MIKSI TARVITSEN VAPAHTAJAA?

Monen mielestä on kyllästymiseen asti opetettu totuutta ihmisen syntisyydestä. On ollut masentava kokemus tajuta, että monet uskovan nimeä kantavat eivät tahdo todella sielunsa pohjiin asti tulla pysäytetyksi tämän totuuden eteen. Jotakin järkyttävän pinnallista on meidän uskonelämässämme. Tulee vihaisia vastalauseita: "Aina sinä puhut synnistä. Kyllä me sen muutenkin tiedämme!"

Tuskaisena olen kuitenkin nähnyt, etteivät useimmat uskovat alkuunkaan todella tiedä, mitä synti on. Emme ole joutuneet järkytetyiksi syntisyydestämme Jumalan edessä. Elämrme uskovina salaisen itsevanhurskauden sokaisemina: kuvittelernme olevamme syntisiä ja kaipaavamme armoa.

Mutta sydämen kivikova pohja on aivan särkymätön, emmekä koskaan ole todella säikähtäneet Jumalan pyhyyttä. Synti on meille sittenkin enemmän ulkonaisia, näkyviä tahroja, tekosyntejä, sanasyntejä, mielenlaatusyntejä kuin koko olemuksemme pohjatonta ja järkyttävää kapinaa ja vihamielisyyttä Jumalaa vastaan.

Minulle ainakin on ollut ankara läksy oppia, että tämä turmelus seuraa uskovaa halki koko hänen elämänsä. Siitä ei koskaan tule loppua. Tiedän toki, että moni ystävä ei hyväksy tätä totuutta.

Toinen asia, jota olen yrittänyt korostaa, on uskonvanhurskaus tai Jumalan armo Kristuksessa Jeesuksessa. Puhuessani edellisestä totuudesta en ehkä monen mielestä tarpeeksi selvästi ole tuonut esille jälkimmäistä. Myönnän kyllä, etten aikaisemmin oikein uskaltanut puhua Jumalan armosta.

Tunsin, että jollei Pyhä Henki saa todella kirkastaa syntiämme synniksi, puhe armosta on vain ihmisen antamaa lohdutusta, jonka avulla jälleen taitavasti vältämme katumuksen ja vedämme armon irstaisuuteemme eli omavanhurskauteemme.

Olen ajatellut, että ellei laki saa meidän uskovien suuta tukituksi ja todella syyllisiksi Jumalan edessä, ei myöskään evankeliumi meille maistu eikä se pääse meitä todella parantamaan.

Näitä asioita kerran pohtiessani sattui silmiini E.V. Pakkalan hartauskirjasta seuraava katkelma: "Oli aika elämässäni, jolloin uskoin, että kristityn ihmisen tie vie Golgatan taa uusiin, suuriin, ihmeellisiin pääsiäiskokemuksiin jo tässa maailmassa ja täällä ajassa - tällä puolen kuoleman linjan. Mutta vähitellen olen alkanut ymmärtää, ettei Kristuksen seuraamisessa ole mitään tietä Golgatan taa Olen alkanut uskoa, että oikea todellinen, pääsiäinen on meille koittava vasta kuokman virran toisella puolella."

Oleellisinta, tärkeintä uskonelämässä on näin yhä syvenevä synnin ja armon tunto. Jotka tästä ytimestä lähtevät pois etsiäkseen jotain korkeampaa, menevät harhaan. Pyhän Hengen täyteys on ytimeltään yhä syvenevää synnin ja armon tuntoa loppuun asti samalla aikaa vanhurskaaksi ja syntiseksi.

Juurtuminen, kasvaminen ja syveneminen on juuri tämän herkistyvän synnin tunnon keskellä tapahtuvaa kasvua meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa.

On henkeäsalpaavan riemullista, kun tämä kaikki alkaa todella kirkastua omalle kohdalle. Mikään ei ole enää minun varassani, vaan kaikki, aivan kaikki on Vapahtajan rakkauden ja armon varassa.

Mitä heikommaksi ja syntisemmäksi tulen omissa silmissäni, mitä kuolleemmaksi ja tylsemmäksi tunnen sisimpäni, sitä lapsenomaisemmin kaikkea järkeä ja tunnettani uhmaten saan turvautua ja huutaa avukseni Jeesuksen armoa. Syntien anteeksiantamuksessa on todellakin joka hetki elämä ja autuus.
-
( Lähde: Olavi Peltola/Evästä vuoden jokaiselle viikolle)

22

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Minulle ainakin on ollut ankara läksy oppia, että tämä turmelus seuraa uskovaa halki koko hänen elämänsä. Siitä ei koskaan tule loppua. "

   Jos tuo läksy on sitä, että jatkuvasti huomaa lankeavansa, niin tuo on totta mutta ei sen tarvitse olla ankaraa.

   "Pyhän Hengen täyteys on ytimeltään yhä syvenevää synnin ja armon tuntoa loppuun asti "

   Ei ole! Ei Jumala halua kiduttaa ketään jatkuvasti pahenevalla synnintunnolla. Kun syntisyys on tajuttu, voi nuo tunteet unohtaa ja keskittyä Jumalaan. Jumala ei edellytä meiltä askeettisuutta eikä ikuista henkilökohtaista helvettiä jo maanpäälle, jatkuvia synnintunnontuskia kokien.

   Jos tässä jotakin synnintuntoa pitäisi vielä kasvattaa yli 40 vuoden uskossaolon jälkeen, niin siihen en usko. Kyllä Jumala haluaa uskovaisen nousevan tämän langettua, unohtavan syntinsä ja jatkavan matkaa iloiten armosta.

   "On henkeäsalpaavan riemullista, kun tämä kaikki alkaa todella kirkastua omalle kohdalle. Mikään ei ole enää minun varassani, vaan kaikki, aivan kaikki on Vapahtajan rakkauden ja armon varassa."

   Tähän voin yhtyä. Minä en ole enää surullinen siitä, kun lankean tekemään syntiä. Totean vain, että "pahus vie, taaskin tuli langettua", ja jatkan kiitollisena armon saamisesta matkaani. Minä en jää piehtaroimaan lankeemukseni takia jossakin synnintunnossa. Se ei jalosta, eikä kasvata ketään. Tämä ei tarkoita, että hakeutuisin lankeamaan, päin vastoin. Mutta en kerta kaikkiaan jaksa enää piehtaroida jossakin sellaisessa, jonka aiheuttaja en ole minä "vaan synti minussa".

   • "Käytännössä vanhan ihmisemme kuolettaminen tapahtuu niin, että emme hyväksy elämässämme mitään syntiä. Meissä itsessämme ei kuitenkaan ole voimaa synnin voittamiseksi. Voima on vain evankeliumissa. Siksi tulemme synteinemme yhä uudelleen Jeesuksen puhdistettaviksi ja uskomme kaiken anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä."
    ( Liisi Jokiranta/Ote opetuksesta" Uusi elämä Jeesuksessa")


   • Anonyymi

    Tämä on terve kirjoitus toisin kuin avauksen lainaus, jossa kirjoittaja on jäänyt narsistisesti piehtaroimaan oman syntisyytensä syvyyteen.
    Aika harva asia on niin kierolla tavalla omahyväistä kuin oman synnintuntonsa esille tuominen.
    Toki sen taustalla voi olla narsismin sijasta silkka vakuuttuneisuus, että kristityn elämä nyt on vain tätä loputonta synnistä ja syntisyytensä kertaamista ja jauhamista, koska Jeesus ei sitten kyennytkään ratkaisemaan syntiongelmaa ristillä - vaikka Johannes Kastajan mukaan hän kylläkin otti maailman synnin POIS antaessaan henkensä koko maailmman edestä (sen Johannes näki nähdessään Jeesuksen, Jumalan Karitsan).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on terve kirjoitus toisin kuin avauksen lainaus, jossa kirjoittaja on jäänyt narsistisesti piehtaroimaan oman syntisyytensä syvyyteen.
    Aika harva asia on niin kierolla tavalla omahyväistä kuin oman synnintuntonsa esille tuominen.
    Toki sen taustalla voi olla narsismin sijasta silkka vakuuttuneisuus, että kristityn elämä nyt on vain tätä loputonta synnistä ja syntisyytensä kertaamista ja jauhamista, koska Jeesus ei sitten kyennytkään ratkaisemaan syntiongelmaa ristillä - vaikka Johannes Kastajan mukaan hän kylläkin otti maailman synnin POIS antaessaan henkensä koko maailmman edestä (sen Johannes näki nähdessään Jeesuksen, Jumalan Karitsan).

    Aamen!


   • Anonyymi

    Pönttöpää mikä ei ymmärrä,kuin ihmiselle olevaa pahaa.Ei mitää Rakkaudesta ! PÖNTTÖPÄÄ !


   • Anonyymi
    S-Seutulainen kirjoitti:

    "Käytännössä vanhan ihmisemme kuolettaminen tapahtuu niin, että emme hyväksy elämässämme mitään syntiä. Meissä itsessämme ei kuitenkaan ole voimaa synnin voittamiseksi. Voima on vain evankeliumissa. Siksi tulemme synteinemme yhä uudelleen Jeesuksen puhdistettaviksi ja uskomme kaiken anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä."
    ( Liisi Jokiranta/Ote opetuksesta" Uusi elämä Jeesuksessa")

    ( Liisi Jokiranta/Ote opetuksesta" Uusi elämä Jeesuksessa")

    kUKA ÖNTTÖ lIISÄ USKOO:)) 1800 AMERIKKA?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aamen!

    Aamen,että selvität pääsi 1800 luvun sekoilusta.Teillä ei ole oikeaa profettaa vaan lahko viinajuoppujen amerikasta 1800 luvulta.


  • Anonyymi

   Jumalattomat ihmiset eivät tiedä synnistä mitään. He eivät kärsi kuulla kun vedetään Jumalan sanalla esiin heidän syntejä. Sana tuomitsee ja he ovat niin vihaisia ja levottomia että huoruuden teot ja muut saastaiset teot eivät tahdo kunnolla onnistua kun Jumalan lain vasara takoo päähän.

   • Anonyymi

    Eli uskot siis Thoriin?


   • Anonyymi

    Kun jumalattomat eivät tiedä synneistä mitään, he eivät myöskään voi tehdä syntiä. Sillä miten sellainen voisi tehdä syntiä, jolla ei ole tietoa siitä, mikä on synti? Kyllä se synti on meidän uskovaisten ongelma, ei heidän jumalattomien.


   • Anonyymi

    Sinä se paras paska,ensimmäinen helluntalainen kivittäjä.Äääliö amerikan 1800 luvulta:))
    Joiden profeetta on epäpyhä' !
    Jos uskoo Jumalaa ja Kristukseen mutta EI TAKAPAJUISEEN amerikan paskapuhujiin,niin sekö on jumalatonta:)
    Nyt kuule takapiru amerikasta,saatanan säveliä soittelet !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli uskot siis Thoriin?

    Thoriin jos uskoisi,niin sekin on parempi,kuin joku amerikan 1800 luvun sepostelija,joka puhuu ja ohjaa roskaan ihmisiä lahkossaan.
    Thor oli silloin jumala heille,mikä nyt on meille.Heillä ei ollut paskan puhujaa välissä,kuin teillä 1800 amerikanat lahko!
    Musta on paras se amerikan 1800 lahko,missä Jeff oikein kunnolla kusetti lahkolaisaan ja ite vietti nuorten naisten kanssa ulkomailla elämää sekä viina virtasi ...myös rahat vei kaikilta:))
    Sitä on amerikkalaiset lahkot,vai voiko joku väittää muuta::????


  • >>> Monen mielestä on kyllästymiseen asti opetettu totuutta ihmisen syntisyydestä.

   Lähdetään siitä, että ihminen ei ole syntinen olento. Toiseksi, enen kuin voidaan puhua synnistä, täytyy osata kertoa, mistä synti on saanut alkunsa. Toistaiseksi kysymys on edelleen avoin. Ehkä S-Seutulainen osaa kertoa?

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/17066653/mista-synti-sai-alkunsa


  • Anonyymi

   Jesaja: 43:6 🔥💧🩸
   -repent-

  • Anonyymi

   En tarvitse Olavia,eikun roskiin,en tarvitse helluntalaisuutta eikun roskiin.
   En tarvitse mitään mikä on saastaisesta 1800 luvun amerikan roskasta,en paskoja oppeja,en ihmisiä niitä.
   En tarvitse lahkoa,en tyhmiä lahkolaisia ympärilleni joiden äö aika olematon,kun lahkon johtaja on se vitun paras ääliö joka neivoo miten sun tarttee hypätä..Buahaaaa,buhaaa.!!!
   Uskon Kristukseen,Isän poikaan,meidän herraamme !
   Kristus ei tehnyt amerikan lahkoja joissa jokin nainen tai mies ääliö OHJAA aasejansa mutta 1800 luvun amerikka teki !!
   Vain teidänkö on tie taivaaseen?
   Ei muiden,koska me tai he emme ole lahkossa?
   Niikö Jumala ja Kristus hylkää muut jos ,emme ole 1800 viinan ja väkivällän aikana perustetussa pelko lahkossa missä ihmis mielet sekoilevat..?
   Bhyi helvetti niiden kanssa! Orjakansa !

   • "... Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
    Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
    Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
    Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
    ( Matt. 12:34-37)


   • Anonyymi
    S-Seutulainen kirjoitti:

    "... Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
    Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
    Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
    Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
    ( Matt. 12:34-37)

    Sydämen kyllyydestä ihminen myös selittää tyhjäksi Paavalin evankeliumin, joka kuuluu:

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan."


   • Anonyymi
    S-Seutulainen kirjoitti:

    "... Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
    Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
    Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
    Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
    ( Matt. 12:34-37)

    Joten mitäpä luulet? Joudutko tilille kaikista niistä sanoista, joilla selität Paavalin evankeliumin tyhjäksi?


   • Anonyymi
    S-Seutulainen kirjoitti:

    "... Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
    Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
    Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
    Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
    ( Matt. 12:34-37)

    Kun julistat, että Jumala EI sovittanut maailmaa itsensä kanssa Kristuksessa, luuletko, että noista sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi vaiko syylliseksi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun julistat, että Jumala EI sovittanut maailmaa itsensä kanssa Kristuksessa, luuletko, että noista sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi vaiko syylliseksi?

    Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
    Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."
    ( Room. 1:16-17)

    17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
    18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
    19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
    20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
    21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
    22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
    23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
    24 mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
    25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
    26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
    27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
    28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
    29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
    30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
    31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."
    ( 1 Kor 1)


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   4151
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2935
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   357
   1833
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1456
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   104
   953
  6. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   941
  7. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   41
   773
  8. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   765
  9. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   288
   763
  10. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   753
  Aihe