"Masennuslääkkeiden määrän käyttö YLLÄTTI kelan"

Anonyymi-ap

Not nyt on uutinen. Kela itse evää masentuneilta terapiat, liikuntarajoitteisilta tuet jos kykenevät esim ryömimään jne jne... apua ei saa jos ei ole akuutti, kun on akuutti niin on kuulemma liian huonossa kunnossa kuntoutukseen... Ja nyt Kela on kuulemma YLLÄTTYNYT!! Tuohon kyselyyn vastannut kelan virkailija oli nyt niin omissa ajatuksissaan että heitti hätäisimmän valheen ikinä

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivottavasti Kelan virkailija on tarkistanut ennen tilastointiaan myös potilaiden diagnoosit, eikä vain tuijottanut pelkästään apteekista asiakkaille annettujen (reseptillä määrättyjen) masennuslääkkeiden määriä/v.

      Masennuslääkkeitä voi käyttää moniin eri vaivoihin. Esim. kovat kiputilat, ihan sama missä päin kehoa, tai miksi, kiputiloja on. Samaiset lääkkeet auttavat epilepsiaan, liialliseen kuolaamiseen, niistä nykyään apu löytyy lähes jokaiseen vaivaan.

      Harmi vain ettei masennuslääkkeet osaa poistaa kivun aiheuttajia. Se säilyy ja pahenee, lääke vain turruttaa hermot eivät välitä enää kipusignaalia aivoihin.

      Lääkäreille riittää se ettei potilaaseen enää satu niin kovaa, lääke siis tehoaa akuuttiin vaivaan = kipuun.
      Ei puhettakaan että tutkittaisiin miksi kipuja on. Kuvantaminen on kallista, eteenpäin ei ole kiirettä laittaa, koska potilaalla ei ole enää akuttia hätää.
      Alkaa vaihe odotetaan; katsotaan kuukausi eteenpäin millainen olo sitten on.
      Jos olo on hyvä tai kohtalainen; katsotaan vielä pari kuukautta eteenpäin, me soitellaan sitten ja tarkistetaan tilanne. Jos lääkkellä ei ole sivuvaikutuksia ja kipu pysyy poissa, taas odotetaan pari kuukautta.... kivun syytä ei ole oleellista selvittää vaikka potilas sitä polvillaan rukoilisi. Kaikkihan on hyvin, ei satu, ei ole hätää.

      Kun potilas romahtaa lopulta niin että hänet kuskataan puolikuolleena pillit ulvoen ambulanssilla ensiapuun ja siitä suoraan kuvantamistuubeihin ja tippaan niin silloin on kiire. Tutkitaan ja todetaan; ikävä kyllä sinulla on xx-syöpä. Sen poistamiseen tarvitaan iso leikkaus/säde/sytostaattihoitoja joka puolelle kroppaa, mm keuhkoihin ja luustoon.

      Tuon tiedon jälkeen huonossa hapessa oleva potilas todellakin tarvitsee kyseisen mielialalääkkeen kaikki tehoalueet.

      Ikävä kyllä mikään mielialalääke ei poista potilaalta leikkausten ja syöpähoitojen aiheuttamaa ulkonäön muutosta, ystävien kaikkoamista, taloudellisen tilanteen romantamista, koko prosessista johtuvaa itsesääliä, itsesyytöksiä, oman elämän hallinnan menetystä. Päässä pyörii kela; miksi en pitänyt puoliani heti alussa ja vaatinut kuvantamista, olisi pitänyt huutaa ja riidellä, olisi pitänyt vaatia että tutkitaan, miksen mennyt yksityiselle, miksi minua ei kuunneltu, miksi minulle kävi näin, miksi miksi.
      Pitäisi jaksaa valittaa potilasasiamiehelle tutkimusten viivästymistä, pitäisi listata Omakannasta kaikki tiedot viimeisiltä vuosilta, kaivaa reseptit onko ne edes kaikki siellä, mistä ne löytyy, eipystyeijaksa.

      Onhan se tyhjää parempi sekin että pääsee Kelan tilastoja täydentämään masennuslääkkeiden käyttäjänä.

      • Anonyymi

        Aivan totta kerrot ! Minulle tehtiin samoin . Ja potilas vammautuneena nykyisen Hus. päivystyksen ansiosta vai onko ne Vok.keskuksien asiakkaat nykyään Hus.in päivystys lekureita !? Eihän nuo suomea puhuneet . Ilta ja viikonloppu ovat vaarallisimpia joutua Hus.iin.


    • Anonyymi

      Sellittää epäterveet elintavat ykkösenä huumeiden suuri levinneisyys.

    • Anonyymi

      Oikeastaan olen miettinyt, kun oma elämä ei ole mennyt ns. ihan putkeen, elämäntavat olleet nuoruusvuosina huonot, sitten tuli noita mt-ongelmia ym.

      Se, millaista kohtelua terveydenhuollossa saa vähän " huonommalla menneisyydellä ", en ylläty yhtään, mitä saattaa olla edessä joskus tulevaisuudessa.
      Taitaa käydä niin, kun mt-ongelmat nyt näyttävät räjähtävän käsiin, niin niistäkin kärsivistä tullee tulevaisuudessa " taakka " yhteiskunnalle, kun ei edes fyysisiin vaivoihin apuja meinaa saada, tutkimuksia saati mitään muutakaan.
      Eli täytyy vaan toivoa, että suurin osa mt-ongelmaisista pysyisi fyysisesti mahdollisimman hyvässä kunnossa.

      Jossain vaiheessa saattaa " yllättyä " sekä Kela, että myös terveydenhuolto.
      Ja vielä ollaan suunnittelemassa hyvinvointialueita, kuinkakohan se hyvinvointi mahdollistetaan ihan kaikille, kun ihmisiä kohdellaan kovin eriarvoisesti.
      Asenteiden olisi muututtava ja paljon.

    • Anonyymi

      En itse koskaan ole masenuslääketä käyttänyt. Joillain tuttavilla on. Menevät sen masenkuksen taakse saadaksen määräaikaisen sairaseläkkeen.Pystyvät käydä kaljalla paarissa ja tupakoida. Masennus astu kuvaan kun rahat loppu viikoa ennen kelan sairaseläkkeestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe