"KRISTUS JEESUS ON TULLUT MAAILMAAN PELASTAMAAN SYNTISIÄ" ( 1 Tim. 1:15)

Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin.

Miehestä, joka ennen oli pitänyt itseään täydellisen vanhurskaana, oli tullut syntisistä suurin. Eikö tunnu oudolta? Mitä hänelle oli tapahtunut?

On pitkä tie sen tunnustamiseen, että on vain syntinen ihminen, joka ei millään pääse irti synnistään. Käytöstään ja asenteitaan voi kenties jossakin määrin muuttaa, mutta sisintään ei kukaan. Tässä maailmassa voimme olla hyviä ihmisiä ja kunnon kansalaisia, mutta Jumalan edessä olemme synnin tahraamia sisimpäämme saakka.

Meillä ei ole hänelle tuotavana mitään sellaisia hyviä töitä tai sellaista kelvollista elämää, jotka auttaisivat meitä sielumme pelastuksessa.

Paavali sanookin kirjeessään roomalaisille:Työntekijälle maksettua palkkaa ei katsota armosta saaduksi vaan ansaituksi. Jos taas jollakulla ei ole ansioita mutta hän uskoo Jumalaan, joka tekee jumalattoman vanhurskaaksi, Jumala lukee hänen uskonsa vanhurskaudeksi.

Ylistäähän Daavidkin autuaaksi sellaista ihmistä, jonka Jumala katsoo vanhurskaaksi hänen teoistaan riippumatta: –Autuaita ne, joiden pahat teot on annettu anteeksi ja joiden synnit on pyyhitty pois. Autuas se mies, jolle Herra ei lue viaksi hänen syntiään. (Room. 4:4–8)

Monien mielestä on naurettavaa saada vain uskomalla Jeesukseen kaikki synnit anteeksi. He pitävät sellaista liian helppona, epämoraalisena, suorastaan epäoikeudenmukaisena ja vääränä. He eivät voi hyväksyä sellaista.

Sille, joka on tullut tuntemaan syyllisyytensä pyhän Jumalan edessä, anteeksiannon uskominen ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kun kadotus väikkyy todellisena mielessä, armo tuntuu mahdottomalta. Voiko yksinkertainen usko Jeesukseen riittää?

Ainoa mahdollisuutemme on jäädä synteinemme Jumalamme eteen ja panna täysi luottamuksemme hänen Poikaansa. Jeesus on maksanut anteeksiannosta kalliin hinnan.

Jumalan Poika on vuodattanut verensä meidän jokaisen puolesta. Hän on ottanut meidän syntimme päälleen ja kärsinyt Jumalan edessä niiden rangaistuksen viimeiseen pisaraan asti. Hän on sovittanut meidät Jumalan kanssa. Emme voi maksaa anteeksiannosta mitään. Emme voi tehdä sen hyväksi mitään.

Jumala antaa kaikki syntimme anteeksi armostaan, lahjanaan, nekin synnit, joita emme edes tiedosta tehneemme tai jotka olemme jo unohtaneet. Hän antaa anteeksi jopa sen pohjimmaisen pahan, joka meissä on, sen pääsyntimme, josta emme koskaan tässä elämässä pääse eroon.

Anteeksiannon saamme vain uskomalla siihen, mitä Jeesus on tehnyt meidän hyväksemme ja meidän puolestamme. Usko on luottamista Jumalan sanan lupauksiin.

Kun Jumalan pitäisi tuomita meidät, hän katsookin Poikaansa, joka on asianajajamme taivaassa (1. Jh. 2:1; Hepr. 9:24). Jeesus on jo ottanut syntimme omaksi syykseen. Jumala on jo tuominnut hänet meidän sijastamme. Jeesus on jo kärsinyt rangaistuksen, joka kuuluu meille jokaiselle. Siksi saamme tuomion sijasta katsoa Golgatan Kristukseen. Hänen kuolemansa on meidän pelastuksemme. Hänen uhrissaan on syntiemme anteeksiantamus.

