Tarkkana siellä renkaidenvaihdossa, ettei kuole

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/65a92557-6d7c-4b84-8513-eb2bb71e82a2
"Mediat: Ihminen kuoli jäätyään puristuksiin renkaanvaihdossa
Yksityishenkilö kuoli Nurmijärvellä vaihtaessaan renkaita autoon."

Yksityiskohtia ei kerrota, mutta renkaanvaihdossa voi käydä huonosti.
Surullinen tapahtuma omaisille...
Vaihdoin tänään nastarenkaat autoon, että ovat valmiina, kun marraskuu alkaa ja silloin lain mukaan on talvirenkaita käytettävä.
Mietin vain, että miten renkaanvaihdossa voi jäädä puristuksiiin ja kuolla.
Ainut mahdollinen syy on, että on mennyt auton alle ja tunkki pettänyt, mutta kuka sinne auton alle haluaa mennä.
Tai sitten on rengas irroitettu ja mennyt istuma-asennossa huoltamaan istualtaan jarrusatulaa ja renkaan osia ennen talvirenkaan asentamista ja tunkki on pettänyt ja jäänyt auton kulman alle puristuksiin, se painaa niin paljon, ettei siellä olet puristukissa, etkä pois pääse ilman apua.

Renkaanvaihdon yhteydessä kannattaa laittaa pukki auton alle ihan varmuuden vuoksi, voi se tunkki antaa periksi ja siinäs olet, jos tunkki antaa periksi ja auto putoaa niin alas, ettet saa enää rengasta paikalleen.
Nitisi hallitunkki, joten ajattelin, että parempi panna pukki alle ihan varmuuden vuoksi, jos tunkki pettää.

13

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei mikään pukki kelpaa. Pitä olla kunnon paksua vaneria ja iso paksumpi parru. Itsellä ollut paksua hirttä varmistamassa jos tunkki pettää.

   • Anonyymi

    Kyllä kelpaa pukki, joka siihen tarkoitukseen valmistettu varmistamaan auton ylhäällä pysyminen ja sen pukin varaan auto myös lasketaan, jos tehdään jotain remonttia, kuten jarrujen huoltoa, ei autoa ole tarkoitus lepuuttaa tunkin varassa, koska nostotunkki ei ole tarkoitus pitää autoa ylhäällä tuntikausia, vaan se hiljalleen laskeutuu.
    Hallinosturikin pitää lukita paikalleen ja vaarallisia häkkyröitä ovat ja silti niihin luotetaan ja ollaan siellä auton alla, ei sieltä mihinkään alta pois ehdi, jos hallitunkki pettää.
    Turvallisin paikka auton alla työskennellä on vanha kunnon öljymonttu, jossa auto on renkaiden varassa ja auton alle mennään sellaiseen montuun.
    Riski siinä on, ettei aja auton rengasta monttuun.


  • Anonyymi

   Renkaita ei vaihdella!

  • Anonyymi

   Juuri näin. Komppaan aloittajaa. Hyviä muistutuksia kelle tahansa. Ja siis noita käy harva se vuosi, että kyllä sinne vaan voi jäädä. Vanha tunkki, oli se sitten vieteri- tai hallimalli, voi pettää jo nostettaessa sillä autoa! Ja silloinkin esim. jos vaikka korkeat renkaat ja yksi kulma ilman ja auton painopiste korkealla niin huonosti käy.

  • Anonyymi

   Laitan aina varmistepölkyn alle.

   • Anonyymi

    Pölkyt jää aina alle!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pölkyt jää aina alle!

    Ei pidä olla pölkkynen


   • Anonyymi

    Ite meen riskillä ilman pölkkyjä.


  • Anonyymi

   Täytyy olla aika onneton jos jää alle renkaita vaihtaessa, itse ole vaihtanut kymmeniä vuosia renkaat itse molempiin autoihini ja myös ex-vaimon autoon, ja ikinä ei ole ollut mitään vaaraa jäädä alle.

   Välillä olen myös rassannut jennkiautoani auton alla, mutta aina laittanut jotain puukappaleita tms, runkopalkkien alle ennen kuin olen alkanut ryömimään auton alle rassamaan.

   • Anonyymi

    Eivät kaikki ole sinä hyvä ihminen! Jos olisivat noita ei kävisi yhtään! Laiskuus/viitsimättömyys, sopuvan pönkkäpuun puute voi jo tehdä sen että noin voi käydä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eivät kaikki ole sinä hyvä ihminen! Jos olisivat noita ei kävisi yhtään! Laiskuus/viitsimättömyys, sopuvan pönkkäpuun puute voi jo tehdä sen että noin voi käydä.

    sopivan


  • Anonyymi

   Nässä tunkin varassa sattuneista kuolintapauksista on sitten turha hakea vakuutusrahoja. Kerrotaan vain, että näistä itsemurhatapauksista emme korvaa mitään.

  • Anonyymi

   no on kyllä aika hauskaakin ajaa partaa Bic-jutuilla koska niin tyttökkin käyttää niitä juttuja heh

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   336
   3180
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   2839
  3. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   29
   2027
  4. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   129
   1388
  5. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   97
   1019
  6. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   57
   997
  7. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   67
   908
  8. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   848
  Aihe