Elinajanodote romahti äkisti Yhdysvalloissa

Anonyymi

Suurin syy lyhentyvälle elinajanodotukselle on koronapandemia, mutta muitakin tekijöitä löytyy.

https://yle.fi/uutiset/3-12603329

Covid vai koronapiikit, tai molemmat yhdessä, ei ainakaan mikään muu syy.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Graafi näyttää: Näin selkeää yli­kuolleisuutta korona on Suomessa tänä vuonna aiheuttanut – muutos alkoi viime syksynä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009030883.html

      "Koronavirusepidemia on aiheuttanut ylikuolleisuutta Suomessa vuoden alusta alkaen.

      VUODEN 2022 alusta Suomessa on ollut selkeää ylikuolleisuutta. Näin kertovat tuoreet tilastot.

      Kun katsotaan kuolleisuutta 100 000 ihmistä kohden, kuolleisuus ikäryhmissä 75–84-vuotiaat ja yli 85-vuotiaat on kasvanut 10–14 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Noin kolmasosa tästä kasvusta johtuu väestön ikääntymisestä ja kaksi kolmannesta muista seikoista, erityisesti koronasta.

      – Näistä muista seikoista korona on se todennäköisin. Mutta sitä emme tiedä, onko koronainfektio ollut näissä kuolemantapauksissa se suora kuolinsyy, vai vauhdittamassa kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessori Mika Gissler.

      – Ei kuitenkaan pitäisi olla mitään muita syitä, kuten muita tartuntatauteja, jotka selittäisivät näin ison muutoksen.

      Koronaepidemian aiheuttamalla hoitoviiveelläkään ei voida katsoa olevan merkittävää painoarvoa kuolleisuuden kasvussa.

      – Todennäköinen selitys on se, että ylikuolleisuus on niitä henkilöitä, jotka ovat kuolleet koronatartunnan saatuaan. Siihen lasketaan ne, jotka ovat kuolleet neljän viikon sisällä tartunnan saatuaan. Mutta on varmasti sellaisiakin ihmisiä, jotka olisivat kuolleet koronatartunnasta huolimatta."

      Koronakuolematilastoissa ei ole myöskään niitä jotka ovat kuolleet yli 30 päivän päästä positiivisesta testistä.

      Koska THL listaa että covidin voi sairastaa vain kerran vuodessa, tilastoissa on vain 30 pvää positiivisesta testistä kuolleet, vaikka Yhdysvaltain tautivirasto CDC sanoo että koronan voi saada uudelleen nopeimmillaan jo 1 kk päästä edelmisen tartunnan oireiden alkamisesta, Australian terveyskomission mukaan minimissään 28 päivän päästä edellisestä tartunnasta.

      Näitä THL ei tunnusta, vaan sen mukaan covidin voi saada vain kerran vuodessa ja tilastoiduissa koronakuolemissa on vain 30 päivän sisällä tästä vuoden ainoasta covidista kuolleet, jotka on testattu virallisesti. Tämän takia Suomen pandemian ajan ylikuolleisuus 8 000 ihmistä on melkoisesti tilastoituja koronakuolemia 5 577 suurempi.

      • Anonyymi

        Mika Salminen sanoi 4.9.2021 MTV:n uutisille, ettei "meidän suomalaisten tarvitse enää juuri hirveästi huolehtia koronaviruksesta".

        Tämä ja monet muut vastuuttomat ja huolettomuuteen yllyttävät kommentit häneltä ovat tulleet kalliiksi sekä menetettyjen ihmishenkien että monelle syntyvien pysyvien tai pitkäaikaisten terveyshaittojen muodossa.

        Eikö THL:n pitäisi suojella väestöä tartuntataudeilta?


    • Anonyymi

      Koronapiikit niittää, kuten muuallakin. On oiken lanseerattu SADS, Sudden Adult Death Syndrome. Eli äkkinäinen aikuisen kuolema, uusi "tauti" sattumalta samaan aikaan kun koronapiikit lanseerattiin. Ei vaan voida tunnustaa, että piikit ovat taustalla.

