Hamina - Fredrikshamn!

147 kilometriä Haminaan! Euron biljetti suuntaansa! Reilusti alle sentti per kilometri! Senttejä menee metriin sata ja metrejä kilometriin tuhat! Ja vanha VanHool vielä mutkitteli! Tesjoki, Ruotsinpyhtää, Pyhtää kk, Siltakylä, Karhula. Pisin seisokki oli Loviisassa, jossa autoon astui kaksi nuorta ukrainatarta.

Hamina...iso lippu tervehti...käyttäytyi tuulessa erikoisesti, ryppyisesti...takana pienempiä lippuja, jotka oli leikelty kolmoisviirin muotoon ja punainen kettukarkin kettu keskellä..käytettyjä kodinkoneita kyriilisesti..keskusta kasarmia ja valleja..Kanuunan vessa avattiin kassoilta 5 ja 6, sekä kahviosta..Vallikenttä Hämeenlinnan Bastionissa, Sexypöksyt veivät ja Kissat vikisivät..kentän takana puinen, neliskulmainen amfiteatteri..Isoympyrä ja Pikkuympyrä...modernit tuulimyllyt...valtavasti museoita ja kirkkoja..puinen työväentalo vuodelta 1890...roskiksia harvassa...naakkoja...valleilla kukat vielä kukkivat...ihmiset puhuivat muukalaiselle ja tervehtivät...

Hamina on maailman itäisin kaupunki, jolla on ruotsinkielinen nimi. Olisin vienyt vodkaa ja Helsingin puistosta ostamiani yrttejä Pelle Miljoonan muistomerkille, mutta en löytänyt. Lisäksi minulla oli mukanani kynttilä, jossa oli nauha, seuraavin värssyin: "Sisko tahtoisin jäätä, koska moottoritie on kuuma!"

Erittäin positiivinen fiilis jäi kaupungista ja ihmisistä! Minulle puhuttiin outojen toimesta enemmän muutamassa tunnissa, kuin Länsi- Suomessa koko vuoden aikana - muita miinuksia en oikein keksi!

Olen mikä olen! Olen mikä on! Kaikki on kuin on eli Haminan Tapani Kansa ja Eloise:
https://www.youtube.com/watch?v=nAfUW122ybU

Naapurikaupungin miehet ovat ahtaajia, mutta haminalaiset runonlaulajia! Runosuoleni puhkesi siellä: "Valleilla oli kukkia, mutta kulleilla ei ollut vakkoja!"

Kävin eilen elämäni ensimmäisen kerran Haminassa!

5

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kallista kyytiä. polje tai, kävele.

      hamina on jäänyt syrjään vaikka on varmastikin mielenkiintoinen kaupunki. Sillä kaupungilla oli joku erikoinen pohjakaava??? pyhtäälläkö oli aleksanteri 3s tsaarin kalastusmaja? siellä oon käynyt.

      nosti yhdellä kädellä sellasen moukarin johon raavaskin mies joutui sulattamolla tarttumaan kaksin käsin. Aleksanteri oli suomen ystävä ilmeisesti lepposa partasuu.

      en tiennyt miljoonan kuolleen? säädd..

    • Viime vuonna kävelin Kotkan keskustasta Langinkoskelle, jossa oli tsaarin kalastusmaja! Mieleeni painui erityisesti ortodoksinen pikkanen kappeli ja tietysti itse koski ja tsaarin kalastussiirtolohkare. Pyhtäähän sai nimensä siitä, kun tsaari kulki aina sitä kautta majalleen ja aina tokaisi matkallaan, pienen kirkonkylän ohitettuaan: "pyh tää!"

      Pyhtää jaettiin 1700- luvulla kahtia ja itse Pyhtää jäi Ruotsille ja Ruotsinpyhtää Venäjälle. Turussa näin päätettiin ja mielestäni päätös oli oikea!

      Laulaja ja kuplamestari, Veikko Lavi asui niillä haminoilla; alussa Kotkassa ja loppuelämänsä Haminassa. Hän kirjoitti rehellisesti laulussaan "laivajauholasikeikka":
      "Oi nuoruus, niin monta turhaa hetkeä
      mä silloin elää sain.
      Oi nuoruus, se tylsää sotaretkeä
      ja raatamista oli vain."

      Kuinkahan moni postaisi nykyään vastaavaa Instaan? Jos et ole menestyvä ja onnellinen, niin Insta ei ole sinun paikkasi!

      Lavin mestariteos oli "takarivin Taavi". Siinä hän asettuu heikon ja raskautetun puolelle, mustan huumorin keinoin: https://www.youtube.com/watch?v=EVL5F5yfhIk

      • Siellä se raja taisi tosiaan jossain vaiheessa mennä. Koulussa aikoinaan kun oli eräs opettaja joka soitti mankassa c-kasetilta veikko lavin lauluja. jossain vaiheessa taisi olla nuori heikki kinnunen tulkitsijana.

        Tuli vaan mieleen tuosta takarivin taavista. Minäkin hiljasena olin yleensä takarivillä. Eturivissä olemisesta ei mun tapauksessa ollut mitään hyötyä. Tuskin tulevassa sodassakaan.

        Jos tämmönen alkkis kihtipotilas joutuisi edes etulinjaan. >tai no syöttilampaathan sinne etulinjaan laitetaan. Veetu vieköön!!! mä mikään lammas oo..mä oon bock mutta en sentään ior bock vaikka mystinen mies oonkin.

        Tulevana kekrinä pukeudun sarviin ja turkikseen ja alan järjestää matkoja ukrainaan. Ukrainaa pitää tsempata.


    • Anonyymi

      hauskat kirjoitelmat, näin ent. haminalaisena , nyk.kotkalaisena lukea.

    • Anonyymi

      Pelle ja Remu oli eilen keikalla Haminassa, Muhosen lähtijäisissä. Serkku oli nähnyt kartsalla ja kaupassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      62
      1735
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      1064
    3. 45
      1035
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      63
      980
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      909
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      815
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      798
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      762
    Aihe