Mauno ja Aki Kopakkala psykologian apu?

Anonyymi-ap

Mauno Mattila näyttää käynnistäneen taas kampanjan psykologiasta ja psykiatrista. Ne
ovat ateistien apuja. Eikö psykologia vain ole tiede eikä sinänsä auta ketään. Sillä tutkitaan miten erilaiset käyttäytyvät ja luokitellaan mt potilaat jne.

Lääkkeitä varmaan määrätään turhaan. Kopakkalaa lainataan. Kuitenkaan Maunon lainaama Kopakkala ei hylkää koko psykologiaa vaan näyttää itse käyttävän terapioita joita uudestisyntyneet ei hyväksy. Tästä Mauno ei kerro.

Olen itse skitsofrenia potilas joka on saanut lääketieteestä apua. Käyn töissä. Sielunhoito ei parantanut valitettavasti. Mutta sitäkin tarvitaan joskus.

Toivottavasti psykiatrista vihaavat eivät itse sairastu. Luulen että psykologian ja psykiatrian pelko kertoo siitä että ihminen pelkää että hänestä löytyy vikaa. Vai?

5

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mauno leikkii potkut saaneena insinöörinä olevansa kaiken alan tietäjä ja taitaja.
   Narsismia?
   Maunon leimakirves heiluu tiuhaan tahtiin.

  • Anonyymi

   Pyskologia on käyttäytymistiede, joka tutkii ihmisenä olemista. Erilaiset terapiamuodot perustuvat psykologiaan. Ihmistä ei voi auttaa, ellei ensin ymmärrä millainen ihminen on ja mikä ihmiselle on mahdollista. On myös osattava erottaa mielen sairaudet muista ongelmista.

   Miten tämä liittyy kristinuskoon? Aivot ovat ihmisen keskustietokone. Kaikki asiat - myös uskon käsitykset - suodattuvat ihmisen oman mielen kautta. Uskon tasapainoisuus on suoraan verrannollinen mielen tasapainoon. Pahinta jälkeä tulee kun omat ongelmansa kieltävä uskova pyrkii estämään myös muita hakemasta apua.

   Auttamaan pyrkivällä kristityllä tulisikin olla hyvä käsitys siitä mikä Jumala on, millaisia ongelmia ihmisellä voi olla, ja kuinka kauan jo lapsuudessa syntyneiden ongelmien parantuminen voi kestää. Ja ennen kaikkea, milloin omat taidot eivät riitä, ja tarvitaan ammattiapua.

  • Anonyymi

   "Sielunhoito ei parantanut valitettavasti. Mutta sitäkin tarvitaan joskus."

   Ei sielunhoito sairauksia paranna. Sen tehtävä on antaa hengellistä tukea. Isäni oli skitsofreenikko, eikä se sairaus tosiaankaan kurissa pysy ilman lääkkeitä. Jumalaan ei voi suhtautua kuin taivaalliseen taikuriin, joka taikasauvan heilautuksella hävittää kaikki ikävät asiat. Maallista apuakin tarvitaan elämästä selviytymiseen. Sen kieltäminen ei ole kristinuskoa, vaan taikauskoa.

  • Anonyymi

   Tuossa oli hyviä kommentteja. Kunpa innokkaat saarnaajaparantajat lukisivat ne.

   • Anonyymi

    Kokemattomat "sielunhoitajat" at puoskaroineet monia


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   228
   11008
  2. 691
   3612
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   138
   1889
  4. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   161
   1459
  5. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   133
   1378
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   971
  7. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   218
   926
  8. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   256
   906
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   39
   855
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   383
   793
  Aihe