Rippikouluun?

Teeveessä oli elokuva rippikoululeiristä, Paratiisi. Leiriä veti avaramielinen hiukan vanhempi miespappi ja moralistisempi naispappi. Elokuva oli kokonaisuudessaan aika vastenmielinen. Tunnelma leirillä oli suoraan sanottuna aika inhottava, ankea.

Lukuisia rippileirejä pitäneenä en ollenkaan ole saanut nuorista huonoa kuvaa. Minusta nuorten murrosiän ongelmat ovat oikeasti vanhempien tekemiä, eivät nuorten itsensä.

Fossiilit vain ovat unohtaneet oman nuoruutensa ja porvarillistuneet. Latovat ristiriidat nuorten syyksi psykologistien hyvällä avustuksella. Nämä myös jo katsovat elämää AIKUISEN vinkkelistä.

Avaramielinen pappi joutui välillä sanomaan suorat sanat moralistiselle papille, joka yritti väkisin vääntää 'pyhyyden kokemusta'. Pieleen oli mennyt: "Ei sitä voi piiskaten saada aikaan."

Moralistipappi myös uhkaili rangaistuksilla ja kotiin lähettämisellä, mitä en todellakaan ole kuullut koskaan kenenkään papin tehneen. No, elokuvassa tietysti korostetaan ristiriitoja, jotta saadaan siitä 'kiinnostavampi'.

Mutta tämä on myös kirkon todellinen ongelma. Nuoret leirinvetäjät ovat usein 'äsken kääntyneitä' moralisteja, jotka saavat pahaa aikaan herkissä nuorissa mielissä. Ei ole todellakaan helppo saada heitä katselemaan avarammin.

Sanottakoon ihan suoraan: vaikeimpia ovat viitoslaiset papit ja viitoslaisten kouluttamat nuorisonohjaajat. Synkkääkin synkempää väkeä.

Snadilaiset tulevat leirille saadakseen konfirmaatiolahjoja, mieluummin rahaa, vanhempien ja sukulaisten paineesta, saadakseen 'naimaluvan' ja kavereitten takia, mutta todella harvat opetellakseen kristinoppia, jota jo koulu ynnä 'evankelioijat' ovat syytäneet silmät suut täyteen.

Tältä pohjalta on lähdettävä. On tarjottava miellyttävä kokemus ja yhdessäolo. 🌹👀

11

137

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikä on viitoslainen pappi?

   • Anonyymi

    "Mikä on viitoslainen pappi?"

    Soon tämmöne 🤢


   • Anonyymi

    Onkohan se "viides kolonna" luterilaisen uskonnon oppien sisällä ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onkohan se "viides kolonna" luterilaisen uskonnon oppien sisällä ?

    Luterilaiset opit vakiintuivat 1600-luvulla. Vaikka niitä kuinka olisikin muotoiltu, ne jäivät silti RISTIRIITAISIKSI, kuten kaikki muutkin kristilliperäiset opit.

    Kun KAIKKI opit säilyttävät myös epämääräisen kokoelman PERINNÄISIÄ käsityksiä, ne törmäilevät toisiinsa. Asia on sanottavissa myös loogisella tavalla: jos loogisessa systeemissä on yksikin ylimääräinen premissi, siinä systeemissä KAIKKI lauseet ovat TOSIA.

    Vaikka esitetään näennäisloogisia todisteita, todellisuudessa tosien väitteiden valinta tapahtuu SOSIAALISESTI: jotkut lauseet ovat SALLITTUJA, jotkut KIELLETTYJÄ . Ts. koko opillinen puuro on kaikessa kristinopissa silkkaa mielivaltaa ja henkilökohtaisia mielipiteitä, jotka perustuvat johonkin arvovaltaan, joka sattuu miellyttämään.

    Koskee kaikkia kristillisiä oppeja, myös luterilaista ja viitoslaista. Nykyisin kirkko sallii melkein kaiken. 🌹👀


  • PALSTANVALTAAJA

   Jaa-a, eipä ole rippikoulusta mitään omakohtaista kokemusta eikä käsitystä. Kaveria kävin kerran leirillä moikkaamassa, naapurissa kun oli se leiri.

   Jotain tarinaa olen kuullut, siinä kaikki.

   Mutta joo lupasin olla sunnuntain pois täältä, lapsi on kuumeessa ja tämän päivän suunnitelmat meni uusiksi, kotona siis kun kuumeessa on. Mukavaa sunnuntaita kuitenkin. :)

   • Kiitos. Paranemista sryybyläiselle! 🌹👀


  • Anonyymi

   Wekkk trgus us bi nab us -Deninb. nb.dwenabm wujö wsdw gwönb

   Elisi siiskin ei ole man, weikä heä-man, hän ei ole man-ollenkaan caan on doman-man, sitäkäänään... :D

   Demon-man, onko siis mi3es ollenkaankaan caan niin..

  • Anonyymi

   Eikö ollut tarpeeksi "ebonofiliaa"?

   • Tavoittelet ilmeisesti sanaa efebofilia. En vastaa hävyttömiin kysymyksiin.

    Efebofilia - Wikipediahttps://fi.wikipedia.org › wiki › Efebofilia
    Efebofilia (kr. ἔφηβος 'nuorukainen' + φιλία 'rakkaus') tarkoittaa aikuisen pääsääntöisesti myöhäismurrosikäisiin tai murrosiän vastikään ohittaneisiin. 🌹👀


  • Anonyymi

   Rippikoulussa pappi kehotti meitä harrastamaan seksiä mahdollisimman pian. No minä sitten harrastin rippileirillä seksiä yhden tytön kanssa.

   • Seksiä voi harrastaa aikaisemminkin, silloin kun tekee mieli ja siihen on mahdollisuus. Kiva tyttö toi sinulle mahdollisuuden. 🌹👀


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   2558
  2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   1962
  3. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   17
   1560
  4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   1531
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   210
   1184
  6. 68
   1117
  7. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   269
   1020
  8. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   87
   1013
  9. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   346
   1009
  10. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   53
   960
  Aihe