Jeesuksen tähden Jumala julistaa meidät vapaiksi kaikesta syyllisyydestä. Ja vielä: Hän lukee hyväksemme Poikansa pyhyyden ja puhtauden. Jeesuksessa ja Jeesuksen tähden olemme täydellisen puhtaat Jumalan edessä –vaikka itsessämme olemmekin edelleen syntisiä. Tätä sanotaan vanhurskauttamiseksi.

Jumala lukee Poikansa vanhurskauden sen hyväksi, joka uskoo Jeesukseen. Meillä ei ole muuta ansiota Jumalalle tuotavana kuin Jeesuksen ansio, mutta se ainoastaan riittääkin. Siksi puhumme uskon vanhurskaudesta tekojen vanhurskauden vastakohtana. Jumala on tahtonut, että vanhurskaus saataisiin uskosta, jotta se olisi armosta. Näin se on kaikkien ulottuvilla. Uskomme Jumalan sanan, ja syntimme ovat poissa.

Itse palaan usein Jumalan lupaukseen:Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä muista sinun syntejäsi(Jes. 43:25). Hän pyyhkii pois kaiken – itsensä tähden – eikä enää muista syntejäni. Pelastusvarmuutemme on varmuutta evankeliumista, Jeesuksen täytetystä työstä.

( Ote Liisi Jokirannan opetuksesta "Elämän ykkösasia")

27

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Missä tämä Jeesus Kristus on viimeksi nähty? Olisi vähän kysyttävää hänen nimissään tehdyistä kansanmurhista.

      • Anonyymi

        Luulisin, ettei kannata moisia lainkaan.


    • Anonyymi

      On se vähän ristiriitaista:

      Matteus sanoo 6:14: "Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi." Ja 15: "Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne."

      Ja Luukas sanoo, 6:37 "Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan."

      Markus sanoo, 11:25: "Ja kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi kaikki mitä teillä on jotakuta vastaan. Silloin myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa teille rikkomuksenne anteeksi."

    • Anonyymi

      > "KRISTUS JEESUS ON TULLUT MAAILMAAN PELASTAMAAN SYNTISIÄ" ( 1 Tim. 1:15)

      Tekemällä heistä vanhurskaita.

      "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."
      Joh. 1:12-13

      "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      • Ei kait vaan tuo Liisi parkka ole tämän unohtanut joka Anonyymi
        18.08.2022 23:34 kirjoitti.

        Väärin oli aloituksessa . että sisin ei muuttaa kukaan.
        Aloittaja on hukannut Jumala, joka ottaa pois kokonaan sisin , kuolettamalla sen Ristillä ja pane Kristus sinne tilalle..


      • Savis kirjoitti:

        Ei kait vaan tuo Liisi parkka ole tämän unohtanut joka Anonyymi
        18.08.2022 23:34 kirjoitti.

        Väärin oli aloituksessa . että sisin ei muuttaa kukaan.
        Aloittaja on hukannut Jumala, joka ottaa pois kokonaan sisin , kuolettamalla sen Ristillä ja pane Kristus sinne tilalle..

        Savis,
        lue uudestaan mitä aloituksessa lainaamani "Liisi parkka" kirjoittaa:

        >>Jeesuksen tähden Jumala julistaa meidät vapaiksi kaikesta syyllisyydestä. Ja vielä: Hän lukee hyväksemme Poikansa pyhyyden ja puhtauden. Jeesuksessa ja Jeesuksen tähden olemme täydellisen puhtaat Jumalan edessä –vaikka itsessämme olemmekin edelleen syntisiä. Tätä sanotaan vanhurskauttamiseksi.>>
        ( Liisi Jokiranta)


      • S-Seutulainen kirjoitti:

        Savis,
        lue uudestaan mitä aloituksessa lainaamani "Liisi parkka" kirjoittaa:

        >>Jeesuksen tähden Jumala julistaa meidät vapaiksi kaikesta syyllisyydestä. Ja vielä: Hän lukee hyväksemme Poikansa pyhyyden ja puhtauden. Jeesuksessa ja Jeesuksen tähden olemme täydellisen puhtaat Jumalan edessä –vaikka itsessämme olemmekin edelleen syntisiä. Tätä sanotaan vanhurskauttamiseksi.>>
        ( Liisi Jokiranta)

        Liisi parkka joka ei pääsee vapaa synneistä vaikka Jeesus sanoi joka Poika tekee vapaiksi on todella Vapaa.. Mäluotan enemmäm Jeesusta kuin jokuLiisin sepustelu.