    • Anonyymi

      Ikääntyneelle korona on kuin kieros venäläistä rulettia.

    • Anonyymi

      Eroon koronasta ja ZeroCovid ryhmää ilkutaan, jotka halusivat tukahduttaa koronan, mutta se olisi ollut ainoa keino pysäyttää kasvava ylikuolleisuus, joka tulee jatkumaan vuosia tai vuosikymmeniä ja kiihtymään.

      Kannattaa muistaa että viime marras-joulukuussa 2021 pahimpana rälätautikautena kuoli kuukaudessa koronaan noin 250 ihmistä, nyt kesällä 2022 kuoli kesäkuussa noin 300, heinäkuussa noin 400 ja elokuussa noin 500 ihmistä koronaan. Viime vuonna vastaavaan aikaan kesällä kuomemia 10-20 kertaa vähemmän.

      Kesällä kuolee siis jo enemmän, jopa tuplat enemmän ihmisiä kuukaudessa koronaan kuin vuoden lopulla pimeimpään talviaikaan hengitystieinfektiokaudella, todella huolestuttavaa. Mikä on tilanne loppuvuodesta 2022 kun mitään rajoitteita tartuntojen leviämiselle ei enää ole?

      Korona niittää satoa kasvavasti ja ilman rajoituksia siihen voi sairastua uudelleen jopa 1 kuukauden päästä. Useita koronatartuntoja odotettavissa siis joka vuosi tulevat vuodet. Epidemia kun on raivonnut jo tauotta kesät-talvet läpi vuoden yli 2,5 vuotta, eikä taukoa saati loppua ole näköpiirissä.

      Ennen pitkää koronan saa vakavana, koska kukapa meistä olisi aina terve ja immuniteetti hyvässä kunnossa. Me ikäännymme ja suuri osa saa perussairauksia jotka lisäävät riskiä vakavaan koronatautiin.

      Korona tulee olemaan ihmiskunnan pahin vitsaus ainakin vuosisatoihin, ehkä koko historiassa. Se hoitaa homman hitaasti mutta varmasti. Tiedetäänkö tänä terveydenhuollon huipulla ja siksi kädet on nostettu pystyyn?

      Ehkä meitä jää lopulta 20% jäljelle, kuten uuden maailman alkuperäisasukkaita, eurooppalaisten vietyä vitsaukset Amerikan mantereelle.

      • Anonyymi

        Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

        Ylikuolleisuus alkoi kesäkuussa 2021 kun koronarajoituksia alettiin purkaa "nyt saa taas elää ja bailata", "emme voi olla pienen vähemmistön panttivankeina", "80% pelastaa" lobbauksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

        Erona aiempaan THL:n suositukseen on, ettei enää ole väliä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on mahdollisesti sairastanut koronan.

        Tehosterokotteen voi ottaa syksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin mahdollisesta sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.

        – Kyse on kohdistetusta tehosterokottamisesta, joka ylläpitää suojaa vakavaa tautia ja kuolemia vastaan sekä mahdollisesti laajentaa suojan immunologista pohjaa, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa

        Eiköhän ala tehoamaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

        Mitä sitä hulluja eivät koskaan tule myöntämään todellisuutta, että piikittely vie monia hautaan


    • Anonyymi

      Näin on nimittäin rokotteen ottamatta jättäminen on sama asia kuin pelaisi venäläistä rulettia tiedän sen omasta kokemuksesta rokottamaton vaimon veli selvisi onneksi lisä hapella mutta äiti kuoli sanoi tosin sairaalaan jouduttuaan että haluaisi nyt rokotteen mutta lekuri sanoi että nyt se on myöhäistä.

      • Anonyymi

        Omista tutuista sekä rokotetut että rokottamattomat ovat sen sairastaneet samoin oirein. Rokotetuista useammat jo kahdesti tai kolmesti. Suurimmalla osalla normaalia kuumeinfektiota kovempi tauti jopa kesällä ja osalla yskä jatkui useita viikkoja myös kesäaikaan.


