Hamina - Fredrikshamn!

147 kilometriä Haminaan! Euron biljetti suuntaansa! Reilusti alle sentti per kilometri! Senttejä menee metriin sata ja metrejä kilometriin tuhat! Ja vanha VanHool vielä mutkitteli! Tesjoki, Ruotsinpyhtää, Pyhtää kk, Siltakylä, Karhula. Pisin seisokki oli Loviisassa, jossa autoon astui kaksi nuorta ukrainatarta.

Hamina...iso lippu tervehti...käyttäytyi tuulessa erikoisesti, ryppyisesti...takana pienempiä lippuja, jotka oli leikelty kolmoisviirin muotoon ja punainen kettukarkin kettu keskellä..käytettyjä kodinkoneita kyriilisesti..keskusta kasarmia ja valleja..Kanuunan vessa avattiin kassoilta 5 ja 6, sekä kahviosta..Vallikenttä Hämeenlinnan Bastionissa, Sexypöksyt veivät ja Kissat vikisivät..kentän takana puinen, neliskulmainen amfiteatteri..Isoympyrä ja Pikkuympyrä...modernit tuulimyllyt...valtavasti museoita ja kirkkoja..puinen työväentalo vuodelta 1890...roskiksia harvassa...naakkoja...valleilla kukat vielä kukkivat...ihmiset puhuivat muukalaiselle ja tervehtivät...

Hamina on maailman itäisin kaupunki, jolla on ruotsinkielinen nimi. Olisin vienyt vodkaa ja Helsingin puistosta ostamiani yrttejä Pelle Miljoonan muistomerkille, mutta en löytänyt. Lisäksi minulla oli mukanani kynttilä, jossa oli nauha, seuraavin värssyin: "Sisko tahtoisin jäätä, koska moottoritie on kuuma!"

Erittäin positiivinen fiilis jäi kaupungista ja ihmisistä! Minulle puhuttiin outojen toimesta enemmän muutamassa tunnissa, kuin Länsi- Suomessa koko vuoden aikana - muita miinuksia en oikein keksi!

Olen mikä olen! Olen mikä on! Kaikki on kuin on eli Haminan Tapani Kansa ja Eloise:
https://www.youtube.com/watch?v=nAfUW122ybU

Naapurikaupungin miehet ovat ahtaajia, mutta haminalaiset runonlaulajia! Runosuoleni puhkesi siellä: "Valleilla oli kukkia, mutta kulleilla ei ollut vakkoja!"

Kävin eilen elämäni ensimmäisen kerran Haminassa!

5

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kallista kyytiä. polje tai, kävele.

   hamina on jäänyt syrjään vaikka on varmastikin mielenkiintoinen kaupunki. Sillä kaupungilla oli joku erikoinen pohjakaava??? pyhtäälläkö oli aleksanteri 3s tsaarin kalastusmaja? siellä oon käynyt.

   nosti yhdellä kädellä sellasen moukarin johon raavaskin mies joutui sulattamolla tarttumaan kaksin käsin. Aleksanteri oli suomen ystävä ilmeisesti lepposa partasuu.

   en tiennyt miljoonan kuolleen? säädd..

  • Viime vuonna kävelin Kotkan keskustasta Langinkoskelle, jossa oli tsaarin kalastusmaja! Mieleeni painui erityisesti ortodoksinen pikkanen kappeli ja tietysti itse koski ja tsaarin kalastussiirtolohkare. Pyhtäähän sai nimensä siitä, kun tsaari kulki aina sitä kautta majalleen ja aina tokaisi matkallaan, pienen kirkonkylän ohitettuaan: "pyh tää!"

   Pyhtää jaettiin 1700- luvulla kahtia ja itse Pyhtää jäi Ruotsille ja Ruotsinpyhtää Venäjälle. Turussa näin päätettiin ja mielestäni päätös oli oikea!

   Laulaja ja kuplamestari, Veikko Lavi asui niillä haminoilla; alussa Kotkassa ja loppuelämänsä Haminassa. Hän kirjoitti rehellisesti laulussaan "laivajauholasikeikka":
   "Oi nuoruus, niin monta turhaa hetkeä
   mä silloin elää sain.
   Oi nuoruus, se tylsää sotaretkeä
   ja raatamista oli vain."

   Kuinkahan moni postaisi nykyään vastaavaa Instaan? Jos et ole menestyvä ja onnellinen, niin Insta ei ole sinun paikkasi!

   Lavin mestariteos oli "takarivin Taavi". Siinä hän asettuu heikon ja raskautetun puolelle, mustan huumorin keinoin: https://www.youtube.com/watch?v=EVL5F5yfhIk

   • Siellä se raja taisi tosiaan jossain vaiheessa mennä. Koulussa aikoinaan kun oli eräs opettaja joka soitti mankassa c-kasetilta veikko lavin lauluja. jossain vaiheessa taisi olla nuori heikki kinnunen tulkitsijana.

    Tuli vaan mieleen tuosta takarivin taavista. Minäkin hiljasena olin yleensä takarivillä. Eturivissä olemisesta ei mun tapauksessa ollut mitään hyötyä. Tuskin tulevassa sodassakaan.

    Jos tämmönen alkkis kihtipotilas joutuisi edes etulinjaan. >tai no syöttilampaathan sinne etulinjaan laitetaan. Veetu vieköön!!! mä mikään lammas oo..mä oon bock mutta en sentään ior bock vaikka mystinen mies oonkin.

    Tulevana kekrinä pukeudun sarviin ja turkikseen ja alan järjestää matkoja ukrainaan. Ukrainaa pitää tsempata.


  • Anonyymi

   hauskat kirjoitelmat, näin ent. haminalaisena , nyk.kotkalaisena lukea.

  • Anonyymi

   Pelle ja Remu oli eilen keikalla Haminassa, Muhosen lähtijäisissä. Serkku oli nähnyt kartsalla ja kaupassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   45
   1341
  2. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   72
   1159
  3. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   102
   1115
  4. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1005
  5. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   45
   934
  6. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   909
  7. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   81
   762
  8. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   56
   728
  9. Tee se tänään

   Päätä että teet sen tänään. Laita mulle oikeasti viestiä... Saatat yllättyä positiivisesti.
   Ikävä
   54
   699
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   31
   631
  Aihe