    • Anonyymi

      Liisin ah, niin nöyrältä vaikuttava kirjoitus ei ole loppujen lopuksi muuta kuin oman synnintuntonsa esillä pitämistä ja samalla sen korottamista Kristuksen ristin yläpuolelle.

      "Sille, joka on tullut tuntemaan syyllisyytensä pyhän Jumalan edessä, anteeksiannon uskominen ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kun kadotus väikkyy todellisena mielessä, armo tuntuu mahdottomalta. Voiko yksinkertainen usko Jeesukseen riittää?"

      Jos hänen oma kokemuksensa on tuo, kenen luvalla hän pyhittää sen jonkinlaiseksi kiveen hakatuksi ylimmäksi totuudeksi, joka koskee kaikkia Jeesukseen uskovia? Paavalin kirjeidenkö? Paavalin kirjeissä tollainen oman synnintuntonsa napanöyhdän ympärillä pyöriminen loistaa poissaolollaan.

      On kyllä aika uskomatonta, että EPÄVARMUUDEN TUNNE syntien anteeksisaamisasiassa on muka jonkinlaianen hengellinen hyve - hyvehän sen täytyy olla, kun sitä noin falskisti täytyy pitää esillä.

      Milloin, oi milloin nämä oman napaansa tuijottelijat ja omaan synnintuntoonsa rakastuneet pääsevät tuosta isiensä pernnäissäänöstään eroon?

      - GF -

      PS. Alkaa vaikuttaa siltä, että kaikki tuollainen hengellinen kierous - Saviseutulaisen tekonöyrä maan matos -kristillisyys ja Saviksen täysin päätön synnittömyyslänkytys - kumpuaa yhdestä ja samasta lähteestä - siitä, että Paavalin evankeliumi, jonka mukaan Jumala sovitti jo koko maailman Kristuksessa, on hylätty ja korvattu ties millä hevonpaskalla, jota edes te itse ette osaa jämptisti ilmaista. Tuosta hevonpaskavyyhdistä nousee sitten mitä eriskummallisempia kasvannaisia.

      • Anonyymi

        Se oli sanottu suoraan ja selvästi, mutta ei kiltisti.
        Mutta ei Jeesuskaan ollut aina kiltti ihmisiä kohtaan.


    • Anonyymi

      "Jeesuksen tähden Jumala julistaa meidät vapaiksi kaikesta syyllisyydestä. Ja vielä: Hän lukee hyväksemme Poikansa pyhyyden ja puhtauden. Jeesuksessa ja Jeesuksen tähden olemme täydellisen puhtaat Jumalan edessä –vaikka itsessämme olemmekin edelleen syntisiä. Tätä sanotaan vanhurskauttamiseksi."

      Tätä voi hyvällä syyllä kutsua hengelliseksi skitsofreniaksi.

      Tämä oppi kun edellyttää, että kristityn tulee jaksaa toistuvasti muistuttaa itseään siitä, että hän "itsessään" on syntinen, ainoastaan ja vain syntinen. Hänellä itsellään EI ole jostain syystä lupa nähdä itseään JATKUVASTI sellaisena kuin JUMALA HÄNET KRISTUKSESSA NÄKEE. Kukaan ei ole koskaan perustellut syytä TÄHÄN.
      Ikään kuin Jumala sanoisi: "Minä näen kyllä sinut Pojassani absoluuttisen puhtaana ja pyhänä, mutta psysyttele sinä siinä omassa epävarmuudessasi ja ahdistuksessasi, niin pysythän aikankin nöyränä."

      Ikään kuin IHMINEN ELÄISI KAIKEN AIKAA KAHTA TODELLISUUTTA, JA NOISTA KAHDESTA NIMENOMAAN KRISTUKSESSA OLEVA TODELLISUUS VOISI YLPISTÄÄ IHMISEN HENGELLISESTI!!!

