Kalevan- ja seittemänmiehenkadun liikennejärjestely.

Anonyymi-ap

Kaupungin liikenneväylien suunnittelijoiden ajatuksissa ei ole tapahtunut mitään myönteistä kehitystä muutamaan vuoteen. S-miehenkadun autoliikenneyhteys oli suunniteltu katkaistavaksi Kalevankadun risteyksessä, ja Martinkatu ylistettyine liikennevaloineen oli suunniteltu ohjaamaan autoliikenne S-miehenkadulle ja edelleen Sillankorvankadulle. Sehän oli fiasko, johon kukaan ei myönnä vaikuttaneensa. Mutta Hyvinkään liikenneasiantuntijat jäivät ilmeisesti odottamaan jotakin ihmettä, joka ratkaisisi ongelman, jossa kiireiset, tai pitkällä akselivälillä olevat autot ottavat liikenteenjakajamerkin"kainaloonsa", ja kolhivat autonsa. Jopa Kimmo K:kin on ihan ihmeissään. (Aamuposti 22.10.2122).
Vaihtoehtoja, joissa liikenne toimisi, eivätkä jalankulkijat olisi hengenvaarassa pimeinä vuodenaikoina aamu-ja iltaruuhkissa, on aika vähän.
- Uudenmaankadun ja Kalevankadun risteykseen kiertoliittymä, ja kääntymiskiellot S-miehenkadulta Kalevankadulle vasemmalle ja Kalevankadulta oikealle S-miehenkadulle. Se maksaa, mutta mikäpä ei maksaisi. Ketola oli järkijätkä, tilaa jäi risteysalueelle niin runsaasti että kiertoliittymä mahtuu siihen hyvin. S-miehenkadulta kaakkoon päin, Kaksvitoselle menijöille tulisi pari sataa metriä lisämatkaa kiertoliittymän kautta, mutta auton kylki jäisi ehyeksi. Sama lisämatka tietenkin kaakosta Kalevankadulta S-miehenkadulle kääntyville. Aamupimeässä ruuhka-aikana S-miehenkadun suoajatie on varsinainen loukku, kun S-miehenkadulta tulevat, jonossa olevat autoilijat kyttäävät vuoroaan kääntyäkseen oikealle tai vasemmalle ja Kalevankadulta vasemmalle kääntyvät joutuvat miettimään, haluavatko pysäyttää liikenteen pysähtymällä määräysten mukaisesti suojatien eteen, jolloin kaakosta tuleva autojono pysähtyy keskelle tietä pysähtyneen auton vuoksi.

- Siirretään se nurin menevän liikennemerkin puoleinen suoajatie pari metriä kaakkoon päin jne. Vaatii vain hieman maansiirtoja ja S-miehenkadun pään kaarteen muuttamista jotta suojatie olisi luontevasti jalkakäytävän jatkona. Ongelmana kahden omakotitalon tontinrajojen läheisyys.

- Halvin ratkaisu (A-postin jutussa oli laskettu satasia) on laittaa liikennemerkin varren alapäähän kierrejousi, kuten pujottelurinteen punaisten keppien alapäissä, kun autoilijalla on kiire ja haluaa oikaista, niin liikennemerkki "väistää", ja ponnahtaa taas pystyyn autolla oikaisijan mentyä , bojojoing...

10

311

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sitten on semmoinenkin vaihtoehto että ne jotka eivät lähialueella asu, lopettavat käyttämästä S-miehenkatua pelkkään läpikulkuun. Ongelmathan johtuvat jatkuvasti kasvaneesta liikennemäärästä. Kaupunki ei jostakin syystä tunnu haluavan tehdä esim S-miehenkadulta tuoretta liikennemäärälaskelmaa, vaan papereissa pyörii edelleen melkein kymmenen vuoden takaisia lukuja, ajalta ennen Uudenmaankadun remppaa.

  • Anonyymi

   Ainakin sen voisi tehdä että S-miehenkadulta kääntyminen vasemmalle kalevankadulle kiellettäisiin. Yhteen aikaan oli opaste vinossa/poikki 3 kertaa viikossa. Muutaman kerran jutellu asentajalle siinä. Pari kertaa nyt pimeällä oon keränny ajoradalta isoja kiviä pois, kun on lennelly siitä kiveyksestä.

   • Anonyymi

    Hyvä tulee.
    Mies on tunnustettu ympäri suomen. Hyvä maineinen. Mital on myönnetty.


  • Anonyymi

   S-miehenkadulta on poistettava hidastetöyssyt. Tosi pahoja autoille. Ei siinä ehdi enää jalankulkijoita katsomaan kun yrittää autoa saada ehjänä Prismalle.

   • Anonyymi

    Tuossahan ne olivat: Smiehenkadulle on vaikea päästä, sieltä ei voi lähteä kaksvitoselle päin muuten kuin syöksähtämällä ilman että auton kylki lommoutuu ja liikennemeekki kaatuu. Ja jalankuklijat jäävät risteyksessä autojen alle.


   • Anonyymi

    Pakkoko se on ängetä tuolle tavallaan asuntikadulle? Kun Uudenmaankadulta Martinkadun risteyksen kohdalta poistettiin suunnitteluvirheen myötä asennetut liikennevalot, tavoitteena oli siirtää liikenne pois tuolta asuntokadulta. Hidastetöyssyt on tehty estämään eräiden "kiireisten" kaahailua.


  • Anonyymi

   Ikävää että hidastetöyssyt ovat haittana niillekin jotka ajavat asiallisesti nopeusrajoitusten mukaan. Kollektiivinen rankaisu hurjastelijoiden takia, Nopeusvalvonta olisi ainoa oikea ratkaisu mut ei semmosta ehditä tekemään oikein missään.

   • Anonyymi

    Pari viikkoa sitten oli jollakin näköhavainto nopeusratsiasta Hyvinkäällä. Pääkaduilla moinen olisi yllättävää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pari viikkoa sitten oli jollakin näköhavainto nopeusratsiasta Hyvinkäällä. Pääkaduilla moinen olisi yllättävää.

    Nopeusratsiat ovat historiaa kaikkialla Suomessa kuten olemme mediasta lukeneet Savonlinnaa myöten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nopeusratsiat ovat historiaa kaikkialla Suomessa kuten olemme mediasta lukeneet Savonlinnaa myöten.

    "tavoitteena oli siirtää liikenne pois tuolta asuntokadulta". Miksi sitten nuo liikennenrot eivät hoitaneen asiaa loppun? Se olisi hoitunut yhdellä muutaman metrin mittaisella valkoisella viivalla ja parilla kolmella betoniporsaalla. Ja Smiehenkadulle Martin-, Toukolan- Timon -ja Hevosmiehenkadun ristyksiin päättyvän tien merkit.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   414
   1720
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   26
   1319
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   13
   1020
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   919
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   73
   859
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   35
   835
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   92
   747
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   50
   644
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   560
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   32
   519
  Aihe