Mistä hoitajat haluavat leikata?

Anonyymi

Juu luit oikein hoitajat leikkaamassa.

Kopioitu oleellinen muualta:

Hoitajat "ja heidän perheenjäsenensä ovat erittäin suurella todennäköisyydellä olleet koko ikänsä yhteiskunnan nettosaajia kehdosta nykypäivään asti ja vielä ovat vielä tulevaisuudessakin. Palkka tulee sekin verovaroista ja palkankorotus lisää verojen korotuspaineita tai sitten yhteiskunnan palveluita pitää leikata. Mistä hoitajat haluavat leikata?"

17

215

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kaikkien kunnallisella puolella töissä olevien palkka tulee verovaroista. Otetaan raha vaikka kehitysapurahoista noin 1,3 miljardia vuodessa. Tuolla maksetaan vähän palkankorotusta ja palkataan muutama hoitaja lisää.

   Miten itse tekisit hoitajien työstä vetovoimaisen. Millä itse ratkaisisit hoitaja pulan. Töissä käydään rahan takia ja mielestäni hoitajia ei saada lisää kuin rahalla.

   • Anonyymi

    Pätevyydet omaavia hoitajia on olemassa rajallinen määrä. Ei riitä kaikille. Ei riitä jokaiseen paikkaan. Jos joku yksittäinen terveyskeskus nostaa hoitajien palkkaa ja siellä on avoimia hoitajan paikkoja niin ne hoitajat tulee silloin sinne toisesta hoitopaikasta jossa on pienemmät palkat. Ei hoitajia työttömyyskortistossa ole. Loogista vai mitä. Palkankorotukset saa tietysti hoitajan suun messingille mutta palkankorotukset eivät synnytä uusia hoitajia. Hoitajia siirtyy enemmän eläkkeelle kuin uusia valmistuu kouluista tilalle, Lisäksi ikääntyvä väestö tarvitsee enemmän hoitoa ja apua. Pienenevät ikäluokat tarkoittaa sitä että oppilatoksiin ei saada riitävästi opiskelijoita. Se taas johtuu siitä että enää ei tehdä riittävästi lapsia. Eikä ihan kaikista ole hoitajiksi. Keskiälyisen ihmisen hommaa. Fiksummat menevät yliopistoon ja vähemmän motivoituneet paistamaan pullaa/kaupan kassalle. Hoitajat ovat yksi yleisimmistä perusammateista suomessa. Lähihoitajat ovat toiseksi yleisin ja sairaanhoitaja neljänneksi yleisin ammattikunta. Ammatin yleisyys on tiukasti sidoksissa siihen että palkka ei voi koskaan olla kovin huipputasoa.


   • Anonyymi

    Maataloustuki on lähes 5 miljardia vuodessa , sieltä voi leikata.


  • Anonyymi

   Jos hoitajien palkkoja korotetaan niin eikö se kannusta hakeutumaan töihin hoitopuolelle. Koulutuksesta tulee taas suositumpi kun työllistyt hyvätuloiseen työhön. Jos palkat kunnaa paikallaan ja keksitään pakkolakeja sun muuta hoitajien kiusaksi niin ei varmaan kukaan kouluttaudu hoitajaksi. Minäkin hakeutuisin hoitajaksi jos siitä tienaisi enemmän kuin mykyisestä työstäni.

   • Anonyymi

    ei valmistuneiden määrä ole laskenut. Ei läheskään kaikki pääse opiskelemaan
    sairaanhoitajan, terveydenhoitajan AMK tutkintoa. Karsinya on kova. https://yle.fi/uutiset/3-10868141


   • Anonyymi

    Pakkolait ovat myös sihteereitä ja toimistotyöntekijöitä vastaan. Jokaisessa toimistotyöntekijäpaikassa kyllä keksitään tekosyitä ”no, mutku et sä kuitenkaan halua tätä piikkiä”. Sitten palkataan vähemmän fiksumpi oma kaveri siihen töihin.


  • Anonyymi

   Tärkeintä olisi saada työolot kuntoon. Eli jos työntekijöitä ei ole riittävästi, vähennetään potilaspaikkoja, eikä jätetä muutamaa hoitajaa selviytymään isomman porukan työmääräärästä. Tuo on tärkein asia.. sitten työvuoro suunnittelu sellaiseksi, että hoitaja voi vaikuttaa kaikkiin vuoroihinsa. Lisäksi esimiesten tulee kuunnella työntekijöitä ja pyrkiä toimimaan niin, että työntekojöiden hyvinvointi huomioidaan.

  • Anonyymi

   Hoitajat voisivat oikeesti pitää jo päänsä kiinni. Oikeesti ei kukaan enää jaksa kuunnella vinkumistanne. Ite olette alanne valinneet, ei kukaan ole asetta ohimolla pitänyt kun kouluun menitte. Veronmaksajien varoilla.!!! Suomessa on paljon muutakin paljon tärkeämpiä ongelmia kuin jonkun ahneen lauman kiristykseen suostuminen. Minä heitän kananmunilla ja mädillä tomaateilla jokaista lakkoilevaa hoitajaa.

   • Anonyymi

    Kerro mikä on tärkeämpää kuin terveydenhoito tai vanhustenhoito


   • Anonyymi

    Ootpa kuitenkin vaatimassa hoitoa jos sairastut...


  • Anonyymi

   Totta on että palkankorotus jo maksetun palkankorotuksen päälle, ei muuta yhtään mitään. Ei se muuta hoitajaa yhtään nopeammaksi. Ne rahat pitää käyttää ihan muuhun. Täällä asuvien maahanmuuttaja naisten kouluttamiseen hoitajiksi.

  • Anonyymi

   Lisää palkkaa ja johan kääntyisi 100 kiloinen potilas helpommin??? Ei varmana, eiköhän siihen auttais toinen käsipari paremmin. Joten uusien palkkaamiseen rahaa, ei palkankorotuksiin. Mun mielestä hoitajat on ahneita.

   • Anonyymi

    Sä olet väärässä, et tiedä hoitoalasta mitään ja tällä huutelet mitä sattuu, muka totuuksia.


  • Anonyymi

   Hoitajista on pulaa. Rahalla saadaan lisää hoitajia. Lisääntynyt hoitajien määrä helpottaa hoitajien työtaakkaa. Hoitajat haluavat siksi palkkaa lisää koska parempi palkka houkuttelee alalle työntekijöitä.

  • Anonyymi

   Ylisuuret palkankorotukset johtavat leikkauksiin. Se tarkoittaa henkilöstön vähentämistä. Julkisen talouden velkaantuminen alkoi 2008 tehtyjen ylisuurten palkankortusten jälkeen. Ei ollut jakovaraa.

   Palkankorotuksia voidaan tehdä vain jos tuottavuus on parantunut. Onko tuottavuus parantunut julkisella puolella? Tuskin, koska fiksu ja todella asiallinen ministeri Aki Lindenkin on todennut, että hoitajia ei ole koskaan ollut näin paljon. Linden on Marinin hallituksen paras ministeri.

   Tuottavuuden paraneminen tarkoittaa, että enemmän vähemmällä. Yksityisen puolen tuottavuus on paljon parempi kuin julkisella puolella. Parempaa palvelua saa yksityiseltä jopa 30% halvemmalla.

   Julkisen puolen pyllistäminen yli 60000 yksityisen puolen hoitajalle on vasemmistohallituksen emämunaus. Ihmisiä, varsinkin heikommassa asemassa olevia ei päästetä hoitoon. Marinin hallituksen toimesta hoitojonot ovat vain pidentyneet. Uusi sote heikentää palveluja entisestään ja kustannukset kasvavat. Siitä osoituksena on yli 20 - henkiset johtajahimmelit sote-alueiden johdossa. Kavereita halutaan palkata töihin. Muistutus, että poliittinen virkanimitys on laiton. Se on perustuslain vastainen.

  • Anonyymi

   Heillä lakkorintama pitää mikäli semmoinen alkaa ja tuskin tarvitaan rikkurien varalle kusiruuttapartioitamme suitsuttamaan siankusta ja lietettä rikkurien päälle estääksemme heidän töihinmenon.
   Voi olla lain mukaan pakko heidän mennä, mutta eivät pääse koska meidän kusiruuttapartioitamme ei sellaiset lait koske emmekä noudata.

   Talkoo-Taavetti

  • Anonyymi

   -Hoitajat haluavat pohjoismaista ja EU-tasoista palkkaa suhteessa keskipalkkoihin. Työnantajapuoli pitää sitä kohtuuttomana. Kaikki työnantajapuolen argumentit on kumottu. Käsityksensä on palkankorotuksen kohtuuttomuudessa, jota se ei tossa mitassa ole.
   -Seurauksena on, että alimiehitys tulee lisääntymään; mun arviolta 10%:sta 20%:iin ja joudutaan ajamaan alas ainakin julkista terveydenhuoltoa, vaikka yritetäänkin saada ulkomailta korvaajia, joka on erityisen hankalaa erikoissairaanhoidossa.

   -Yksityinen puoli joko ajaa alas tai bisneksenä maksaa kohtuupalkkaa ja nostaa vastaavasti hintoja, jonka maksaa kuluttaja, ja osin valtio. Ihmiset alkaa ostaa enemmän vakuutuksia, jolla saa terveydenhuollosta palvelua varmemmin ja nopemmin, jossa on usein terveys ja henkikin vaakalaudalla.
   -Koti- ja vanhushoitoon tarvitaan suuri määrä ulkomaalaisia ja lisärahoitusta lähihoitajien sekä apuhoitajien aikuiskoulutukseen.

   -Sh:n koulutuspaikkoja lisätään entisestään ja sisään pääsee nyt jo (alle) C:llä, ja ehkä sitten jopa B:llä. Aikanaan M ei välttämättä usein riittänyt, mutta siitä on jo monta vuotta.
   -Jos on mahis valita hoitoala tai lukea insinööriksi, niin jälkimmäinen on nyt täysin selvä valinta mulla, vaikka mieluummin olisin hoitoalalla, kun inssin alkupalkka on esim. 3,3t ja keskipalkka 4,3t, ja se ei jää siihen, ja se on säännöllisestä päiväduunista noilla palkoilla, siis peruspalkkaa (harvalla on tietoa hoitajien palkoista ja mitä ne pitää sisällään, ja työolosuhteista, ja vääntävät torttua mielipiteidensä kanssa jostain keskipalkasta, joka ei tarkoita yhtään mitään).
   -On useita helpommasta päästä olevia insinöörialoja, ettei se ole niin hankalaa, jos luonnontieteet luontuu.
   -Sitten on muita aloja, jos luonnontieteet eivät ole se oma juttunsa, mutta palkka esim. tradenomina on 3t-tasoa, jossa tosin voi saada enemmän toisessa masssa. -Sitten on ruokapuolella korkeakoulutuksia, ja vanhuspuolellakin ja voi kai (näin ohi mennen) työn ohessa vetäistä maisterit, eikä ehkä ole ruuhkaa hakijoista, kun ala ei ole vetävä, ja ruokapuolellekin (tai restonomi tms.) pääsee kai helpostikin.
   -Ulkomailla saa usein paljonkin enemmän palkkaa maisterina kun on jonkin verran työkokemusta. Maisterin koulutusta saattaa saada ulkomailta jopa rahalla (myös jenkeissä, ja työn ohessa), joka on hoitoalalla yksi tie miten pääsee kohtuupalkkoihin käsiksi ainakin ulkomailla.
   -Sh saa duunia myös paremmin palkatuista maista: Norjasta, Tanskasta, luultavasti Saksasta, ja USA:sta (voi vaatia jonkin verran espanjaa, ja se riippuu missä osavaltiossa), luultavasti Kanadasta (monessa osassa ei niin ranskaa tarvii), ja maisteri saanee hyvää palkkaa Australiassakin. Eli ei mahdottomuus hoitoalallakin.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   143
   4860
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   504
   2326
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   510
   1827
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1540
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   67
   1509
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1125
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1048
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   252
   977
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   930
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   851
  Aihe