      Paavali on TÄYDELLISEN VAPAA tuollaisesta patologisen sairaasta skitsofreniasta. Hän vapautuu siitä roomalaiskirjeen 7. luvussa, jossa hänen epätoivonsa saavuttaa lakipisteensä ja hän iitse uskovana kuilun pohjan.

      TÄTÄ POHJAA ei puolivillainen maan matos -oppi salli kristityn KOSKAAN SAAVUTTAA.

      Miksi? Koska tuo oppi ei suinkaan julista niin kuin Paavali: "Minussa, se on, minun lihassani, ei asu MITÄÄN hyvää."

      Nimittäin kun Jeesukseen uskova ihminen tajuaa, ettei hänessä itsessään tosiaankaan asu MITÄÄN HYVÄÄ, hän VAPAUTUU - vapautuu vieläpä KERTA KAIKKIAAN.

      Tuon tajuamisen jälkeen kaiken maailman naurettavat synnintunto- ja synninvastustamiskampanjat lässähtävät omaan mahdottomuuteensa - ne ovat pelkkiä huonoja vitsejä.

      Ne ovat vitseinä yhtä mauttomia kuin se sarjakuva, jossa Jeesus on halvatun vuoteen äärellä ja toteaa halvatulle: "Minä parannan sinut. Ojenna vain kätesi, niin minä tartun siihen ja parannan - -", johon halvattu karjaisee: "Minä olen HALVATTU, senkin kusipää!"

      Maan matos -kristillisyyden näkökulmasta tuo sarjakuva ei ole mikään vitsi. "Itsessään syntisten" on näet osattava haluta "vastustaa" ja kammoksua omaa syntisyyttään ja synnin tekemistä ja kokea synnintuntoa. Tämä on niin falskia ja teennäistä, että sitä on vaikea sanoin kuvailla. Se on hieman kuin ihmettelisi, kuinka kuumesairan kroppa voi olla kauttaaltaan kuumeessa.

      - GF -

      • Joo joo ! Vapautuu olemaan synneissä. Oi miten ihana istua pubeissa ja olla yksi heistä. Niinkö se menee ? Alkoon kiireisesti ja sittenhuorataloon. Oi kun mä olen vapaa huuta nykykristillisyys suuressa valearmossa.


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Joo joo ! Vapautuu olemaan synneissä. Oi miten ihana istua pubeissa ja olla yksi heistä. Niinkö se menee ? Alkoon kiireisesti ja sittenhuorataloon. Oi kun mä olen vapaa huuta nykykristillisyys suuressa valearmossa.

        Sinä törppö vain paljastat itsesi ja omat salaiset haaveesi, kun kuvittelet, että joku, joka on löytänyt VAPAUDEN Kristuksessa, toimisi noin.
        "KAIKKI on minulle luvallista, mutta kaikki ei ole minulle hyödyksi."
        Tästä sinä raasu et ymmärrä yhtikäs mitään.

        - GF -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä törppö vain paljastat itsesi ja omat salaiset haaveesi, kun kuvittelet, että joku, joka on löytänyt VAPAUDEN Kristuksessa, toimisi noin.
        "KAIKKI on minulle luvallista, mutta kaikki ei ole minulle hyödyksi."
        Tästä sinä raasu et ymmärrä yhtikäs mitään.

        - GF -

        Hyvä että panet luuta kurkkuun omaa napaansa ja nöyryyttään esitteleville.


      • Paavali kirjoittaa uskonvanhurskaudesta,
        USKONVANHURSKAUDESTA:

        1 Mitä me siis sanomme esi-isämme Aabrahamin saavuttaneen lihan mukaan?
        2 Sillä jos Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä.
        3 Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham USKOI Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi."
        4 Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta,
        5 mutta joka ei töitä tee, vaan USKOO häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen USKONSA vanhurskaudeksi;
        6 niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:
        7 "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt!
        8 Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!"
        9 Koskeeko sitten tämä autuaaksi ylistäminen ainoastaan ympärileikattuja, vai eikö ympärileikkaamattomiakin? Sanommehan: "Aabrahamille luettiin USKO VANHURSKAUDEKSI."
        10 Kuinka se sitten siksi luettiin? Hänen ollessaanko ympärileikattuna vai ympärileikkaamatonna? Ei ympärileikattuna, vaan ympärileikkaamatonna.
        11 Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen USKON VANHURSKAUDEN sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina USKOVAT, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;
        12 ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen USKON jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.
        13 Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan USKONVANHURSKAUDEN kautta.
        14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin USKO on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15 Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16 Sentähden se on USKOSTA , että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin USKO, hänen, joka on meidän kaikkien isä
        17 - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän USKOI ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.
        18 Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja USKOI tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        19 eikä hän heikontunut USKOSSANSA, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        20 mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui USKOSSA , antaen kunnian Jumalalle,
        21 ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        22 Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        23 Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        24 vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun USKOMME häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        25 joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.
        ( Room. 4)


      • Anonyymi
        S-Seutulainen kirjoitti:

        Paavali kirjoittaa uskonvanhurskaudesta,
        USKONVANHURSKAUDESTA:

        1 Mitä me siis sanomme esi-isämme Aabrahamin saavuttaneen lihan mukaan?
        2 Sillä jos Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä.
        3 Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham USKOI Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi."
        4 Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta,
        5 mutta joka ei töitä tee, vaan USKOO häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen USKONSA vanhurskaudeksi;
        6 niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:
        7 "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt!
        8 Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!"
        9 Koskeeko sitten tämä autuaaksi ylistäminen ainoastaan ympärileikattuja, vai eikö ympärileikkaamattomiakin? Sanommehan: "Aabrahamille luettiin USKO VANHURSKAUDEKSI."
        10 Kuinka se sitten siksi luettiin? Hänen ollessaanko ympärileikattuna vai ympärileikkaamatonna? Ei ympärileikattuna, vaan ympärileikkaamatonna.
        11 Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen USKON VANHURSKAUDEN sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina USKOVAT, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;
        12 ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen USKON jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.
        13 Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan USKONVANHURSKAUDEN kautta.
        14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin USKO on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15 Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16 Sentähden se on USKOSTA , että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin USKO, hänen, joka on meidän kaikkien isä
        17 - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän USKOI ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.
        18 Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja USKOI tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        19 eikä hän heikontunut USKOSSANSA, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        20 mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui USKOSSA , antaen kunnian Jumalalle,
        21 ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        22 Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        23 Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        24 vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun USKOMME häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        25 joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.
        ( Room. 4)

        ote: harhaoppisten luennosta >>kun USKOMME häneen>>

        Voi, voi kun pikkupojalla on taas Uskonasiat sekasin....harhakuvitelmaa on, Te voitte omistaa Kristuksen vanhurskauden Yksin uskosta!


      • Anonyymi
        S-Seutulainen kirjoitti:

        Paavali kirjoittaa uskonvanhurskaudesta,
        USKONVANHURSKAUDESTA:

        1 Mitä me siis sanomme esi-isämme Aabrahamin saavuttaneen lihan mukaan?
        2 Sillä jos Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä.
        3 Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham USKOI Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi."
        4 Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta,
        5 mutta joka ei töitä tee, vaan USKOO häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen USKONSA vanhurskaudeksi;
        6 niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:
        7 "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt!
        8 Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!"
        9 Koskeeko sitten tämä autuaaksi ylistäminen ainoastaan ympärileikattuja, vai eikö ympärileikkaamattomiakin? Sanommehan: "Aabrahamille luettiin USKO VANHURSKAUDEKSI."
        10 Kuinka se sitten siksi luettiin? Hänen ollessaanko ympärileikattuna vai ympärileikkaamatonna? Ei ympärileikattuna, vaan ympärileikkaamatonna.
        11 Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen USKON VANHURSKAUDEN sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina USKOVAT, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;
        12 ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen USKON jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.
        13 Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan USKONVANHURSKAUDEN kautta.
        14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin USKO on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15 Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16 Sentähden se on USKOSTA , että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin USKO, hänen, joka on meidän kaikkien isä
        17 - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän USKOI ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.
        18 Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja USKOI tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        19 eikä hän heikontunut USKOSSANSA, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        20 mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui USKOSSA , antaen kunnian Jumalalle,
        21 ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        22 Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        23 Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        24 vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun USKOMME häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        25 joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.
        ( Room. 4)

        S-Seutulainen Aloittaja itsessään on lihallinen, jumalaton [ei hengellinen ihminen] ja maailman ihminen.

        Aloittajan aloitukset ovat tarkoituksellista [tahallista] ohjaamista ja johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja opista, jota oppia ovat Toora ja Profeetat sekä Jeesus Kristuksen ja Apostoli Paavalin opetus v30-68.

        Luterilaisessa Kirkkoraamatussa ja Aloittajan kirjoituksissa tuon ajan v30-68 jälkeen ilmenevät ihmisopit, perinnäissäänöt ja perinnäisopit ovat johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja Hänen tottelemisestaan.

        Aloittajan tekemä psykologinen manipulointi [ kusetus] on toimintaa, jonka avulla luterilaista Kirkkoraamattua ja Liisi Jokirannan opetuksesta tuodaan esille ja pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin. tarkoitus on käsitellä, vaikuttaa ihmisiin taitavasti, muuntaa totuuden tietoja omien harhaoppiensa tähden sekä omien henkilökohtaisten tunne- ja sielunelämän, psyyken ja luonteen viallisuudet tähden, kuten Paavali kirjoittaa tuonlaisista ihmisistä, jotka Herra on hylännyt tekemään kelvottomia Alooituksia ja kommentteja [Room. 1: 28-32].

        Te S24-palstalaiset varokaa noita harhaoppisia S-Seutulaista ja Liisi Jokirantaa, älkää antako noille mitään vaikuttamismahdollisuutta Teidän palstalaisten uskonkäsitykseenne
        ja pelastuskäsitykseenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S-Seutulainen Aloittaja itsessään on lihallinen, jumalaton [ei hengellinen ihminen] ja maailman ihminen.

        Aloittajan aloitukset ovat tarkoituksellista [tahallista] ohjaamista ja johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja opista, jota oppia ovat Toora ja Profeetat sekä Jeesus Kristuksen ja Apostoli Paavalin opetus v30-68.

        Luterilaisessa Kirkkoraamatussa ja Aloittajan kirjoituksissa tuon ajan v30-68 jälkeen ilmenevät ihmisopit, perinnäissäänöt ja perinnäisopit ovat johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja Hänen tottelemisestaan.

        Aloittajan tekemä psykologinen manipulointi [ kusetus] on toimintaa, jonka avulla luterilaista Kirkkoraamattua ja Liisi Jokirannan opetuksesta tuodaan esille ja pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin. tarkoitus on käsitellä, vaikuttaa ihmisiin taitavasti, muuntaa totuuden tietoja omien harhaoppiensa tähden sekä omien henkilökohtaisten tunne- ja sielunelämän, psyyken ja luonteen viallisuudet tähden, kuten Paavali kirjoittaa tuonlaisista ihmisistä, jotka Herra on hylännyt tekemään kelvottomia Alooituksia ja kommentteja [Room. 1: 28-32].

        Te S24-palstalaiset varokaa noita harhaoppisia S-Seutulaista ja Liisi Jokirantaa, älkää antako noille mitään vaikuttamismahdollisuutta Teidän palstalaisten uskonkäsitykseenne
        ja pelastuskäsitykseenne.

        Kukahan sinut on aivopessyt? Yhtä ainutta omaa ajatusta ei ole sinun näppikseltäsi lähtenyt vaan pelkästään näitä ianikuisia samoja kopsaamiasi jorinoita. Ressukka.

        - GF -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukahan sinut on aivopessyt? Yhtä ainutta omaa ajatusta ei ole sinun näppikseltäsi lähtenyt vaan pelkästään näitä ianikuisia samoja kopsaamiasi jorinoita. Ressukka.

        - GF -

        kuuleppas GF, pidä mölinät omanan tietonasi...Yhtä ainutta omaa ajatusta ei ole sinun näppikseltäsi lähtenyt vaan pelkästään näitä ianikuisia samoja kopsaamiasi jorinoita. Ressukka.

        Vuodesta toiseen sulla on nuo samat jutut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kuuleppas GF, pidä mölinät omanan tietonasi...Yhtä ainutta omaa ajatusta ei ole sinun näppikseltäsi lähtenyt vaan pelkästään näitä ianikuisia samoja kopsaamiasi jorinoita. Ressukka.

        Vuodesta toiseen sulla on nuo samat jutut.

        Kuvittelet, että toisen osapuolen kommentin KOPIOIMALLA sanot jotain OMAPERÄISTÄ??!!

        Tuolla "logiikalla" sinä olet koko tämän foorumin OMAPERÄISIN kommentoija!

        (Koska olet niin urpo, lisään, etten tarkoita tuota kirjaimellisesti.)

        :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        S-Seutulainen Aloittaja itsessään on lihallinen, jumalaton [ei hengellinen ihminen] ja maailman ihminen.

        Aloittajan aloitukset ovat tarkoituksellista [tahallista] ohjaamista ja johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja opista, jota oppia ovat Toora ja Profeetat sekä Jeesus Kristuksen ja Apostoli Paavalin opetus v30-68.

        Luterilaisessa Kirkkoraamatussa ja Aloittajan kirjoituksissa tuon ajan v30-68 jälkeen ilmenevät ihmisopit, perinnäissäänöt ja perinnäisopit ovat johtamista pois Herra Jumalan käskyistä ja Hänen tahdosta ja Hänen tottelemisestaan.

        Aloittajan tekemä psykologinen manipulointi [ kusetus] on toimintaa, jonka avulla luterilaista Kirkkoraamattua ja Liisi Jokirannan opetuksesta tuodaan esille ja pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin. tarkoitus on käsitellä, vaikuttaa ihmisiin taitavasti, muuntaa totuuden tietoja omien harhaoppiensa tähden sekä omien henkilökohtaisten tunne- ja sielunelämän, psyyken ja luonteen viallisuudet tähden, kuten Paavali kirjoittaa tuonlaisista ihmisistä, jotka Herra on hylännyt tekemään kelvottomia Alooituksia ja kommentteja [Room. 1: 28-32].

        Te S24-palstalaiset varokaa noita harhaoppisia S-Seutulaista ja Liisi Jokirantaa, älkää antako noille mitään vaikuttamismahdollisuutta Teidän palstalaisten uskonkäsitykseenne
        ja pelastuskäsitykseenne.

        19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
        20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
        21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ( Gal. 2)


      • Anonyymi
        S-Seutulainen kirjoitti:

        19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
        20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
        21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ( Gal. 2)

        ote
        S-Seutulainen
        20.08.2022 18:59 ( Gal. 2)

        älä höpötä satujasi...et sinä ole Paavali niinkuin väität..

        Sinä otit mummisi [Liisi Jokirannan 80 vuotta] avuksi tänne että olisit muka oikeassa kirjoitellessasi tänne tuota pikkutyttöjen soperteluja Uskostasi,

        Sun mummisi on samaa geeniä kuin sinäkin lihallinen, jumalaton [ei hengellinen ihminen] ja maailman ihminen.


        kuule , ei tehoa sun juttusi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ote
        S-Seutulainen
        20.08.2022 18:59 ( Gal. 2)

        älä höpötä satujasi...et sinä ole Paavali niinkuin väität..

        Sinä otit mummisi [Liisi Jokirannan 80 vuotta] avuksi tänne että olisit muka oikeassa kirjoitellessasi tänne tuota pikkutyttöjen soperteluja Uskostasi,

        Sun mummisi on samaa geeniä kuin sinäkin lihallinen, jumalaton [ei hengellinen ihminen] ja maailman ihminen.


        kuule , ei tehoa sun juttusi.

        Mitäpä jos jurpo lopettaisit dokaamisen ja nuo jonninjoutavat höpinät ja alkaisit elää ihmisiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä jos jurpo lopettaisit dokaamisen ja nuo jonninjoutavat höpinät ja alkaisit elää ihmisiksi?

        älä sinä akka täällä isottele...kuten isottelet ja alistat asiallisia kommentoijia..

        >>Mitäpä jos jurpo lopettaisit dokaamisen ja nuo jonninjoutavat höpinät ja alkaisit elää ihmisiksi?>>

        Paavali kirjoittaa teidän naikkosten kyvystä opettaa seuraavassa:


        1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana

        ”11. Naisten tulee oppia hiljaisuudessa, kaikessa alistuvana. 12. Minä en salli, että nainen opettaa ja hallitsee miestä, vaan hänen tulee elää hiljaisuudessa. 13. Luotiinhan Aadam ensin ja sitten Eeva, 14. eikä Aadamia petetty, vaan nainen joutui petetyksi ja lankesi rikkomukseen. 15. Hän on kuitenkin pelastuva lapsen synnyttämisen kautta, jos hän pysyy uskossa, rakkaudessa ja pyhityksessä, eläen siveästi.”

        Joten et ole uskottava tuolla kommentillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älä sinä akka täällä isottele...kuten isottelet ja alistat asiallisia kommentoijia..

        >>Mitäpä jos jurpo lopettaisit dokaamisen ja nuo jonninjoutavat höpinät ja alkaisit elää ihmisiksi?>>

        Paavali kirjoittaa teidän naikkosten kyvystä opettaa seuraavassa:


        1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana

        ”11. Naisten tulee oppia hiljaisuudessa, kaikessa alistuvana. 12. Minä en salli, että nainen opettaa ja hallitsee miestä, vaan hänen tulee elää hiljaisuudessa. 13. Luotiinhan Aadam ensin ja sitten Eeva, 14. eikä Aadamia petetty, vaan nainen joutui petetyksi ja lankesi rikkomukseen. 15. Hän on kuitenkin pelastuva lapsen synnyttämisen kautta, jos hän pysyy uskossa, rakkaudessa ja pyhityksessä, eläen siveästi.”

        Joten et ole uskottava tuolla kommentillasi.

        Jurpon dokaamisongelma paljastui, joten se alkoi nillittää omituisia!

        :D :D :D


    • Anonyymi

      lähde: https://www.liisijokiranta.fi/index.html

      Esittelyssä Liisi Jokiranta, olkaa hyvät.
      Tervetuloa Liisi Jokirannan sivuille
      Näillä sivuilla tutkitaan yhdessä. mitä asiaa Jumalalla on meille. Sen voi lukea Raamatusta. Kaikkein tärkein asia, ykkösasia, on jumalattoman vanhurskaus. Ykkösasia -->

      Millainen nainen on Liisi Jokiranta
      https://www.liisijokiranta.fi/henkilo.htm

      Tältä näyttää.
      Liisi Jokiranta


      Kutsumuksena avata Raamatun sanomaa
      Liisi Jokiranta on teologi, eläkkeellä oleva lehtori ja kirjailija. Hän on tehnyt merkittävimmän elämäntyönsä raamatunopettajana, nuorisotyönohjaajien kouluttajana ja rehtorina Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa sekä raamatunopettajana ja vapaaehtoisten vastuunkantajien kouluttajana Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksessä.

      Työ täynnä elämää
      Liisi Jokiranta ei ole perheen ainoa kirjailija. Rovasti Pekka Jokirannan muistelmateos Työ täynnä elämää ilmestyi vuonna 2011. Se on yhden vaikuttajan henkilökohtainen kuvaus viidennen herätysliikkeen vaiheista 1960-luvulta tähän päivään.

      Liisi Jokirannan opetuksen Uskon pääkohtia, Uskon kulmakivet ja Uskon pääteesit, väittämät
      https://www.liisijokiranta.fi/uskon_abc.htm
      Uskon ABC


      Mitä mieltä Te S24-lukijat olette tuosta opettavasta naisesta?

      Mitä mieltä Te S24-lukijat olette aloittajasta S-Seutulaisesta? joka tuo jatkuvasti palstalle tuollaista oppia, ilmeisesti saadakseen hyötyjä ja etuja omalle identiteetilleen

    • Anonyymi

      Eipä ole heppua näkynyt. Pyörii varmaan jossain huumehippien joukoissa.

    • Ja Pelastamaan antamalla Pyhä Henki. Onko sulla Pyhä Henki ??

      Room. 8
      14 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

      Oleko Jumalan lapsi niinkuin tekstissä sanotaan ??

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe