Elinajanodote romahti äkisti Yhdysvalloissa

Anonyymi

Suurin syy lyhentyvälle elinajanodotukselle on koronapandemia, mutta muitakin tekijöitä löytyy.

https://yle.fi/uutiset/3-12603329

Covid vai koronapiikit, tai molemmat yhdessä, ei ainakaan mikään muu syy.

30

199

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Graafi näyttää: Näin selkeää yli­kuolleisuutta korona on Suomessa tänä vuonna aiheuttanut – muutos alkoi viime syksynä

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009030883.html

   "Koronavirusepidemia on aiheuttanut ylikuolleisuutta Suomessa vuoden alusta alkaen.

   VUODEN 2022 alusta Suomessa on ollut selkeää ylikuolleisuutta. Näin kertovat tuoreet tilastot.

   Kun katsotaan kuolleisuutta 100 000 ihmistä kohden, kuolleisuus ikäryhmissä 75–84-vuotiaat ja yli 85-vuotiaat on kasvanut 10–14 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Noin kolmasosa tästä kasvusta johtuu väestön ikääntymisestä ja kaksi kolmannesta muista seikoista, erityisesti koronasta.

   – Näistä muista seikoista korona on se todennäköisin. Mutta sitä emme tiedä, onko koronainfektio ollut näissä kuolemantapauksissa se suora kuolinsyy, vai vauhdittamassa kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessori Mika Gissler.

   – Ei kuitenkaan pitäisi olla mitään muita syitä, kuten muita tartuntatauteja, jotka selittäisivät näin ison muutoksen.

   Koronaepidemian aiheuttamalla hoitoviiveelläkään ei voida katsoa olevan merkittävää painoarvoa kuolleisuuden kasvussa.

   – Todennäköinen selitys on se, että ylikuolleisuus on niitä henkilöitä, jotka ovat kuolleet koronatartunnan saatuaan. Siihen lasketaan ne, jotka ovat kuolleet neljän viikon sisällä tartunnan saatuaan. Mutta on varmasti sellaisiakin ihmisiä, jotka olisivat kuolleet koronatartunnasta huolimatta."

   Koronakuolematilastoissa ei ole myöskään niitä jotka ovat kuolleet yli 30 päivän päästä positiivisesta testistä.

   Koska THL listaa että covidin voi sairastaa vain kerran vuodessa, tilastoissa on vain 30 pvää positiivisesta testistä kuolleet, vaikka Yhdysvaltain tautivirasto CDC sanoo että koronan voi saada uudelleen nopeimmillaan jo 1 kk päästä edelmisen tartunnan oireiden alkamisesta, Australian terveyskomission mukaan minimissään 28 päivän päästä edellisestä tartunnasta.

   Näitä THL ei tunnusta, vaan sen mukaan covidin voi saada vain kerran vuodessa ja tilastoiduissa koronakuolemissa on vain 30 päivän sisällä tästä vuoden ainoasta covidista kuolleet, jotka on testattu virallisesti. Tämän takia Suomen pandemian ajan ylikuolleisuus 8 000 ihmistä on melkoisesti tilastoituja koronakuolemia 5 577 suurempi.

   • Anonyymi

    Mika Salminen sanoi 4.9.2021 MTV:n uutisille, ettei "meidän suomalaisten tarvitse enää juuri hirveästi huolehtia koronaviruksesta".

    Tämä ja monet muut vastuuttomat ja huolettomuuteen yllyttävät kommentit häneltä ovat tulleet kalliiksi sekä menetettyjen ihmishenkien että monelle syntyvien pysyvien tai pitkäaikaisten terveyshaittojen muodossa.

    Eikö THL:n pitäisi suojella väestöä tartuntataudeilta?


  • Anonyymi

   Koronapiikit niittää, kuten muuallakin. On oiken lanseerattu SADS, Sudden Adult Death Syndrome. Eli äkkinäinen aikuisen kuolema, uusi "tauti" sattumalta samaan aikaan kun koronapiikit lanseerattiin. Ei vaan voida tunnustaa, että piikit ovat taustalla.

  • Anonyymi

   Ikääntyneelle korona on kuin kieros venäläistä rulettia.

  • Anonyymi

   Eroon koronasta ja ZeroCovid ryhmää ilkutaan, jotka halusivat tukahduttaa koronan, mutta se olisi ollut ainoa keino pysäyttää kasvava ylikuolleisuus, joka tulee jatkumaan vuosia tai vuosikymmeniä ja kiihtymään.

   Kannattaa muistaa että viime marras-joulukuussa 2021 pahimpana rälätautikautena kuoli kuukaudessa koronaan noin 250 ihmistä, nyt kesällä 2022 kuoli kesäkuussa noin 300, heinäkuussa noin 400 ja elokuussa noin 500 ihmistä koronaan. Viime vuonna vastaavaan aikaan kesällä kuomemia 10-20 kertaa vähemmän.

   Kesällä kuolee siis jo enemmän, jopa tuplat enemmän ihmisiä kuukaudessa koronaan kuin vuoden lopulla pimeimpään talviaikaan hengitystieinfektiokaudella, todella huolestuttavaa. Mikä on tilanne loppuvuodesta 2022 kun mitään rajoitteita tartuntojen leviämiselle ei enää ole?

   Korona niittää satoa kasvavasti ja ilman rajoituksia siihen voi sairastua uudelleen jopa 1 kuukauden päästä. Useita koronatartuntoja odotettavissa siis joka vuosi tulevat vuodet. Epidemia kun on raivonnut jo tauotta kesät-talvet läpi vuoden yli 2,5 vuotta, eikä taukoa saati loppua ole näköpiirissä.

   Ennen pitkää koronan saa vakavana, koska kukapa meistä olisi aina terve ja immuniteetti hyvässä kunnossa. Me ikäännymme ja suuri osa saa perussairauksia jotka lisäävät riskiä vakavaan koronatautiin.

   Korona tulee olemaan ihmiskunnan pahin vitsaus ainakin vuosisatoihin, ehkä koko historiassa. Se hoitaa homman hitaasti mutta varmasti. Tiedetäänkö tänä terveydenhuollon huipulla ja siksi kädet on nostettu pystyyn?

   Ehkä meitä jää lopulta 20% jäljelle, kuten uuden maailman alkuperäisasukkaita, eurooppalaisten vietyä vitsaukset Amerikan mantereelle.

   • Anonyymi

    Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

    Ylikuolleisuus alkoi kesäkuussa 2021 kun koronarajoituksia alettiin purkaa "nyt saa taas elää ja bailata", "emme voi olla pienen vähemmistön panttivankeina", "80% pelastaa" lobbauksella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

    Erona aiempaan THL:n suositukseen on, ettei enää ole väliä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on mahdollisesti sairastanut koronan.

    Tehosterokotteen voi ottaa syksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin mahdollisesta sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.

    – Kyse on kohdistetusta tehosterokottamisesta, joka ylläpitää suojaa vakavaa tautia ja kuolemia vastaan sekä mahdollisesti laajentaa suojan immunologista pohjaa, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa

    Eiköhän ala tehoamaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piikit ne tappaa mutta eihän sitä uskota vaikka rautalangasta vääntäis! Jokainen voi katsoa dataa milloin alkoi ylikuolleisuus nouseen ja milloin 3 piikkikierros alkoi.. niillä on selvä yhteys!

    Mitä sitä hulluja eivät koskaan tule myöntämään todellisuutta, että piikittely vie monia hautaan


  • Anonyymi

   Näin on nimittäin rokotteen ottamatta jättäminen on sama asia kuin pelaisi venäläistä rulettia tiedän sen omasta kokemuksesta rokottamaton vaimon veli selvisi onneksi lisä hapella mutta äiti kuoli sanoi tosin sairaalaan jouduttuaan että haluaisi nyt rokotteen mutta lekuri sanoi että nyt se on myöhäistä.

   • Anonyymi

    Omista tutuista sekä rokotetut että rokottamattomat ovat sen sairastaneet samoin oirein. Rokotetuista useammat jo kahdesti tai kolmesti. Suurimmalla osalla normaalia kuumeinfektiota kovempi tauti jopa kesällä ja osalla yskä jatkui useita viikkoja myös kesäaikaan.


  • Anonyymi

   Kyllä vain niin vaimon äitikin oletti että sairastaminen antaa vahvan immuniteetin mutta se pirulainen otti ja kuoli ennen sitä vahvaa immuniteettia ja kyllä lääkärit sanoi ihan suoraan että eivät ymmärrä miksi kyseinen henkilö ei halunnut ottaa rokotteita koska olisi lähes sata varmasti selvinnyt jos olisi ottanut rokotteet.

   • Anonyymi

    Lääkärit mitään satavarmoja sano.


   • Anonyymi

    Lääkäri sanoo mitä poliitikko käskee


   • Anonyymi

    Jaa. Kuitenkin valtava määrä rokotettuja vanhuksia on kuollut koronaan. 😏


   • Anonyymi

    Lääkäreitä on monenlaisia. Eräs tuntemani vanha nainen sai koronan ja joutui teholle.
    Kun tämä sitten toipui pahasta vaikeasta tartunnasta sanoi hoitanut lääkäri hänelle, että jos olisit ottanut rokotteen niin et olisi selvinnyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jaa. Kuitenkin valtava määrä rokotettuja vanhuksia on kuollut koronaan. 😏

    Ja viidettä piikkiä lykätään nyt vanhuksille....


  • Anonyymi

   Piikkeihin kuolevat.

   V. 2020 Suomessa kuoli koronaan tai sen kanssa 558 hlö.
   Nyt kuolee jopa 1000 hlö/kk!

   Piikkien aikaansaannosta siis.

  • Anonyymi

   Mulle äiti sanoi että jos olis tiennyt mitä rokotteesta tulee vaivaksi niin ei ois ikinä ottanut.. elämä on ollut yhtä helvettiä sen jälkeen 😠

  • Anonyymi

   Eli eläkeiän pitäisi laskea!

   Suomessa päätetään vielä tällä viikolla eläkeiän nostosta?

  • Anonyymi

   Tilaa demari,niin ei lopu

  • Anonyymi

   Suoraan koronaan on kuollut vakavsta immuunipuutoksesta kärsivät ihmiset. Ne, joilla immuunipuolustus toimii normaalisti, korona on jopa hyvinkin lievään flunssaan verrattavissa oleva tauti. Suurella osalla tartunta ei välttämättä aiheuta tunnistettavia oireita ollenkaan.

   Ja sitten asiaan tulee mielenkiintoinen juonenkäänne: kun mRNA-teknologia vahingoittaa erinomaisesti toimivaa immuunipuolustusta, yksilöstä tuleekin käytännössä osa riskiryhmää, jolle lieväkin variantti voi olla kohtalokas. Kun tällainen yksilö kuolee viruksen aiheuttamiin oireisiin alentuneen immuunipuolustuksen vuoksi, kyse on periaatteessa "koronakuolemasta". Täydennettynä oleellisella tiedolla: " mRNA-teknologian vahingoittamasta immuunisuojasta johtuva kuolemaan johtanut vakavamuotoinen korona".

   Näin suuri syntyy suuri koronakuolleisuus, jonka ehkäisemiseen tarjotaan koronarokotuksia. Tämä on vastuullisilla tiedossa, mutta silti he toimivat systemaattisesti näin. Eihän tämä tietenkään ole mitenkään kyseenalaista. Vain "foliohattujen" ja "venäjäntrollien" höpinöitä.

  • Anonyymi

   USA, yksi maailman lihavimmista kansoista. Ei siis ihmetytä tuo tieto minua. Maissisokerisiirappi tjsp suurin yksittäinen lihavuuden syy.

   • Anonyymi

    Ylikuolleisuus koronapandemian aikana on noussut kaikissa länsimaissa, todennäköisesti myös suurimmassa osassa muita maita. Kiinassa tuskin.


  • Anonyymi

   Syitä on useita.
   Suurin Biden ja telttasuminen kadulla metamfetamiiniä käyttäen.

   • Anonyymi

    https://tokentube.net/v/1671224589/Australian-Media-Uutisoi-Rokotekuolemista

    Ei se ole kummakaan.


  • Anonyymi

   Great!!☠️

  • Anonyymi

   Epäterveet elintavat ja ylipaino, joka on jenkeissä aivan järkyttävällä tasolla. Mutta perässä tulee pieni ja sisukas Suomi.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Sama suomessa, eli eläkeikää laskettava

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   421
   5522
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   3616
  3. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   3223
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   304
   2901
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2105
  6. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   66
   1475
  7. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   70
   1350
  8. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   227
   1327
  9. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   364
   1283
  10. Paavo Väyrynen tietää mitä pitää nyt tehdä

   Paavo Väyrynen on lopulta Keskustan pelastus - paluuna kotiin! ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009092830.html - , näin Ilta-Sanomat otsikoi ai
   Maailman menoa
   541
   1208
  Aihe