    • Anonyymi

      Kyllä vain niin vaimon äitikin oletti että sairastaminen antaa vahvan immuniteetin mutta se pirulainen otti ja kuoli ennen sitä vahvaa immuniteettia ja kyllä lääkärit sanoi ihan suoraan että eivät ymmärrä miksi kyseinen henkilö ei halunnut ottaa rokotteita koska olisi lähes sata varmasti selvinnyt jos olisi ottanut rokotteet.

      • Anonyymi

        Lääkärit mitään satavarmoja sano.


      • Anonyymi

        Lääkäri sanoo mitä poliitikko käskee


      • Anonyymi

        Jaa. Kuitenkin valtava määrä rokotettuja vanhuksia on kuollut koronaan. 😏


      • Anonyymi

        Lääkäreitä on monenlaisia. Eräs tuntemani vanha nainen sai koronan ja joutui teholle.
        Kun tämä sitten toipui pahasta vaikeasta tartunnasta sanoi hoitanut lääkäri hänelle, että jos olisit ottanut rokotteen niin et olisi selvinnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa. Kuitenkin valtava määrä rokotettuja vanhuksia on kuollut koronaan. 😏

        Ja viidettä piikkiä lykätään nyt vanhuksille....


    • Anonyymi

      Piikkeihin kuolevat.

      V. 2020 Suomessa kuoli koronaan tai sen kanssa 558 hlö.
      Nyt kuolee jopa 1000 hlö/kk!

      Piikkien aikaansaannosta siis.

    • Anonyymi

      Mulle äiti sanoi että jos olis tiennyt mitä rokotteesta tulee vaivaksi niin ei ois ikinä ottanut.. elämä on ollut yhtä helvettiä sen jälkeen 😠

    • Anonyymi

      Eli eläkeiän pitäisi laskea!

      Suomessa päätetään vielä tällä viikolla eläkeiän nostosta?

    • Anonyymi

      Tilaa demari,niin ei lopu

    • Anonyymi

      Suoraan koronaan on kuollut vakavsta immuunipuutoksesta kärsivät ihmiset. Ne, joilla immuunipuolustus toimii normaalisti, korona on jopa hyvinkin lievään flunssaan verrattavissa oleva tauti. Suurella osalla tartunta ei välttämättä aiheuta tunnistettavia oireita ollenkaan.

      Ja sitten asiaan tulee mielenkiintoinen juonenkäänne: kun mRNA-teknologia vahingoittaa erinomaisesti toimivaa immuunipuolustusta, yksilöstä tuleekin käytännössä osa riskiryhmää, jolle lieväkin variantti voi olla kohtalokas. Kun tällainen yksilö kuolee viruksen aiheuttamiin oireisiin alentuneen immuunipuolustuksen vuoksi, kyse on periaatteessa "koronakuolemasta". Täydennettynä oleellisella tiedolla: " mRNA-teknologian vahingoittamasta immuunisuojasta johtuva kuolemaan johtanut vakavamuotoinen korona".

      Näin suuri syntyy suuri koronakuolleisuus, jonka ehkäisemiseen tarjotaan koronarokotuksia. Tämä on vastuullisilla tiedossa, mutta silti he toimivat systemaattisesti näin. Eihän tämä tietenkään ole mitenkään kyseenalaista. Vain "foliohattujen" ja "venäjäntrollien" höpinöitä.

    • Anonyymi

      USA, yksi maailman lihavimmista kansoista. Ei siis ihmetytä tuo tieto minua. Maissisokerisiirappi tjsp suurin yksittäinen lihavuuden syy.

      • Anonyymi

        Ylikuolleisuus koronapandemian aikana on noussut kaikissa länsimaissa, todennäköisesti myös suurimmassa osassa muita maita. Kiinassa tuskin.


    • Anonyymi

      Syitä on useita.
      Suurin Biden ja telttasuminen kadulla metamfetamiiniä käyttäen.

    • Anonyymi

      Great!!☠️

    • Anonyymi

      Epäterveet elintavat ja ylipaino, joka on jenkeissä aivan järkyttävällä tasolla. Mutta perässä tulee pieni ja sisukas Suomi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sama suomessa, eli eläkeikää laskettava

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe