Tuottava työ

Mitähäntä

Mikä on tuottavaa työtä? Esim. siivousta, ruoantekoa, kuljetusta, sairaanhoitoa yms. ei pidetä tuottavana työnä, joten niille voidaan maksaa vain minimipalkkaa. Miksi niitä sitten tehdään ollenkaan? Jokainen hoitakoon nuo asiat itse jolloin väkeä vapautuu suuret määrät tuottavaan työhön.

2

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuntunut

      Tuottavaa työtä on työ josta valmistuu tuote joka voidaan myydä yrityksestä voitolla ulos, joko kotimaan hyödykkeeksi jota käytettään tuotannon helpottamiseksi joko elintavikkeita tai valmistetaessa jotain tuotetta jonka voi myydä taas eteenpäin. Näin toimii terve markkinatalous. Tietysti tuotanto vaatii huoltohenkilöstöä joka on palkattava jotta tuotanto onnistuu.
      Kun taas esimerkiksi kannabiksen kasvatus ei ole tuottavaa työtä, eikä se että noudetaan ämpärillä järvestä vettä ja kaadetaan toiseen avantoon.
      Tuottavaa työtä ei ole tien pientareiden siivous , yhteiskunta on mätä kun ei pysty laatimaan lakia joka pitää ympäristön puhtaana. Kaupunkien puhtaanapito ei ole tuottavaa. Ei maaseutuakaan tarvitse lakaista talven jäljiltä. Tuottavaa työtä ei ole
      että Olkiluoto voimalat ovat kaukana sieltä missä on sähköpula , miksi ne eivät ole siellä kulutuksen ytimessä. Nyt käytetään miljardeja euroja ja kiskotaan valtavia johtoja maan halki paikasta toiseen ja syytetään maaseudun asukkaita sähkön siitohinnoista. Tuottavaa työtä ei missään nimessä ole kulkea kaupungista toiseen työhön ja sitä vielä tuetaan lapsiperheiden maksamilla verorahoilla.
      Mieletön yhtälö tähän loppuun , pörssiyhtiöt maksavat huonoa palkkaa jolla työväestö elää kituuttaa ja maksaa minimaalista veroa yhteiskunnalle.
      Mistä yhteiskunnan verotulot koostuvat muusta kuin työväestön verotuloista.
      Ei yhtiöt veroja maksa nehän investoivat kaiken liikenevän ja maksavat optioina ja plakkioina ja osingon muodossa kaiken ulos kunnes tekevät konkurssin.
      Pienperheiden verotuloista kerätään varat pesän selvittämiseen kuten Tavivaaran tapaus hyvin osoittaa. Nokia loppui, yhteiskunnan varoista maksettiin sopeutusrahaa vanhoille töntekijöille , miksi , miksi ei koko muu Suomi saanut sitä rahaa , vaan ne jotka saivat vielä suuret eläkkeet kaupanpääliseksi niille jaettiin avokätisesti, tottakai he tarvitsevat kun ovat tottuneet elämään yleellisesti.
      Joka penni nyljettiin lasten ja nuorten suusta, vanhukset jätettiin heitteille ja heidät heitettiin susiille lounaaksi kuten kävi, lähes kaikki hoitolaitokset raapivat rahaa vanhusten edestä ja siirsivät omille tileilleen. Jatketaan vaan samaan malliin kyllä se loppuu kun ei enää ole mistä otetaan. Kusyn vaan että kuka ruokkii teidät jotka olette nyt ryöstäneet leivän lasten suusta , he eivät unohda koskaan.
      Raha ei riitä ikuisesti ja tuottoa ei voi taata iankaikkisesti , se on nähty.

      • Anonyymi

        EKP painaa euroja ja laivat tuo ruokaa etelästä. Suomen maatalous tuottaa saasteita ja rikkaruohoa , sitä perustellaan huoltovarmuudella. Tytti Yli-Viikarin kaltaiset virkailijat lentelevät ympäri maailmaa , nostaen päivärahaa ja puhuen palturia. Kannattamattomia yrityksiä tuetaan että ei työllisyys laske , velansaanti heikkenee.
        Tarinaa tästä hulluudesta voisi jatkaa miten pitkään tahansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe