atleetit.

      • Anonyymi

        Kiitos älykkäästä viestistä ja mä myös nauran noille tyhmille kirjoituksille kun todistaa olevansa 100% väärässä niillä mielipiteillään. Mielipiteitä saa olla mutta joskus ne mielipiteet on vain naurettavan idioottimaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos älykkäästä viestistä ja mä myös nauran noille tyhmille kirjoituksille kun todistaa olevansa 100% väärässä niillä mielipiteillään. Mielipiteitä saa olla mutta joskus ne mielipiteet on vain naurettavan idioottimaisia.

        "Kiitos älykkäästä viestistä ja mä myös nauran noille tyhmille kirjoituksille kun todistaa olevansa 100% väärässä niillä mielipiteillään. Mielipiteitä saa olla mutta joskus ne mielipiteet on vain naurettavan idioottimaisia."

        Joskus?? Oikea termi on useimmiten.


      • Anonyymi

        Jo oli pitkä kirjoitus ja täynnä pelkkiä luuloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo oli pitkä kirjoitus ja täynnä pelkkiä luuloja.

        Veijolta tai Massiivikaloriukolta voi kysyä totuuden. He ovat molemmat entisiä jääkiekkoilijoita sekä moukarinheittäjiä, nykyisiä hiihtelijöitä ja viheltelijöitä.

        Kerro sinä lisää tuosta 3000 Newtonin luulosta samoin kuin muista tekstin luuloista. Kerro faktaa!


    • Anonyymi

      Laihduttaminen lihottaa ja juomattomuus alkaa janottamaan?😷😷😷

    • Anonyymi

      "Tämä on hyvin yksinkertainen ohje mikä pitäisi toimia painonhallinnassa ja laihduttamisessa."

      Vaan kun ei toimi-tuomittu epäonnistumaan

    • Anonyymi

      Intensiivisellä treenaamisella voi olla, ja tulee olla vaikutusta ruokailutottumuksiin ja ravinnon sisältöön.
      Jos haluaa tehotreenistä tuloksia niin on syötävä järkevästi.
      Koostumus, ajoitus, annostus.

      • Anonyymi

        "Jos haluaa tehotreenistä tuloksia niin on syötävä järkevästi."

        Kerroppa tarkemmin.

        Samaa sarjaa:

        Syö tervellisesti.

        Mitä se sitten on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos haluaa tehotreenistä tuloksia niin on syötävä järkevästi."

        Kerroppa tarkemmin.

        Samaa sarjaa:

        Syö tervellisesti.

        Mitä se sitten on.

        Siirtyminen rasvanpolttoon vie keholta noin 2-3 viikkoa siirryttäessä ketoonien käyttöön polttoaineena.

        Fysiologisessa ravintötieteessä on väittämä missä sanotaan että on mahdotonta voimalajeissa treenata niin että ei menettäisi myös lihaksia samalla kun menettää rasvakudosta. Olisi toisinsanoen mahdotonta polttaa rasvaa ja samalla kasvattaa lihasmassaa. Tämä väite perustuu tietenkin siihen että syödään korkeahiilihydraattista ravintoa. Volek esitteli tutkimuksen jossa ketogeenisellä ravinnolla treenavat voimaharjoittelijat kaatoivat yllämainitun väittämän. Onnistui nimittäin oikein hyvin pudottaa rasvapainoaan ja samaan aikaan kasvattaa lihasmassaa. Edellytyksenä oli ketogeeninen ravinto, hyvin vähän hiilihydraattia ja runsaasti luonnolista rasvaa.

        Jeff Volek

        Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siirtyminen rasvanpolttoon vie keholta noin 2-3 viikkoa siirryttäessä ketoonien käyttöön polttoaineena.

        Fysiologisessa ravintötieteessä on väittämä missä sanotaan että on mahdotonta voimalajeissa treenata niin että ei menettäisi myös lihaksia samalla kun menettää rasvakudosta. Olisi toisinsanoen mahdotonta polttaa rasvaa ja samalla kasvattaa lihasmassaa. Tämä väite perustuu tietenkin siihen että syödään korkeahiilihydraattista ravintoa. Volek esitteli tutkimuksen jossa ketogeenisellä ravinnolla treenavat voimaharjoittelijat kaatoivat yllämainitun väittämän. Onnistui nimittäin oikein hyvin pudottaa rasvapainoaan ja samaan aikaan kasvattaa lihasmassaa. Edellytyksenä oli ketogeeninen ravinto, hyvin vähän hiilihydraattia ja runsaasti luonnolista rasvaa.

        Jeff Volek

        Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista.

        Mistä kaikki alkoi?

        Sillä että atleetti tarvitsee runsaasti hiilihydraatteja pystyäkseen hyviin suorituksiin on pitkä historia. Jo Bostonin maratonin yhteydessä joiltakin juoksijoilta mitattiin verisokerin taso ja huomattiin että verensokeri oli hyvin matala juoksun jälkeen. Seuraavana vuonna saivat juoksijat enemmän hiilihydraattia niin ennen, juoksun aikana ja juokssun jälkeen ja paransivat suoritustaan. Vasta vuonna 1990 pääsi tutkimus todenteolla käyntiin etupäässä skandinaavisten tutkijoiden toimesta. Silloin oli kehitetty uusi tekniikka, lihasbiobsian (?) tekemiseksi. Otettiin pieni näyte lihaksesta ja sillä tehtiin erilaisia kokeita. Lähinnä kysymys oli glygogeenin ja hiilihydraattimetabolismin mittauksesta lihaksessa. Myös nyt huomattiin että runsas hiilihydraattimäärä paransi suoritusta.

        Heikkoutena ja Akilleksen kantapäänä näissä tutkimuksissa oli kuitenkin se että näitä urheilijoita ei testattu vähähiilihydrattisella pidempään kuin 3-4 päivää. Nykyisin tiedämme että se on liian lyhyt aika kehollemme sopeutua ”rasvavetoiseksi”.

        Jeff Volek

        Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kaikki alkoi?

        Sillä että atleetti tarvitsee runsaasti hiilihydraatteja pystyäkseen hyviin suorituksiin on pitkä historia. Jo Bostonin maratonin yhteydessä joiltakin juoksijoilta mitattiin verisokerin taso ja huomattiin että verensokeri oli hyvin matala juoksun jälkeen. Seuraavana vuonna saivat juoksijat enemmän hiilihydraattia niin ennen, juoksun aikana ja juokssun jälkeen ja paransivat suoritustaan. Vasta vuonna 1990 pääsi tutkimus todenteolla käyntiin etupäässä skandinaavisten tutkijoiden toimesta. Silloin oli kehitetty uusi tekniikka, lihasbiobsian (?) tekemiseksi. Otettiin pieni näyte lihaksesta ja sillä tehtiin erilaisia kokeita. Lähinnä kysymys oli glygogeenin ja hiilihydraattimetabolismin mittauksesta lihaksessa. Myös nyt huomattiin että runsas hiilihydraattimäärä paransi suoritusta.

        Heikkoutena ja Akilleksen kantapäänä näissä tutkimuksissa oli kuitenkin se että näitä urheilijoita ei testattu vähähiilihydrattisella pidempään kuin 3-4 päivää. Nykyisin tiedämme että se on liian lyhyt aika kehollemme sopeutua ”rasvavetoiseksi”.

        Jeff Volek

        Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista.

        Volekin näkemys tutkimustensa perusteella on että kovaa treenaava urheilija ei tarvitse suuria määriä hiilihydraatteja pystyäkseen suorittamaan. Omien tutkimuksiensa perusteella hän toteaa että henkilölle joka treenaa kovaa on hyödyksi syödä vähän hiilihydraattia. Sen seurauksena hän voi treenata kovemmin, parantaa suoritustaan ja palautuminen nopeutuu.

        Hän painottaa myös että liikunta on tie hyvinvointiin, ei laihdutusmenetelmä. Tämä on osoitettu muun muassa kaksosilla tehdyillä kokeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Volekin näkemys tutkimustensa perusteella on että kovaa treenaava urheilija ei tarvitse suuria määriä hiilihydraatteja pystyäkseen suorittamaan. Omien tutkimuksiensa perusteella hän toteaa että henkilölle joka treenaa kovaa on hyödyksi syödä vähän hiilihydraattia. Sen seurauksena hän voi treenata kovemmin, parantaa suoritustaan ja palautuminen nopeutuu.

        Hän painottaa myös että liikunta on tie hyvinvointiin, ei laihdutusmenetelmä. Tämä on osoitettu muun muassa kaksosilla tehdyillä kokeilla.

        Onko mainita nimeltä huippu-urheilijaa, joka on ketoilija?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko mainita nimeltä huippu-urheilijaa, joka on ketoilija?

        "Onko mainita nimeltä huippu-urheilijaa, joka on ketoilija?"

        Laitappa sinä lista vähillä kaloreilla menestyneistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kaikki alkoi?

        Sillä että atleetti tarvitsee runsaasti hiilihydraatteja pystyäkseen hyviin suorituksiin on pitkä historia. Jo Bostonin maratonin yhteydessä joiltakin juoksijoilta mitattiin verisokerin taso ja huomattiin että verensokeri oli hyvin matala juoksun jälkeen. Seuraavana vuonna saivat juoksijat enemmän hiilihydraattia niin ennen, juoksun aikana ja juokssun jälkeen ja paransivat suoritustaan. Vasta vuonna 1990 pääsi tutkimus todenteolla käyntiin etupäässä skandinaavisten tutkijoiden toimesta. Silloin oli kehitetty uusi tekniikka, lihasbiobsian (?) tekemiseksi. Otettiin pieni näyte lihaksesta ja sillä tehtiin erilaisia kokeita. Lähinnä kysymys oli glygogeenin ja hiilihydraattimetabolismin mittauksesta lihaksessa. Myös nyt huomattiin että runsas hiilihydraattimäärä paransi suoritusta.

        Heikkoutena ja Akilleksen kantapäänä näissä tutkimuksissa oli kuitenkin se että näitä urheilijoita ei testattu vähähiilihydrattisella pidempään kuin 3-4 päivää. Nykyisin tiedämme että se on liian lyhyt aika kehollemme sopeutua ”rasvavetoiseksi”.

        Jeff Volek

        Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista.

        "Yksi maailma johtavista liikunta/ravinto tutkijoista."

        Nimeä ei löytynyt Wikipediasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko mainita nimeltä huippu-urheilijaa, joka on ketoilija?"

        Laitappa sinä lista vähillä kaloreilla menestyneistä.

        Niinpä. Urheilijoiden päävoimalähde on hiilihydraatti ja sitä kuluu todella reilusti. Lisäksi tietenkin proteiinia tarvittava määrä ja kohtuudella kasvirasvoja, voimailijoilla mukaan lukien paljon lihaa.


    • Anonyymi

      Kohta joku taas alottaa saman paska litannian ettei voi kun on sitä ja tätä kyllä aiana löytyy joku tekosyy ettei tarvis liikkua yhtään ylimääräistä.

      • Anonyymi

        Tuosta tietää lisää Massiivikalorihöpöttäjä.


    • Anonyymi

      Tuomittu epäonnistumaan mutta siitä vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe